מה דעתכם על זמני תפילות???
(@נשמה כללית ו@שחר אורן נא לשמור על איפוק)
מה דעתכם על זמני תפילות???
(@נשמה כללית ו@שחר אורן נא לשמור על איפוק)
בעצמי לא תפסתי.....
הוא הציע לתת לך את הכתובת של אנא עבדא,
על מנת שתוכל למסור את מכותיך הנמרצות.
שכייח לך.
וחן חן, שחר, תודה על ההצעה....
זו הייתה תגובה לדבריו המופנים לשנינו.
צר לי להגיד אבל מה זה כיסא צודק בדבריו יותר ממך (לכאו' הוא צודק גם אם לא דיברת עליי).
ואכן דמעה הסבירה. ושחר אישר את הסברה...
איך זה מרגיש לנו למלמל טקסט שקבעו לנו 3 פעמים ביום שוב ושוב?
ואתה מוזמן לפתוח שרשור בנושא (רק שאם תפתח אותו פה הרבהכ אנשים יתעצבנו שמבוגרים פותחים פה).
אבל זו לא השאלה של פותח השרשור.
אז ככה: שחר ונשמה כללית אמרו לי מראש מה הם יגיבו אם אני אפתח את השירשור...
דעתי בעניין זמני תפילה היא:
א. לנסות להקפיד על ההלכה כמה שיותר
ב. סעיף א' לא עולה על חשבון כוונה בתפילה שגם היא הלכה.
ג. הכנה לתפילה בוודאי היא חלק מהתפילה ולכן מי שהתחיל להתכונן לפני סוף זמן תפילה\חצות יכול להתפלל.
ד. לא מתפללים שחרית אחרי שקיעה, לא מתפללים ערבית אחרי עלות השחר בד"כ, לא מתפללים מנחה אחרי חצות לילה.
ה. אנחנו עובדים את ה' ולא את השולחן ערוך.
ו. כמובן שלא מדלגים בתפילה.
ז. בעניין שחרית אחרי חצות - יש על מי לסמוך - פסוקי דזמרא אפשר כל היום, ע"פ הרמב"ם אפשר ברכות ק"ש כל יום, ותפילת לחש - נדבה.
ח. מאוד צריך וכדאי לקרוא ק"ש לפני סוף זמן ק"ש.
ט. אפשר להפסיד בדיעבד זמן תפילה בגלל מקווה כי הכוונה תלויה בו.
י. בכל מצב יהודי צריך לשאול "מה רצון ה' ממני כרגע".
יא. אין דבר כזה להתפלל נץ בשבת!
אמרתי לאנא עבדא שאחלוק עליו, אז אני עושה זאת.
א. מוסכם.
ב. נכון, אבל זה תלוי אילו חלקים ומה מגדירים ככוונה (אגב מדבריך ניכר שאתה רואה בכוונה דבר בדרגה הלכתית פתוחה, אחרת אין הוו"א שסעיף א' יבוא על חשבון כוונה).
ג. יש לך מקור? (לשתי הטענות).
ד. מוסכם, אבל הבה ונדייק זאת, לא מתפללים שחרית אחרי חצות, לא מתפללים ערבית אחרי עלות השחר תמיד, לא מתפללים מנחה אחרי שקיעה.
ה. מאחר ואני יודע מה כוונתך במשפט הזה (לטובת אלו שלא הבינו זה קשור למונח עבירה לשמה), הנה תגובתי- "החפץ ליהוה בעלות וזבחים כשמע בקול יהוה הנה שמע מזבח טוב להקשיב מחלב אילים" (שמואל א טו כב).
ו. למה לא?
ז.אכן פסוקי דזמרא אפשר כל היום, זו פשוט קריאת תהילים, לגבי ברכות ק"ש אודה שאיני מבין בסוגייה ולגבי עמידה (שהיא החלק העיקרי בתפילה) אכן אפשר להתפלל נדבה אחרי חצות, אבל זו כבר נדבה של מנחה ולא החיוב של שחרית (אגב, מעניין שכשאני מתפלל נדבה אתה מאוד מתעצבן עליי).
ח. מוסכם.
ט.מקור?
י. בסדר.
יא. אתה מכחיש עובדות? אני מתפלל נץ כל שבת (משתדל).
בנתיים מסתפק בזה, אח"כ נראה אם יש צורך בעוד...
ואשר על כן אינני מעיר לעת עתה אף על כמה אי דיוקים שמצאתי בדברי שחר. כי לע"ע ניחא בזה.
היא לא מקור הלכתי.
לגבי המקור, אאל"ט הוא אמר את זה לר' לייבלע אייגר שיגיד לאביו וסבו.
מה לגבי זמני תפילות לבנות?
מחמת שנשים חייבות בתפילה אחת ביום היא צריכה להיות דווקא בזמנה?
אבל אני אניח שאלה שתכוון את הדיון, האם חיוב נשים בתפילה הוא החיוב להתפלל תפילה אחת ביום, או החיוב להתפלל אחת משלוש התפילות? את המשמעות לגבי השאלה המקורית של כל אחת מהאפשרויות אני אתן לכם להסיק.
כלומר- אי אפשר לקרוא ק"ש אחרי סוף זמן ק"ש ולהתפלל אחרי סוף זמן תפילה (לכתחילה).
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים