בע"ה
דוגמא לתהליך עשיית מודעה, מלפני כמה שבועות.
זה מתחיל בטלפוון מלקוח קבוע (ואהוב) שמבקש חידוש למודעה משנה שעברה. כיוון שאין בית מדרש בלא חידוש, ושאנחנו עוקבים אם הקמפיינים שלנו מצליחים או לא -החלטנו לשנות במעט את הכיוון של המודעה. קהל היעד משתנה קצת, הדגשים משתנים קצת, וגם אנשים רוצים לראות משהו שהם עוד לא ראו...
אז זה המודעה שלנו. והטקסט, שגם הוא לא השתנה מהותית.
והשתנה עוד דבר אחד חשוב. הלוגו של תורת המדינה.
הדבר השני - זה שרצינו מודעה יותר מתונה: יותר ירושלים ובית מדרש, פחות מלחמת התרבות. אחרי שאנשים יבואו לבית מדרש, האופי הזה של בית המדרש המיוחד הזה -בית אורות - יהיה חלק מהם.
לכן, התחלתי בלי רעיון בכלל. מאיפה מתחילים בעצם? הדבר היחיד היה לי את הלוגו של תורת המדינה, שעשיתי עם איתמר חדאד,
,
אבל מעבר לו - לא התקדמנו.
אז הלכתיל אינטרנט לחפש מודעות, קצת השראה. הגעתי למודעה הזו:
Download Abstract Business Flyer Template for free
והחלטתי לבנות אותה, ולראות "מה יצא.".
הפכתי את המודעה (כי בעברית אנחנו כותבים מימין לשמאל), ובניתי את הריבועים של התמונות:
ואז גם מיקמתי את הטקסטים, בפונטים שהיו להם עוד מלפני זה:
בשלב הזה, כבר הבנתי שקומפוזציה של המודעה בנויה לפי התמונה של האישה- ויהיה בעייתי לשחזר את זה. התחלתי עם המשחק של איזה תמונות יהיו בריבועים:
ולקחתי תמונות הן של מבנה הישיבה, והן של מבנים אחרים הקשורים בישיבה בירושלים - שהרי ירושלים היא אחד מערכי המודעה, והגעתי למה שיש פה למעלה.
כמובן שהטקסט פה לא יושב במקום כמו שצריך, אבל הובהר לי שכמו במודעה המקורית: המודעה הזו עובדת יותר טוב עם פונטים צרים.
בשלב הזה גם הבנתי שהפיצול של התמונות רק מזיק לי, אבל הצורה שהן יוצרות היא ממש מצוינת. ככה הגעתי לגרסא הסופית של המודעה הזו:
הצבעים -כחול לאומי די כהה. עם קצת אדום-בז' (בכל זאת, אנחנו רוצים יצירתיים, שחושבים גם בתוך הקופסא אבל גם מעבר לה. וגם חמימות של ירושלים).
הלוגו מימין.
הפונט- יציב, אבל גם ישראלי.
וככה נולדה המודעה הזו.
אז כן. לא בושה לראות מה אחרים עשו ולעשות אותו דבר, אבל בסוף - תמיד תמיד יוצא לנו משהו שונה ויפה.

️🙏

windows\fonts