"נתניהו בחר להגיב בסרקזם ולעלוב בגנץ"אוהב א"י והעם 1

הוא גם העריך שכל המפגינים נגדו הם בסך הכל רבע מנדט.

עכשיו אני מבין מדוע הרבי מלובביץ ניבא שביבי ינהיג את מדינת ישראל.

זה פשוט יקרב את בואו של המשיח.

כפי שכתוב:

"אלא כההיא דאמר ריש לקיש דור שבן דוד בא בית הוועד יהיה לזנות והגליל יחרב והגבלן יישום ואנשי הגליל יסבבו מעיר לעיר ולא יחננו וחכמת הסופרים תסרח ויראי חטא ואנשי חסד נאספים והאמת נעדרת ופני הדור כפני הכלב ומנין שאמת נעדרת שנא' (ישעיה נ"ט) ותהי האמת נעדרת וסר מרע משתולל להיכן הולכת דבי ר' ינאי אומר הולכת ויושבת לה עדרים עדרים במדבר ורבנן אמרי דור שבן דוד בא חכמי הדור מתים והנותרים עיניהם כלות ביגון ואנחה וצרות רבות ורעות רבות באות על הצבור וגזרות קשות מתחדשות ומשתלחות עד שהראשונה קיימת אחרת באה ונסמכה לה.

אמר ר' נהוראי דור שבן דוד בא הנערים ילבינו לזקנים ויעמדו הזקנים בפני הנערים (מיכה ז') בת קמה באמה כלה בחמותה אויבי איש אנשי ביתו ובן אינו מתבייש מאביו ר' נחמיה אומר קודם ימות המשיח עניות ירבה ויוקר הווה והגפן תתן פריה והיין יסריח והמלכות כלה תהפך למינות ואין תוכחות אמר ר' אבא בר כהנא אין בן דוד בא אלא בדור שפניו דומין לכלב אמר רבי לוי אין בן דוד בא אלא בדור שפניו חצופות וחייב כליה אמר ר' ינאי אם תראה דור אחר דור מחרף ומגדף צפה לרגלי מלך המשיח הה"ד (תהלים פ"ט) אשר חרפו אויביך ה' אשר חרפו עקבות משיחך מה כתיב בתריה ברוך ה' לעולם אמן ואמן"

בהערכות שלך אלפי אנשים זה מאה מנדטים?מיכאלצ

זה לא הערכה שלי. זה הערכה של ביבי.אוהב א"י והעם 1

לאמיכאלצ

כתבת "הוא גם העריך [...] רבע מנדט", משמע שאתה חושב אחרת. האם בעיניך אלפי אנשים שווים יותר מרבע מנדט?

לא יודע. הנקודה שלי בשרשור...אוהב א"י והעם 1

שיש לכם מנהיג מזלזל רמאי תאב שלטון  וכנראה זה מה שיקרב את המשיח.

".... בית הוועד יהיה לזנות...." 

אתה מבין?

ולשם מה חשוב לך שנפנים את זה?הָיוֹ הָיָה

כדי שנצביע בפעם הבאה לאיימן עודה? או אולי לחברותא שלו מוישה ג'אפני?

נשמה כללית היקר....אוהב א"י והעם 1

כאיש שמאמין קודם כל בשלמות הארץ על פני שלמות העם אתה יודע טוב מאוד שביבי וחבר מלקקיו הם

לא בדיוק התשובה. איתו לא היתה שלמות הארץ ולא שלמות העם.

מצד שני כאיש מאמין ירא שמיים אתה יודע ומאמין שלא אלמן ישראל

ואפילו אם איימן או טיבי יבחרו לראשות הממשלה (אני מגזים כמובן), מעבר להשתדלות שלנו השם הוא כל יכול.

אי לכך יש לך בחירה חופשית לבחור בביבי או במי שיתמוך במנהיגותו בידיעה מראש שזה לא יקדם את שלמות ארץ ישראל או ללכת בדרך האמונה ולמנוע את בחירתו של האיש המושחת הזה ולהאמין שמי שלא יהיה במקומו לא יהיה איימן או טיבי אלה מנהיג ישר , צנוע, שלא תאב שלטון, "לא איש דברים" ושלפעמים לא רוצה ללכת לבית ספר.

בכל מצב אם אתה ורוב העם יחליטו לבחור בביבי אז כנראה שזה רצון השם וכמו שציינתי יכול להיות שזה יקרב את הגאולה.

כמובן שאני יודע שביבי הוא לא השומר הכי טוב לא"י ועמ"י,הָיוֹ הָיָה

אבל אנו מצווים לעשות השתדלות, במה שהכי קרוב להיות טוב.

אין דבר כזה להצביע למישהו גרוע יותר ולומר "ה' יעזור" על כגון דא אמרו בגמ' ע"ז "אני אומר לך דברים של טעם ואתה אומר לי מן השמים ירחמו?"

כיוון שממשלה בראשות גנץ ומרעיו היא גרועה פי כמה, אין לי אלא לעשותא שר נצטווויתי מן השמים ולתת את קולי למי שהכי קרוב לעשות את הראוי.

ובכלל, כדאי שתצאו מהשקר הזה שביבי קורע את העם כי הוא מסואב ומושחת וכו', כי אם בזה תלוי זעקות ונהמות מטונפי השמאל - אז למה אותו סיפור היה לנו עם בגין?

אתה באמת עיוור מלראות שכל מי שיש לו זיהוי כלשהוא עם הימין הופכים אותו למוקצה מחמת מיאוס?

השכחנו את המהפכה שעברה המדינה ביחס לאריק שרון רק משעה שזה האחרון החליט על גירוש וחורבן קטיף?

אנחנו נמשיך לתת את קולנו למי ש"הכי קרוב" לשאיפותינו, ולא נירתע מנהמות אבירי ההומאניות.

הוא לא אפילו הכי קרוב להיות טוב....אוהב א"י והעם 1

מאין לך שאחרים לא יותר טובים ממנו?

הרבה לא העריכו את לוי אשכול והוא היה אחד מראשי הממשלה הטובים ביותר שהביא לנו

את המושג ארץ ישראל השלמה.

הוא הכי טוב בקוסטלציה הנוכחית.הָיוֹ הָיָה

ולא, גנץ לא טוב.

לקיים מה שכתוב:"אין ממנים פרנס על הציבור, אלא אם כן .....אוהב א"י והעם 1

..... קופת שרצים תלויה מאחוריו." (מסכת יומא, דף כ"ב, ב').

הבעיה שקופת השרצים כבר הולכת לפניו ואתם משום מה חיים טוב עם זה.

שיבוסם לכם.

הבן שלי כבר הבין לאיזה מדינה הוא הגיע. כנראה שהוא יחזור לכאן לאחר השחרור. 

אתה שוב מתחמק מדיון לעניין.הָיוֹ הָיָה

מי אמר לך שחיים טוב עם זה?

זה מה יש.

עושים את הטוב האפשרי בקונסלציה הקיימת. זהו.

ועצוב שבנך הולך בדרכך, ושאתה נהנה מלהשמיץ את א"י.

(האמת שמראש היה תמוה לי איך יתכן שבניך יאהבו את הארץ ויחיו בה, אבל אמרתי - נו שוין, קרה נס, מתברר שלא, ושנאה שינק עם חלב אמו לארצנו הקדושה - חיה ומפעפעת.)

נשמה זה אתה ששמתחמקֱֱ!!!אוהב א"י והעם 1

1. השרשור במקור מדבר על אופיו המושחת של מי שאתה מעוניין לבחור בו.

אני לא צריך בית משפט כדי להגיד שביבי הוא גנב למשל. 

על פי דין תורה גנבת דעת היא גנבה לכל דבר אז קודם כל תודה באמת הזאת.

2. ועכשיו נתקדם לסוגית הסוגיות והיא האם הגנב הזה תרם משהו לטובת שלמות הארץ ושלמות העם?

אז גם על זה אני מקווה שיש בננו הסכמה שהתשובה היא לא.

3. הילדים שלי ינקו רק אהבת ארץ ישראל ועם ישראל ולראיה בני השלישי מתעתד השנה להתגייס לצבא.

כמו כן אני מנסה לשכנע את בני הבכור להשאר בארץ וכנראה שזה יצליח בעזרת השם.

4. לבסוף אהבת ארץ ישראל זה לא בהכרח אהבת מדינת ישראל ומנהיגיה המופקרים אז מספיק עם סטיגמות שלך.

אני לא "משמיץ את ארץ ישראל" ואתה יודע את זה טוב מאוד משרשורים קודמים. זה לא תורם לתרבות הויכוח.

5. אני לא אפסיק לדבר על ביבי המושחת והמשחית וחבר מלקקיו כל עוד הם שולטים בארץ ישראל.

את זה אמרתי לעצמי כאשר נאלצתי לעזוב (לאחר נזקים כלכליים ואחרים) אני ומשפחתי ב2015 בטיסה חזרה לאוסטרליה עם דמעות בעיניים.

מה???הָיוֹ הָיָה

1. נכון, ואני הגבתי לזה בדיוק!

2התשובה היא "לא מספיק"

3.אתה אומר שהוא "קלט לאיפה הגיע" ולא רוצה להשאר.....

4. אהבת ארץ ישראל זה אומר לחיות בה למרות שיש בה קשיים! וקשיים יכול להיות פרעות,ף יכול להיות מלריה, וכן, יכול גם להבדיל להיות, ביבי, השאלה אם בורחים ומשמיצים או לא! אז אל תגיד לי די!

5 דבר עד מחרתיים. נראה מתי תלמד את הלקח מסיפור המרגלים.

אז אתה מסכים שביבי גנב למשל?אוהב א"י והעם 1

בוודאי, אבל זה לא משפיע כלום על בחירתי.הָיוֹ הָיָה

ואיך זה מסתדר עם "קופת שרצים מאחריו"?אוהב א"י והעם 1

אתה חושב שהוא כבר תקן אץ דרכיו וחזר למוטב?

לא הבנתי את השאלה.הָיוֹ הָיָה

ההצדקה ההלכתית....אוהב א"י והעם 1

....לבחירתו של גנב להנהיג את עם ישראל היא :

"אין ממנים פרנס על הציבוראלא אם כן קופת שרצים תלויה מאחוריו." (מסכת יומא, דף כ"ב, ב'). 

הדגש הוא במלה "מאחוריו".

ביבי הוא גנב מועד.

אתה באמת חושב שזה הטעם ההלכתי?הָיוֹ הָיָה

תשמע, אני לא יודע מה קורה שם אצלכם, אבל אם השנאה שלך לביבי, כןכן, הגנב, מביאה אותך לכאלו היסקים הלכתיים... אז המצב לא טוב...

|צינזרתי מה שרציתי להמשיך|

לא תגנוב זה דיבר מפי הגבורה!!!!אוהב א"י והעם 1

בעזרת השם כשהמשיח יבוא יתגלו הלוחות שעליהם חקוק הדיבר הזה 

ואתה, אדם ערכי ממעיט מזה????

אגב מה לדעתך הטעם ההלכתי של מאמר חז"ל הנ"ל?

אני לא שונא את ביבי. אני מתעב את מעשיו ולא מסוגל להבין את כל מי שתומך בו.

ואיך זה קשור לבחירת רה"מ?הָיוֹ הָיָה

גם שמור את יום השבת זה דיבר מפי הגבורה. גנץ מקיים אותו?

בבקשה ממך - תחשוב אם ההיקשים וההיסקים שלך הם לעניין, או שהם סתם דברים שאפילו דמגוגיה אינם ראויים להיקראות.

קשור קשור...אוהב א"י והעם 1

לסיכום אם הייתי בארץ אז הייתי נמנע מלבחור מועמד גנב.

כנראה שאתה ורבים כמותך יעדיפו לבחור במועמד גנב ולא שומר שבת

לתפארת מדינת ישראל.

אני מחכה לתשובתך לשאלתי:

מה לדעתך הטעם ההלכתי של מאמר חז"ל הנ"ל? ׁ(אני הולך לשאול שאלה זאת בפורום בית המדרש)

תסביר איך.הָיוֹ הָיָה

לא הסברת למה עדיף מחלל שבת על פני גנב.

ואני בטוח, לא במאה, כי אם במליון אחוז, שזה שביבי גנב זה רק תירוץ בשבילך,

אתה שונא אותו בגלל הטיפונת שהוא עשה למען ארץ ישראל,

ואתה, איש שלום עכשיו שכמוך, שונא מי שעושה זאת.

זה הכל.

אל תהיה לי הצדיק השכונתי שאכפת לו מגנבים. ואל תעבוד עלינו.

כלל לחיים אלמד אותך: בוחרים את הטוב מתוך מה שיש, 

אם יכולתי לבחור ברב שטיינמן לרה"מ הייתי עושה את זה.

מה אעשה, והוא לא הגיש מועמדות.

אז אין לי ברירה אלא לבחור במי שיעשה הכי הרבה ממה שאני מאמין בו.

וכל עוד איני מפנה גב לא"י כמוך,

אז אני מאמין בשמירה עליה.

וכיוון שביבי ישמור עליה יותר מגנץ

אני תומך בו.

עכשיו מובן סוף סוף?

ולא תשיג לעולם תשובה על שאלתך ההיא, כי אי אפשר לתת טעם הלכתי למאמר אגדתא.

לא לחינם אמרו אוירא דא"י מחכים,

כנראה כשיושבים בחו"ל מגיעים לשיבושים גם בלימוד הגמרא.

קודם כל אני לא שלום עכשיו...אוהב אי והעם 2
... אני מבין את התסכול שבדבריך . אותה ברירת מחדל שתרמה רבות לארץ ישראל, פנתה את חברון ואפילו השאירה את אל אחמר על כנה, ויתרה לאחרונה על הריבונות ואפשרה לך ללכת לבקר באבו דהבי.
מקום יפה הייתי שמה וזכיתי להוציא שם ניצוצות קדושה על ידי הנחת תפילין בבוקר.
כתבתי תגובה זאת עם צאת השבת כאן אבל קראתי את תגובתך ממש לפני כניסת השבת וכל השבת חשבתי כמה מתסכל לבחור במצוי שמאכזב פעם אחר פעם .
ליבי לבי עמכם.
שבוע טוב.
אתה רק אמרת שריב"ז כזה, ושאתה מעריץ את דרכו.הָיוֹ הָיָה

ואותי לימדה הגננת שאחד פלוס אחד שווה שניים.

ואמת, אני אכן מתוסכל מכל מה שמנית, אך נא אמור ידידי היקר - מה מבין אלו היה עושה האדון גנץ אחרת?

בא נתחיל מזה שגנץ הרבה יותר הגון...אוהב אי והעם 2
.... מביבי הגנב וזה מספיק לי בשביל להעדיף אותו.
מאידך כאיש מאמין כפי שהפסוק בתהילים: לא בגבורת הסוס יחפץ ולא בשוקי האיש ירצה שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים. אנחנו צריכים לעשות רק השתדלות והשתדלות לדידי זה ביעור הרע מקרבך.
אז חזרנו אחורה?הָיוֹ הָיָה

כבר דיברנו על זה, שאני לוקח מי שיותר משרת את האידיאלים שלי, ולא את מי שיותר הייתי לוקח לחתן לבת.

כמה אתה יכול להתנהל בסיבוביות. בחייאת, מה אתה ילד קטן? 

זה הולך ככה איתך:

אתה: ביבי לא הגון.

אני: אבל הוא יותר טוב אידיאלים.

אתתה: איך, אבל הוא לא עשה X

אני: אבל את זה גם גנץ לא יעשה.

אתה: אבל ביבי לא הגון...

אז נו..? למה טרחנו עד כאן?

ודי כבר עם הבלי ההשתדלות, אם היית בוחר ברבין ב92 היית מסתובב אחרי מאה ועשרים על הגריל. בדיוק כי לא עמדת בהשתדלות.

באורח פלא, כל הויכוחים איתך הם סביב אותו ציר, אנחנו מדברים על ההדרכה של התורה, ואתה ממציא תורה חדשה מרגשותיך. עם תיבול של פסוק מפה ומאמר חז"ל משם.. במה אתה שונה מגייגר?

ואגב, לגבי שלום עכשיו התעלמת, גם כן כמנהגך, שאתה בורח כל פעם שאני מציב בפניך טענה קשה מידי עבור טיעוניך אתה...

השרשור במקור הוא על חוסר הגינותו....אוהב א"י והעם 1

....בלשון המעטה של ביבי הגנב. אם אתה מסכים לזה אז כל השאר כמו השקפותי הפוליטיות או סדר העדיפות שלך לגבי מה טוב לארץ ישראל זה ענין לשרשור אחר.

בקיצור, התחמקות מדיון.הָיוֹ הָיָה

תירוץ נאה מצאת לך.

להזכירך, אני שאלתי על השרשור במקורו מה מטרתו, ואמרת שכדי שנלמד לא להצביע לו.

אז אל תבלבל במח.

א' כי נתפסת כשקרן.

ב' כי אתה טוען בעצם עכשיו שבכלל מטרתך סתם לרכל ולדבר לשוה"ר, ללא שום תועלת.

אז שתדע, לשוה"ר חמור מגזל....

אדון מידות נאות וטוהר כפיים.

ועדין להגיד שביבי גונב דעת זה אמת...אוהב א"י והעם 1

הגאווה שלך מונעת ממך להודות באמת הזאת.

מילא אם תטען שהוא פוליטיקאי ומותר לו הלכתית לגנוב דעת אבל

גם את זה אתה לא מוכן לקבל אז בשם אהבת עם ישראל

אני מוכן לסבול את ה עלבונות שלך.

אתה שקרן!! אני הסכמתי לזה לפניך לפחות פעמיים!!!הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ח באב תש"פ 09:11

אלא שטענתי שאף על פי כן הוא עדיף מתוך הקיים.

אבל אתה, ברוב נבזותך, בורח דרך קבע מדיון.

ועוד מאשים אותי בגאווה באמרך שלא אודה בכך! שקרן!!

כמה פעמים נחזור שוב ושוב על המשפט שילד בן ארבע יכול להבין:

"ביבי הוא גנב ורמאי, ועדיין עדיף על פני השמאל"

כמה?

לא אמרתי שמותר, אני כמובן חושב שאסור.

יתירה מכך, אני כועס עליו על גניבת דעת ההמון פי אלף ממך.

מי כמוני זועק על האידיוטים השימושיים שמצביעים לו שוב ושוב.

אבל אני לא אתן לשנאה לקלקל את השורה ולתמוך בשמאל כמוך.

ואתה עוד מאשים אותי שבגאוותי לא אודה?

להיכן הגענו?

(ובכלל, הטרימינולוגיה של "הודאה" כביכול זה משהו שאמור לא להסתדר עימי.... הרי אלו הם דברי מאז ומעולם! אכן מעולם לא "הודיתי" בכך, אלא "טענתי" כך. לך ושאל את איתן גיל ואת סודית ואת שאר החברים כאן)

ונ.ב. בפעם המי-יודע-כמה שוב התחמקת מלהתייחס לדברי, ובחרת לחוג סחור סחור.

עריכה לאחר שלשה ימים: "שתיקה כהודאה".

כמו הרבה פוליטיקאיםהסטוריאחרונה
למשל יש אחד, שההבטחה היחידה שלו שבשמה הוא נבחר, היתה שהוא לא ישב עם...
בפועל הוא יושב איתו יפה מאוד.
כדאי שתקרא את הטעם ההלכתי בפורום בית המדרשאוהב א"י והעם 1

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך