----------שיראל.
פפ... מוכר מאוד מאוד...קוגל ירושלמי
מממ...זכוכית מגדלת
.
.מגניבכללי
לכותב יש חוש הומור, ולא מעט... סגנון הכתיבה שלו פשוט שפך אותי
וגם יישר כח שהעלת את זה, נהנתי וזה גם ברמה.. יפה.
אחרי האורך של מה שאת העלת אני מרשה לעצמי ג"כ להאריך קצת ולבקש שתקראו בסבלנות
עכשיו לדיון:
א. האם זה עדיין כך?- לדעתי- עקרונית כן, אבל יותר קשה להבחין בכך מכיוון שיש הרבה דתיים לייט שיותר ויותר דומים לציבור החילוני מהבחינות השונות שהוזכרו במאמר (האכפתיות והמאבק על א"י, ההקפדה במצוות, ההומור וההתפרעויות וכו'). וממילא גם ייתכן שפחות ופחות מבחינים בכך..
ב. אני קצת חולק על הניתוח שלו, כאילו שאין בדת הומור ושהאלוקים קר ושאנחנו לא נהנים מהחיים בכיף.. לו זה נראה כך כי יש כמה דברים ש"אסור" לעשות שבשבילו א"א ליהנות בלעדיהם..
אני גם חייב לציין שהמאמר הזה גם נגע בי כי התעסקתי קצת עם כל העניין הזה של ההומור...
כמה עובדות:
מאז ומעולם היו "בדחנים" בחתונות ובטישים וכו'. ר' נפתלי מרופשיץ היה בדחן גדול והיה "קורע" ו"שופך" את כל הצדיקים ותלמידיהם. ויש על כך כמה וכמה סיפורים..
ר' נחמן אומר במפורש להשתמש במילי דשטותא כשצריך.. בגמרא כתוב לעשות ליצנותא מעבודה זרה. וגם יש את הסיפור על שני הבדחנים בחוץ שאליהו הנביא הראה שדווקא להם יש חלק לעוה"ב.
וגם אם מסתכלים על המעשים של אלוקים אפשר לראות שהוא מספר לנו דרכם מלא בדיחות... לדוג' איך שהחרב של אויבינו באה בלבם, כל הדברים הפלאיים לדוג' איך נשמה יכולה בכלל להתחבר עם גוף.. חחח זה מאוד מגוחך, מה היא עושה שם בכלל, הדבר הכי לא צפוי. זה הצחיק אותי הרבה פעמים, איך הקב"ה מסתתר לנו בכל מיני מקומות ודרכים ולבושים... לגלות אותו שם זה כמו שמישהו עושה לך בוווו או קוקו וכן הלאה אין לי כח להאריך. גם את כל הפאדיחות ה' שולח... אמנם אין בתורה פסוק ויקרא ה' אל משה ויספר לו בדיחה אבל זה שהקב"ה הוא אבא שלנו ומלך שלנו זה לא הופך אותו ל"קר"
ושוב פעם לדעתי: הומור זה דבר מצויין, השאלה רק איך איפה ומתי
ביאור: כל עוד זה (א) לא באיסור- כגון מלבין פני חברו (וצריך מאוד מאוד להיזהר בזה כשצוחקים עם החברה'...), לשה"ר, וכדו'. (ב) אין בזה לעג לדברים אמיתיים שבקדושה (שזה ג"כ חמור מאוד עיין במסל"ש). (ג) זה בגבולות ובפרופוציות. לא להעביר את כל היום בזה.. ולדעת להתייחס ולפעול ברצינות לדברים שראויים לכך (כמו שתואר במאמר) אין בזה בעייה. ואדרבה זה מביא שמחה ומשחרר מאוד בקלות המון דברים מהלב (בשביל לחזור בתשובה ולהיות בשמחה חייבים את היכולת להסתכל על עצמך באור מגוחך), יש מחקרים על "ליצנות רפואית, בשביל להתאפס קצת בפורפורציות בינינו לבין הקב"ה אפשר לצחוק על אפסות העולם מפה ועד הודעה חדשה (פעם גם חשבתי שזה מה שכתוב ש"אז ימלא שחוק פינו", אבל היום זה לא נראה לי הפשט), בכלל זה שם את כל הרע והחסרונות במימדים נטולי יראה ופחד בלי חשש שיתקרבו אליהם. וכו'..
ועוד משהו, מבחינה פנימית (עד כמה שאני מבין בזה) השורש של הצחוק והליצנות (בקדושה) גבוה כי הוא מעל השכל, תמיד צוחקים מהפתעות, דברים שלא כסדר השכל הקר של העולם..
וואיי, עכשיו בא לי להאריך, כל העולם הזה מילי דשטותא אחד גדול, דמיונות תעתועים... ואיך שעוד מתייחסים אליהם ברצינות.. וקמים טפשים וממציאים תיאוריות ואפילו דתות... חחחחחחחחח

ואיך שאני מחשיב את עצמי וחושב ומתכנן 

למה מי אני בכלל??? איייי איייי אייי די. נשפכתי.ערב מצחיק

בקדושהחחח...כללי-אפרים קישון הוא סאטריקן שחי בערך בתק'שיראל.
וגם-כללי,אתה ממש צודק,אבל כשהעתקתי את זה לפה ובכללשיראל.
אוף.למה אפחד לא מפתח את זה? סתם עבדתי קשה?!שיראל.
פשוט מאודקוגל ירושלמי

חח..צודקת!אורושקוש
נכון!_חמודויינת_אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים