תופעות על טבעיותצהרים
הייתם עדים פעם לישויות לא רגילות או שמעתם ממקור ראשון שמישהו סיפר לכם שנתקל? רוחות שדים וכאלה

@משיח בן דוד
כע...אחד ששורד

סיפור ששמעתי ממקור ראשון.

תשתף אותנו?צהרים
מאחד ששרד מבקש אמונה

חח זה לא אני חוויתי, שמעתי מבנדוד.אחד ששורד

כןבעל החלומות
מישהו סיפר לי שהם שעשו סיאנס ואחד מהקבוצה הפך לנכה.
הרוח התנקמה בהם
השאלה צריכה להיותימ''ל

האם נדמה לכם שהייתם עדים וכו'

אם כבר אז הייתי אומר-בן חורין

האם הייתם יכולים להעיד על וכו'

זהו בדיוקימ''ל

שבעדויות כגון אלו מדובר בחוויה סובייקטיבית + פרשנות ותו לא. עדות כזו לא רלוונטית.

אני לא בטוח אם אני מבין אותך נכון,בן חורין

אם אתה מתכוון שלא יכול להיות שזה אמיתי, אלא בוודאי זה דמיון- אז אני לא מקבל את גישתך,

מי שרוצה ללמוד- צריך להיות מוכן להקשיב. לא לסגור את האפשרויות מראש. היוונים הקדמונים חשבו שאפשר לגלות חוקי טבע על ידי פילוסופיה, והגיעו לטעויות.

ואם אתה צודק והדברים האלה לא קיימים- אז פשוט לא אמור להיות אף אחד שיוכל להעיד...

ואם אתה מתכוון שזה לא נקרא עדות, כיון שזה סובייקטיבי ולא אמין- אז לדעתי אתה טועה בהגדרת עדות. כל עדות היא כזו. זו גם אחת הסיבות שלא מקיימים דין על פי עד אחד. אבל גם אם עדות אחת היא לא הכי אמינה שיש, אפשר עדין ללמוד מזה.

אסבירימ''ל

אני לא אומר שזה לא יכול להיות אמיתי, לוגית אמירה כזו לא קבילה. זה יכול להיות אמיתי, כמו שגם פיות וחדי קרן קסומים יכולים להיות ואין לי אפשרות לשלול אלא רק לבקש הוכחה, או כמו שחייזרים יכולים להיות (בהסתברות הרבה יותר גבוה). 

מה שאני אומר זה שהעדויות האלו הן תמיד שילוב של חוויה ופרשנות אישית, לא תיאור עובדות יבשות.

האדם מפרש מה שהוא ראה לפי האמונות שלו (רואה 'רוח רפאים' במקום אור מרצד או צללית, שלהן יכולות להיות הסברים אחרים. או חווה נקמה של רוח בסיאנס, כמו שמישהו הזכיר כאן, במקום לתאר צירוף מקרים או השפעה פסיכולוגית), וכן משלים מהמוח את המציאות לפי האמונות שלו (למשל בתופעת מוות קליני שבו נוצרים 'רואים' את יש''ו ויהודים רואים צדיקים יהודים וכו' וכו').

זה כמו עד שיאמר ראיתי את X רוצח את Y, כשלמעשה מה שהוא ראה (במקרה הטוב, כאן יש תהיות נוספות על עצם ה'ראייה') אדם לבוש כמו X רץ מזירת רצח.

עדויות ראיה באמת לא כל כך תקפותultracrepidam

אבל אם בן אדם יגיד "עשיתי סיאנס, והרוח אמרה לדבר עם אדם מסוים ומסרה לנו מספר טלפון. לא הכרנו אותו אבל התקשרנו. הרוח אמרה, שנציע לו הלוואה, ונשאל אותו איפה ניפגש. הוא ירצה את ההלוואה ויציע להיפגש ליד מספרה בחדרה. עשינו לפי ההוראות והכל קרה" - זה נשמע כמו עדות די רצינית, בהנחה שאין כאן זיוף מכוון.

וכן על זה הדרך. ידיעה של פרטים מוכמנים או עתידיים שההסתברות שלהם נמוכה ואין חשד של מעורבות, הם ראיה לעל-טבעי.

גם לאימ''ל
מה זה 'הרוח אמרה'?
מעבירים כוס על לוח אותיות, מחקרים שעשו הראו שאותה תוצאה יוצאת בלי קשר לסיאנס כשהאדם מאמין בתהליך הוא פסיכולוגית מכוון את היד בעצמו ומאמין שהרוח עשתה את זה.
כמו כן, יש נטייה לפירוש מרחיב של המציאות שיתאים ל'נבואה', יש נטייה לזכור את ההתאמות ולמזער ולשכוח את הכשלונות ועוד הרבה הטיות פסיכולוגיות שנובעות מאמונה מוקדמת ומרצון להתאים אליה את המציאות.
נכון אתה צודק לגמרי ואני יוסיף ויאמרבעל החלומות
שגם הכוס התפוצצה פסיכולוגית
נו נוימ''ל

תמיד בסיאנסים הכוס מתפוצצת או שאתה מדבר על מקרה אחד מתוך מליונים שאתה לא יודע מה קרה בו (חיממו אותה עם נר למשל)?

אתה ציני כאילו הגישה שלי היא המגוחכת כאן.

אני ציני כי אתה מה״אנטיים״בעל החלומות
גם אם יש לך תיאוריה נכונה במקצת אתה על הדרך מגחיך את העניין של הסיאנס והרוחות..

לגבי הכוס שמתפוצצת,
אני שמעתי ממישהי שבחיים,לא הייתה משקרת לי שעשתה סיאנס עם חברים והכוס התפוצצה לאחר ששאלו אם יש אלוהים.
לגבי העדותימ''ל

מה הכוונה התפוצצה?

עפה על הרצפה והתנפצה?

היתה ביד של מישהו?

באיזה כוס מדובר ומה היו הנסיבות?

באמת, ככה מאמתים תאוריה? זה לא רציני.

תוך כדי שהם שמו את האצבעותבעל החלומות
הכוס התפוצצה לאחר השאלה הזו.
כוס רגילה לחלוטין! סמוך על מי שסיפרה לי שהיא לא טיפשה.

גם היא היתה סקפטית!
אז אתה לא יכול לדעתימ''ל

מי וכמה הפעילו כוח מהמתח, מה היה מצב הכוס, או מה גרם לשבירה.

ולמה היא קרה 'התפוצצה' (עצם הניסוח מחשיד שיש כאן פרשנות).

זה לא קשור לטיפשות, אנשים חכמים מאוד נופלים להטיות קוגניטיביות ופסיכולגיות. כולנו.

הבעיה הכי גדולהבעל החלומות
שאתה צריך להבין נשמה,
שיש עשרות אלפי מילים חלקלקות בעולם הזה , שאתה יכול להוציא את האמת המוחלטת כשקר הכי גדול עלי אדמות. לכן אמרתי . עד שלא תראה בעיניים ולא תחוש את זה אתה מהאנשים שלא יאמינו. כי אומנות הלשון והמילים היצירתיות תמיד יוכיחו שעדיף להיות סקפטי במקום שיש את כל הסיבות להאמין שהדבר אמיתי ומוחשי
...בעל החלומות
״ ועוד הרבה הטיות פסיכולוגיות שנובעות מאמונה מוקדמת ומרצון להתאים אליה את המציאות.״

זה נשמע ממש דוגמא שמדגימה אותך.
מתאמץ בכוח להוכיח שצילומי וידאו אותנטיים ככל שיהיו הם פרי הפסיכולוגיה. ועדויות על חלונות מתנפצים דפיקות בעוצמות חזקות מול אדם ערני לגמרי ,שריטות בכל הגוף מיד לאחר מכן הם בוודאי פרי הפסיכולוגיה. אנשים שמתו יצאו מהגוף באמצע סיאנס מול אנשים ערניים לגמרי וראו הכל מלמעלה ,גם זה כמובן כי כולם רצו להאמין. נו שויין
אין שום דבר כזהימ''ל

אני מאתגר אותך לתת הוכחה אחת כזו ומבטיח לך לשנות את דעתי.

ההוכחות והמחקרים הראו שהכל פרי הטיות פסיכולוגיות.

הכוס תמיד זזה ע"י המשתתפים (היא הרי לא זזה לבד, ועל ידי דיסקיות בין הכוס לידיים הראו שהיד היא שמושכת את הכוס ולא הכוס את היד), וכן הראו שכשכיסו את עיני המשתתפים זה לא עבד (הם כן כיוונו לאותיות, רק שהפכו את הלוח והם כיוונו לאיפה שהם חשבו שהיו האותיות של התשובה שהם ציפו לקבל. אופס...).

אני לא יודע איזה מחקרים ראיתבעל החלומות
אני רק יכול להגיד לך שהמצב הזה דומה למצב ההכחשה של מכות מצרים ע״י אנשים שלא מאמינים. הדם זה חמרה והצפרדעים זה מכל היאור שהיה בואש וכו וכו עד שמגיעים למכת בכורות. אותו דבר כאן,אתה מדבר על הכוס שזזה ע״י היד ואני מעלה את העניינים העל טבעיים כדוגמת הכוס שמתפוצצת וכדומה. אגב מי שעשה סיאנס (אני לא עשיתי ברוך ה׳) העיד שכל המשתתפים שמים בעדינות את האצבע על הכוס ומרגישים כח מתוך הכוס שמזיז אותה. קשה לתאר תחושה כזו אלא אם כן אתה משתתף בזה. וזה פשוט להבין את זה.

אם אתה סקפטי לגבי רוחות וכדומה,יש סרטונים אותנטיים שפורסמו בערוצים אמינים שמראים שזה קיים.

לעשות סיאנס ולעשות במקביל מחקר זה לא רציני,מה הסיכוי שסיאנס כזה באמת יצליח? תחשוב על זה. לכן הכוס זזה מהאצבעות שלהם . אבל ״מומחים״ בסיאנסים יוכיחו לך מעל כל ספק שיש רוח שמוזיזה את הכוס
וואלה?הָיוֹ הָיָה

סתם מסקרן אותי, איך בדיוק הוכיחו ע"י הדסקיות? לא הבנתי.

ככהימ''ל

מניחים מעל הכוס מספר דיסקיות ומעליהן את האצבעות.

אם הכוס מושכת את האצבעות זה אמור להירואות כך:

אצבעות   

דיסקית

דיסקית

דיסקית

כוס <--

אם האצבעות מובילת את הכוס זה אמור להיראות כך:

אצבעות <--

דיסקית

דיסקית

דיסקית

כוס

בנתי. תודה.הָיוֹ הָיָה

אבל מבקש אמונה למטהבעל החלומות
כתב לך שהכוס דילגה להנאתה מעל הלוח
מזה מוכיח? שעל פי המחקר שאתה מצטט ממנו אי אפשר לדעת כלום. בגלל שאו שמי שעשה את המחקר רצה להוכיח שהכל פסיכולוגי או שלא היתה שם רוח שתוזיז את הכוס . לעומת זו מבקש אמונה הביא עדות אותנטית למשהו על דרך החיוב ולא על דרך השלילה. למשהו על טבעי !
שובימ''ל

מה זה דילגה? אתה שומע משהו אחד מדמיין על פיו ציור מציאות וזה כבר נראה לך כראיה חותכת.

שניה, במה מדובר?

שני לוחות שיצרו מדרגה? באיזה עובי? אולי מדובר בשני דפים או בריסטולים?

אולי לוחות עץ בעובי של דיקט שעם קצת דחיפה בלתי מודעות מאחד המשתתפים (כאן המקום לקשר להאפקט האידיאומוטורי – ויקיפדיה) היא תדלג בקלות מעליהם?

לא ככה מסיקים מסקנות בצורה רצינית.

אתה מאמין לעדויות עלתיק
מוות קליני למשל או שהכל לא קיים אצלך?
אני חוויתי חצי מוות קליני ואחריו צירוף הזוי של הרבה מקרים באותו יום ממש.
אני מאמין שהאדם מאמין בזהימ''ל

הרבה מהחוויה נובעת מחוסר חמצן במוח (תופעות דומות קורות לטייסים בסימולציות טיסה או לצוללנים בתאונות צלילה, אותם תיאורים).

טוב.תיק
אני יודעת שאתה מפספס משהו.
כל כך לא..בעל החלומות
יש חוקר מוח שכל הרופאים עד היום משתגעים מהסיפור שלו,מכיוון שכל התזה שלהם על המוות קליני נובעת מתאוריות על מה קורה במוח שהאדם על סף המוות. אבל אצלו המוח הושבת במאה אחוזים! הוא הוציא ספר ועד היום מספר את הסיפור שלו. הוא עצמו חוקר מוח מומחה בתחום.
רק אומר. לפי מה שההוא אמר...מבקש אמונה

היא טיפה התרוממה באויר והמדרגה הזאת הייתה די גדולה בשביל כוס.

ודאי שכןultracrepidam

אם מישהו מצליח בעקביות לנחש את המספרים של הלוטו על ידי זה שהוא מעביר כוס על לוח אותיות ומספרים, לא כל כך מעניין אותי אם זה רוח או אמונה פסיכולוגית (כמובן אחרי שבדקנו שההגרלה של הלוטו היא הוגנת ולא צפויה).

נו, ויש דבר כזה?ימ''ל

לדעתי ישultracrepidam

המון עדויות של אנשים שידעו פרטים שלא היו יכולים לדעת אותם, או דיברו על אירועים לפני התרחשותם כשההתרחשות היתה לא צפויה ובהסתברות נמוכה מאד.

אינני יודע אם נעשו מחקרים שיאמתו עובדות כאלה. ההתרשמות שלי היא שלצערי המדע מפחד ממחקר רציני של הנושאים האלה, כי הוא ייתפס כ"לא רציני" ו"מתעסק בשטויות".

אבל המציאות היא שיש המון סיפורים כאלה. זכורות לי כמה עדויות מאד מעניינות על ידע מקדים, שלדעתי הוא בהסתברות נמוכה. אבל אני עצמי לא חקרתי את הנושא לעומק. האמונה שלי היא שאכן זה קיים, אין לי ידיעה מה הטווח שזה יכול להגיע, וגם לא אילו כלים הם אמינים ואילו כלים הם לא.

אגב, הגישה המאד מזלזלת שלך היא בדיוק הסיבה שאין מחקר על זה. ולכן היא מעצבנת אותי. חוץ מזה שבאופן כללי זה מעצבן שמזלזלים במשהו שאני חושב שאין הצדקה לזלזל בו

אני קראתי שבעה ספרים על קוסם צעיר שהביס את אדון האופלעוד סתם אחד
המון סיפורים כאלה - לא הופך את זה למציאות.

בעצם קראתי שמונה ספרים כאלה - גם את הסיקוול המחורטט שכתוב כביכול כמחזה. ושם אפילו יש עוד מחברים מלבד המחברת של שבעת הראשונים, אז זה בכלל מוסיף לאמינות.
מה זה לדעתי? צריך לתת דוגמאות שניתנות לבדיקהימ''ל

מה זה אירועים לפני התרחשותם? גם בצופן התנ''כי כתוב על על מגדלי התאומים ועל אובמה. אתה בטח מנחש שגם זה לא משכנע אותי.

אתן דוגמה;

נהוג לומר שמי שחווה מוות קליני מרחף מעל הגוף שלו וכך רואה את המתרחש מלמעלה ורואה דברים שלא היה מסוגל לראות מלמטה. ובכן, בדקו את זה והניחו בחדרי ניתוח פתקים מעל חפצים בצורה שאי אפשר לראות או לדעת עליהם מלמטה, כמובן שהאנשים האלו לא ידעו לספר עליהם.

או למשל הבאבה ואגה חזתה המון דברים די מדויקים, אבל כמה דברים לא מדויקים היא חזתה? עליהם אתה לא תשמע. כמו באסטרולוגיה.

והוו והוו מאיפה אתה מביא את הדברים האלה??בעל החלומות
אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל נשמה.
לגבי מה שכתבת כל הניסוי והחפצים במוות קליני,ההפך!! הוכיחו בדיוק ככה שהם יכלו לראות את החפץ. מישהו טען שהוא מכיר את כל השמות של כל הרופאים בבית חולים שמעולם לא ביקר בו! תקרא את הספר של דוקטור ריימונד מודי ״חיים אחרי החיים"
עשרות עדויות מדהימות. זה לגבי המוות קליני.

לגבי הצופן,כאחד שחקר אישית שנים את הנושא אני אומר לך שרק אדם שלא התעסק וחקר את זה יגיד לך שאין בזה אמת. ואני מוכן להוכיח לך אישית שיש בזה אמת. רק תבקש!!

לגבי וגנות וכאלה, בזה אני מסכים איתך. דברים מעורפלים שלא ניתנים להוכחה.
אומר שובultracrepidam

אני השתכנעתי שיש דברים כאלה. כמה? לא יודע. הרבה? אולי לא.

אבל כך התרשמתי, שהתופעה קיימת, והשאלה היא רק מה ואיך וכמה.

העובדה שיש דברים שלא עובדים, לא מפתיעה אותי.

בעיני, אם אני יכול לנבא תוצאות של הטלת מטבע 60% מהפעמים - יש כאן תופעה על-טבעית.

אם נגנב ממישהו רכב, והוא חלם על עשרות מקומות שבהם הוא צריך לחפש אותו, ואחד מהם הוא נכון - יש כאן תופעה על טבעית

אגב, באבה ונגה בהחלט יכולה להיות נושא למחקר - מה ההסתברות של התחזיות שלה לעומת אחוז התחזיות שהתממשו

טוב, רף ההוכחה שלך מאוד נמוך וכאן המחלוקת בינינוימ''ל
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך כ"א באב תש"פ 19:43

רק אומר שלפי גישתך יש הוכחה לאמיתת דתות אחרות (סיפורי מופתים וניסים והתגלויות לא פחותים מאלו שאצלנו), יש המון עדויות שתומכות בכך.

אבקש ממךultracrepidam

לא לכתוב דברי כפירה בדיון איתי. גם לא בצחוק.

ולעצם הענין - לכל דבר רף הוכחה שונה, וגם לרמת השכנוע רף הוכחה שונה.

כדי להשתכנע שיש משהו על טבעי, בהחלט יספיק לי לדעת שמישהו מצליח לחזות אירוע שמתרחש בהסתברות של 50%, בהסתברות של 60%. פשוט כי זה לא ניחוש אלא אינטואיציה שמעבר לניחוש אקראי.

ביחוד כאשר אין לזה שום השלכה מעשית.

אם מישהו היה מוכיח לי שהוא מצליח לחזות הטלת מטבע בסיכוי של 60%, הייתי מוכן להמר עליו בדיוק בשיעור שהוא הוכיח את עצמו.

תראה,ימ''ל

לא התכוונתי לפגוע כמובן ואני מתנצל אם נפגעת, אבל לא כתבתי את זה בצחוק או בציניות.

האמירה פשוטה מאוד: כשזה רף ההוכחה שלך אתה יכול לקבל את התוצאה שכתבתי באותה מידה (ואף גבוהה יותר כי יש יותר נוצרים שמעידים כך). במילים אחרות - האמונה שלך בררנית ולא באמת מתבססת על העדויות אלא על מה שאתה בוחר להאמין.

ואגב דברי כפירה, באמונה הזו לשיטת הרמב"ם יש מן הכפירה. לתשומת ליבך.

לא נפגעתי מההפניה כלפיultracrepidam

נפגעתי מעצם האזכור של דברי כפירה בתגובה אלי. בכנות, אודה לך אם תערוך את השורה הזאת. כואב לי לראות גידוף כזה.

ואומר שוב, השאלה "האם אדם מסוגל לחזות דברים שאי אפשר בצורה טבעית" היא שאלה שקל מאד להוכיח קיום (אי אפשר להפריך, כי כל טענת קיום אי אפשר להפריך. וכאן השאלה "האם קיים דבר שהסתברותו נמוכה", ולכן אי אפשר להפריך אף פעם)

ואני לא מתייחס לשאלה "האם באבא ונגה היא מגניבה". לדעתי היא כן, לדעתך היא לא, נישאר חלוקים. זאת שאלת שיפוט. השאלה היא "האם התחזיות של באבא ונגה לא מוסברות על פי הסתברות טבעית".. ושוב, הדוגמה של היכולת לחזות הטלת מטבע היא בעיני דוגמה למבחן טוב.

אינני רואה איך זה קשור לאמונה. לא אמרתי שאני מקבל את העדויות כי הרבה אנשים אמרו אותן, אלא כי האנשים נאמנים עלי שהם מוסרים את העובדות כהווייתן ("ראיתי ש...", "חלמתי ש...", "מגדת עתידות סיפרה ש..."), ובהתחשב בעובדות, יש כאן משהו שראוי לציון או להתייחסות.

להבנתי בשיטת הרמב"ם, האמונה שיש לאדם אפשרות לדעת את העתיד בצורה שאנחנו לא מסוגלים להסביר היא לא כפירה. אם אתה רוצה, מוכן לדון בנושא. נאמן לשיטת הרמב"ם (באגרות, אם אינני טועה), כל דבר שלא תוכיח לי שאסור, מותר

לגבי לחזות דברים. וודאי שזה קיים הרי היו נביאים.מבקש אמונה

ויש רוח הקודש..  השאלה למי יש את זה.

נבואה זה דבר אחר לגמריימ''ל

נבואה זה דבר ה' לנביא, אין כאן שום ישות או פעולה מיסטית במציאות. שום קשר.

אז השאלה היאמבקש אמונה

האם אדם יכול לדעת את העתיד סתם ככה מעצמו??  מאיפה באמת הוא אמור לדעת?

לאימ''ל

השאלה היא זו: תופעות על טבעיות - צעירים מעל עשרים

ולזה אין קשר לנבואה.

שניה..מבקש אמונה

אבל נבואה או רוח הקודש זה על טבעי.

או שיתכן צדיק שיתגלה לו העתיד בצורה אחרת.. מישהו ש"שמע מאחרי הפרגוד" כמו שזה נקרא - ואמר לו או אליהו הנביא.  או שהחליטו לגלות לו מסיבה שהיא, בכל אופן, זה קשור לקב"ה איכשהו. 

אבל אם מישהו לבד שולף נבואות, כנראה שהוא מנחש. 

אז אני לא מבין מה השאלה, 

האם זה אפשרי, או האם יש אנשים עם כוחות לזה מעצמם?

נכוןימ''ל

אני לא אומר שאין דבר כזה דברים שהם מעבר לטבע, ניסים הם מעל הטבע וכן נבואה.

הקב"ה ברא את הטבע והוא גם עושה ניסים ומשרה נבואה.

השאלה היא לגבי תופעות על טבעיות = ישויות או פעולות בעולם שאינם בטבע, רוחות ושדים למיניהם או כישופים ובעלי אוב, סגולות מיסטיות לחפצים/כוכבים/לחשים/מעשים, אנשים בעלי כוחות וכו'.

ומדוע לא נקבל שבין כל בריאותיו הוא ברא גם שדים?הָיוֹ הָיָה

ושאר "תופעות על טבעיות"?

אין סיבה שלא, צריך סיבה שכןימ''ל

כלומר הוכחה.

אבל אתה טוען אקטיבית נגד, לא רק שאין הוכחה, אלא שודאי לא.הָיוֹ הָיָה

ושזה בעייתי. לדוגמה כאן: תראה, - צעירים מעל עשרים בשורה האחרונה.

לא, לא אמרתי את זהימ''ל

אמרתי שלוגית אי אפשר לשלול קיום אלא רק לדרוש הוכחה כדי להאמין.

אני כן טוען שברירת המחדל היא שהדבר לא קיים, עד שיוכח אחרת. אבל לא שולל שיוכח.

מה שהזכרתי בשם הרמב''ם התייחס לסיאנסים, הוא אומר שהדברים האלה לא קיימים במציאות.

נכוןתיק
ומה עם הסיפור עם רשב"י והשד? איפה זה מופיע?
גם בהנחה שהדברים האלו קיימיםמושיקו
זה שייך לכוחות הטומאה וע"ז
מתנגד לדבריךultracrepidam

אני משער שהדברים קיימים, אין לי הסבר.

אתה מניח שקיימים כוחות טומאה, ואומר שאם זה קיים זה נובע מכוחות טומאה.

ולכן לדעתך אם זה יוכח, זה מוכיח שקיימים כוחות טומאה. ולכן אני חושב שהדברים שאתה אומר הם חמורים מאד.

ומה הטענה שלך? מה אכפת לי? מצדי זה יכול להיות שייך לכוחות צה"ל. השאלה קיים או לא קיים, בלי להכנס לשאלה הערכית

יש להאמין אם זה קיים או לאמושיקו

ויש להתחיל לנסות להבין איך וכמה זה קיים.

מכיר סיפור מכלי ראשון/שני על מנזר שנקנה לישיבה בחו"ל לפני כ70 שנה והיו בו תופעות  מוזרות של שדים ורוחות שראו בעינים.

בסוף מצאו שהיה כמה עניני ע"ז שנשכחו וכשהוציאו אותם התופעות נעלמו.

להתחיל  לדוש איזה עניני ע"ז נשארו ולמה הם דווקא גרמו, זה ע"ז..

(אפשר עוד מידע בנוגע לפתקים?טיפות של אור
ממה שאני מכיר לניסוי בכלל לא היו תוצאות. הנסיינים בכלל לא דיווחו על 'ראיה או שמיעה של אירועים בחדר'

אני לא נגדך בשרשור הזה, סתם סקרן)
תקרא את החיים לאחר החייםבעל החלומות
של דוקטור מודי ,
ותראה שאנשים ידעו אפילו על נעל שהיתה בגג בית החולים
אממ...בן חורין

לא נראה לי שלעדויות כאלה התכוון השואל.

נראה לי שהוא התכוון לעדויות רציניות יותר.

לפחות ככה אני הבנתי אותו...

כל העולם עובר לך דרך "כח המדמה" קרי מערכת העצבים וכו'פלונפון מירוסלב

אז גם מה שאתה כותב פה הוא רק הדמיון שלך שמרכיב תנודות של אטומים לכדי תמונה של "עולם".

זה נכון אבל יש הבדל גדולימ''ל
כמו שהסברתי, יש הבדל בין מישהו שמעיד שראה שרצח מישהו כשלמעשה ראה מישהו בלבוש דומה בורח מהזירה לבין מישהו שמעיד שרצח וזה בדיוק מה שהוא ראה.

כמובן שאתה יכול לטעון גם נגד הראייה של השני, ואכן מנסים ככה האפשר לדייק את העדות ולהפריד את העובדות מהפרשנות, אבל העדות של הראשון היא כל כולה פרשנות.
לא, אין ממש הבדלפלונפון מירוסלב

האשליה האופטית שהמוח שלך מייצר בהתאמה שלו את מהירות האור למהירות הקול מוכיחה שכל מה שאתה תופס בעולם הוא בעצם שקר (ודי לעיין בכמה ספרי מדע על תחום האשליות האופטיות כדי להתערער).

קרי, אין על מה לסמוך ועל מי לסמוך, ובטח לא על החושים.

אז הכל נראה לך מתמיד וקבוע ואתה בטוח שזה קרה, מעבר לbias של הזיכרון, מי אמר לך שאתה לא הוזה תמונה ארוכה וקבועה של העולם? בסופו של דבר, אין גבול לכפירה...

דווקא מה שהבאת כהוכחה מ"עדות של מישהו", מעידה כאלף עדים על התפיסה היהודית שכל המציאות היא שקר.

כמה אנשים כשרים לעדות? אחוז אפסי מהמדינה. למה? כי צריך אדם מאוד מיוחד כדי שכח הדמיון שלו לא יהיה משובש, וכח הזיכרון שלו לא יהיה פגום והזוי, כמו שניסויים מדעיים רבים הוכיחו.

אגב, הוא ראה רצח כשפופרת במכחול?

בארץ לא שייך בחו"ל יתכן שכןמושיקו

אממ..שמעתי ממישהו שעשה סיאנסמבקש אמונה

מישהו דווקא לא מאמין ולא אוהב את הדת בלשון המעטה

עשה סיאנס עם חברים והוא כולו התרגש מהעניין, וסיפר לי.

הוא סיפר שהם שמו שתי לוחות בצורה שקצה אחד על השני שיצר מדרגה - והוא אמר שהכוס עלתה את המדרגה למרות שכל האצבעות היו מעליה.

ובכללי הוא טען שהכוס זזה למרות שהם רק נגעו בקלילות. 

בום!! תחי הפסיכולוגיה רבותיי!בעל החלומות
גם שונאי דת יכולים להתלהב משטויותעוד סתם אחד
למעשה, רבים מהם מתלהבים משנאת הדת, שזה שטויות. לא הבנתי איך זה קשור לעניין (כמו שאתה רואה, כמה וכמה דתיים בשרשור הזה סבורים שמדובר בחרטא ברטא. אין קשר בין דתיות לאמונה בסיאנסים).
זה לא ממש ראיה.. רק שאדם מאמין יותר מחפש ראיות לעצמומבקש אמונה

ואדם שלא רוצה להאמין לרוב יחפש ראיות להפך...

אבל העניין הוא הסיפור, הוא שאל אם שמענו ממישהו, אז התשובה שלי היא כן.

בינתיים רק ימל חושב שזה לא מוכחבעל החלומות
אפילו הוא לא טוען שזה חרטה ברטה
כמה שהוא סקפטי..

״כמה וכמה..״ חח אתה רציני? אף אחד לא התנגד חוץ מימ״ל
הרמב"ם גם נחשב?ימ''ל
וּדְבָרִים הָאֵלּוּ כֻּלָּן (אוב וכישופים) דִּבְרֵי שֶׁקֶר וְכָזָב הֵן, וְהֵן שֶׁהִטְעוּ בָּהֶן עוֹבְדֵי עֲבוֹדָה זָרָה הַקַּדְמוֹנִים לְגוֹיֵי הָאֲרָצוֹת כְּדֵי שֶׁיִּנָּהוּ אַחֲרֵיהֶן, וְאֵין רָאוּי לְיִשְׂרָאֵל, שֶׁהֵם חֲכָמִים מְחֻכָּמִים, לְהִמָּשֵׁךְ בַּהֲבָלִים הָאֵלּוּ, וְלֹא לְהַעֲלוֹת עַל הַלֵּב שֶׁיֵּשׁ בָּהֶן תְּעָלָה, שֶׁנֶּאֱמַר: "כִּי לֹא נַחַשׁ בְּיַעֲקֹב וְלֹא קֶסֶם בְּיִשְׂרָאֵל" (במדבר כג,כג), וְנֶאֱמַר: "כִּי הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה אֲשֶׁר אַתָּה יוֹרֵשׁ אוֹתָם אֶל מְעֹנְנִים וְאֶל קֹסְמִים יִשְׁמָעוּ, וְאַתָּה לֹא כֵן נָתַן לְךָ יי אֱלֹהֶיךָ" (דברים יח,יד).
כָּל הַמַּאֲמִין בִּדְבָרִים אֵלּוּ וְכַיּוֹצֵא בָּהֶן, וּמְחַשֵּׁב בְּלִבּוֹ שֶׁהֵן אֱמֶת וְדִבְרֵי חָכְמָה אֲבָל (=אלא ש) הַתּוֹרָה אָסְרָה אוֹתָן - אֵינוֹ אֶלָּא מִן הַסְּכָלִים וּמֵחֲסֵרֵי הַדַּעַת, וּבִכְלַל הַנָּשִׁים וְהַקְּטַנִּים שֶׁאֵין דַּעְתָּן שְׁלֵמָה. אֲבָל בַּעֲלֵי הַחָכְמָה וּתְמִימֵי הַדַּעַת יֵדְעוּ בִּרְאָיוֹת בְּרוּרוֹת שֶׁכָּל אֵלּוּ הַדְּבָרִים שֶׁאָסְרָה תּוֹרָה אֵינָם דִּבְרֵי חָכְמָה אֶלָּא תֹּהוּ וָהֶבֶל שֶׁנִּמְשְׁכוּ בָּהֶן חֲסֵרֵי הַדַּעַת וְנָטְשׁוּ כָּל דַּרְכֵי הָאֱמֶת בִּגְלָלָן. וּמִפְּנֵי זֶה אָמְרָה תּוֹרָה כְּשֶׁהִזְהִירָה עַל כָּל אֵלּוּ הַהֲבָלִים: "תָּמִים תִּהְיֶה עִם יי אֱלֹהֶיךָ"
אבל אתה יודע מה חבל?בעל החלומות
דברי טעם.הָיוֹ הָיָה

גם מושיקו ו-simple manעוד סתם אחד
נונו מצאת עוד שניים מתוך כל המגיביםבעל החלומות
מה אתה רוצה?עוד סתם אחד
תמחק מדבריי "כמה וכמה" ותקרא רק "כמה". סבבה? זה ישנה מהותית את הנקודה? לא. הנקודה היתה שאין קשר בין דתיות לבין אמונה בכוחות על-טבעיים - לאף אחד מהכיוונים. כמה אנשים הגיבו ספציפית בשרשור (אגב - גם מצד המאמינים בזה אין יותר מדי...) - פחות קריטי.

על טבעי הולך יד ביד עם היהדותבעל החלומות
כל שאר הדברים זה משחקי מילים שאין להם סוף ורלוונטיים לכמעט כל דבר אמיתי בעולם הזה
אכן, יש תפיסה מאד מקובלת של היהדותעוד סתם אחד
הגורסת שצריך לקבל אמונה מוחלטת באל-טבעי כדי להיות יהודי 'אמיתי'. עד כאן אני מסכים. ותו לא.
גם אני ...מישהו כל שהוא

מתנצל כדי שאאמין שמשהו נכון/קיים צריך הוכחה ברמה מדעית. וסיפורים מכלי ראשון שני שלישי לא מבשלים....

כדי שמחקר יהיה מדעי הוא צריך להיות ניתן לשחזור ועומד בביקורת עמיתים.הוא צריך להתייחס ולנתרל השפעות חיצוניות והתאוריה מצליחה לחזות את תוצאות הניסוי בדיוק של מעל 95% (2 סיגמה).

במדעי החברה אמנם דורשים פחות דיוק אבל השאלה האם משהו קיים היא שאלה פיזיקאלית אז זו אמת המידה.

אז כשסיאנס יצליח לנחש לוטו דברו איתי.... ותראו לי מישהו עשיר מספיק...

כן.תיק
אנשים מאוד אמינים שראו דמויות לא מהעולם הזה אצלם בבית.
אתה שואל רק על ישויות לא טבעיות או על כל תופעה שהיא?מבקש אמונה

על כל דבר לא רגילצהרים
אוקיי.. אז ככהמבקש אמונה

סיפרתי פעם פה, 

שהייתי חילוני עשיתי ניסיון לקב"ה אם הוא שומע ועוזר... מפה לשם.

ביקשתי משהו, ופתאום באה לי ידיעה בוודאות על מישהו שהולך להתקשר אלי להגיד לי שהוא מביא לי את זה.

זה לא היה ניחוש ולא הרגשה, ידיעה וודאית לגמרי.  קשה להסביר את זה... וכמובן שזה קרה ולא הרגשתי שום פליאה.. כאילו זה היה ברור מאליו.   משהו הזוי.

מה הוא הביא לך?בעל החלומות
אני מכיר גם את מה שאתה מתאר על הרגשה ברורה
קרה לי גם במשהו שונה
זה היה פרס משדרן ברדיו שהייתי מאזין לו.מבקש אמונה

אה מגניב !!בעל החלומות
אבל לא ממש הבנתי השתתפת בחידון או משהו?
כלומר אם זכית אז בוודאי שתקבל את הפרס לא?
חח כן. אני אסבירמבקש אמונה

זה היה אחד למיליון שאני אקבל,

כי שאלו שאלה, ואמרו מי ששולח תשובה נכונה והיא תהיה ההודעה ה -99 היא תזכה.. לא הראשונה כמו תמיד.

לך תדע מתי לשלוח...ויש מלא מאזינים. אין פה זריזות, נטו נטו מזל. 

המגניב זה שמרגע ששלחתי את ההודעה נכנסה בי ידיעה וודאית שזכיתי

רק חיכיתי שיתקשרו להגיד לי את זה. 

ואוו מגניב !!בעל החלומות
זה תחושה פנימית שזה שלך.
תודה
לגמרי!! רק לא הייתי אומר "תחושה" כי זה ידיעה ממש.מבקש אמונה

למרות שבהגדרה היבשה זה נכון - זה תחושה בלי שום עובדה.  אבל זה נשמע כמו הרגשה שגם יש מצב שלא.

במקרה הזה זאת הייתה ממש ידיעה בלי שום ספק.

מצאתי דוגמא...

כמו שתגיד לחבר להתקשר אליך והוא מחייג ואתה יודע שעוד שניה הפלא' שלך יראה את השיחה.

בגמרא ובמדרשים מסופר על אנשים שראו שדים.חסדי הים
ימ"ל איך אתה מסביר את העדויות של חז"ל?צהרים
את אגדות רבה בר בר חנה אתה מכיר?ימ''ל

עדות אישית על דג בגודל 60 ערים, דג שבין סנפיר לסנפיר צריך לשוט 3 ימים, עוף שמגיע מהאדמה עד השמים ועוד ועוד.

אלו אגדתות, האם זה אומר שחז''ל באו לתאר מציאות? כנראה שלא.

למה כן התכוונו? יש כמה אפשרויות: רעיונות עמוקים, אגדות כדי למשוך את אוזני השומעים (מדובר בדרשות לציבור שונה מאוד מהיום, רובו חסר השכלה בסיסית), או סיבות אחרות.

[אזכיר כאן את דברי המאירי:

"בכמה מקומות ביארנו שבאותם הזמנים היו העם נמשכים אחר דברים המוניים כלחשים ונחשים ופעולות המוניות וכל שלא היה בהם סרך עבודה זרה ודרכי האמורי לא חששו בהם חכמים לעקרם וכל שכן במה שהיה הרגילות אצלם בו כל כך שהיה טבעם מקבל בענין חזוק או חולשה וכמו שהעידו בסוגיא זו דקפיד קפדינן ליה דלא קפיד לא קפדינן ליה וממין דברים אלו הוא שהיו רגילים להזהר מן הזוגות וכשתקנו חכמים ארבע כוסות שלא לגרוע או להוסיף מצד אותם ההבלים הוצרכו לרוב רגילותם לתת טעם לדבריהם והוא שאמרו ליל שמורים הוא לילה המשומר ובא מן המזיקין"]

הסבר נוסף הוא שלפחות חלקם האמינו במציאות כזו על אף שהיא שגויה ולכל הפחות לא מוכחת, זו הרי הייתה האמונה ה'מדעית' הרווחת בזמנם ובמקומם (גם הסבירו על ידה תופעות טבעיות כמו תחלואה ובלאי בגדים), כמו שהאמינו שהארץ לא עגולה והשמש מקיפה את הרקיע ובעוד הרבה אמיתויות מדעיות שהתבררו כשגויות. אני יודע שזה הסבר קשה לעיכול לדתי המצוי, שהוא הרי אומר שחז''ל לא ידעו הכל, אבל להסבר הזה אני נוטה.

נשאל אותך אחרתבעל החלומות
כי מה שמצחיק הוא שאתה מסנן דברי חז״ל שאתה רוצה ואחרים אתה דוחה. ואני לא אתן דוגמא רק אגיד שזה קשור למשהו שהזכרת כאן וערכת.

עכשיו לעניין, עזוב לרגע את הסיפורים עם הדג וכולי זה לא מעסיק אותי,אני שואל שאלה אחרת.
האם אתה מאמין שבאדם קיים מימד רוחני? בכלל?
יו נאו ״הדם הוא הנפש״ וכו..

כי אם לא,אז התפיסה שלך את היהדות היא שגויה.
ויפח באפיו נשמת חיים. א׳ ב׳ בתורה. אהה גם לזה יש לך תאוריות פילוסופיות. כמו שאמרתי אין לזה סוף
יש פער גדול בין להגיד שיש לאדם נשמהמישהו כל שהוא

לבין להגיד שכל אחד עם כוס ונר יכול לדבר עם נשמות רוחות או חדי קרן....

הזילזול לא יפסק אה?בעל החלומות
תמיד תכניס את חדי הקרן לסיפור בשביל להגחיך.
ככה לא מנהלים דיון רציני.

ולא ,כי זה בזה תלוי.
כל עוד יש לאדם נשמה המשמעות היא שיש פן רוחני באדם. לכן אדם ישר יקבל מאנשים אמינים חוויות שיכולים להיות מוסברים רק במסגרת הנפש/נשמה שקיימת בגוף האדם ומחוצה לו. על זה הרי הכל מתבסס . בית רדוף,דיבוקים,גם סיאנסים
אני ממש לא צינימישהו כל שהוא

אם הוכחנו שיש נשמה זה לא אומר שהיא מזיזה כוסות. 

אם הוכחנו שיש נבואה זה לא אומר שכל אדם עם נר יכול לחזות עתידות.

ולכן זה מבחינתי בדיוק כמו חדי קרן... אגב יש הרבה שטחים ביערות שמעולם לא נחקרו אולי באמת יש שם חד קרןת הרבה יותר סביר מכוס שפתאום קופצת לבד.

דיון רציני זה להביא מחקר או ניסוי. מישהו שחזה את הבלתי אפשרי כמו לוטו כמה פעמים ושיראה לי את הצ'ק שלהם

כןימ''ל

אני מאמין בקיום הנשמה אם זו השאלה.

(עשית פה קצת סלט בין נפש לנשמה, אבל אני אתעלם בזה כמו גם מהציניות המיותרת)

ולא הבנתי את ההערה שלך על הסינון, אני לא מסנן שום דבר מחז''ל. אני אומר שהם טעו בחלק מהדברים כי זו המציאות (גם הם עצמם אמרו "חכמי ישראל אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למעלה מן הרקיע וחכמי אומות העולם אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למטה מן הקרקע אמר רבי: ונראין דבריהן מדברינו").

ואיך זה קשור למה שערכתי? (ערכתי כי ביקשו ממני, כמו שאתה יודע)

אם אתה מאמין בקיום הנשמהבעל החלומות
משמע אתה..מאמין בדבר על טבעי!!
אה בטח יש לך פילוסופיה שנשמה זה דבר מופשט וצריך להבין מזה בדיוק וזה לא מה שממשיך אחרי המוות וכו וכו הינה פתרתי לך את כל הדילמה. אתה מבין? אפשר עם מילים לשחק תמיד . אבל ככה אף פעם לא תגיע לאמת המוחלטת תמיד תשאר בספק .

לגבי דברי חז״ל שאתה מסנן ,
רמזתי שאתה מאמין במשהו (בניגוד לדבריך שהבאת בשם הרמב״ם) שטענת שלא קיים (העלאה באוב) ועל סמך זה (זה אחד מהדברים שהיהדות מתבססת עליו בגמרא) עליו ביססת את האמונה שלך כלפי משהו מסוים. #רק אומר
כלומר במילים אחרות,אתה נגד על טבעי,אבל זה לא הפריע לך להשתמש בזה כמקור לאמירה שלילית כלשהי. והיה לפלא
אתה מאמין בחילוק בין נפש לנשמה?!פלונפון מירוסלב

אבל זה מדרש, זוהר, קבלה!!

ימ''ל
אתה מוזמן לפתוח בהלכות יסודי התורה פרק ד הלכות ח-ט, הרמב"ם מסביר שם את החילוק בין המושגים.

בגדול: הנשמה היא חלק החיים שבגוף, הנפש היא התודעה והמהות המופשטת (בשפה של היום המושגים הפוכים במשמעותם, אבל החילוק אותו חילוק).
הייתי בטוח שאתה דרדעיפלונפון מירוסלב

והרי אתה לא מוציא את הרמב"ם מהקשרו

רגע, זה לא פסק ממדרשים?

אבל נקודת המוצא שלך היא שאין מימד כזה במציאותצהרים
ומתוך כך אתה נצרך לתרץ את דברי חז"ל. למה להניח כך? גם אתה הסכמת שאי אפשר להוכיח שאין שדים, ואם כך למה לא לקבל את העדויות של חז"ל כפשוטם?

אולי המאירי הוצרך לתת טעם למי שנמשך אחרי הרציונליזציה;)
גם אי אפשר להוכיח שאין גמדוני בית וקוסמיםמישהו כל שהוא

אבל חז"ל גם לא טענו שהם ישנםצהרים
דווקא יש לא מעט מכשפים בגמרא.מישהו כל שהוא

לא חושב שזה יתכן... בעיני זה בעיקר נובע מתקופות של מדע לא מפותח.

אדייק לא הוכח עד כה שזה קיים

נקודת המוצא שלי היא שטענות צריך להוכיחימ''ל

עדויות של חז"ל אינן ראיה?צהרים
אין הוכחה חד משמעית כמובן
שוב כמו אגדות רבב"ח. אין טעם למחזר טענות.מישהו כל שהוא

בגמרא מוזכר העלאה באובבעל החלומות
גם אגדה?
גם בתנך ועדיין הרמבם כתב שזה שטויותמישהו כל שהוא

ומוזכר גם לויתן בגודל של אי וציפור בגודל של בנין

קוף המחובר בתבורו לארץ

וחור ברקיע דרכו עוברת השמש

שאול ראה את שמואל?בעל החלומות
אם אמרת לא ראה ,
אתה לא מאמין בדברי הנביאים בכלל.
מבטיח לך שהרמבם לא התכוון לפסול הכל כפשוטו. כנראה רצה להניא את לב החושבים שזה עיקר בדת
נכון. ואליהו החיה מתיםמישהו כל שהוא

ומשה קרע את הים

יש דברים שנביאים עושים, יש ניסים.

אבל לא כל ילד עם נר וכוס יכול להיות נביא....

ואם כן שיגלה לי את המספרים בלוטו בבקשה מוכן להביא לו חצי

בתנ״ך מוזכר שזה קרה דרך העלאה באובבעל החלומות
אז אתה אומר לא צריך לראות כל דבר כפשוטו , אז פשוט אין לזה סוף. אני יפרש אם כך את התורה כרצוני למה אני צריך את דבריהם של חז״ל (חלילה כמובן ,בתיאוריה)

הנקודה היא,לא מי עושה את זה
אלא האם זה קיים. טענת שהעלאה באוב לא קיימת.
זה קרה ע"י בעלת אוב.מישהו כל שהוא

דווקא הפשט מעיד שהפעם היה משהו מיוחד ומבהיל במיוחד

"וַתֵּ֤רֶא הָֽאִשָּׁה֙ אֶת־שְׁמוּאֵ֔ל וַתִּזְעַ֖ק בְּק֣וֹל גָּד֑וֹל וַתֹּאמֶר֩ הָאִשָּׁ֨ה אֶל־שָׁא֧וּל לֵאמֹ֛ר לָ֥מָּה רִמִּיתָ֖נִי וְאַתָּ֥ה שָׁאֽוּל׃

וַיֹּ֨אמֶר לָ֥הּ הַמֶּ֛לֶךְ אַל־תִּֽירְאִ֖י כִּ֣י מָ֣ה רָאִ֑ית וַתֹּ֤אמֶר הָֽאִשָּׁה֙ אֶל־שָׁא֔וּל אֱלֹהִ֥ים רָאִ֖יתִי עֹלִ֥ים מִן־הָאָֽרֶץ׃"

המדרשים של חז"ל כמו הרבה מדרשים באים ללמד משהו ולכן מסבירים משהו רוחני אחר. 

ולכן שוב אני לא שולל שה' יכול לשחק עם הטבע כרצונו ולכן אצל צדיקים יש שלל ניסים מופתים וכדו' אבל זה לא משהו שילד עם נר וכוס יכול לעשות זאת. 

כיום לא מכיר הוכחה שקיים דבר כזה...

מוזמן להוכיח לי.

הכוזרי, מאמר ראשון, אות סו: "חלילה לא-ל מהיות דבר התורה סותר דבר הנראה עין בעין, או דבר שהוכח במופת שכל"

זו גישה שאפשר להתווכח עליה אבל עד כה היא מאוד מועילה לאנשות במקום להאמין לסיפורים לבדוק את העובדות ככה ממגרים מחלות ובונים גשרים. אפשר להאמין כמו פעם שמחלות נובעות משדים ומזיקים ושברק זה הפטיש של תור אבל זה לא קידם את האונשות לשום מקום הגישה המדעית הוכחה כיעילה בענין הזה...

המחשבה ששדים קיימים לא סותרת דבר נראה בעינייםצהרים
וכן אי מציאותם לא הוכחה במופת השכל.

אשמח אם תוכל לענות לי איך ברור לך שאין מציאות כזאת
לא צריך להוכיח שמשהו לא קיים צריך להוכיח שהוא קייםמישהו כל שהוא

זה חלק מהמהפכה המדעית... 

אפשר להתווכח אבל אז צריך להכניס עוד כמה יצורים מעניים פנימה .

אם תגביל אותי ביצורים מהגמרא גם שם יש מספיק...

הבנתי, תודה.צהרים
מה לשיטתך יוכל להיות ראיה לקיום השדים? כלומר, הרי אם הטענה היא שהם מציאות 'על טבעית' לא בטוח שנוכל לתפוס אותם באמצעים טבעיים
יפה ענית לובעל החלומות
אם זה לא משפיע עלי בשום צורה מה אכפת לי האם הוא קיים?מישהו כל שהוא

ואם הוא משפיע על העולם בו אני חי כנראה זה מדיד...

אתם טוענים שהדברים הלא טבעיים האלו מזיזים כוסות וכוס זה דבר מדיד מדעית

שניתן לדעת את העתיד בבקשה בואו תגידו לי מה המספרים של הלוטו או מה יצא במטבע שאני זורק 20 פעם. זה דבר מדיד.

אם יש מקום בו אנשים או דברים ניזוקים ללא סיבה נראית לעין אפשר לבדוק מה יקרה שוב ושוב ולבדוק למה החבית נשברת. זה דבר מדיד.

עינינו הרואותעוד סתם אחד
שהרבה דברים שיוחסו לשדים בתקופות טרום-מדעיות - קיבלו הסבר מדעי, סיבתי-מכני, בהמשך, עם התקדמות המדע.

להמשיך להאמין בשדים בתחומים שעוד לא מופו על ידי המדע - בטענה ש'טוב, אז הם לא אחראים על דברים אחרים (בלאי בגדים, נניח) - אבל הם כן אחראים ל*זה*, כי את *זה* לא הסברתם עדיין" - זה פשוט תפיסה לא רציונלית. אני טס במטוס בהנחה שמה שפועל עליו זה מכניקה ולא שדים, ואם הוא מתרסק אני מחפש סיבה מכנית לכך ומאשים את המהנדס שפישל, ולא שדים ומזיקים - לא ישויות בעלות רצון עצמאי ויכולת לגרום לנזק *מחוץ לעולם המכאני*. אז למה שבכל תחום אחר אני אניח שקיימות ישויות כאלו?
ניכר מחז"ל שלא השתמשושום וחניכה

במציאות השדים רק כדי למלא באמצעותה חורים לא מוסברים כפי קטנות המוחין שבה הוצגו הדברים, שאל"כ, בדוגמא שהזכרת (וקודמיך), מדוע ציינו דווקא 'מאני דרבנן' ולא מאני דכולי עלמא?

זה לא רלוונטיעוד סתם אחד
אני מבטיח לך שעל הבגדים שלי ועל הבגדים של איזה רב שלא תעקוב בשמו חלים אותם חוקים פיזיקליים. וגם את הבשר שלו יאכלו התולעים בקבר.

בכל מקרה - גם אם תגיד שחז"ל בעצם התכוונו לזוגות גדולים ולא כפשוטו - הרי לך שאין בדברים הללו ממש, ואין סיבה להאמין שיש שדים, או שהם גורמים לבלאי בגדים - בכלל, או של חכמים בפרט.
זה מאוד רלוונטי.שום וחניכה

כי כאשר הסברם פסח על תופעות אחרות דומות ואף זהות, כנראה שכוונתם לא היתה ללבוש את הכובע המדעי כאשר סברת.

לכן לדעתי ההסברים של חז"ל מורים באצבע שכוונתם, כדרכם, להצביע על מחולל פנימי לתופעות מוכרות ואף מוסברות היטב בדרכי הטבע, ובמילים אחרות - "סיבתיות כפולה". כמו שרב פפא, כשעלה בסולם ונפל, ודאי ידע שההסבר הפשוט הוא שכנראה שליבותיו לא היו מוחזוקת כהוגן, ובכל זה חיפש סיבה פנימית-רוחנית, וכמו שאתה קורא לפחות פעמים ביום על ההתנייה של המטר במעשים הטובים, למרות שדני רופ יוכל להסביר לך איך עובד כל התהליך מבלי מילה על אלוקים, כך גם כאן. הסבר בדרך הטבע, איננו שולל מנוע פנימי אחר, גם אם הוא מייתר אותו (דלא כרב מיכי).

ועכשיו צריך להסביר האם הם כפופים להשגחה לחלוטין?מישהו כל שהוא

האם יש להם בחירה?

איך שייך לדון אותם בבית דין?

תסכים איתי שלפי ההסבר שלך זה לא מה שמזיז את הכוס בסיאנס....

אכן, איני סובר שגשם תלוי במעשים שלנועוד סתם אחד
מצאת מקום חרפתי.

הסיבתיות הכפולה הקלאסית היא בנוגע להיסטוריה, ושם דווקא יש יותר מקום לקבל אותה לפי עניות הבנתי.

בכל מקרה - לא, זה לא רלוונטי. כי גם אם אתה אומר שזה 'סיבות רוחניות לאירועים חריגים' - זה עדיין אומר בדיוק שאפילו הם, שהשתמשו בשפה של שדים, לא באמת האמינו בהם, אלא בהשגחה - בטח שאין מקום להסיק מכאן על כך שכוסות זזות בסיאנס בגלל תקשורת עם עולם המתים, או על כך שמישהו 'יודע מראש בוודאות גמורה' על כך שהוא הולך לקבל איזה פרס, או על האפשרות לראות רוחות רפאים. כך שהשואה התחתונה - השאלה מהו המכניזם המדויק שבו חז"ל סברו שהעולם עובד (שבעיני הוא שגוי בכל מקרה) - איננה רלוונטית לדיון הספציפי, והוא שישנו מכניזם כזה, ולא אוסף ישויות הפועלות באופן עצמאי בעולם.
ההסבר ברש"י זה כי הם לא עושים מלאכהמישהו כל שהוא

מאני דרבנן דבלו – בגדי התלמידים שבלים מהר והם אינם בני מלאכה שיבלו בגדיהם:

כמובן שמדובר במשלים על עולמות רוחניים כמו כל אגדה אחרת בגמרא.

מה לעשותימ''ל
שרב האי גאון, רב סעדיה גאון, רב שמואל גאון, הרמב"ם, האבן עזרא - כולם כתבו שבעלת האוב לא העלתה את שמואל כמו שמשתמע מפשט הפסוקים כי אין דבר כזה העלאת אוב.
לגבי העלאה באוב עם שמואלekselion

כמדומני הרמב"ם (יכול להיות שזה היה הרס"ג)

אמר שהתרחש שם נס ובאמת שאול ושמואל נפגשו, ולכן גם המכשפה זעקה כי התפלאה שהמעשה שלה באמת עבד..

בכוונה לא התייחסתי לאגדות רבב"חצהרים
אין טעם לדון על מקרי קיצון. ברור שהאגדות של רבב"ח נשמעות לא כפשוטן ואין לי בעיה לומר שאכן הכל משל.
אבל כל מה שחזל אמרו על מזיקים זה משהו אחר לגמרי. למה זה כל-כך מופרך בעיניך?! מאיפה האמונה הברורה כל-כך שאין שדים? באמת, איך זה ברור לך?

מעלה כאן מאמר שאסף הרבה אזכורים של מזיקים ושדים בדברי חז"ל
20200811214041.pdf
לאימ''ל

כמו שהסברתי בתחילת השרשור, מדובר בעדויות לא קבילות.

אוקיצהרים
אבל שוב, למה הנחת המוצא היא שאין? למה אינך יכול לומר שיש שני צדדים לעניין ואין אפשרות לדעת בצורה מוחלטת?
אמרתיימ''ל

אני לא שולל, אבל ברירת המחדל היא שאין עד שיוכח אחרת כי ככה זה לגבי כל טענה. אם תוכיח אני אשתכנע.

עוד משהו..צהרים
אם יש לך זמן אשמח אם תוכל להראות לי על סיפור אחד לדוגמא למה העדות לא קבילה.

הסיפור בחולין קה על דין תורה למזיק וכל הדף שם
הרמב"ם פסק מהאגדה על מתי מדבר את הלכות הקבורהפלונפון מירוסלב

לפי הגר"י קאפח זצ"ל.

גם חז"ל, הרבה פעמים פסקו מדוגמאות תאורתיותימ''ל
היפותטיות ואגדתות, לא כי הן היו קימות אלא כי הן היכי תימצי לדון בהלכה. כמו גט שנזרק באוויר ונשרף או כמו בהמה טמאה בת בהמה טהורה ועוד הרבה מקרים כאלה שלא קורים במציאות אבל חז"ל עוסקים בהם הלכתית.
אוקיי...פלונפון מירוסלב

ו? סיפור שלא רק שסופר כמעשה ממש, קרי המספר שקרן, חז"ל בחרו להביאו לא כמשל (עם מילות הקוד המתאימות למשלים, כידוע), וגם פסקו הלכה ממנו - כולו דמיון?

מכירה תופעות וישויות על טבעיות:rivki
בורא עולם

האדם

כל השאר, אם הם קיימים, פועלים במסגרת חוקי הטבע. גם אם חלק מהם עדיין לא נחקרו כראוי.
משיח חזר??פלונפון מירוסלב

וכן.

מכיר כמה וכמה דברים שונים ומשונים (אנשים בחו"ל, בארץ, רבנים, אנשים פשוטים עם ראיה רוחנית - כל מיני שטיקעס).

אני חושב שהדבר הכי מגניב זה האנשים שחושבים שהם המשיח וה"התגלויות" שלהם.

הכרתי גם מישהי שטענה שהיא המשיח!

למי שרוצה תיאור אותנטי של שדיםמושיקו

מתוך ספר הזכרונות , קרה תקופת אדם בעל  שם(מורו  ורבו של הבעש"ט)

והחידה:איך הם נוצרו?
חמודrivki
ממש הרי פוטר! סליחה על הציניות, לא התאפקתי
בשונה משם, זה תיאור מציאות שהתגלתה למי שכפר בזהמושיקו
והמציאות הזו נבראה וקיבלה מקללות שרצו בבית..

זה המסר מהסיפור המלא שם
מי זה שכפר בזה?פלונפון מירוסלב

כאלו שלא האמינו שיש שם שדים ורוחותמושיקו
באותו מקום שהם היו.

הם היו מאלו שהתנגדו לדרך החסידות דאז
מתנגדים בכללי? או דמות מסויימת?פלונפון מירוסלב

דמויות מסוימות ממכובדי המתנגדים באותו מקוםמושיקו
יש סיפור שלם סביב זה.
לא בהקשר ישיר להתנגדות לחסידות למרות שהם חלק מהסיפור
נזכרתי, יש תופעה על טבעית שתמיד קוראת לי ולעוד אנשים.מבקש אמונה

איזה הסבר יש לזה שמכניסים את האוזניות לתיק או לכיס בצורה מסודרת,

וכשמוציאים אותן, הם יוצאות בקשר שלוקח לי כמה דקות לפענח איך משחררים

אין ספק שאיזה ישות לא ידועה קושרת אותן!! (עצבני)

^^^וגם גרביים שנעלמים במכונת כביסהrivki
מצאתי דבר מעניין אחרי חקירה קטנה..בעל החלומותאחרונה
אכתוב לך בפרטי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,