חשבתי שזה טוב לשאול את זה פה..... (לבנות)בת אל123
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך ט' חשון תש"ע 19:42
קשה לי לראות את כל החצאיות הקצרות האלה שם בת יושבת רואים לה את הברכיים או שהיא מרגישה לא בנוח עם זה שהיא צריכה כל הזמן לסדר את החצאית שלא יראו לה....
באמת שאני רוצה להבין את הכיף שבחצאיות הקצרות..... כדי שאני יפסיק לחשוב דברים לא כ"כ טובים....
וגם כי כיאלו אתם אוהבות שרואים לכן את הרגלייים?
אני גם חושבת שחצאיות שלוש-רבעי הם ממש בסדר {אני לא הולכת איתם אבל אני חושבת שזה ממש בסדר...}
אבל באמת שרציתי לדעת פעם אחת מנקודת המבט שלכן מה אתם חושבות על זה ואם זה נוח ונכון לעשות את זה....
תודה רבה!
נראה לי שרוב הבנות כאן כמוך...אורושקוש
וגם אני אחת מהן..
אבל אני יכולה להגיד לך מחברות שלי שהן פשוט מרגישות ככה משוחררות..הן טוענות שככה לא חם ועוד דברים מהסוג הזה...

האמת..אנונימי (פותח)
אני יודעת שזה לא ממש צנוע...
 אבל ממש קשההההה לי למצוא חצאיות ארוכות (ועוד יותר קשה 3/4) יפות שאני אוהבת!!!!
ואז יצר הרע משתלט עלי, ואחרי שאני קונה (כי בחנות זה תמיד נראה בסדר....) אז מה אני יעשה, לא ילבש???..
אחד הנסיונות הקשים שלי..
אממ..הסנה-בוער
בס"ד
אני לא ממש יכולה לומר לך מנק' מבט אישית
אבל אולי זה עניין של הרגל? או של נורמה חברתית? שכל מי שהולכת עם חצאית ארוכה היא דוסה?

אני שמה חצאיות קצרות אבל-מתו"ש
בס"ד

זה בא בתור חצאית מעל מכנסיים, ולא מכנסיים מתחת לחצאית...משו כזה..
האמת ''רוחות טובות'' לא ממש הבנתיך..~~אני~~
דבר ראשון אני לא חושבת שהבנות שהולכות ככה אוהבות שרואים להן את הברכיים. פשוט הם חושבות שזה יפה ונוח יותר מחצאים שמטאטאת את הרצפה, מה שלדעתי גם נכון בחלק מהחצאיות..
חוץ מזה שהמון פעמים זה עניין של נורמה חברתית- מה שנראה נורמלי בחברה מסויימת נראה אצלך כ''לא צנוע''. יש מקומות בהם ללכת עם חצאים ארוכה זה ''דוסיות'' והקצרה זה הרגיל ויש מקומות שההפך.  לא צריך ''לשפוט'' או ''להבין'' אף אחת, כי אורך החצאים לא משקף את האופי, וגם אם כן אני לא חושבת שהאופי של ההולכות עם חצאיות קצרות הוא פחות או פסול וכד'. כל אחת והרגליה, ונוחיותה, ודעתה לגבי צניעות

תשמעו משו על החצאית הארוכה שלי..אורושקוש
קניתי חצאית ארוכה מהממת!!! ואז חברות שלי מסתכלות ואז הם אומרות לי:"אור!!! איזה חצאית מהממת!!! בחיים לא ראיתי חצאית ארוכה יפה!!" אז עשיתי כזה פרצוף נעלב:"טוב לדעת שזה מה שאתם חושבות על החצאיות שלי..."
מה זאת אומרת?בת אל123
כיאלו רק בגלל שהם מרגישות עם זה נוח הם יעשו את זה?
בעיקרון אני יודעת שלגבי זה יש מחלוקת בהלכה... מה זה נקרא שוק.....
אבל בכל מקרה מה הן לא מודעות לזה שזה בעיה? הן לא חושבות מזה עושה למורים בנים שמלמדים או לסתם בנים צדיקים שעוברים ברחוב???
אני חושבת שבאמת חצאית קצרה מעל מכנסיים זה עדיף מאשר חצאית קצרה בלי כלחם מתחת...אני לא יתן לך אישור בשביל זה אבל זה עדיף מחצאית קצרה כמו שאומרים לחילונים שרוצים לבוא למפגש של דתיים שעדיף להם לבוא עם מכנסיים מאשר עם חצאית קצרה.. נו באמת? מה הן לא חושבות שזה מגעיל???
אני באמת רוצה לדעת את הסוגייה הזאת.....
לא הן לא חושבות שזה מגעיל..אורושקוש
לא אכפת להן מאחרים(לא ח"ו מתוך רוע)פשוט נח להם ככה והן חושבות שזה יפה...
אמ.הסנה-בוער
בס"ד
יש מחלוקת, אבל אין שום היתר שבעולם שיראו את הברך.

נכון שזה מעצבן בטירוף- כי לדעתי הצניעות בלבוש של הבת היא מן "מדים" בהרבה מקרים. זה נורא מייצג משהו. ויש בנות שלדעתי עדיך שילכו עם מכנס, ולא עם החצאית הנורא ייצוגית שלהן
אבל, ב"ה את בסדר בעניין החצאית שלך. יש דברים שהן עושות הרבה יותר טוב ממך, לא צריך לשפוט
נמ...Iאל תהרגו אותיI-Rעות-
בס"ד

נגיד במגזר החרדי לא מקובל ואפילו זה אסור.. ללכת עם חצאית ארוכה מידי
בטענה שזה חצאית רחובית זה מראה זרוק כזה..וזה לא מראה מכובד זה עושה מראה שלוחי כזה ...

לא הבנתי את זה..מה ארוך זה לא מכובד? ארוך זה רחובי?
לא נתפס לי ארוך זה הכי צנוע..

ביקשתי הסבר וגם קיבלתי..

אנחנו מצווים להיראות מכובדים "בני מלכים" כיאה למעמדינו כיהודים העם הנבחר!
שאלה לי.
פעם ראיתם החל ממלכת אנגליה ועד חברת כנסת או שר[ה] בממשלה לבושה בחצאית ארוכה זרוקה שמטאטא את הרציפה?!
לא!
נכון?

למה?!

לרוב תראי את מלכת אנגליה לבושה בחצאית קצרה או 3\4 גם לא מיני אבל שמכסה את הברך כי זה עושה לה מראה מכובד מראה שמתאים למעמדה ואם תראו את מלכת אנגליה לבושה פתאום באיזה חצאית ארוכה זה ממש יראה לכם מוזר..

אבל..
זה הסתדר לי לזרם החרדי שהם גם לא הולכים עם גינ'ס -ו..הטענה של מראה מכובד מדברת גם על זה..-באותו מטבע לשון
אז כך שאצל החרדים לרוב והרוב זה 3\4 אבל גם קצר בד"כ זה מראה עדין כזה זה הקו שלהם אין להם את הצבעוניות זה שחור או כחול..
כך ששם הקצר כן תופס צנוע בייחוד שיש גם גרביים..
פעם ראית נשים שמשתייכים לאצולה הגבוה יותר לבושים בבד גינ'ס משופשף טלוע וקרוע..
ו..לכן הם גם אוסרים ללבוש בד גינס כי זה לא מכבד אותם זה לא מכבד את מה שהם צריכות לשדר בתור בנות מלך..

תרביצו לי.. IממתיןI

מה לעשות קיבלתי את זה..והבנתי את זה וזה הסתדר לי עם ההגיון..
---

עכשיו מיכוון שלא מדברים פה על הזרם החרדי אז..לענ"ד החצאיות הקצרות שלנו הם פשוט לא צנועות לרוב מלבד זה שהם קצרות מצתרף להם גם שסה נחמד והם בד"כ גם גסות כאלה..
ו..לא הייתי אומרת שהם בדיוק נותנות מראה מכובד..
אז כך שעדיך ברור שילכו רק אם ארוך שזה באמת במצב הזה יותר צנוע ויותר מתאים לבת ישראל..
והרבה יותר מכובד ו..גם אין גרביים..

אני הולכת עם ארוך ב"ה--אבל אני בהחלט חושבת שיש חצאיות קצרות צנעות ויפות..ו3\4 זה מכוער ממש..
זה פשוט לחץ חברתי סגנון נורמה ו..צו האופנה..

בצפיה לגאולה..
אארררררררררררררר רעותתתתתת!!!!!!עין שלישית
סתאאםם למה שאני יהרוג אותך?
את צודקת..

ובאמת אסור חציות ארוכות במגזר החרדי..
אבל אני אישית הולכת אם זה..
מסיבות ברסלבריות שונות.
|זורקת כסא,מעיפה סטירה|אורושקוש
כשאני יהיה ראש ממשלה אז תראי שזה בהחלט מכובד!
אולי באמת יש חצאיות ארוכות מאוד לא מכו\בדות אבל היום כבר יש גם חצאיות ארוכות מכובדות מאוד!!!!
תסלחי לי!אבל כל מילה שאמרת היא שטוביות במיץ עגבניות בטעם תפוחים עם תוספת תפוזים!!!!
המ..הסנה-בוער
בס"ד
אוקיי, למה שנהרוג אותך? זו הגישה החרדית.
זה נורא יפה באידיאולוגיה להיות בת של מלך. גם פיאות זו אידיאולוגיה יפה- שלא יראו אפילו שערה מהשיער האמיתי, אבל בדוגרי זה גורם להיות עם שיער מושך יותר.
יש גם עניין של חוקות הגויים בג'ינס. אבל אני חושבת שזה פשוט טיפשי. [למשל- לא לובשים מכנס ג'ינס כי זה חוקות הגויים אבל כן לובשים חליפות שחורות, שזה היה שיא חוקות הגויים.]

נכון, מלכת אנגליה לא הולכת עם חצאיות ארוכות. אבל שלגיה, אורורה וסינדרלה כן  ובת של מלך זה עניין של להצניע את עצמך בצורה הכי יפה שרק אפשר.
פאות זה לא אידאלוגיה יפה..ואנחנו נגד זה.עין שלישית
ישנו רב אחד בציבור החרדי שמסכים לפאות..
והוא אשכנזי.
והוא התיר פאות קצרות ולא מושכות כמו הפאות של היום.

ו...לא לובשים ג'ינס..לא בגלל חוקות הגויים!
אלה בגלל כל ההתדרדרות של הג'ינס ביימנו.
אני יכולה להביא לך גם הידרדרות של כותנה.הסנה-בוער
בס"ד
לא הבנת לגבי הפיאות: זו כן אידיאולוגיה יפה בכללי, כי הרעיון הוא שלא יראו שום שערה. אבל בדוגרי בשטח, זה יוצר מצב גרוע יותר.
כנ"ל עניין החצאיות- זה נורא יפה לומר שמראה מכובד זה לא זרוק. אבל באמת זה יוצר מצב של חצאיות שמגלות את הרגל.

[נחמד שאת מדברת בתור ציבור שלם. ]
יש נשיםאלישע בן אבויה
בס"ד

שהולכות עם פאה בשביל השער, ועליה כובע משום פריצות.
למה לחץ חברתי??עדן!!!
אני הולכת עם קצר אבל זה בכלל לא לחץ חברתי,
אני לא אומרת שזה לא לחץ חברתי בכל מיני מקומות, אבל לא בכולם!

זה סתם סטיגמה שמי שהולכת עם קצר זה לחץ חברתי או שהיא לא דוסה או לויודעת מה!
אתם לא בהרבה יותר טובות ממנו....
אף אחד לא אמר שמי שלובשת חצאית ארוכה יותר טובה.הסנה-בוער
בס"ד
מוזמנת לקרוא את השרשור לעומק.
אבל זה כן מייצג משהו, א"א לומר שלא.
הופ הופ הופ!נצח לנצח!!!
לא נראלי שיש על מה להתווכח בכלל!
יש שאוהבים ארוך מאוד..
יש שפחות..
יש שאוהבות חצאיות קצרות..
רק שיזהרו שלא יהיו קצרות מידי
(עכשיו יש אופנה של קצר ממש! וזה שיאאא המכוער!)
כל עודזה עובר תברך..
אז פסדר..
ארוך ממש!
לפידעתי כל חצאית יכולה הליות מכבדת..
גם היא מגיעה לריצפה..
זה לא סותר..
סורי רעות- לא הצלחתי לחדור לעומק דעתך!!
חצאית ארוכה עדהריצפה כל עוד היא מכובדת..
מה הבעיה???

חחח אצלנו בגלל המצב הנואש של החצאיותבקטנה
יש סלקציה בכניסה לבי"ס,עובר תברך?כנסי,לא עובר?תשארי בחוץ,תחזרי הבייתה,תשיגי חצאית..משו..בערך חצי אולפנה בחוץ
אחח הTNT השתלט לנו על החיים .
טוב ושמחה
ואו,אני בחיים Iמתקשה להאמיןI-Rעות-
בס"ד

אור חמודה..

-גם אני וגם אמא הסברנו לך שתצאי כבר מהסרטים..=עד שתגדלי כבר יבוא המשיח ..לא לחיות באשליות ותיכנונים על ראש ממשלה-אבל שח"ו לא תביני לא נכון..
אל תפסיקי לשאוף..

-לידורה-אני מצתרפת לעין שפאות היום רוב הרבנים בציבור החרדי אוסרים..וגם הרב שמתיר הוא לא בדיוק מתיר..

ו..חוצמזה שסינדלרה היתה גויה ואם היא הלכה אם ארוך אנחנו לא צכות' ללבוש כמוה כי אנחנו אור לגויים..
וצריכים לעשות הפוך מהם..

אבל-האמת שארוך זה הכי יפה והכי יפה..

אוחח..

פיצולים פיצולים..
אכן פיצולים מפוצלים...אורושקוש
אל תדאגי אני לא מפסיקה לשאוף...
להיות ראש ממשלה זה השאיפה הכי קטנה שלי...
עם כל הכבוד לחרדים...א*ן ע!ד מל2ד!
חצאית ארוכה זה מראה רחובי? זרוק? ולראות ברחוב שב''בניקיות שלבושות קצר וצמוד כמו חילוניות זה לא מראה רחובי?
ארר מרתיח אותי העניין הזה...מזה מראה זרוק? כל בת שמכבדת את עצמה לא תלך עם חצאית ארוכה קרועה ומלוכלכת נכון? אז הולכים עם חצאית ארוכה, יפה ונקיה.. זה מראה זרוק?!
ובכלל הייתי בחתונה של חרדים שב''בניקים (אגב-מישו יודע מה הראשי תיבות?..) וכווולן היו עם חצאיות קצרות, לבוש צמוד, פיאות מהממות, איפור כבד, מלאן תכשיטים..אז וואלה- אם כשאומרים 'בת מלך' אתן חושבות על מלכת אנגליה שבאמת לא הולכת עם חצאיות ארוכות-אז סבבה, אתן באמת ניראות כמו 'בת מלך' ככה, אבל אם חושבים על 'בת מלך' כמישי שצריכה לייצג את העם היהודי, ולהיות צנועה באמת (צניעות, אגב, זה לא רק בלבוש, זה גם לא לצרוח באמצע הרחוב או האוטובוס..) ,אז ככה לא ניראית בת מלך..
וסתם ככה-נכון, זה ממש ניסיון קשה ללכת גם בקיץ עם ארוך וסגור אבל..זה ניסיון-הוא לא אמור להיות קל..
ובקשר לשאלה אז לוניראלי שבת קמה בבוקר אומרת 'יואו איך באלי שיראו לי היום את הברכיים' ולובשת חצאית קצרה, אלא פשוט זה יותר נח, ויותר יפה..

סליחה על החפירות..מעצבן אותי הנושא הזה...
מסכימה לגמרי עם אין עוד מלבדו..^אורושקוש
יודעת מה רעות?
זה הרעיות של סייגים..ברגע שאמרו ארוך זה לא מכובד כל הרמה ירדה...בהתחלה הולכים עם חצאית עד הברך אבל אח"כ כבר הורידו 1/2 סנימטר... ואז אולי גם חולצה לא צמודה זה רחובי?! אז התחילו ללכת עם צמוד...ואל תגידו לי שאני סתם אומרת כי אני יודעת יפה יפה על מה אני מדברת! אני מכירה את זה מקרוב מאוד... אל תתנפלו עלי! אני לא מכלילה אבל לצערי זאת תופעה שקימת..ומה שהכי מעצבן זה שהם עוד מתלוננים שאנחנו הולכות לא צנוע... 
(לאנשים שמתעניינים בשטויות של עייף שכמותי)הרועה
בעקבות השירשור הזה (לא שקראתי אבל אני יודע לספור) החלטתי שאם כותבים בכותרת של ההודעה למי היא מיועדת אנשים, מקבוצת היעד מבינים שהיא יועדה להם ומגיבים ולכן החלטתי מהיום ועד מחר או שאולי גם עוד כמה ימים להגדיר קבוצת יעד לכל הודעה.
אלה היו אכן שטיות של עייף שכמותך...אורושקוש
אוף! עצבנת אותי עם קבוצת היעד..חפרו לנו היום על הדבר הזה בתקשורת...
ואז זה יהיה:הסנה-בוער
בס"ד
(מיועד לרועה ואלישע) וכיו"ב?
(הסנה-בוער)הרועה
בהחלט! רק שאלישע ישן עכשיו אחרי איזה 80 שנה שהוא היה ער ויהיה לי לא נעים לכתוב בשבילו הודעות בפורום, אחרת הוא עלול לקום לבדוק אם מישהו כתב לו הודעות בפורום ולגלות שכן ואז בעצם הערתי אותו |מהנהן|.
אני לא מאמינה שהוא מכור עד כדי כך |מזועזע|הסנה-בוער
(הסנה-בוער)הרועה
גם אני לא מאמין שהוא מכור עד כדי כך, אני יודע את זה.. אבל אני צריך תירוץ למה לא לכתוב לו בשעות אלו הלא כן?
חירפנת עם הסוגרים האלה!!!אורושקוש
רואים שאתה עייף!ומסטול!
נראה לי מחר אתה נכנס לפה אחרי כמה שעות שינה ועם קצת פיקחות ומוחק או לפחות עורך את כל ההודעות שלך....
בעז''ה.. מתפללים שזה יקרה..^המלכה של העולם
לגמרי..הסנה-בוער
בס"ד
בשביל מה משה עבד כ"כ קשה על שההודעות ישתרשרו כל אחת לפי ההודעה אליה היא מגיבה?
(אורושקוש)אלישע בן אבויה
בס"ד

אין לי באמת מה לכתוב, אבל חשתי חובה מוסרית להמשיך עם הסוגריים האלה.
מממ...זכוכית מגדלת
קודם כל לדעתי ארוך מדי זה רחובי, כמו שרעות אמרה.
סתם ככה, מפריע לי לראות חצאית אומללה שמטאטאת את הריצפה על לא עוול בכפה (אבל זה עדיף על חצאית קצרה מאד)
אצלנו בעיקרון אסור ללכת עם חצאית לפני הברך, ככה שאין כ''כ על מה להתלבט.
לפני יומיים בערך, המורה העמידה את כל הכיתה ובדקה אחת אחת, עם החצאית הייתה ארוכה.

נכון שיש חוקים, ועל חוקים תמיד מישהו יעבור
אז בכל זאת היו כמה בנות, שהלכו הביתה.

הבעיה שבחנויות, החצאיות הם או קצרות מאד או ארוכות מאד \:

גם אני לא מבינה מה הקטעextinct
חוץ מזה שברכיים זה דבר מכוער..אז למה להראות?
אפשר ללבוש חצאית ארוכה שלא מטאטאהבורא אוהבאותי
את הרצפה ושתהיה יפה
מסכימה....*בת אל123
אם יש לכן בעיה עם חצאיות שמטאטאות אז תלבשו שלושת רבעי.....
ואם כבר העלתם את הקטע של הציבור החרדי אז גם על זה אני מתעצבנת.....
כיאלו מישו נתן להם אישור ללכת עם חצאית בדיוק עד הברך ומתחת גרביים?
שלא נדבר על הגרביים השקופות האלה שזה נראה כיאלו הרגל.....
אני באמת מודעת לזה שיכול להיות אנשים שיותר טובים ממני בדברים אחרים {בהקשר למשו שכתבו פה קודם..}
אבל באמת!! נראלי שצניעות זה דבר בסיסי כזה..... כי זה מראה איך את רוצה שיתייחסו אליך....

{ועוד משו לא קשור.... שזה פעם ראשונה שאני פותחת שירשור ויש לו מלא תגובות.... אז זה מממש משמח..... תודה צדיקים וצדיקיות! יהי רצון שזה באמת יביא אותנו לברור של הבעיה ולפתירתה...תגידו אמן!!!}
אין לי עם זה בעיה,זכוכית מגדלת
ואני גם לא בעד חצאיות קצרות או משהו..
לא התכוונתי לחצאיתצ ארוכה רגילה.
דיברתי על גינ'ס ארוך ארוך.
וצמוד.

שלושת רבעי זה באמת הכי טוב, למי שלא אוהבת ארוך

אפשר גם חצאיתהבורא אוהבאותי
שלא מטאטא את הרצפה אבל לא שלושת רבעי

אגב במחשבה שניה על כל השרשור הדבילי הזה...~~אני~~
במחשבה שניה סבורה אנוכי ששרשור זה דבילי למדי. ואסביר את עצמי למה.
דבר ראשון די נרתעתי מאיך שניסחת את ההודעה הראשונה, גברת רוחות טובות. את כותבת "...קשה לי לראות את כל החצאיות הקצרות האלה וגו'... " עכשיו כשאני חושבת על זה זה דבילי למדי. למה בעצם, אם יורשה כמובן לתהות על קנקני המלא תהיות כרימון, ''קשה לך'' עם זה? מה זה עניינך אם יורשה? למה קשה לך עם זה? החיים לא מספיק קשים שאת צריכה להוסיף לך קשיים? כאילו, בחייאת, מה זה עניינך? הדבר המחרפן ביותר לדעתי אצל בני האנוש זו תכונת החטטנות. פשוט לא הבנתי מה זה צורם לך לראות אנשים שונים קצת ממך, עם הרגלי לבוש שונים במקצת. אודה לך אם תאותי להסביר את אזניי. תודה מראש.
כעת אתייחס למשפט: "..... כדי שאני יפסיק לחשוב דברים לא כ"כ טובים......." מזה הכי התפלצתי. כאילו מה, את חושבת דברים רעים על אנשים, ומפסיקה רק כאשר הם מסבירים לך את דעתם וכל זה? לדון לכף זכות צריך כל אדם, בכל מצב ובכל מזג אויר. לא קשור לאיך הוא נראה בחיצוניותו וכל השטויות הללו.
"...אני גם חושבת שחצאיות שלוש-רבעי הם ממש בסדר ..." - חן חן באמת על ההיתר, איזה מזל שאמרת לי! (אגב אני חושבת שגם חצאית קצרה היא בסדר, ולי אישית יש גם ארוכות וגם קצרות ובד"כ אני הולכת רק עם קצרות גם כי זה הרבה יותר יפה לדעתי, ונוח, וגם כי אני לא חושבת שזה לא צנוע, ולפעמים נראה צנוע יותר מאשר ארוך. וצורם לי שאם היית רואה אותי ברחוב הייתי חושבת עלי ''דברים לא כ"כ טובים'' כמו שאת אומרת.. סתם חבל בשבילך לדעתי שאת מסתטגמת ככה [''מסתטגמת- יענו נותת סטיגמות לבנות ע"פ אורך חצאייתן)

בכלל התפלצתי כמעט מכל קוראות ומגיבות השרשור. אני לא מבינה איך אפשר לעשות שרשור עם 40 תגובות כשכולו עוסק רק באורך החצאית, זאת כדי להניח את דעתה של פותחת השרשור שטוענת שרק אחרי שיביאו לה הסבר היא תדון את הלובשות ''חצאיות קצרות לטעמה'' לכף זכות ותפסיק לחשוב עליהם דברים רעים...
יתכןאלישע בן אבויה
בס"ד

שאת לא חושבת כמו ההלכה.

איך זה נשמע: אני חושב שזה בסדר לאכול עוף בחלב.
וואי ווואי! איזה התקפה!!!!בת אל123
רוצה שאני יסביר לך? סבבה... אבל תיהי עם ראש פתוח....בבקשה...
מה שקשה לי בזה זה לראות אותם כי אולי הן עושות את זה כי הן לא יודעות את ההלכה, הן לא יודעות שאם איזה רב מלמד אותם זה ממש קשה לו {וזה לא שאני אומרת ששומרים על הצניעות בשביל הבנים... מממש מממש לא!}
הן לא יודעות אולי מה אנשים אחרים חושבים עליהם ברחוב שהם רואים אותם ככה... כי הלבוש ממש משקף את מה שרוצים שיחשבו עליהן....
זה קשה לי לראות את זה אולי בגלל שאני באמת לא מבינה..... ולכן פתחתי את השירשור.....
לגבי המשפט השני.... אז אני יודעת שצריך לדון כל אדם לכף זכות אבל זה קשה לי.... כמו שלכל אחד יש קשיים אז ככה גם לי יש קשיים והקשיים שלי זה בלדון לכף זכות בנות עם חצאיות קצרות.... אני חושבת שאם אני באמת ידע למה הם עושות את זה אז זה יעזור לי להבין את זה... מה הם אוהבות בזה?
האם זה נוח להם לסדר כל שניה את החצאית שלא יראו להם ושאר הדברים...
אני לא נותנת לבנות סטיגמות לפי אורך החצאית- כי אני מכירה גם בנות ממש חמודות וצדיקות עם חצאיות שהן לא ארוכות אבל עוברות את הברך.....
פשוט יהיה לי נוח יותר אם אני ידע מה כיף בזה ומה הם מרגישות.....
מקווה שזה הסבר מניח את הדעת בשבילך....
{וסתם מילה שלי... שהייתי קצת יותר שמחה אם היית מנסחת את מילותיך קצת אחרת....}
טוב ושמחה...

אני רוצה להגיד לך משהו...קוגל ירושלמי
קודם כל אני לא ממש מסכימה עם הדעה שלך, כי לדעתי חצאית קצרה זה אולי הדבר האחרון שאפשר לשפוט אדם, אפילו מבחינה חיצונית, כי יש היום הרבה מקומות שזה נחשב צנוע מאוד. (ראה ערך "חרדים").

דבר שני-
יש הרבה בנות שאין מה לעשות- פשוט רוב החצאיות שלהם קצרות! ואולי הן החליטו "להתארך" אבל עדיין אין להן הזדמנות!
אני יכולה להגיד לך על עצמי שיש לי כמה חצאיות קצרות (לא מאוד) ואני ממש לא רוצה שישפטו אותי על פיהן!
ואם יש לי חצאית לא כ"כ ארוכה אבל אני מתנהגת בצניעות- מבחינתי זה צניעות!

(ולגבי רעות- אל תשפטי אותה בבקשה פשוט ישלה נפש רגישה קצת)....
מצטערת על ההקפצהאבל-שירס
תירגעו בנות!!
אפחד לא אמר שאנחנו עם החצאיות הקצרות שכשיושבים עלולים ח"ו חו"ש ל"ע!!
לראות להן את הברכיים פחות טובות מכן!!!!
את תדברו על זה כאילו איום ונורא.. ומה הן חשבות לעצמן היצורים האלה?!
לא הגזמתן!?
אני ב"ה!! לא מרגיה שום בעיה אם חצאיותי.. שלמע האמת קצרותלרוב מכסות את ברכי גם בישיבה..
ב"ה טוב לי עם קצר לא מרגישה פושעת שאני לא  עם ארוך!! לא כופרת.. תהנו אתם צדיקות שלי עם הארוך ואל תדברו על ה"היצורים" עם הקצר..
מאוד נוח לנו ונעים לנו ככה
יום טוב!
אאויישש..._חמודויינת_אחרונה
מזכיר שיחה קרציה המיוחד-----
עם היועצת...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך