לימודים זה דבר שהיום קשה מאוד להסתדר בלי זה . וגם קשה מאוד להסתדר עם זה. אז מה עושים? איך מסתדרים?ֿ
הקדוש ברוך הוא בורא כל אדם שונה מחברו, לכל אחד יש את הדברים שהוא חזק בהם יותר ופחות. ואני בנאדם שהקדוש ברוך הוא ברא עם הפרעות קשב וריכוז ועוד כמה מתנות כאלה ב״ה שמקשות עלי ללמוד. פשוט אני לא טובה בזה. וזה קשה לי מאוד. אני רוצה לעשות תעודת בגרות כי אני מבינה שזה חשוב היום. אבל זה מאוד קשה לי . כדי להוציא ציון עובר במבחן כיום אני צריכה ללמוד הרבה מאוד לפני ולהכנס לכל השיעורים וזה ממש מכניס אותי לדיכאון. היום מערכת החינוך לא כ״כ מבינה שיש אנשים שזה קשה להם מידי ללמוד . אם אני נשארת באולפנה ומנסה לעשות בגרות זה אומר שאני צריכה להיות תלמידה טובה ולחרוש יותר משאר החברות שלי ובסוף אולי להצליח להוציא עובר. זה ממש לא נראה לי שווה לבזבז את השנים היפות האלה בדיכאון. אבל זה כן חשוב ללמוד . אז מה עושים? כרגע אני מתלבטת אם בכלל להישאר באולפנה או לעבור לאולפנה שיש יותר כלים לעזור לבנות עם קשיי למידה או שבכלל לעזוב את הלימודים ולהתחיל להתעסק בדברים יותר חשובים . יש היום כמה תוכניות ללימודים ממוקדים לבגרות שזה יכול להיות לי יותר טוב . אבל זה אומר בלי פנמייה וזה יהיה לי קשה (כי לא כ״כ קל לי בבית) ... מה אני עושה??
אוקי אז ככה ההחלטה שלי אחרי התייעצות עם הוועדה היא כזאת. אני מתחילה שישית באולפנה המדהימה שאני ממש אוהבת. אני לומדת כמה שמתחשק לי להשקיע . לא טוחנת יותר מידי ומנסה לעשות דברים מעבר לבד. שזה אומר חוגים , טיולים וכזה. אם עדיין יהיה לי קשה ויחייבו אותי ללמוד אני יחפש יותר טוב מקום שיכול להיות לי שם יותר טוב ואני יצליח לעבור בגרות. ווא כמה שזה יכול לתסכל עד דמעות. יש מישו שיכול להבין אותי בעולם שזה ממש מדכא ומתסכל לחרוש שבוע לפני מבחן ולקבל ציון עובר וגם זה בקושי. זה לא שאני לא מבינה את החומר או שאני טיפשה. כי זה לא. אני בשיעור מבינה הכל ועוזרת לחברות אפילו. אבל במיבחנים משו מתפספס . אם יש למישהו עצה בשבילי נשמח לשמוע (אני והוועדה שלי) .
️