מי מריבהמרדכי

בס"ד

לצד ישוב מסוים בלב יהודה ושומרון, יש מעיין. לפני מספר שנים, יותר מעשור, נוער הישוב לקח אותו כפרוייקט והפך אותו למקום מטופח ויפה שמשך אליו אנשים רבים מהסביבה בין היתר מהעיר החרדית הלא כ"כ רחוקה. הנוער התעצבן 'זה המעיין שלנו! ' הם מחו בתוקף 'למה החרדים באים ומשתלטים, מלכלכים ולא מנקים'. האם הם צודקים?

בשבועות האחרונים עלה לכותרות נושא נחל האסי שזורם בין היתר בתוך קיבוץ ניר דוד. מהתמונות מהמקום ניתן להבין מדוע אומרים שבית שאן היא פיתחו של גן עדן. נחל יפה שבאמת אין שני לו פה בארץ. אלא שאת המקום רובנו מכירים מהתמונות ולהגיע למקום זה כבר פחות ניתן. הטענות לפתיחת האסי ידועות לכל ואין צורך לפרט, אך כעת אני רוצה להעלות את הצד השני של התמונה.

אזור עמק המעיינות הוא בין האזורים הכי מטוילים בתקופה זו של השנה. אלפים באים להתרחץ בסחנה, לטייל בשביל המעיינות ולקפוץ ראש במעיין עין הנצי"ב, אבל למרות שכל המקומות האלו קרובים מאוד לאסי, הם לא דמים לא במראהו. מדוע? כי בני המקום הפכו אותו לכזה. בעבר זה באמת היה עוד נחל שזורם באזור, אבל תושבי ניר דוד הפכו אותו למה שהוא היום.

נכון, הם התיישבו על יד משאב טבע נדיר, אבל בסופו של דבר השטח הזה נמצא בתוך התב"א המאושר של הקיבוץ. ישנם קיבוצים באיזור שהחליטו לייבש את הנער או המעיין שהיה בגבולם ויש את ניר דוד שהחליטו לשפץ את המקום ולטפח אותו. אילולה הם, המקום היה עוד המשך של נחל כמו רבים ואחרים בעמק ומי יודע אם בכלל משהו היה מטייל שם.

אם אדם יחפור בגינה הפרטית שלו וימצא מעניין מיים חמים, או ישוב ימצא נביעה שנובעת בתוך שיטחו ויכין ממנה גם פינת טבע יפה, האם אנחנו יכולים לחייב אותו לפתוח את זה לציבור הרחב? האם אנחנו יכולים לזעוק שהטבע הוא של כולם ואז מה אם זה נמצא בשטח פרטי?

כעת נלך כמה קילומטרים מזרחה לקיבוץ עין הנצי"ב (שגם שם היו בעיות רבות לפני מספר שנים עד שנמצאו גם כן כל מיני פשרות) או ולמעיין שלצידו. את סוף השבוע האחרון עשיתי באיזור מה שגרם לי לעבור במקום מספר פעמים. ביום חמישי שהשמש כבר החלה לשקוע, עוד היו מספר רכבים בחניון שמעידים על כך שיש עוד אנשים במעיין. למחרת, בשש וחצי בבוקר שעברתי שם שוב, כבר היו שם רכבים חדשים של ראשוני המטיילים שהלכו והתרבו ככל שחלף הזמן.

בעין הנצי"ב הבעיה הייתה בזמנו גדולה עוד יותר, מדובר בקיבוץ דתי שהיו מגיעים אליו גם בשבתות ובלבוש לא צנוע בכלל. דבר זה פגע מאוד בתושבים וזאת הסיבה שהם החליטו לסגור את המקום לציבור הרחב עד שהוכן החניון בכניסה ונסלל שביל שעוקף את הקיבוץ מהצד.

שלא כמו בעין הנצי"ב ובסיפור שפתחנו, האסי נמצא בלב ניר דוד. זה לא שאפשר לבוא מהצד, אלא זה אומר משש בבוקר עד שעות הלילה המאוחרות באים אנשים ומסתובבים לך בין הבתים. אין פה אף אחד שיהיה מוכן לחיות במקום שבו יש תקופות בשנה שבהם בני נוער ומשפחות נמצאים לו בכל מקום.

ועוד דבר נוסף שצריך לשים על השולחן. מי שהתחיל את המאבק אלו תושבי העיר הסמוכה בית שאן. בין תושבי העיר לבין השכנים בקיבוצים זורם כבר שנים ארוכות דם רע. בית שאן היא עיירת פיתוח, ואילו הקיבוצים נמצאים במצב סוציו אקונומי הרבה יותר גבוה. אלה בעיר לרוב ספרדים ואילו בקיבוצים נמצאים הספרדים. ממש ישראל הראשונה וישראל השנייה. האסי הוא רק עוד מאבק קטן בין המקומות. כמו שעכשיו תושבי בית שאן טוענים נגד הקיבוצניקים, גם הקיבוצניקים טוענים מצדם שהם סובלים לא מעט מצד תושבי בית שאן. הפעם זה נהפך למאבק ציבורי שמעיתון 'שיחת העיר' שיוצא באיזור, כול המדינה שמעה עליו.

להישאר לפני שער צהוב סגור שלא נותנים לך להיכנס, זה אף פעם לא נעים. מניסיון. אבל תמיד צריך לזכור שכמו לכל דבר בחיים יש גם צד שני לסיפור שצריך גם לדעת אותו, ובסופו של דבר בצד השני עומדות משפחות שמפחדות שהחיים שלהם יהרסו ברגע אחד.

האם אין תלונות גם על תושבי ניר דוד? וודאי שיש. אם הם אכן הטו את הנחל בחלקו או ייבשו חלק אחר, זה חמור מאוד. בכלל, התנהגות בריונית כלפי מי שמנסה להיכנס למקום היא נוראית. אין ספק שהם ממש לא צדיקים בכל הסיפור הזה. אך כאמור, יש לסיפור גם את הצד שלהם שחשוב לשמוע ולהכיר.

ואם נחזור לסיפור הפתיחה, תמיד צריך תמיד לשים לב אם לנו בעצמנו אין ניר דוד שעליו אנחנו מגנים ומונעים מאחרים להיכנס אליו. פעם זה מעיין ופעם זה גינה ציבורית בגבעת שמואל או במודיעין.

הבט, מי שיוצר משאב לעצמו אינו יכול למנוע אחרים מלהיכנס אילואריך וייס
אלא אם כן הוא אדם פרטי שבנה על שטחו הפרטי.

קבוצה שהחילטה שהנחל יעבור בשטחה,הנחל של כולם. כמו אותו מעשה במסמר של גוחא. בעיה שלהם, עין הנציב יכלו להזיז את הגדר שלהם כמה עשרות מטר וככה לא היה להם שום בעיות בקיבוץ.

אני קצת מוחה על השימוש ב'קבוצה שהחליטה שהנחל יעבור בשטחה'מרדכי

בס"ד

מדובר בקיבוץ שהוקם בזמן חמה ומגדל בחירוף נפש. שהם הקימו את הקיבוץ בלילה אחד את המקום בתנאים לא תנאים, הדבר האחרון שעניין אותם זה הנהר שעבר אצלם בתוך השטח. להגיד שזה בעיה שלהם זהלא הכי מדויק בעולם.

בוודאי שזה בעיה שלהם, כמו שאם מחר אני יקנה שטחאריך וייס
וימצאו בו ממצא ארוכאלגי אז יקחו לי את השטח.

עכשיו שוב,האם המדינה צריכה לקחת שטח שיש עליו משאב ציבורי? זו שאלה אחרת.

אבל לעשות איפה ואיפה בשם סבתא שלהם אכלה עקיצות יתושים בגודל של קומביין לכן מגיע להם לא נראלי שזה הוגן.

ובוא אחי, לא אכפת להם אם המתארחים אצלם יעשו מנגל ורעש שם כי הם שילמו. אכפת להם שכל מי שלא שילם יכנס ויעשה רעש.

וכן בעיה שלהם שהם בנו את בתיהם ככה. לא של מי שרוצה להינות ממשאב טבע.
לא מחייב. בירושלים, בבית מגורים, התגלו ממצאים ארכיאולוגייםספק

היה שם מקווה טהרה מתקופת בית שני, אני חושב, ועוד כמה דברים. 

לא פינו את הבית והמקום סגור למבקרים ולא ממש נעשה בו שימוש למעט מחקר. 

לא מבין את הטענה הזאתאני רק שאלה??

ונניח שתושבי דגניה או כינרת וכאלה התיישבו שם לפני קום המדינה זה אומר שהם יכולים לסגור את החופים שלהם לציבור הרחב? או תושבי אשקלון ונתניה? עם כל הכבוד לקיבוצים זה שהם תרמו ובנו זה לא נותן להם את הזכות לנחס לעצמם את רכוש הציבור, הטבע שייך לכולם.

לא זה מה שאמרתימרדכי
בס"ד

רק טענתי שקשה לי עם האמירה "קבוצה שהחליטה שהנחל יעבור בשטחה".
מעבר לזה שמדובר בקיבוץ... זה כבר סיבה למה הגנביםאריך וייס
הם תמיד קיבלו את מה שרצו והגיע הזמן שזה יפסיק.
זה כבר הוצאת שם רע על הקיבוציםמרדכי
בס"ד

חצי משפחה שלי היא קיבוצניקית, שניים מתוכם מנהלי קיבוץ כל אחד באיזור אחר של הארץ, והקביעה הזאת שהם מקבלים מה שהם רוצים ממש לא נכונה.
קיבלו בעבר יפה מאודאריך וייס
הישראלי המכוער..מושיקו

אם היה מחסור בנחלים מיילא.
אין חובה להיות בכל מקום כשיש מספיק מקומות ללכת אליהם..
אגב מי שמשלם לצימרים בקיבוץ יכול להגיע לשם..
מאמין שכל קבוצה שתשלם יכולה להכנס לשם ולהנות ממקום נקי ומטופח בשקט..
לעשות מאבק על  כלום זה בזבוז זמן.

וזה לא שהם צודקים אבל  זה הסיבות למה לא להכנס לסיפור הזה

הנחל מתחיל ונגמר בתחום היישוב?ה-מיוחד

אני משער שלא 

הוא לא ממש ממשיך מעבר לקיבוץ כי הם הטו אותו לבריכות דגיםחופשיה לנפשי

זה לפחות מה שהבנתי

השאלה היא אחרתמושיקו

כמה נחלים ומעיינות יש באזור הקיבוץ שחסר למישהו דווקא הפיסה הזו

העניין הוא האפלייהמישהו כל שהוא
אכן גם תושבי מודיעין והרצליה ניסו למנוע כניסה לפארק שלהם גם שם ניתן לשאול מדוע אין כזה פארק בקרית ספר או בני ברק
ההבדל הוא שהן לא הצליחו...
בא בגץ ואפילו לגבות כסף בכניסה לא איפשר להם
לא יתכן שיהיה דין אחד לישובים וערים ודין אחר לקיבוץ ניר דוד.
אם כל ישוב יכול לסגור את שעריו בפני מי שאינו תושב העיר בבקשה. אז זה נכון גם לפארק הרצליה או מודיעין. לחופי הים, או לדשא בקרית שמונה שהופך לאתר לינת לילה בעונות הנכונות.

כל זה מצד השוויון בפני החוק
מה אני חושב שנכון?
אני חושב שתשלום בכניסה ושעות פתיחה מסודרות יענו על רוב הבעיות. ניתן יהיה לעסיק מנקים והרעש יהיה תחום בשעות.ניתן לאסור הבערת אש למשל ולאכוף בעזרת פקחים וכדו'

שלי שלי ושלך שלך זו היא מידת סדום

וישא לוט את עיניו וירא את כל ככר הירדן כי כלה משקה לפני שחת יהוה את סדם ואת עמרה כגן יהוה כארץ מצרים באכה צער
בגבעת שמואל סגרו את הפארקים למי שלא גר בעירספק

ובית המשפט לא התערב. אין עם זה בעיה. 

ולא מדובר באפליה - מדובר באנשים שמשלמים לא מעט בכל חודש עבור הפארקים האלה ואז, בחופשים, הם רוצים להנות ממה שהם שילמו עבורו כ"כ הרבה והם לא יכולים.

אם תושבי בני ברק או קרית ספר רוצים פארקים מושקעים, שיפנו לראשי הערים שלהם. 

אין כאן שום קשר לשיוויון בפני החוק. 

בא נפריד בין משאבי טבע לבין פארקים שבונה העיריה בשטחהספק

בלי קשר לסוגיה של ניר דוד, משפט הסיום שלך פשוט לא קשור לענין. 

אם אנשים משלמים ארנונה מאוד גבוה זה כדי שהילדים שלהם יוכלו להתנדנד ולהתגלש בפארקים בחופשים - לא כדי שיגיעו אוטובים מאורגנים מערים אחרות וימנעו מהם את זה. 

זה לא כמו קיבוץ שנבנה על גדות נחל שהיה שם. (שאגב, אני דווקא מאוד מבין אותם ואני לא חושב שיש כאן צד אחד שלחלוטין צודק). 

לא יודע מה קורה בגבעת שמואל החליף אבלמישהו כל שהוא
במודיעין הרצליה ורעננה בגץ לא איפשר
אגב גם ועדות קבלה נשארו חוקית רק לקיבוצים
אולי כי הפארקים שם ציבוריים או ממומנים מכספי ממשלהספק

בגבעת שמואל מגדרים את הפארקים בקיץ ונותנים רק לתושבים להיכנס. 

בכל מקרה לדעתי השוואה בין פארק לנחל לא נכונהאריך וייס
פארק אפשר לבנות בכל מקום ונחל פחות.

ק"ו שצריך לאפשר לנחל כניסה לכולםמישהו כל שהוא
יש הרבה נחלים בהרבה מקומותהסטורי
ועמק בית שאן מלא מיים. הסיבה שהנחל הזה כל כך מושך - שהקיבוץ השקיע בו עשרות שנים.
יש גם הרבה פארקים והרבה ים ובריכות והרבה קניוניםמישהו כל שהוא
ועדיין כל שאר המקומות בארץ פתוחים לכולם ואף אחד לא לוקח בעלות על שום אטרקציה משום סוג שבשטחו חוץ מכמה קיבוצים.

השקיעו כסף נהדר לכן צריך לשלם על הכניסה
אתה מוכן שהם יקחו כסף?הסטורי
זה מה שהם עושים - מי שבא להתארח בצימרים בקיבוץ, בהחלט יכול להכנס לאסי.
600 שח לכניסה לנחל זה מחיר מוגזם...מישהו כל שהוא
הכוונה לשלם כניסה כמו לבריכה או פארק או נחל אחר...
20₪-30 לאדם ...
וכדי לקנות בקניון בית שאן או לשבת על הדשא שלהם אצטרך לקחת צימר בבית שאן? וכדי לטייל בבניאס צימר בדפנה
בכמה צימרים אני יכול לישון במקביל?!?
וזו *הסיבה* שהם נגד, כי אז אפחד לא יבוא לצימירים שלהםאריך וייסאחרונה
השקיע? בלשפוך לתוכו את הבירכות דגים שלהםאריך וייס
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך