היא ישבה על הגדר הנמוכה וניסתה להדליק את הסיגריה האחרונה שנשארה, היה ירח מלא ורשרושים של עצים, ואוויר טוב כזה של כמעט אלול.
שאיפה.
נשיפה.
הריח הזה שהיא אוהבת, הזמן נשרף.
בחור גבוה עבר שם בריצה , מתנשף. היא החזיקה את הסיגריה בין האצבע לאמה והדליקה את הפלאפון, כאילו זה לא שאיפות אחרונות של חופש.
שאיפה.
נשיפה.
מין שקט הזדחל לה בבטן. היא נשענה אחורה וחשבה על כלום. ניסתה לחשוב על ירח ועל אהבה ועל אלוהים. אבל חשבה רק על ההפגנה נגד היהודים באים, ועל הרושם הגרוע שהשאירה בסעודת שבת אצל מורנו. ועל הלב שלה שדפק שם כמו משוגע מרוב לחץ מידידיה שבטח חשב שהיא סתומה ומהפלא שהיא צריכה להיות והיא לא מצליחה.
שאיפה עמוקה.
נשיפה.
עשן התאבך לה סביב העיניים. היא הרגישה יפה בג'ינס, אבל האם זה שווה את זה. שאלה וידעה מה התשובה. וידעה שהיא טועה.טועה נורא. ועוד רגע אלול. זה לא הזמן להתחיל עם מכנסיים. בטח לא בלב שקט.
שאיפה.
נשיפה.
אבל למען האמת הלב שלה היה שקט. והיא חשבה שהיא אוהבת את אבאלה. והיא גם אוהבת להיות יפה. והיא אוהבת את החיים שלה עכשיו ובכל זאת רע לה ממש. רע לה מאוד.
ונזכרה באיזה ספר שקראה בביביסטר ובכתה נורא , כי הוא הזכיר לה מה זה להיות קרובה באמת. מה זה לאהוב, אשכרה לאהוב את אלוהים. בלי למה.
שאיפה.
נשיפה.
היא היתה קרובה לסוף, ולא רצתה לגמור את הסיגריה האחרונה, שאיפה אחרונה, טובה, חונקת.
נשיפה ארוכה. עשן.
ומתוך העשן שמעה פתאום צעדים וראתה גבר גדול ואישה קטנה הולכים. והאישה אמרה. זה מטורף תקשיב זה מטורף וחייכה מאוזן לאוזן, והאיש הסתכל עליה וחייך והסתובב וחיבק אותה תוך כדי הליכה, מין חיבוק לא קשור, ויפה ומשוגע כזה. ושניהם צחקו והמשיכו ללכת.
והיא נשארה על הגדר וגוש ענק של התרגשות עלה לה פתאום בגרון והיא רצתה לבכות. יש אהבה ואף אחד לא אמר שום דבר. יש אהבה בעולם הזה.
היא דרכה על הסיגריה. חזק. מועכת את הכאבים. את המילים שאף פעם לא אמרה, לא כי זה סוד, אלא כי אף אחד לא הקשיב. ואז היא קמה, ואלוהים שלח מין רוח טובה וקרירה כזאת לפנים שלה. אלול. היא נשמה את אלול.
והתחילה ללכת לאט, וללכת מהר, ולרוץ לתוך הרוח, לרוץ הביתה. אלוהים זה רחוק.
אבל הפעם נדמה שמישהו מחכה לה בסוף השביל עם זרועות פרושות, ענקיות ומלאות, וגם ריקות. מישהו שמר דליים לדמעות שלה, ומחברות למחשבות שלה, ולב גדול לכל מה שהיא מרגישה. מישהו לחש לה, בואי, תפילי הכל עליי. אני אוהב אותך עם הג'ינס ובלי. אני יודע שאת יפה. אני יודע אותך. אני יודע אותך יותר ממך. פשוט תסמכי עלי. מה יש.
קשה לחבק את אלוהים, אז בלילה היא חיבקה את הכרית וחשבה שאולי אלול בא בדיוק בזמן.