אלווווול! חודש טוב! 😌 שרשור חיזוקים לצמעים. חזקו גם, ונתחזקסוג'וק

"כך ממש הוא המעבר החד בין חודשי השנה לחודש אלול, שבמשך כל השנה קיימים הרבה מחיצות מבדילות והרשות ליכנס ניתנת אך ורק לראויים, מה שאין כן בחודש אלול כאשר עולה ובא יום הראשון לירח אלול נפתחים בבת אחת כל השערים שערי הרחמים והרצון.
אולם התנאי ליכנס תלוי בב' דברים, א' הרצון והכסופין להכנס, ב' מעשה הכניסה, שיכנס בפועל ולא ימתין בחוץ עד שיבואו להכניסו.

וכשבא ונכנס מיד מקבלים את פניו בכבוד מלכים ובהדרת כבוד, כמו בן המלך החוזר לשולחן אביו, וכל בקשותיו מתמלאים, ומי פתי ויפסיד במו ידיו מתנה גדולה כזו הניתנת לו ולא ינצלה כהוגן וכראוי לבקשת רחמים ותחנונים על נפשו ונפש ביתו להתעלות רוחנית בתורה ובתפילה, כי בימים אלו הדרך לבוא אל המלך סלול ונקי בלא שום מכשול ואפשר לזכות לאור בהיר עד אין סוף" ("מרבה חיים")
מעניין ישר כוח.רויטל.

יפה מאודארץ השוקולד
שרשור יפה, נכנס לעקוב
כן כן תנו לנו חיזוקי אלול אנחנו צריכים זאת!הודעה

הודעה

לקח לי כמה שניות להבין חח

להבין את מה??בינייש פתוח

את החיזוקיםהודעה
משהו יפה שקראתי-חיות צבעונית
שעוד בטרם בריאת העולמות חקק הבורא חוק ברצונו, שכל הפעולות והמעשים יעשו תמיד על ידי איתערותא דלתתא, דהיינו שכל שפע שמושפע מלמעלה מוכרח שתבוא איזו התעוררות של הרצון מלמטה כדי שיושפע השפע. עולה השאלה, כיוון שהכל הולך אחר היסוד וההתחלה של הכל, איזה איתערותא דלתתא היתה בתחילת הכל, בראשית המחשבה הקדומה, כדי לקבוע את התנהלות כל מה שיבוא אחרי כן?
''והנה כביכול הספיק מחשבתן של ישראל אשר עלו במחשבה לפניו שיפעלו מצוות ומעשים טובים. זה היה מספיק לאיתערותא. זהו שרמזו חז"ל, "נמלך בנשמותיהם של צדיקים" (ב"ר ח' ו'), והנה הגם שלא היו ישראל עדין במציאות ולא סיגלו עדין מצוות ומעשים טובים, עם כל זה הספיק לאיתערותא מחשבתן של ישראל מה שיעשו אחר כך, הנה נשאר הכח הזה בימי רצון הללו באלול שאז היה הרצון הזה בשעת בריאת העולם. על זה אנו מתפללים "הֲשִׁיבֵנוּ השם אֵלֶיךָ וְנָשׁוּבָה, חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם" (איכה, ה' כ"א), שתשיב אותנו אליך בתשובה שלימה אפילו שאין אנו מסוגלים ליותר מהרהור ומחשבה, ממש כפי שהיה זה מספיק בימי קדם… שלא סיגלנו אז עדין מצוות ומעשים טובים וגם אפילו במציאות עדין לא היינו, עם כל זה הספיק מחשבתנו לחידוש הזמן והעולם על ידי מה שנעשה ונסגל אחר כך, אם כן גם עתה, עשה עמנו למען שמך, חידוש הזמן לטובה ולישועה עבור הקבלה מה שאנחנו מקבלין על עצמנו לשוב אליך בתשובה אחר הישועה, הבן" (בני יששכר).
אם כן, אין אנו זקוקים אלא ללכת בדרכי קדם ולעורר ההשתוקקות שלנו לחזור ולהידבק בשורשנו הרוחני, ובאמצעות כלי זה של התעוררות הרצון התחתון, ישפיע הבורא בחודש אלול את כל השפע, החיות והאור לו אנו זקוקים על מנת להשתנות.
נפלא!!!סוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך ד' באלול תש"פ 19:21

מזכיר דברים מרבי נחמן 

כתב רבינו (לקו"מ כא), כשאחד אורב לחבירו להרגו, אז צריך לשנות מלבושיו שלא יכירו אותו. וכן בענין השכל יש בחינות לבושים  שזה השכל המקיף , וצריך לעשות מהמקיף פנימי  ולעשות לו מקיפים אחרים שהם בחינת מלבושים אחרים, ועל ידי זה ניצול מכל אורב ומסטין. ועיקר הזמן לזה הוא חודש אלול, כמרומז בראשי תיבות: 'לבושה ותשחק ליום אחרון', ר"ת 'אלול'.

נמצא שבגלל הלבושים האלה שהם המקיפים, מפנים לו מקום וניצול מן המזיקים.

יפה ממש (:האטורי האנזו

יפה מאוד!הָיוֹ הָיָה

מעודד ....

"אפשר להשיג בימים אלו בנקל"סוג'וק

"הלא ימים אלו הם ימי הרחמים והרצון בהם מתגלה הרחמים והרצון מלעילא לאין ערוך כמבואר בספרים הקדושים

(כנגד 40 ימי הרחמים, שבסופם, ביו"כ, נאמר למשה "סלחתי כדברך", על חטא העגל, וקיבל לוחות שניים)

עד שאמרו שמה שמשיגים בשאר ימות השנה ע"י התאמצות ויגיעת נפש עצומה, אפשר להשיג בימים אלו בנקל, וכל זה לגודל רחמי האב על בנים, וכן איתא מהרב הקדוש בעל שו"ע הרב ובעל התניא זי"ע שימים אלו קדושתם כה גדולה לצד מדת הרצון והרחמים עד שהיה תמה למה לא קבעוהו כימי חג ומועד ולכל הפחות כחוה"מ, וכל זה לסיבת גודל מעלת הימים בהם אפשר להתקרב אל ה' לעבודתו ויראתו באופן שאין לה אח ורע ודמיוון לשאר ימות השנה" ("מרבה חיים")

הכל אבודהעולם רע
העולם הזה רע והטוב שבו לא מצדיק את קיומו..
במקום "העולם":סוג'וק

"החשיבה שלי" (המדמה, השיפוט) רעה והטוב שבה לא מצדיק את קיומה (הקיום השיפוטי, עץ הדעת טוב ורע, שמונע ממנה להיות נוכחת בטוב)

רק להתבונן. לא האשמה. זה אוניברסלי

זה רק מילים יפות ומתוחכמותהעולם רע
הצער בחיים לא שווה שום טובה או הנאה הכי מתוקים שלא יהיו

אין לי יכולת לענות בפרטי כי צריך 25 הודעות
הבורא לא ברא עולם רע. הדעת האנושית והרגש שבעקבותיה חוות "רע"סוג'וק

חוות חוסר.

מובן.

זו עבודה להתבונן ולחוש טוב. לחוש מלאות

בררת המחדל היא שלילית, מחשבות\הרגשות ראשונות שליליות

רק אדם שלא עבר מספיק רע בחייםהעולם רע
יכול להאמין במשפטים הללו
אם האמנתם זה הסימן שעוד יחסית נוח לכם בעולם
זה לא קשור למה שעברתאריאנה
יש ניצולי שואה שמאמינים בה', שהוא יודע מה הוא עושה, ואנחנו כאלה קטנים מה אנחנו מבינים בכל העולמות והתכניות המושלמות שלו והכל זה לטובתנו בעז''ה יום אחד נראה את זה ונבין הכל
כרגע כל עוד אני מאמינה בבורא ובתורה אני לא צריכה בהכרח להבין מה שהוא עושה בעיניים של בשר ודם... ודווקא כשארפה אראה פתאום את כל הניסים וההשגחה גם בחושך בתקופה הקשה
אני מבינה אותך אבל תנסה לשנות תפיסה ותבין שה' משגיח עליך והולך איתך ושתמיד הכל יכול להתהפך לטובה! בכל רגע! ישועת ה' כהרף עין יהיה טוב, והעולם מתקדם ורוצה טוב, כמו שיום אחד מגלים שהילד גדל, כך גם העולם לאט הולך ונעשה טוב ומתקרב לתיקונו... ואנחנו מקווים לזכות לראות את זה בקרוב.
"כי ימים אלו, אלול ותשרי, עלולים למאוד לרפואה"סוג'וק

"והמשל, כמו חולה אשר יאמר לו הרופא בימי אייר אשר המזג טוב מאד, יעסוק ברפואה ויבדיל עצמו ימים עשרה או עשרים, לא יעסוק בשום דבר רק יעסוק כדי להבריא את גופו ברפואות וכדומה ואכילת דברים בריאים, והאיש אשר שומע בקול הרופא וכאשר יעברו ימים אלו והוא חוזר לאכול דבר המזיק לגופו כפי מזגו, בוודאי שלא תועיל לו לרפואתו...

אבל איש חכם וישמור אלה שלא יאכל אח"כ אף שכבר גופו בריא, כי אם דברים הבריאם לגוף למזגו.

וכן הדבר ברפואת חולי הנפש, כי ימים אלו אלול ותשרי, עלולים למאוד לרפואה ולרפא כל פצע וחבורה ומכה טריה, כאשר ישים האדם ללבו לעסוק ברפואות ובשלימות תשובה כראוי. וכאשר יעברו ימים, הפיקח משמר עצמו מכל עבירה, לבל ישוב למחלתו כבראשונה"

('יערות דבש')

תודה על החיזוקים שלך! מהממיםאריאנה
חודש אלול זה חודש שמח ולא עצוב חלילה!אריאנה
דוד המלך אומר בתהילים "ואני בחסדך בטחתי, יגל ליבי בישועתך". רבי שלמה קרליבך מפרש על הפסוק שכמו שדוד המלך אמר להשם שהוא בוטח בו, כך אנו צריכים לבטוח בו יתברך ולהאמין בו, לדעת שהוא יתן לנו שנה טובה ומתוקה ושהוא מוחל וסולח על כל פשע וחטא!
צריכים לזכור שתשובה זה שמחה, אני שמח בכך שהשם יתברך נותן לי אפשרות לתקן, אני בוטח בו ובחסדיו המרובים! שנדע את זה חזק בתוך הלב שלנו אז מימלא תהיה בנו שמחה אמיתית ונאמין בכך שהשם יתברך הוא מלך אוהב ורחמן! יום מקסים (הרבנית שני מוגרבי)
מקסים. האימוג'י בכותרת אינו עצוב אלא נוכח רגועסוג'וק

חחח אחלהאריאנה
זה היה בכללי לא כתגובה לכך🌼 חיזוק שאני קיבלתי והחלטתי להעביר כאן תודה!
פסקה יפהאוי טאטע!
מאורות התשובה ח ח
"כשהצער הרוחני, ממעמד החיים הרוחנים של עצמו, שהוא כאב התשובה. ושל העולם כולו, גדול עד מאד, עד כדי סתימתם של המקורות אשר לרעיונות, לדבורים, לתפלה ולצעקה, להרגשה ושירה, מתרוממים בדליגה לחשוף אורות מלאי חיים, ממקור הדומיה. "והיה השרב לאגם וצמאון למבועי מים".

מתוך ביאור צמאון לאל חי
(סליחה על הצילום הגרוע)
מדהים וחזק. תודה!אריאנה
יותר סיעתא דשמיא להבין את התורהסוג'וק

"ובספר משנת אהרון מבואר שבחודש אלול יש גם יותר סיעתא דשמיא להבין את התורה כי בחודש זה אנו קרובים יותר לקב"ה, וקוב"ה ואורייתא וישראל חד הוא"

הפסוק שמבטיח לנו שנה מבורכת!!!סוג'וקאחרונה

רבותי וגבירותי

אנחנו נכנסים עוד רגע לשנה ששית! ערב שנת השמיטה התשפ"ב

ועל שנה ששית אומרת התורה:

"וְצִוִּיתִי אֶת בִּרְכָתִי לָכֶם בַּשָּׁנָה הַשִּׁשִּׁית..."

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך