יש לי שאלה!no name102
מה אתם חושבות על מי שלא עושה שירות לאומי?
    שהיא טיפשה(צריך לסקול אותה).אנונימי (פותח)
אני רוצה שירות
אבל עוד לא מצאתי
אני מתפללת לאבי שבשמיים
הקב"ה
שאני אמצא בעזרתו
שירות לאומי בהקדם האפשרי.

תן חיוך הכל לטובה.

מה זה השטויות האלה?א.א.א.
מה פתאום לסקול אותה??

בת שמקבלת פתור מהצבא לא חייבת לעשות שירות לאומי! שירות לאומי זה התנדבות ולא לכולן מתאים להתנדב במשך שנה שלמה.
כן, אבל היא ביקשה את הפטור, אז...טכני
מן הראוי לעשות משהו חלופי.
שיש פה פספוס אדיר בחינוך...אמת.
יש מקום לתרום למדינה [כמה שאנחנו לא אוהבים אותה] ויש מקום לתרום לעמ"י.
התרומה לעמ"י היא גם מעבר לחיי הנישואין, שאז את עושה לעצמך וכדרך אגב לעם. פה זה שנה שלמה של עשיה,
שבסופו של דבר תורמת לעצמך.

אני יכולה לספר לך שאני מכירה זוג, שאני דיי כועסת עליו- הוא לא עשה צבא [סתם כך..] והיא יצאה ישר ללימודים.
על מה הם יחנכו את הילדים? איפה התרומה מלבד לעצמם ולעם בדרך הנישואין?
האם אין מקום לשנה של תרומה ועשיה למולדת ולעם?
מצטרפת לאמת באיזשהו מקוםשירו למלך
אני חושבת שאכן יש כאן פספוס בחנוך וכו'.
אבל לא חושבת שצריך לכעוס על מי שלא עשה..

כל אחד בוחר את הדרך שלו, וכמו שא.א.א כתבה
אז זה התנדבות, לא חייבים לעשות ש"ל!

אבל כמובן שמן הראוי להכיר תודה למולדת ולעם, לתרום
את מה שיש לכל אחת מאיתנו ולעשות ש"ל.

יש לי חברות מהשכבה שלא עשו ש"ל ולא שירות צבאי.
חלק הלכו למדרשות וחלק ישר ללמודים.
אז בהתחלה הסתכלתי עליהן מוזר, כאילו הן ממש חוצפניות שהן
לא תורמות למדינה ושהן כפויות טובה פשוט.
אבל עכשיו אני ממש לא חושבת ככה.
אם הן חושבות שש"ל לא יתרום להן, ושהן רק ידרדו בש"ל אז שילכו
לעשות מדרשה,שילכו ללמוד.יש כאלו שגם משלבות יחד עם זה התנדבות
אבל לא במסגרת של ש"ל וגם זה מכובד וטוב מאוד!
כל אחד והדרך שלו לתרום למדינה.
יש כאלו שגם מחליטות להתחתן ולא לעשות ש"ל, והש"ל שלהן זה גידול ילדים..

אני מאחלת לכל אחת ואחת שתדע לבחור את הדרך המתאימה לה ביותר שבה תוכל הכי
הרבה לפרוח ולהתעצם מכל הבחינות. לכו עם האמת שלכן ולא עם מה שאחרים אומרים
או חושבים!
בהצלחה!!

מסכימה+אנונימי (פותח)
 יש בשירות לאומי משהו מעבר לתרומה כללית (למדינה, לעם, לאנשים שאיתם את עובדת..), לא משנה באיזה מקום תהיי, תמיד תהיה לך התמודדות כלשהי שתפתח בך רבדים נוספים ותגדיל אותך.
הרבה בנות יוצאות לשירות מתוך הרגשה שהם עוד לא מוכנות לצאת ל"חיים האמיתיים" (מכל מיני סיבות), ותופסות טרמפ על שנת השירות שבה יהיה להם עוד הזדמנות לגדול, או עוד זמן להתלבט מה מתאים להן ללמוד/לעסוק או  להתנסות בתחום שהן לא בטוחות לגביו, או אפילו לעצור רגע בסיום הלימודים ולא אוטומטית להמשיך למסגרת לימודים נוספת-או כל אחת וסיבותיה היא.. אני מרשה לעצמי לומר שאלו גם כן סיבות לגיטימיות לצאת לשירות!!

לדעתי, כל הענין של התרומה לפעמים הולך לאיבוד בתוך העבודה היומיומית בשירות ויותר מכל מבינים בשירות עד כמה הנתינה היא בפרטים הקטנים ולאו דווקא מחייבת לעצור את החיים ולתת שנה או שנתיים (והיו מי שהגדלו לעשות והוסיפו,ואם זה מה שנכון להם וזו דרכם עבוד את ה'-יישר כוחם!), וחיים של תרומה זה בעיקר התקדמות אישית בעניינים שבין אדם לחברו (לא רק בין אדם למקום)עם עירנות כלפי הסביבה-לעזור ולתת איפה שצריך כשצריך.היו יותר מדי פעמים בשירות שמרוב שפחדנו שבטעות ינצלו אותנו, כבר לא ידענו מתי כן כדאי להגדיל את הראש,וגם את הלב-ופשוט לתת!

זה נכון שצריך לתרום למדינה, שהרי בכל זאת- זו המדינה שלנו ואנו צריכים להיות שותפים בה. אבל-אני בטוחה שזו לא הדרך הבלעדית.המדינה לא תקרוס אם השירות הלאומי יתבטל! להיפך, לבנות יהיה מספיק זמן ללמוד ולהקים בתים נאמנים בישראל בנחת (הכל עניין יחסי,כן?), ואז כשהן בעלות הכשרה רצינית (אחרי לימודי מקצוע) להשתלב במערכות השונות במדינה ולממש את כשרונן בהן (אמנם במהלך השירות צוברים ניסיון, אבל האוכלוסיות שמקבלות את בנות השירות נדרשות להתמודד כל שנה מחדש עם בנות שלא לגמרי יודעות מה הן צריכות לעשות ואיך,ולמרות שכלכלית זה משתלם להם-זה חיסרון משמעותי.). לדעתי זו המציאות האידיאלית.
הבעיה היא בעיקר פסיכולוגית-
1. אנו רגילים שאחרי התיכון יוצאים לשירות ולכן הבגרות הנפשית מתאחרת ואיתה גם קבלת ההחלטות הנוגעות להמשך חיינו. אם היינו מוכנים נפשית שמיד אחרי התיכון מתחילים ללמוד, היינו מתכוננים מראש.כמובן שזה קשור לכל מערכת החינוך..(בארצות אחרות זו הנורמה-הולכים לקולג' מיד אחרי הלימודים-עובדה שאף מדינה לא התמוטטה).
2.אנו מרגישים שהמגזר הכללי תורם ואנו משתמטים.- פה המקום לציין כי לדעתי חשוב מאד שהבנים כן יעשו צבא (כמובן בלי להפריד את התורה מהחיים- מתוך הסדר או כמה שנים של ישיבה),בסופו של דבר אנו מדינה קטנה וצריך את שכולם יקחו חלק בשמירה על הבטחון. אבל ההבדל בין בנים לבנות הא עניין מהותי ביהדות. לכל אחד תפקידים המיועדים לו שאותם הוא צריך למלא על הצד הטוב ביותר.(לא אכנס פה למה בנות לא צריכות לעשות צבא, ולמה יש הבדל בין בנים לבנות..יש גבול..)

ולכן- בנות שמכירות את עצמן ומרגישות שהן מסוגלות לצאת ללמוד,והמטרה של חייהן מופנית כלפי עמ"י גם ככה- אשריהן ושיהיה להן הרבה ב"הצלחה!

ובנות שמכירות את עצמן,שצריכות את השנה הזאת מסיבותין השונות,ובאות ממקום אמיתי ורצון לעבוד את הקב"ה-אשריהן לא פחות!! -וכמובן הרבה ב"הצלחה בכל אשר יפנו!! 

והכי חשוב!! לא משנה מה החלטתן לעשות-תמיד תציבו את המטרות שלכן מול העיניים, ותמיד תזכרו שאנו נבראנו מלכתחילה בני אדם שונים, נולדנו,גדלנו והתנכנו בצורות שונות, שמתוכן עלינו להחליט את ההחלטות הנכונות לגבינו, ולעבוד את הקב"ה בדרכים הייחודות לנו!! האידיאל יכול להיות מרשים, אבל אם לא נעשה מה שמתאים לנו, הקב"ה בכבודו ובעצמו יוביל אותנו למצב בו אנו צריכים להיות-מבחינתו. בדוק.
אמת., באמת יש אצלך פספוס אדיר בחינוך.רחלקהאחרונה
בעזהי"ת.

שירות לאומי זה דבר חשוב, אפילו חשוב מאוד. אך כבודו במקומו מונח.
אין צורך להיסחף.

תרומה לעם בהקמת בית נאמן בישראל שמושתת על ערכי התורה והיהדות חשוב פי כמה וכמה משנה/שנתיים שירות לאומי.

מחילה.
שהיא חצופה  כיליברלית
שהיא די חצופה למען האמת.

כי אומנם נכון קיבלת פטור מהצבא! אך לא מלעשות משהו חלופי- התנדבותי אחר!
יש פה התבלבלות .. כן את לא "חייבת" על הכתב לעשות שרות אבל מן הראוי והערכים שלך שתעשי!!
חובה מוסרית כלפי המדינה שלך!!

כל התגובות פה הן חד צדדיותתולתול
באופן נוראי.
אני בכלל לא חושבת שכולן צריכות לעשות שירות לאומי. מי שחושבת שהיא יכולה לתרום יותר בצורה אחרת לעמישראל שתעשה זאת. [ויש המון דרכים לעשות זאת. קראו את המאמר של הרב מלמד, הוא מראה צדדים שלא תמיד רואים.]
נורא קל לשפוט ולשלול כל אחת שלא עשתה ש"ל, אבל יש כ"כ הרבה סיבות נגד.

[אני עשיתי ש"ל לאומי, ולא מתחרטת, אבל לא חושבת שכולן צריכות לעשות. בטח שלא שנתיים.]
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך