החברה שלי מתדרדרת לי מול העניים:

אני רואה איך היא פתאם הופכת פגישות עם בנים בים ובמסעדה ללגיטימיות (סניף בנועות נוער שקורא לעצמו דתי וחניכים שם מסוגלים להעלות בראשם דבר כזה בשיא הרצינות, שכמה מהבנות שכחות להתלבש. מה עובר עליהן? לעשות בשביל הקטע? לחפש את זה?)

רגע אחד מקסי גרבים ושניה אחכ טישרטס וחצאית קצרה

זה לא מי שהכרתי, היא מתדרדרת. כל היום עסוקה בשבט שלה ובנים, בוא נגיד שאני כבר לא ממש מעניינת.

מצד אחד, היא חשובה לי. באמת

מצד שני, אני לא אמא שלה ואיך היא בדיוק הולכת להקשיב *לי* כשזה הרבה פחות אקשן וחיים. מבחינתה

מבולבל

וואיטאטע אוהב אותי!

יואוו קשטהה בעיקרון אני מציעה לך לתמוך בא לא בקטע של כן לכי תיפגשי עם בנים תעשי מה שבא לך וזה אלא תתעניייני אל תעזבי אותה זה גם נראה שהיא באמת חשובה לך  אז אם יוצא לכן לפתוח תנושא תנסי להסביר לה מה שאת באמת חושבת..... וזה רק בקטע של צניעות ובנים או עוד דברים??

וואי גם לי הייתה חברה כזאתשירה????
לא היינו(החברות) מטיפות בה מוסר, היינו אומרות לה שזה לא טוב אבל היינו מדברות איתה ומנסות לשכנע אותה ובסוף היא הבינה בעצמה שזה לא טוב וברוך ה' עכשיו היא ממש ממש מתחזקת!
תני לזמן לעשות את שלו היא בסוף תבין שזה לא טוב...
אני באמת לא יודעת:

כי תכלס להורים שלה לא ממש איכפת, לשאר החברות לא איכפת (הן הולכות איתה)

ממ לא עולה לי עוד דברים אחרים:

אויש קפץ לי:

התכונתי ל @עובדת ה בשמחהה

אהה אםםםםםםם.....טאטע אוהב אותי!

טובב 

תהיי חברה סתם.קר לי!!!
בלי קשר לניסיונות קירוב.
ובמסגרת החברות- תנסי גם לספק כמה שיותר 'ארדן וחיים'...
עצם החברות תראה לה שאת פה, איתה. ובסוף על הדרך אולי היא כן תתחבר למה שיש לדוסיות להציע לה...
*אקשן וחיים...קר לי!!!
חדש כאן?דמעה שקופה

ברוך הבא!!!

נשמע טוב אבל היא החברה הכי קרובה שיש לי:

זה קשה סתם להתרחק

ואני באמת מצטערת בשבילה אם אני משעממת מידי, כי ברור שהשבט הרבה יותר מעניין

בניגוד אל  אותן בנות, אני פה כדי לבנות איתה חברות אמיתית, לא בשביל לספק אקשן שתסם כנראה לא קיים אצלי

זה לא שאין לי מה להציע, אחרי הכל היה לנו כיף כשהיא באה לישון אצלי, בטיולים..אבל עכשיו פתאם אני משעממת, כי ה"מתחרה" שלי תמיד יהיה הרבה יותר מצחיק, מרגש והכל

אבל חברה סתם, זה יהיה מוזר לשתינו

כנראה שדברים משתנים, אולי זה בלתי נמנע

שאמרתי "אותן בנות" כנראה מהרגל:

מה שלא לא נכון כרע,

הייתי צריכה לכתוב "אותם חבר'ה"

לזאת הייתה כוונתי

אין לי ממש עצה, אבל צריך לדעת שלא תמיד לצערנואוא"ר
אנשים מבינים בסוף שהם טעו. לא תמיד הזמן עושה את שלו.
חשוב להישאר בקשר וחברות כדי לחזק, לתמוך ולהשפיע לכיוונים טובים, אבל חובה לשים לב כי אין השפעה הפוכה לרעה, מהחברה אלייך. אם יש השפעה עלייך וזה מונע ממך להתעלות בעבודת ה', צריך להתרחק. השפעה כמעט תמיד קיימת, צריך לשים לב אליה ולנסות להמשיך את החברות בלי השפעה רעה.
מנסה לנסח משו.. אולי יש סיכוי שאעזור...הָיוֹ הָיָה

מקווה שתקראי למרות שארוך קצת.

(הודעה לציבור: כללתי בדבריי את התובנות שקיבלתי ממגיבים אחרים כאן, וניסיתי לייצר עקרונות וסדר, אז תהא הודעה זו כנתינת קרדיט לכולם, ולא אחזור ואכתוב בכל פעם "וכמו שאמר פלוני -שבאמת.. וכו'")

דבר ראשון, מזדהה ומבין את המקום שלך, זה כואב, ומפריע, ואפילו מתסכל.... ולא יודעים מה לעשות... אבל תכל'ס, טוב שאכפת לך ממנה, שמפריע לך הירידה שלה... שאכפת לך מהחברות איתה.

דבר שני, עוד לפני ה"החזרה בתשובה"... את תהיי חברה שלה, נטו כדי להיות חברה שלה, בחברות אמת. בשביל הקשר עצמו ביניכן, לא בשביל לחנך אותה..

כמובן, שבזה אני מתכוון שלא תתרחקי ממנה, אלא תתני לה את הקשר איתך, וזה לא רלוונטי למה שאמרת שאיתם כיף לה יותר, כי אכן בשלב הזה אנו לא מדברים על לגרור אותה לחברות כדי שזה יהיה אפקטיבי, אלא להיות איתה, עם מה שהיא רוצה, רוצה אותך? זרמי. מתרחקת? אל תלחצי.

פשוט תהיי חברה שלה ברמה של חברות, רגילה, קלאסית, חברות לשם חברות, ברמה שנעימה לשתי הצדדים. בלי לשפוט על מה שהיא עוברת ובלי להתרחק ממנה בשל כך. שהיא תראה שאת אוהבת אותה באמת, איך שהיא, וחפצה בחברות איתה, באמת.

(ובששש... זה גם יועיל לשלב הבא.... כשכן תרצי להשפיע.. אם זה יהיה על בסיס שהיא יודעת שהקשר אינו למטרות מסיון.. אלא אמיתי ואוהד אותה איך שהיא, וכדבר נפרד את גם תנסי לשוחח איתה)

דבר שלישי א', אחרי שהפנמנו היטב שקודם כל את חברה כנה, לשם החברות. ניתן להתקדם לשלב הבא, הרי כיוון שאכפת לך ואת אוהבת אותה - מפריע לך שהיא מידרדרת, ואת מחפשת איך להועיל.

אז באמת ראשית נצטרך להדק היטב את הקשר, ויש לזה שתי תועלות, האחת, כי פרקטית, ככל שהיא תהיה איתך, היא פחות תהיה עם אחרים. והשניה - מהותית, אם הקשר ביניכם יהיה עמוק יותר, חזק יותר, אהוב יותר וכנה יותר - ממילא יש יותר סיכוי שהיא תושפע ממך.

איך תהדקי את הקשר אם כמו שאת אומרת - ההם יותר מושכים אותה? את יכולה להציע לה ללכת יחד לשופינגים, לצאת לטיולים.. לשוחח שיחות בנושאים שמעניינים אותה.. ללכת יחד לבילויים, ועוד, תתני לה את ההנאה המרובה מהשהיה איתך...

כתבת "בניגוד לאותם חבר'ה, אני פה בשביל לבנות חברות אמיתי, לא סתם אקשן שאין לי", אז נכון, אם אקשן פירושו הוללות והתפרעות, כנראה שאין לך, וטוב שכך, אבל זה לאוו דוורא זה! אקשן יכול להיות טיול מהנה, מסלול מאתגר, וכו'..

ונכון, תמיד ההוללות תקרוץ יותר, השאלה כמה יותר, השאלה אם בצד הטוב יהיה תוכן בר התמודדות, אם כן, אז אמנם בהתחלה ההוללות קורצת, אבל לאט לאט קולטים שהיא הבל, ואילו בשמחה וחברות אמיתית, יש את הכיף האמיתי והפנימי..

דבר שלישי ב', אחרי שהקשר הוא טוב וחזק, וכנה ואמיתי וקרוב. תוכלי אכן לשוחח איתה מידי פעם, בזמנים מתאימים, שימי לב, לא להטיף, לא לבא ממקום מתנשא ומחנך, אלא של שותפות, של אכפתיות, של שיח..תוכלי לשדר לה את זה בכל מיני אופנים, בכל מיני סיטואציות.. להוביל אותה להתבונן אם הצורה שהיא בוחרת להגיע אליה היא צורה יעילה או לא, אם זה דרך נכונה או לא, אם היא תשמח בה בעוד כמה שנים או לא, ואפילו אפילו (ששש....) אם היא מרגישה כעת שזה יותר טוב לה....

שום דבר לא יקרה בפוקסף כך טבע העולם, בהתחלה היא מתלהבת, יהיה ברור לה שבטח, הרבה יותר טוב לה ככה... אבל לאט לאט זה יחלחל, לאט לאט תפוג לה ההתלהבות מהחבר'ה ההם, היא תראה כמה זה חיצוני ורדוד, וכמה לעומת זאת הקשר איתך הוא אמיתי עמוק ופנימי. היא תשים לב להבדלים האלו, לחוסר הטעם שבחיי הוללות...

את לא צריכה הדרכה מפורטת מה לומר, תאמרי את מה שאת רואה, שוב, בעדינות, ובצורה של שיח, אבל אם את רואה ונוכחת כמה הקשר שלה איתם הוא על בסיס רדוד - תוכלי להפנות את תשומת ליבה לזה... היא עצמה הרי לא שמה לב לזה, זה המציאות, אבל כשתציגי בפניה את הדברים  - הם יחלחלו, לאט לאט היא תשים לב.. "וואלה, הרי מתרחש כאן דברים מתאימים למה שהיא אמרה" 

דבר רביעי, תזכרי שהעיקרון מאחורי שני החלקים של הדבר השלישי, הוא ש-א. זה לא בא בשניה, תמיד ההוללות תראה בתחילה קורצת יותר, תמיד ההתעסקות הקלילה ומוחררת עם בנים תראה בהתחלה ככיף וחשרור לעומת הסוסיות החונקת, ו-ב. ש-אבל בע"ה אלו דברים שלאט לאט קולטים אותם, מגלים את האמת.. את שם כדי לדחוף קצת בעדינות את ה"לאט לאט" הזה, לעזור לה לשים לב.. לעודד אותה.. וכדי לבנות את האלטרנטיבה, את הניגוד, להוות המודל למקום הטוב והנכון שכדאי להיות בו.

ואז, אם בע"ה תנהגי בחכמה ושיקול דעת, מירב הסיכויים שהיא תחזור למסלול תוך זמןמה, אם כי אין הבטחה וערבות, בסוף יש בחירה לאדם, והוא יכול לבחור ברע, כדאי להקדים ולטעת את החשש הזה בלב, למען לא נקבל מפח נפש רב מידי בשעה שנתבדה. אבל סבירות וכו' אכן ישנה. גם אם זה נראה בהתחלה שלא זז, שלא עוזר, לא להתייאש... להמשיך ולשוחח ולדבר ולשתף, ממקום חברי אמיתי וכנה, ולא ממקום מטיף ומרחיק... זה בד"כ אמור להביא תוצאות.

דבר חמישי, תמיד תמיד, יד על הדופק, אם היא לא מחלישה אותך. אם זיהית שעל ידי הקשר נהיית לך איזו חולשה - אז כל הסעיפים מ"דבר שני" עד "דבר רביעי" כולל, הכל הכל הכל תזרקי לפח האשפה. אסור לך לסכן את הרוחניות שלך. וכן, יש לחברה רעה פוטנציאל גדול, כמו שלחברה טובה יש פוטנציאל גדול כפי שהרי ניכר מכל הודעתי.. אז לזכור, זה גם הפוך, חברות יכולות לקלקל ולהחליש לצערינו, ולא צריך שאספר שהיו דברים מעולם.

אז לא להקל ראש, אם היא מחלישה אותך, אז את מוותרת על הרעיון של החברות האמיתית והכנה איך שהיא. את מוותרת על השאיפה לחזק אותה.. את בוחרת ב"חייך קודמים"!!

קראת הכל? הועיל? נכון בעינייך? משהו לא ברור? מוזמנת להגיב.

תודה רבה על התשובה הארוכה:

בטח שקראתי הכל. הועיל בשבילי ממש, ליישב דברים בראש..

אני מקווה שאני אהיה מספיק חזקה בשביל לא להיות מושפעת מהרוח,

אתה יודע? אני כותבת את זה ומרגיש לי כמו לשקר על עצמי

הרי הסיכוי שאני ישהה בחברת מישי שכ"כ להוטה על בנים, כל כך חמה על הנושא הזה, 

באמת אני ראיתי אותה מדברת עם עוד משהי מהשבט בקבוצה, וזה כל מה שמעניין אותה, והיא מדברת כלכך לא יפה, באמת. נורא. ולשאר הבנות, היא כבר לא מתייחסת אותו דבר. ("הדוסיות") כיאלו יש לה מין עליונות כזו על הבנות שלא מדברות עם בנים.

אז כן, אולי היא תבין שזאת טעות ההתנהגות המגעילה הזאת, וההתלהבות על בנים וכל הדיבורים הדוחים האלו (מנסגר? אתן בנות דתיות? איך אתן מרשות לעצמכן..אופ)

אז כן, אולי זה יהיה צבוע להתרחק ממנה כשהיא לא בשיא שלה

אבל אם יש משהו שלמדתי, זה שזה לא בושה לשים את עצמי כשצריך במרכז. כן, אני חשובה לעצמי, חשוב לי להיות שלמה עם הדרך שלי, חשוב לי להיות בסביבת בנות שגורמות לי להרגיש ש ל מ ה, ולא איזה דוסית מוזרה שהחיים שלה משעממים וחסרי ריגוש.

תודה רבה, אבל האוירה שלה בוודאות פחות עדיפה עלי, בלשון המועטה.

אני מניחה לה לנפשה. כי אולי אמור להיות לי איכפת ממנה, אבל גם אמור להיות לי איכפת מעצמי.

ואני לא מוכנה לסמוך על עצמי בקטע הזה. "להיות עם יד על הדופק", זה כנראה לא בשבילי.

בשביל מה אני צריכה להכניס את עצמי לתוך זה..אם אני יודעת שההרגשה שלי בפנים תיהיה פשוט רעה.

גם אם אני לא אדרדר מבחוץ, לא אקצר שום חצית ולא אדבר עם אף בן, אני איהיה בבאסה.

למה? אני לא יכולה להסביר, משהו מהניסיון שלי בחברת בנות שהן "פחות" אומר לי לא.

(סליחה אם אני נשמעת נסערת או תוקפנית)

בשמחה.הָיוֹ הָיָה

בסוף בסוף - הכל תלוי בך ובלב שלך!

אם את מרגישה שזה לא בשבילך, שלא מתאים לנפש שלך.

אז כמוש אמרתי  תעזבי! בלי ייסורי מצפון!

את לא צריכה, ואסור לך, להקריב את עצמך על המזבח שלה.

מה נשאר לך? תתייחסי יפה כמובן. לא "לבעוט"..

ולהתפלל.

ואם יום אחד היא תקלוט את השטות שהיא עושה, ותחליט לחזור ולעלות חזרה - תושיטי לה שתי ידיים באהבה.

עצוב, ה' יעזור.

תמשיכי את חייך ועלייתך את, אולי ה' יתן בליבה לראות את ההפרש בין חייכן המרוממים שלך ושל כל ה"דוסיות" לבין חיי האומללות שבהוללותה, והיא תחזור... זה יכול לקרות, כפי שציינו כאן.. כשנגמרת ההתלהבות הראשונית.. האורות של ה"שחרור" כביכול.. מתחילים לפעמים לראות את החוסר הגדול...

ושוב - אם היא באה מידי פעם, אל תדחי אותה, תזרמי, תהיי נעימה.. תשתדלי שהיא תראה שטוב לכן ואתן שמחות.. ואם תהיה נכונות מצידה - אז גם קצת לדבר על זה... להסביר.. מלב אל לב, לא בשפיטה.

...:

כן ברור,

זה אולי היה נשמע שאני הולכת לזרוק אותה מכל המדרגות או לבוא ולהגיד לה-"שמעי החברות שלנו הפכה ללא רלוונטית בשבילי, ביי"

אז..ממש לא..אני הכי לא מסוגלת לדברים כאלו ואין לי שמץ של רצון לדחות אותה אם היא תגש.

אבל אפשר לומר שאני לא אלחם על החברות שלנו, כי זה פשוט לא הדדי.

מה שכן חשוב לי ואני צכה לזכור ולעבוד עלזה- לא לכעוס עליה או לשפוט אותה,כי אין לי זכות בכלל

תודה רבה על כל העזרה!

בהצלחה!!הָיוֹ הָיָהאחרונה

שיהיה רק טוב בס"ד.

אוישנועה גבריאל
טוב התחלתי לכתוב והכל נמחק לי🤦‍♀️,אז אני אנסה שוב.

כעיקרון אני לא יודעת אם יהיה לי משהו חכם להגיד,אבל אשתף שגם לי קורה משהו דומה.
יש איזה אחת שהיינו בעבר חברות ממש טובות,מהילדות, ולפני איזה 3 שנים היא עברה כיתה, ובגלל שכל אחת גם התחברה לבנות אחרות והיה לי כיוון שונה אז פשוט הקשר הלך ודעך.
אז התרחקנו,ללא סיבה כ"כ,אם אני אראה אותה אז אנחנו נשב ונדבר ויש מצב זה יזרום לשיחת נפש,אבל לרוב זה יותר להגיד שלום בהתלהבות ובזה זה נגמר.

בזמן האחרון שמתי לב שהיא ממש התדרדרה.
היא אף פעם לא הייתה דוסית ממש(כל אחד וההגדרות שלו),פשוט בחורה טובה מבית טוב.
היא התחילה לעבוד לפני שנה ככה, ושם הכירה בחורים 'נחמדים', התחילה להתקשקש איתם, להתכתב ולהתחיל לצאת איתם לבילויים. היא סחפה אחריה עוד חברה(יתכן ויותר) ופשוט התחילו לבלות איתם,לצאת למסעדות וכו.
עכשיו,חלקם חילונים,לא אתפלא אם יתברר לי שהיא לא שומרת נגיעה.
היא התחילה להתלבש הרבה פחות צנוע, להתחבר לבנות לא הכי טובות וכן הלאה.
השבוע בדיוק התברר לי שהיא קבעה ניתוח אף,והייתי בהלם,ממש אבל.
זה ממש בולט לעין למי שהכיר אותה לפני,ברמה שסבא שלי בא ושאל אותי מה עובר עליה(הוא ראש האולפנה,כן זה לא הכי נעים במצבים כאלה,אבל אני שומרת נאמנות לחברות שלי והן יודעות את זה).
בקיצור המצב שלה קצת בטטה בעניין הזה,גם עוד מישהי שהן חברות טובות התחילה להתדרדר אבל ממש.
בקיצור,בכל זה באתי להגיד לך שפשוט אני גם לא יודעת מה לעשות,זה לראות אותן ופשוט הלב נשרף מבפנים.
הן כבר בנות 18,בחורות שכל אחת הולכת לכיוון אחר שנה הבאה,ומי יודע מתי אפגוש אותן(הן היו חברות שלי בעבר,חברות סבבה כזה אבל עכשיו פחות,לא רק שלי אלא נוצר ריחוק בניהם להרבה בנות איכותיות).
תכלס,כל בת יש לה את הבחירה מה לעשות בחיים,זה נטו בחירה שלה.
יש מצב בעתיד אתפוס אותה לשיחת עומק ומי יודע לאן זה יתגלגל,הלוואי🙏

אממה,אני חושבת שכמו במקרה של חברה שלי(לכל הידוע לי) זה מתבסס על נוחות,פחות חשיבה ובירור מהן ההלכות והאם צריך ללכת על פיהן.

אני סבורה שגם ככה חברה שלך-היא עושה את זה כי זה נוח לה,לא באלה הגבלות,באלה להסתובב עם בנים,באלה ריגושים.

אז בתכלס,את בתור חברה צריכה לתת לה את ההרגשה שאת מקבלת אותה *כמו שהיא*,בלי לשנות בה מהומה.
וכשהיא תראה שאת לא באה מרצון שלשנות אותה ומחשיבה שהיא לא מספיק טובה,אז היא תהיה יותר במקום של לקבל ממך.
תראי לה שאת אוהבת אותה, תנסי אפילו להגיע איתה לשיחות עמוקות על החיים, על כל עניין של הקב"ה,של התורה,תנסי לברר מאיזה מקום זה מגיע אצלה.
אני כמעט בטוחה שזה ממקום של התנערות,אז תנסי להסביר לה לפי הידע שלך, למה את חושבת שכן צריך לשמור על צניעות,ולמה לא כדאי לה להסתובב עם בנים בגיל הזה,ולמה זה יכול להזיק לה וכו וכו,תתני לה טעמים פרקטים בעיקר, כי מן הסתם היא לא במקום של לקבל טענה כמו 'הקב"ה הוא בורא העולם, ולכן כל מה שהוא מצווה חייב לקיים',כי זה פשוט לא ילך בשום צורה.
תבואי מחושבת ומדוייקת ותנסי להכיל אותה ולתת לה מן הידע שלך,לנסות לקרב אותה בדרך של אהבה,זה מה שהיא מחפשת,ולא מכפייה ו'כי ככה אמרו'.

עוד נקודה-כתבת שהיא מסתובבת עם בנים מהשבט והולכת לא בצניעות וכו.
אני מאמינה שבחורה שמשנה באופן דרסתי את הלבוש שלה לפחות צנוע, זה כי היא לא שלמה עם עצמה,היא חושבת שהיא יותר יפה עם בגדים לא צנועים.
וזה לא נכון, וכאן התפקיד שלך-לגרום לה להפנים את זה,בדרך של לפרגן לה על כל בגד צנוע שהיא תלבש, אבל בהגזמה,לא פעם ב..,ממש תשתדלי לשים לב ולפרגן לה על כמה שהבגדים הצנועים יפים לה, וכמה שהיא ממש יפה וכו וכו.
וכשהיא תלבש בגדים פחות צנועים תוכלי לזרוק לה משו כמו 'לא ממקום דתי או משו,אבל החצאית ההיא ישבה עליך יותר יפה, ממש מתאימה למבנה גוף שלך,לעניות דעתי'.

גם הקטע שהיא מסתובבת עם בנים זה כי היא מחפשת להיות נאהבת,היא מחפשת ריגושים ואהבה. והכי קל לחפש את זה איפה שנוח,איפה שכ"כ רוצים לחפש את זה בגיל ההתבגרות,אצל בני המין השני. אז גם כאן התפקיד שלך הוא לאהוב אותה,לפרגן לה אפילו יותר מאותם בנים,להראות לה שהיא מושלמת כמו שהיא,ושהיא לא צריכה לרצות אף אחד בלבוש שלה וללבוש פחות צנוע כי זה רק מוזיל אותה.

המפתח הוא פשוט-אהבה.
כשהיא באמת תרגיש אהובה היא לא תחפש את זה בדרכים לא כשרות,כי היא תיהיה שלמה עם עצמה!
אני חושבת שאם תיישמי את מה שכתבתי תראי שינוי,אפילו במעט,וזה כבר משו. הנושאים האלה הם מאוד מאוד עדינים וצריך לפעול בשיקול דעת. הייתי ממליצה לך אפילו להתייעץ עם מישהי שאת מחזיקה מהדעות שלה ולראות מה היא אומרת.

ממש בהצלחה!!
ובאמת שאפו על הרצון לעזור לחברה שלך,באמת לא מובן מאליו.אין על בנות ישראל הקדושות,אין!

❤❤❤
את כתבת לדבר איתה עלהחשיבות של צניעות ושיחות מוסר וכזהה'הואהמלך

ואני בתור ילדה שטותניקית שאני כבר פחות דוסה ממה שהייתי.. היו לי חברות שחשבו שזה מה שיעזור וסורי זה אחד הדברים המרחיקים..אם את רוצה להשאר חברה שלה אז תני לה לחיות את החיים

אוי כמה כואב הלב לשמוערויטל.

מומלץ ללמוד איתה מעט מוסר,אולי יש רבנית שיכולה לחזק אותה,כמובן את תמיד תתפללי עליה,ואשריך שאכפת לך מהנשמה שלה.

רק בא לחזק את שלפניחלילוש
לא הכל בשליטתנו, והרבה פעמים מה שנותר זה להשאיר לשני מקום בלב. לא הכל באחריותו, ולפעמים דווקא הרצון להכתיב למישהו התנהגות יכול להרוס (בעיקר אם הוא במגמת ירידה בהורים/מורים וכו ). רק לאהוב, המון לאהוב. זה מה שלי ברור.
בהצלחה רבה, כואב איתך. (אגב לי יש את זה עם חניכים לשעבר וזה אכן כואב..)
אני בתור אחת שחצי מהחברותשלי משנות סיגנון או שכבר שינוה'הואהמלך

בקטע לא טוב.. פשוט תמשיכי להיות חברה טובה שלה ותראי לה שאת עדיין חברה שלה למרות שהיא שונה ממך..

אני אסביר לך...שושיאדית
כשמישהי מתנהגת ככה, בעיקר בתחום ובגיל הזה זה אומר שהיא צריכה תמיכה.
לא מעט פעמים מקבלים תשומת לב שללית או חיובית מהצורה בה מתנהגים בין אם זה בצורה טובה או לא.
יש המון מתבגרים שתופסים אותם בזמן ומעניקים להם תמיכה וסיוע והתענינות וכך הם נמשכים למקור האהבה והתמיכה שהם מקבלים.
אם מקור האהבה שלה יהיה מחבורה של בנים, היא תימך לזה באופן אמוציונאלי מבלי יכולת לחשוב על זה. אבל אם ההורים שלה או מישהי חכמה ישימו לב לכך ויתעניינו בה בצורה כפית, תומכת ואוהבת ולא לוחצת. היא תימשך לאופן ממנו היא קיבלה את מה שהיתה צריכה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך