נכנס לישיבה ואני בלחץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא סגרתי חדר!
לא סגרתי חברותות!
לא למדתי גמרא רציני כבר חודש וחצי!!!
מה אתם אומרים?
נכנס לישיבה ואני בלחץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא סגרתי חדר!
לא סגרתי חברותות!
לא למדתי גמרא רציני כבר חודש וחצי!!!
מה אתם אומרים?
ואין לך סיבה להיכנס ללחץ. אלו חששות שיש לכולם.
בכולופן, ישיבה גבוהה או קטנה?
אני עכשיו עולה לישיבה גבוהה. אני זוכר את החששות שהיו לי לפני ש"א, ובמבט לאחור הבנתי שלא היה לי מה לדאוג.
כי אחרי הכל, לכל השיעור שנכנס יש חששות, ובדר"כ הם אותו הדבר- איזה חדר אני אהיה, עם מי אני אלמד, איך אני אסתדר וכו'- זה דבר לגיטמי, אך כשתתחיל בעז"ה את הישיבה תראה שזה חולף מהר מאוד. אני מניח שגם לא יפלו עליכם ישר עם סוגיות כבדות, אלא יתחילו אתכם בנחת, כי הרי אתה לא הראשון שמרגיש את זה.
ולגבי זה שלא למדת גמרא רציני- הכל טוב, אחי. אני מכיר הרבה בחורים שלפני הישיבה הקטנה לא פתחו גמרא יותר מידי, והיום הם ב"ה ממש מצליחים בישיבה. אני זוכר את עצמי, לפני הישיבה הקטנה, שהגעתי מישיבה תיכונית שלמדו בה 10 דפי גמרא בשנה. לאט לאט התרגלתי לסדרים ולסגנון, והתרגלתי.
והכי חשוב- אל תלחיץ את עצמך! תרגיע! כמו שאמרתי מקודם- אתה לא היחידי שמרגיש ככה, וזה לגיטימי, וברגע שתיכנס לישיבה גם תראה את זה סביבך ומהר מאוד תתרגל.
מאחל לך בהצלחה רבה ושבת שלום!
בעז"ה אתה תגיע ותמצא חדר וגם חברותא ואם לא תמצא בכוחות עצמך הר"מ/המדריך יעזרו לך.
לגבי הגמ'- אל תדאג רבים מהעולים לכיתה ט' לא למדו לפני זה גמרא באופן רציני ותוך כמה שבועות הם לומדים את זה, בשביל זה יש לך ר"מ.
בהצלחה.
אגב, גם להילחץ קצת זה לא נורא.
בהצלחה רבה רבה!!
ב"ה הכול יסתדר וזה טבעי להילחץ.. ב"ה גם אני הייתי מזה לחוצה שהלכתי לאולפנה
לא ידעתי כלום, אבל ב"ה הכול היה טוב.. ממש בהצלחה!!
אם אתה צריך עזרה מוזמן לפנות אליי נלמד אותך כמה דברים איך להסתדר בפנימה וכו
😎😋
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים