בעליייי כמעט עשה לי התקף לבאניחדשהכאן
אוף אני ובעלי והבייביי(בן חצי שנה) היינו במיטה שלנו סתם מעבירים את הזמן איתו עם צעצועים מפוזרים במיטה
קמתי רגע לשירותים אני חוזרת רואה את התינוקי עם שמיכת צמר עבה מכוסה חצי ראש נאבק ומנסה להוריד את זה ובעלי מסתכל עליו צמוד לידו
אני כולי באטרףף ״מה יש לך תוריד לו את זה!!!!!!״
בעלי אומר לי בשיא האדישות ״לא לא, אני רוצה בכוונה שהוא ילמד להוריד את זה ממנו לראות איך הוא מגיב״
תוך כדי שהוא אומר את זה באמת חצי ראש היה בלי שמיכה שיכל לנשום מעט אבל אחרי שנייה זה כיסה לו את האף וראיתי שמתקשה לנשום ובעלי אפילו לא שם לב ואני כולי באטרף חוטפת ממנו את השמיכה וצועקת בעצבים על בעלי שהוא עיוור ולא שם לב שהילד כמעט ולא נושם!!
נלחצתי ברמות שאין לתאר!! כאילו מה אם לא היתי חוזרת מהשירותים אז הוא היה נותן לו להחנק??
בעלי טוען שהוא כן נשם ואני מגזימה למרות שראיתי ממש שזה מכסה לו את האף ואפילו אחרי שהורדתי את השמיכה הוא נשם במהירות וכבדות מסכן אוף
בקיצור ממש התאכזבתי מבעלי למרות שהכוונה שלו היתה טובה ..
ושיא ״האירוניה״ שאחרי שעה בערך תוך כדי שאנחנו מדברים ביננו לא שמנו לב והשמיכה באמת כיסתה לתינוקי את הראש והוא צרח בפאניקה וישר הורדתי לו כמעט קיבלתי התקף לב התחלתי ממש לבכות דמעות
האמת סתם פרקתי היתי ממש היסטרית
וואי באמת מבהיל ומעצבןבתי 123
הכי טוב בכלל להעיף את השמיכות האלו מהבית לקנות להם רק שמיכות פוך קלות וקטנות ואם קר להלביש טוב
את לא סתם פרקת. זה ממש לא בסדר בשום צורהמיואשת******
מנסה להיות עדינה אבל באמת. סכנת נפשות. בעלך צריך ניעור רציני תינוק לא לומד לבד לעשות כזה דבר , תינוקות מתים מדברים כאלו.
תתפסי אותו לשיחה רצינית. זה כמו לשמוע תינוק צורח מרעב לשים את הבקבוק לידו ולחכות ולראות מה יקרה...רק יותר גרוע כי זה מאד מסוכן
אמרתי לו הוא טוען שהוא ישב והשגיחאניחדשהכאן
ושאם היה קורה משהו אז התינוק היה אמור כבר לצרוח
אוףףףף הלוואי והיה אפשר למחוק זכרונות כאלה מלחיצים מהמוח
אז תקראו קצת על חנק. תינוק נחנק לא צורחמיואשת******
הוא נחנק מאד בשקט.
מציעה לך לחפש בגוגל על מוות בעריסה ועל חנק משמיכה ולתת לו לקרוא.
מצטערת אם זה נשמע קצת קיצוני ומפחיד אבל נראה לי שכדאי להבין את זה כמה שיותר מהר.
פשוט לקרוא חומר. להבין שהוא לא מבין.אולי תבקשי ממנו לחפש על זה חומר בעצמו ולהראות לך כדי שתירגעי. וככה היא יחפש ויגיע לבד
טוב תודה רבה!!!! מקווה קודם להרגע בעצמיאניחדשהכאן
זה קרה בצהריים וכשאני נזכרת בזה אני עדיין בפאניקה
הילד הזה כל החיים שליי אני לא מסוגלת אפילו לדמיין שהיה קורה לו משהו אמאלה זה מכניס אותי להיסטריההה
אני רוצה קצת להרגיעשלומצ'

בעלי גם קצת כזה, אז אולי זה קטע של גברים?

אני מבינה אותך מאוד מאוד. 

יוצא לי כל יום, לפחות פעמיים ביום, להפנות את תשומת ליבו של בעלי לדברים שעלולים לסכן את הבנות. על דברים שכבר הערתי עליהם או על דברים חדשים. 

קחי נשימה עמוקה ותסבירי לו עובדתית את הדברים, הכי נקי שאת יכולה.

אני יכולה לשתף שאצלנו כשהגבתי בלחץ לסיטואציות כאלה זה גרם לו להרגיש שאני מפקפקת ביכולת ההורית שלו, ולא זו היתה המטרה שלי, אז אחרי כמה פעמים כאלה שיניתי את הגישה (שלא תביני לא נכון- בלב אני בהחלט עוד משתגעת מידי פעם, אבל התגובה שלי מולו התמתנה מאוד). אני מנסה להזכיר לעצמי שהוא אוהב את הבנות ורוצה בטובתן, והכי הכי- לסמוך על הקב"ה ולהתפלל הרבה הרבה שישמור לי עליהן.

אוף את לא מבינה איך תקפתי אותואניחדשהכאן
היתי כלכך בהיסטריה והדמיונות של מה היה קורה ״אם״ רצו לי בראש
היתי אמורה לחזור לעבודה בקרוב בזמן שהוא שומר עליו כשאני בעבודה ואמרתי לו בנחרצות שאחרי המקרה הזה אני מתפטרת ולא חוזרת ושיותר לא סומכת עליו לעולם
אוף היתי כלכך בפאניקה
אני לא מכירה את בעלךשלומצ'

ולא יודעת עד כמה הוא עלול בלי כוונה לסכן את הילד, אבל אם נלך על הצד האופטימי- 

אני חושבת שזה התפקיד שלך ללמד אותו. וממש עובדתית. בלי רגש- לא של לחץ והפחדה ולא של עדינות כדי לא לפגוע בו. 

אולי אפילו לקבוע תור לרופא הילדים ולשאול אותו- מה מסכן את הילד ומה לא. מה מתאים בכל שלב התפתחותי בתקופה הקרובה. 

ולפני שאת חוזרת לעבודה, גם אם את בבית, כמה שיותר לתת לו להתנסות לבד עם הילד (כשאת מידי פעם נכנסת לראות אותם, בצורה טבעית, לא כדי לבדוק אותו). גם הוא ילמד מה מתאים ומה לא, וגם את תהיי יותר רגועה כי כשתחזרי לעבודה הוא כבר יהיה אבא עם ניסיון. 

איך הוא יצרח אם לא נכנס לו אוויר??????????אמאשוני
מההודעה הראשונה זה לא היה כזה חד משמעי
אם נהג סתם בקלות ראש או בחוסר אחריות.
אם הוא אמר את הטענה הזאת שאם יקרה לו משהו היא יצרח אז זה ממש ממש סכנת נפשות מה שהוא עשה
כי תינוק בלי אוויר לא צורח 😨
אמממ... זה בידיוק מה שאנחנו עשינו.שירוש16
לא בכוונה. קרה פה ושם שנפלה עליו שמיכה. (שמיכת קיץ)
במקום לרוץ אליו ולהוריד אותו חיכינו כמה שניות וראינו שהוא מנסה להוריד את זה. לקח לו כמה שניות אולי אפילו דקה, הוא עבד במרץ ובסוף הצליח.
היום ברוך השם אני יודעת שאם חלילה יקרה משהו ושמיכה תיפול עליו (גם פוך) הוא יכול להוריד אותה ממנו ולמצוא את דרכו החוצה.

אבל כן, בהתחלה זה היה טיפה מלחיץ.
סליחה זה אסור ומסוכן! תינוק יכול להיחנק למוות מכזההדברלאה1234
סליחה אבל אתם התנהגותם בחוסר אחריות בקטע הזה. תינוק לא יכול תמיד להרים את השמיכה מעצמו! לפעמים זה מסתבך לו! לעומת זאת תהליך חנק אורך שניות ספורות.את חיה בסרט אם נראה לך שכל פעם שתיפול עליו שמיכה הוא יצליח.
חנק מהסוג הזה לא קורה בשניותשירוש16
זה פשוט לא נכון מבחינת מנגנון לב ריאה.
חנק מהסוג הזה לוקח בין 2 ל4 דקות. וכל עוד התינוק צורח - הוא חי ונושם. קצת עבצני אבל חי.

שנית, הכל היה בהשגחה כמובן.
אנחנו כל הזמן עושים דברים לילדים שבהגדרה יכולים להיות מסוכנים: לתת לילד לנסות לקום לבד, ללכת לבד, ליסוע באופניים.
כל פעם אנחנו עושים זה עם השגחה של אלף עיניים ויד על הדופק. אבל בכל זאת, יש מצב שייפול ויקבל מכה. זה לא נורא.

שוב, מעולם לא סיכנתי את הילד שלי ומעולם לא ארצה לעשות את זה.
נתתי לו הזדמנות תחת השגחה צמודה ללמוד להסתדר מעצמו וללמוד מיומנות חשובה שתעזור לו בהמשך החיים.
האמת לא מבינה את ההשוואהמיואשת******
אנחנו נותנים לילדים שלנו לנסות ללכת
ולקום לבד זה נכון
אנחנו לא ניתנים להם פיצוחים בהשגחה ויושבים להסתכל אם הם נחנקים ומקסימים נעשה להם היימליך
וגיל כמה חודשים להשתחרר משמיכה זה לא מיומנות ״נלמדת״
כל מילהYaelL

יש הבדל שמים וארץ בין מיומנויות שילד אמור ללמוד כמו ללכת, לשבת, לתפוס משהו עם היד, ובין לשים אותם במצב מסוכן בכוונה. 

בסדרשירוש16
@YaelLיגה את המצב כאילו סיכנו את הילד שלנו.
וזה ממש לא נכון.

שמיכה דקה, בהשגחה, שום דבר לא קרה.
קורה שילד מסתובב בבית ומשהו נופל אליו או שהוא מפיל על עצמו חפץ. וזה יכול להיות שמיכה שהייתה על הספה או כרית או כל דבר אחר.

אני בחיים לא אתן לתינוק פיצוחים כי אין לי שליטה על זה.
בניגוד לזה, יש לי שליטה מלאה על השמיכה והתינוק שלי.

את מציגה את הדברים כאילו שמתי עליו שמיכת צמר עבה ועזבתי לעיסוקי. שיתמודד. ממש לא נכון. וכמובן שאדאג ששמיכות עבות לא יתקרבו לילד.

המצב כרגע, תינוק בן 8 חודשים שיודע להיכנס מתחת לשמיכה, לצאת ולשחק. הוא ממש נהנה מזה. כמובן הכל בשגחה.

אגב, ל @Yael
לתת לתינוק לשבת לבד פעם ראשונה. הוא נופל ומקבל מכה. זה כן בסדר? זה לא מסוכן? לא כואב?
את יודעת כמה פעמים התינוק שלי התיישב ונפל? קם על רגליו ונפל? ניסה לתפוס משהו ולא הצליח ובכה?
הכל טוב. הוא למד איך לשבת. למד איך לזחול כדי להגיע לצעצועים שלו ולאחרונה למד גם איך להעמד. לבד. בלי עזרה.

אני לא חונקת את התינוק ומחכה שיסתדר.
לא יודעת למה את חושבת ככה...
ומוסיפהיערת דבש
שמספיק רק דקה או קצת יותר שלא יגיע חמצן למוח
וזו פגיעה מוחית לכל החיים.
פשוט לא מבינה . גם באש תתני לו לשחק ותראי אם יודע לכבות אותה? אותו דבר
ועוד זכור לי מפה שאת מתחום הרפואה, אז בכלל תמוה בעייני
אבל את מסתכלת איך הוא כמעט נחנק ולא עוזרת לו!יערת דבש
אז כן
זה כמו לחנוק

ואוו הזוי בעייני
ובכלל מה שבעלה של הפותחת עשה הוא נוראי ןהזוי. ישבתי בהתחלה שזו בדיחה.
זה לא נכוןשירוש16
סורי אבל מבחינה רפואיות את טועה.
זה ממש לא דקה או 2.
צריך כ4 דקות לפני שמתחיל נזק מוחי.

ואם כל הכבוד - חסרה פה הבנה בסיסית מהו חנק.
חנק זה תינוק שלא נושם. לא משתעל. לא בוכה. לא מנסה להוריד שמיכה מהפנים.

אם נתת לתינוק שלך חתיכה של פרי והוא השתעל וזרק או הקיא אותה - זה לא חנק. זה מנגנון בריא מאוד שהוא נולד איתו שנקרא ריפלקס השיעול.

אז בבקשה, להגיד שתינוק עם שמיכה דקה על הראש לדקה ייחנק - זו הגזמה. וזה גם לא נכון מבחינה פיזיולוגית.

דווקא בגלל שאני באה מתחום הרפואה וראיתי אינספור תינוקות כאלה היה לי חשוב לבדוק האם התינוק שלי יכול לעשות את זה.

אתן מזגימות ומוסיפות פרטים ומידע רפואי מוטעה.
אני הכי בעד לא לפגוע בתינוק ולשמור על סביבה בטוחה. וכשצריך להיבהל אני יודעת איך לעשות את זה.
מה שעשיתי לתינוק שלי היה בהשגחה צמודה, עם שמיכה דקה כשאני רואה את הראש והידיים שלו. הוא לא בכה מזה ולא נחנק. אפילו לא ל30 שניות.

תאמיני לי, ראיתי תינוקות נחנקים ואני יודעת בידיוק איזה זה נראה ונשמע.
לא הייתי מכניסה את התינוק שלי למצב מסוכן מראש בידיעה שזה יפגע בו.

אתן מגזימות ברמות שאני לא הכרתי לפני.
בבקשה תבדקו מקורות רפואיים אקדמיים תקפים ל5 שנים אחרונות לפני שאתן תוקפות אותי. תודה.
זאת מיומנות התפתחותית. גם תינוק שלא עבר "אימונים" מסוכניםסופי123
ילמד לעשות קוקו עם שמיכה. אין סיבה רציונלית בעולם לתת לתינוק להתמודד עם סכנת חנק אפילו לא לשניה.
זה בידיוק מה שהוא עשהשירוש16
הוא מאוד נהנה לשים שמיכה על הראש ולהוריד.
הרבה ילדים עושים את בשלב מסוים. הילד שלנו עשה את זה בגיל 6 חודשים.
אין שום קשר בין משחק קוקו לבין התיאור הקודם שלךסופי123
של תינוק שנאבק דקה לנשום ולהסיר מעליו שמיכה שנפלה עליו.
כתבתי איפשהו שהוא נאבק לנשום?שירוש16
בואי תצטטי לי במדויק איפה כתבתי שהיה לו קושי לנשום.
אם היתה עליו שמיכה והוא נאבק בה דקהסופי123
כדי להשתחרר, בדקה ההיא הוא הרגיש שאין לו מספיק אויר. ככה זה מתחת שמיכה כשאתה תינוק.
התינוק שלי נאבק מסיבות שונותשירוש16
לא הכל מסיבות של מחסור בחמצן.

דווקא שאלתי אותו למה הוא הסיר את השמיכה והוא לא אמר שזה בגלל שנחנק...🙄
שאלת אותו? הוא בן שישה חודשים...אביול

רק רוצה לומר משהומיואשת******

בלי קשר להאם זה נכון או לא לעשות את זה, כתבת

"אני יודעת שאם חלילה יקרה משהו ושמיכה תיפול עליו (גם פוך) הוא יכול להוריד אותה ממנו ולמצוא את דרכו החוצה"

וכתבת שהוא בן 8 חודשים. בבקשה בבקשה תביני שזה לא נכון. ילד בן שמונה חודשים לא יכול להוריד ממנו שמיכת פוך. זה סכנת נפשות. ילדים יותר גדולים נחנקו משמיכות פוך. זה שהוא הצליח פעם אחת לא אומר כלום על הפעם הבאה, גם בשמיכה דקה חס ושלום ילד שהצליח בעבר יכול פתאום להסתבך. אבל שמיכת פוך זה לגמרי לא ביכולות שלו.

האמת שאני בטוחה במאה אחוז שאת יודעת את זה ומרחיקה שמיכות פוך ממנו, בטח טעות שלך בניסוח או משהו. אבל הרגשתי חובה לומר את זה

רק בריאות פרח

מסכימה איתךשירוש16
מפחיד אותי לקרב אותו לשמיכת פוך. (למרות שאנחנו ישנים איתם לאורך כל השנה. קיץ וחורף) אבל קורה שהוא על המיטה שלנו ומשחק על הפוך בהשגחה.

אבל שמיכה דקה של קיץ קרה שהוא לקח ושם על הפנים שלו.

אתן גם שוכחות משהו מאוד מאוד חשוב - התינוק הזה כרגע הוא יחיד וזה אומר שהוא בהשגחה שלי 24/7. אין ילדים אחרים כרגע שמסיחים את דעתי. אפילו לא לשניה. הבית שלנו קטן ולא יוצא לי להשאיר אותו בחדר נפרד בלעדי. כך שהוא תמיד תחת השגחה צמודה.

אבל, קורה שהוא חוטף את השמיכה מהספה, או את המגבת מהריצפה או את החיתול בד מהיד שלי ושם על הראש/פנים/מתהפך לתוכו... הוא משחק. וכל עוד זה בהשגחה צמודה ואני רואה אותו כל הזמן ומודעת למה שהוא עושה ושומעת שהוא בסדר - אני לא רואה בזה בעיה.
אני איתך בדעת מיעוטrivki
או שאני לא מבינה משהו או שרוב התגובות כאן ממש מגזימות.
לא קורה אף פעם שהשמיכה של התינוק עצמו עלתה לו על הראש? כמובן אני משתדלת שזה לא יקרה, אבל אני לא עומדת על המשמר כל הלילה, ולפעמים זה מה שאני רואה בבוקר.
אז לא לכסות אותם בשמיכה בכלל, גם בחורף?

הם גם מתהפכים על הבטן וישנים עם האף ממש תקוע במזרן...

לדעתי להיות מתחת לשמיכה לא מספיק כדי להיחנק (עובדה שגם אני יכולה לישון עם שמיכה מעל הראש). צריך שמישהו יהדק אותה מכל הצדדים ככה שלא יהיה אוויר, או לפחות להיות מתחת לשמיכה מלא זמן, ממש לא כמה שניות.
טוב יש פה כמה דבריםמיואשת******
קודם כל דובר על מקרה שרואים ילד עם שמכה על הראש ומשאירים אותי ככה לראות אם הוא מצליח להיחלץ מזה.

בנוסף, אכן, אני אישית לא משכיבה עם שמיכה כי על שק״ש , וקונה מזרון נושם, בדיוק מהסיבה שבהחלט מקרי חנק כן עלולים לקרות בסיטואציות שתיארת. ל״ע.

ואחרון- אין שום קשר בין מה שאת כמבוגר יכולה לעשות עם ריאות מפותחות וכח לבין היכולות של תינוק. מערכת הנשימה שלהם לא מפותחת כמו של מבוגר והם נמצאים בהרבה יותר סכנה. דוגמא הכי שפוטה שיש כרגע היא מסכות. לא שמים להם מסיכות כי זה מסוכן להם מאד. ולנו כמבוגרים- לא.
או קיי, אבל הפותחת כתבה שרק חצי ראשrivki
היה מכוסה...
זה לא הנקודה.מיואשת******
הנקודה היא שלא עושים קורס השרדות לתינוק. הוא עושה משהו מסוכן, מרחיקים. זהו. כמו בעוד מלא דברים...
אם אני רואה שהילדה שלי שלומדת ללכת הולכת
להיכנס ראש בפינה של השולחן אני עוצרת אותה, לא מחכה לראות אם היא תשים לב לבד
צודקתאניחדשהכאן
ברוך ה׳ שהטעות הזאת לא עלתה לנו ביוקר ושלמדנו ממנה גם לילדים הבאים בעה
❤️❤️❤️🌷מיואשת******
זה ממש מסוכן!!אביול
^^^^^rivki
אוף התגובות פה עוד יותר משאירות אותי היסטריתאניחדשהכאן
מרגישה שזה יכל להגמר באסון
והלב שלי דופק ממש גבוהה קשה לי להרגע
ועוד בהתחשב בעובדה שהשמיכה הזאת(היא שלנו) כלכך עבה עם צמר שאפילו שהיא מכסה לי רבע מהאף אני כבר מתקשה לנשום
ועוד נזכרתי שהאף שלו היה חצי סתום בגלל שמקורר קצת
אוף נראלי שכדי שבעלי יבין את המסר פשוט אראה לו פה את התגובות
מוזמנת להראות לו את תגובותיילאה1234
אין מה לעשות לפעמים צריך לזעזע מישהו כדי לגרום לו להבין שעשה מעשה מסוכן
אמרתי לו בצהרייםאניחדשהכאן
שאם היה עושה את זה עם חיטול בד נושם אז מילא יכולתי להבין
אבל לא עם שמיכת צמר עבה שבקושי אני נושמת עליה
אם יש לכם ספרים על התפתחות תינוקותאביול
בטוח יש שם גם על הנהלים האלה. או באינטרנט. חשוב יותר להראות לו את הנהלים מאשר להראות לו את התגובות...
מסכימה ממש. זה לא דברים של דיעות או ויכוח הכי טובבתי 123
להראות דברים כתובים
חבל שממשהו חד משמעי תהפחו את זה לריב בינכם
לדעתי ומניסיוניאמאשוני
הכי טוב לשלוח אותו לטיפת חלב לביקורים השגרתיים.
האחיות קולטות את האבות האלו בשניה ועושות את העבודה בעצמן...
וגם באמת יש שם חשיפה להמון מידע חשוב בסגנון.
נכון אני גם חשבתי על זהאביול
האמת שזה בכלל לא הפך לריבאניחדשהכאן
ואני שמחה שהעליתי את זה כאן
הקראתי לו 2..3 תגובות ואמר שצודקות לגמריי שהוא טעה ומבטיח לי שלעולם לא יעשה דבר כזה
ומהיום חוק אפילו כשהוא איתנו משחק במיטה (בהשגחה) למרות הכל נעיף תשמיכות שלנו למקום אחר בחדר
יפה עשית! וב"ה שבעלך הגיב בהבנהלאה1234
לא מובן מאליו שבן הזוג יודה בטעות מיד אז זכית!!
ב"ה איזה יופי שהוא הבין את זהבתי 123
אוי לאYaelL

מפחיד אותי רק לחשוב על דבר כזה. ממש לא מסכימה עם מה שכמה כתבו כאן, שעושים ניסויים על התינוק לראות אם הוא יכול להסתדר. מה השלב הבא, לשים באמבטיה לבד ולראות אם יודע להוציא את הראש מתחת למים? לקרב לאש ולראות אם יודע להתרחק מזה? מדובר בתינוק, הוא לא אמור לדעת להסתדר לבד, זה חלק מלהיות תינוק, והתפקיד שלנו ההורים הוא לשמור עם התינוקות שלנו ולא להציב להם אתגרים מסוג כזה. כל שיגדלו ילמדו להסתדר בכל מיני מצבים אבל לא כל עוד הם תינוקות. וגם זה שתינוק עכשיו מצליח להחלץ ממצב מסוים לא מבטיח שיצליח בכל פעם כך שממש אין מה להרוויח מ"מבחן" כזה.

צודקת ממשאניחדשהכאן
מה המצב הרגשי של בעלך?תיתי2
עם כל מה שעובר עלייך,
תמיד חסר לי לשמוע מה עובר עליו.

דכאון אחרי לידה לאבות זה דבר שיכול לקרות
במיוחד עם העומס הגדול אצלכם ספציפית, של לידה ראשונה, מיד הריון נוסף, בשניהם היפרמאזיס קשה.

האם יש קשר בין המצב הרגשי שלו לבין החרדה שלך מההתנהלות שלו עם התינוק.
ולא, אני ממש ממש לא אומרת שהוא אדם רע או פוגעני,
ויותר חושבת שצריך ללמוד לתקשר ולבנות אמון גם בסיטואציות רגישות וסוערות, כדי לא להרוס את הזוגיות שלכם לגמרי.
אבל גם שמה כוכבית, האם את באמת מודעת למצב הרגשי שלו, והאם הוא מקבל תמיכה לה הוא זקוק בהכרח.
אני גם חושבת בכיוון הזהמצטרפת למועדון
ולכן מוסיפה שלדעתי העניה לא כדאי להראות לו את השרשור. המטרה שלך היא לתת לו בטחון שהוא יודע ויכול, כמובן עם הכוונה במקומות שהוא טועה אבל סהכ הוא ההורה של הילד ויש לו אחריות כלפיו בדיוק כמוך. את לא שכרת אוצו לביביסיטר. במיוחד במצב שלכם שהוא הרבה פעמים מתפקד על תקן יחיד. לדעתי שרשור שבו רואים איך את מבקרת את ההתנהגות שלו ולא סומכת עליו לא יגביר את תחושת האמון ההדדי ביניכם. תמצאי דרך מכובדת להגיד לו את הדברים. תבהירי לו שזה אסור ומסוכן אבל תקפידי להביע אמון שאת יודעת שכמובן הוא לא ידע שזה מסוכן ומי כמוך יודעת כמה הוא אכפתי ודואג לילד...
עונהאניחדשהכאן
האמת המצב שלו אחלה לגמריי מכירה אותו מאוד טוב ..
ואפילו בטיפת חלב ובביהח איפה שילדתי ובכל מקום מחמיאים לו שלא יצא להם מעולם לראות אבא ככ דואג ומסור ובעל ככ מסור..
הסביר לי שהכוונה שלו היתה טובה
ועכשיו אחרי שהראתי לו את השרשור הוא אמר שכל התגובות פה מאוד צודקות והוא למד את הלקח ומבטיח לי שדבר כזה לא יקרה יותר לעולם
אין לי טיפת ספק לגבי הכוונה שלו.. הוא נותן את כל הלב והנשמה בשביל הבייביי.. ואפילו שבוע שעבר שקיבל מכה מהרצפה(כשזחל) אני היתי די אדישה והוא נכנס לפאניקה וטיפל בו הרים דאג הרגיע בדק שאין לו סימן.. חבל על הזמן.. אין עליו בעולם
אוקי מרגיע...אביול
ב'ה שנגמר בטוב ושהוא קיבל את השרשור בטוב.
אשריכם
כל הכבוד לכם!מצטרפת למועדון
אתם עוברים תקופה לא פשוטה ואתם מדהימים שתיכם שככה אתם אחד בשביל השני! בעלך באמת נשמע אחלה וכל הכבוד שהודה בטעות.(זוכרת גם איך הוא ישן עם התינוק בחדר נפרד אחרי הלידה. כל הכבוד לו)אני ישר הבנתי שזה לא נובע מזלזול או חוסר אחריות. ולכן היה לי חשוב שלא תפגעי בו. אם זה שהקראת לו תגובות לא פגע בו אז עוד יותר טוב...
יאא ריגשת איך זכרתאניחדשהכאן
כן גם עם הבייביי שבבטן הוא הבטיח לי שהוא זה שיקום בלילות כדי שאני יתאושש
אני מחכה שיגיע מחר שאתנצל קצת למרות הכל כי בהתחלה ממש תקפתי אותו(מתוך היסטריה ודאגה לתינוק)
אם כךתיתי2
והוא אבא מושלם
למה את ביקורתית כלפיו ולא סומכת?... זה לא שרשור ראשון...

אני בטוחה שהוא אבא דואג ומסור
לא הייתם מחזיקים מעמד אם הוא לא היה כזה.
אבל אני כן נוטה לחשוב שעובר עליו משהו לא פחות ממה שעובר עלייך
רק שנשים יותר רגילות לשתף ברגשות - את פורקת כאן, ואולי יש לך עוד מקורות תמיכה
וגברים לצערנו לא. הם מכניסים הכל לבטן, סוגרים, ומתפקדים תפקוד שיא. (לא כל הגברים, הרבה מהם לומדים לשתף ולקבל עזרה במרוצת השנים, הזוגיות וההורות...)
הביטויים של התסכול, הלחץ והעצב יכולים לצאת בבת אחת, בהפתעה, וגם עם השלכות לא פשוטות.
דווקא העובדה שהוא "אב השנה" וגם מקבל ברצון את התגובות הנוקבות כאן ואת הביקורת שלך, מעלה בי חשש שהוא פשוט צובר הכל בבטן.
וזאת הכוכבית שאני שמה כאן.
בעלך אדם טוב, אין ספק.
וכנראה עשה טעות.
אך יכול להיות שזו גם היתה "אמירה" בנוגע לרגשותיו כלפי התינוק (רגשות לגיטימיים לחלוטין! של רצון לברוח, או להחזיר את המציאות אחורה לזמן שהתינוק לא היה)
יכול להיות שזו היתה קריאה לעזרה.
יכול להיות שלא.

בכל מקרה, תפקוד מצויין לא סותר דכאון, לא סותר לחץ, לא סותר תסכול, לא סותר ריחוק בזוגיות...
גם אבא מושלם ובעל מושלם זקוק להמון תמיכה ופרגון בסיטואציה כל כך מאתגרת.
עונהאניחדשהכאן
האמת שיש לי אינטואציה רגשית מאד חזקה..
מלבד זה שאני ובעלי מאד פתוחים(בזוגיות כמעט עשור) אני מכירה אותו יותר טוב מאת עצמי
אני קוראת אותו ככ טוב כל מבט שלו כל מעשה .. והוא עצמו מעיד כך שאני מכירה אותו ככ טוב יותר משהוא את עצמו..
הוא מדבר איתי על הכל
משתף אותי בהכל
האמת שאנחנו גם מקבלים המון עזרה עם התינוק שלנו מצד המשפחה שלו ככה שזה מקל עליו מאוד
הוא נמצא במצב בסדר ואני בטןחה בזה
כמובן שתמיד יכול להיות טוב יותר וממש בקרוב מתכננים לנו איזה מיני חופשה ליום יומיים להתנתק מהלחץ של ההורות ולקבל כוחות ואנרגיה להמשך
תודה רבה בכל אופן על ההארה
מאוד חשוב
אני סומכת עליו יותר מכולםאניחדשהכאן
אבל הרגש האמהי שבי פשוט השתלט עליי
לראות את בני במצב של ״כאילו״ סכנה פשוט הכניס בי פאניקה מטורפת ולא חשבתי על כלום מלבד להגן עליו
סתם נזכרתי אז מוסיפהאניחדשהכאן
שהיום סתם באמצע החיים הוא אמר לי אם אני יכולה לתת לו לקרוא על התפתחות התינוק בגיל 6 חודשים שזה מעניין אותו..
וגם לקרוא על שבוע 13 בהתפתחות העובר(שבבטן)
אם המצב הרגשי שלו היה גרוע הוא לא היה מתעניין בדברים כאלה
בקשר למצב הרגשי שלואניחדשהכאן
הוא טוען שהוא חייב לעשות הכל כדי שאני יהיה בסדר חזקה ואופטימית כי כשאני בסדר הוא אוטומטי הופך לבסדר וחזק..
אז משתדלת תמיד להיות חיובית בשבילו
אויש גם בעלי ככה פשיטא
"כשאת שמחה הבית שמח"
אני אהיה שמחה אם תשמח אותי
אז תחשבי מה זה בשבילותיתי2
שלמרות כל המאמצים שלו
את עדיין עם היפרמאזיס...
ולא יעזור כלום, זה חתיכת דבר מבאס שמשפיע עלייך... פיזית ונפשית...

איך זה יכול להביא גבר לתחושות חוסר אונים, חוסר משמעות, תסכול ולחץ.

זה נכון שגבר מאוד מושפע מהמצב הרגשי של אשתו, והרבה תלוי בנו.
אבל לא רק.
גם אם נהיה חזקות ואופטימיות, גבר כמו כל בן אדם יכול לחוות קושי.

אני לא באה לשכנע שהוא במצוקה או בקושי, כי אין לי מושג
אבל כן לשים סימן שאלה, לתת לזה תשומת לב
ולא לתת לתפקוד המצויין להטעות
ולהשאר ללא קשב אליו.
וואי כ''כ מתאים לאישלי...רחפת..
חיבוק על התחושות הקשות!

לפעמים צריך להסביר להם דברים בסיסיים שלנו הם ברורים מאליהם.. במיוחד לגבי ניסויים בבניאדם קטנים
מבהיל מאודאביול
נמשיך ממש לא בסדר. לא יודעת מה להגיד לך... אבל כדאי לדבר על זה בנחת ולהסיבר את הסכנה
תודה לכולכן על התגובות איזה כייף שיש אתכן לפרוקאניחדשהכאן
ולשתף ולשאול!! תודה לכל אחת שטרחה מזמנה האישי והגיבה!!
❤️❤️❤️שבוע מבורך לכולן
את צודקת לגמריכל הישועות

גם אני במקומך הייתי מייד מורידה לו את השמיכה מהראש, ונותנת שיחת מוסר רצינית לבעל.
לא עושים ניסויים בבני אדם, ובטח שלא בתינוקים.

אני רק שאלהאמאשוני
איפה אתם גרים שיש לכם שמיכת צמר עבה במיטה??
🤣
חחחחח הצחקת אותיאניחדשהכאן
האמת אנחנו גרים במקום חם (במרכז)
פשוט בלילה שמים מזגן על 17 וקפוא רצח
(הבייביי בחדר אחר בלילה עם חמתי)
חח אז למה אתם שמים מזגן כ"כ קר?אביול

כי בעלי סובל מגלי חום חחאניחדשהכאן
גם אם מזגן על 17 מתלונן שחם לו
בזמן שהחדר קפוא ברמות שדוב קוטב לא יכול להכנס
בעלי קנה מאוורר קטן, ככה שאםשר לכוון רק על אדם אחדאביול

אולי זה פיתרון..

לא הוא שונא מאוורריםאניחדשהכאן
הוא חייב שיהיה ממש קר כדי שישן
תודה בכל אופן חח
חחח וואו בהצלחהאביולאחרונה

יאו רציתי להגיד לך אמאשוני להגיד אבל הרגשתי פדיחהאניחדשהכאן
מעולם לא חלמתי על שום אחת מהפורום הזה
לילה קודם חלמתי עלייך על ״אמאשוני״ שזה גבר שמתחפש למישהי בפורום לחחחחחח לאיודעת למה דןוקא עלייך ומאיפה צץ החלום הזה
מצטערת אם זה פגע
חחחח קורעת!!אמאשוני
יש דברים שלעולם לא תדעי
🤣🤣
חחחח מזלאניחדשהכאן
חוסר מודעות כנראהמצפה להריון.
תינוק בגיל חצי שנה לא אמור לדעת להוריד שמיכה מעליו,
מקווה שבעלך הפנים שמה שעשה זה חוסר אחריות..
מסכן בעלי חח מרוב שהפנים ולקח את זה ללבאניחדשהכאן
הוא עם התינוק בבוקר סתם משחק איתו במיטה שלנו
פתאום נותן לו לזחול ויד אחת נתקעה לו קצת
שואל אותי אם זה בסדר להשאיר אותו ככה לשנייה לראות אם יסתדר
מרוב שהוא לקח את זה קשה הוא על כל שטות שואל ..
האמת שכבר אתמול רציתי להזהיראמאשוני
משהייה על המיטה שלכם.
אני מבינה שזה בהשגחה והכל השאלה אם אפשר לסמוך עליו שהוא מבין מה תינוק בגיל הזה מסוגל לעשות ולמנוע את הנפילה בזמן.
וגם השאלה אם הוא באמת לא משאיר אותו לשניה לבד, אפילו לא בשביל לקרוא הודעה בפלאפון.
זה גיל מאוד מטעה.
כשהוא איתנו במיטה כמובן זה בהשגחה צמודהאניחדשהכאן
מצויין, כל הכבוד לואביול

עדיף לשאול על שטויות כדי לא לטעות...

המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"ל

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אז למה גם ניפט?תותית11
כאילו אם התוצאה של מי שפיר היא ודאית? 
ניפט אפשר לעשות מוקדם יותרכורסא ירוקה
אז לא צריך לחכות המון שבועות למי שפיר בחוסר ודאות מוחלט אלא עם איזשהו כיוון
כי מי שפיראנונימית בהו"ל

אפשר רק משבוע 18 (או 17, אבל לנו אמרו שעדיף 18)

וזה הרבה זמן לחכות בחוסר וודאות

רופאים ששמעו שניפט יצא תקין, אמרו שרוב הסיכויים שגם במי שפיר הכל יהיה בסדר. אז זה לא אומר שאפשר לסמוך על זה, אבל זה כן מרגיע או נותן כיוון.

למשל, יש מקומות שמאפשרים לעשות מי שפיר כבר משבוע 17, אבל ממליצים מ18 כי זה נחשב בטוח יותר.

אם חס וחלילה הייתה יוצאת תשובה לא טובה בניפט, השיקול דווקא היה לעשות כמה שיותר מוקדם כדי לקבל תוצאות מוקדמות כמה שיותר, גם אם זה אומר לעשות כבר ב17. זו גם ככה בדיקה שעושים יחסית מאוחר, ולוקח לתוצאות זמן.

אני בשבוע 16תותית11

ואעשה השבוע חלבון עוברי..

תוך כמה זמן התוצאות של מי שפיר?

לנואנונימית בהו"ל

אמרו 3-4 שבועות

אבלאנונימית בהו"לאחרונה

אם את בשבוע 16 ועוד לא קבעת תור, ממליצה ממש להתקשר מחר ולנסות לקבוע.

את חלק מהמקומות היה לי קשה להשיג (חזרו אליי רק שבוע אחר כך)

לניאדו חזרו אליי תוך יום

אסותא היה גם ממש קל להתקשר ולהזמין תור, אבל זמינות תורים של חודש קדימה לפחות

עשיתי כמה פעמיםמתיכון ועד מעון

עשיתי בבלינסון וכל פעם היו שם רופאים בכירים שעשו את הדיקור

לגבי כאב- זו לא בדיקה נעימה, אבל לא כואבת, יותר הרגשה של אי נעימות ולחץ.

ממליצה ממש לדאוג למנוחה אמיתית אחרי, אני פשוט שכבתי או ישבתי במשך יומיים ולא עשיתי כלום.

החשש ממש ברור ומובן, אם יש עוד משהו, מוזמנת לשאול בשמחה

תודה על ההמלצה!תותית11

אני באמת ממש חוששת.

החשש מאוד מובןמתיכון ועד מעון
שולחת לך חיבוק, ובאמת אם יש עוד משהו שאפשר לעזור, אשמח מאוד!
אנחנו רוצים לגוון בשבתותבכינוי אחר

בשבתות יוצא שאנחנו מתארחים רק אצל ההורים שלי, בערך פעם בחודש.

להורים של בעלי פחות מתאים לארח.

נמאס לנו להיות הרבה בבית,

אז חשבתי על כיוון לפנות לבני דודים שלי או של בעלי ולשאול אם אפשר להתארח שבת ואנחנו נכין גם חלק מהאוכל.

ביום יום אנחנו לא בקשר,

אז מתלבטת אם שייך. (רק ל2 משפחות לא עכשו לפנות לכל הבנים דודים..)

וגם אם יש לכן רעיונות לשבת הצימר או בית הארחה שמתאים עם ילדים גם אשמח לשמוע.

אנחנו עם 4 ילדים 

מה עםנעמי28
להתחיל להזמין אליכם קודם?
אצלנו זה קצת יותר מסובךבכינוי אחר
כי לא בטוחה שנמצא דירה לארח ואצלנו בבית אין מקום
תזמיני אותם בכלליותחילזון 123

ובשבת שכן תהיה דירה רלוונטית תזמיני אותם

מניחה שבהמשך הם גם יזמינו אתכם

הבעיה שמאוד מלחיץ אותי לארחבכינוי אחר

בעיקר מבחינת הבישולים, השאלה אם מתאים לבקש שחלק הם יכינו וחלק אנחנו?

ומבחינת להזמין זה לא נשמע מוזר שפתאום אנחנו מזמינים אחרי שהרבה זמן לא היינו בקשר?

למה מוזר?חילזון 123אחרונה
לא הייתם בקשר ועכשיו אתם רוצים לחדש את הקשר.

זה יותר מוזר להזמין את עצמכם אליהם אם לא הייתם בקשר לא?

לקחת בחשבון מקום לינהאמאשוני

להתארח עם 4 ילדים יכול להיות טרחה גדולה לא רק בקשר לאוכל, אלא אם יש להם מקום שאתם יכולים לישון.

אולי תנסו להזמין שכנים?

נראה לי הכי מציאותי כי לארח ארוחה זה לא דומה לאירוח של שבת שלמה.

תנסו גם החלפת בתים (סאבלט)

רעיונות נוספים לגיוון:

לגוון ארוחות חלבי/ פרווה/ בשרי

(בערב שבת אפשר להכין מרק פרווה ודגים עם סלטים, ומנה אחרונה חלבית)

לגוון לפעמים קידוש בבוקר ואז ארוחה מלאה בשרית

לפעמים ישר בשרי ואז סעודש חלבי מפנק יותר.

לגוון במשחקים, להזמין חברים של הילדים/ לשלוח לחברים

תנועות נוער אם הם בגיל

מה עם אחים שלך/ של בעלך? יש לכם סבא וסבתא?

נראה לי יותר שייך מאשר בני דודים, אלא אם אין לכם הרבה אחים אז בטח הבני דודים בקשר קרוב יחסית.

עם האחיםבכינוי אחר
של בעלי פחות מתחברת לסגנון והאחים שלי עוד לא ניסנו, הם עם ילד אחד, שניים אז מתלבטת אם זה יתאים 
אם אין לך קשר איתם זה יכול להיות מביך, לא?זמינה
או שזו תקשורת לגיטימית במשפחה שלכם?

כן יכול להיות, סתם חשבתי שזו יכולה להיותבכינוי אחר

אופציה כדי ליצור איתם קשר,

אבל יכול להיות שזה פחות שייך

לשעתי כדאי להתחיל בלהזמין בעצמך אלייךהמקורית

לבקש להתארח נשמע לי פחות מתאים לפעם ראשונה עם 4 ילדים האמת.. וגם בכלל עם לינה

אולי אפשר לפני כן ליצור מםגשים באמצע שבוע כדי לראות אם אתם מתחברים בכלל

בעיני זה קצת מוזר לשאול סתם ככה פתאום אם אפשרקופצת רגע
להתארח אצלם.

אם הייתה איזו סיבה הגיונית (נניח אתם מוזמנים לשבת שבע ברכות בסביבה ורק מחפשים מקום לינה) זה היה נראה לי יותר מתאים.

מה לגבי לנסות למצוא משפחות בסביבתכם שמתאים להיפגש לארוחה בשבת? 

זו גם יכולה להיות אופציהבכינוי אחר

אבל השאלה אם מקובל להתחלק באוכל?

כי אם אני מזמינה אלי מלחיץ אותי להכין כמויות של אוכל ואם מתחלקים 2 המשפחות אז זה יותר קל

לדעתי לא כככורסא ירוקה

אם מישהו מגיע מקרוב אז הגיוני להתחלק באוכל אבל מישהו שמגיע מנסיעה לא הייתי מצפה/מבקשת שיביאו אוכל. גם התארגנות לבוא לשבת זה בפני עצמו הרבה התעסקות לפני ואחרי.

אבל אתם כבר עם 4 ילדים, בעיניי זה יכול להיות נקודת זמן טובה ליצר לכם ביחד משפחתי בלי אנשים חיצוניים. שבתות בבית יכולות להיות גם טובות.. 

אצלנו מקובל..טארקו

להציע לחברים לאכול יחד

ואז מחליטים איפה יותר נוח(אצלנו או אצלם) ומה מכינים כזה או איך מתחלקים

זה לא ממש לארח רשמי כזה אלא יותר זורם כייפי.. 

אבל באמת לא אם מגיעים מרחוקטארקו
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

אנחנו 5 נפשות, מוציאים סביב 2500שיפור
אבל משתדלים מאוד לחסוך.
אמא מורידהמעיין34

כמעט כל שבת של אירוח, אמא שלי מורידה אותי בפומבי

מקצינה את המגרעות שלי

ואני יודעת שזו לא בכוונה רעה

וגם דיברתי איתה והתנצלה

אבל תמיד זה חוזר על עצמו

מול בעלי,  הילדים, האורחים

אאוצ' . כואב ממש! חיבוק גדול ❤️באתי מפעם
תודה🫶מעיין34
אתם באים אליהם הרבה?בכינוי אחר

אולי לנסות לבוא פחות.

מכירה סיטואציה קצת דומה שאמא שלי מעירה הרבה ובעיקר לי.

אני פעם שלחתי לה הודעה שקשה לי עם ההערות וזה עזר עכשו היא מעירה פחות.

בכל מקרה ממש מבינה אותך!

באים פעם בחודשיים כי אוהבת בבית , בלי קשרמעיין34

ובגלל זה עד עכשיו הבלגתי

אבל זה מאתגר כי תמיד ההערות האלה כל כך מורידות, מה שנאמר ואיך שנאמר.

גם הסכמים שלי ושל בעלי שמטבע הדברים ידועים לכל- היא מגנה את ההסכם ומזלזלת למרות שהיא יודעת כמה ההסכם הזה לטובתי.

ודיברתי איתה, וגם קרה היא לבד התקשרה והתנצלה כי שמה לב שזה לא בסדר להתערב.

אבל זה באמת הורס

אולי פחות לשתף אותה בענינים האלו..?זמינהאחרונה

אני לא יודעת באיזה הסכם מדובר ולמה לגיטימי שהוא ידובר מחוץ לזוגיות שלך עם בעלך

אבל אם קשה לאמא שלך לקבל את זה והיא פורקת את זה בכל מיני מצבים שמביכים אותך אז אולי לשתף אותה פחות בעניין ? אלא אם זה זה מצב שאין לך ברירה..

נשמע שלאמא שלך קשה לקבל את זה והיא ממש כואבת בשבילך, אני משערת שזה נובע מדאגה עבורך,

כואב לי בשבילך שזה מתבטא ככה 

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnut
המון מזל טוב!!יערת דבש
מזל טוב!! איזה מרגש!!התלבטות טובהאחרונה
שרון ממנו המון נחת. התאוששות קלה! ❤️
מחשבות מבולבלות לאחר הפלהמבולבלת כרגע

מי שהנושא רגיש לה- עדיף שלא תקרא...

טוב, אז אנסה להסביר את עצמי.

יש 5 ילדים ב"ה.

נקלטתי להריון שישי בגיל 39.

ההריון הזה היה קשה בפער מהאחרים ממש.

חולשה מטורפת.

ימים שאני בקושי מתפקדת.

ממש לא מכירה ככה את עצמי מהריונות קודמים.

בשלב כלשהו אמרתי לבעלי- אם היית ייודעת שזה ככה הייתי חושבת פעמיים...

לפני 3 ימים, בשבוע 11, התחיל דימום.

נסעתי למיון.

האחות התחילה לתשאל אותי. וכשאמרתי שיש גם כאבי מחזור בנוסף לדימום- הבנתי מהפנים שלה שזה לא מבשר טוב.

היא אמרה: טוב, אני מקווה שאחרי שתיכנסי לרופאה תחזרי לבשר לי בשורות טובות.

ואז תהיתי לעצמי בלב- מה זה בשורות טובות?

אולי זה כבר טוב שיסתיים ההריון, ואיתו הקשיים המטורפים...

נכנסתי לרופאה.

אחרי תשאול קצר, עשתה אולטרסאונד.

ואז אמרה, ממש ברגישות ואמפתיה, שאין דופק.

ו.... ואללה, לא נעים לי לומר.

היו לי ממש תחושות מעורבות.

מצד אחד ריקנות מוזרה כזו- שההריון כבר הפסיק (מסתבר שהפסיק להתפתח כבר לפני שבועיים ומשהו).

אבל מצד שני- היתה לי תחושה מוזרה של הקלה, ואולי קצת שמחה.

שזה נגמר. ובעוד כמה ימים כבר לא ארגיש חולשה, עייפות, סחרחורות, קושי כל כך גדול בתפקוד.

וזהו, עכשיו אני מחכה לתור לגרידה.

מה שרציתי להתלבט אתכן-

אני ממש מתלבטת לגבי הריון נוסף.

מצד אחד- רציתי שישה ילדים.

ואולי עוד כמה נשים אתחרט על זה שלא הבאתי ילד נוסף.

מצד שני- אני לא יודעת אם יש לי כח לעוד הריון כזה.

אמנם אין לי וודאות שהוא יהיה קשה כמו שהיה- אבל בהתחשב בגילי, ובקושי של ההריון הנוכחי, אני חושבת שזה תרחיש אפשרי לחלוטין.

ואולי ההקלה הזאת שהרגשתי באה לומר לי- זה סימן שכדאי לך לעצור, את לא באמת רוצה את זה?

מצד שלישי- זה משהו שאני כן יכולה להתאמץ עליו אם הוא מספיק חשוב לי. זו תקופה עוברת, ובסוף הילד נשאר.

מצד רביעי- גם הילדים שבבית צריכים את ההשקעה שלהם, וזה גם יבוא על חשבון.

דבר נוסף- אני יודעת שתשאלו אם מתחשק לי עוד ילד.

חשוב לציין, שמעולם לא התחשק לי ילד.

ילדתי ממקום שכלי.

כי צריך.

כי אני רוצה משפחה בגודל מסוים.

אם אחכה שיתחשק לי- זה לא יקרה לעולם. וגם לא היה קורה מעולם.

ולכן זה לא משהו שאני יכולה להכניס ממש במערך השיקולים.

בקיצור, אני ממש מבולבלת.

וגם מרגישה שהרגשות שלי כרגע אולי לא הכי נורמליים. בעיקר השמחה שאין דופק.

כיווני חשיבה, עצות ועידודים יתקבלו בברכה

עוקבת כי מזדהה חלקית, גם עברתי הפלהמצפה88
לפני כמה חודשים, אמנם לא ילד שישי אבל בערך בגילך, רגשות מאוד מעורבים לגבי ילד נוסף, ההיריון עד להפלה היה קשה. גם אני הרגשתי הקלה בגלל שלא יכולתי לשאת את התחושות של ההיריון ואת כל הפן הרגשי שהגיע איתו. ההבדל הוא שיש לי רצון וחשק. פשוט לצד זה הרבה מאוד חששות ודאגות וגם פחד שלא יהיו כוחות.
לדעתי חכי קצתDoughnut

את בתוך המערבולת הרגשית כרגע, וזה ברור שהראש רץ לכל המחשבות האלה אבל זה לא רלוונטי כרגע. חכי קצת, תתאוששי, תנשמי, ואח"כ תעשי חושבים ממקום אחר.

וחיבוק על ההפלה❤️‍🩹, כל מה שאת מרגישה עכשיו נורמלי מאד❤️.

וואו חיבוק!! שיעבור בקלות...דיאן ד.אחרונה

לדעתי המחשבות על עוד ילד כן או לא, זה לא הזמן עכשיו.

בכל מקרה כרגע את לפני גרידה ולהבנתי ייקח עוד כמה שבועות או חודשים עד שהגוף יחזור לעצמו

אני במקומך הייתי מניחה את זה.

תשקלו את זה שוב כשזה יהיה רלוונטי.

ואני חושבת שאת מאוד נורמלית עם התחושות שלך.

וזה קשר ישיר לקושי בהריון.

בעצמי עברתי בהריון הראשון הריון סיוט עם היפרמזיס קשוח

וכל פעם שהגעתי לאולטרה סאונד בהריון ידעתי שאם יגידו שהעובר בלי דופק או משהו כזה

יהיה בי חלק שישמח שהקושי המטורף הזה הסתיים.

ב"ה ההריון הסתיים בידיים מלאות אבל אני ממש מבינה את התחושה שלך.

שאלת חברויות בגיל 5אנונימית בהו"ל

אקדים ואומר שאני מזהה על עצמי שיש לי כל מיני סצנות מהילדות שקופצות לי ואני די בטוחה שבגלל זה אני לוקחת את זה קשה יותר ופה אתן נכנסות

וואו יצא לי ארוךךך

הבת שלי המתוקה בגן טרום חובה. מאוד אוהבת ללכת לגן, מאוד מאוד אוהבת את הגננת.

היא הגיעה עם 2 חברות מהגן הקודם ונשארה חברה מאוד טובה של אחת מהן.

לאחרונה היא מספרת לי שנגיד חברה שלה עזבה מוקדם באיזה יום והיה לה משעמם כי לא היה לה עם מי לשחק

אז שאלתי אותה למה היא לא שיחקה עם בנות אחרות (בצורה קצת יותר נעימה ופחות ישירה) והיא אמרה שאף אחת לא רוצה לשחק איתה.

זה חזר על עצמו בכל מיני וריאציות.

ניסיתי לשאול אותה אם היא פונה לחברות לשאול אם הן רוצות לשחק איתה והיא לא ענתה תשובה נחרצת.

מאוד מזכירה את אמא שלה, זה אין ספק

חייבת לציין שלא מזמן חגגנו לה יום הולדת, כשהזמנו את החברות כולן מאוד שמחו להגיע והיתה אווירה מעולה.

(כן היה לי קצת מוזר שאחת החברות רצתה לשבת ליד מישהי אחרת ולא ליד הבת שלי שהיתה ילדת היומולדת אבל חוצמזה היה מעולה).

בנות מתקשרות להזמין אותה לשחק איתה וכשאנחנו פוגשות חברות בגינה הן מייד רוצות לשחק איתה.

אבל לי היה קשה כל המשפטים שלה אז התקשרתי לגננת ואיך שאמרתי לה שהיא אומרת לי שילדות לא רוצות לשחק איתה היא אמרה לי שהיא חייבת לעצור אותי ושאני אדע שזה הפוך, היא ילדה מהממת ושמחה אבל ביישנית וזוג צמוד עם החברה מהגן הקודם. עד פורים הם דיברו ביניהן לא בעברית בכלל (הן הגיעו מגן קודם לא דובר עברית) ורק לאחרונה עברו לעברית והן די משדרות אל תיגעו בי.

היא אמרה שלפעמים היא רואה את הבת שלי עומדת בצד וצופה באחרות וכשהיא שואלת אותה הם רוצה להצטרף למשחק עם הבנות היא אומרת שלא.

שיצאה קבוצה של בנות יחסית דומיננטיות והבת שלי על הצד היותר שקט וביישן והיא פורחת במקומות שהיא מרגישה ביטחון ושייכות, הגיוני סהכ.

היא המליצה לי להזמין אלינו עוד בנות וככה במקום הבטוח שלה היא תפתח יותר וזה ישפיע גם בגן.

ואזזז השבת היא סיפרה לי שהשבוע הגיע תורה להיות מוכרת בחנות, זה משהו שהיא מחכה לו המון זמן. הזוג שלה היה החברה הטובה ואז היא אומרת לי שבדרכ יש שורה ארוכה (תור ארוך) ואליהם הגיעו רק 3 בנות לקנות.

זהו אני נגמרתי סופית.

שאלתי אותה איך זה הרגיש בשבילה אז היא אמרה לי חצי במבוכה שהם אמרו פרק תהילים שיבואו יותר אנשים אבל לא הגיעו, זה ממש מוזר אמא.

אני שלולית. עצוב לי מאודדדדד

בעלי לא מבין מה הסיפור, היא לא לקחה את זה ככ קשה, הגננת מספרת כמה היא מקסימה ושאם אני ממש רוצה אפשר להזמין עוד בנות אבל שבגדול טוב לה, בשישי היא כן סיפרה לי שהיא שיחקה עם עוד כמה בנות.

אבל אני מרגישה שבגלל החסכים שלי אני יותר מידי עסוקה בזה ונשבר לי הלב בשבילה ואני רק מזיקה.

אשמח מאוד מאוד לעיצות

באה להרגיעפילה

באמת לוקח זמן ללמוד שפה , להשתלב ולהיפתח.

אם ילדה לא עצובה , לא צריך יותר מדי להיכנס בזה. כן לנסות להזמין חברות, לצאת לגינה. לבקש מגננת שכן תעשה מאמץ לשתף אותה במשחק יותר. כי ילדה קצת מתביישת וגם אם היא אומרת לא , היא עדיין יכולה כן לרצות להצטרף.

ממה שאת מתארת ,בנות כן רוצות לשחק איתה ולהזמין אותה. בקיצור הייתי נרגעת 

וואו מהזה אופייני בגיל הזנאוהבת את השבת

זה גיל שהחברות היא מצומצמת ממש

ודווקא לרוב הקשר הוא עם מספר מועט ואם הגיעו אליהם שלוש זה הרבה ואם מגיע על הגן זה בדרך כלל לילדות יותר קולניות וקצת כוחניות, לא בהכללה אבל ממה שאני ראיתי....

וטוב שאת מודעת שאת משליכה עליה תמשיכי להיות מודעת לזה

גם שאת מדברת איתה את עלולה לעשות השלכה ..

הכי חשוב לילדים שזה שנאמין בהם מבפנים שהם יכולים

וגם נהיה שם בשבילם לעודד, להזמין, להיות אקטיביים..

עבודת חיים מה שבטוח...לכולנו....

חיבוק ובהצלחה גדולה בע"ה!!!

מצטרפת להמלצה להזמין אלכם ילדות אחה"צדיאן ד.אחרונה

הבן שלי גם היתה תקופה שהרגיש לי שפחות אוהב את הגן וכל הזמן אמר שאף אחד לא חבר שלו

(וכמוך גם אצלי זו נקודה רגישה ולקחתי את זה קשהה)

התייעצתי עם הגננת והמליצה שנזמין חברים אחה"צ ובאמת ראינו שיפור ממש מהר.

אגב, הייתי שוקלת שנה הבאה להפריד אותה מהחברה שהיא דבוקה אליה כדי שתיפתח לעוד חברות.

אבל זו החלטה משמעותית אז תחשבו על זה טוב טוב.

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוני

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

אני שואלת אותם מה הם רוציםפרח חדשאחרונה

אני אומרת שיש לי כוונה לקנות להם מתנה

אבל מה היא מעדיפה

משחק לתינוק

משחק לאחים

או משהו בשבילה 

אולי יעניין אותך