במסיבת עיתונאים מאתמול, יום ראשון, הזמין נתניהו את ימינה להצטרף לממשלה.
האם יחודש המשא ומתן?
נקודת המוצא העקרונית היא ממשלה פריטטית שלא תשתנה ללא בחירות נוספות.
במסיבת עיתונאים מאתמול, יום ראשון, הזמין נתניהו את ימינה להצטרף לממשלה.
האם יחודש המשא ומתן?
נקודת המוצא העקרונית היא ממשלה פריטטית שלא תשתנה ללא בחירות נוספות.
מה שאומר שהוא יעשה אותו...
ומישהו יעזוב יתכן שיכנס
כי עד עכשו הבנתי וגם אחרים הבינו שנתניהו לא רצה אותו בממשלה.
להיות חבר בממשלה הזאת זה להיות מוכתם בכישלון.
עדיף לו לשבת בחוץ.
מצד שני, בנט תמיד עשה את הדבר הכי טיפשי שהוא יכול היה לעשות בכל פעם שהיתה לו בחירה - כך שאם תינתן לו הבחירה, הוא ייכנס לממשלה.
אבל זה מה שיש.
אם בנט יביא עוד שני ח"כים לממשלה, וידרוש עמלת תווך, הוא יקבל.
כשלה בכלכלה, כשלה בחינוך, כשלה בביטחון, כשלה במשפטים... חוץ מזה היא היתה הצלחה אדירה...
הרסו יישובים, פגעו בכלכלה, הושפלנו בעזה שוב ושוב, כנופיית שלטון החוק התחזקה משמעותית.
מה הם השיגו בדיוק?
כל הרס היישובים היה ענין "משפטי" וראיתי איך על פס ברוחב מטר שאולי היה פעם שביל עזים של מישהו שאולי היה קיים הורסים את נתיב האבות.
בנט היה זמן קצר במשרד הביטחון והוא לא קידם כלום.
בנט ישב בממשלה ששיחררה מחבלים והתרפסה בפני החמאס כדי להשיג הפסקות אש.
הוא לקח חלק בממשלה שהובילה להתדרדרות במצב בדרום.
בנט היה שר כלכלה במשך שנתיים בהם הוא איפשר ייבוא של מכסות קטנות של גבינה צהובה.
במדינת ישראל הקומוניסטית, זה כל מה שהוא היה מסוגל לעשות.
גורנישט.
לתכנית של בנט ב-5 יח"ל אין שום משמעות. הרמה פשוט ירדה וניתנו תנאים מקלים בתוספת בונוסים ורואים את זה בכל מבחן השוואה בין לאומי.
מה שנקרא "לופט געשפט".
מוכן לחתום לך על זה שהתכנית הזאת לא תשנה כלום בפריפריה.
בתקופת בנט, ציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנטים להוראה עומד על 488 ובכל מבחן השוואה בין לאומי, המורים שלנו הם הכי פחות מוכשרים - אם לנסח זאת במילים עדינות - מאשר ביתר המדינות המערביות.
למה?
כי בנט פחד להיאבק בארגוני המורים.
הוא אמר שהוא יקדם פיילוט לשיטת השוברים - אז הוא אמר... בסוף, הוא התקפל מול ארגוני המורים כפי שהוא התקפל בפני נסים משעל דרש ממנות לומר שאסור לסרב פקודה וכמו שהוא התקפל לאחר האולטימטום שהציב לנתניהו בנוגע לתפקיד שר הביטחון (אגב, על הרס יישובים, שחרור מחבלים, הרס הכלכלה הישראלית ועוד - הוא לא טרח להציב אולטימטום. הוא הציב אותו רק כשתפקיד שר הביטחון התפנה...).
מה זה אומר?
שהפערים רק יתרחבו בין המרכז לפריפריה. זה מה שקורה כשרמת המינימום יורדת - החלשים נפגעים הכי הרבה כי הם לא יכולים ללמד את הילדים שלהם בעצמם או להעניק להם שיעורים פרטיים.
ברגע שהמינימום המשותף יורד, הפערים גדלים - ואם המינימום עכשיו הוא מורים עוד יותר גרועים ממה שהיו עד עכשיו - אז הפריפריה תידפק.
אני לא אומר שבנט אחראי להתדרדרות - היא היתה עוד לפניו וככל הנראה תימשך גם אחריו - אבל הוא ידע מה צריך לעשות כדי להתחיל לתקן את המצב אבל הוא פחד להילחם בארגוני הפשע ששולטים במערכת החינוך.
הוא העדיף, כרגיל, את האינטרס הצר שלו (להימנע ממאבקים) על פני טובת המדינה.
(באופן אישי, זה דווקא טוב לי. את הילדים שלי יש מי שילמד מתמטיקה, אנגלית, היסטוריה, תכנות, מדעים וכו' ברמה יותר גבוהה ממה שכל מורה ילמד אותו בבית הספר. אני לא חושב שיש הרבה בפריפריה שיכולים לומר את אותו הדבר, כך שזה משחק לטובת הילדים שלי).
התווסף שופט שמרן אחד - מצד שני, היועמ"ש הפך לדמות הכי דומיננטית במדינה, וכל בכיר בפרקליטות הפך להיות איזה סופר-פקיד שמוציא הוראות לנבחרי הציבור.
המערכת משתוללת ובג"ץ אפילו מעז לדון בחוק יסוד.
התדרדרות.
לכן, בסיכומו של דבר, הם לא עשו כלום ושום דבר טוב. הם עשו המון דברים רעים שאת חלקם מניתי ועליהם יש להוסיף את התמיכה שלהם בעינויים כדי להוציא הודאות בחקירות.
הבעיה היא שכל הפוליטיקאים עסוקים בלעשות נזקים - אני בוחר בפוליטיקאים שיתקעו כמה שיותר את המערכת ולא יאפשרו להתדרדרות להימשך.
אז אחרי שלוש מערכות קמה ממשלה - באסה, אבל לפחות היא לא הצליחה להעביר תקציב.
מקווה להמשך מגמה.
ימינה היתה האחרונה בסדר העדיפויות שלי.
מפלגה שתומכת בעינויים כדי לחלץ הודאה היא המפלגה המסוכנת ביותר שקיימת היום במדינת ישראל.
זו מפלגה שמוביל אותה פאשיסט - ואני לא משתמש בביטוי הזה כמו אנשי שמאל שמכנים כך כל איש ימין - אלא בנט הוא באמת פאשיסט.
לענות אזרחים? קטינים?
שה' יעזור לנו אם הוא אי פעם יגיע לעמדת כח.
שאלו פעם את הרב כהנא מי לדעתו האדם המסוכן ביותר בפוליטיקה הישראלית והוא ענה מיד: אריק שרון.
זה היה כששרון היה "ימני". נץ פר אקסלנס.
הרב כהנא זיהה בו אדם נטול עקרונות ועכבות.
בנט בעיני גרוע בהרבה.
בנט לא יכול לקדם ערכים כיוון שפשוט אין לו כאלה.
אפילו ארגון השמאל "הועד נגד עינויים" פרסם הודעת גינוי לעינויים בדומא.
השמאל הכי קיצוני התנהג בצורה שמנהיג הימין הדגול צריך ללמוד ממנו.
גם זהות מתנגדת לעינויים.
מעבר לזה, יש לסתום את הפה ויש לתמוך בגלוי.
אם היו עושים את זה לעולים מרוסיה, ליברמן היה יוצא נגד זה או לפחות סותם את הפה.
אם היו עושים את זה לחרדים, המפלגות החרדיות היו מוחות והיה כאן קמפיין תקשורתי נגד ה"אנטישמיות".
אבל כשעושים את זה למתנחלים - הנציגים שלהם בכנסת הם היחידים שעמדו ומחאו כפיים.
זה חולני.
ביחס להרס יישובים - הם ממשיכים להיהרס בינתיים. גם כשבנט היה שר ביטחון נהרסו בתים ויישובים.
בביטחון הוא בקושי עשה משהו.
תב"ע לעלי זה היה ענין של זמן.
הוא לא אישר מלא אישורי בניה.
הוא לא הפסיק לשחרר גופות מחבלים - הוא ישב בממשלה ששיחררה מחבלים והפסיקה תחת שר ביטחון אחר לעשות זאת.
הוא לא תקף שום דבר באיזושהי חריפות.
שוב, אזכיר שבנט ישב כשר בקבינט ששיחרר מחבלים. סתם. אפילו לא תמורת גופות.
והיו דיונים על המנהרות עוד לפני שבנט היה ח"כ.
בתור שר כלכלה הוא לא עשה כמעט כלום וחבל שאתה לא מתעדף את זה כי זו *ה*מלחמה על הציונות.
כמות הבורחים מכאן והאיכות שלהם מושפעת ישירות מהכלכלה הכושלת של מדינת ישראל.
מליון ישראלים כבר ברחו במהלך השנים לארה"ב בעיקר כדי לשפר את איכות החיים שלהם.
יותר מ-10% מהאוכלוסיה כשבשנים האחרונות מדובר על מסה של רופאים, מדענים, מהנדסים ואנשי הייטק.
ביחס למתמטיקה, המבחנים ההשוואתיים הבין לאומיים כבר סגרו את הסיפור הזה - אני צודק.
אם המורה הממוצע הוא בעל יכולות נמוכות מהממוצע בצורה משמעותית - אז אין סיכוי שהוא יהיה מורה טוב.
מצטער על הניסוח, אבל אהבל לא יכול להיות מורה טוב.
וכפי שכתבתי, זה גם לא רק הפסיכומטרי - זה גם מבחני השוואה בין לאומיים שבוחנים את איכות המורים והכישורים שלהם. גם בהם אנחנו מדשדשים הרחק מאחורי העולם המערבי.
בנט מעדיף לעשות כאילו - הרבה רעש, מעט מאוד הישגים.
כנופיית שלטון החוק מעולם לא הרשתה לעצמה להשתולל בצורה כזאת תחת איזשהו שר משפטים.
זהו כישלון חרוץ של איילת שקד.
ביבי בשיא כוחו היה חלש מהיועמ"ש.
ביבי הוא ראש הממשלה הכושל ביותר שהיה למדינת ישראל מאז גולדה - וכן, אני בהחלט כולל גם את רבין.
הבעיה היא שאני די בטוח שלאור ההיסטוריה של בנט, אם הוא ח"ו יהיה ראש הממשלה יום אחד, אז הוא יהיה גרוע אפילו יותר.
1. ליברמן או בוגי. אני לא זוכר.
אם זה ממש קריטי לך, אבדוק.
2. הם ישבו למיטב זכרוני בשלוש פעימות כאלה. לייחס להם את העובדה שזה נפסק, זו תמימות בעיני.
ביבי לא ספר את בנט מעולם.
3. זהות היתה עדיפה ואני מקווה שבבחירות הקרובות היא תתמודד שוב.
כרגע, בכנסת, כולן אותו פח. אין הבדל בין הליכוד לימינה ולמפלגת העבודה.
אין לימינה עדיפות על אף מפלגה אחרת ואין לאף מפלגה אחרת עדיפות על ימינה מבחינה כלכלית.

זה קרה ב-31 בדצמבר 2013.
בנט ישב אז בממשלה ולמיטב זיכרוני, גם בקבניט.
בוגי כיהן בתפקיד עד מאי 2016 - כלומר, במשך שנתיים וחצי נוספות בהן כיהן בתפקיד, לא שוחרר עוד מחבלים.
אחריו ליברמן היה בתפקיד שר הביטחון כמעט שנתיים וחצי ובתקופתו בתפקיד לא שוחרר אף מחבל.
בנט היה שר ביטחון לחצי שנה ובתקופתו לא שוחרר אף מחבל.
כלומר, כבר כמעט 8 שנים שלא שוחרר אף מחבל. בנט היה בתפקיד שר ביטחון במשך חצי שנה בסה"כ.
3 פעימות של שחרור מחבלים התרחשו בתקופתו של בנט בתפקיד שר הכלכלה - הוא מעולם לא עלה על בריקדות כדי למנוע זאת.
בעיקרון, החלטת הממשלה שקדמה הרבה לבנט היא שלא מחזירים גופות של מחבלי חמאס או כאלה שרצחו.
לא נראה לי שבנט עשה משהו מעבר לזה.
בכל מקרה, אני גם לא חושב שמישהו מתרגש מגופות של מחבלים - לא בצד שלנו ולא בצד שלהם.
אלה ההישגים של בנט - לייבא מכסה של גבינה צהובה סגו ג' פטורה ממכס ולעצור החזרת גופות מחבלים גם אם הם לא שייכים לחמאס או לא הצליחו לרצוח (מה שהיה עוד קודם לכן).
לא התרשמתי.
שופטים שמרנים תמיד מינו מדי פעם. (ווילנר לא כזה שמרן).
נכון, משום מה התבלבלתי בין מינץ לוילנר - משום מה אנשים חושבים שמינץ הוא שמרן. (הוא גם התמנה בשנים האחרונות).
לגבי וילנר, לא זוכר ששמעתי על איזו פסיקה שמרנית שלה.
בחירתו לבית המשפט העליון היתה תמוהה מהרגע הראשון. הגיע לבית משפט המחוזי בגלל ותק בבית משפט השלום. מעולם לא כתב פסק דין שראוי היה להתייחס אליו. קידומו לעליון היתה תקלה.
אבל צריך להוסיף ביושר שהחלטות על שחרור מחבלים מתקבלות אד הוק, כשיש הצעות קונקרטיות. כך למשל, אם תונח על השולחן הצעת תיווך של מאן דהוא לשחרר 10-30 מחבלים עם או בלי דם על הידיים תמורת אורון וגולדין אני חושב שאפילו מיכאל בן ארי לא ידחה אותה על הסף. זהו שאין הצעות.
נזכרתי בכסיל אחד שהתרברב לפני כמה ימים שבתקופת רבין אף אחד לא מת מקורונה.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם