איפה את עושה שרות?בת אל123
בגרעין תורני?
אז אני ישמח אם תכתבי איך הולך שם? איך הקשר עם המשפחות? איך המפגש עם אנשים לא דתיים? מה זה נותן לך? קשיים שיש? האם העומס שיש בגרעין טוב או לא טוב?
באולפנא?
מה את בדיוק עושה שם? איך הקשר עם הבנות? למי התפקיד צריך להתאים? איך הצוות של האולפנא? כל כמה זמן את בבית? איך הבנות מקבלות אותך?
במדרשה ליהדות?
האם את מכינה את השיעורים? מאיפה את יודעת מה להכין? איך התלמידים מגיבים? איךהאוירה בכללי? למי התפקיד מתאים?
בביה"ס יסודי?
מה את עושה שם? האם את באמת עוזרת לילדים? איך הצוות בביה"ס מקבל אותך? האם מנצלים אותך?

מי שלא רוצה לכתוב פה מוזמנת לאישי.....
המון תודה צדיקות!
{אני פשוט רוצה לשמוע איך הולך לכן ואז אני יוכל לחשוב מה אני עושה....}
אני עושה ש"לשירו למלך
בביצפר אבן חן בראש העין,ביצפר לאוטיסטים.
התפקיד שלי הוא להיות סוג של "מורה" או חונכת
עבור ילד אחד או שניים. לכל ילד יש תוכנית אישית
שהמנחה של הכיתה בונה עבורו. התוכנית כוללת
כל מיני עבודות ולמידות שונות ומגוונות,החל מעבודה על מוטוריקה
עדינה\גסה וכלה בנקיון אישי והתנהלות עצמאית שוטפת וכו'.

הצוות בביצפר ממש חמוד וטוב ועוזר! לפעמים משום מה שוכחים לפרגן,
מרוב העבודה האינטנסבית , ובגלל שכבר נכנסים לעבודה ממש אז שוכחים לתת
פידבקים לדוג', וזה דבר שבהתחלה די הרגיז אותי.
אבל לאט לאט הבנתי שאני כאן לא כדי לקבל פידבקים חיוביים ולא מילות הערכה משום אדם.
אני כאן כדי לתרום את שלי, כדי לקדם את הילדים שאיתם אני עובדת, ואני לא עושה את זה עבור אף
אדם אחר.( למרות שמדי פעם לא יזיקו איזה מילות הערכה ,תודה וכו' ;) )

אני לא מרגישה שמנצלים אותי בביצפר, כלומר ידעתי לקראת מה אני באה, ידעתי מה התפקיד שלי,
ואני לא חושבת שהצוות והביצפר מנצלים אותי..
יש קטעים שלפעמים נגיד צריך להחליף בגדים לילדים שפספסו וכו', אז בעקרון זה לא התפקיד של בנות השירות
ובאמת לפעמים אני קוראת לסייעת שהיא תעשה את זה .. אבל לפעמים כלומר גם אני עושה את זה ומחליפה לילדים
כי אני כבר נמצאת בתוך התפקיד , בתוך כל הצוות, ממש אחת כמו כולם, ומתרגלים לזה כבר כלומר.. לכן אני לא מרגישה מנוצלת ב"ה.
לדעתי התפקיד הזה-בת שירות בביצפר לאוטיסטים מתאים לבת שבאמת באמת באה לתרום מכל הלב, שלא חוששת מקשיים ומדברים שונים . מי שעושה שירות במקום כזה יוצאת אחרי זה מוכנה לכל החיים! היא לא תפחד משום דבר ותדע להעריך את החיים שלה הרבה יותר! תדע הרבה יותר על עבודה פרטנית ועל משמעת עצמית . זו עבודה מאוד אינטנסיבית שדורשת בת עם ראש גדול ואחריות ומוכנות לעבודה כזאת.

שיהיה בהצלחה רבה !

בנות יקרות, אזהרהAdi1990
לפני כשנה, התחלתי שירות לאומי בגן אוטיסטים בחולון, תקן בת עמי. בגן מסויים (אני לא כותבת פה את שם הגן על מנת לא להסתכן בתביעות, בבקשה בנות שרוצות לסגור בחולון, שיפנו אלי במסר אישי, זה קריטי מאוד!.) לידו יש עוד גן, לא מומלץ, אבל לא אזהיר נגדו, כי המצב בו לא כמו בגן השני. הבעיה איתו זה שהצוות לפעמים מתחלף ומגיעות הסייעות של הגן הראשון לשם. הרכזת שני גנים (לא חס וחלילה הרכזת שירות לאומי של חולון, שהיא בסדר) היא אדם שלא הייתן רוצות לעבוד אצלו בלשון המעטה. לילדים היא מאוד טובה, למי שלובשת חצאית ו3\4 לא. הטוב לב שלה סלקטיבי ביותר.
בגן היו ילדים מקסימים שאהבתי ממש , ושתי סייעות ברבריות ורעות לב. הן היו כל הזמן מקללות ומדברות גסויות ליד הילדים, הפילו את כל העבודה השחורה עלי ועל הבת שירות השנייה, וגולת הכותרת, היו מתנהגות לילדים בצורה מחפירה, יורדות עליהן, דוחפות אותן וכדומה.  כשהגיע שלב שלא רציתי להיכנע להן ולניצול שלהן, הן היו מעליבות אותי, מקללות אותי קללות כגון "מטומטמת" כשהגננת לא היי'תה שם ויורדות עלי. אני יכולה במסר אישי לפרט יותר ולספר על סיטואציות קשות שקראו.
בחנוכה עזבתי. שיכנעתי את עצמי עד חנוכה שאני לא צריכה לשבור את הכלים, לא צריכה ללכת ולהדביק על עצמי סטיגמה של "עוזבת", אבל הרגשתי שקצתי, ושאני לא יכולה להיות מנוצלת ומושפלת יותר.
המקום אינו מתאים לבנות שרוצות יחס חיובי, לבנות שרוצות לתרום באמת, ולא להיות השפחות של הסייעות, לבנות שרוצות להרגיש גם סיפוק מהעבודה שלהן, לבנות דתיות שקשה להן לשמוע דיבורים מאוד, מאוד, מאוד,אבל מאוד מאוד לא צנועים. המקום לא מתאים לבנות עם אפילו שמץ של עדינות. הגננת ידעה על ההתנהגות של הסייעות, ולא הי'ה אכפת לה.
קל יהיה להגיד לקוראות התגובה שאני ממורמרת על המקום ושעזבתי כי לי לא הי'ה טוב שם , אז אני משמיצה.
אבל זה באמת ובתמים לא נכון, אני דואגת לבנות שח"ו יכולות להגיע לשם שלא יעברו את מה שאני עברתי.
 לשם הגן אנא תפנו אלי במסר"ש
             בהצלחה.

תפני לבת עמיmor_1116
עדי 1990 אני חושבת שאחת הרכזות הגדולות של בת עמי ישמחו לשמוע על זה!!!
וכל הכבוד לך שאת מנסה להוציא את האמת לאור אבל אני חושבת שלמקום כזה לא מתאים בנות שירות..
ויש המון מקרים שבהם החליטו להפסיק את עבודת הבנות שירות באותו מקום!!
אם את רוצה מספרים אשמח לספק לך!!!
בהצלחה ותחשבי שאת יכולה להציל בנות אחרות מהבושה הזאת!!!

הרכזת לא האמינה ליAdi1990
בגלל שאני לא באה מרקע דתי אלא בחרתי את אורך החיים שלי בעצמי(דתי לאומי, למי שלא הבינה..),והיא לא היתה רגילה לבנות שהן לא התבנית המוכרת לה, היא לא ידעה איך "לאכול" אותי, מה גם שזו היתה תקופה מאוד נגדיר את זה "מאתגרת" בשבילי, התחלתי לחזור בתשובה ונתקלתי בקשיים עצומים בבית ונוסף לזה השירות שהיה נורא, ואני לא נוקטת בלשון הגזמה, אז הייתי במצב מאוד עדין ומבולבל, ניסיתי לנהל בקושי רב אורח חיים דיי זר, ניסיתי להתקרב ורק הורחקתי,מפה ומשם, ובמקום להבין היא ראתה בי נטע זר שנדבק לגרעין שלה וכשעזבתי את השירות והיא התקשרה אלי ודיברה איתי במשך דקות ארוכות,הוכיחה אותי וכעסה עלי על כך שעזבתי את השירות ,המילה היחידה שאני זוכרת שנאמרה היא "מוזרה" נכון לא התנהגתי בצורה שיגרתית, כיוון שהייתי נתונה בלחץ עצום,אבל אשת חינוך אמורה לדעת שלא שופטים אדם בשעת מכאוב, בצומת דרכים,בשעת קושי,היא כלל לא הבינה את המצב הבלתי נסבל שהייתי נתונה בו בבית, שה"סיירת" שלה שנולדו לזה והכל ניתן להן עם כפית של זהב לפה בבית ובאולפנה שלמדו בה מעולם לא נתקלו ולא יתקלו בו. למען האמת, הצלקות ממנה הרבה יותר עמוקות מאשר מהסייעות, כי היא כביכול אישה דתיי'ה, רבנית, בת של רב, "דוסית", והן היו אנאלפבתיות שאין מה לצפות מהן יותר מידי שחיו את כל חייהן בזוהמה, שניתן לצפות הרבה יותר מאשת חינוך שמכנה את עצמה "תורנית"...  ניתקלתי ביחס מזלזל מצידה, היא חשבה שאני מנפחת, שאני סתם "מקטרת" על היחס הנורא, ושהבעיי'ה בי, כיוון שלא שתקתי להן (הסייעות) כשההתעללות החמירה. היא לא ראתה בי אדם שאפשר להאמין לו, היא ראתה בי נחותה לעומת הבנות של הגרעין מהסיבה הפשוטה, שלא נולדתי לזה. עבדתי בפרך שנה שלמה על מנת להיות מה שאני היום, שומרת מצוות, סטודנטית במכללה דתית, לפני חתונה בעז"ה עם בני"ש שדווקא מעריך אותי יותר, מהסיבה שהיא לא העריכה אותי כלל, שהולכת לשבתות התנדבות ולא מאמינים שאני לא "נולדתי לזה". עברה מעל שנה, ואני כותבת את זה עם דמעות, הכאב שכאבתי ממנה לא משתווה בכלל למה שהיה בגן, חוסר האמון, ההתנשאות...
הייתי בוכה לה שבשבתות מדליקים לי בלילה אורות בחדר. שאמא שלי אמרה שהיא תהרוג אותי ותתאבד. שאבא שלי אמר ש18 שנה הלכו לזבל, שמקללים אותי, שאחותי ואמא שלי אמרו שהן יגזרו לי את השרוולים. ואם אני יכולה להיות בשבתות בדירת שירות עם הבנות, התשובה היתה לא נחרץ, אטום, קפוא, מתנשא.
עוד לא הרבה שנים בעה"י גם אני אהיה כניראה נשואה לרב, יהיו לי ילדים לא פחות דוסים מהילדים שלה, בלבוש וקל וחומר בפנימיות, אני אחבוש כיסוי ראש לא פחות, אם לא יותר צנוע משלה כנ"ל הלבוש... אני אהיה אשת חינוך אמיתית, ולא עם נחמדות סלקטיבית, ואולי אני אראה אותה ואגיד לעצמי בלב "ראית לאן הגעתי? לא הצלחת לשבור אותי".
יישר כח!!!אנונימי (פותח)
כל הכבוד על המידע החשוב הזה,כי באמת בנות יכולות הגיע לשם ולהתקל בדיוק באותה בעיה שלך.
אני חושבת שעשית את המעשה הנכון פשוט לקום וללכת!

חזקי ואמצי
בבקשה ממך, חוץ מהאזהרה החשובה והמשמעותית,נפשי ישובב
תנסי למצוא משהו מקצועי שיכול לטפל בזה- עורך דין, לכתוב לך כמה שיותר הוכחות על מעשיהם ולנסות להגיש תביעה משפטית רציניית.. הרבה אנשים סובלים מזה ועלולים גם לסבול- הילדים, בנות השירות, ההורים שאולי לא יודעים מה עבר עליכם ועל ילדיהם וכ"ו- ואם יש לך כח ואת מכירה את המקום טוב מניסיון אישי- אנא פני לאיש מקצוע בתחום (זה הזמן לנצל קשרים אישיים או חברים עתיקים של אבא...ולרתום אותם לעיניין). זה חשוב מאד!! הם צריכים לתת את הדין ובעיקר להפסיק את ההתעללות!! ויישר כח לך על האזהרה!!

לפחות תנסי.. בבשורות טובות.
יקירתי, להחליף בגדים לילדים שפיספסו זה ניצול!!!נפשי ישובב
אפילו אם את כבר מרגישה חלק מהצוות... אז כדאי מאד שתקפידו בתור בנות השירות- שלא לעשות את זה, ולו רק בשביל הבנות הבאות אחריכן, שזה יהיה כלל קבוע וברור לצוות- שבנות השירות בשום מצב לא מחליפות בגדים וכ"ו..

בהצלחה ובשורות טובות..
מיועד לשירו למלך, כמובןנפשי ישובב
אני במרכז להעמקת יהדותסמדר
ואני ממש ממש ממליצה!!
במדרשה ליהדות?
האם את מכינה את השיעורים? מאיפה את יודעת מה להכין? איך התלמידים מגיבים? איךהאוירה בכללי? למי התפקיד מתאים?

אני מכינה את השיעורים.יש לי מנחה שעוזרת לי. יש לי הרבה חומרים להעיזר בהם (זה משהו שתלוי בכל מרכז..),זה לא קשה. לי במרכז מביאים נושאים, ואני חושבת איזה מסר אני רוצה להעביר. מחפשץ חומרים. מחפשת שיעורים משנים קודמות.. כל מה שיכול לעזור. נדמה לנו שאנחנו לא יודעות הרבה. ופתאום מגלים כמה אנחנו יודעות. כי צריך לחשוב בראש של ילד חילוני.לפעמים הוא לא יודע כלום!!Uמה שאת יודעת זה עולם שלם!!

התגובות של התלמידים,שוב,זה תלוי לאיזה מרכז הולכים,איזה סגנון זה. האם מעודדים שם זהות יהודית.. אצלי התלמידים ממש מתלהבים. סה"כ השיעורים הם כייפים,חוויתיים,התלמידים נהנים בהם. נוצר קשר כייפי וקרוב עם המדריכה,זה הדבר שהכי עושה סיפוק בעולם. לראות ילד חילוני שלומד מושגים בסיסיים ביהדות.
או ילד שמתעניין ושואל שאלות, ורוצה להכיר יותר. ויש שאלות עמוקות!! ויש שאלות כ"כ בסיסיות שמזל שיש את השיערוים האלה..כי זה כ"כ חסר!! ובד"כ אין תגובות שליליות.
וזה מתאים לכל בת שחושבת שהיא מסוגלת לעמוד מול כיתה של תלמידים,ויש לה ידע ביהדות והיא מתעניינת (לא צריך לדעת את כל התנ"ך בע"פ..אבל כן קצת מורחב. )
זה אולי נראה קצת מרתיע כל הנושא הזה. אבל סה"כ זה ממש כייף. זה שליחות אדירה באמת!!
אני עושה בבי"ס יסודי במסגרת גרעין משימתיפשוטת העם
אז ככה, אני עובדת במהלך היום בד"כ עם כיתות א'-ג', בעזרה לתלמידים בלבד! זאת יכולה להיות עבודה פרטנית ויכולה פשוט לעבור בין התלמידים ולעזור למתקשים. יש לי גם שני תלמידים מכיתה גבוהה שאני עובדת איתם ספציפית. ביה"ס שאני עובדת בו מעודד מאוד יוזמות [ראייה לכך-ביקשתי לעשות לוח קיר עם כל מיני תכנים חינוכיים. הבוקר הגעתי וראיתי שהלוח מפורק ובמקום זה תלו משהו שקשור לחורף. קראתי למנהלת והיא מאוד התעצבנה והיא מטפלת בזה כרגע.. ] וכל דבר שאני מעלה לרוב לא נתקל בשלילה. אני עובדת על פתיחת ספרייה של בי"ס. היא לא הייתה פעילה במשך כמה שנים ואני עובדת על פתיחה מחודשת שלה. כמו כן אני מעורבת בתחום של החינוך החברתי.
בעיקרון, בקשר לניצול אני לא מרגישה ממש מנוצלת. אנחנו פותחות את הבוקר בסיבוב בכיתות ורק אז אני אולי מנוצלת, כי צריך לעשות טלפונים או לטפל בכל מיני דברים שצצים, אבל בגדול אני לא מרגישה רע עם השעה הזאת. צוות ביה"ס מאוד תומך ואני מרגישה ממש טוב בו.
בגרעין הולך מעולה ב"ה. יצא שאנחנו קבוצה של בנות שהתגבשה יחסית מהר ואנחנו כבר עובדות על פעילויות.. המשפחות של הגרעין התורני פה מאוד נחמדות וכולן מביעות רצון לארח בשבתות וכו'. המפגש עם הציבור הלא-דתי קשה, אין מה לומר. אני נתקלת בהם במועדונית שאני עובדת בה, וזה מעמיד במצבים לא נעימים, אבל הסיפוק א-ד-י-ר!

יש עוד שאלות?
איפה את עושה???באיזו עיר?hila17
רמלה עיה"ק תובב"א!פשוטת העם
ד"ש ללנקרי...רחלקה
ח"ח לאריאל Adi1990
יפה לך.. הסתדרת.. א-ג בלבד.. שני תלמידים מכיתה גבוהה..

עזרה לימודית בלבד.. תנאים טובים...

אני עשיתי הכל, פשוט הכל,"בייביסיטרים" בחוץ לכאלה שלא נכנסים לכיתה, ולכאלה שמוצאים ממנה, תפאורות, תלבושות לטקסים ועוד דברים בסיגנון,מילוי מקום עם חצי כיתה, טלפונים,תיוקים של דפים, בעת הצורך החלפתי את המזכירה (זה הדבר היחיד שאני מודה, לא אהבתי), פלסטרים וחיטויי לשבים משדה הקרב, עזרה בחלוקת אוכל בכיתות, עוד שנייה גם הייתי שוטפת כוסות (גם את זה לא אכפת היה לי לעשות.. אבל לא היה צורך).
99% מהזמן לא הרגשתי שמנצלים אותי... נהנתי כ"כ.
הרבה יותר כיף לדעת שאני עוזרת הכי הרבה שאני מסוגלת ולא תופסת מעצמי ומציבה תנאים כאילו שאני באה להושיע מישהו...

(יש נטיי'ה כזאת לבנות של גרעינים, לא אומרת עליכן דווקא, שמגיעות מיישובים דתיים שהישראלי הסטנדרטי היחיד שיש שם זה זה שהתבלבל עם הGPS.. שהן בטוחות שהן באות להציל את העולם ולהאיר את החושך בתכלס הן צריכות את ה"נדחי עמו ישראל" לא פחות ממה ש"נדחי עמו ישראל" צריכים אותם, מגיעות וחוטפות הלם מהאוכלוסיה כי ערס זה היה משהו שרק רואים בטלוויזיה אם היא קיימת או בנשייונל ג'אוגרפיק (רצוי הגירסה הכשרה), לוקח חודש במקרה הטוב עד שהן יוצאות ממנו, ולאורך כל השנה הן מתלהבות כאילו שהן מצילות את העולם, הן מתות על האנשים כותבות שהעיר זה עיה"ק תובב"א,כן, הן באמת אוהבות אותן, אבל חושבות שהן קצת ילידים משבט הטימבקטו, קוראות לילדים דוד ורחל במלעיל יענו מנסות להיות כמוהם, ומתנהגות כאילו שהיגיעו לחוץ לארץ (רצוי למושבת ילידים באוסטרלי'ה  .) החברות הכי טובות שלי הן בנות גרעין רמלה לשעבר ואין לי עוררין לגבי העשייה החשובה שלהן, אין ולא יהיו כאלה בנות מדהימות!!.. אין פה אמירה שלילית לגבי הבנות עצמן שבאות בכוונה הכי טובה שיש ובאמת עושות, אלא לגבי זה שבנות חיות 18 שנה בבועה שלהן, ולא מכירות את העולם שנמצא 20 קילומטר מהן, עד שהן מגיעות לש"ל, אשמה לא שלהן, אלא של מי שמחנך אותן כל השנים.)
בהצלחה.

לא באתי מבועה..פשוטת העם
באתי ממקום בדיוק כמו רמלה..
אז את מיוחדת =)Adi1990
והסבר קטן...
הדברים נכתבו בהומור למי שלא הבינה...
ובאופן כללי יש אמת בנאמר לגבי לא מעט בנות...
איזה שרשור מבורך!טכני
שכוייח לך!
תודה לכל מי שענתה.... חמודות.....בת אל123
אהמ... שכתבתי ביה"ס התכוונתי ביה"ס רגיל.... אבל לא נורא "שירו למלך".....
אני מחכה לבת שעושה שרות באולפנא... שזה הדבר שאני ממש רוצה לעשות....
ועוד שאלה..... מה הדרישות של התפקיד של בת שרות בגרעין תורני??
תודה ענקית צדיקות!
דרישות?פשוטת העם
אחריות, ראש גדול, רצון וכח לעבוד.. לזה את מתכוונת?
הקפצה!!!!בת אל123
אני מממש רוצה שיענו לי טוב?
כתבתי לך תגובה ממש ארוכה, אבל המחשב נדפק לי...אחת מהצפון
אני אנסה לשחזר..

אני עשיתי שירות(שנה שעברה) במדרשת התורה והארץ של כפר דרום(כיום באשקלון)- שהיא מדרשה להעברת יהדות

האם את מכינה את השיעורים?
אז ככה- יש צוות של המדרשה שזה כולל את הבנות שירות ואת האנשים שהמדרשה בחרה שיעבדו עם הבנות(הבנתי שבכל מדרשה זה משו אחר- אצלנו למשל עבדו איתנו 2 אנשים: הרכזת, ועוזר חינוכי-שתפקידו היה לבנות איתנו את המערכים כך שיתאימו מבחינה חינוכית ויתאימו לרמת התלמידים.

מאיפה את יודעת מה להכין?
לכל מדרשה יש את הכללים שלה- אני יכולה להגיד לך על המדרשה שלי... אצלנו היה ככה: המדרשה שהייתי בה היא מדרשה להעברת יהדות אז דבר ראשון היו לנו את הפעילויות הסטנדרטיות של לקראת החגים(למשל: באלול-תשובה, לפני סוכות-ארבעת המינים, לפני חנוכה-שמן הזית, וכו'..) וחוץ מזה היו פעילויות שאנחנו החלטנו שאנחנו רוצות לעשות(למשל- ארץ ישראל, כבוד הבריות, כיבוד הורים ועוד..) עכשיו במדרשה שלנו היינו מפרסמים בבתי הספר איזה פעילויות יש לנו והם היו מזמינים מה שהם רוצים...

איך התלמידים מגיבים?
תלוי מאוד בכל בית ספר- המדרשה שהייתי בה היא מדרשה ניידת, כך שיצא לי להיות בהרבה בתי ספר ברחבי הארץ ועם הרבה סוגים.. יש בתי ספר וכיתות שממש היה לי כיף להעביר בהם פעילות-התלמידים ישתתפו, המורים התנהגו אלינו בכבוד, ולכן הפעילות בהם היתה ממש מוצלחת ותגובות התלמידים היו בהתאם.

איך האוירה בכללי?
אני חושבת שזה תלוי מאוד בצוות, אם יש פירגון וקבלה אז האוירה ממש טובה!
אני לא יכולה להגיד לך שלא מתעצבנים וטונים לא עולים מידי פעם(מה לעשות זה די טבעי שאם את יושבת עם עוד אנשים ולפעמים גם עד אמצע הלילה ולא כולם מסכימים עם מה שאת חושבת אז גם זה קורה..אבל השאלה היא מאיפה זה בה ועד כמה את מוכנה לקבל את השוני שלה!)

למי התפקיד מתאים?
אין לי בראש את הדמות המתאימה(אני יכולה להגיד לך שהיינו 3 בנות שירות וכל אחת מאיתנו שונה לגמרי מהשניה!!)
מה שחשוב זה מישי שמוכנה להשקיע ולתרום בלי להתחשבן כמה אני עשיתי וכמה היא עשתה.. אחת שמסוגלת לקבל דעות ששונות ממנה ולפעמים לעשות דברים שאת לא כ"כ אוהבת..
וכמובן אחת שלא חושבת כמה שעות היא כבר נתנה החודש...(כמעט כל הימים עבדנו מעבר לשעות שאנחנו חייבות והיו ימים שעבדנו גם עד 12 בלילה...)
עוד משו חשוב- המדרשה שהייתי בה היא מדרשה ניידת מה שאומר שמעבירים פעילויות בכל הארץ, זה אומר שיש לילות שלא ישנים בדירה(דואגים להתארח בדירות שירות או משו בסגנון..) זה אומר שלפעמים קמים לפנות בוקר כדי להגיע למקום הפעילות בזמן..

עוד משו קטן- אם את חושבת על התחום(אפילו אם את עוד לא ממש בטוחה מה את רוצה) מומלץ בחום להגיע ליום מיונים של איגוד המדרשות(הוא מתקיים בד"כ בחנוכה, ומרכזים לך במקום אחד את כל המדרשות וככה יותר קל לנסות להבין מה הולך בכל מדרשה) רק שההרשמה ליום מיונים נסגרת ב26/11/09 אז כדאי להזדרז!! (וכמו שאת יודעת- שום דבר לא מחייב! גם אם עברת ראיון במדרשה וקיבלו אותך, אבל את לא רוצה- את לא חייבת להם שום דבר!!)

מקוה שעזרתי..
המון בהצלחה!
ואם יש עוד משו שאת רוצה לשאול את בכיף מוזמנת לכתוב- גם באישי..
אני עושה את השירות לאומי ב...אנונימי (פותח)
בי"ח רמבם חיפה במחלקת ניתוח אומבלוטורי...וזה מאוד מעניין!!! אוליי בהמשך השירות אפילו יתנו לי להציץ קצת לניתוחים(ככה הם אמרו לי) אבל בקיצור השירות הזה מספק מאוד!!
בספריות העירוניות בירושליםהסהר האיתן
אני כמו ספרנית רק בלי הכשרה.
ממליצה ספרים,משאיליה ספרים לקוראים, מסדרת מדפים וכו'
לפעמים אני צריכה להיות בכתבי עת.
וואי! איזה מקורי!טכני
פעם ראשונה שאני שומעת על תקן כזה!
זה בסדר, אני גם לא ידעתי שיש שירות לאומי בספריההסהר האיתן
זה נורא כיף, יש קהל שבא לקחת ספרים אז יש עם מי לדבר ויש צוות נחמד ומטלות מגוונות.
אמבולטורי. יפה לך...רחלקה
זה אמור להיות על השם של רוחות טובות....בת אל123
בגרעין התורני רמלה עיר הקודש!!צליאקית
אני עם "פשוטת העם" בדירה.
השירות פה ממש כיף ומספק..ב"ה
אני עובדת בבי"ס עם צוות ממש חמוד ומנהל תותח מהגרעין התורני כאן.הילדים ממש ממש חמודים!!אין אין אין עליהם!!!אני ממש ממש ממליצה לבוא לבי"ס הזה -ממ"ד "בר אילן".
אחרי הצהרים אני במועדונית.זה גם ממש נחמד.
ב"ה זה יחסית עמוס ויש לנו את יום שלישי לנוח ולעשות מה שאנחנו רוצות מסיום הלימודים אא"כ אין פעילויות שצריך לארגן בגרעין.אז ב"ה יש לנו מתי לנוח.
מי שרוצה מוזמנת לדבר איתי באישי....
ונפגש בע"ה בסיירות...

בהצלחה!! ולא להלחץ...אבל גם צריך לדעת להיות בעינינים ולא להזכר מאוחר מידי.
>>>>>טימון!
קודם כל, זה ממש מוזר לי שפתאום כל מי שפה בפורום שחיפשה שנה שעברה שירות, עכשו כותבת איך לה ועכשו אנחנו אלה שממליצות וכו'.. הייתי חייבת

אז ככה- במה שאני יכולה לעזור לך זה התחום של הגרעין התורני.

אז אני בגרעין התורני בדימונה. ב"ה זכיתי ממש! הולך ממש טוב..
הקשר עם המשפחות סבבה לגמרי, הקשר נבנה במיוחד בארוחות בשבתות שנשארים פה [וזה יוצא שבת כן שבת לא..], ולכל בת שירות יש משפחה מאמצת שזה משו אדיר חבל"ז!!
התקן שלי הוא מועדונית לילדים ממשפחות מצוקה, הם חילוניים, המשפחה שלהם חילונית וכל העולם שלהם כזה.. זה מוזר ושונה. כל היום רצות קללות ואלימות.. אנחנו מנסים להפחית כמה שאפשר אבל יש עוד פוול עבודה..
זה עצוב- אבל היום כשאני אשמע קללה ברחוב אנלא אתרגש כ"כ, אני כבר רגילה לזה.. זאת התמודדות לא פשוטה..

העבודה בגרעין ב"ה מספקת כל יום שלישי יש לנו יום גרעין, ז"א ששבוע אחד מתכננים פעילות לשכונה ושבוע שאח"כ מעבירים אותה לאותה שכונה.. אנחנו מסתובבות בשכונות בדימונה ומעבירות לילדים פעילויות כיפיות.. וזה ממש נחמד.. כמובן שגם לפניחגים עושים הפניננגים גדולים וכו'..

אם את רוצה עוד פרטים, אז בשמחה.. =]
גרעין תורני~נועה~
משהו חשוב שכדאי לברר על גרעין תורני-
בהמון גרעינים הפעילות האינטנסיבית מתחילה אחרי החגים ואפילו אחרי אחרי החגים... לדעתי זה ממש לא טוב! השנה מתחילה בתרדמת כזאת (וזה באמת ככה!! כי כל אחת מגיעה מהתקן בוקר מקסימום ב4-4 וחצי, ומה עושים אח"כ?? יש בטלה גדולה!). חשוב לברר שהגרעין מתחיל לפעול יחסית בהתחלה! זה הכי טוב!! זה מגבש את כולן ביחד סביב העשייה, נותן תחושת סיפוק יחד עם הקושי ולא שיעמום, כי כשמשעמם- הרבה יותר קשה להתמודד עם הקושי הזה, והוא גדל... וחושבים עליו יותר...
מקווה שהבנתם!
אני חוויתי את זה על בשרי ועזבתי ש"ל לפני כחודש... פרטים במסר"ש, מי שרוצה... בכולופן- גם חשוב לברר מה הסגנון של הבנות שירות באותו מקום... כי זה אחד הדברים הכי חשובים בשירות!! רק ככה נהנים, כשנהנים עם הבנות... (לא שאפשר לדעת הכל מראש, אבל...)
וגם לברר טוב טוב מה העבודה ביום- יום בתקן בוקר! אני הייתי בבי"ס שלא הייתה לי בו מערכת מסודרת עד שעזבתי (שזה המון אחרי החגים...) וכך יצא שלא עשיתי יותר מידי ביום יום ואפילו השתעממתי... (לא הייתה לי מסגרת נורמאלית...)
עד כאן נאומיי...
בהצלחה לכולן!
הי נועה!טכני
קודם כל - מה שלומך?
איך את מרגישה אחרי העזיבה?
את צריכה עזרה במציאת מקום אחר או שהסתדרת?
מוזמנת לכתוב לי מה היה/יהיה במסר אישי

באולפנא צביה ירושלים.shira123
אוקיי, מה אני בדיוק עושה שם- אז ככה, זה דבר בתחילת שנה קצת הפריע לי,כי לא בדיוק ידעתי מה התפקיד המוגדר שלי. נכון,כמעט לכל האולפנא יש את אותם מטרות של "לעזור לבנות,מבחינה לימודית וגם מבחינה חברתית וכו'.."
ובאולפנא שבה אני עושה אז אין שעות מדריכה קבועות ולכן זה היה קצת יותר קשה. אבל ב"ה עכשיו [וגם קצת לפני עכשיו] מצאתי את תפקידי. שחנ''שים עם הבנות, דואגת [ביחד עם צוות המדריכות] לפעילויות החברתיות באולפנא ובשכבה. עזרה לימודית וכו'.

הקשר עם הבנות מצויין ב"ה!! הן קיבלו אותי בצורה ממש חמה ואוהבת,ואין עליהן..

הצוות של האולפנא פשוט חם,קיבלו אותנו בצורה הכי טובה שיכולה להיות,והרכזת החברתית,שמלווה אותנו,הלוואי שהיה לכל אחת רכזת שכזו..(:

-הדבר היחידי שקצת מבעס,זה שהדירות של האגודה בירושלים קצת מעצבנות. צריך להתרגל אליהם..(:

שירה 123....בת אל123
ראיתי באתר של האגודה שבאולפנת צביה ירושלים הבנות שמתקבלות חייבות להיות עם ניסיון בהדרכה...
זה נכון?
כיאלו אם לא הדרכתי אני לא יכולה להיות מדריכה אצלכם?
השנה יש איתי בצוות בנות של הדריכו בעבר בתנועת נוערshira123
אז לא נראלי שזה כזה עיקרוני.
למרות שלדעתי צריך ניסיון כלשהי בהדרכה,לאו דוקא בתנועת נוער. לאו דוקא ניסיון בהדרכה, יותר בכוון שיש לך דרך לגשת לבנות.
מישהי כאן עשתה בקידום נוער?תירא-אל
בס"ד

מאוד מעניין אותי לשמוע איך היה לה.
שילת- שרות לאומי תורניאנונימי (פותח)
ראש העין!!!!! |משרוקית| חחחחחחחחנצח לנצח!!!אחרונה
[מי שלא הבינה תכותרת.. עזבו (סמינריון גרעינים תש"ע!)חחח]

אז----
אני עושה ב.. ראש העין (אחלה ניחוש)
אני עובדת עם ילדים בסיכון, הם מגיעים ממש פחות מצוקה..(וזה לא רק של כסף..)
ותודה לאל שלא הייתי חשופה למצוקותהאלה קודם..
זה צעד אחד לפני כפר נוער..
ילדים מדהימים!!!!
יש המון אתגרים תוך כדי עבודה..
התפקיד של הבת שרות מאוד משמעותי..!
בת שרות- זו הדמות הטובה שיש להם בחיים, לה מספרים דברים שלאחרים לא..
יוצרים איתם קשר אישי, שמוביל להרבה עשייה..
קיצר-
מי שרוצה פרטיים ממש בכייף!
העבודה מספקת.. וב"ה נהנים ממש!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך