למעשה לא ממש סקר אלא משחק פוליטי, רק שהוא במסגרת מחקר מדעי אז זה סוג של סקר.
ב"סקר" הזה תצטרכו לדרג העדפות שלכם בנוגע לסכסוך הישראלי פלסטיני באופן כזה: יוצגו בפניכם בזו אחר זו כרטיסיות "מצבים" כשבכל כרטיסיה מפורטים "נתונים" למצב תיאורטי בינינו לבין הפלסטינים - חלק מהנתונים הם אלו הקיימים כיום וחלק כאלו שעדיין לא קיימים במציאות. אתם צריכים לדרג את הכרטיסיות מהכרטיסייה הכי מועדפת עליכם (כלומר המצב הכי אופטימלי מבחינתכם מבין כל הכרטיסיות) ועד לכרטיסייה הכי גרועה מבחינתכם. יש 16 כרטיסיות כאלו, בכל רגע נתון ניתן להחליף מיקום לכרטיסייה כזאת או אחרת, הכל נשמר רק כאשר אתם מסיימים לחלוטין את הסקר ו"שולחים" אותו. אחרי ה16 כרטיסיות יש כרטיסייה נוספת שהיא המצב הקיים כיום, ואתם מתבקשים למקם גם אותה על הציר של אותן 16 כרטיסיות שמיקמתם קודם.
אני אישית נהנתי מלמלא את זה. דורש חשיבה על סדרי עדיפויות בנוגע לנתונים שונים (נניח, מה יותר קריטי - מתן גישה חופשית להר הבית לכל הדתות ולכל התפילות, או שירושלים המזרחית לא תהיה הבירה הפלסטינית... זאת רק דוגמא אחת קטנה...). ואת הסקר הזה ממש לא ניתן למלא תוך דקה וחצי, הוא דורש יותר חשיבה. אני מאמין שייתכן והוא גם בסוף יגיע לדרגים חשובים שיכולים באופן כזה או אחר להשפיע על המציאות באזורנו, על כן אני מאמין שכדאי גם אידיאולוגית למלא אותו בצורה שמתאימה לנו כימנים ודתיים וכו', כי זה עוזר למנף את העמדה שלנו...
גילוי נאות: על מילוי הסקר קיבלתי נקודות באתר סקרים, ועל אלו שימלאו אותו בנוסף מהקישור שאצרף כאן, אקבל עוד נקודות (כמו חבר מביא חבר). גם לאלו שימלאו את הסקר בעקבותה קישור שלי, יש אופציה אולי לקבל מזה תגמול כלשהוא, לא מוכרח, אבל אולי - אבל גם בלי התגמול, זה בטח סקר יותר חשוב ומהנה פוליטית משלל הסקרים/בדיקות/שאלוני אישיות שרבים מאיתנו ממלאים מידי פעם באינטרנט. אבל כן היה חשוב לי לגלות שאני כן ארוויח נקודות באתרהסקרים אם מישהו ימלא דרכי. לכם זה כמובן לא משנה כלום...
הקישור:
תודה ותהנו!