אני אשמח לחוות דעתכם ואולי אפילו עזרה

תודות להשם אנחנו משפחה צעירה עם תינוק מתוק בן שנה וחודש (שיהיה בריא עד 120) ואחרי תקופה מאוד קשה עם הלידה התחלתי סוף סוף להתאושש .
חוויתי דיכאון אחרי לידה בצורה חשוכה מאוד עקב ההבנה שאני ובעלי כבר לא נהיה זוג זוגי כמו שהתרגלנו (בעקבות העבודה היינו טסים הרבה ויוצאים הרבה בשבוע , התחלנו כזוג מאוד מאוהב ואוהב ועם הצטרפות המתוק מן הסתם חווינו טלטלה בעניין כמו הרבה זוגות רק שאולי לצערי כנראה אני מפונקת יותר (ובין אם זה בסדר או לא זה השפיע ומשפיע על ההרגשה והחוויה שלי) פתאום הזוגיות השתנתה לחלוטין, התחזוק גם אם קורה הוא בעייפות קשה ואני מתגעגעת לבעלי ולמי שאנחנו יחד.
החמוד שלנו ב"ה ילד סקרן ופעיל ודורש אנרגיה , הוא מתעורר עדיין 4 פעמים בלילה (חייב שנשכב לידו על מנת להרדם אפילו שעבר חדר, מתעורר ובודק שאנחנו לידו וכל פעם רוצה ידיים או בקבוק ולפעמים מתעורר גם כל שעתיים וקם סופית ב5-6) זה קשה לי מאוד כי זה מנוון אותנו מבחינת יציאות או אפילו ערב רגוע בבית שבו חוזרים לעצמנו קצת (ואני גם חוששת שאין לבני גבולות כי בוכה ממש מכל דבר קטן שלא מקבל , גם אם אומרים "לא" לא מיישם ומפסיק את הפעולה או מוריד את החפץ, לא מעסיק את עצמו יותר מ5 דק' , גם אם אומרים שעכשיו ישנים או מנסים את פעולות ה"הרם הורד" יש אצלו התעקשות גוברת שיכולה להגיע לצרחות של רווחה אפילו שהוא בידיים שלנו ולא נותנים לו לבכות..) בעיקרון לא התינוק הכי קליל שראיתי מחברותי וגם לא ההתחלה הכי זורמת וקלה שיכולה להיות לזוג בתחילת דרכו.
ברוך השם ישתבח שמו גילינו על היריון נוסף (שמלווה בחששות כי אני מפחדת ליפול עוד פעם לדכאון לאחר הלידה) ואולי אפילו זה יחמיר כי עם שניים בטוח קשה יותר ואני חוששת שתינוק חדש שלא ישן ואולי לא ישן עוד פעם תקופת זמן לא מבוטלת כמו הבכור אני חוששת שאקרוס..
אני ממש רוצה נחת ונוחות וזמן זוגי מלבד להתעסק רק בתינוק (והכל ממש סביבו כי לא אוכל טוב ואנחנו לא מכריחים עם פתיחת פה וכו', לא ישן אז כל הרדמה יכולה להערך כמו תינוק בן כמה חודשים ובעיקרון אני ממש מרגישה שאני לא אדון לעצמי וגם לא אדון לבני.
אני מפחדת מאוד מהעתיד לבוא ומודעת לברכה מאת הקב"ה שבילדים ומשפחה. איפשהו אני יודעת שאומרים שהכל עובר אבל השאלה גם באיזו דרך כי אני רואה זוגות ש"איבדו את זה" וכבר מעבר למשפחתיות ביניהם אין הרבה..
אשמח לדעת מניסיון שלכן או של אחרים שהכרתן:
1. האם הגעה של ילד שני קשה יותר מהטלטלה של ילד ראשון?
2. כיצד אוכל לרווח לי ולבעלי זמן קבוע לתחזוק זוגיות? (משתדלים לעשות דייט בשבוע אבל שעתיים מתוך 7 ימים שהלילות בהם לא נגמרים מרגישות לצערי כמו טיפה בים)
3. כיצד אפשר להרגיל לישון לבד ורצוף?
4. האם מתישהו כל זה משתנה לטובה?
תודה רבה על הקריאה ובתקווה על העצה

יקרות! אני מבינה שהנושא הזה מעלה הרבה רגשות
. עדיין מספיק קרוב בשביל תחומי עניין משותפים וחוויות מחברות