איך להתמודד נכון ? גידול תינוקות אחרי דיכאוןHANNAB
שלום רב לכולן וכולם.

אני אשמח לחוות דעתכם ואולי אפילו עזרה
תודות להשם אנחנו משפחה צעירה עם תינוק מתוק בן שנה וחודש (שיהיה בריא עד 120) ואחרי תקופה מאוד קשה עם הלידה התחלתי סוף סוף להתאושש .

חוויתי דיכאון אחרי לידה בצורה חשוכה מאוד עקב ההבנה שאני ובעלי כבר לא נהיה זוג זוגי כמו שהתרגלנו (בעקבות העבודה היינו טסים הרבה ויוצאים הרבה בשבוע , התחלנו כזוג מאוד מאוהב ואוהב ועם הצטרפות המתוק מן הסתם חווינו טלטלה בעניין כמו הרבה זוגות רק שאולי לצערי כנראה אני מפונקת יותר (ובין אם זה בסדר או לא זה השפיע ומשפיע על ההרגשה והחוויה שלי) פתאום הזוגיות השתנתה לחלוטין, התחזוק גם אם קורה הוא בעייפות קשה ואני מתגעגעת לבעלי ולמי שאנחנו יחד.

החמוד שלנו ב"ה ילד סקרן ופעיל ודורש אנרגיה , הוא מתעורר עדיין 4 פעמים בלילה (חייב שנשכב לידו על מנת להרדם אפילו שעבר חדר, מתעורר ובודק שאנחנו לידו וכל פעם רוצה ידיים או בקבוק ולפעמים מתעורר גם כל שעתיים וקם סופית ב5-6) זה קשה לי מאוד כי זה מנוון אותנו מבחינת יציאות או אפילו ערב רגוע בבית שבו חוזרים לעצמנו קצת (ואני גם חוששת שאין לבני גבולות כי בוכה ממש מכל דבר קטן שלא מקבל , גם אם אומרים "לא" לא מיישם ומפסיק את הפעולה או מוריד את החפץ, לא מעסיק את עצמו יותר מ5 דק' , גם אם אומרים שעכשיו ישנים או מנסים את פעולות ה"הרם הורד" יש אצלו התעקשות גוברת שיכולה להגיע לצרחות של רווחה אפילו שהוא בידיים שלנו ולא נותנים לו לבכות..) בעיקרון לא התינוק הכי קליל שראיתי מחברותי וגם לא ההתחלה הכי זורמת וקלה שיכולה להיות לזוג בתחילת דרכו.

ברוך השם ישתבח שמו גילינו על היריון נוסף (שמלווה בחששות כי אני מפחדת ליפול עוד פעם לדכאון לאחר הלידה) ואולי אפילו זה יחמיר כי עם שניים בטוח קשה יותר ואני חוששת שתינוק חדש שלא ישן ואולי לא ישן עוד פעם תקופת זמן לא מבוטלת כמו הבכור אני חוששת שאקרוס..
אני ממש רוצה נחת ונוחות וזמן זוגי מלבד להתעסק רק בתינוק (והכל ממש סביבו כי לא אוכל טוב ואנחנו לא מכריחים עם פתיחת פה וכו', לא ישן אז כל הרדמה יכולה להערך כמו תינוק בן כמה חודשים ובעיקרון אני ממש מרגישה שאני לא אדון לעצמי וגם לא אדון לבני.

אני מפחדת מאוד מהעתיד לבוא ומודעת לברכה מאת הקב"ה שבילדים ומשפחה. איפשהו אני יודעת שאומרים שהכל עובר אבל השאלה גם באיזו דרך כי אני רואה זוגות ש"איבדו את זה" וכבר מעבר למשפחתיות ביניהם אין הרבה..

אשמח לדעת מניסיון שלכן או של אחרים שהכרתן:
1. האם הגעה של ילד שני קשה יותר מהטלטלה של ילד ראשון?
2. כיצד אוכל לרווח לי ולבעלי זמן קבוע לתחזוק זוגיות? (משתדלים לעשות דייט בשבוע אבל שעתיים מתוך 7 ימים שהלילות בהם לא נגמרים מרגישות לצערי כמו טיפה בים)
3. כיצד אפשר להרגיל לישון לבד ורצוף?
4. האם מתישהו כל זה משתנה לטובה?

תודה רבה על הקריאה ובתקווה על העצה
נשמהמשמעת עצמית
נשמע לי שכדאי לכם לקבל הדרכה הורית קבועה לאיזו תקופה, לראות איך אתם מצליחים להכניס את הילד לשגרה תקינה.
ילד בגיל לא אמור לקום ככ הרבה בלילה ואפשר להרגיל לשגרת חיים יותר רגועה.
נראה שחסר ידע בסיסי בהתנהלות איתו, וזה בסדר גמור. לא לכולם זה בא בטבעי, אפשר פשוט ללמוד.

לגבי החשש מדיכאון, הוא מובן מאוד כי כבר היית שם ואת יודעת איך זה...
כדאי גם להיערך ללידה ולטפל בעצמך להבין את השינויים מאישה לאמא, מה המקום של העצמאות והשקט שלך, ואיך לשלב הורות וזוגיות.

בקיצור, ממליצה לך על טיפול משפחתי שייתן לכם כלים לשניהם.
בהצלחה!
תודה רבהHANNAB
תודה על המענה, יש המלצה להדרכה מסויימת באזור המרכז?
את יכולה לבדוקמשמעת עצמית
בלשכה הסוציאלית הקרובה אלייך.
יש לרווחה תכנית מקסימה של הדרכת הורים.
החיסרון שיש עומס גדול בהרבה לשכות.
אולי יכולים שם להמליץ לך על מטפלת פרטית מתאימה.
תודה ענקית לך HANNAB
אז ככה...פרקדה
הרבה מהדברים שכתבת אני מזדהה מאד ולכן גם מבינה לליבך ורוצה לשלוח לך מכאן חיבוק ענק.
אני לא יודעת אם כל מה שאכתוב לך יעודד אותך אבל גם להכיר במציאות זה דבר חשוב...
אחד הדברים שכתבת מוכר לי מאד והוא הגעגוע לבעלי ולזוג שהיינו לפני הלידה. הרבה זמן הסתובבתי עם תחושה שאני רוצה להחזיר את הזמן לאחור לימים של שנינו ביחד ולקח לי זמן להבין ולקבל את התחושה הזאת מבלי לחוש נקיפות מצפון על כך שהרי אני על כך מודה ושמחה בילד... רק אומר לך שזה הולך ומתכהה עם הזמן ולומדים לאהוב את הזוגיות החדשה. לגבי כך גם אומר שאנחנו לצערי הרב ממש לא מצליחים לצאת זוגית, אפילו לא שעתיים בשבוע (גם בשל העדר עזרה וגם בשל כך שהילדה מתעוררת רבות מהשינה) אבל.... הצלחנו לייצר לנו זמן זוגי בבית. אנחנו עושים ערבים של פינוק, מזמינים משהו טעים, עושים ערב שכותרתו המפורשת היא "ערב זוגי". במסגרת הנסיבות זה משהו שתורם לנו מאוד.
הבכורה שלנו החלה להרדם לבד מבלי שנשכב לידה רק בגיל שנתיים. במבט לאחור אני יודעת להגיד לך שזו היתה טעות שלנו (טירונים) להרגיל אותה לזה וככל שתקדימו לשנות את ההרגל, כך ייטב לכולכם. היום מכניסים אותה למיטה עם שיר ערש והיא נרדמת לבד.
לגבי ילד שני; המעבר מילד אחד לשניים הוא הרבה הרבה יותר מאשר מכפלה. הכל יותר מורכב ומאתגר. המעבר מזוג פלוס ילד ללהיות משפחה הוא קשה מאד אבל.... אעודד אותך שזה קושי יותר טכני כי רגשית ונפשית את,מגיעה מוכנה יותר וגם לא חווה את צער הפרידה מהחיים שהיו ( אני יודעת שהמינוח "צער" קשה מאד בהתייחס למתנה הגדולה שנכנסה לחיים אבל לדעתי כל אישה שהגיעה לאמהות אחרי תקופת זוגיות ארוכה וכיפית כמו שאת תארת וכמו שאני חוויתי, תבין זאת).
מבינה לליבך ומקווה שהשמחה של המשפחה הנבנית תעלה על הקושי והאתגר שכרוכים בבניתה.
עודדת אבל שאלהHANNAB
מה עשיתם שונה בילד השני שהבנתם כטעות מהילד הקודם?

אני מרגישה שלא למדנו באמת איך לשנות דפוס כי ראינו שיש הרבה עניין של אופי וכמובן שזה בידיי הקב"ה (ואולי אני מסירה אחריות בטעות אבל אשמח לדעת מה אפשר לשנות שיהיה קל יותר).

והבן / בת השני שלכם היה קל יותר ? האם בעצם רואים דברים אחרת ובתור זוג את מרגישה מאושרת יותר או שזה כמו הילד הראשון?
קודם כל- לכו ליועצת שינה.אמא יקרה לי*

יש פה כמה דברים,רויטל.

הדבר הראשון בגלל שזה בן בכור לכן מפונק ומנצל את החולשה שלך,

לא כל דבר צריכים לתת לילד ממש לא,

דבר שני ילד לא צריך לקלקל את הזוגיות,להשקיע בבעל אם זה יחס טוב

אם זה שיחות יפות,לתת הרגשה חיובית לבעל,זה יחזור לך בגדול,זכרי

יחס מחזיר יחס,אהבה מחזירה אהבה ודווקא אחרי הנישואין, כי לפני כן

הכל דמיון גדול,המלחמה האמתית היא אחרי הנישואין,שוב להשקיע

עם כל הקושי את תרווחי בגדול,

עכשיו ברוך השם את בהריו שני,ברור שיהיה קל עם השני פי כמה וכמה

כי את לא תתרגשי מכל בכי או מכל פינוק,

בקשר לישון לבד אם התכוונת לילד אז כשהוא עייף להכניס אותו לחדר

שלו ביום תתחלי עם היום הוא יבכה בהתחלה ולא יהיה לו ברירה,

בהצלחה רבה רבה לך.

צודקתHANNAB
איך לדעת מתי להגיד "לא" ומתי לאפשר?

קשה לי לתת לו לבכות מבלי להתייחס ולגשת הוא ממש נכנס להשתנקויות וכולו רטוב ולח מנזלת (גם אם עלינו).

בנוגע ליחס עם הבעל, ילד שני לא מפריע לזוגיות ? אני יודעת שזה נשמע ממש אגואיסטי ורע אבל אני מנסה להבין האם הקושי מתגמד בסופו של דבר או שבהפרשים גדולים יותר זה קל יותר לזוגיות ?
תמיד ....רויטל.

שיתוף פעולה עם הבעל,אם הילד אכל ומוחלף לא חייב ידיים להרגיל אותו להיות לבד,

ואם הוא בוכה ?HANNAB
לדוג' עם החמוד שלנו אמרו לא להרגיל לידיים אבל במידה והיינו מניחים ישר היה מתעורר / בוכה / לא נינוח ואז הייתי לא מבינה איך אפשר אחרת כי הוא פשוט לא אפשר את זה..
אם זה בהקשר של השינה - אז לשבת לידו וללטף/לתפוח בעדינות על המקופלת
לשיר לו שיר, להגיד לו שאבא / אמא פה ואוהבים אותו, ובמקביל לשמור על אסרטיביות ולהגיד עכשיו מאוחר ואתה צריך ללכת לישון..
לעשות את זה כמה לילות בודדים, אבל לא ליצור מגע תמידי בהירדמות, כלומר אפשר גם לדבר אליו כשאת רק נוכחת בחדר בלי ליצור מגע קרוב.

ולאט לאט הוא ילמד להירדם בלול, בעז"ה לאחר מכן כשההירדמות הזו תהפוך לקלה יותר, והוא יגדל, יהיה אפשר לעבור לשלב הבא בו הוא הולך לישון לבד..

זה תהליך, ולוקח זמן, צריך הרבה סבלנות..
ועם ילד ראשון בגיל כזה שרגיל למשהו מסוים- קשה לו פתאום להתרגל למשהו אחר..אבל צריך כל הזמן לנטוע בו ביטחון

וד.א הוא במסגרת? איך הוא ישן שם?
מסכימה עם מה שאמרואמא6
נשמע שאתם צריכים קצת הדרכה. ויועצת שינה זה הצלה ממש ( וזה בסדר, יש תינוקות כאלה שהם פשוט קשים יותר. אני עם הילד החמישי הלכתי ליועצת שינה...).
בחוויה שלי, הילד הראשון זה השוק הכי גדול, הטלטלה הכי גדולה לבית ולזוגיות. אח"כ אמנם טכנית יותר מורכב עם שניים, אבל כבר רגילים למציאות החדשה. וגם אם תקבלו הדרכה טובה עם הגדול, או יועצת שינה טובה, תוכלו ליישם את הכלים עם השני בעז"ה, וזה יזרום הרבה יותר בעז"ה.
תודה לךHANNAB
תודה על התגובה המנחמת !!
האם בהפרש קטן יחסית אח'כ קל יותר כהורים וכזוג או שעד התוצאה עוברים כברת דרך ממממממש לא פשוטה ?
מנסה לענותמיואשת******
קודם כל מסכימה עם מה שאמרו לך פה לגבי הדרכה ואולי יועצת שינה. לא בא לך טבעי וזה ממש בסדר אבל הילד מרגיש את זה וזה חלק מהסיבה שהוא מרגיש לך לא קל. זה מן מעגל שמזין את עצמו. אחרי הדרכה את תרגישי יותר בטוחה בעצמך והאימהות שלך תהיה יותר בטוחה וגם הוא ירגע יותר.

לגבי זוגיות, לא אשת בשורות אנוכי, זה קשה. זוגיות זה קשה. ילדים זה עבודה. לתחזק זוגיות עם ילדים זו עבודה מאתגרת ומתמשכת.
מה שכן, ילדים צפופים מעסיקים זה את זה ואז זה נהיה יותר קל.
צריך לישוב על פתרונות פרקטיים, כמו בייביסיטר קבועה פעם בשבוע למשל. טיולים שמתאימים עם ילד בעגלה, ועל דברים שאפשר לעשות בבית כמו משחק או סרט כשהילד ישן. ארוחת בוקר כשהוא במעון. ולדבר. המון.

בנוגע לדיכאון- יקרה, תתחילי ליווי עכשיו. אתמול. הריון מלווה בהורמונים משתוללים וכדי לא להגיע לנפילות צריך כבר מעכשיו להחזיק. לתת תמיכה. ללכת לטיפול קבוע שימשיך לפחות עד חצי שנה אחרי הלידה. זה ההוצאה הכי חשובה שתהיה לכם אי פעם. שום דבר לא חשוב כמו זה. לא עגלה ולא צעצועים לילד ולא בגדים ולא נקיון. כלום. את. רק את, האמא, זה הצורך הכי הכי חשוב לתינוק. ולילד שבבית. הם צריכים אמא שמחה ומאושרת ולכן הליווי הזה, מעכשיו, הוא הדבר הכי חשוב וטוב ונצרך שאת יכולה לתת להם ולעצמך במתנה

חיבוק גדול על כל הצמיחה שלך את נשמעת אשה מדהימה ואיזה כיף לתינוק החדש שהוא מגיע להורים כאלו חמודים 💕
תודה לך!HANNAB
ממש עודדת אותי ובע"ה אשמור את התגובה לרגעים שבהם קצת רוצים אוויר..

ובע"ה באיזשהו גיל שהם צפופים זה נהיה יותר כיף לתחזק זוגיות ? האם אי פעם עוד נוכל לצאת לבית מלון ? (בהנחה וכלכלית זה יסתדר?)
בטח!מיואשת******
בע״ה וודאי שאפשר. תלוי באיזה גיל תרגישי בטוחה, אם יש לך סבתא או בייביסיטר שאת
סומכת עליה. בהחלט אפשר
תודה רבה על החום שהקרנת HANNAB
תודה לך על המילים החמות והמאירות , בעזרת השם הלוואי שזה באמת גם ירגיש קליל יותר כמו שנשמע ממך שאפשרי
אפשר לשאול -הריון ולידה
איך מצאתם את הכוח והחשק לעוד ילד?
כמובן שאת לא חייבת לענות...
בטח אפשרHANNAB
פשוט חשבנו שמרוב שהיה קשה לנו עם הגידול והדיכאון אולי לא נוכל לעשות נפשית ומנטלית משפחה ממש גדולה אז אולי כדאי לפחות ש2 האחים / אחיות יהיו קרובים בגיל.

הפרמטרים לשיקול כחיובי:

1. הכל מאת השם ואם נקלט משמע הוא מאמין בנו שנהיה הורים טובים או לפחות מתאימים למשפחה שמשמיים מתאימה לנו.
2. שבמידה ונחכה יותר זמן וכבר נחווה מהטוב והקל יהיה יותר קשה לחזור ללילות נטולי שינה.
3. שהקושי יהיה כפול כי השלבים יהיו מאוד שונים וכך כביכול חווים פעמיים "ילד ראשון".
4. לפני הדיכאון רציתי משפחה ענקית , שילדיי יהיו כשתילי זיתים סביב שולחננו אך לצערי התבדיתי וראיתי שלי אישית זה קשה מאוד וכל כולי תקווה שנצליח גם לעשות את זה בנחת וכיף וגם נהיה זוג אוהב ומאוהב ויציב בפני עצמנו.
אני באה להרגיעפעם שנייה2
אני כלכך פחדתי מהמעבר מילד אחד לשניים ובדיעבד היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי ואולי בגלל שהפחידו כל כך.
שאת כבר "בזה" את בזה!
ברמה שאני כבר תקופה חושבת על השלישי... הקטנה בת 9 חודשים.

לגבי השינה של הגדול.. אני מהקשוחות.
בכי לא מטריד אותי ואני דוגלת בהרדמות עצמאית.
בעיני זאת מתנה לילד. וכבר רשמתי על זה בעבר..
כמה נורא להיות עייף ולרצות להרדם אבל להיות תלוי במישהו אחר! זה נורא..
כי עם שניים את לא יכולה להיות רק עם אחד אז כדאי ורצוי ללמד את הגדול לישון לבד.
שבוע סיוט שישתלם לך לעתיד.

לגבי הזוגיות אין לי עצות.. אצלנו הסבתות זמינות ואנחנו תמיד יכולים לצאת חלק מזה כי הילדים שלנו נרדמים לבד ולא קמים אז שווה כפליים להשקיע בזה.
תובנות ושאלותHANNAB
וכיום נניח אין את הקושי שכולם מספרחם עליו במעבר הזה ?
ומי לדעתך היה עם "אופי" יותר מאתגר?
איך לימדת אותם ובאיזה גיל אם אפשר לשאול - להרדם לבד?
ועוד שאלה (כמובן לא חייבת לענות על כל מה שלא מרגיש לך בנוח) האם את מניקה?
עונהפעם שנייה2
היום הקטנה תשעה חודשים והגדול 3.9 הקושי שלי הוא תחושת האשמה שאני צריכה להתחלק באותו זמן שיש לי על יותר אנשים.
אני מנסה לעשות איתם הכל יחד
סיפורים ביחד, טיולים, מקלחות ומאוד משתדלת גם ארוחות למרות שהיא לפעמיים בזמנים אחרים.
כמובן שהיה יותר קל שהיא רק נולדה כי רוב הזמן היא ישנה אבל היום יש בינהם ממש אינטראקציה שזה מדהים.

את הגדול לימדתי ממש באיחור בגיל 8 חודשים.
לא זוכרת את הנקודה בה ירד לי האסימון שגם אותו זה לא משרת להיות תלוי בי.
הוא היה צריך נדנוד ביידים או בעגלה כדי להרדם זה היה גוזל זמן, כוחות ובעיקר מעיק.
החלטנו שבוע שלם שאנחנו מניחים אותו ויוצאים מהחדר.
וכמובן שהוא בכה.. והיינו חוזרים ולא מרימים אבל מרגיעים שאנחנו פה..
ככה כמה ימים..
בהתחלה זה יקח אולי שעה..
ויום אחרי זה גם..
אבל לאחר מכן זה יתקצר והוא ירדם עצמאית.
אני תמיד הזכרתי לעצמי כי זה קשה לשמוע אותם בוכים שהוא ילד אהוב, שאני עושה את זה בשבילו, שהוא בוכה כי הוא מוחה וזאת הדרך שלו לתקשר וזה בסדר שהוא יכעס.
בעיקר המון אמונה עצמית שאני עושה את הדבר הנכון.
זה לא פחות משינה את חיינו ואת ההורות שלנו.
ילד שנרדם לבד, לא קם בלילה = אמא רגועה וערנית עם אנרגיות בבוקר.
כולנו יודעות מה זה לסיים סשן "הרדמה" ולצאת סחוטה נפשית.
בחרנו באופן מודע לא להיות במקום הזה.

עם הקטנה כבר היה לי את הניסיון ובטחון העצמי לעשות את המהלך בגיל 3 חודשים.
היא בכל מקרה לא נרדמה בהנקה אחרי חודשיים.. אז הבנו שהגיע הזמן.
היא מצצת אצבע ואיתה זה באמת היה "תהליך" של יומיים גג.

זה נותן לי את האפשרות להניח אותה במיטה אחרי מקלחת ולהתפנות אליו, לסיפור לשיחה לפני השינה אני לא יוצאת מותשת.
באמצע היום שהיא איתי אני פנויה לעיסוקים אחרים היא מרדימה את עצמה.

את שניהם הנקתי.
את הגדול חצי שנה.
אותה עד עכשיו.

אני מאחלת לך בהצלחה ואתם מסוגלים. תאמינו שאתם עושים את זה עבורו ולא "לו".
להורים מאוד קשה לשמוע בכי הם מדמיינים את הנורא מכל אבל ברגע שאת יודעת שהוא נקי, ושבע אהוב ומטופל אז הוא בוכה. זה בסד. זאת תקשורת.
את לא נוטשת אותו לבד.
תאמיני שזאת מתנה בשבילו ותפעלי משם.
אני מאמינה רק מותשתHANNAB
האם כשבוכה להכנס ולהרגיע ואז לצאת שוב או לתת לבכות כמה זמן ?
ואם כן - כמה?

אכן כן קשה לי לשמוע אותו בוכה אבל אני מרגישה שהוא כבר מבין יותר ויודע שתמיד בסוף אכנס וארדים
אני נותנת לבכות זמן מהפעם שנייה2
לפחות חמש דק.
אם קשה לך תלכי רק לתלות כביסה לעשות משהו שיסיח את דעתך.
הם לומדים מאוד מהר.
ובאמת יכול להיות שהוא כבר יודע שתמיד תבואי ומחכה לזה.
זה בטח נשמע נורא מהצד אבל את לא תביני איך חיית לפני. זה עולם אחר.
וזה לא רק ההרדמה עצמה.. זה גם שהוא ידע להחזיר את עצמו לישון בלילה לבד.
רואה לנכון להגיב לך לגבי זהמחכה_ומצפה
כי נראה לי שאת קצת מחפשת פתרונות קסם.

העניין הזה של לתת לתינוק לבכות עד שירדם זו גישה מסויימת ושנויה במחלוקת.
אם בא לך את מוזמנת לחפש מחקרים שנעשו בנושא, אני לא ארחיב כאן כי אין לי כוונה לעשות מצפון לאף אחת.
גם אני בתור אמא מותשת (ועדיין מותשת) חיפשתי פתרון קסם והבטחה שתוך כמה לילות קשים הכל נהיה מושלם, אבל אז קראתי קצת על מה זה באמת אומר וראיתי שלי זה ממש לא מתאים.
יש היום הרבה מידע זמין והרבה פורומים ופייסבוק ומה שבא לך, ואת צריכה לשבת ולחקור מה מתאים *לך*. לא כל דבר שעבד למישהי אנונימית באיזה פורום מתאים גם לך. ולתת לתינוק לבכות עד שירדם (או עד שיתייאש) זה בהחלט משהו שלא מתאים לכולם.
בעיניי אמא לא צריכה ללכת להסיח את דעתה ולתלות כביסה כשהתינוק שלה בוכה (יש כאלה שיגידו גם לשים אוזניות כדי בכלל לא לשמוע את הבכי של התינוק).
יש סיבה שבכי של תינוק, בפרט של התינוק שלנו, כל כך מטריד אותנו בתור אמהות, ובעיניי ניסיונות להתעלם מהבכי זה ממש לא הפתרון.

אני בכוונה עונה לך ולא למי שהגיבה לך כי זו הגישה שלה והיא כבר כתבה את זה כמה פעמים כאן בפורום, זה בסדר גמור וזו זכותה המלאה.
אבל הרגשתי צורך להגיב לך כדי שתדעי שזה לא משהו ש״חייבים״ לעשות ושיש הרבה הורים (כנראה אפילו הרוב המוחץ של ההורים) שלא עושים את זה. נכון, לגדל תינוק זה קשה ומתיש וזה אומר להיות עייפים חלק נכבד מהזמן. אבל זה חלק מהעניין ואין פתרונות קסם.

נתנו לך כבר הרבה עצות טובות, מאחלת לך הרבה בהצלחה ושולחת כוחות ❤️
תודה על תגובתך HANNAB
אני לא יודעת באיזו שיטה אפעל ואני לא מצפה לקסם וברור לי גם שלתינוק שלי ולכל ילד בעצם יש צרכים משלו וגם הבכי הוא צורת הביטוי לצורך , בגלל זה אני "מופעלת" בעצם עד היום כולל..

קראתי המון מחקרים על הוכחות שעולה רמת הסטרס כמו גם חוסר אמון שיבואו לילד וזה כואב לקרוא..
מנגד אני כן רואה שהחמוד שלי כבר קולט את הסיטואציה וסוג של "מנצל" אותה ..

אני לא חןשבת שהוא עושה את זה מרוע או מהבנה עמוקה אלא מרצון שלו פשוט שאחד ההורים יהיה לידו כמה שצריך , בו בזמן כשזה 4 פעמים בלילה של 10 שעות + ביום עצמו זה ממש ביטול עצמי שלנו כאנשים וכסמכות שצריכה לעשות דברים בעצמה (זה ממש בין 40 דק' לשעה כל פעם) ואני לא אצליח לעשות את זה + לתמרן עם עוד אחים כי זה פשוט בלתי אפשרי להיות ב2 מקומות בו זמנית..

וכמובן שגם בצורך האגואיסטי של זמןלעצמנו או למשק הבית שיכול להיות בזמן ההרדמה שלו.

אני חושבת שכל אמא שבחרה שיטה מסויימת ראתה קודם לכן את צרכי כלל בני הבית כי אחרת אי אפשר כל פעם להתמסר טוטאלית לאחד ויחיד לא משנה מי הוא במסגרת הבית..

אבל שוב, כרגע קשה לי ממש עם לשמוע אותו בוכה ולא להגיב לכן אני מרדימה כמה שלוקח..
למה להיות עייפים חלק נכבד מהזמן?פעם שנייה2

ברור שיש עליות וירידות הם חולים ויש גזים וגם יוצאות שיניים אבל ככה בשגרה לא לישון? להיות משועבדת להרדמות?
שינה עצמאית זאת מתנה לילד במקום להסתכל מה עושים לו אני בטוחה בכלים שאני נותנת לו.
את לא נוטשת אותו הוא לא "מתייאש" מבחינתי זה כמו ללמד אכילה בכפית.
לגמול מחיתול.
להתלבש..
הוא לא צריך להיות תלוי בי כדי לישון.
ממליצה לך על הספר של דורית קרייזר
"שששש...בלילה ישנים"
הספר של דורית קרייזלר מזעזע בעיניימחכה_ומצפה
אם כבר ממש חייבים אימוני שינה (כן, ככה זה נקרא) יש שיטות יותר מכבדות (שאגב אני גם לא בעדן).
דיברת על גיל שלושה חודשים אצל הבת שלך - זה גיל מאוד מאוד צעיר! אפילו השיטות המחמירות לא מדברות על לתת לתינוק לבכות בגיל 3 חודשים.

אישית קראתי הרבה מאוד חומר בנושא הזה של שינת תינוקות (רובו באנגלית), כולל מחקרים שנעשו על מה זה באמת אומר תינוק שאחרי 3 לילות של צרחות ״למד״ להירדם לבד (עם רמות סטרס בשמיים ואמא עם רמות סטרס אפס כי התינוק הרי לא בוכה אז היא רגועה ומבחינתה השיטה הצליחה).

בסופו של דבר זה עניין של גישה ותעשי מה שבא לך. כתבת למעלה שזה ״נורא״ לתינוק שהוא עייף ותלוי במישהו אחר כדי להירדם. בעיניי הרבה יותר נורא לתינוק שצריך את אמא שלו והיא לא באה, או שהיא נוכחת ולא מתייחסת אליו באופן שמספק אותו (כמו להרים אותו או להניק אותו). הוא לא מבין שכלית למה הוא רוצה את אמא שלו, הוא פשוט צריך אותה. הוא לא מבין שהיא בחדר השני, הוא לא מבין שהיא תבוא אחרי שיעברו איקס דקות כי ככה איזו שיטה אמרה.

בעיניי זו תחושה של נטישה, וזה דבר נוראי לעשות לתינוק קטן שלא יכול להביע את עצמו ואפילו לא יכול לסדר את המחשבות שלו עצמו.

וכן, תינוקות מתייאשים ומפסיקים לבכות כי הבכי שלהם לא נענה. תקראי מה הולך בבתי יתומים ברוסיה ובאוקראינה. תינוקות לא בוכים. גם כשמאוד מאוד כואב להם. כי הם למדו שאין טעם לבכות, אף אחד לא יבוא. וזה מזעזע בעיניי. אז אימוני שינה עובדים על עקרון דומה (פחות נורא כמובן, אבל אותו רעיון).

וחוץ מזה, אני ממש לא מבינה מה רע בזה שתינוק *צריך* את אמא שלו בשביל להירדם ותלוי בה. הוא תינוק, הוא תלוי בנו להרבה דברים אחרים. אף אחת לא תתן בקבוק ביד לתינוק קטן ותצפה שיאכל לבד, נכון? אז למה זה נראה הגיוני שהוא צריך להירדם לבד?

אפשר ונכון לעבוד על שינה והירדמות עצמאית, אבל בעיניי זה צריך להיות בגיל שיש עם מי לדבר ולמי להסביר. גיל שנה זה ממש לא הגיל (לי יש בת שנה ו-4 וזה עדיין לא הגיל).
וואי כל מילה. בא לי לבכות עכשיו..מיואשת******

אין טעם בדיון הזהפעם שנייה2
את בטוח לא תשכנעי אותי להשתעבד להרדמות עד גיל שנה וארבע..
אולי הצלחת להפחיד את הפותחת עם המילים רוסיה, אימון שינה ונטישה עלי זה לא עושה רושם אני יודעת מה הענקתי לילדים שלי.

א. כי זה לא נכון אין צרחות בלילה יש בכי של כמה דק לפני השינה משהו שקורה בכל בית גם לא בגילאים קטנים.
ב. אני פשוט מאמינה בילדים שלי אני לא מחכה לגיל "שיש עם מי לדבר" הם נבונים ביותר גם הרבה לפני תופתעי.
אחת התגובות ההזויות, באמתמחכה_ומצפה
״להפחיד עם רוסיה, אימון שינה ונטישה״?
את בכלל מקשיבה לעצמך???
לא ניסיתי להפחיד אף אחת ולא ניסיתי לשכנע אף אחת, תעשי מצידי מה שבא לך ותצלקי את הנפש של הילדים שלך כמה שבא לך (הנה, תוסיפי גם את זה לרשימה שלך של דברים שאני מנסה ״להפחיד״ בהם).

אם תשימי לב בהודעה הראשונה שלי בכלל לא הגבתי אלייך (כי כבר קראתי - והזדעזעתי - מעמדתך בהודעות קודמות וידעתי שאין עם מי לדבר) אלא לפותחת, ובהודעה הראשונה שלי בכלל לא ציינתי נתונים ושלחתי אותה לחפש בעצמה (משהו שאת ללא ספק דילגת עליו. אני מבינה שהעובדות קשות לקריאה, מה לעשות שלפעמים האמת כואבת). **את** זו שבחרת להגיב אליי, ואז כשהגבתי בחזרה החלטת להשתלח בי.

אין כאן עניין של אמונה בילדים, גאונים ככל שיהיו. הם תינוקות, הם צריכים את אמא שלהם והם לא אמורים להירדם לבד אם הם לא בשלים לכך. הם גם בטח שלא אמורים להגיע למצב שהם יודעים שאמא לא תבוא אז אין טעם לבכות בכלל.
וכן, זה בדיוק מה ש״לימדת״ את הילדים שלך לעשות.
סבבה לך עם זה? אחלה. שיהיה לך בכיף.
אבל תדעי ששברת את האמון הכי בסיסי שיש לתינוק בהורה שלו ובפרט באמא שלו. אני באמת מזמינה אותך ללכת ולקרוא קצת מידע בנושא. לא בשביל להגיד לי כמה צדקתי, אלא לטובת הילדים שלך.
מאחלת לך לילות רצופי שינה.פעם שנייה2
כנראה שהילדים שלי בשלים ושלך לא כפי שרשמת.
בטח ששלך ״בשלים״, ואפילו כבר בגיל 3 חודשים!!!מחכה_ומצפה
אין מילים.
לבי עם התינוקת שצרחה את נשמתה עד שנרדמה כבר בגיל 3 חודשים כי אמא שלה קראה איזה ספר מטופש.
ליבי איתך את מדברת שטויות מעייפותפעם שנייה2
ככה זה כנראה שלא ישנים שנתיים..
חבלפרקדה
זה נושא טעון מאד ושנוי במחלוקת. נראה לי שאין טעם להמשיך בדיון הזה...
אני דווקא ישנה סבבה לגמרי, תודה על הדאגהמחכה_ומצפה
יקירתי, אין לך מה להתגאות בזה שבכי לא מטריד אותך (ציטוט מדוייק מההודעה שלך).
זה התינוק שלך. את האמא שלו. אם אותך הבכי לא מטריד אז את מי כן יטריד???

זו ההודעה האחרונה שלי אלייך כי אין לי כוונה לנהל דיון עם מישהי שאפילו לא טורחת לבדוק מה ה״שיטות״ שהיא מפעילה כל הילדים שלה עושות להם. לתת לתינוקת בת 3 חודשים (או לתינוק בן 8 חודשים) לבכות עד שתירדם זה אכזרי, ואין שום דרך אחרת לתאר את זה.
אבל העיקר שיש לך ערבים רגועים ושקטים, זה מה שהכי חשוב הרי. בשביל זה הבאנו ילדים לעולם.
באמת שעצוב לי על הילדים שלך.
לא רק ערבים..פעם שנייה2
כל ההרדמות במשך כל היום שקטות ורגועות.
תעני לי עוד שעה שתסיימי להרדים?
בכי של כמה דקות לפני השינה זה לא משהו שקורה בכל בית.מיואשת******
לא בגילאים קטנים ולא בגילאים גדולים.
ממש לא!
עצוב מאד שאת חושבת שזה דבר נורמלי
בכי של כמה דקפעם שנייה2
רק באותם *שלושה ימים*.
למה לסלף?
את חושבת שהם נרדמים ככה כל יום? באמת?

כפי שאמרתי דיון חסר טעם.
שכל אחת תבחר מה טוב לילדיה ולמשפחתה.
לפותחת מאחלת שתמצאי את הדרך שמתאימה לך.
עצוב שעושים שטיפת מח עם הספרים מהסגנון..אם_שמחה_הללויה
מעניין אם למחברת בעצמה יש ילדים..
אני רוצה להגיד משהו (לא מגיבה דווקא לך פשוט התגובה הזו קפצהבוקר אור
כואב לי לשמוע שנשים פה חושבות שזו שטיפת מוח וזה ספרים מטופשים.
באותה מידה אפשר להגיד שלהרגיל ילד להירדם בהנקה או על הידיים או כל דבר אחר זה שטיפת מוח.
אלה גישות שונות, וצריך להתייחס לכל אחת בכבוד.
אם מתאים לאמא להרדים ילד שעה בידיים מצוין ונהדר.
ואם זה לא מתאים לה. ומתיש אותה מוציא אותה מהדעת, אז כן, אפשר ללמד ילד גם בגיל שלושה חודשים להירדם במיטה. גם בלי לצרוח עד שירדם.
זה נכון שאנחנו לא יולדים ילדים כדי שיהיה נוח,אבל כל אחת יכולה להציב את הגבול שלה. כמו שאם לאמא לא מתאים להיות קיר טיפוס של הילדים שלה או להכין להם ארוחות מושקעות- לא נגיד לה: אבל לא ילדת ילדים כדי שיהיה נוח
כואב לי שמתייחסים לגישה של אמא בזלזול ולא סומכים עליה
צודקת, אולי הגבתי קצת בחוסר כבוד, מצטערתאם_שמחה_הללויה
פשוט כאב לי , זה באמת נושא טעון וכואב ועדיף לא להמשיך את הדיון.
לא מסכימה איתךחולת שוקולד
זה נכון עד שזה מגיע לגישות לא לגיטימיות שנוגדות את הטבע האימהי שלנו, באותה מידה אפשר לומר שגישה של אלימות או הרעבה היא לגיטימית
אבל למה זה אלימות או הרעבה ללמד ילד להירדם לבד?בוקר אור
איך אפשר להשוות?
כי בגילאים קטנים השהות של מבוגר לידם זה מאוד קריטיאם_שמחה_הללויה
לא מדברים על גיל שנתיים, שלילד כבר נבנה בטחון באמא.
זהו, יותר לא ממשיכה, הבטחתי 🤐אם_שמחה_הללויה
כי נטישה חמורה באותה מידה ויותרחולת שוקולד
וכן, זאת נטישה, כם אם תגידו שלא
למה זאת נטישה?בוקר אור
אני לא מדברת על להשאיר ילד לצרוח שעתיים.
אבל ללמד אותו להירדם לבד?
זה ללמד אותו להרדם לבד על ידי נטישהחולת שוקולד
בגיל ובמצב שהוא זקוק לזה וזה לא סתם מניפולציות על ההורים אז כן, זאת נטישה

כשתינוק בן 3 חודשים בוכה ולא נענה הוא לא צריך שישימו לו גבולות, הוא צריך להרגיש שהוא לא לבד ויש לו על מי לסמוך, הוא בכלל לא מבין את זה שעדיין אוהבים אותו ומשגיחים עליו
אני לא מסכימה, סליחה יקרהבוקר אור
אני בגיל שלושה חודשים לימדתי את הבת שלי להירדם לבד. לא מאידיאל אלא כי ראיתי שמאוד קשה גם לב להירדם כבר בידיים.
כל פעם שהיא בכתה ניגשתי, ליטפתי אותה והרגעתי אותה. בהתחלה זה לקח שעה. בהמשך פחות. והיא נהיתה תינוקת הרבה יותר רגועה! אני הפסקתי להיות בלחץ כל פעם השיא מתחילה להיראות עייפה כי אני יודעת שזה לא יקח שעה. ואני עדיין נשארת לידה תמיד עד שהיא נרדמת. ואני ממש לא מגדירה את עצמי אמא נוטשת. וטוב לכולנו עם זה
גם אצלי ככהמשמעת עצמית
וזה משתנה מילד לילד.
הירדמות עצמית זה משהו שחשוב ללמוד ותינוק יכול ללמוד מגיל צעיר של כמה חודשים.
יש ילדים שיותר קשה להם
ויש ילדים שנרדמים בקלות לבד.

אין בזה כללים.
לא בזה
לא בהנקה
לא באפידורל
ולא במעון או בית

כל אחד, ומה שמתאים לו.
אבל שימי לב שאתן מדברות על שתי דברים שוניםמיואשת******

היא כתבה  -כשתינוק בן 3 חודשים בוכה ולא נענה

את כתבת - כל פעם שהיא בכתה ניגשתי...ואני עדיין נשארת לידה תמיד עד שהיא נרדמת

אתן בכלל לא מדברות על אותה סיטואציה.

אבל אף אחת לא דיברה על להשאיר תינוק צורח שעותבוקר אור
אלא על ללמד אותו להירדם
בהחלט דיברומיואשת******

אם תקראי חלק ממהודעו למעלה, וחלק מהשיטות שהוזכרו , דובר על להשאיר תינוק בוכה לפרק זמן מסוים (10 דקות זה בעיני גרוע מאד מאד מאד, שעות זה כבר סיבה לקרוא למשטרה.)

ובאמת אין לי ענין להיכנס לויכוח על מה ולמה , פשוט באתי להאיר לך שלא נראה לי שאתן מדברות על אותה סיטואציה ולא נראה לי שיש הרבה הבדל בינכן

שוב מסלפת.פעם שנייה2
רשמתי שתכנס אחרי חמש דק.
וגם אני נכנסת שוב ושוב אחרי חמש דק.

אבל זה דיון אבוד מה נשאר לכן להגיד?
הרי הזוי לדעת שאתן מרדימות עד גיל שנה וחצי בידיים או בעגלה ויש ילדים שנרדמים מדהים בעצמם.. זה בטח לא נקלט אצלכן.

אז תכפישו.. תשוו להתעללות, להרעבה מה לא..
זה יותר מצחיק כבר מעצוב.
איזה קיצוניות לדרך אחרת משלכן...

שומעות או יותר נכון קוראות מה שנוח לכן, כדי שהשיטה שלכן (לא שלי)תסתדר לכן בראש.

הייתי מצלמת סרטון של ההרדמה המתעללת שלי אבל באמת? לא שוות את זה.

הילדים שלי את המתנה שלהם קיבלו.
קודם כל בהחלט מדברים על זהמחכה_ומצפה
השיטות היותר ״עדינות״ מדברות על לתת לתינוק לבכות במרווחים הולכים וגדלים, עד שעה ויותר מזה.
אבל לתינוק אין שעון על היד, ומבחינתו ״רק״ 5 או 10 דקות שהוא צורח ואף אחד לא בא אליו והוא חושב שהוא נשאר לבד בעולם - זה נצח. וזה פוגע באמון הכי בסיס בין התינוק לאמא שלו.
כל מילהאורוש3
כל הכבוד לך שהקדשת מזמנך לרשום תגובה כזאת !אם_שמחה_הללויה
זה חשוב מאוד!
ומסכימה איתך, לגדל תינוק זה לפעמים מתיש,צריך לקום אליו בלילות ולהרדים בערבים. והילדים מטבעם הם לא ״נוחים״. ה
האינסטינקט האמהי הוא להענות לבכי של תינוק קטן, זה ממש מובנה אצלנו, האבות בד״כ פחות רגישים לזה.
אנשים מנסים ללמד שיטות ונשים תמימות ועייפות הולכות אחרי השיטות האלה וזה עצוב.
מי שמחפשת נוחות שתביא כלב, כלב הוא נוח.
עונה לגבי התינוקאורוש3
כל מה שתארת זו התנהגות נורמלית לחלוטין בגילו. לחלוטין. בסדר. יש יותר קלים. אבל יש גם קשים יותר ולא תארת שום דבר חריג. ילדים בגיל הזה לא מגיבים ל''לא'', מעסיקים את עצמם כמה דקות, מתעוררים בלילה ופימים רבות לא נרדמים בקלות. נורמלי לחלוטין.
אבל. את בתחילת הריון. וזה קשה. אז אולי נגיד כן הייתי במצב כזה לוקחת ייעוץ שינה כדי לשפר את המצב בתהליך קצר טווח יחסית. ואז תשני בעזרת ה' טוב יותר ותיהי פחות מותשת ותוכלו לחזק את הזוגיות.
לגבי זוגיות עם ילדים מתחברת למה שכתבה לך מיואשת. אין נוסחת קסם ופלא. זה בהחלט קשה. צריך הרבה חשיבה וגמישות ויצירתיות. לתפוס רגעים שפתאום צצים, לצאת מדי פעם יחד, להביא אוכל טעים טייק אוויר, לשבת יחד על הספה ולהתחבק גם אם משגיחים על תינוק, לעשות יום חופשי משותף אם אפשרי. זו באמת עבודה קשה. בהחלט.
מצטרפת גם על ההמלצה על טיפול אישי לך. לא לחכות ששוב תיפלי לחור שחור. את יודעת שאת המצב רגיש. תנסי להקדים רפואה למכה. תעזרי לעצמך ולכולכם. ממש ממש חשוב!
תדאגי לעזרה כמה שאפשר אחרי הלידה. נערה. אוכל מוכן. הרבה חלונות אוורור בשבילך. תדאגי לעצמך כדי לא ליפול.
ועוד נקודה חצופה מצידי.
ממליצה אחרי הלידה הבאה אולי לשקול לרווח קצת. תראו לפי המצב הנפשי שלך.
אבל בהחלט עם רווח של שנתיים וחצי מינימום (יותר לקראת שלוש) אפשר לחזור בין הילדים לזמן יותר רגוע בזוגיות. כמובן זה לא רלוונטי עכשיו ותראי מה מצבכם ותחליטו. רק זורקת נקודה למחשבה.
את מהממת שהזוגיות חשובה לך כל כך. ואני בטוחה שאת אמא מהממת! הרבה הצלחה

קודם כל תודה!HANNAB
את צודקת שאין נוסחאת פלא אבל אני ממש חוששת לאבד את המקום הזוגי הטוב שלנו כי כבר עכשיו עם הראשון זה דהה ברמות שלא ראיתי אצל אחרים ולא חלילה ממקום של השוואה אלא ממקום של חסר לי או לא בא לי להגיע למצב שאנחנו אך ורק משפחה והזוגיות ממש זזה הצידה.. (למרות שזה נראה בלתי נמנע כרגע).

ואני בטוחה שהוא תינוק נורמלי (ועוד יותר מפחדת מזה שזה לא שהוא תינוק קשה ואני מרגילה לא נכון ולכן אני חוששת שהשם יוכיח אותי עם הבאים שאולי באמת יהיו קשים ואדע שהוא היה נחת וקל ואז אצטער על הרבה דברים שעשיתי או ניתחתי כתוצאה מהקושי שלי..)

הבעיה שזה בכל מקרה קשה לי (אני כנראה מפונקת גם) כי כל הרדמה נמשכת שעות ואני נגמרת ממש.. ולא רואה מתי זה מסתיים כל עוד לא אעשה איזשהו תהליך.
ולהיוועץ ביועצת שינה (מלבד שזה מעל 1,000₪ במידה וזו לא סטאז'רים שעושים עלינו ניסיון ראשון) זה עדיין דורש המון כוח נפשי שאני לא יודעת אם כרגע קיים בי..
מבינה אותךאורוש3
תראי. את בהריון אז את חייבת להגיע לתוצאות די מהר כדי להסתדר עם המציאות. לכן המלצתי לך על טיפול אישי וייעוץ שינה. יעלה כמה שיעלה. כי אין לך זמן לתהליכים ארוכים מאוד לפני שעוד תינוק מערער את האיזונים.
לא הייתי קוראת לעצמי מפונקת. יש לך צרכים וקושי. השאלה מה עושים כדי לא ליפול. טיפול, שינה, מציאת זמן זוגי גם בזמנים לא סטנדרטיים.
עבודת חיים. לא אינסטנט.
ותודה רבה על העידוד , את נשמעת אמא מהממת בעצמךHANNAB
מנסה לענותפרח חדש
יש קושי מאוד מסויים בילד ראשון
זה שילוב של מעבר חד מזוג להורים
וגם הטיפול בילד עצמו, הכל כל כך ראשוני..

חוץ מזה יש גם אופי של ילד
יש לי ארבעה ילדים ב"ה הגדול בן 8 והקטן בן שנה
הילד הראשון היה מאוווד לא קל
וכשהיה בן שנה ועשרה נולד לו אח
ואני הייתי בשוק ולא הבנתי איך יכול להיות תינוק כל כך נוח ורגוע...
הילד השלישי היה כבר משהו באמצע בתור תינוק, התעורר מכל רעש הכי קטן והיה בוכה הרבה
ועד גיל שנתיים מאוד נרגע וגם ישן טוב
והנה עכשיו הקטן.. די דומה לאח הגדול אבל אני כבר עם הרבה יותר נסיון! אני כבר הרבה יותר משוחררת ויודעת לתפקד גם במצבים שבתור אמא לילד ראשון לא הייתי מעיזה
אני לא אפחד לצאת מהבית ולהשאיר אותו עם בחורה אחראית. אם הוא יבכה היא תיגש אליו. פשוט לומדים לשחרר והילד גם מרגיש את זה לפחות מנצל אותנו...
את ממש מעודדתHANNAB
תודה לך על התגובה , זה מעודד ממש לדעת שהאופי משחק תפקיד ובע"ה יכול להיות שיהיה לי יותר קל בעזרת השם בהבאים והבאות לטובה.

האם יש משהו שפעלת אחרת עם הרביעי שלך שהיה דומה לראשון ?
מתי הראשון החל להיות קצת יותר "קל" עבורך?
איך היית / עדיין מרדימה כל אחד מהם ?

וממש תודה לך, שימחת אותי
בילד הרביעי הכל יותר זורםפרח חדש
לאמא יש יותר ביטחון ונסיון בכל מה שהיא עושה וזה מה שהיא משדרת לילד
אני זוכרת כשהיו לי רק שניים
כל פעם שהייתי צריכה לצאת מהבית איתם זה היה סיפור אחד ענק וכל הזמן בחוץ הייתי בלחץ ובמתח זה יבכה זה יברח זה ילכלך והייתי חייבת לבוא יחד עם בעלי לכל מקום
ואז לפני כמה ימים יצאתי רק אני ושני הקטנים ופתאום שמתי לב כמה אנחנו הולכים בכיף.. הקטן בעגלה השני הולך לידי ואנחנו תוך כדי מפטפטים.. לא הייתי מאמינה שזה אני אותה האמא מפעם.. ולא עברו כל כך הרבה שנים מאז

כמו שאמרתי, הילד הרביעי מאוד דומה לבכור באופי שלו אבל ההתנהלות שלנו ההורים היא אחרת. הפוקוס הוא לא רק עליו מטבע הדברים והוא משתלב במה שקורה בבית.

לגבי הבכור, דווקא אחרי שהשני נולד היה שיפור
כמובן שהיה את ההתחלה הקשה שהוא מבין פתאום שיש כאן מישהו שגונב ממנו את התשומת לב אבל עם הזמן זה עשה את האפקט ההפוך
אבל חייבת להגיד שלפחות אצלינו עד היום יש קושי מסויים עם ילד בכור
הוא מתקדם בשלבים בחיים שאנחנו אין לנו נסיון אז הולכים להנחיית הורים, קוראים ספרים אבל בהרבה משפחות זה ככה עם הבכור
למרות שאני היום מרגישה הרבה יותר משוחררת ולוקחת את הדברים פחות קשה וללב

הרדמות... זה באמת סיפור
אף פעם לא היה לי ילד שעשה בעיות עם הרדמה בתור תינוק. מהיום שנולדו ישנו רק בעריסה (לא ישנה עם תינוק במיטה יחד) מה שיותר דורשים אצלי זה בגיל יותר גדול שנתיים ++ שאשב לידם בערב
אז עד היום אני "מבזבזת" איזה שעה לידם מפטפים קצת ואחכ יושבת עד שנרדמים...
הוא נמצא במסגרת?אמא גם
גם אם כן,היתה תקופה ארוכה מאוד של סגר
וזה קשה בגיל הזה להעסיק תינוק
ומובן מאוד הקושי שלך.
ההתנהגייחת שתיארת נורמליות
וכל התגובות והחששות שלך נורמליות.זה באמת קשה תינוק בגיל הזה,לא נח לרגע. מאוד אינטנסיבי.
אם אין מסגרת,מציעה לחשוב על זה
או על מסגרת חלקית שיתן לך הקלה וזמן לנשום.
לדאוג להרבה עזרה,ולנסות כל יום לדאוג לזמן זוגי כלשהו. ולזמן פרטי כלשהו. גם בתשלום.
זה נשמע השקעה הכרחית בשבילך.בטח אחרי דכאון.
לסדר את הכל ככה שיצא,כי נשמע שאת זקוקה לזה. ושאת לא מצליחה להנות מהתינוק שלך.
שני תינוקות זה אכן הרבה יותר קשה. אבל בגלל שחווית קושי כזה גדול כבר הילד הראשון,אולי יהיה לך פחות,כי כבר חווית מאוד בעוצמה את אובדן הזמן הפרטי שלך
האמת שלאHANNAB
הוא לא במסגרת , קשה לי לשחרר אותו (בראש אני עדיין אמא טרייה כנראה) ועוד עם המצבים של עכשיו וכל מה ששומעים אני חוששת שאם לי בתור אמא שאוהבת אותו קשה איתו ואין לי תמיד את מלוא הסבלנות אז מה יהיה עם אחרים שהם לא ההורים שלו..

אני רוצה מצד אחד להכניס למסגרת למען הרווחה שלו כמו גם שלי , אבל חוששת מרגרסיה נוספת..

אני רק אציין שאני חושבת שהוא תינוק נורמלי ואני גם יודעת שהוא לא "מהקשים" ועדיין קשה לי אז מלחיץ אותי שאם באמת יהיה לי ניסיון "קשה" נוסף אז בכלל לא אצליח לשמור על עצמי (או על הזוגיות)

עדיין עניין ההרדמות פשוט יושב עליי כי אני פחות חיונית כשאני ערה איתו כי יודעת למה לצפות מבחינת ההתשה שבהרדמות..
ראיתי שהמליצו לך הדרכת הוריםמצפה להריון.
אבל בגלל שחווית דיכאון אחרי לידה, הייתי יותר ממליצה לך לקבל דרך הרווחה תוכנית שנראת "מעטפת רכה" הם מלווים את המשפחה 3 שנים בערך ועוזרים להורים לתת לילד להתפתח ולרכוש את כל אבני הדרך
ואולי לקבל גם שיחות דרכם, כי מהשורות נשמע שאת ממש זקוקה ורוצה את הזוגיות כמו לפני הלידה
שיהיה בהצלחה והריון קל, אני מעריצה אותך
כבר אחפש את זה!HANNAB
תודה ענקית לך , אחפש את האופציה הזו כי אני באמת מעוניינת לדעת מה לעשות נכון עבור המשפחה שלנו ולא חס ושלום לקרוס או לא לראות את הטוב.

וכן איפשהו עוד לא שחררתי את הזוג שהיינו לטובת הזוגיות שיש לנו עכשיו..

אמן סלה כן יהיה רצון על כל הברכות שלך, שתבורכי שבעתיים
וואו בהצלחה יקרהאמא וגם
דבר ראשון זה לגמרי משתנה לטובה.
בעיני הטלטלה הכי גדולה זה ילד רטשון שפתאום יש משהו שמשנה באופן טוטאלי את כל ההתנהלות של החיים.
עם הילד השני זה מצד אחד מעבר בשלב הראשון לקושי של לטפל ב2 קטנים שהצרכים שלהם לא תמיד חופפים.
אבל אחרי כמה וכמה חודשים הם מתחילים להסתנכרן בזמנים ולהיות חברים ולהעסיק אחד את השני...
ומפה בגדול זה נהיה יותר פשוט פיזית.
לאט לאט הם נהיים עצמאיים יותר ויותר וגם הבית פשוט מסתגל לסדר יום של משפחה.
שיש זמן עבודה, וזמן ילדים וזמן זוגיות ובכלל לעצמנו בלילה כשהם ישנים...

אם שעתיים בשבוע לא מספיקות לכם תעשו יותר!
מעבר לזה עם ילד אחד עדיין אפשר ללכת לכל מיני מקומות ולקחת איתכם... אמנם זה לא אותו דבר אבל עדיין יש גמישות...
בטח באירועים ודברים כאלה.

לגבי הדכאון תשקיעי כבר מעכשיו בלתחזק את הנפש שלך ולהיות קשובה לעצמך.
שיהיה בשעה טובה ובקלות!!
תודה ענקית לךHANNAB
זה ממש מעודד לדעת שבע"ה בסוף יהיה יותר קל .

אני בוטחת בהשם אבל איפשהו קיימים חששות שנמצאים בראש שלי בעיקר בגלל שבהתחלה בהריון הראשון הייתי בטוחה שאסתדר ואז ראיתי שנפלתי למרה שחורה במקצת..

מקווה לחזור אחרי לידה בידיים מלאות ובלי נדר להגיב לכן תודה אחת אחת ואיזה טוב השם שזה קל יותר או לפחות נעים יותר.
יקרות! אני מבינה שהנושא הזה מעלה הרבה רגשותיעל מהדרום
לק"י

נבקש לשמור על דיון מכבד וענייני ככל האפשר.
אפשר ורצוי לתת מגוון של דיעות, ומותר לחלוק על דיעה מסויימת, אבל לדון לגופו של עניין ולא לגופה של ניקית.
אפשר לנעול?בוקר אוראחרונה
@יעל מהדרום
@טארקו
@סלט
זה נהיה שרשור מאוד לא נעים
@
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

רשמת מעולהאמאשוני

ומוסיפה סרטון על מאפייני הילד המחונן, כמובן שלא כל הילדים יסבלו מכל הקשיים המתוארים, אבל חשוב להבין את מי שכן סובל על מנת להתנהל מולו נכון יותר.

המחונן 24/7 - פורטל עובדי הוראה | מרחב פדגוגי

יש גם סרטונים/ הרצאות על מחוננים על הרצף, אולי זה יעזור להבין את הנושא יותר טוב.

הפרשים בין ילדים, אשמח להמלצתכן/ניסיונכן בבקשהמאמאמיה 3

הקטן של בן שנה, אחרי שניים שהם בבית ספר יסודי כבר

ההפרש לא היה מתוכנן- ניסיונות להביא להם אח/ות כבר הרבה קודם אך ללא הצלחה

ואני משתוקקת להביא לקטן אח/ות שתהיה לו חברה..

מה ההפרש שמצד אחד לא יהיה לי קשה בהריון (זה בטוח יהיה הריון בסיכון כי עברתי לפניו לידה שקטה והפלה מאוחרת) ומצד שני שזה לא יהיה פער גדול מדי שיוכלו לשחק ולהיות חברים עם כמה שיותר מכנה משותף 

לי ההפרש הכי גדול הואמתיכון ועד מעון

שלוש וחצי שנים, זה לא היה מתוכנן בכלל, ההפרש היה אמור להיות הרבה יותר קטן, אבל זה מה שיצא והם בקשר טוב, משחקים ביחד אוהבים אחד את השני.

מניחה שאם היה עוד קצת פער זה כבר היה פחות קשור 

אצלנו יש פער של שנתייםשושנושי

הם עדיין קטנים,

הגדול בו 3 הקטן בו שנה

ומרגישה שהפער מושלם!!!

נקלטתי כשהגדול היה בן שנה וחודש

ברור שהיה קשוח בהריון, הילד לא הלך עדיין בהתחלה, הוא היה שובב ולמרות העייפות בהתחלה והכבדות בסוף היה צורך להיות נוכחת.

מסכמת - בהריון היה קשוח, השנה הראשונה מאתגרת ועכשיו כיףףףףףף

הם מעסיקים אחד את השני בכל מקום, משהו שלא הכרתי. 

בעניי פער של 3-4 שנים זה מעולהshiran30005

לי יש צמודים בני 2-3 וזה קשוח ביותר. נכון שהם כבר משחקים יחד אבל לרוב הם רבים וצריך להשגיח עליהם כל הזמן

אבל, מכיוון שאין לדעת מתי תכנסי להריון וכם בגל ההסטוריה אז יש פה דילמה. אני יש לי 2 צמודים גדולים כיום בני 13-14 רציתי הפסקה של 3-4 שנים ואז להביא שוב אבל ה' רצה שיהיה לי פער של 11 שנים מהגדולים לקטנים ככה שצכנונים לחוד ורצון ה' לחוד

אני חושבת שהפרש של עד שנתיים הוא טובמתואמת

בשביל שיהיה קשר בין האחים מגיל צעיר יחסית.

אבל אם מדובר בהיריון בסיכון - זה מאוד קשה לחוות את זה עם תינוק בן שנה פלוס... אז נראה לי שעם כל הכאב צריך להתחשב יותר בזה מאשר בפער בין האחים.

לחוות היריון בסיכון כשהקטן בגיל שנתיים - זה תלוי בילד עצמו. אבל גם גיל שנתיים עלול להיות מאתגר מאוד - זה גיל של בדיקת גבולות, ולפעמים צריך אמא במיטב כוחותיה בשביל להתמודד עם זה...

הילדיםoo

שביסודי יכולים להיות חברים שלו

אצלי הקשר הכי קרוב נוצר בין הילדים עם הפער הכי גדול (9 שנים)

אם כי עכשיו הקטן נשאר רוב הזמן לבד כי אחים שלו בישיבה

אז הוא גדל רוב הזמן כמו ילד יחיד

יש לזה יתרונות וחסרונות 

נכון, הילד בן 13 חבר טוב מאוד של בן ה 3shiran30005

ממש לא יכולים אחד בלי השני חחחח

אז גם הפער בגיל לא תמיד מחייב

^^תקומה

ולפותחת -

נראה לי אין תשובה אובייקטיבית לשאלה שלך

זה גם משתנה ממשפחה למשפחה

הדינמיקה משפיעה

וגם, זה שיכתבו לך כאן שפער מסויים הוא טוב, לא אומר שפער אחר הוא לא טוב.

וגם, יש לאנשים נטייה להצדיק את הבחירות של עצמם (גם לי, לכולנו), כלומר, אנחנו לא אובייקטיבים על הבחירות של עצמנו, ובנוסף, אנחנו גם לא באמת יכולים לדעת מה היה אילו.

אחרי כל החפירה הזו, בעיניי שיקול יותר נכון הוא מה הכוחות שלך, ופחות הפער בין אחים, כי הקשר, כאמור, משתנה. ולא רק בקשר ישיר לפער

מסכימה איתךשושנושי

אני עם הפרש של שנתיים וזה מרגיש לי אחלה

כשאני שומעת על אישה אחרת שיש לה שני צפופים בהפרש של שנתיים כואב לי עליה ברמות, מדמיינת אותה בקושי שורדת את היומיום

אני לרגע שוכחת שגם אצלי זה ככה חחח

שהוא יהיה בן שנתייםמחכה להריון

זה הפרש ממש טוב לדעתי

ככה עד שנכנסים להריון ויולדים הילד בן 3 פלוס גמול ובגן עייריה זה עולם אחר מאשר שתי קטנים עם טיטולים..

יצא לי הפרשאורוש3

של שלוש וחצי והם יודעים לשחק מושלם למרות הפער.

לי פער של שנתיים היה מעולהתוהה לעצמי
פער של כמה חודשים פחות היה קשה ממש.
אין לי ממש נסיון מעצמיטארקו

כלומר אין לי למה להשוות, יש לי 5.5 שנים והם מאוהבים אחד בשני אבל גם אין להם אופציות אחרות וגם אין לי פרספקטיבה ארוכת שנים.

אני כן יכולה לשתף על משפחת האם שלי

שיש לנו פערים של שנתיים, שלוש, וחמש.

5 זה קצת הרבה(לפחות אצלנו, וזה כנראה גם קשור לעוד דברים) אין קשר קרוב ככ

2 זה קרוב מאוד והתקשורת הייתה מאוד תחרותית וקשוחה

3 שנים נראה אידיאלי. עדיין מספיק קרוב בשביל תחומי עניין משותפים וחוויות מחברות

ומספיק רחוק כדי שלכל אחד יהיה את המשבצת שלו

יש להורים שלי הפרש כזה 3 פעמים ברצף(כלומר 4 אחיות סהכ במרווחים של כ3 שנים) והקשר בין ארבעתן מצוין וגם בין הצמדים.

אישית כיום אין לי קשר קרוב מאוד לאח שצמוד אלי(אני בכורה הוא שנתיים מתחתיי) ולעומת זאת האחות שאני בקשר הכי פתוח וקרוב איתה קטנה ממני ב10 שנים.

אז בפרספקטיבה של הרבה שנים המרווחים לא בהכרח משמעותיים.

לי יש שניים צמודיםמקקהאחרונה

והם הכי לא חברים שיש

לצערי הרב

אני לא סגורה אם התינוק מתייבש 😐מולהבולה

בן חודשיים יומיים עם חום באזור 38.2

אתמול היינו אצל הרופא אמר לעקוב אחר טיטולים ואם ממשיך היום להגיע לבדיקת שתן

אוכל הרבה פחות,טיטולים הרבה פחות רטובים מהרגיל,אף סתום ושמה מי מלח  זה לא עוזר כל כך... גם לא חלב אם....

מה המדד אמור להיות לגבי הטיטולים?

אם רטוב מעט זה מספיק? אבל זה ממש ממש לא כרגיל והוא גם אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל....

כל התיאורים נשמעים מספיק כדי לבדוק עכשיונפש חיה.
שלא יחמיר חלילה...
אני הולכת לרופא עוד שלוש שעותמולהבולה
תוהה אם ללכת ולהתיישב לרופא בחוץ....
טוב מאדנפש חיה.

רפואה שלימה!

הייתה פה פעם מישהי שסיפרה

על הגעה למצב של התייבשות התינוק שלה

בסוף בדקו אם הוא טיפול בבית חולים, והיה צריך

ואחרי תקופה הוא היה בסדר והם השתחררו הבייתה.

מקווה בשבילך שהילד בריא ואולי רק מעלה חום ממשהו שלא מזיק. 

הקטע הוא שלא הכי סומכת על הרופאמולהבולה
הוא די מעופף 
יש רופא אחר?כורסא ירוקה
או מוקד שאפשר להגיע אליו?
אז תדגישי את הדברים הבעייתייםכורסא ירוקה
לאנשים מעופפפים צריך לשים דגש על החלקים שאת לא רוצה שיתעלמו מהם. מקסימום ישלח אותל להמשך טיפול במיון ושם תקבלי בדיקה מחודשת של המצב
אז תתעקשי איתו. את האמא ומבינה טוב מה קורה באמתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 9:48

תרגישו טוב!

אז הייתי פונה למיון אם כךshiran30005
הוא קטן מאוד
לגבי טיטולים נראה לי צריך 6 ביממהשמש בשמיים

הם פחות רטובים מהרגיל אבל רטובים? יש שם צבע צהוב חזק או צבע עדין/שקוף?

אם הוא חולה הגיוני שיאכל פחות מהרגיל, לא הייתי רצה למיון.

עוד סימנים לבדוק התייבשות- אם המרפס שקוע, אם בוכה בלי דמעות (אבל אולי בגיל חודשיים בכל מקרה בוכים בלי דמעות), פה יבש ושפתיים יבשות, נראה אפאטי.

לרופא דחוף מותק. הוא פיציאורוש3
רפואה שלמה 
הרופא אדיש.. אמר לבוא מחר לבדיקת דם ושתןמולהבולה
אולי להתייעץ עם מוקד אחיות טלפוני?מוריה

בריאות שלמה ומהירה.

את יכולה לנסות לתת לו כל כמה זמן 5 מל במזרק חלב אם. וככה לעקוב כמה הוא אוכל.

וואי. מוזראורוש3
מצטרפת להמלצה למוקד אחיות. פלוס לתת לו כל היום הנקה. כל פעם שלוק אפילו אבל ממש להשקיע שיכניס נוזלים. 
אם הוא ''אדיש'' אז כנראה שהוא לא ראה סימניחילזון 123

התייבשות מובהקים לא?

טיטולים פחות רטובים זה עוד לא אומר שאין בכלל שתן.

כמובן רק את יכולה לדעת כי את זאת שנמצאת צמוד לילד

אבל סה''כ נשמע הגיוני לעשות מחר בדיקות

וכמובן בינתיים להניק כל רגע אפשרי, ולשים מי מלח וכו'.

אחד הסימנים לילד מיובש זה גמישות העורמקרמהאחרונה

אם את צובטת אותו והעור לא חוזר מהר להיות ישר- אז זה מעיד על התיבשות

וגם ללחוץ על הציפורנים ולשחרר- אם הם חוזרות מהר להיות ורודות- אז זה טוב

אם נשארות לבנות- לא טוב

עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

אני ניסיתי סדרה של דיקור והאמת שלא עזר בכללאמא לאוצר❤
לא לזה ולא למטרה שעשיתי אותו.. ואצל מידי שממש נחשבת טובה זה היה
נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמת

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

הדוגמהoo

שלך דווקא מוכיחה ההפך ממה שאמרת

היתה לך חולשה שלא היתה לה סיבה אחרת

אלא כנראה מדברים רגילים כמו עומס יתר

זו לא האמהות

זה הדברים שהיא מביאה איתה

כמו חוסר שינה עומס ועוד דברים שכתבתי למטה (שגם יכולים להיות בלי אמהות)

זו הייתה חולשה חריגהמתואמת

שלא הייתה לי מעולם לפני כן, וגם אחרי כן (עם יותר ילדים) לא הייתה לי כמוה בעוצמה כזו.

אני לא יודעת מה הסיבה לה, אבל ברור שהיא לא הייתה קשורה נטו לעומס החיים.

ואיש רפואה שיפטור אישה שמתלוננת על משהו חריג בכך שהיא אמא, עלול לפספס דברים קריטיים.

זה נכוןoo

לגבי איש רפואה

איך את יודעת שהסיבה לא היתה קשורה לעומס?

אולי היה עומס על הידיים והחולשה גרמה לך לתת להן יותר מנוחה

כי לא היה לי עומס חריג על הידיים דווקא באותה תקופהמתואמתאחרונה

הסיבה היחידה שאני יכולה למצוא לזה היא עומס רגשי חריג (זו הייתה תקופת הקורונה).

או שאולי היה לי משהו פיזי, שעד הבדיקות כבר עבר... (אולי אפילו פוסט קורונה, מי יודע)

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

כשהפחחתי סוכרים וגלוטןytrewq

הרגשתי הרבה יותר רעננה ועירנית! 

לא היה לי צורך בשנצ, הייתי מתעוררת בבוקר ומצליחה לקום מהמיטה בזריזות וכו'... 

אני משתגעתהריון ולידה

מרגישה בתוך בעיה

לא רוצה ללדת

לא יודעת איך ואיפה זה יהיה

מכחישה מאוד

חוששת מאוד

ובעיקר הזמן עובר מהר מידי ואני לא מוכנה!

בעברי כבר כמה הריונות ולידות ב"ה כשלכולם הגעתי בציפייה, בסקרנות, ברצון

הפעם זה לא כך בכלל!

אני מאוד חוששת ולא יודעת לאן לפנות.

ניסיתי לקבל מענה לפחות נפשי דרך אגודת אפרת

כלום לא מעניין אותם אם אני לא מתכוונת להפיל חלילה. לא מסתכלים לכיוון שלי, מבקשים מסמכים ומבהירים שזה שזה הריון לא מתוכנן ולא קל נפשית בכלל - לא מעניין אותם בנעל.

ואני עצבנית ולחוצה ולא יודעת מה לעשות.

אפילו איפה ללדת אני לא יודעת

אז בטח איך זה יקרה ובטח איך אסתדר אחרי אני לא יודעת

היי, גם אני הרגשתי ככההשתדלות !

לפני הלידה הראשונה... פחדתי מלאאא מכל מה שקשור ללידה. ממש כל דבר.

ולקחתי דולה, וזה הדבר הכי מדהים שיכולתי לעשות לעצמי ולבעלי ולמשפחה שהקמנו.

היא הייתה הכתובת שלי במהלך ההריון לכל התסכולים והפחדים וידעה להרגיע ולהסביר מהניסיון שלה.

תחפשי מישהי מקצועית בנושא שתוכלי להיעזר בה מתוך הידע שלה...

זה לגבי כל הפחד שקשור ללידה... אם יש דברים מעבר שווה לחפש אולי טיפול נפשי שאת מתחברת אליו, משהו לנפש שתוכלי לפרוק שם 

וואו חיבוק ❤️ ומצטרפת לתחושהשאלה גנים

תחושות לא פשוטות!

והתחושה שאת מתאמצת ופונה לעזרה ואף אחד לא מסתכל לכיוון שלך - קשה לא פחות.

מזדהה ממש, בהריון האחרון פשוט לא רציתי ללדת.

מנסה לכתוב פה מה עזר לי:

- לא להילחם בתחושות, לתת להן מקום, זה בסדר שאני מרגישה ככה, זה אנושי וטבעי.

- חיזוק האמונה בצורות שונות. לדעת שה' פה איתי ולא יעזוב אותי, לדעת שבסוף יהיה טוב!

- לדבר על זה עם בעלי / אמא שלי / חברה טובה, לפעמים אמרתי 'אני רק צריכה שתקשיב. לא צריך עצות'

- לפנק את עצמך מלא. מלא מלא. גם מה שבשיגרה את לא מרשה לעצמך. תזכרי שאת מלכה!!!! את מביאה חיים לעולם, זה הזמן שלך להתפנק. נופש / אוכל / סדנאות / מה שעושה לך טוב.

חיבוק גדול!!

ומצטרפת להמלצה לקחת דולה, אמנם מעולם לא לקחתי אבל נשמע שזה יכול לעשות טוב ❤️

חיבוק אהובה, תחושות ממש קשות!אמא לאוצר❤
אשמח ממש אם תכתבי לי בפרטי יש לי מה לכתוב לך ולא רוצה על גבי הפורום🩷
אוף, כ"כ קשה!התלבטות טובה

עד שנוצרים כוחות לנסות לקבל עזרה...

ממליצה לפנות לטיפת חלב. במקום נתנו לי מספר טלפון של עובדת סוציאלית. לרוב זה לאחרי לידה, אבל כשהלכתי פעם בהריון לאחד מהילדים, האחות שאלה איך אני מרגישה לקראת הלידה  אמרתי שקצת קשה. מאוד חוששת.. אמרה שיכולה לדבר עם עוס"ית דרכם. גם לפני הלידה.

אולי זה תלוי סניף - מקווה שתקבלי מענה טוב!

וואו מכירה את התחושותכורסא ירוקה

היה לי הריון אחד שהיה לי כל כך קשה להגיע ללידה, הרגשתי שאני צריכה עוד לפחות 3 חודשים כדי לעכל.. משהו שמאד עזר לי - לדבר לדבר לדבר על זה. אני לא כזאת בדרך כלל, אבל שם ראיתי שככל ששיתפתי, ניתחתי, עיבדתי ופירקתי את זה - לא משנה עם מי (בעלי, משפחה, חברות. חפרתי לכולם בצורה שווה) ככה זה היה קל יותר.

עדיין היה הלם, והלידה היתה מוקדמת ממה שחשבתי שתהיה, אבל עדיין הדיבור עזר מאד

יקרה, תתחילי מהרופאת משפחה. הייתי במקום המאודהתייעצות הריון
לא פשוט שאת מתארת, וקיבלתי מענה מספק מאוד מהקופח..
אולי אירגון ניצה?מוריה

אתר שמצאתי שאולי יוכל לעזור לך

עוברות את זה יחד | The Briah Foundation

לא מכירה את האתר.

ועוד קישור שיש בו מידע על בתי חולים שיש להם התנסות עם טראומות בעבר שמשפיעות על היולדת.

זכויות נשים בלידה | Briah Foundation

יש דרך מרכזי בריאות האשהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אפשרות לשיחה עו''ס, אולי יכול לעזור לך 
פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

את כותבת כל כך יפה!שמש בשמיים

ומגיע לך צל"ש הכי גדול בעולם!

ובא לי להגיד לך, שבסוף, אחרי הבור השחור העצום והבלתי נגמר הזה, בסוף בסוף, יש גם אור, ואת תגיעי אליו ויהיה לך טוב, יום אחד, הלוואי שבקרוב, את תראי פתאום קצת שמיים בין העננים, וקצת אור וקצת תוכלי להרים את המבט ולראות קדימה ולראות טוב. ואני אומרת לך את זה כי הייתי שם, בתוך השחור ואני זוכרת את היום שבו הצלחתי בכלל להתפלל, לקוות לטוב הזה שיגיע, שהמבט טיפה הצטלל ויכולתי לא להרגיש טוב ולראות טוב, רק לקוות, להתפלל ולהאמין שהוא יבוא.

ואת לגמרי אלופה שהלבשת את כולם יפה והתאפרת ובאת להיות בערב משפחתי בחנוכה!

ממש העלית לי דמעות, חיבוק ענק, את כותבת מהמםממתקית

אם הייתי אמא שלך, הייתי רוצה לדעת שזה מה שאת עוברת.
הריון קל ומשעמם, ואל תהססי לבקש עזרה נפשית וגם פיזית עם הילדים והבית.

אוך. חיבוק גדול.אורוש3
חיבוקשירה_11אחרונה

ואני חושבת

שרצוי שאמא שלך תדע מזה זה יכול להקל מעלייך 

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
ביקור חולים עשו את זהשושנושי

יש רופא בשם דר' שווד פיליפ שהיה עושה את זה.

אני יודעת שאחרי שנסגר ביקור חולים הוא עבר לשערי צדק

אולי אפשר לברר איתם אם הוא עדיין עובד שם

אם אכן עובד שם אולי אם זה ממש קריטי לך אפשר לסגור על רופא פרטי ללידה?

אופציה נוספת שמרגיש לי הגיוני שיסכימו זה סנט ג'וזף - הם באופן כללי בגישה מאוד מאוד טבעית בלידות. ברמה שלא כל הזמן יש בכלל מרדים במבנה..

זה בית חולים נוצרי בירושלים, יש יהודיות שמרגישות בנוח ויולדות שם. אני מכירה אחת כזאת שהיה לה ממש קריטי כל הקטע של הטבעי והיה לה טוב. 

נשמע לי הגיוני שגם לניאדו מאפשריםשושנושי

לניאדו בדומה לביקור חולים דוגלים מאוד בלידות טבעיות

אולי תבררי עליהם קצת יותר 

יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
כבר כמה רופאים אמרו שזה אפשריאנונימית בהו"ל
אך לא בבית רפואה בישראל. רק אם חותמים על סירוב.
בחיים לא הייתי חותמת מראש על סירובשושנושי

מרגיש לי חסר אחריות מדרגה ראשונה.

אם הם יציעו במהלך הלידה, את יכולה לשקול להתלבט ולהחליט

אבל מלכתכילה לסרב בלי לדעת מה יקרה בדרך? מטורף לדעתי. 

אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה בדרך...אנונימית בהו"ל
גם בעיני. אלא אם כן, במקרה חירום מנתחים בלי הסכמהיעל מהדרום

לק"י

כמו שמישהי פה כתבה שהיא הסכימה רק בע"פ, כי אם לא, זה היה כנראה לא נגמר טוב.

(לא מדברת על כל ניתוח חירום. לא כולם בלחץ של דקות).

לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

כן, ניסיתי היפוךאנונימית בהו"ל
לצערי לא הצליח
אויש. ולא מציעים לנסות שוב?יעל מהדרום
אם את רוצה לקחת רופא פרטיבארץ אהבתיאחרונה

הייתי בודקת את ד"ר פלוטקין בשע"צ.

אני לקחתי אותו מסיבות אחרות, אבל כשביררתי עליו  ראיתי שהוא גם מיילד עכוז, ובכלל הוא ממש מקצועי (הוא גם עשה לי היפוך. אולי ירצה לנסות שוב לפני הלידה..).

זה לא זול (כ-10,000 ש"ח. אצלנו ההורים עזרו), אבל בעיני זו הדרך הכי בטוחה ללדת ככה.

שתי שאלות ליאהבה.

הבן שנה ותשע שלנו לא ישן טוב בלילה, תמיד מאז שהוא נולד הוא קם כמה פעמים בלילה. היתה תקופה כבר שהוא קם פעם אחת לבקבוק וחזר לישון ועכשיו בתקופה האחרונה שוב ריגרסיה- לא רק שהוא קם, הוא ממש מתעורר וצריך לנהיה לידו,

בהתחלה הוא מתעקש שנעשה לו נעים בגב (חחח חח את החיים) ואחרי שהוא מבין שזה לא יקרה הוא מסתפק בזה שנשכב לידו.

יוצא מצב שאנחנו נרדמים במיטה לידו וישנים איתו. אם אני קמה ויוצאת לפני שהוא ישן מאה אחוז הוא קם ובוכה. או שבשלב שהוא חצי ישן הוא מדי פעם בודק שאני עדיין בחדר

מה עושים?? זה ממש קשה

בנוסף ובעיה יותר חמורה, לבעלי יש יומולדת במוצש ואני לוקחת אותו ללילה אחד לצימר, חשבתי שאחותי או אחיו יבואו לישון אצלנו אבל אם הילד ישים לב שאנחנו לא לידו וואי וואי אני חוששת שהוא לא יצליח לחזור לישון..

שאלה שניה

הוא מאד אוהב מים ואמבטיות בכללי, בימים האחרונים לא מסכים להתקרב לאמבטיה, ממש בוכה כשאני שמה אותו במים ולא מוכן לשבת, צורח והיסטרי.

אציין שבחנוכה הייתי אצל אחותי ורציתי לקלח אותו שם, הוא לא רצה וויתרתי לו, ואחכ גיסי לקח אותי ושיכנע אותו עם כל המשחקים והוא הסכים, וכמובן ברגע שהמים נדלקו הוא התחיל לצרוח , לדעתי הבהלה מהאמבטיות התחילה אז..

מה עושים ואיך משנים את זה?

תודה לכולן על הסבלנות

מקפיצה ליאהבה.
לגבי השינהכורסא ירוקה

זה קשה, אני לא מצאתי פתרון, מנחמת את עצמי שזו תקופה שעוברת (אחרי כמה שנים חחח)

לגבי מוצש - להכין אותו - אבא ואמא יסעו ואתה תישאר עם דודה זלדה/דוד שאול (אל תתנו לו אפשרויות, תגידו לו בבירור מי יהיה), אם תצטרך משהו בלילה הם יבואו לעזור לך ולהיות לידך. בבוקר הם יקחו אותך לגן ואז אבא ואמא יאספו אותך.

אולי הוא יבהל מהרעיון בהתחלה אבל תחזרי על זה שוב ושוב ולאט לאט הוא יפנים.

לרוב בהלה ממים לא מתחילה מנסיון רע חד פעמי, אבל בכל מקרה כדאי לעשות הכל בשיתוף איתו ולתת לו לשלוט בסיטואציה, שיפתח את המים ויסגור וכו.

וגם לשים לב שחדר האמבטיה מחומם ושהמים בטמפ שנעימה לו. לפעמים לנו כמבוגרים הטמפ מרגישה סבבה אבל לילד שהוא יותר רגיש לקור או חום זה יהיה פער משמעותי אם תנסו טיפה לחמם או לקרר

נראלך שהוא יבין?אהבה.
הוא ממש קטן, אני כן מדברת איתו אבל להכין אותו מראש.. לא יודעת 
חד משמעית כןכורסא ירוקהאחרונה

הכנו את הבן שלי בגיל קטן יותר ללידה. הוא היה בערך בן שנה וחצי ולקחנו ספר על ילדה שיש לאמא שלה תינוק בבטן ויום אחד סבתא שלה באה לגור איתם ואז בלילה אבא ואמא נסעו לרופא שיוציא את התינוק והסבתא נשארה עם הילדה, ואחרי כמה ימים ההורים חזרו עם התינוק.

אני גם לא הייתי בטוחה כמה הוא יבין מתוך הסיפור המורכב הזה, אבל להפתעתי מהרגע הראשון הוא התנגד לכל הסיפור הזה ברגע ששמע שההורים נסעו לה 😂 ולאט לאט קראנו שוב והוא קיבל את הרעיון, ואפילו כשבאמת ילדתי הוא לקח את הספר איתו וכל פעם התעכב על השלב שהיינו בו ובעלי אמר שממש ראו איך הספר עוזר לו להבין מה קורה.

אולי יעניין אותך