המלצת זהב ודגל שחור למדוייט המתחילברוקולי
( גם למתחיל שנה חדשה )

מה ההמלצה הכי טובה שלכם לעשות בדייטים ( במובן הרחב לא רק הפגישה ) ?
וחלופין מה Big no no לא לעשות ?
(אפשר לענות באנונימי או לשלוח לי ואפרסם )

*נא לשמור על פרטיות אחרים ולהמנע מזלזול מיותר*
מה?מזמור לאל ידי
אפשר פירוט של השאלה/בקשה?
לא ממש מובן...
>>ברוקולי

מה ההמלצה הכי טובה שלך לתת לאדם שמתחיל לצאת לדייטים? 

ומה ההמלצה הכי טובה שלך לתת לאדם לא לעשות ביציאה לדייטים 

(:הפי
הטיפ הכי חשוב בעיני : זה לחייך, להבין שאנחנו לא באים לסקור את האדם שמולנו אלא קודם כל שומעים אותו קשובים לו בחיוך בנועם וברגישות.

מה לא לעשות: לא לגעת בפלא ולא להשתלט על הפגישה לתת מקום לשני הצדדים שהשקיעו ובאו.
מממ...מזמור לאל ידי
המלצה- לצאת עם מושהו/י שמכירים אישית
קודם לכן- הכי כיף, הכי זורם והכי סיכוי להמשכיות של קשר.

דיס המלצה- לא לפסול אחרי דייט ראשון, למעט יוצאים
מן הכלל לתת תמיד הזדמנות לדייט שני!
המלצת זהב - תהיה עניו. דגל שחור - לא לחפורultracrepidam

פירוט:

יש לך המון כלים. אל תחשוב שעלית על כלל הזהב. תשתמש בבירורים, באינטואיציה, בתחושה כללית.... תבין שתמיד יכול להיות שטעית, שתגלה משהו על עצמך או על האדם שפגשת בעוד שבוע, יום או דקה. ומצד שני, תשתמש גם בבטחון שאתה צודק, אל תתפתה למה שאומרים לך.

וזה מוביל אותנו לאזהרה - תהיה זהיר מלהדביק תוויות. אם מישהו גר בעיר מסוימת זה לא אומר שהוא כזה. לא בא לך כי זה מעלה את הסיכוי שהוא כזה? סבבה. תדע אתה לוקח סיכון, אם השדכן מבין עניין אתה יכול להסביר לו ממה אתה חושש, אבל אל תניח הנחות. אגב, גם לא לגבי עצמך - חלק מהמעלות שלך וחלק מהחסרונות שלך הם בכלל לא קיימים. המצאת אותם בשעת משבר כדי לנחם את עצמך. אז אל תידבק לזה. אולי פעם היית ציפור לילה אבל היום מתאים לך משהו אחר? תהיה פתוח לשינוי. ותהיה פתוח גם למקובעות. זה כלי חשוב ומועיל שלפעמים חייבים להשתמש בו כדי לא להתפזר

לא להתעסק בפלפון, כן להיכנע לחוקי האבירות בעסק חחועלהו לא יבול

השנקל שלימסקנה
פתיחות זה בסיסי ונצרך. (לא סותר טאקט)

בנות לא תמיד רומזות רמזים (אז לפעמים חבל על הזמן שמושקע לשווא בחיפוש אחר משמעויות נסתרות שלא קיימות)
פשוט,והוא ישמיענו
מה שאצל בנות זה נחשב למפורש-
אצל בנים זה מתקבל כרמזים לא ברורים.
אז זה נכון שלא תמיד אתן רומזות, אבל אצלנו אין הבדל בדרך כלל. אנחנו רגילים שאומרים לנו במפורש, ללא משמעויות נסתרות שלא מצויות בטון/ צורת הדיבור, בשפת הגוף או בהיבטים כאלה ואחרים.
כל ההבדל הוא שכשאתן באמת רומזות, אנחנו נרגיש יותר טוב עם עצמנו שלא הבנו

אבל תכל'ס- לרוב בנות נהנות מזה, לא?
שהבנים צריכים לנחש
יש הרבה מאוד בנות שמדברות בצורה ישירהברוקולי

ללא רמזים וללא כוונות וללא סיסמאות
אבל לגבי זה-והוא ישמיענו
"אז לפעמים חבל על הזמן שמושקע לשווא בחיפוש אחר משמעויות נסתרות שלא קיימות"

- מה לעשות.. התרגלנו כבר יותר מדי פעמים
במיוחד אחרי דייט שהבחורה חתכה,
וזורקת תירוצים שבאמת אף אחד לא קונה למה היא החליטה לחתוך.

הכי טוב אגב, במקרים כאלה, לא לפרט כלום.
אם הדרך היחידה לומר היא לשנות מהאמת- אני הייתי מעדיף לא לשמוע את כל זה.
והבחורה לא צריכה להסביר למה היא החליטה את זה. אנחנו לגמרי נכבד את החלטתה, ולא ננסה להתעקש (אם זה כמובן אחרי דייטים ספורים לא נשאל שאלות)
מצוין שאתה יודע מה טוב עבורךברוקולי

אבל מניחה שיש אחרים שירצו אחרת
בכלל בדייטים
אנשים טובים ומשתדלים
בסדר גמור. ולרגע לא חשבתי להכלילוהוא ישמיענו
אתה מדבר על כנות בסיום קשר,advfb

זה דבר אחר לגמרי מאשר כנות באמצע קשר.

באמצע קשר אתה רוצה באמת להעביר מסר מסויים שיעזור לדינמיקה.

בסוף קשר זה לתת כבוד לשני.

כולנו מדברים לפעמים על דברים באופן ישיר ולפעמים באופן קצת פחות ישיר.

אין בזה כשלעמו בעיה. צדיך לדעת מתי מתאים מה. כל אחד על פי האינטואציה שלו. 

נכון, אין ספקוהוא ישמיענו
במהלך הקשר אני נותן אמון.
אבל זה גם כי בכללי אני תמים בקטע הזה,
ולא כ''כ מבין ציניות בכלל וכדו'..
דווקאהפי
לדעתי זה רק מתסכל אותן אין פה שום הנאה ..
מניחה שהן היו מעדיפות שיבנו אותן מאשר שהם יסבירו שוב ושוב.
מבחינתי טון דיבור שפת גוף זה המון
לבנות יש וויב שהוא שונה מגבר, וזה בסדר לא צריך שנהיה אותו דבר.

לכן שני הצדדים צריכים להבין שהם שונים ולקבל אחד את השני..

ברגע שגבר לא מבין הוא יכול לנסות להבין ולהתעקש שתסביר מתי שתוכל .

הידיעה שאנחנו שונים כבר מקלה
נכון, הן רוצות שתהיה הבנהוהוא ישמיענו
כנראה הרצון הוא-
שתהיה הבנה למרות שהן לא אמרו שום דבר ולא רמזו כלום. כי אם הבחור מתחשב ורגיש הוא צריך להרגיש ולדעת בעצמו את מה שלא נאמר או לא יודע מאיזו סיבה..
ובגלל שזה לא ממש הגיוני,
לכן בנים לא מבינים אותן.
ולכן זה גם מתסכל..
פעם הייתי באיזו שיחה מאוד מעניינתשוגי~
זה היה בכלל בהקשר של השירות הלאומי, שיחה שעסקה בקשר בין שותפות בדירה או בתקנים.
והמרצה אמרה שלכולנו יש רצון מאוד טבעי לחזור להיות תינוקות בידיים של אבא ואמא.
שיאכילו אותנו, שיחליפו לנו חיתול, שייתנו לנו לשתות
שיבינו אותנו ושידעו מה אנחנו צריכים *בלי שנצטרך לומר את זה*.
אבל בחיים זה לא עובד ככה, ואם לא מדברים - לא יודעים, ורק נוצר כעס כזה - למה היא לא מבינה אותי? אני עכשיו צריכה את השקט שלי! אני עכשיו צריכה שהיא תתעניין בי! למה היא לא עושה את זה?

זה מזכיר לי שפעם נתקעתי בשירות בשבת בלי משפחה לאכול אצלה. והרגשתי כמה שהאנשים לא נחמדים ולא מעריכים אותי ואת העשייה שלי וכ'ו וכ'ו. ואז דיברתי עם חברה מאוד חכמה והיא אמרה לי - רגע, אמרת למישהו שאת צריכה ארוחה בשבת? ואמרתי - לא, זה ברור מאליו שיש כאן בת שירות שצריכה שידאגו לה.
ואז היא אמרה לי - זה לא פייר! את לא יכולה להאשים את המשפחות כאן אם את לא אמרת. את לא יכולה לצפות מאנשים להיכנס למחשבות שלך ולדעת מה את צריכה...

ושתיהן כל כך צודקות.
יש לנו באמת רצון טבעי שיבינו אותנו, שידאגו לנו. ככה. באופן פשוט בלי שנצטרך "להתאמץ" (גם לומר "אני צריך/ה..." לצורך העניין זה מאמץ).
אבל אין מה לעשות ;) וכדי שיבינו אותנו חייבים לדבר.
חייבים.
מהמם נכוןהפי
נכון, מסכיםוהוא ישמיענו

למרות שבמצבים מסויימים אני לגמרי יכול להבין למה לא אומרים..

יש מצבים בהם הרצון שלנו הוא להסתגר פנימה, ושאחרים ישימו לב.. ובאמת לדעתי הסביבה צריכה לפתח רגישות מסויימת גם לדברים שלא נאמרים. אבל אני חושב שמדובר על מקומות די רגישים..

כשזה לא בא משם- נראה לי שהכי טוב פשוט לפתוח ולדבר, ולהסביר אם יש צורך.. המון פעמים אנחנו צריכים להסביר לאחרים לא בגלל שהם 'טומנים את הראש בחול' או משהו כזה, אלא דוקא כי לכל אחד יש מבט אחר על אותה המציאות. יש מצב שהם הבינו ברמה עמוקה יותר, ואנחנו התכוונו לרמה הפשוטה או להיפך

יפה.חמדת66

נכון צודקהפי
יש מקרים לפעמים שגם אם יש הסברה עדיין הצד השני לא מבין..
נכון. העיקר ללכת כל אחד לקראת השניוהוא ישמיענו

ואני מסכים מאוד עם מה שכתבתוהוא ישמיענו
מסכימה עם ברוקולי והפי -מסקנה
כאחת שמדברת בצורה ישירה וכשיש משהו שלא רוצה שיועבר פשוט לא אומרת, זה יכול לתסכל כשמחפשים מניעים נסתרים לדבריי.

אני לא חושבת שיש לבחור "רוח הקודש" ולכן לא מאמינה ברמזים. (וגם אם הייתה היא כנראה הייתה מכוונת לדברים גדולים יותר מהבנת מחשבותיי)

חושבת שכולנו בסופו של דבר מחפשים מישהו שיבין אותנו. הכי כיף בעולם להיפגש עם חברה ושבמבט חטוף היא מבינה בדיוק מה אני רוצה אבל הקשר הזה נבנה במשך שנים טובות ולכן אני לא מצפה ממדוייט לרמה כזו של הבנה-ללא-מילים.

מאמינה שבמידה כזו או אחרת גם בנים מבינים רמזים, אבל עדיין, לענ"ד גם בנישואים חכם יותר לא להסתמך על זה ולדבר בבירור. יכול לחסוך כ"כ הרבה אי הבנות..

ברור לי שיש הרבה בנות שכן רומזות, וכבן בשידוכים אני מניחה שהייתי מתחשבת בזה, אבל כדאי לקחת בחשבון אפשרות שכשהיא אומרת משהו היא מתכוונת אליו בפשטות.
וזו נראית לי גם הדרך היותר הגיונית. בכל מצב אחר מי שלא אומר מה שהוא חושב - מפסיד.
למה בפגישות זה צריך להיות הפוך?

(אחרי שכתבתי הכל ראיתי את ההודעה הזו על הצורך לדבר ולהסביר בגלל נקודות המבט השונות על המציאות. מסכימה ממש. לזה התכוונתי.

המלצת זהב ודגל שחור למדוייט המתחיל
יפה, תודה!והוא ישמיענו

(וסליחה ש'התלבשתי' פה על התגובה שלך..)

הכל טוב...מסקנה
אל תחפש משמעויות נסתרות ותתייחס לנאמרחופשיה לנפשי
תאמין לי זה הדבר הכי יעיל שאפשר לעשות
בכללי בדייטים אני לא מחפש..והוא ישמיענו

רק בפלא' כשהבחורה מפסיקה את הקשר

לא להציג את עצמך ולא לצפות שהצד השני יציג את עצמוadvfb

"שלום קוראים לי פלוני אלמוני אני עושה ככה וככה ומעניין אותי ככה וככה המשפחה שלי היא ככה וככה"

וואלה גם אם זה יכול לזרום, הכי כיף להתחיל מכל מיני שיחות חולין על הא ועל דא, לחפש נקודות משותפות ולנסות ליצור עליהם שיחה ולזרום.. בניונאסים משיחה פשוטה הרבה יותר לומדים עליו מאשר הצגה לא כנה על עצמו.

ועוד משהו, שבוחרים לא להמשיך - להגיד בצורה יפה ומכובדת שלא מתאים להמשיך - אך גם מליאת בטחון. לא לתת לצד השני תחושה "וואי אני צריכה להתנצל בפניך וממש לא נעים לי ממך שאני לא רוצה להמשיך". זה עצמו נותן תחושה יותר לא נעימה לסיטואיצה. וסה"כ זה נורמלי לא להמשיך. ואם התבאס? קורה, אלו החיים. ברור שצריך רגישות, אך צריך גם רגישות לגבול של הרגישות (קצת מסובך חח). זה לא כזה קל לפעמים, ואולי גם לא כזה קריטי פעמים מסויימות, אבל אני חושב שזה הכיוון.

בכללי לבוא למפגש עם בנאדם ולא ל'שידוך'.

וקצת זהירות לגבי האמירה הבאה אבל נראה לי שהיא נכונה - עדיף יותר להמשיך מאשר לשלול במקרה של חוסר בירור, חוסר ידיעה. כל עוד אתה לא יודע דברים ביחס לשני ואתה עדיין בערפל, אין סיבה להפסיק בבגלל זה להפגש באופן עקרוני. 

המלצה ומה לאהמגניב מירושלים
המלצה: לדעת מה אתה מחפש - דברים עיקריים ועם זה לבוא בפתיחות רגשית לקשר, לכבד את האישה שעומדת מולך.

לא לעשות: לשמור על תקשורת טובה, ואם החלטת שזה לא מתאים אז חייב להגיד לה יפה (מאוד מעליב כשלא חוזרים בטלפון אחרי דייט גם אם לא מתאים )
לא להתחיל לצאת בלי נשיאת חןהלוי מא
המלצת זהב לבוא טבעי איך שאת/ה הכי טוב
המלצות שלי סוסה אדומה
לא לעשות -
לא לצאת בגישה של "היא/הוא לא ת/ירצה אותי".
לבוא עם ביטחון עצמי וענווה.
לא להלחיץ. לא להעיק. להקשיב לקצב האחד של השניה, ולפעול על פי זה.
לא להתנשא, לא לתת תחושה של "אני בודק אותך, אני בוחן אותך וכדו'"
לא לאחר את השיחה שאחרי הדייט (זו הערה לבנים) זה לא מחמיא לכם ולא ראוי ולא מנומס. היה דייט, להתקשר בערב למחרת, במידה ואתה לא רוצה להמשיך, לומר על ההתחלה בצורה עדינה, ולא לדבר איתה על היום שלה ולתת לה תחושה שהכל בסדר ולהפתיע אותה.
לא לחפור בהודעות, אלא אם כן זה זורם לשניכם. אבל יש נשים שלוקח להן זמן לרצות בזה.
לא לצפות מאישה לחזר אחריך בשלב מוקדם של הקשר. זה פחות מצוי ופחות מומלץ לאישה לנהוג ככה. - לא לצפות שהיא תגיע עד אליך, לא לצפות שהיא תיזום שיחה והודעות. לרוב, נשים לא עושות את זה ולא ממקום רע. זה לא אישי.
לא להגיע מסריחים, מוזנחים.
לא לשחק משחקים. להיות אתם ולהתנהג באופן מנומס שלא מנסה להרשים או להפעיל מישהו בצד השני.
לא ללכת במחשבה של אני אשנה אותו/ה. לראות אותו כנתון ולהחליט אם זה מתאים לי כך כפי שהוא.
להשתדל להימנע מלבקש תמונה לפני כן, זה לא מנומס ועלול ליצור פגיעות וחוסר ביטחון בצד השני שאתם לא רוצים שיהיה על הגב שלכם.
לא למרוח סתם קשר.
לא להמשיך מעבר ל3 פגישות אם נראה שאין משיכה, זה לא יבוא אחר כך.
לא לצפות מגבר להיות אישה ומאישה להיות הגבר. זה דופק הכל.
לא להלחץ משתיקות. זה לא מביך.
לא לצאת עם מישהו שיש פחות מ70% סיכויים שהוא באמת מתאים לכם. זה סתם מיותר ומתיש.
לא להלחץ מתקופות יבשות.
לא לצאת מתוך מקום של "וואי אני מבוגר/ת ואני חייב/ת כבר להתחתן", "וואי כל החברות שלי כבר נשואות". כל אחד והקצב שלו. ולא מתחתנים משום לחץ.
גבר, לא לשאול אישה "מה עשית היום", זאת שאלה לא תמיד נעימה למי שעוד לא מרגישה איתך הכי בנח. זה קצת אישי לפעמים.
לא להשלות. כן להיות נחמדים.
לא להטריד! כמובן.

כן לעשות -
אם רוצים לסיים, להשקיע מחשבה באיך ליצור כמה שפחות פגיעות, ועם כמה שיותר טעם טוב בפה בלי ליצור ציפיות. פשוט להיות טובים ורגישים.
אם יש משהו שהפריע ויכול להועיל לאדם שנפגשתם איתו לדעת, לומר בצורה עדינה. לא לוותר על זה. זה יכול לעזור לו להמשך.
להגיע חיוביים, מחייכים, פתוחים להכיר את האדם שאתם עומדים להיפגש איתו. ללא שיפוטיות.
לזכור שכולנו אנשים, אנושיים, עם מעלות, חסרונות כן כן, גם אתה.
גברים - לחזר לחזר לחזר. ובטאקט. בהתחלה לפי מה שמקובל מבחינה נימוסית, ואח"כ לפי האהבה שלך אליה. זה אחד הדברים שיבטיחו לכם הצלחה בלגרום לאישה מולכם להתאהב בכם.
נשים - לחייך. לפרגן.
לכבד את הכללים אבל לא לפחד לסטות מהם במידה וזה מתאים לשניכם. כללים נועדו לסדר הטוב, ולא בשביל לכבול אתכם.
לשחק, לזרוםםם, לצחוק, לכייף.
להתייחס לדייטים כמשהו חיובי וכיפי. רק ככה יתקדם משהו.

מקווה שהועלתי למישהו... ❤
שאפו רציני על ההודעה הזו.מלון
עבר עריכה על ידי מלון בתאריך י"ד באלול תש"פ 21:38
הבאת המון נקודות בצורה נוחה למדי.
והכי חשוב נקודות טובות שגם מה שידוע מהם תמיד טוב לראות שוב.
תותחית!!מישהי 1
ההמלצההיום הוא היום
שלי היא לפנות לדייטים ולמסביב של זה זמן ולהשקיע בפגישות בתכנון וכולי כדי שהפגישה תהיה כייפית.
שני טיפיםלהיות שמח
הכי חשוב בעיניי
בחור- ללמוד להקשיב
בחורה- להבין שלבחור קשה להקשיב וזה לא בא לו טבעי

העצה שלי היא תלמד את עצמך להקשיב על ידי הדייטים
אין דייט מיותר אני מגיע לפגוש בחורה בשביל להקים בית אבל גם אם זה לא ילך למדתי עוד קצת איך להקשיב איך לתקשר יותר נכון איך גם כשבא לי להגיד משהו אני אחכה שהיא תסיים אני אתעניין במה שהיא אמרה ואז אגיד את מה שרציתי להגיד לבנות זה נשמע פשוט לנו זה ממש לא פשוט

אהבה זה לא דבר רציונאלי ולכן לעולם על תעשה השוואות יכול להיות שתראה זוגות שתשאל את עצמך מה הוא מצאה בה ולהפך מה היא מצאה בו ומה זה אומר לגבי?
אז תבין שאין פה רציונאל יש פה השגחה אלוקית ותורך יגיע ואשתך תהיה הכי מושלמת ומאושרת דוקא איתך עם התכונות הטובות שלך ועם התכונות הכביכול פחות טובות שלך
המחשבה הזאת משמחת ויוצרת מציאות

שני צדדים של אותו מטבעמקלידה משהו
לבוא במטרה לפגוש אדם ולהכיר אותו, לא לעשות מבחנים!

את כל מה שאתם רוצים לברר ולדעת לפני שנפגשים, לעשות מול חברים, רבנים, הורים, לא לחסוך, זה חשוב ומשמעותי מאד.
אבל, ברגע שאמרתם 'כן' וקבעתם פגישה, להעביר את המוח ממצב בוחן למצב מכיר. אתם הולכים לפגוש אדם, ולראות האם נעים לכם לדבר, האם השהות יחד טובה לכם.
בבקשה בבקשה אל תבואו לפגישות במצב בוחן. אף אחד לא אוהב שמעמידים אותו במבחן על כל משפט שהוא אומר או תנועה שהוא עושה. זה מעייף ומתיש, אל תעשו את זה לאחרים כמו שאתם לא רוצים להיות במצב הזה.
וגם נגיד שהמדויט עמד ב'מבחן' של הדרישות שלכם, הוא לא ירצה להמשיך בקשר בגלל האווירה הבוחנת והמקשה הזאת.

ועוד נקודה שקשורה לזה, אם הגעתם לדבר על ענייני פוליטיקה, עמדות וסוגיות במחלוקת, תשתדלו בכל הכוח להקשיב במקום כן ולא שיפוטי. אתם לא בהפגנה או באוהל מחאה, וגם לא בדיוני פייסבוק. באתם להכיר אז אל תשפטו.
בושם ומסטיקהאטורי האנזו

אבל לא מוגזם!מזמור לאל ידיאחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלתאחרונה
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))אחרונה
איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfbאחרונה
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחול

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

כמאמר הסיפורנקדימון
שמסתבר שיש לו לפחות גרסה אחת נוספת בבודהיזם.

"מוטב שתסתכל עליה ולא תחשוב עליה, מאשר שלא תסתכל עליה ותחשוב עליה בלי הרף"

רב הנסתר על הגלוימחפש אהבהאחרונה

זו שאלה שכדאי להרחיב יותר מה מטרתה.

בינתיים זה נשמע מהחלל הפנוי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבהאחרונה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

אולי יעניין אותך