המלצת זהב ודגל שחור למדוייט המתחילברוקולי
( גם למתחיל שנה חדשה )

מה ההמלצה הכי טובה שלכם לעשות בדייטים ( במובן הרחב לא רק הפגישה ) ?
וחלופין מה Big no no לא לעשות ?
(אפשר לענות באנונימי או לשלוח לי ואפרסם )

*נא לשמור על פרטיות אחרים ולהמנע מזלזול מיותר*
מה?מזמור לאל ידי
אפשר פירוט של השאלה/בקשה?
לא ממש מובן...
>>ברוקולי

מה ההמלצה הכי טובה שלך לתת לאדם שמתחיל לצאת לדייטים? 

ומה ההמלצה הכי טובה שלך לתת לאדם לא לעשות ביציאה לדייטים 

(:הפי
הטיפ הכי חשוב בעיני : זה לחייך, להבין שאנחנו לא באים לסקור את האדם שמולנו אלא קודם כל שומעים אותו קשובים לו בחיוך בנועם וברגישות.

מה לא לעשות: לא לגעת בפלא ולא להשתלט על הפגישה לתת מקום לשני הצדדים שהשקיעו ובאו.
מממ...מזמור לאל ידי
המלצה- לצאת עם מושהו/י שמכירים אישית
קודם לכן- הכי כיף, הכי זורם והכי סיכוי להמשכיות של קשר.

דיס המלצה- לא לפסול אחרי דייט ראשון, למעט יוצאים
מן הכלל לתת תמיד הזדמנות לדייט שני!
המלצת זהב - תהיה עניו. דגל שחור - לא לחפורultracrepidam

פירוט:

יש לך המון כלים. אל תחשוב שעלית על כלל הזהב. תשתמש בבירורים, באינטואיציה, בתחושה כללית.... תבין שתמיד יכול להיות שטעית, שתגלה משהו על עצמך או על האדם שפגשת בעוד שבוע, יום או דקה. ומצד שני, תשתמש גם בבטחון שאתה צודק, אל תתפתה למה שאומרים לך.

וזה מוביל אותנו לאזהרה - תהיה זהיר מלהדביק תוויות. אם מישהו גר בעיר מסוימת זה לא אומר שהוא כזה. לא בא לך כי זה מעלה את הסיכוי שהוא כזה? סבבה. תדע אתה לוקח סיכון, אם השדכן מבין עניין אתה יכול להסביר לו ממה אתה חושש, אבל אל תניח הנחות. אגב, גם לא לגבי עצמך - חלק מהמעלות שלך וחלק מהחסרונות שלך הם בכלל לא קיימים. המצאת אותם בשעת משבר כדי לנחם את עצמך. אז אל תידבק לזה. אולי פעם היית ציפור לילה אבל היום מתאים לך משהו אחר? תהיה פתוח לשינוי. ותהיה פתוח גם למקובעות. זה כלי חשוב ומועיל שלפעמים חייבים להשתמש בו כדי לא להתפזר

לא להתעסק בפלפון, כן להיכנע לחוקי האבירות בעסק חחועלהו לא יבול

השנקל שלימסקנה
פתיחות זה בסיסי ונצרך. (לא סותר טאקט)

בנות לא תמיד רומזות רמזים (אז לפעמים חבל על הזמן שמושקע לשווא בחיפוש אחר משמעויות נסתרות שלא קיימות)
פשוט,והוא ישמיענו
מה שאצל בנות זה נחשב למפורש-
אצל בנים זה מתקבל כרמזים לא ברורים.
אז זה נכון שלא תמיד אתן רומזות, אבל אצלנו אין הבדל בדרך כלל. אנחנו רגילים שאומרים לנו במפורש, ללא משמעויות נסתרות שלא מצויות בטון/ צורת הדיבור, בשפת הגוף או בהיבטים כאלה ואחרים.
כל ההבדל הוא שכשאתן באמת רומזות, אנחנו נרגיש יותר טוב עם עצמנו שלא הבנו

אבל תכל'ס- לרוב בנות נהנות מזה, לא?
שהבנים צריכים לנחש
יש הרבה מאוד בנות שמדברות בצורה ישירהברוקולי

ללא רמזים וללא כוונות וללא סיסמאות
אבל לגבי זה-והוא ישמיענו
"אז לפעמים חבל על הזמן שמושקע לשווא בחיפוש אחר משמעויות נסתרות שלא קיימות"

- מה לעשות.. התרגלנו כבר יותר מדי פעמים
במיוחד אחרי דייט שהבחורה חתכה,
וזורקת תירוצים שבאמת אף אחד לא קונה למה היא החליטה לחתוך.

הכי טוב אגב, במקרים כאלה, לא לפרט כלום.
אם הדרך היחידה לומר היא לשנות מהאמת- אני הייתי מעדיף לא לשמוע את כל זה.
והבחורה לא צריכה להסביר למה היא החליטה את זה. אנחנו לגמרי נכבד את החלטתה, ולא ננסה להתעקש (אם זה כמובן אחרי דייטים ספורים לא נשאל שאלות)
מצוין שאתה יודע מה טוב עבורךברוקולי

אבל מניחה שיש אחרים שירצו אחרת
בכלל בדייטים
אנשים טובים ומשתדלים
בסדר גמור. ולרגע לא חשבתי להכלילוהוא ישמיענו
אתה מדבר על כנות בסיום קשר,advfb

זה דבר אחר לגמרי מאשר כנות באמצע קשר.

באמצע קשר אתה רוצה באמת להעביר מסר מסויים שיעזור לדינמיקה.

בסוף קשר זה לתת כבוד לשני.

כולנו מדברים לפעמים על דברים באופן ישיר ולפעמים באופן קצת פחות ישיר.

אין בזה כשלעמו בעיה. צדיך לדעת מתי מתאים מה. כל אחד על פי האינטואציה שלו. 

נכון, אין ספקוהוא ישמיענו
במהלך הקשר אני נותן אמון.
אבל זה גם כי בכללי אני תמים בקטע הזה,
ולא כ''כ מבין ציניות בכלל וכדו'..
דווקאהפי
לדעתי זה רק מתסכל אותן אין פה שום הנאה ..
מניחה שהן היו מעדיפות שיבנו אותן מאשר שהם יסבירו שוב ושוב.
מבחינתי טון דיבור שפת גוף זה המון
לבנות יש וויב שהוא שונה מגבר, וזה בסדר לא צריך שנהיה אותו דבר.

לכן שני הצדדים צריכים להבין שהם שונים ולקבל אחד את השני..

ברגע שגבר לא מבין הוא יכול לנסות להבין ולהתעקש שתסביר מתי שתוכל .

הידיעה שאנחנו שונים כבר מקלה
נכון, הן רוצות שתהיה הבנהוהוא ישמיענו
כנראה הרצון הוא-
שתהיה הבנה למרות שהן לא אמרו שום דבר ולא רמזו כלום. כי אם הבחור מתחשב ורגיש הוא צריך להרגיש ולדעת בעצמו את מה שלא נאמר או לא יודע מאיזו סיבה..
ובגלל שזה לא ממש הגיוני,
לכן בנים לא מבינים אותן.
ולכן זה גם מתסכל..
פעם הייתי באיזו שיחה מאוד מעניינתשוגי~
זה היה בכלל בהקשר של השירות הלאומי, שיחה שעסקה בקשר בין שותפות בדירה או בתקנים.
והמרצה אמרה שלכולנו יש רצון מאוד טבעי לחזור להיות תינוקות בידיים של אבא ואמא.
שיאכילו אותנו, שיחליפו לנו חיתול, שייתנו לנו לשתות
שיבינו אותנו ושידעו מה אנחנו צריכים *בלי שנצטרך לומר את זה*.
אבל בחיים זה לא עובד ככה, ואם לא מדברים - לא יודעים, ורק נוצר כעס כזה - למה היא לא מבינה אותי? אני עכשיו צריכה את השקט שלי! אני עכשיו צריכה שהיא תתעניין בי! למה היא לא עושה את זה?

זה מזכיר לי שפעם נתקעתי בשירות בשבת בלי משפחה לאכול אצלה. והרגשתי כמה שהאנשים לא נחמדים ולא מעריכים אותי ואת העשייה שלי וכ'ו וכ'ו. ואז דיברתי עם חברה מאוד חכמה והיא אמרה לי - רגע, אמרת למישהו שאת צריכה ארוחה בשבת? ואמרתי - לא, זה ברור מאליו שיש כאן בת שירות שצריכה שידאגו לה.
ואז היא אמרה לי - זה לא פייר! את לא יכולה להאשים את המשפחות כאן אם את לא אמרת. את לא יכולה לצפות מאנשים להיכנס למחשבות שלך ולדעת מה את צריכה...

ושתיהן כל כך צודקות.
יש לנו באמת רצון טבעי שיבינו אותנו, שידאגו לנו. ככה. באופן פשוט בלי שנצטרך "להתאמץ" (גם לומר "אני צריך/ה..." לצורך העניין זה מאמץ).
אבל אין מה לעשות ;) וכדי שיבינו אותנו חייבים לדבר.
חייבים.
מהמם נכוןהפי
נכון, מסכיםוהוא ישמיענו

למרות שבמצבים מסויימים אני לגמרי יכול להבין למה לא אומרים..

יש מצבים בהם הרצון שלנו הוא להסתגר פנימה, ושאחרים ישימו לב.. ובאמת לדעתי הסביבה צריכה לפתח רגישות מסויימת גם לדברים שלא נאמרים. אבל אני חושב שמדובר על מקומות די רגישים..

כשזה לא בא משם- נראה לי שהכי טוב פשוט לפתוח ולדבר, ולהסביר אם יש צורך.. המון פעמים אנחנו צריכים להסביר לאחרים לא בגלל שהם 'טומנים את הראש בחול' או משהו כזה, אלא דוקא כי לכל אחד יש מבט אחר על אותה המציאות. יש מצב שהם הבינו ברמה עמוקה יותר, ואנחנו התכוונו לרמה הפשוטה או להיפך

יפה.חמדת66

נכון צודקהפי
יש מקרים לפעמים שגם אם יש הסברה עדיין הצד השני לא מבין..
נכון. העיקר ללכת כל אחד לקראת השניוהוא ישמיענו

ואני מסכים מאוד עם מה שכתבתוהוא ישמיענו
מסכימה עם ברוקולי והפי -מסקנה
כאחת שמדברת בצורה ישירה וכשיש משהו שלא רוצה שיועבר פשוט לא אומרת, זה יכול לתסכל כשמחפשים מניעים נסתרים לדבריי.

אני לא חושבת שיש לבחור "רוח הקודש" ולכן לא מאמינה ברמזים. (וגם אם הייתה היא כנראה הייתה מכוונת לדברים גדולים יותר מהבנת מחשבותיי)

חושבת שכולנו בסופו של דבר מחפשים מישהו שיבין אותנו. הכי כיף בעולם להיפגש עם חברה ושבמבט חטוף היא מבינה בדיוק מה אני רוצה אבל הקשר הזה נבנה במשך שנים טובות ולכן אני לא מצפה ממדוייט לרמה כזו של הבנה-ללא-מילים.

מאמינה שבמידה כזו או אחרת גם בנים מבינים רמזים, אבל עדיין, לענ"ד גם בנישואים חכם יותר לא להסתמך על זה ולדבר בבירור. יכול לחסוך כ"כ הרבה אי הבנות..

ברור לי שיש הרבה בנות שכן רומזות, וכבן בשידוכים אני מניחה שהייתי מתחשבת בזה, אבל כדאי לקחת בחשבון אפשרות שכשהיא אומרת משהו היא מתכוונת אליו בפשטות.
וזו נראית לי גם הדרך היותר הגיונית. בכל מצב אחר מי שלא אומר מה שהוא חושב - מפסיד.
למה בפגישות זה צריך להיות הפוך?

(אחרי שכתבתי הכל ראיתי את ההודעה הזו על הצורך לדבר ולהסביר בגלל נקודות המבט השונות על המציאות. מסכימה ממש. לזה התכוונתי.

המלצת זהב ודגל שחור למדוייט המתחיל
יפה, תודה!והוא ישמיענו

(וסליחה ש'התלבשתי' פה על התגובה שלך..)

הכל טוב...מסקנה
אל תחפש משמעויות נסתרות ותתייחס לנאמרחופשיה לנפשי
תאמין לי זה הדבר הכי יעיל שאפשר לעשות
בכללי בדייטים אני לא מחפש..והוא ישמיענו

רק בפלא' כשהבחורה מפסיקה את הקשר

לא להציג את עצמך ולא לצפות שהצד השני יציג את עצמוadvfb

"שלום קוראים לי פלוני אלמוני אני עושה ככה וככה ומעניין אותי ככה וככה המשפחה שלי היא ככה וככה"

וואלה גם אם זה יכול לזרום, הכי כיף להתחיל מכל מיני שיחות חולין על הא ועל דא, לחפש נקודות משותפות ולנסות ליצור עליהם שיחה ולזרום.. בניונאסים משיחה פשוטה הרבה יותר לומדים עליו מאשר הצגה לא כנה על עצמו.

ועוד משהו, שבוחרים לא להמשיך - להגיד בצורה יפה ומכובדת שלא מתאים להמשיך - אך גם מליאת בטחון. לא לתת לצד השני תחושה "וואי אני צריכה להתנצל בפניך וממש לא נעים לי ממך שאני לא רוצה להמשיך". זה עצמו נותן תחושה יותר לא נעימה לסיטואיצה. וסה"כ זה נורמלי לא להמשיך. ואם התבאס? קורה, אלו החיים. ברור שצריך רגישות, אך צריך גם רגישות לגבול של הרגישות (קצת מסובך חח). זה לא כזה קל לפעמים, ואולי גם לא כזה קריטי פעמים מסויימות, אבל אני חושב שזה הכיוון.

בכללי לבוא למפגש עם בנאדם ולא ל'שידוך'.

וקצת זהירות לגבי האמירה הבאה אבל נראה לי שהיא נכונה - עדיף יותר להמשיך מאשר לשלול במקרה של חוסר בירור, חוסר ידיעה. כל עוד אתה לא יודע דברים ביחס לשני ואתה עדיין בערפל, אין סיבה להפסיק בבגלל זה להפגש באופן עקרוני. 

המלצה ומה לאהמגניב מירושלים
המלצה: לדעת מה אתה מחפש - דברים עיקריים ועם זה לבוא בפתיחות רגשית לקשר, לכבד את האישה שעומדת מולך.

לא לעשות: לשמור על תקשורת טובה, ואם החלטת שזה לא מתאים אז חייב להגיד לה יפה (מאוד מעליב כשלא חוזרים בטלפון אחרי דייט גם אם לא מתאים )
לא להתחיל לצאת בלי נשיאת חןהלוי מא
המלצת זהב לבוא טבעי איך שאת/ה הכי טוב
המלצות שלי סוסה אדומה
לא לעשות -
לא לצאת בגישה של "היא/הוא לא ת/ירצה אותי".
לבוא עם ביטחון עצמי וענווה.
לא להלחיץ. לא להעיק. להקשיב לקצב האחד של השניה, ולפעול על פי זה.
לא להתנשא, לא לתת תחושה של "אני בודק אותך, אני בוחן אותך וכדו'"
לא לאחר את השיחה שאחרי הדייט (זו הערה לבנים) זה לא מחמיא לכם ולא ראוי ולא מנומס. היה דייט, להתקשר בערב למחרת, במידה ואתה לא רוצה להמשיך, לומר על ההתחלה בצורה עדינה, ולא לדבר איתה על היום שלה ולתת לה תחושה שהכל בסדר ולהפתיע אותה.
לא לחפור בהודעות, אלא אם כן זה זורם לשניכם. אבל יש נשים שלוקח להן זמן לרצות בזה.
לא לצפות מאישה לחזר אחריך בשלב מוקדם של הקשר. זה פחות מצוי ופחות מומלץ לאישה לנהוג ככה. - לא לצפות שהיא תגיע עד אליך, לא לצפות שהיא תיזום שיחה והודעות. לרוב, נשים לא עושות את זה ולא ממקום רע. זה לא אישי.
לא להגיע מסריחים, מוזנחים.
לא לשחק משחקים. להיות אתם ולהתנהג באופן מנומס שלא מנסה להרשים או להפעיל מישהו בצד השני.
לא ללכת במחשבה של אני אשנה אותו/ה. לראות אותו כנתון ולהחליט אם זה מתאים לי כך כפי שהוא.
להשתדל להימנע מלבקש תמונה לפני כן, זה לא מנומס ועלול ליצור פגיעות וחוסר ביטחון בצד השני שאתם לא רוצים שיהיה על הגב שלכם.
לא למרוח סתם קשר.
לא להמשיך מעבר ל3 פגישות אם נראה שאין משיכה, זה לא יבוא אחר כך.
לא לצפות מגבר להיות אישה ומאישה להיות הגבר. זה דופק הכל.
לא להלחץ משתיקות. זה לא מביך.
לא לצאת עם מישהו שיש פחות מ70% סיכויים שהוא באמת מתאים לכם. זה סתם מיותר ומתיש.
לא להלחץ מתקופות יבשות.
לא לצאת מתוך מקום של "וואי אני מבוגר/ת ואני חייב/ת כבר להתחתן", "וואי כל החברות שלי כבר נשואות". כל אחד והקצב שלו. ולא מתחתנים משום לחץ.
גבר, לא לשאול אישה "מה עשית היום", זאת שאלה לא תמיד נעימה למי שעוד לא מרגישה איתך הכי בנח. זה קצת אישי לפעמים.
לא להשלות. כן להיות נחמדים.
לא להטריד! כמובן.

כן לעשות -
אם רוצים לסיים, להשקיע מחשבה באיך ליצור כמה שפחות פגיעות, ועם כמה שיותר טעם טוב בפה בלי ליצור ציפיות. פשוט להיות טובים ורגישים.
אם יש משהו שהפריע ויכול להועיל לאדם שנפגשתם איתו לדעת, לומר בצורה עדינה. לא לוותר על זה. זה יכול לעזור לו להמשך.
להגיע חיוביים, מחייכים, פתוחים להכיר את האדם שאתם עומדים להיפגש איתו. ללא שיפוטיות.
לזכור שכולנו אנשים, אנושיים, עם מעלות, חסרונות כן כן, גם אתה.
גברים - לחזר לחזר לחזר. ובטאקט. בהתחלה לפי מה שמקובל מבחינה נימוסית, ואח"כ לפי האהבה שלך אליה. זה אחד הדברים שיבטיחו לכם הצלחה בלגרום לאישה מולכם להתאהב בכם.
נשים - לחייך. לפרגן.
לכבד את הכללים אבל לא לפחד לסטות מהם במידה וזה מתאים לשניכם. כללים נועדו לסדר הטוב, ולא בשביל לכבול אתכם.
לשחק, לזרוםםם, לצחוק, לכייף.
להתייחס לדייטים כמשהו חיובי וכיפי. רק ככה יתקדם משהו.

מקווה שהועלתי למישהו... ❤
שאפו רציני על ההודעה הזו.מלון
עבר עריכה על ידי מלון בתאריך י"ד באלול תש"פ 21:38
הבאת המון נקודות בצורה נוחה למדי.
והכי חשוב נקודות טובות שגם מה שידוע מהם תמיד טוב לראות שוב.
תותחית!!מישהי 1
ההמלצההיום הוא היום
שלי היא לפנות לדייטים ולמסביב של זה זמן ולהשקיע בפגישות בתכנון וכולי כדי שהפגישה תהיה כייפית.
שני טיפיםלהיות שמח
הכי חשוב בעיניי
בחור- ללמוד להקשיב
בחורה- להבין שלבחור קשה להקשיב וזה לא בא לו טבעי

העצה שלי היא תלמד את עצמך להקשיב על ידי הדייטים
אין דייט מיותר אני מגיע לפגוש בחורה בשביל להקים בית אבל גם אם זה לא ילך למדתי עוד קצת איך להקשיב איך לתקשר יותר נכון איך גם כשבא לי להגיד משהו אני אחכה שהיא תסיים אני אתעניין במה שהיא אמרה ואז אגיד את מה שרציתי להגיד לבנות זה נשמע פשוט לנו זה ממש לא פשוט

אהבה זה לא דבר רציונאלי ולכן לעולם על תעשה השוואות יכול להיות שתראה זוגות שתשאל את עצמך מה הוא מצאה בה ולהפך מה היא מצאה בו ומה זה אומר לגבי?
אז תבין שאין פה רציונאל יש פה השגחה אלוקית ותורך יגיע ואשתך תהיה הכי מושלמת ומאושרת דוקא איתך עם התכונות הטובות שלך ועם התכונות הכביכול פחות טובות שלך
המחשבה הזאת משמחת ויוצרת מציאות

שני צדדים של אותו מטבעמקלידה משהו
לבוא במטרה לפגוש אדם ולהכיר אותו, לא לעשות מבחנים!

את כל מה שאתם רוצים לברר ולדעת לפני שנפגשים, לעשות מול חברים, רבנים, הורים, לא לחסוך, זה חשוב ומשמעותי מאד.
אבל, ברגע שאמרתם 'כן' וקבעתם פגישה, להעביר את המוח ממצב בוחן למצב מכיר. אתם הולכים לפגוש אדם, ולראות האם נעים לכם לדבר, האם השהות יחד טובה לכם.
בבקשה בבקשה אל תבואו לפגישות במצב בוחן. אף אחד לא אוהב שמעמידים אותו במבחן על כל משפט שהוא אומר או תנועה שהוא עושה. זה מעייף ומתיש, אל תעשו את זה לאחרים כמו שאתם לא רוצים להיות במצב הזה.
וגם נגיד שהמדויט עמד ב'מבחן' של הדרישות שלכם, הוא לא ירצה להמשיך בקשר בגלל האווירה הבוחנת והמקשה הזאת.

ועוד נקודה שקשורה לזה, אם הגעתם לדבר על ענייני פוליטיקה, עמדות וסוגיות במחלוקת, תשתדלו בכל הכוח להקשיב במקום כן ולא שיפוטי. אתם לא בהפגנה או באוהל מחאה, וגם לא בדיוני פייסבוק. באתם להכיר אז אל תשפטו.
בושם ומסטיקהאטורי האנזו

אבל לא מוגזם!מזמור לאל ידיאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך