תעזרו לי להבין את בעלי?הריון ולידה2

לפני כמה זמן פתחתי פה שרשור על חוסר חשק (כמה חודשים אחרי לידה, מניקה. לא מונעת).

ותליתי תקוות גדולות בווסת שתגיע, שאז יחזור לי החשק (כמו שהיה בפעמים הקודמות)

והנה הגיעה הוסת (פעם אחת בינתיים),

החשק לא חזר, אבל כן גיליתי משהו שמפריע לי:

ההתנהלות שלנו בימים המותרים כמעט זהה לזמן של וסת

מלבד לא להעביר מיד ליד, ולהרחיק מעט את המיטות, ההבדל היחידי הוא הפעם-פעמיים בשבוע שהולכים לישון יחד (בדר"כ פעם אחת...)

לא שואלת אם זה תקין או לא, אני יודעת שלי זה לא עושה טוב.

מרגיש לי שהוא מחפש מגע רק אם זה ימשיך במיטה. והוא לא יוזם מעצמו כי למד שרק כשאני יוזמת זה באמת ילך (לצערי זה די נכון).

אני יודעת שכשאני יוזמת הוא תמיד שמח ובעניין.

אז פתחתי את זה מולו, ואמר שברור שמגע סתם יעשה לו טוב והוא ישמח (כששנינו נקיים, אחרי מקלחת. קצת איסטניסט ;))

עבר זמן, שום דבר לא השתנה.

דיברנו עוד פעם, למרות שהרגשתי די מושפלת.

הוא התנצל, ובערך יומיים היה מעט מגע לפני שהלכתי לישון.

מאז כמה ימים הוא הגיע למיטה לפני שהלכתי לישון (ברור שזה בעקבות השיחה) - ורק מפטפט מעט. אפס מגע.

ואני פשוט לא מבינה מה זה אומר

הוא באמת בעל טוב, ואני אוהבת אותו. ואני די בטוחה שהוא אוהב אותי גם כן.

אבל מה, הוא לא נמשך אלי בכלל? לא נעים לו חיבוק, נשיקה?

אוף, מבאס אותי. מרגישה מושפלת. לא בא לי לדבר איתו על זה שוב. גם לא בא לי להמשיך ככה.

הלימוד זכות היחיד שחשבתי עליו, שאולי זה מעורר אותו מדי, והוא יודע שלא יגיע לסיפוק אז הוא מעדיף להימנע לגמרי, אבל זו סתם מחשבה.

בינתיים אני בבאסה.

הלוואי ותעזרו לי.

ה-״אולי זה מעורר אותו..״, בסיום הפוסט, אכן עשוי להסביר אתקרן-הפוך
היחס וההתייחסות שלו.

אני מניחה שאת מנוסה ומכירה את הביטוי הגופני המיידי בגוף הגברי לגירוי מיני.
הגבר מתגרה מייד. לא זקוק למשחק מקדים והכנה ממושכת...
עצב הצמידות הגופנית בינכם, להיות מכורבלים ביחד במיטה, להתחבק, כבר ״מדליק״ ומגרה אותו ובאופן טבעי הוא רוצה להמשיך ליחסים כדי להינות.
בטח ובטח אם מוסיפים ועושים נעים זה לזו וזו לזה. קצת ליטופים בגב וחיבוק.

לנו נעים המגע הקרוב והמעשים הקטנים והנעימים.
אלו לא פעולות גופניות שממהרות להביא אותנו לגירוי מיני וצורך להמשיך לחיבור.
הגבר במצב הזה כבר עמוק בתוך הרצון להגיע ליחסים מלאים.

זה לא אומר ללכת לקיצוניות הנגדית ונוגעים ומתכרבלים רק כשיש ממש יחסים.
ברור שצריך לגוון ולשלב - גם ללכת לישון ביחד ללא יחסים וגם עם יחסים.

וכיוון שהוא יודע שהוא אף פעם לא יזכה להגיע ליחסים כאשר הוא היוזם, הוא נוקט בגישה שמרחיקה אתכם ועוזרת לו לא להתגרות לחינם ואז להישאר ללא סיפוק.
אוף, אבל מה אפשר לעשות?הריון ולידה2

כשאני אומרת שיש מעט מגע, הכוונה באמת מעט. בלבוש מלא.

אין מצב שיחזור לי החשק כשאני מרגישה שהוא מחפש מגע רק כדי להגיע לסיפוק מלא, אני ממש לא רואה איך זה יכול לקרות.

אובדת עצות מבולבל

יש הרבה דרכים לעורר חשק. זה לא רק גזירת גורלמיקי מאוס
כמובן שהמצב הפיזי מאוד מאוד משפיע. לא מזלזלת כמובן..
ונכון שלפעמים מה שלא תעשי ההורמונים יהיו חזקים ממך.
אבל- בדרך כלל יש מה לעשות כדי לעורר את החשק.
זה כנראה יצריך הרבה מאמץ, בעיקר התבוננות עצמית, ניסוי וטעיה אבל תחפשו איך אפשר לעורר אותך קצת יותר. זה יכול להיות מגע מסוים, ריחות, בילוי מקדים כלשהו, מצעים נקיים...
זה נקודה אחת.

נקודה שניה היא תקשורת. לא קל לדבר על הדברים האלה. נשמע גם שבעלך לא הצליח לפתוח ולהסביר את עצמו וזה נורמלי (מאוד מביך) אבל אם תצליחו לייצר ביניכם את הפתיחות הזו זה יעזור לכם להבין באמת מה קורה ואיך אפשר להתקרב.

ואני מעלה בזהירות נקודה- אפשר להניח שמגע מעורר אותו. מגע שלא מוביל לכלום זה מאוד מתסכל וגורר אותו להתמודד עם חשק בלתי מסופק, ברור שגם גבר יכול להנות מסתם מגע אבל כנראה בגלל שאתם במצב כללי בעייתי בהקשר הזה אולי זה משפיע. ובכ"ז את מצפה (ובצדק) שהוא יקריב קצת מעצמו וייתן לך את מה שאת צריכה שזה מגע סתמי בלי לגמור. תחשבי עם עצמך עד כמה את יכולה להקריב קצת מעצמך ולהתאמץ להגיע ליחסים מלאים לפעמים גם כשהוא יוזם. לא בכח כמובן, אם תרגישי חייבת זה נוראי, אבל כן מתוך רצון לשמח אותו ולתת לו מה שהוא צריך (ברור שאת עושה את זה לפעמים. כי כתבת שאתם כן מקיימים למרות שאין לך חשק)

תחשבי כמה זה מבאס שתמיד כשהוא יוזם זה לא עובד לו, זו הרגשה של דחיה. ברור לי למה הוא חושש... ואחרי מספיק תחושות כאלה מילים זה לא מספיק. זה לא משכנע.

לא פשוט... בהצלחה!!
תגובה מקסימה ⁦❤️⁩ אהבתי. ⁦❤️⁩⁦❤️⁩תותית ואגסית
את מוכנה לזרום איתו? מבינה שגם לו יש צרכים של מגע אבל שוניםבאר מרים
מסכימה לאפשר זרימה טבעית ולהיות פתוחה לכל התפתחות?

את בעצם מציבה לו תנאי:
מגע גופני-רק בתנאים שלי. רק כשאני איזום וארצה יהיו יחסים,
מגע חלקי - כמו שנעים לי ומתי שבא לי וכו..

הוא מנסה לכבוש את עצמו ולפרגן לץ את מה שאת רוצה אבל כנראה שזה רחוק מהמקום שלו.

את מפרשת מגע קליל שיוביל לגירוי שלו וליחסים ספונטניים כדבר שלילי שמעיד על כך שהוא נוגע בך רק כדי לספק את עצמו, ולעומת זאת ברור לך באותה מידה שהצורך שלך במעט מגע קליל שלא מוביל לכלום הוא לגיטימי.
מי אמר איזו מהאפשרויות לגיטימיות ואיזו לו.. (רמז: את!)

למה ברור לך שהצרכים שלך חייבים להתממש ואת מרגישה ממש פגועה כשזה לא קורה,
ולעומת זאת ברור לך שהצרכים שלו לא לגיטימיים בכלל ואת נפגעת שהם בכלל קיימים?

תסתכלי על זה הפוך:
יש לך בעל נהדר שמשתדל לכבוש את הצרכים שלו כי הוא רואה שזה לא בא לך בטוב, עושה מאמצים לתת לך את הצרכים שלך (נכנס למיטה ומשוחח איתך כי זה מה שהבין שביקשת..), לא יוזם יחסים כי את יצרת מצב שרק כשאת תיזמי לאפשרי לזה לקרות אז הוא מחכה לך.

וכן, קשה לו מגע קליל בלי התפתחות נוספת *באותה מידה* שקשה לך שכל מגע יש מתפתח הלאה.
אתם פשוט שני אנשים שונים (גבר ואשה כבר אמרנו?) בעלי מבנה גוף-נפש שונה והמגע מתפשר אצל כל אחד מכם אחרת.

בקיצור מבין שניכם הוא מנסה להתאים את עצמו אליך.
ואת - לא רק שלא מנסה לגלות מה הצרכים שלו ולהתאים את עצמך אליו,
אלא פגועה מכך שהצרכים שלכם שונים..

אולי תנסי לשנות משוואה: תתני לעצמכם תקופה שהוא מוביל במגע ואת פתוחה לכל מה שיקרה (כם כשלא ממש בא לך, תחשבי שבאותה מידה שאת מצפה ממנו לזרום עם הצורך שלך את עכשיו זורמת עם הצורך שלו..) ומאפשרת לו לגיטימציה להביע את האהבה שלו אליך בתורה שזורמת לו (גם אם תקיימו יחסים כל ערב, ואפילו יותר מפעם ביום.. גם אם מראה לל שהקשר מגיע יותר מתוך גירוי וסיפוק). אולי הזרימה בקצב שלו תפתיע את שניכם.. ואולי מתוך זה תוכלו למצוא איזון שמאפשר לשניכם מילוי צרכים?

💝🌹קרן-הפוך
עיניים מקצועיות של מדריכת כלות.
וואו, כמה נקודות למחשבה. תודה לך!הריון ולידה2

אני קוראת שוב ושוב.. ממש שמחה שפתחתי את זה

עד עכשיו הרגשתי שבעצם זה אינטרס שלו באותה מידה שיחזור לי החשק, ומה שאני מרגישה שיעזור הוא צריך לעזור לי.

צריך לשנות קצת גישה.

וזה לא שהוא יוזם ואני לא זורמת, הוא פשוט כבר לא מנסה ליזום בכלל.. אז אדבר איתו על זה בע"ה

שוב תודה

את מיוחדתרקלתשוהנ
איזה ראש פתוח, לקבל ככה בפתיחות ולא ישר להסתייג מנקודות למחשבה שהן על עצמך ולא על בעלך.

בהצלחה ענקית
אילולא הפורום והעזרה מכל הלב כאן - היה לכאורה צורךקרן-הפוך
לשמוע את ההמלצות הטובות - אך לא בחינם כמו עכשיו, אלא לאחר פגישת ייעוץ עם יועצת מקצועית.

הפורום גם חוסך לנו כסף יקר
חח לא מיוחדתהריון ולידה2

באמת רציתי שיעזרו לי להבין את בעלי, הכותרת לא היתה סתם.

וב"ה קיבלתי כיוונים.

העיקר שלא אמרו לי שבאמת הוא לא רוצה אותי מוציא לשון

הסוגיה שלך נראה לי מוכרת בכל בית ... בסיטואציה דומהקרן-הפוך
איזו תגובה יפה. לקחתי ממנה גם לעצמילפניו ברננה!
מצטרפת...פרקדה
אכן תגובה חשובה
יש לי הסתייגות רק מהחלק האחרוןהריון ולידה2
אני בעד שהיא צריכה לנסות לזרום ולהיות פתוחה למה שיקרה.
אבל בעיניי זה ממש לא אומר שהיא צריכה לקיים יחסים כל ערב אם לא מתאים לה רק כדי להיות ״זורמת״.
בעיניי היא יכולה לזרום ולתת לעצמה לראות לאן זה מתפתח. אם מתאים לה יחסים באותו רגע (אפילו אם היא חשבה בהתחלה שלא יבוא לה) - אז שיהיה בכיף. אם לא מתאים לה - צריך לעצור. והבעל צריך להתמודד.

אני מגיעה מהעולם החילוני. גם שם מדגישים בפני נשים ואפילו בפני נערות צעירות שהיא יכולה ״לזרום״ עם החבר שלה כמה שבא לה אבל ברגע שהיא רוצה לעצור אז היא אומרת שעוצרים. והגבר/נער חייב לעצור, גם אם הוא ממש ממש רוצה עכשיו. וכן, גם לי אישית היו מקרים שלא התחשק לי והחבר שלי בזמנו ניסה לשכנע אותי בחיבוקים ומגע והיה כולו בעניין אבל לי לא התאים באותו רגע אז אמרתי שלא מתאים והוא התבאס מאוד אבל קיבל את זה והפסיק. מה הוא עשה אח״כ עם החשק שלו - זה עניין שלו ולא שלי.

ואז התוודעתי לעולם הדתי ולשז״ל ולכמה ״קשה״ לגבר לעצור. אפילו כאן בפורום נשים באות ואומרות שממש לא התחשק להן אבל הן לא רצו שהבעל יסתכן בשז״ל אז ״זרמו״ בלית ברירה. ומקריאה מהצד היה אפילו נראה לי שחלק מהבעלים הביאו את עצמם בכוונה למצב הזה כדי ידעו שהאישה ״תזרום״ כדי שלא יהיה שז״ל.

אני לא רוצה להשתמש במילים קשות, אבל זה מאוד פסול בעיניי.
אם לאישה לא מתאים מאיזו סיבה שהיא צריך לעצור. גם אם זה באמצע היחסים (וכן, גם חוקית אם אישה רוצה לעצור אפילו באמצע!!! הגבר חייב לעצור).
הגישה הזו בציבור הדתי שהאישה לא יכולה לשנות את דעתה כי איזה מסכן הבעל וקשה לו ואוי ואבוי יהיה שד״ל - מאוד פסולה בעיניי.
גם היום אם יהיה שז״ל או לא זה לא מה שמניע אותי. זה שלו ולא שלי.

כתבתי באנונימי בגלל שהתייחסתי לעובדה שגדלתי כחילונית ואני מפחדת מאאוטינג.

קדימה, עגבניות.
אני דתיה וגם לא הסכמתי לגמרי עם החלק האחרון..תמרי.
לא חושבת שזו התפיסה אצל כל 'הדתיים'
איזה עגבניות?! מסכימה איתך ב-100%סורבה
כתבת דברים שבעיני הם בסיסיים
ממש ממש בסיסיאמא של בנותי

אחרת זה יכול להיות תשע מידות...

גם הלכתית לא נכון שהאישה תסכים כי היא מרגישה שאין לה ברירה - שז"ל או כל סיבה אחרת! זה מימד מסוים של אונס, ואסור הלכתית לשמש כך! חיי אישות מותרים אך ורק כשהאישה מתרצה, לשון רצון.

זה לא מה שהיא כתבה.את מפילה פה את כל מה שקלטת במקומות אחריםמיקי מאוס
נכון שיש לפעמים תפיסות מעוותות שמפילות על האישה את האחריות לשז"ל של הגבר.
אבל זה מעט ב"ה. (לא שאני לא מסכימה שדחוף למגר את זה. ומנקודת מבט דתית לגמרי)
וממש ממש לא הדעה של ה"דתיים".

ואין ספק שמה שכתבת נכון ויתקבל פה כנראה אצל הרוב המוחלט.
ואולי אפילו טוב להדגיש את הנקודות האלה! אבל לא כסתירה למה שהיא כתבה אלא כהשלמה

באר מרים לא כתבה משהו הפוך..
היא הציעה לה לזרום איתו - לא דרשה ממנה לזרום בכל מחיר. ברור שאם רע לה ולא מתאים לה אז לא. וברור שאף אחד כולל בעלה לא יחליט לה אם יהיו יחסים. רק שיש לזה מחירים זוגיים וזה טבעי ונורמלי וצריך להסתכל על זה באחריות בוגרת ולא להשתבלל ב"מה בא לי כרגע" . כל אישה מכירה את עצמה ומחליטה מה גבולות הגזרה שהיא מוכנה לנסות ומה לא
זה לא ממש מה שהיא כתבההריון ולידה2
ובאר מרים (שאני מאוד אוהבת אותה!) כמובן יכולה לבוא ולהבהיר את עצמה.
אבל היא דיברה על ״לזרום״ עם מה שהוא רוצה, אולי רק לתקופה. וואלה, בעייתי בעיניי.

נכון, יש מחירים. באופן כללי יש מחירים לפערים במיניות בין שני בני הזוג, לא קשור בכלל להריון/לידה/הנקה. יש מקרים שיש פערים נקודה.
מה עושים איתם זו שאלה אחרת.
גם את בהודעה שלך מדברת על ״להשתבלל״ וכבר נותנת לזה קונוטציה שלילית. כאילו זה לא בסדר שלא בא לה, היא ״השתבללה״ ב״מה בא לה כרגע״.
כשאת מציגה את זה ככה, גם את מפילה את האחריות על האישה שצריכה ״לזרום״. נקודה למחשבה ❤️

אולי שהגבר ינסה ״לזרום״ ויתן לאשתו את המגע שהיא כל כך צריכה? אולי שהוא ״יזרום״ איזה תקופה על מגע שלא מוביל ליחסים, כי זה מה שאשתו צריכה כרגע? כי זה מה שיגרום לה להרגיש שהוא אוהב אותה ולא רק את היחסים ביניהם? למה אין ממנו את הציפיה הזו ש״יזרום״ ויעשה מאמץ?

אה, בטח כי הוא גבר. וקשה לו. אז במקום שהוא יעשה מאמץ לשלוט על עצמו גם אם הוא נורא ״מעורר״ היא זו שצריכה לזרום איתו. במקום זה הוא מקבל מדליה על זה שהוא בכלל לא מנסה כדי ״לא להתאכזב״.

האמת? לי זה בכלל נראה כמו סוג של להעניש אותה. את לא רוצה יחסים? אין בעיה, אז גם לא תקבלי חיבוק.
בדיוווקחולת שוקולד
ההבדל הדק בין לשאת באחריות על השזל שלו או לקיים יחסים בלית ברירה לבין לעשות את זה בלי חשק בשבילו כי את רוצה לעזור לו ושיהיה לו טוב (כמובן כל עוד זה לא כואב או שממש אין מסוגלות) הוא הבדל שמים וארץ
זה בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את זה ואז ראיתי שעשית לי את העבודה
סליחה, בעיניי ממש לא נכון יחסים ״בלי חשק״הריון ולידה2
ובטח שלא לעשות את זה כל יום או אפילו יותר מפעם ביום!!! (כמו שבאר מרים הציעה) בלי חשק, רק כדי שיהיה לבעל כיף ונחמד ושאשתו ״תזרום״ איתו.

כנראה שזה ההבדל בינינו.
בעיניי אין ״הבדל דק״ בין הדברים שכתבת, ואני חושבת שזה ממש ממש פסול לקיים יחסים ככה.

נראה לי שאם יש כזה פער בדעות שלנו אז אפשר לעצור כאן את הדיון כי זה פער כל כך גדול בגישה שאין שום טעם להמשיך לדון.

ומדגישה: ממש אין כאן עניין של גבר/אישה או להתחשב רק באישה כמו שכתבו לי קודם.
בעיניי גם גבר לא צריך לקיים יחסים בלי חשק (מצוות עונה או לא) וגם מגבר לא אצפה ש״יזרום״ עם אשתו כל יום או אפילו כמה פעמים ביום כי ככה בא לה.
סבבה, זכותך לחשוב אחרתחולת שוקולד
(יש זוגות שפשוט לא יקיימו יחסים כל חייהם אם זה יקרה רק כשיש לאישה חשק)
ובמקרים כאלה צריך לחשוב מה הבעיההריון ולידה2
ואיך לפתור אותה. מן הסתם רוב בני האדם נולדים עם חשק מיני מסויים (יש גם א-מיניים ונשאיר אותם בצד כרגע), גבוה או נמוך או משהו באמצע (והכל תקין, גם לגברים וגם לנשים וכבר דיברו כאן על חשק של גברים לאחרונה).

אם יש בעיה מסויימת שגורמת שזוגות לא יקיימו יחסים ״כל חייהם״ לפי דברייך צריך לטפל בה.
אבל לקיים יחסים בכוח בלי חשק רק יעצים את הבעיה! וירחיק את הפתרון עוד יותר.
בעיניי זה עלול לדון את הזוג ליחסים בלי חשק, כדי לסמן וי, לתקופה מאוד מאוד ארוכה, ואולי אפילו לכל חייהם. וכמובן שיש לזה השפעה על עוד תחומים ביחסים הזוגיים.

האם עדיף יחסים בלי חשק רק כדי לרצות את אחד מבני הזוג או יחסים במינון נמוך, אולי אפילו נמוך מאוד? בעיניי השני, חד משמעית.
וחוץ מזה, אם אני זוכרת נכון במקרה הזה הפותחת בכלל אחרי לידה ומניקה, אז במקרה הזה בוודאי שעדיף בעיניי תקופה קצת קשה של יחסים במינון נמוך (כי אין לה חשק, מה לעשות) ולא עכשיו לצפות ממנה שתקיים יחסים כל יום כדי לשמח אותו, ולהכניס את היחסים שלהם למצב כזה בעייתי, שיכול להמשך שנים קדימה. זה יכול להיות פשוט הרסני לקשר.
אז כן, בעיניי כאן הבעל צריך לעשות מאמץ ולהבין שיש שינויים אחרי לידה (הורמונליים, פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, מה שבא לך) ולתמוך כמה שהוא יכול. קשה לו? גם להיות בהריון וללדת ולהניק זה לא ממש פיקניק.
ואם זה היה הפוך (נניח יש גברים עם דכאון אחרי לידה, או משברים אחרים בחיים) - גם מהאישה הייתי מצפה לאותה התנהגות בדיוק ולא שתצפה שהגבר יקיים איתה יחסים בלי חשק מצידו. כמו שכבר אמרתי, אין כאן עניין של גבר/אישה בכלל.
ברור שצריך לטפל, זה לא סותרחולת שוקולדאחרונה
אני חושבת שאת מציגה כאן גישהבת 30
שהיא גם קיצונית לצד השני
למה, לפי התפיסה שאת מתארת, האישה היא זו שבה תמיד חייבים להתחשב? ולעצור מיד אם לא רוצה להמשיך? אם אישה מתנהלת ככה הרבה פעמים זה ממש יכול להזיק לקשר.
למה א''א שהאישה גם תתחשב בגבר?
כמו כל קשר- צריך שיהיה קשר ותהיה הדדיות גם ביחסים.
הדעה שלי הייתה זהה אם גבר היה כותב את ההודעההריון ולידה2
אם מישהו היה בא לכאן ואומר שאשתו כל הזמן רוצה יחסים ולא נוגעת בו בכלל בלי קשר ליחסים. גם אז בעיניי לא היה נכון להגיד לו לזרום איתה תקופה גם אם זה אומר שמקיימים יחסים כל יום.
הדדיות? בהחלט. הדעה שלי נכונה לשני הצדדים.
וגם אם גבר היה רוצה לעצור והאישה לא הייתה מאפשרת לו לעצור זה פסול בעיניי.
נראה לי שלא הבנת אותהפרקדה
אני מסכימה איתך בגישה. אבל יש מעבר לזהמיואשת******
יש לתת לגבר שלך אהבה.
כשאת מקיימת איתו יחסים בלי חשק כי את רואה שהוא מאד רוצה, את נותנת לו מתנה. מאהבה.
אבל, זה אך ורק אם את רוצה לתת לו את זה. אם זה מגיע מאהבה
לא בקטע של לא נעים, לא בקטע של לדאוג לשזל שלו. בקטע של לתת לו באהבה משהו שטוב לו עכשיו.
זה מגיע ממקום מאד פנימי ועמוק, זה לא משהו שאפשר לעשות הרבה, בטח לא בכח ובטח לא בצורה יומיומית. אבל לפעמים, מרצון ומאהבה- זה אפשרי.
אני "מתרגמת" את הדברים כמו שאני הבנתי אותםפרקדה
סוד העצה הזאת הוא בבחינת " אחרי הפעולות נמשכים הלבבות". גם אם את *בוחרת* להתחיל את ה"ארוע" בשבילו, למרות שאין לך ממש חשק, יש הרבה הרבה סיכוי שהמעשים ימשכו את הלב ותגלי שאת שם בשביל עצמך. כשאתם יחד יבואו פתאום המילים החמות והאוהבות, יבוא המגע הרך והאוהב... ויש בהם כח עצום לעורר את החשק והרצון שהיו כבויים או חבויים בך. לא מדובר על להיות איתו 'בשבילו' כאילו את במשימת מסירות נפש אלא להיות איתו בשביל עצמך ובשביל שניכם כי הפעולות פועלות נפלאות... גם על הגוף וגם על הנפש.
זה ממש לא תמיד עובדמיואשת******
יש מצבים שלא משנה כמה הוא משקיע לא יבוא החשק. ולא ימשכו שום לבבות. ועל זה דיברתי שאמנם לרוב אני לא בעד בכח, אבל לפעמים כן , אני נותנת לו מתנה מכל הלב. ואז אולי אין לי חשק מיני אבל יש לי חשק לשמח את בעלי מתוך אהבה גדולה. וזה חשק מהמם גם כן.
הייתי צריכה לשייך את התגובה שלי לכלפרקדה
המוחות על העצה שנתנה לה באר מרים
טוב. חזרתי לפורום וראיתי כמה מתווכחים עלי..😉באר מרים
ברור שלא התכוונתי לקיים יחסים בכח ומתוך תחושת אין ברירה..

התכוונתי "לזרום" במובן של לתת לו להוביל בקדר ולאפשר לעצמך להיפתח אחריו. קצת בסגנון של "לדעת להיכנע"..

כמו באם יוצאים לאירוע אני יכולה להיות עסוקה כל הזמן במה טטב לי ומה אני רוצה ומצד שני אני יכולה להרפות ולהתענג בכיף על ההובלה שלו..
להנות מהאוכל שהוא בחר עבורי אפילו אם זה שונה מהבחירה הרגילה שלי, מהבילוי שהוא בוחר שהוא במקום אחר, ולאפשר לעצמי לצאת מהמשבצת הרגילה שלי ולזרום בצשהו אחר.

לדעתי, כשזה נעשה מבחירה גמורה והבנה וידיעה שאף אחד לא מכריל אותי ושתמיד יש חי ברירה, אז אני בוחרת להסיר מעצמי את הבחירה ולזרום עם הבחירה שלו.

בהנחה שלפותחת אין קושי פיזי עם חיי אישות, וההפך, היא במובן מסויים רוצה גם שהוא יזום ומעוניינת בהעמקת המגע, יתכן שע"י כך שהיא תזרום איתו ותיתן לו לנהל את העניינים הוא ייפתח והקשר יעמיק, וכתוצאה מכך ממילא תיווצר יותר רגישות ויגולת להעניק לה גם את סוג המגע שמתאים לה.

דרך אגב, אותו דבר יכול להיות נכון גם הפוך, רק שהיא זאת שמתייעצת ולא הוא..

דבר נוסף שלמדתי מבעלי ולקח לי זמן להבין:
ככל שגבר יותר חי בתחושת צורך "להתאפק" ולהיות מוכן "לעצור את עצמו" ולא להרשות לעצמו "להיסחף", הוא מתרחק גם רגשית ונמנע מהבעות אהבה קלות יותר. וכל מגע קל מעורר אותו ישר לכיוון הזה.
הרבה פעמים דווקא כשהוא חי בתחושת שובע מריבוי יחסים ומרגיש שבאמת "פיתו בסלו" ושבכל פעם (כמעט) שירצה אשתו תהיה איתו, זה מאפשר לו להתפנות רגשית למימדים אחרים בקשר ולהעמיק את הקשר גם מבחינה רגשית וגם מבחינת מגע יותר קל.

לקח לי זמן להבין את זה.. אבל זה מה שבעלי הסביר לי..

מנסה לדמות את זה לאוכל: מי שחי בתחושת רעב תמידית (או ילד שמחלקים לו ממתקים במידה ממש קטנה) כל הזמן חושב על אוכל, מדמיין אוכל, כשמגיע למקום ישר מדמייין מה יקח ומה לא, כשוי להעמיס את הצלחות בבר הגעה הרבה מעל הצורך, ואפילו "להתנפל" על האוכל וכשאי אפשר מעדיף לא להתקרב לכיוון המסעדות והדוכנים.

לעומת זאת מי שרגיל לאכול טוב מתי שרוצה וכמה שרוצה - פחות חושב על אוכל, יכול להיות במקום עם ריח של אוכל ולשקוע בעניינים אחרים, לעבור ליד דוכנים בלי להתפתות לכיוון וכו', כי הוא חי בתחושה שאם באמת יהיה רעב תמיד יוכל לאכול באותו רגע..
(לא בטוחה שזה משל מוצלח).

והערה אחרונה: כן, בזוגיות המון פעמים אני הולכת לכיוונים שונים מהתכנון המקורי שלי, ואם אני מוכנה להרפות אני מצליחה לגלות שם יופי אמיתי וברכה שלא רק "ויתרתי" בשבילו אלא גם הענקתי לעצמי ( או הוא בעצם העניק לי). וככל שהוא יודע שאני בכיף ובשמחה זורמת לכיוונים שלו, יש לו יותר את העמדה הנפשית הנכונה לזרום איתי לכיוונים שלו וטוב לשנינו ביחד.

ולגבי שז"ל - לי פשוט שכמו שבאוכל יש ויתורים מטעמי כשרות, בלבוש יש ויתורים מטעמי צניעות, וכן הלאה בענייני שבת וכל שאר ההלכות, ככה גם במיטה יש מקום לוויתורים מטעמי הלכה - גם כשנורא בא להיות ביחד בזמן הנידה נמנעים, יש תנאים מסויימים כדי להיות ביחד (והקווים הממש אדומים הם לא כל כך רבים..), אז גם ההתייחסות לשז"ל היא חלק מהכפיפות שלנו לרבש"ע גם במקום הכל כך אינטימי הזה. וכשהזוגיות מפותחת ומנוסה - שני הצדדיםממכירים יותר טוב את גבולות הגסרה ולא מגיעים למקומות האלה כל כך הרבה..

אבל בכלל לא באתי מהמקום הזה של הצורך להיות איתו כדי למנוע שז"ל אלא מהמקום של להבין שהצרכים של שנינו בקשר חשובים, והעבודה שלי היא כלפיו..

מקווה שעכשיו הייתי מובנת..
לא מסכימה לגבי ההנחה הגורפת הזוהריונית ותיקה
זה קצת להתייחס לגבר כמו חיה, כאילו לא יכול לשלוט בעצמו או כל מגע מקרי מביא אותו לגירוי ללא כל רסן.
גם גברים רוצים מגע חם גם הם זקוקים לאינטימיות ואהבה , אני חושבת שהפותחת צודקת בתסכול שלה וצריך לנסות לפתור את זה כמו גם לפתור את התסכול שלו בנוגע לעובדה שהוא לא יוזם כי יודע את התוצאה.
מעלה כיוון..גם גברים נשואים מפחדים מדחייה במיוחדבתי 123
בתקופה כזו שאת עדיין מניקה ואולי הוא מרגיש שאין לך חשק כ"כ וגם פשוט מכבד אותך.
שימי לב איך זה נשמע מבחוץ ואלי גם הוא חושב ככה את רוצה שהוא יזום מגע שלא מוביל ליחסים מלאים ומצד שני את גם רוצה שיזום לפעמים מגע שמוביל ליחסים ולא רק יחכה שאת תמיד תזמי כי אז בטוח את רוצה
עם גברים לפעמים צריך לדבר ברור ובהבהרה כמו לילד בן 5
תגידי לו בדיוק מה את רוצה ממנו
סתם דוגמה.. בעלי היקר אני רוצה שמדי פעם תבוא ותגיד לי שאתה רק רוצה חיבוק או לישון איתי ולא מצפה שימשיך הלאה ואני רוצה שגם לפעמים תנסה ליזום יחסים ואולי תשאלי אותו מה הקושי שלו בזה האם הוא מפחד שתדחי אותו אולי זה נסיון בשבילו להתחיל משהו ולקבל דחייה (גופנית).
זהו, מהפורום פה למדתי ממש לדייק ולפרט מולו הריון ולידה2

אני חושבת שלא יכול להיות ברור מזה.

ממש אמרתי לו, שאני חושבת שמאוד מפריע לחשק שלי לחזור שאני מרגישה שהוא מעוניין במגע רק בשביל יחסים.

ואני צריכה מעט מגע כל יום, שלא מוביל ליחסים.

וככה אני ארגיש שאתה רוצה בי בלי קשר לסיפוק שלך.

אבל זה פשוט לא קורה, אוף

אוףף מתסכל... אבל אולי הוא צריך עוד יותר מדוייקבתי 123
מה כמה ומתי
תקראי את התגובה המעולה של באר מרים למעלה.קרן-הפוך
פוקחת עיניים להבנת הצדדים השונים בחדר המיטות. (״מאדים ונוגה בחדר המיטות״...)
לא כל כך הבנתי, את מנסה גם לחבק ולנשק אותו?מיואשת******
או שאת מחכה שהוא יחבק אותך? נשמע לי קצת מוזר. אולי לא הבנתי משהו. מדי פעם בבית לבוא לתת חיבוק וגם מחמאות מילוליות, לעבור ליד ולתת נשיקה בכתף , בלחי, תוך כדי.
נשמע ממך שאת מצפה שמגע יהיה רק במיטה בלילה? ורק מהכיוון שלו?
קצת מסובך לענותהריון ולידה2

היו זמנים שקצת ניסיתי,

אבל חם. ואני מזיעה עצוב לא נעים לו הקרבה באמצע היום. רק אחרי מקלחת.

ומאחר והבית לא נקי במיוחד (בכ"ז ילדים קטנים ואמא עובדת במשרה מלאה)

אז אחרי המקלחת אני ישר לחדר

מחמאות מילוליות ב"ה יש. דו כיווני.

אממ. מזגן?מיואשת******

את לא אמורה להזיע בבית שלך באמצע היום בצורה שהופכת נשיקה בלחי ללא נעימה. 

הרעיון שקרבה פיזית נורמלית כמו מגע בכתף, נשיקה בלחי או חיבוק זריז מתבצעים רק אחרי מקלחת היא מאד מאד מאד בעייתית וברור שתחנוק את הזוגיות עד דק.

אין לכם מזגן?

יש מזגןהריון ולידה2

לא חם לי (לפעמים קר אפילו, תלוי מי אחראי על הויסות)

מזיעה קצת, מה לעשות.

אני עונה רק מתוך הראיה האישית שלימיואשת******

יכול להיות שיש כאלו שיגידו לך שהם מגיעים למגע רק אחרי מקלחת במיטה או בחדר וזה סבבה להם והזוגיות שלהם תקינה ככה. אני באמת לא יודעת. לא רוצה להכליל.

בעיני, בראיה האישית שלי לא הייתי מסוגלת לנהל זוגיות תקינה ככה. 

ואת גם מדברת על בעיות חשק, לדעתי האישית זה מאד קשור, כשאין שום מגע יומיומי ואגבי, על אשה זה מאד מאד ישפיע.

יש פה שתי כיוונים - אם אני מבינה נכון את מתארת מצד אחד בעל איסניסט, ומצד שני בעיית הזעה שלך (את לא היחידה בעולם, מבטיחה לך!) אני חושבת שיש מקום לפעול בשני המישורים (אם זה חשוב לך להגיע למגע יומיומי) 

גם לדבר עם בעלך על הנושא שינסה קצת להתגבר, אולי יש דרכי טיפול בזה תלוי כמה הוא איסטניסט (זה מתבטא גם בנגיעה בילדים? הוא מחבק אותם כשהם מלוכלכים? מחליף טיטול? כי אם גם איתם יש לו בעיה אז כדאי לטפל בזה בכל מקרה)

ולנסות לעזור גם לעצמך. יש כל מיני פתרונות להזעה ולריח גוף , חלקם חיצוניים, חלקם פנימיים למשל שינוי תזונה

בשביל זה צריך כנות מוחלטת של בעלך מה מפריע לו, הזיעה עצמה, אולי ריח גוף , אתם חייבים להגיע לכנות ודיבור על הנושא, ולנסות לפעול לקרבה בינכם לא רק בתנאים סטריליים.

סליחה, אתם לא חייבים בעצם. אם טוב לכם ככה אז לא צריך, התכוונתי לומר שאם זה מפריע לכם אז כדאי מאד מאד לנסות לפעול בנושא. זה אולי קצת לא נעים בהתחלה לדבר בכנות אבל לדעתי האישית נגיעות יומיומיות חיבוק ונשיקה בחזור וביציאה מהבית הם משהו חשוב לזוגיות תקינה. ושוב, זו רק דעתי. אם לא מתאים לך מה שאני חושבת תזרקי לפח

אני יודעת שממש קל לזרוק את זה באוירסורבה
ויש קצת אינפלציה של הצעות ה"לכו לטיפול זוגי" אבל אני ממש לא חושבת שזה צעד קיצוני וזה יכול מאוד לעזור. במיוחד שכבר דיברתם על הנושא ולא הרגשת שינוי.
נשמע שאת חיה בתסכול ואפילו הזכרת השפלה.
אני לא לגמרי מסכימה עם הנאמר למעלה לגבי הציפיות והמגע. אני חושבת שבקשר זוגי בריא חשוב שיהיה **מגע של חיבה שהוא לא מיני** (לא רק אני חושבת, שמעתי את זה בהרצאה מצויינת של אלישע אזר, מטפל מיני וזוגי). נשיקת בוקר טוב, נשיקה כשחוזרים הביתה. חיבוק לפעמים. חשוב שהדברים האלה יהיו נוכחים בלי הלחץ של לאן זה יוביל. (אא"כ שני הצדדים לא מעוניינים כמובן).
אם לא הצלחתם לבד אני מאוד ממליצה ללבן את זה עם תיווך של איש מקצועי. המצב איך שהוא כרגע לא אמור להימשך.
בהצלחה 🌷
יקרהתוהה לי
יש כאן הרבה נקודות חשובות שמצריכות שינוי ולפי דעתי בהכוונה מקצועית, כי כפי שכתבת, זה כבר הרבה זמן ככה וזה גורם לך לצער. (ונשמע שגם לו)..
זה נשמע שיש פה חוויית דחיה דו כיוונית. הוא איסטניסט ודוחה אותך (מרחיק אותך) ממנו במהלך היום, ועד שאת נקייה ורחוצה את מרחיקה אותו ממך כי אחרי יום שלך בלי מגע מובן מאד שאין לך חשק מתפרץ.
אשה מחווטת כך שהעירור המיני שלה נבנה ממש בהדרגה וזקוק לתחזוק רב של הרבה מחוות קטנות כדי להעלות את רמות האסטרוגן שלה ולהגביר את החשק.. וכאשר אין שום מגע במהלך היום את מגיעה למיטה באפס עירור ומובן מאד שהמחשבה על קיום יחסים במצב הזה גורמת לחרדה ולהמנעות גם ממגע קל, שמא הוא יוביל ליחסים.
צריך שהשינוי יבוא גם באופן דו כיווני.. וגם צריך בסיסי ידע על השוני במערכת העירור הגברית והנשית וההורמונים המניעים את המערכות והפעילויות שגורמות לשחרור אותם הורמונים. יש פה אלמנטים רגשיים ופיזיולוגיים שחשוב להבין אותם כדי להבין למה כל אחד מתנהג כמו שהוא מתנהג.
ולגבי האיסטניסטיות, זה בעיניי יכול מאד להיתרם בעזרת טיפול, כי זה נשמע שזה ממש פוגע בתפקוד שלכם כזוג.. ודבר שפוגע בתפקוד ובאיכות החיים, כדאי לפעול לשינוי..
בהצלחה יקרה!
^^אנונימית לרגע1
זה שהוא איסטניסט ברמה כזו, נשמע משהו שדורש טיפול
וטוב מאוחר...
ואם תתקלחי ותחבקי אותו כשיגיע מהעבודה ולא רק במיטה בלילה, הוא יסכים? כלומר כבר אז תיצרי תשתית שתחבר אותך , ואותו
בלתק.. סליחה אם אחזור על מה שכבר אמרודורשת קרבתך
אני ממש מאמינה בזה שאישה תהיה חכה להיות משוחררת וליזום את מה שעושה לך טוב
ניסית לדבר ולא עזר?
נסי להתלבש באיזה לבוש מיוחד כשאת נכנסת למיטה
נסי ליזום חיבוק ונשיקה
מקלחת משותפת
ערב רומנטי
כשזה יכנס לכם לשפה הזוגית. אולי זה יגיע גם ממנו.
אבל אם תמשיכי לחכות,אולי זה לא יקרה
ואגב אני גם ממש חושבת שדברים כאלה מגבירים את החשק המיני. כי קשה לנו להיות בחשק אם ה'מצב' מתחיל רק במיטה. אנחנו צריכות את הלפני כדי להתעורר.
בהצלחה רבה יקרה
אני ממליצה מאוד192837465
על מרכז יה"ל. זאת הדרכה של כמה מפגשים בודדים שיכולה לעזור מאוד.
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

קונסרבטיביים מאד דומים למסורתייםרוני 1234

ומבחינות שונות זה עדיף בהרבה על דתל"ש…

(סתם שינוי בחשיבה שיכול לעזור לכם להכיל אותה)

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67אחרונה
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתי

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

זה דווקא הגיוני,מאמינה-בטובאחרונה

לאנשים צעירים יש מספר מינוס - קשה להם לראות למרחוק וזה נובע משרירי עיניים שכאילו חזקים יותר מהנדרש.

כשהגוף מזדקן ונחלש שרירי העיניים נרפים, אז למי שהיה מינוס והיה לו קשה לראות למרחוק יכול להיות שיתבטל לו המספר ויראה בסדר אבל אם עושים ניתוח אז אחכ יותר סביר שיצטרכו משקפיים ל ספר פלוס - קושי לראייה מקרוב.

מנגד זה טיפה יותר מסובך כי יש גם מולטי פוקל - אנשים שבמקביל צריכים מספר פלוס ומספר מינוס.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

אולי יעניין אותך