איך מזהים בעיית קשב וריכוז?שושיאדית
אני בעיקרון נקראת חכמה... בהקבצות הגבוהות וציונים מעולים.
אבל... אני לא מרוכזת בעליל!!! אני מרגישה שפשוט אני סתם תקועה בכיתה כמו אבן בלי להקשיב כי כל שניה אני שומעת רעש אחר ועד שאני מצליחה להתרכז במשהו חברה שלי אומרת לי שהרעש של העט שלי ממש מפריע לה או שאני אפסיק לנדנד את הרגל ואז הריכוז ממני והלאה....
גם המורה שלי אתמול נתנה לי משהו לעשות... והיא הסבירה והסבירה... ובסוף היא מסתכלת עלי ושואלת הבנת? אז אני כזה.. אה כן כן ברור! חזרתי למקום והייתי נבוכה לגלות שאין לי מושג מה היא אמרה...
עכשיו זה הרבה יותר קשה לי להתרכז שיש לי מסיכה ולמורה יש מסיכה ואני לא רואה מה היא אומרת....
זה אומר שיש לי בעית קשב וריכוז? (אוח... נראה לי שאלה מיותרת...)
אז איך מתגברים על זה?
רק ריטלין??
..קרובה
לא כדאי להחליט לעצמך מה הבעיות שלך. אם יש לך חשש- לכי לבדוק.
בעיות בריכוז נובעות מכמה סיבות.
חלקן רק טיפול תרופתי מכגון ריטלין עוזר, וחלקן נובעות מתזונה, חוסר שינה, פעילות גופנית ועוד...
אוף.... אה, אני פעילה גופנית ... אה... אולי זה קשור לאנמיה?שושיאדית
..קרובה
כמו שאמרתי- אל תחליטי לעצמך... גם לא דרך פיתרון.. אבל בעיקרון ספורט תמיד טוב.
לכי לרופאה. היא תחליט אם לשלוח אותך לבדיקת דם, לראות למשל ברזל, בי 12, או בדיקת קשב.

אגב גם לחצים עלולים לגרום לחוסר ריכוז.
עשיתי כבר המון בדיקות דם...שושיאדית
עוד שניה נגמר לי הדם מרוב הבדיקות...🤣🤣🤣 אם את אומרת שזה קשור לחוסר ברזל או בי 12... אז זה נכון... טוב, אני אראה מה לעשות כבר...
לא חושבת שברזל מושפע מפעילות גופנית. אבל אולי.קרובה
עונה...אנא עבדא דקב"ה

אני עם ADHD (בעיות קשב וריכוז והיפרקטיביות) מאובחן מכיתה א.

בעיקרון איך יודעים? הולכים לאיבחון...

יכול להיות שאת בטוחה שיש לך - זה לא משנה... היום על כל שטות שמים תווית "ADD\ADHD" וזה פשוט לא נכון...

איך מתגברים - אני יענה על זה יותר מאוחר...

קראתי את ההבדליםשושיאדית
נראה לי יש לי ADD
כי אני ממש רגועה... אין לי היפר אקטיביות..שושיאדית
אולי ההפך... חחח
~~דמעה שקופה

בטוחה ש ADD ולא ADHD?

ציינת למעלה שאת מנדנדת את הרגליים תוך כדי שיעור.

*בעלי ה ADD אינם מתנדנדים \ מזיזים את הרגליים, זו דווקא התהגות שמתבטאת בעיקר אצל בעלי ADHD.

עכ"פ זה לא דבר שאפשר לקבוע לבד, דברים מעין אלה מאבחנים קובעים.

*אמרתי זאת על סמך היכרות עם

שלושים קרובי משפחה בעלי ADHD,

עשרים קרובי משפחה בעלי ADD,

ושלושה קרובים בעלי היפראקטביות בלבד.

טוב. אני לא יודע עד כמה אני יכול לעזור...אנא עבדא דקב"ה

אני מבין בADHD אבל אני מרחם על ADD - מבחינתי זה כמוADHD רק בלי הכיף והייתרונות...

אהמ....!!!שושיאדית
שתי אפשרויות:דמעה שקופה

או שאתה לא מכיר באמת אנשים בעלי ADD, או שאתה עף על עצמך בקטע.

כנראה ששתיהן....אנא עבדא דקב"ה

אני הייתי מהמרת על התשובה הראשונה בלבד.דמעה שקופה

כמה דברים:דמעה שקופה

קודם כל, ייתכן שיש לך הפרעות קשב, וייתכן (כמו שאמרו כאן כבר) שחוסר הריכוז נגרם כתוצאה ממשהו אחר.

אבחון אפשר לעשות אצל נוירולוג / רופא מומחה להפרעות קשב. (רופא רגיל יכול רק להפנות אותך לאבחון.)

(יש עוד כמה אפשרויות שלא מניתי כאן.)

גם אם יש לך הפרעות קשב, לא בהכרח שייתנו לך לקחת ריטלין.

אני לדוגמה אובחנתי כבעלת הפרעות קשב בגיל חמש, אבל הרופא אמר שאני אוכל להצליח בלימודים גם בלי ריטלין.

הפרעות קשב הן ב 80% מהמקרים תורשתיות.

אם יש לך הורה בעל ADD / ADHD, יש סיכויים גבוהים לכך שאף את תהיי בעלת הפרעות קשב.

מה לעשות תכלס:

לכי לרופא הקבוע שאליו את הולכת, ובקשי ממנו הפניה לאבחון הפרעות קשב.

אם את צריכה עזרה כל שהיא בנושא את יכולה תמיד לפנות אלי,

מקווה שאוכל לעזור לך כאחת שמכירה את הנושא לעומק.

אני יודעת שזה ישמע משונה, אבל הפרעת קשב זאת מתנה ענקית.

אואה... תודה לך!שושיאדית
מתנה ענקית?... לא שאני רואה בזה עונש אבל מענין מה המתנה? זה שאפשר להתרכז ב2 דברים יחד? אז אצלי זה ממש לא ככה. או שאני צריכה להיות ממוקדת במשהו אחד, או שפשוט אני לא מתרכזת בכלום.
~~דמעה שקופה

הפרעות קשב זה לא רק שקשה להתרכז ויש לך ציונים ברצפה למרות שידעת את כל התשובות.

זה הרבה מעבר לזה.

קודם כל,

ע"פ מחקרים רפואים מופרעי קשב הם הרבה יותר חכמים מהממוצע.

ולא סתם, אלה יש קבוצות ממש גדולות של נערים מחוננים בעלי הפרעות קשב.

לבעלי הפרעות קשב יש את מה שהייתי מגדירה כ"נפש משורר",

הם ציפורי לילה שמנצלים את השעות הכי יפות ביממה.

כל בעלי הפרעות הקשב שפגשתי הם אנשים מעניינים ומלאי תוכן.

לבעלי הפרעות קשב ניתנה האפשרות לראות את העולם מזווית ייחודית.

ואי... עושה חשק להיות מופרעת קשב!שושיאדית
חחחחחחחחחח
כל מה שצויין לעיל זה נכלל באישיותי ... חוץ מהציונים. הם לא ברצפה. כי במבחן אני לוקחת עצמי לידיים ולוקח לי המוןןן זמן אבל באיזשהו שלב זה נגמר ולאט לאט כל פעם עם שביב ריכוז אני משלימה עוד תשובה ועוד אחת כל הטעויות שלי הם מחוסר ריכוז... בחשבון בעיקר... יש לי תרגילים שלמים מוטעים בגלל שלא שמתי לב שזה פלוס ולא מינוס... זה קורה לי המון!!!!
הציונים לא ברצפה... בדכ זה מעל 90, כשאני נכשלת זה מינימום 70.... זה הרצפה.
~~דמעה שקופה

וואו, מעריכה אותך על המאמץ, לקבל 90 בתיכון זה וואו גם בלי קשר להפרעות קשב.

מתמטיקה זה הנושא שהכי מקשה על מופרעי קשב,

כשגילו את הריטלין כינו אותו "תרופת החשבון".

אגב, מופרעי קשב מאובחנים זכאים להקלות.

לי נתנו הארכת זמן במבחנים, עבודות הגשה, מתכונות ובגרויות,

ואישור לעשות מבחנים בכיתה ריקה על מנת שאוכל להתרכז.

(טוב נו, מודה שמעולם לא השתמשתי בהקלות האלו...)

זה בדיוק ככה גם אצלי.ניק כמעט בלי ראש

כנלמעונן

רק שאצלי הארכות זמן זה כמו אויר לנשימה

עוד הרבה לפני שהובחנתי הייתי משאירה את המורות הרבה אחרי השיעור רק כדי לסיים

זה מה שהציל אותי

ו @דמעה שקופה חידשת לי שיש לזה קשר לציפורי לילה

מישו היה צריך לאמר לי אתזה

השעות שינה שלי זה מצרך נדיר

לי איבחנו הפרעות קשבניק כמעט בלי ראש

בעזרת מבחן מעצבן.

בהתחלה לקחתי ריטלין, אבל היו לי תופעות לוואי (לא הצלחתי להירדם עד 12 בלילה), אז לקחתי אטנט (תרופה דומה לריטלין), אבל הוא לא השפיע, אז הפסקתי לקחת אותו. ומאז אני מסתדר בלי ריטלין.

למרות שאמא שלי חושבת שאין לי הפרעות קשב...

אבל אני רוצה לעשות מתישהו עוד פעם איבחון, כדי שיהיו לי הקלות במבחנים.קורץ

~~דמעה שקופה

יש תלמידים בעלי הפרעות קשב שמסתדרים היטב ללא ריטלין, ומאוחר יותר כן זקוקים לו.

לך תדע איפה תהיה עוד 3 שנים...

אוליניק כמעט בלי ראש

אבל אני לא יכול לקחת ריטלין, כי אני לא נרדם איתו עד 12 בלילה. ואטנט לא עוזר לי...

כל סוגי הריטלין גורמים לך הפרעות השינה?דמעה שקופה

היו כמה סוגים של ריטלין שלקחתי בעבר והם לא עשו לי שום בעיות בשינה.

כרגע אני לוקחת ריטלין ספציפי שקשה לי להרדם בימים שאני לוקחת אותו.

(אבל קשה ממש, אתמול הייתי עד שש בבוקר של היום במיטה בלי להרדם, ואז כבר הייתי צריכה להתכונן לבי"ס.)

אבל אני חושבת שאם תנסה תמצא סוג שעוזר לך ללא התופעת לוואי הזאת.

לא חסר סוגי ריטלין בעולם.

(עכ"פ יש את האפשרות של לקחת כדורי שינה טבעיים. (בדגש על טבעיים, כי החומרים שיש בכדורי שינה רגילים הם מזיקים לגוף.))

ואי... אני צריכה לעשות אבחון באמת... ככה המליצו לי...שושיאדית
אז יאללה, תתפסי את עצמך בידיים ותקבעי עכשיו תור לרופא שלך.דמעה שקופה

טוב.שושיאדית
חחחחחחחחח
אני יענה באופן כלליאנא עבדא דקב"ה

לי ב"ה יש "הפרעות קשב" (המונח הוא לא נכון, זה לא הפרעה)

טוב לי עם זה. אני לא עושה מלא מבחנים, כשאני עושה אני לא מקבל ציון גבוה, אני לא לומד הרבה אבל אני יודע שזה לא הופך אותי לפחות חכם... (למעשה עשיתי אבחון ואני בין ממוצע לגאון). הרבה דברים אני כן, טיפש אני לא.

יש לי יכולות שאין להרבה חברים שלי - אני מאוד רגיש - לא רק כלפי עצמי - גם כלפי אחרים, אני מרגיש ה-כ-ל. כל דבר שזה, אני קולט מלא תנועות, אני יכול לדעת הרבה דברים על מישהו מהיכרות קצרה. אני סבבה ביחסי אנוש כי אני רואה אנשים מולי (ולא גופות).

החשיבה שלי מאוד מאוד מהירה. בחזרות ו\או ללא הפרעות אני יכול ללמוד המון. החיסרון בזה שבגלל זה הרבה פעמים כשאני מתחיל משפט אני מתחיל לגמגם כי שכחתי מה רציתי להגיד או שאני מדבר מהר ולא מובן (כי הפה יותר איטי מהמוח).

אני יכול להעיד על עצמי שאני ב"ה יצירתי ומקורי.

מאוד מאוד חשוב באופן כללי - ובפרט עם בעיות קשב לנתב את הכוחות.

אני בחרתי שאת הכוחות שלי אני מנתב לכתיבת תסריטים (קולנוע מעניין אותי, וזה נותן לי מקום לקבוע מה יהיה כי בטבעי אני אדם מנהיג ולא מונהג).

הבעיות קשב זה לא טוב או רע - זה כלי. אני בוחר מה השימוש. 

אמא אחת הגדירה את זה בתור "תחנת רכבת עם המון רציפים שהעובדים שכחו לקום בזמן".

כשאני רוצה ללמוד קשה לי, וכל דבר קטן קורע לי את חוט המחשבה... (ברמה שכשאני עושה ישב"צים בתור קומונרים אני אוסף את הטלפונים של כולם בשביל שלא יפריעו לי...) אבל מצאתי את השקט שלי, את המקום שלי. וכשאני אוהב את מה שאני עושה, ויש לי סיבה לקום בכיף ובשמחה אז טוב לי.

שנה שעברה לא היה לי את התסריטאות ואל היה לי טוב... לא למדתי כלום...

אם את (או כל מישהו אחר) צריכים עצות וכו' בעניין הזה - נהייתי מומחה...

בעיקרון אני adhdשפרינצא בוזגלו

כידוע לנו שהחוקרים עוד לא פיצחו את החידה שנקראת מוח... במיוחד לא כזה של מופרעי קשב... תכל'ס... הסטריאוטיפ והסטיגמות חוגגות... מי שאין לא הפרעות קשב לא יבין אותנו- אנחנו שונים... (בקטע חיובי כמובן)

המוח שלנו עובד כאשר ישנו מחסור במוליכים עצביים- מעין מולקלות המשמשות כקשרים בין תאי העצב במוח, המוליך המרכזי הוא הורמון בשם דופומין,  הוא מיוצר בעת השנה, ובעת פעילות גופנית. לא הוכח קשר מדעי בין תזונה לאוכל- כך על פי הרפואה הקונבנציונאלית... אך הרפואה האלטרנטיבית דוגלת בכך שלאוכל ישנה השפעה מרובה על ייצור הדופומין- במיוחד הגלוטן... ישנם תרופות טבעיות לבעלי קשב וריכוז אך השפעתם מוטלת בספק...

אבל רגע... חשוב שתבינו בפועל איך המוח שלנו עובד... אנחנו חדי מחשבה, מקישים מנושא לנושא בקלות ומחברים דברים בקלות (לפעמים התוצאה של המשוואה 1+1 שגויה...) לעיתים אף ללא הקשר כך שמתפתחת החשיבה והיצירתיות- משום שבכל פעולה או מחשבה יעלו אינספור אסוציאציות שיעזרו לנו לפעול... אנו בונים מסד נתונים על כל אחד ועל כל דבר שמעניין אותנו,

מה שמפתיע שכמו שהקשב שלנו מופרע בקלות כאשר נשתעמם ותוסח דעתינו כך ישנו מצב הפוך הקורה לרובינו- היפר פוקוס... מצב בו כאשר נתענין במשהו נדע עליו הכל, נתעסק בו רבות וקשה יהיה להסיח דעתינו- מצב זה מפצה על בעיות הקשב והלמידה הלקויה שלנו... כך שרובינו בעלי תחומי ענין מפותחים. רובינו בעלי אינטלגנציה רגשית גבוהה, ויכולת זיהוי טיב, סגנון וזהות...

רובינו מתקשים בזכרון של תחומים שונים כגון: זיהוי תווי פנים, מספרים וכן הלאה על זו הדרך... 

אני לוקחת כדור מצוין ששיפר את איכות חיי אחרי שנה של ניסוי וטעיה... הוא בעצם עובד בתור מפתח... כאשר יש מחסור בהורמונים הנ"ל הוא דואג 'לפתוח את הדלת בפני הורמונים נוספים, אך כאשר ישנו יתר דופומין הוא נועל את הדלת ולא נותן לו להיכנס לתאים העיצביים... (הסבר מדעי: התרופה מונעת את הספיגה בחזרה של דופמין ונוראדרנלין ומעלה את ריכוזם בתייוך העצבי. בנוסף דקסאמפטמין משחררת יותר דופמין במנגנון ישיר על העצב)

אותי אישית הקשב וריכוז מצמיח... אני לומדת להתאמץ ולשמוח בתוצאות שאקבל, אני חושבת בצורה מקורית, ויש לי ידע רב בתחומי עניין שלי... בעוד בתחומים שלא מענינים אותי הידע שלי שואף ל- 0, למדתי לא לקבל שום דבר כמובן מאליו, לחשוב הרבה על ההשלכות שיהיו למעשי- עקב הנטיה האימפולסיבית שלי, וללמוד מה אני מסוגלת\לא מסוגלת לעשות, להכיר בערכי... אמנם קשה לי להתרכז, הרטוריקה שלי לא במיטבה... כמו שכתב @אנא עבדא דקב"ה גמני מתקשת להעביר את כוונתי בדיבור, לפעמים אגמגם אך זה אך ורק משום שהמוח שלי מלא בהרבה פריטים חסרי סדר שמתוכם עלי לברור מילים... 

בקיצור- מתנה שצריך להתמודד איתה בכבוד...

וואי כלמילה בסלעמעונן

תשובה יפה מאד

יש כמה דרכיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ד באלול תש"פ 20:09
הכי קל לבדוק בוויקיפדיה מה התסמינים, למרות שזאת אנציקלופדיה שכל אחד יכול לערוך והמידע לא הכי אמין.
אגב, אמין היה שמו השני של כאמל אמין ת'אבת, שם הכיסוי של אלי כהן הי''ד, אשר הוצא להורג על אדמת דמשק לאחר שהואשם בכך שהגיע למקומות שאסור לאזרחים להגיע אליהם. עד היום השלט ''אסור לאזרחים לעבור קו זה'' מוצב ברמת הגולן, וכבר כמה שבועות שממש קשה למצוא צימר פנוי ברמת הגולן בגלל שאי אפשר לטוס לחו''ל לחופשת הקיץ... הבעיה היא שהמחירים שם מאוד לא עממיים, למרות שבתכלס לפחות מקבלים מים טעימים בברז בלי תוספת תשלום, אז אפשר אולי אולי לקזז את זה מעלות החופשה הכוללת.. הכי טוב פשוט לבוא עם בקבוקים ולחזור הביתה עם מלא מים שלא שילמתם עליהם. למרות שבקבוקים מזהמים את כדור הארץ וכל זה, אז אל תספרו לגרטה, היא עלולה ממש לכעוס עליכם. באופן כללי, עדיף תמיד לא לכעוס ולא להכעיס אף אחד, שהרי כעס היא מידה רעה להחטיא בני אדם. זה לא אני אומר את זה כמובן, זה מתוך אגרן הרמב''ן, שכתב רבי משה בן נחמן לבנו לפני די הרבה זמן. עדיף להגיד רמב''ן במלרע, כדי להבדיל בינו לבין הרמב''ם שנהגה במלעיל. למרות שהרמב''ם עצמו כנראה לא קרא לעצמו הרמב''ם, מן הסתם הוא פשוט אף פעם לא קרא לעצמו. מה שכן, זה שיש בית חולים גדול בחיפה על שמו, וזה בית החולים הכי גדול בצפון הארץ (לא שיש לו תחרות קשה). להבדיל מבית החולים, הרמב''ם עצמו כנראה אף פעם לא היה בחיפה, וזה די חבל כי ראש העיר נותנת שם אחלה עבודה, למרות שהיא שמאלנית היא נלחמת בוועדים הגדולים כדי להחזיר כסף לציבור ולמנוע שחיתות. הנביאים הגדולים נלחמו נגד השחיתות, אבל זה לא תמיד עזר להם כי בסופו של דבר יש אנשים שאוהבים כסף, הבעיה היא שהם לא יכולים להדפיס כסף כי יש חוק לפיו אסור למדינה להדפיס כסף כי זה יכול לגרום לאינפלציה, שזה בעצם אומר ירידת ערך של הכסף. לא רק כסף מאבד מערכו אם מייצרים כמות גדולה שלו, בעיקרון כל דבר שמיוצר יותר מדי יהיה זול יותר ממה שהוא אמור להיות במצב הרגיל. לעומת זאת, אם יש מחסור אז המחירים דווקא מרקיעים שחקים, למשל עכשיו יש מחסור בחופשות בחו''ל ולכן הצימרים ברמת הגולן מאוד יקרים.
למרות שבתכלס לפחות מקבלים מים טעימים בברז בלי תוספת תשלום, אז אפשר אולי אולי לקזז את זה מעלות החופשה הכוללת.. הכי טוב פשוט לבוא עם בקבוקים ולחזור הביתה עם מלא מים שלא שילמתם עליהם. למרות שבקבוקים מזהמים את כדור הארץ וכל זה, אז אל תספרו לגרטה, היא עלולה ממש לכעוס עליכם. באופן כללי, עדיף תמיד לא לכעוס ולא להכעיס אף אחד, שהרי כעס היא מידה רעה להחטיא בני אדם. זה לא אני אומר את זה כמובן, זה מתוך אגרן הרמב''ן, שכתב רבי משה בן נחמן לבנו לפני די הרבה זמן. עדיף להגיד רמב''ן במלרע, כדי להבדיל בינו לבין הרמב''ם שנהגה במלעיל. למרות שהרמב''ם עצמו כנראה לא קרא לעצמו הרמב''ם, מן הסתם הוא פשוט אף פעם לא קרא לעצמו. מה שכן, זה שיש בית חולים גדול בחיפה על שמו, וזה בית החולים הכי גדול בצפון הארץ (לא שיש לו תחרות קשה). להבדיל מבית החולים, הרמב''ם עצמו כנראה אף פעם לא היה בחיפה, וזה די חבל כי ראש העיר נותנת שם אחלה עבודה, למרות שהיא שמאלנית היא נלחמת בוועדים הגדולים כדי להחזיר כסף לציבור ולמנוע שחיתות. הנביאים הגדולים נלחמו נגד השחיתות, אבל זה לא תמיד עזר להם כי בסופו של דבר יש אנשים שאוהבים כסף, הבעיה היא שהם לא יכולים להדפיס כסף כי יש חוק לפיו אסור למדינה להדפיס כסף כי זה יכול לגרום לאינפלציה, שזה בעצם אומר ירידת ערך של הכסף. לא רק כסף מאבד מערכו אם מייצרים כמות גדולה שלו, בעיקרון כל דבר שמיוצר יותר מדי יהיה זול יותר ממה שהוא אמור להיות במצב הרגיל. לעומת זאת, אם יש מחסור אז המחירים דווקא מרקיעים שחקים, למשל עכשיו יש מחסור בחופשות בחו''ל ולכן הצימרים ברמת הגולן מאוד יקרים, למרות שבתכלס לפחות מקבלים מים טעימים בברז בלי תוספת תשלום, אז אפשר אולי אולי לקזז את זה מעלות החופשה הכוללת.. הכי טוב פשוט לבוא עם בקבוקים ולחזור הביתה עם מלא מים שלא שילמתם עליהם. למרות שבקבוקים מזהמים את כדור הארץ וכל זה, אז אל תספרו לגרטה, היא עלולה ממש לכעוס עליכם. באופן כללי, עדיף תמיד לא לכעוס ולא להכעיס אף אחד, שהרי כעס היא מידה רעה להחטיא בני אדם. זה לא אני אומר את זה כמובן, זה מתוך אגרן הרמב''ן, שכתב רבי משה בן נחמן לבנו לפני די הרבה זמן. עדיף להגיד רמב''ן במלרע, כדי להבדיל בינו לבין הרמב''ם שנהגה במלעיל. למרות שהרמב''ם עצמו כנראה לא קרא לעצמו הרמב''ם, מן הסתם הוא פשוט אף פעם לא קרא לעצמו. מה שכן, זה שיש בית חולים גדול בחיפה על שמו, וזה בית החולים הכי גדול בצפון הארץ (לא שיש לו תחרות קשה). להבדיל מבית החולים, הרמב''ם עצמו כנראה אף פעם לא היה בחיפה, וזה די חבל כי ראש העיר נותנת שם אחלה עבודה, למרות שהיא שמאלנית היא נלחמת בוועדים הגדולים כדי להחזיר כסף לציבור ולמנוע שחיתות. הנביאים הגדולים נלחמו נגד השחיתות, אבל זה לא תמיד עזר להם כי בסופו של דבר יש אנשים שאוהבים כסף, הבעיה היא שהם לא יכולים להדפיס כסף כי יש חוק לפיו אסור למדינה להדפיס כסף כי זה יכול לגרום לאינפלציה, שזה בעצם אומר ירידת ערך של הכסף. לא רק כסף מאבד מערכו אם מייצרים כמות גדולה שלו, בעיקרון כל דבר שמיוצר יותר מדי יהיה זול יותר ממה שהוא אמור להיות במצב הרגיל. לעומת זאת, אם יש מחסור אז המחירים דווקא מרקיעים שחקים, למשל עכשיו יש מחסור בחופשות בחו''ל ולכן הצימרים ברמת הגולן מאוד יקרים.
חלק מההפרעה שלי...שושיאדית
אני לא יכולה לקרוא יותר מדי ארוך...
תודה על ההשקעה... אם אפשר לתמצת..
הוא דילג בין המון נושאיםחושבת בקופסא

בגדול זה 

1.אמינות מידע על תסמינים של הפרעות קשה מויקיפדיה.

2.שם הכיסוי של אלי כהן.

3.צימרים בגולן.

4.זיהום סביבה מבקבוקי פלסטיק.

5.איגרת הרמב"ן.

6.בית חולים רמב"ם, שהרמב"ם מעולם לא היה בו.

9.ראש העיר של חיפה ואיך היא נלחמת בשחיתות.

נראה אותך מקשרת את הנושאים האלה, באמת שזה מרשים.

כל זההה קשור לקשב וריכוז???שושיאדית
לאחושבת בקופסא

הוא פשוט הדגים איך חושב מישהו עם קשב וריכוז שקשה לו להתרכז והמוח שלו עובד מאוד מהר וקופץ בין המון נושאים ובגלל זה קשה לו להתרכז.

וחשב שא נ י אצליח להתרכז במגילה הזו...שושיאדית
חחחחחחח
כמה נחמד מצידך...
רוצה אני אעתיק לך את המגילה עם רווחים בין השורות?חושבת בקופסא

לפני בערך שנה אמא שלי קנתה לי איזה ספר והיא רצתה שאני אקרא אותו, זה ספר שמדבר על היסטוריה של לפני 200 שנה, והוא בעצמו הודפס בשנות השישים.

כל הטקסט היה צפוף בלי רווחים והאותיות היו דבוקות אחת לשנייה כי הדפיסו אותן במכבש וניסו כמה שיותר לחסוך בדיו, זה היה לא קריא בכלל.

לא שלא היה אפשרי לקרוא את זה, פשוט מאוד לא נוח, והנושא הזה בכלל לא עניין אותי, אז לא קראתי יותר מ3 עמודים, עד עכשיו אמא שלי כועסת עליי כי היא חושבת שזה נושא מאוד חשוב (איך גילו את החיידקים).

קראתי מלמעלה.... יפה!שושיאדיתאחרונה
אבל למה קראת את זה בכלל??
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך