יש לי שאלהרוצה לעשות

כל מי שפה מתכתב\ת עם בנים\בנות 

אתם לא מרגישים שזה פריצות של דוסים? אתם לא חושבים שכשאת\ה מתכתב\ת עם בן\בת בשיחה אישית זה יכול להיגרר להודעות ולשיחות ובסוף גם להיפגש? אם אתם דוסים ואפילו לא, אם אתם דתים איך אתם עושים את זה?? 

אז נכון זה מפתה ממש!! ואני מבינה את זה מאוד!

אבל תבינו שאין הבדל אם את מתכתבת עם בחור בשיחות אישיות התכתבויות מאוד פתוחות לבין אם יש לכם חבר\ה אין הבדל!

כמו שאת\ה נלחמ\ת בעצמך לא להיגרר ליחות גם בנים\בנות מהסניף\שכונה או כל דבר אחר ככה גם הפורומים.

אני לא חושבת שפתחו את הפורומים במטרה שבנים ובנות יתכתבו פה בחופשי בשיחות אישיות

שאלה או הטפה?פשוט אני..
את מודעת לעובדהשחר אורן

שלא כולם פה מתכתבים בשיחות אישיות עם בנים/בנות? החתימה "לא מדבר/ת עם בנות/בנים באישי" היא אחת החתימות הנפוצות פה בפורומים. (ייתכן כמובן שדבריך מכוונים רק למי שעושה זאת ואז חסרה לך ש' במשפט).

ולגופו של עניין, על איזה סגנון שיחות אישיות את מדברת?

אתה יודעאחינעם=)

שלי הציעו פה כמה פעמים באישי לדבר עם בנים?

לא נראלי מתאים בכלל.

אחרי זה הייתה לי התלבטות אם להיות בפורומים בכלל זה מתאים.

בסוף נשארתי אבל כשמשהיי או משהו מציעים לי לדבר עם בן זה נשמע משהו די מגניב ובאמת שאם זה היה תופס אותי במצברוח אחר הייתי נגררת לתוך זה ואין לדעת מה היה קורה.

ברוך ה' שהייתי במצב רוח המתאים.

אני יודעת שלעוד כמה חברות שלי הציעו לדבר עם בן,

בנות שנמצאות במשבר ומשתפות מקבלות מסר/הודעה אישית "רוצה לדבר עם בן יש לי משהו בשבילך"

לא נראלי מתאים בכלל

סליחה על התקיפות

בעיקרון יש אפשרות בתחילת השיחה דווח על שיחה לא ראויהמתנחלת אמיתית

ברגע שמשהו כזה קורה לוחצים ולפי מה שהבנתי - ערוץ 7 מטפלים בזה.

זה ממש ממש ממש לא כולם.

אנשים ספציפים שצריך להתריע עליהם

לדבר על מה?שחר אורן

גם אלי פנו בנות באישי, זו יכולה להיות פלטפורמה מעולה לעזור לאנשים בנושאים שלא קשורים לפורום המרכזי (לא, אין הכוונה לדברים שבצנעה).

מה הקשר בין בנות במשברשפרינצא בוזגלו

לבין ההודעה האמורה לעיל: "רוצה לדבר עם בן יש לי משהו בשבילך" 

מי שלח הודעה מגעילה כזו?

אוו גמאני קיבלתי הודעה בסגנון הזהמעונן

לא הבנתי מה הקשר מה לאזעזל רוצים ממני

^^^ קרה לי בדיוק אותו דבר...דמעה שקופה

באלך לתאם גירסאות באישי?מעונן

מסקרן אותי

וואי, אשכרה זה היה אותו ניק...דמעה שקופה

מזעזעמעונן

זה פדופיל

אוי הייתי תמימה

איך ה' השגיח עלי

תקשיבורוצה לעשות

לא באתי להטיף ולא כלום

באתי רק להראות לכם איך זה נראה 

וכן מענין אותי לשמוע אם מישו בעד? ולמה? 

ואני יודעת שיש פה הרבה שלא עושים את זה ואשריהם אני מעריצה אותם. אבל אני גם יודעת שלא אצל כולם זה ככה. מניסיון...

לא באתי להטיף או משו כל אחד בסופו של דבר עושה מה שהוא חושב שטוב, אבל כן באתי להגיד לכם איך זה נראה.

מסכימה איתך ממשדוסה בנשמה:)

אולי אני נשמעת הזויה מידי, אבל אני גם לא חושבת שזה תקין שדוסים כמונו מתכתבים פה חופשי בנים עם בנות.

כמובן שאני לא באה בהטפה, אבל אומרת את דעתי. זה זכות של כל אחד לעשות פה מה שבא לו.

לפי מה שהבנתי וראיתי , אני די חדשה פה, חודש חודשיים, זה לפעמים יורד פה למקומות טיפה נמוכים.

היה איזה שירשור אחד (תכף אשלח קישור) שממש ירדו פה אחד על השני.

אין לי בעיה להתדיין בכללי על דברים עקרוניים, אבל לפעמים לרדת לפסים אישיים, אבל שיחה של אחד על אחד, אפילו בציבורי,זה נראלי כל כך נוגד את הערכים שעליהם גדלנו.

לא למדנו כבר בכיתה א' שבנות זה בנות ובנים זה בנים? ששיחות אישיות עם בנים תעשו בפגישיות, בעז"ה, (בכוונה לא אומרת דייטים. לא אוהבת את המילה הזאת) ולא בגיל כזה? בייחוד שרובנו פה בגילאי ה16 פלוס מינוס. לא בגיל של חתונה.

חוץ מזה שחתונה לא אמורה לצאת מדבר כזה. זה אמור לצאת מותך חשיבה אם בכלל להיפגש עם הבן אדם הזה, ולא מתוך שיחות עם מותר חור שני או לא

טוב... סליחה על ההטפה. זה פשוט בוער בי ואני ממש מתלבטת אם לצאת מהפורומים בגלל זהבוכה

טוב מחילה אני לא מוצאת את הקישור.. אני אחפש עוד פעם..דוסה בנשמה:)

למרות שעכשיו זה נראלי שזה יכול לפגוע באנשים שדנו שם.. אז לאדוסה בנשמה:)

נראלי

אין צורך שתתני קישורשחר אורן

רובנו יודעים באיזה שירשור מדובר ואלו שלא יסתדרו גם בלי לקרוא אותו.

לגופה של הודעה- אני חייב לציין שהמשפט הבא סיקרן אותי מאוד "אבל אני גם לא חושבת שזה תקין שדוסים כמונו מתכתבים פה חופשי בנים עם בנות." האם את (וכל אדם אחר, נתקלתי בתופעה הזו לא רק אצלך) הגדרתי לעצמך זהות ועל פיה את מעצבת את ערכיך?

לגבי השרשור שהזכרת, הוא אכן היה שרשור לא ראוי אבל לאו דווקא בגלל הקשר בין הבנים לבנות אלא בגלל רמתו הנמוכה, להגנת הפורום יאמר שזה היה שרשור יוצא דופן.

לגבי בעיית התקשורת בין בנים לבנות, יש נקודה שלדעתי גם את וגם פותחת השירשור מפספסות הוא שברוב המקרים כשאנשים מתכתבים פה הם רואים מולם לא את האדם שמאחורי הניק אלא את הניק והניק הוא ברמה מסוימת א-מגדרי, כלומר אנחנו בעיקר פוגשים את דעותיו ומחשבותיו של האדם שמולנו, וזה (לפחות לעניות דעתי) שונה מאוד מתקשורת בעולם האמיתי.

(כמובן שנוצרות לעיתים סיטואציות בעייתיות וצריך לעמוד על המשמר).

@נשמה כללית מסקרן אותי, מה דעתך על מה שכתבתי בפסקה האחרונה?

שהיטבת לנסח. לגמרי.הָיוֹ הָיָה

מסכימה עםהכל עוד אפשרי
@שחר אורן (זה לא נותן לי לתייג...)
את לא צריכה לתייגשחר אורן

זה מסמן לי שמישהו הגיב.

אני לא מבינה את ההקבלה בין שיחה אישית לבין חבר\החושבת בקופסא

לדעתי זה כמו שיחה פנים אל פנים, עד כמה זה מתקדם ומה הנושאים המדוברים תלוי לגמרי בשני הצדדים.

אני מבינה לחלוטין בנות וגם בנים שלא מדברים באישי, אני לא חושבת שהם מגזימים בשום צורה וזו החלטה לגמרי מובנת.

אני מודה שדיברתי בשיחות אישיות עם בנים, אבל רק בנושאים טכניים, ובאופן כללי אני כמעט לא מדברת שם גם עם בנות.

שוב, לדעתי זה כמו שיחה, אני לא אוציא שלט "אני לא מדברת עם בנים" אם מישהו ישאל אותי מה השעה, אני אענה לו ואמשיך בחיי.

למרות שבאמת יש הבדל בעניין שאף אחד אחר לא יכול לשמוע את השיחה, אז לדעתי זה לשיקול כל אחד ואחד פה.

לדעתיהנשמה יורדת

זה נושא ממש מורכב ואני חושב שנחלק את הדיון לשתיים

בני 17 ומטה- שזה סתם דיבור מבוזבז או יותר נכון קלות דעת עם האישה שזה לא הולך לשום מקום וסתם מחלל את היחס הקדוש לשיחה עם המין השני ואני מסכים שדבר כזה הוא לא נצרך ואף לא ראוי

אבל ופה מגיע האבל 

בני 18+ שהם מדברים ומבהירים שהם מחפשים מישהי\ו לחתונה ולא סתם להעביר את הזמן והם דיברו עם הידיעה הזאת ויוצאים ומכירים ואולי גם בסוף מתחתנים אז למה לסרס את האופציה הזאת להיכרויות? ואני חושב שיש נקודת זהב בפורומים שאת\ה מדבר עם מישהי\ו על נושאים עמוקים וחשובים לפני שעירבבת את החיצוניות לקשר הזה וברור לי שזה פלטפורמה מדהימה להכיר אנשים... ואם בכל זאת לא רוצה אל תפתח\י את שיחה זה לא קשה... 

ברור לי שיחלקו עליי...

אתה יוצא מנקודת הנחה לא נכונה(או שלא הבנתי אותך נכון)מעונן

שכל מי שמדבר מגיל 17 ומטה עם המין השני בש"א זה שיחות מבוזבזות עם קלות דעת

חצי נכוןהנשמה יורדת

אמרתי שרוב מי שבגיל הזה הקשר שלו לרוב לא יהיה רציני לחתונה וגם אם כן הוא יהי קשר ארוך וסתם יוסיף נסיונות...

נ.ב.

גם קשרים בגיל יותר מאוחר שהם לא לחתונה הם קלות ראש

אני לא יודעתמעונן

כי זה לא קשר

אם זה עזרה וייעוץ?

משו אחר

לא כללת את זה

אז היית צריך להוסיף את המילה רוב כבר בתגובה הראשונה

כי זה היה נשמע שאתה מכליל את כולם

ממש לא תמיד זה דיבור מבוזבז

אולי באמת את צודקתהנשמה יורדת

אבל לדעתי אין שום שיחה עם המין השני שהיא טכנית 100 אחוז 

תכלס..מעונן

הדיבור הטכני הוא רק התירוץהנשמה יורדת

נורא תלוי, חבל לומר ולהעליל סתםמעונן

צר לי, אני לא מסכים.שחר אורן

עד כה, השיחות האישיות שהיו לי עם בנות היו טכניות לחלוטין (הן לא היו מאוד ארוכות, אבל בסדר).

תהיהשחר אורן

עשית פעם שיחה אישית עם מישהו?

אתה מדבר אליי?הנשמה יורדת
כן ברור... למה?הנשמה יורדת

זה לא מאוד ברור אבל בסדר.שחר אורן

למה? כי הייתה לי תחושה (שכנראה נתבדתה) שאתה לא ממש יודע מה עושים בשיחה אישית.

תקשיב שחרהנשמה יורדת

אתה מסכים איתי שאתה מדבר עם בת זה לא 100 אחוז טכני? לעומת אותה שיחה עם חבר?

הגבתי לך כאןשחר אורן

צר לי, אני לא מסכים. - נוער וגיל ההתבגרות

ואכן זה שונה משיחה עם חבר, שיחה עם חבר היא לא טכנית.

טוב אנחנו חלוקים בזההנשמה יורדת

אני חושב שאתה מתווכח עם עובדותשחר אורן

אתה טוען שבכל שיחה יש חלק לא טכני, אני העדתי שבש"א שיצא לי לעשות לא היו חלקים כאלו, אתה כמובן יכול לטעון שאני טועה/משקר אבל אתה צריך להביא סימוכין לדעתך.

אני מסכימה איתךחושבת בקופסא

שחנ"ש זה באמת לא דבר ראוי עם המין השני, אבל לא כל שיחה אישית חייבת להיות שחנ"ש.

הנא דוגמה לשיחה אישית שהייתה לי עם מישהו, (מחקתי את השם שלו)

*****(ו' אייר 10:50)

היי

מאיפה את מבינה בנפט?

אני (ו' אייר 10:51)

אני ממש לא מבינה בזה, פשוט קראתי את זה באיזו כתבה

***** (ו' אייר 10:54)

אה נחמד

אני (ו' אייר 10:54)

אני מניחה שאתה כן מבין בזה?

**** (ו' אייר 10:54)

לא מבין גדול אבל מתעסק בהשקעות

אני (ו' אייר 10:55)

אתה יודע אם המחיר כבר חזר להיות חיובי?

**** (ו' אייר 10:56)

כן 15 נכון לאתמול

אני (ו' אייר 10:56)

יופי, המצב בטח הרס להרבה אנשים את הפרנסה

****(ו' אייר 11:02)

כן הרבה אנשים לא עובדים וכו

שאלה טכנית לחלוטין על משהו שכתבתי בשרשור, תשובה גם כן טכנית, ושום דבר מעבר. אני לא רואה מה לא בסדר בזה.

וגם כאלה שיחות, אני לא יכולה לספור יותר מ3 שיחות כאלה בכל ההיסטוריה שלי.

וואלה את צודקת אבל שכול אחד יעשה מה שהוא חושבסטלנית בפעולה

את האמת. יש בזה בעיהשושיאדית
היתה לי פעם התקלות לא נעימה בכלל בכלל בכלל בלשון הכי מועטה....
אבל זה תלוי איזה אדם זה
הרב שרלו מתיר.ניק כמעט בלי ראש

למרות שבטח רוב מי שנמצא כאן לא הולך לפי הרב שרלו.

זה פורסם ב 2003, דברים השתנו מאז.דמעה שקופה
עבר עריכה על ידי דמעה שקופה בתאריך כ' באלול תש"פ 20:07

אני חושבת שהיום זה הרבה יותר בעייתי.

לא כולם הולכים לפי פסיקותיו.שפרינצא בוזגלו

זה מה שכתבתי.ניק כמעט בלי ראשאחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך