פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
קולי לבנט. חרדים- קורונה זה קו פרשת המים. מתי הבחירות?סודית
בנט מציג הזיה כפרנית בתור תכנית מציאותית. והוא משקראמסניפציה
בנט התנגד לסגר מהיום הראשון אבל עכשיו מאשים את ביבי בכשלון מחפיר. הוא חושב שאפשר לחסל וירוס שמשתולל והשתולל וישתולל בכל העולם ע"י אמצעים טכנולוגיים והיי טק.
כוחי ועוצם ידי. ואגו טריפ.
בעבר הרכינו ראש, סבלו מגיפות, והן עברו מעצמן - מסיבות אפידמיולוגיות ברורות (ברגע שאחוז מסוים מהאוכלוסיה מפתח נוגדנים מקדם ההדבקה (R0) יורד לפחות מ-1 והמחלה דועכת ונעלמת). היום יש שחצנות ואמונה במיגור כל נגע שהקב"ה שולח עלינו, והנה מחקנו את כל התורה כולה.
כל מהותו של בנט היא מלחמה בקב"ה ובטבע, כוחי ועוצם ידי, היי טק, פטריוטיות ישראלית שחצנית וקידום רפורמות הרסניות בכל מה שקשור למורשת ישראל.
רק לא בנט- פעמיים בגד בציונות הדתית, וריסק אותה בפועלאיתן גיל
עד היום לא סיפקו חסידיו הסבר, ולו קלוש, מדוע פרש מהבית היהודי. ניחא לו היה מצליח התרגיל שלו כי אז היתה לנו ממשלה לאומית שיכולה לקדם דברים חשובים באמת, ולא נגררים למועד ב' ו- ג', ומסיימים באופוזיציה. אחרי שחזר, שוב פרש ועל הדרך העיף את שולי מועלם שנשכבה על הגדר בשבילו. בנט דואג רק לבנט, לעצמו הוא הוסיף את התואר שר בטחון לשעבר, ולציונות הדתית הוא הוסיף עוד מסמר בארון הקבורה.
סקר אחרון צופה למלך הסקרים 19 מנדטים- לא פחות. איך תיראה רשימתו שתוגש לועדת הבחירות אנחנו לא יודעים, עם זאת יאמר בודאות שהמפד"ל היא לא תהיה, ולא בית יהודי, ולא ימינה... אלא יצור כלאיים ליברלי עם מעמד זניח, אם בכלל, לציונות הדתית. סביר להניח שלסמוטריץ' ישמר מקום בצמרת, כאנדרטה ותזכורת מהלכת למה שהיתה פעם ציונות דתית.
בלי טיפה של ציניות, אני מחכה כבר לראות איך בנט ירכיב רשימהמרדכי
בס"ד
הרי ברור שבשביל לתרגם את המנדטים שנותנים הסקרים, ברור שבנט לא יכול לרוץ שוב במסגרת של מפלגה מגזרית. מצד שני, עד כה לא ראינו הצלחה כל כך גדולה עם האנשים שהוא הביא מבחוץ לא החזיקו יותר מידי זמן (אוחנה, מגל, ברקת וכו').
נקודה נוספת היא איפה תהיה ממוקמת איילת שקד. הרי היא כבר ממזמן לא אשת סודו ויש ימינו כפי שהיה עד לפני שנה וחצי. ברור שמבחינת בנט היא תהיה ברשימה, אבל האם הוא ילחם בשבילה על המקום השני או ששם הוא ירצה בכלל לשים נציג מבחוץ?
עוד דבר זה המקום של האיחוד הלאומי. כולנו זוכרים את המאבקים בין בנט לאורי אריאל על מקומות ברשימה וכמה יהיו בעשירייה. סמוטריץ', אני משער, יהיה הרבה יותר תקיף וגם ידרוש יותר מאשר אורי אריאל. לא בטוח שבנט ירצה לתת לו מקום גם לסופר וסטרוק ואולי גם לנציג כזה או אחר מהבית היהודי בעשירייה הראשונה, כי הרי הוא רוצה לברוח מהמגזריות.
בנוסף, אם גם מדברים על צירופם של האוזר והנדל, שגם ידרשו להיות בעשירייה הראשונה, זה יגרום ללא מעט מריבות מי קודם למי. הנדל לסמוטריץ? האוזר לשקד?
בקיצור, אני מאוד מחכה לראות מה בנט יעשה ועם איזו רשימה הוא ירוץ לבחירות הקרובות. תהיה לזה המון משמעות בשאלה האם הוא באמת יצליח להגיע לשיא מנדטים חדש, או שהוא ייכשל פעם נוספת.
הרי ברור שבשביל לתרגם את המנדטים שנותנים הסקרים, ברור שבנט לא יכול לרוץ שוב במסגרת של מפלגה מגזרית. מצד שני, עד כה לא ראינו הצלחה כל כך גדולה עם האנשים שהוא הביא מבחוץ לא החזיקו יותר מידי זמן (אוחנה, מגל, ברקת וכו').
נקודה נוספת היא איפה תהיה ממוקמת איילת שקד. הרי היא כבר ממזמן לא אשת סודו ויש ימינו כפי שהיה עד לפני שנה וחצי. ברור שמבחינת בנט היא תהיה ברשימה, אבל האם הוא ילחם בשבילה על המקום השני או ששם הוא ירצה בכלל לשים נציג מבחוץ?
עוד דבר זה המקום של האיחוד הלאומי. כולנו זוכרים את המאבקים בין בנט לאורי אריאל על מקומות ברשימה וכמה יהיו בעשירייה. סמוטריץ', אני משער, יהיה הרבה יותר תקיף וגם ידרוש יותר מאשר אורי אריאל. לא בטוח שבנט ירצה לתת לו מקום גם לסופר וסטרוק ואולי גם לנציג כזה או אחר מהבית היהודי בעשירייה הראשונה, כי הרי הוא רוצה לברוח מהמגזריות.
בנוסף, אם גם מדברים על צירופם של האוזר והנדל, שגם ידרשו להיות בעשירייה הראשונה, זה יגרום ללא מעט מריבות מי קודם למי. הנדל לסמוטריץ? האוזר לשקד?
בקיצור, אני מאוד מחכה לראות מה בנט יעשה ועם איזו רשימה הוא ירוץ לבחירות הקרובות. תהיה לזה המון משמעות בשאלה האם הוא באמת יצליח להגיע לשיא מנדטים חדש, או שהוא ייכשל פעם נוספת.
הדבר הכי חשוב שצריך לדאוג לו כדי לא להבריח את ציבור המצביעיםמדוע
הוא להתרחק מכל המריבות
או נכון יותר, לדאוג שאת הויכוחים והמריבות יעשו מאחורי דלתיים סגורות, בלי טריקים, שטיקים ומשחקים מול התקשורת. הציבור מאס בזה. להרחיק כל מי שמנסה לפלג ולסכסך.
והם צריכים להיות חכמים להזהר לא לתת לביבי תירוץ לפגוע בהם. בינתיים הם עובדים יפה, למראית עין הכל נראה מתואם וכל אחד עובד בחזית המתאימה והנכונה לו.
או נכון יותר, לדאוג שאת הויכוחים והמריבות יעשו מאחורי דלתיים סגורות, בלי טריקים, שטיקים ומשחקים מול התקשורת. הציבור מאס בזה. להרחיק כל מי שמנסה לפלג ולסכסך.
והם צריכים להיות חכמים להזהר לא לתת לביבי תירוץ לפגוע בהם. בינתיים הם עובדים יפה, למראית עין הכל נראה מתואם וכל אחד עובד בחזית המתאימה והנכונה לו.
על פי עמית סגל זה הרבה יותר מרק תיאוםמרדכי
בס"ד

בכל מקרה את בהחלט צודקת שזה מה שצריך לעשות, אך כפי שאנחנו מכירים את הציונות הדתית, אני מתקשה להאמין שלא יהיו מריבות.
יותר משבנט מתלבט לגבי סמוטריץ' מסתבר שזה בשני הכווניםאיתן גיל
התחזקות בנט בסקרים נזקפת לבנט עצמו ולא לאנשים שהלכו איתו כל הדרך לששה מנדטים בתוצאה סופית. מוקדם עדיין לנבא תוצאות בכנסת הבאה, אבל אם יהיו סביב 20 מנדטים הם מן הסתם יאויישו לא בדיוק באנשי ציונות דתית, למעט שלושה עד ארבעה דתיים לקישוט ולמראית עין.
סמוטריץ' מבין משהו בפוליטיקה, לא בכדי נוקט בקו עצמאי בימים האחרונים, ונוטל מרחק מבנט ומסדר היום שלו. כך למשל, בעוד בנט תוקף את נתניהו על דרך השגרה, סמוטריץ' מתייצב באופן מפתיע להגנת נתניהו.
אני לא אומר שסמוטריץ' מחמם מנועים לקראת חבירה לליכוד, כי נכון לעכשו זה נשמע הזוי, עם זאת אין לדעת מה ילד יום. בנסיבות המתוארות מצבה של שקד לוט בערפל בגלל מערכת יחסים עכורה שקנתה לה ביושר עם משפחת נתניהו .
בנט יביא את כל תומכי אוסלו וההתנתקות לדורותיהםאמסניפציה
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ח באלול תש"פ 14:43
כמו שהביא את אדריכלות ההתנתקות אלונה ברקת. וגם יתבל בכמה סליבריטאים למחצה כמו גילי ססובר, ועוד אנשים שטוחים וחסרי כל יכולת מדינית ופוליטית. בנט הוא היאיר לפיד של ה"ימין". הבעיה היא שלפיד הוא לפחות באמת שמאל והביא אנשי שמאל כמו עפר שלח, ואילו בנט הוא לא באמת ימין ויביא גם כן אנשי שמאל לתפקידי מפתח חיוניים.
אסון בסדר גודל של מי שהניק וגידל את בנט: איש השמאל הקיצוני בנג'מין "ניתאי" נתניהו.
אני עוקב אחרי ההתבטאויות של בנט בזמן האחרוןאיתן גיל
מקובלת עלי ההנחה שבנט ושקד כבר לא מה שהיו פעם. שקד תנסה שוב להשתלב בליכוד, וסביר ששוב ידחו אותה. לפני ימים אחדים רמזה שהמועמד שלה לראשות הממשלה הבאה הוא נתניהו, ומיד ננזפה.
לגבי בנט, הוא בורח בכל הכח מהדימוי המגזרי שלו, וגם בסוגיית ארץ ישראל הוא מספק מסרים מעורפלים. את עיקר מרצו הוא משקיע בקורונה וב"פרנסה" שלא אמורים להרגיז את השמאל, ונראה על פניהם של הסקרים שהוא מושך כשמונה עד אחד עשר מנדטים מהאזור של השמאל מרכז.
לגבי הציונות הדתית, מחצית בעלי זכות ההצבעה מפוזרים במפלגות אחרות, ובליכוד בעיקר. הבייס הציוני הדתי הנאמן מונה 8 מנדטים במקרה הטוב. ב- 2013 עקב קמפיין מוצלח השיג בנט 12 מנדטים על חשבון הליכוד, וכעבור שנתיים הם חזרו הביתה, והבית היהודי נותר עם 8 מנדטים אותנטיים.
בנט מכיר את המספרים לכן נראה שבין 19 המקומות הראשונים ברשימתו הוא ישלב 11 אנשים מהסוג של אוחנה. חלק מהבייס הדתי יקבל כגזירת גורל, וחלק גדול יותר ישאר בבית ביום הבחירות. בכל מקרה מפלגת בנט החדשה תהיה מפלגת אוירה במתכונת הגימלאים, שינוי, כחלון, ואחרות, שמנוחתן עדן בפח האשפה של הפוליטיקה.
הגיע הזמן שנאמני הציונות הדתית יחשבו מסלול מחדש. ולא- פוליטית וערכית זה עלול להסתיים באסון.
סמוטריץ' יקבל שליש רשימהסי שארפ
ולבנט יהיו 2 שלישים(12 מקומות, לפי הסקרים שמנבאים 18+) לשבץ בהם אנשים משלו, ישנים וחדשים.
חיבור עם דרך ארץ לא יהיה, הרי בגלל סירובם להצטרף לממשלת ימין צרה, גנץ החליף את בנט בביטחון.
חיבור עם הבית היהודי כנראה שלא יהיה, ואם יהיה הוא יהיה בלי רפי פרץ ועל חשבון המקומות של האיחוד הלאומי.
דרך ארץ צריכים בית חדש בשביל לשרוד פוליטיתמרדכי
בס"ד
גנץ לא רוצה אותם, כי פעמיים הם הכשילו אותו מלהיות ראש ממשלה. לעומת זאת, בינהם לבין בנט והימין החדש אין כמעט הבדל, והם מסכימים על כמעט כל הדברים. לכן, טבעי מאוד שהם יתחברו, אלא אם אנחנו מוסיפים גם את האיחוד הלאומי למשוואה.
לגבי הבית היהודי, כבר הסברתי למה לדעתי תמצא הדרך לשלב אותם בדרך כזו או אחרת ברשימה, עם כי אני גם מעריך שזה יהיה בלי הרב פרץ.
ברור שהם צריכים מסגרתסי שארפ
אבל למה שבנט ירצה אותם, הם מגרדים חצי אחוז בסקרים, ואין להם שום ערך אלקטורלי.
במיוחד שהאוזר סיכל את הבחירות בדיוק כשבנט היה בתנופה.
הסקרים זה לא הכלמרדכי
בס"ד
הנדל והאוזר זה בדיוק אנשי הימין הממלכתי, כפי שהם מגדירים את עצמם, שהוא צריך בשביל שהוא לא יראה מפלגה מגזרית מצד אחד ולבדל את עצמו מנתניהו מצד שני.
הנדל והאוזר זה בדיוק אנשי הימין הממלכתי, כפי שהם מגדירים את עצמם, שהוא צריך בשביל שהוא לא יראה מפלגה מגזרית מצד אחד ולבדל את עצמו מנתניהו מצד שני.
אין מספיק חחחחח בעולםאיתן גיל
אתה באמת חושב שהאיחוד הלאומי יקבל 6 מנדטים מתוך 8 של הציונות הדתית?
ה- 11 הנוספים לפי הסקרים הם בועה שתתפוגג בשבועות הקרובים.
ה- 11 הנוספים לפי הסקרים הם בועה שתתפוגג בשבועות הקרובים.
רשמתי שלישסי שארפ
אני מקווה שלמדת לימודי ליב"ה, ואתה יודע ששליש הוא יחסי ולא מספר מוחלט.
אם יהיו 8 מנדטים האיחוד הלאומי יקבל 2-3.
עכשו הבנתי, ובהמשך לדברים המחכימיםאיתן גיל
בהנחה שיתגשמו הסקרים, ויהיו 19 ח''כים, מי ומי יהיו בכנסת הבאה?
זהו? ככה את נוטשת "מנהיגות מוכחת"?...ספק
אף אחד אחר לא יביא הסכם אברהם, אי אפשר לקחת מנתניהו את הזכותסודית
אבל אי אפשר ששבועיים לפני ראש השנה יעמדו המתיימרים להציג את היהדות נאמנה ויכריזו שהם ידביקו את כולם אם ישימו עליהם סגר.
עד כאן
עד כאן
איפה היהדות הנאמנה איימה להדביק את כולם?מרדכי
המתיימרים להציג.ה-מיוחד
בניגוד לערבים שקיבלו יפה יחסית את עניין הסגראריך וייס
החרדים איימו בהפלת הממשלה.
שני המגזרים חולים, חבל שהערבים דווקא שתקו על הסגר והחרדים ניסו להילחם בו בכל הכח.
כמו כן אותה אמירה ( שהייתה או לא) של לא להידבק מראה משהו.
אבל אני מה אכפת לי, שיגרמו הם לשנאת העם עליהם... זו בעיה שלהם ולא שלי.
שני המגזרים חולים, חבל שהערבים דווקא שתקו על הסגר והחרדים ניסו להילחם בו בכל הכח.
כמו כן אותה אמירה ( שהייתה או לא) של לא להידבק מראה משהו.
אבל אני מה אכפת לי, שיגרמו הם לשנאת העם עליהם... זו בעיה שלהם ולא שלי.
לערבים אין סיבה לריב על זהמיכאלצ
כי בכל מקרה הם לא הולכים לציית להנחיות...
לא כי החרדים מצייתים רצחאריך וייס
אני בשכונה חרדית. יש הקפדה על מסיכות. זה שונה מהציבור הערביאיש טוב.
אז בוא נפריד בין הדבריםמרדכי
בס"ד
מעולם לא הייתה אמירה או הכרזה של החרדים שהם ידביקו את כולם. גם האמירה שיוחסה לרב קנייבסקי התבררה כלא נכונה, ופרופסור גמזו כבר חזר בו והתנצל בפני הרב.
כעת, נעבור לדבר השני. אין חולק שבחברה החרדית והערבית ישנה התפרצות יותר גדולה בשל הצפיפות שבה הם חיים. גם ראשי העיריות לא מתווכחים לגבי העובדה הזאת. אלא המחלקות הייתה סביב סוגיית הפתרון. היום כמעט וכולם מסכימים שסגר מקומי הוא לא נכון. זאב קם פרסם הבוקר בתוכנית 'הבוקר הזה עם אריה גולן' שאפילו בני גנץ בישיבת הסיעה של כחול לבן אמר שנתניהו צודק בהחלטה שלו ולא מדובר בהפעלת לחץ של החרדים. בנוסף, אריה דרעי אמר בקול חד וברור שאומנם הוא נגד הסגר הלילי ויצביע נגדו בקבינט, אך אם זה מה שיתקבל חייבים לכבד את זה.
דבר נוסף הוא שבסופו של דבר אף ראש עיר לא רוצה שהעיר שלו תהיה תחת סגר כזה או אחר, ואין ראש עיר אחד שלא ניסה לשפר את מעמד עירו בשיחת 'שימועין' שהייתה לו. לדוגמה, אף אחד לא בא בתלונות לראש עיר אילת שהצליח לשנות את ההחלטה כלפי העיר שלו.
ועוד דבר אחרון. יש לא מעט בעיות בשיטה שבה מחליטים איזו עיר אדומה ואיזו לא. הישוב חוות גלעד לדוגמה, כמעט נכנס לרשימה האדומה רק בגלל שיש שם חולה אחד, כי מבחינת אחוזים זה מספיק. ישוב נוסף לדוגמה הוא הישוב יקיר בשומרון שכמעט נכנס גם הוא לרשימה האדומה בגלל חולים בישוב הסמוך, חוות יאיר, שכל הקשר בין הישובים הוא שחוות יאיר מבינת המדינה בלבד היא שכונה של יקיר למרות שהם פועלים כישוב בפני עצמם.
אתמול התראיין ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, ביומן הערב של גלי צה"ל והסביר גם הוא איך חולי בשכונה אחת, יכול בקלות לגורם לסגר על כל ירושלים, העיר הגדולה ביותר במדינת ישראל, וזה רק בגלל חישוב של חצי נקודה שלילית. על זה נאבקים החרדים. הם נאבבקים על כך שאומנם יש תחלואה גדולה של תלמידי ישיבות שמוסיפות להם חולים לעיר, אבל הם בכלל נמצאים סגורים בישיבות עד אחרי יום הכיפורים ואין סכנה שהם ידביקו את מי שמחוץ לישיבה.
לכן, חשוב לזכור גם את הדברים האלו לפני שטוענים כל מיני טענות על אוכלוסיות שונות.
זה מה ששבר אותך?ספק
שהחרדים לא מוכנים לסגר בראש השנה? (אחרי שהם רואים מה קורה בהפגנות בבלפור...).
לא הכישלון הכלכלי החרוץ במשך עשור? לא הכישלון של כל המערכות הציבוריות? לא חוסר האחריות התקציבי? לא הטילים ובלוני הנפץ על עוטף עזה (וגם מדי פעם על המרכז)?
כל זה היתה בעינייך "מנהיגות מוכחת".
אבל עכשיו, זו כבר לא מנהיגות.
הו, וואו...
אם יש דבר אחר טוב בקורונה הזאת, זה שאנשים פתאום נעשו מודעים לעובדה שביבי הוא ראש ממשלה כושל.
הוא תמיד היה כושל, אבל בזכות הקורונה, הרבה יותר קשה לו להסתיר את העובדה הזאת.
מעניין איזה אסון חדש נצטרך כדי שהוא יגרום לך להבין בשלב כלשהו שבנט לא יותר טוב...
תביא מישהו שילחץ על שלט, והמגיפה תעצראיתן גיל
קולי מובטח לו בבחירות הבאות.
סביר להניח שהוא לבדו ישיג יותר מ- 61 מנדטים, שיזכו אותו במנדט מהנשיא להרכיב ממשלה בישראל.
אפשר להיות סיפור הצלחה גם בלי שלטספק
יש מדינות שבהן יש פחות נדבקים, פחות מתים פר נפש ושבהן הכלכלה כמעט ולא נפגעה.
למעשה, מדינת ישראל היא אחת המדינות הבודדות שגם הקריסו את הכלכלה שלהן וגם מספר הנדבקים והמתים כאן עולה כל הזמן.
זה אפשרי - אמנם ביבי דאג שנגיע למגיפה הזאת במצב כלכלי קטסטרופלי אז לא היה הרבה עם מה לעבוד - אבל בשום תחום, שליפות מהמותן לא מצליחות לאורך זמן.
אם כבר לוקחים הלוואות על חשבון הנכדים והנינים שלנו - לפחות שיעשו עם זה משהו מועיל במקום לעודד אבטלה בצורה אקטיבית, למשל.
וזה בדיוק מה שקורה כאן - שליפות מהמותן. אף אחד לא יודע אם יהיה מחר סגר, אם בר"ה יהיה סגר, אם חסידים יטוסו לאומן, אם יתחיל מתישהו לפעול בארץ מערך חקירות אפדימיולוגיות רציני, אם יהיו מענקים ובאילו גדלים ולמי... בגדול, אנחנו בקטסטורפה כלכלית ובריאותית כשהתקווה הכי טובה שלנו כרגע, היא החיסון הרוסי.
אני מתקשה לדמיין החלטות גרועות יותר מאלו במתקבלות בישראל.
אני יכול אפילו להבין את השבדים שניסוי לייצר חסינות העדר על חשבון בריאותם של הצעירים וחייהם של הזקנים - אבל את מה שקורה בישראל, אין שום דרך להבין.
פיאסקו.
אני רואה השחרת תמונה שלא ביושראיתן גיל
פתאום מסתבר שכ- 30 אחוזים מן הנפטרים מקורונה נפטרו בשל סיבה אחרת, ובמספרים- מתוך 1056 מתים מדווחים צריך להפחית כ- 320 וזה מבהיל.
אשר למספר המובטלים מבקר המדינה שופך מים קרים על נתוני האבטלה הרישמיים.
הכלכלה בישראל התכווצה בשיעור פחות ממחצית מן הממוצע במדינות מערב אירופה. ולא, אף אחד לא אומר שהמצב אינו בעייתי, ועדיין הוא רחוק מאוד מן התמונה השחורה שמציגים בפני הציבור גורמים אינטרסנטים ופוליטיים.
מתים זה עזובאריך וייס
אבל לקיחת הלוואות עד שיוריד לנו את הדירוד
ג אשראי? לשלם לכולם חל"ת עד שקשה למעסיקים למצוא עובדים? לשלם מענקים לכולם שכמעט אין כלכלן אחד שבעד התוכנית?
בקיצור, עזוב. תהגר
ג אשראי? לשלם לכולם חל"ת עד שקשה למעסיקים למצוא עובדים? לשלם מענקים לכולם שכמעט אין כלכלן אחד שבעד התוכנית?
בקיצור, עזוב. תהגר
ממש לא. אני מתקשה לדמיין ניהול כושל יותר מזה שבישראלספק
דוגמא יפה שראיתי באינטרנט:
נניח אדם חולה סכרת. הוא מאוזן עם אינסולין והכל טוב ויפה.
יום אחד, תוקף אותו דב ופוצע אותו קשות.
הרופאים מצליחים לעצור את הדימום, אבל לא מצליחים תוך כדי לאזן את רמת הסוכר בדם שלו והוא מת.
אז מה הרג אותו - הדב או הסכרת?
אם אני ח"ו אמות מקורונה, גם עליי יכתוב שיש לי מחלת רקע. אף אחד לא יטרח לכתוב שמחלת הרקע שלי לא הורגת ושאפשר לחיות איתה בכיף עד 120 בלי שום תסמין באמצעות ניהול נכון - אבל זו עדיין מחלת רקע.
אז לא, לא סביר ששליש מחולי הקורונה שנפטרו נפטרו מדברים אחרים. ואגב, גם בניכוי אותו שליש, עדיין המצב היה קטסטרופה. קצב של יותר מ-3000 נפטרים בשנה.
לגבי מובטלים, יש 3 סוגי חישובים וכן, אנחנו קרובים בערך ל-10% אבטלה בפועל - אבל זה אחוז גבוה.
למה הגענו לאחוז הזה?
עשרות אלפי עסקים קרסו ונסגרו.
לשכירים אין אינטרס לצאת לעבודה אם משלמים להם כדי לא לעבוד עד יוני.
את הכלכלה בישראל אתה לא יכול להשוות לכל כלכלה - אתה צריך להשות אותה לכלכלות שמבוססות על אותם הדברים עליהן הכלכלה הישראלית מבוססת.
התיירות בישראל היא כמעט כלום מהתל"ג - להשוות אותה למדינות כמו צרפת או איטליה, זה מגוחך.
המזל של ישראל הוא ההייטק שכמעט ולא נפע בגלל היכולת של השוק הזה להסתגל - למשל, באמצעות עבודה מהבית. (והשוק ההזה מהווה כמעט מחצית מהייצוא הישראלי לבדו).
אז אם אתה רוצה להשוות פגיעה בכלכלה, נסה להשוות לפגיעה שחוו מדינות שמבוססות על הייטק, למשל - דרום קוריאה או סינגפור.
עכשיו, לא יהיה מנוס מהעלאת מסים - אבל בגלל היכולת לעבוד מרחוק, אני מאמין שהרבה הייטקיסטים יברחו מכאן ברגע שזה יקרה. (וזה יקרה כי זה הדבר הפופוליסטי והטפשי ביותר שאפשר לעשות).
המצב בארץ הוא אחד הגרועים בעולם מבחינת תחלואה ותמותה פר נפש.
הכלכלה כאן נפגעה והממשלה עשתה כל שביכולתה כדי לוודא שהיא לא תתאושש.
אני באמת לא מצליח לחשוב על החלטות גרועות יותר שהיו יכולות להתקבל בנושא נכון להיום.
סיבות אובייקטיביותאיתן גיל
מהגל הראשון יצאנו טוב, כי הדרג הפוליטי לא הפריע כפי שקורה עכשו. כך למשל, הגברת שאשא ביטון נציגת הליכוד לכאורה מתנהגת כאופוזיציה לכל דבר, וכמוה כל אנשי כחול לבן שתוקעים מקלות בגלגלים על בסיס יומי. שר הכלכלה בממשלה הפריטטית שסוגיית האבטלה צריכה להיות בראש מעייניו, מתוקף אחריותו המיניסטריאלית, ממלא פיו מים, הוא רואה את הנתונים הלא טובים ומחייך מתחת לשפמו המגולח. הקרקס הזה חייב להפסק.
האופטימיים שבינינו ממתינים לחתימה הרשמית על הסכם השלום עם האמירויות מה שיזניק את תעשיית התיירות והמזון בישראל. מדובר על כ- 400 אלף תיירים מהאמירויות שיתחילו להציף את ירושלים ותל אביב מיד לאחר החגים. כמוה גם תעשיית המזון שממתינה להזמנות משמעותיות והכפלת נפח הייצור.
סיבות גרועותספק
מהגל הראשון יצאנו בסדר במחיר של סגר שגרם לקריסת הכלכלה.
סגר זו לא תכנית פעולה אלא תכנית השהיה כדי לגבש תכנית פעולה - מה שלא נעשה בפועל.
וכן, הכל כאן נעשה מסיבות פוליטיות. גם של ביבי וגם של יריביו.
את תעשיית המזון שום דבר בארץ לא יזניק. הם לא צריכים את המזון שלנו ולנו יש כאן חוקים שלא מאפשרים לייבא מזון לארץ כדי להגן על כמה מקומבנים מושחתים.
אני לא יודע מה תהיה ההשפעה של ההסכם עם איחוד האמירויות. אני רק יכול לקוות שזה יוביל לפשיטת רגל של אלעל... מעבר לזה, הכל ספקולציות.
ובכל מקרה, זה לא קשור לניהול הקורונה.
צריך להכין את דעת הקהל שהתמותה תמשךאיתן גיל
בקצב של 10 נפטרים וצפונה מידי יום. מי שלא יקפיד על ההוראות ימצא את שמו על לוחות המודעות עם מסגרת שחורה מסביב. חיסון לא יהיה בזמן הקרוב, ולא לפני אמצע השנה האזרחית הבאה. זהו.
אפשר גם לזרוק פוליטיקאי להר געש ולקוות שזה יפייס את האלים...ספק
ובגלל התנהלות הממשלה אף אזרח לא לוקחאריך וייס
ברצינות גם את הקורנה. הם חושבים שמדובר במתיחה לא מוצלחת.
הייתי אומר- התנהגות הציבוראיתן גיל
התקהלויות אסורות ואי שמירת כללים הם בעוכרינו. לממשלה אין כלים ממשיים להתמודד זולת הטלת סגר כללי, מה שנמנעים מלעשות בשל רגישות פוליטית.
בתוך עמי אני יושב, אם לפני שלושה וארבעה חודשים הזדעזעו מכל מקרה מוות בודד, עכשו 10 מתים וצפונה מידי יום מתקבלים בשלוות נפש. לא אתפלא אם בתוך כמה שבועות יפסיקו לספור יומית, ויעברו לנתונים סטטיסטיים שנתיים של משרד הבריאות והלשכה המרכזית לסטיסטיקה.
הממשלה לא יכולה לאסור על הפגנות המוניות?ספק
לתת דוגמא אישית של חבישת מסיכה?
לא לקבל החלטות כי "בנפשנו הדבר" ואז לבטל אותן בגלל לחצים פוליטיים?
הממשלה לא יכולה בגלל "קושי משפטי" כהגדרת היועץ המשפטיאיתן גיל
אז שתחליף את היועץ המשפטי.ספק
הוא כמו מסמר ללא ראש, ואף אחד לא יזיז אותו לפני המועד החוקיאיתן גיל
היו ראשי ממשלה שלקחו עו"ד פרטי שייצג אותם.ספק
זה ענין של החלטה.
עו''ד פרטיים לא יבטלו את הסמכויותאיתן גיל
שניכס בג''ץ ליועמ''ש. אמנם ניתנה לממשלה סמכות לפטר אותו אבל בממשלה הפריטטית נעקרה הסמכות מראש הממשלה. הוא זקוק להסכמת החליפי והחליפי הזדרז להודיע שלא יתן את הסכמתו
הולכים לבג"ץ עם עו"ד פרטי.ספק
רצוי אחרי שמשנים את שיטת בחירת השופטים ומאזנים אותו.
עושה רושם שהתמחות במשפטים אינה הצד החזק שלךאיתן גיל
עושה רושם שהתמחות בהיסטוריה אינה הצד החזק שלךספק
זה כבר נעשה בעבר.
טובאיתן גיל
מצוין.ספקאחרונה
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם