מה דעתכם על הקטע הזה של ההשבעה?מוקפת אור

בעד? נגד?

יאללה ממש אשמח לשמוע

יו לי הייתה גם קדם השבעה וגם השבעהמתנחלת אמיתית

בקדם השבעה יותר התעללו בנו אבל זה היה לגמרי בצחוקים

בהשבעה לקחו אותנו לברכה באריאל (בעומק 2.5 מטר) היה ממש שווה! נהנתי ברמות משתיהם!

בקיצור אני לגמרי בעד!

זה נראלי ממש סוגים של בן אדםמוקפת אור

לא יודעת מה עם אחרים אבל אני לא מבינה איך גם באולפנות (לוידעת מה קורה בישיבות) השאירו את המנהג הזה.

כאילו, מבחינתי, מה כיף בלהתעלל באחרות?

ברור שהכול בצחוקים, השבעה, וזה... אבל זה כאילו השיח שרוצים ליצור לחמשושיות עם השמינסטיות? והאווירה שרוצים ליצור באולפנה באופן כללי בכלל?!

אצלנו ההשבעה יצרה גיבוש יחסי בין השמינית לז'מתנחלת אמיתית

תיקוןאודה ה' בכל לבב

הבריכה באריאל בגובה 2.40

עיגלתי קצת צודקמתנחלת אמיתית

הכי כיף להיות קטנונים

בלי קטנוניים לא היה כיף!אודה ה' בכל לבב

אבל היא עיגלה כלפי מעלה שזה אומר לחומרא (לכאו')שחר אורן

ומותר לא לדייק לחומרא (סוכה, שם שם).

מה שנכון נכוןמתנחלת אמיתית

זה כיףףףףרוצה לעשות

אבל לא יותר מידי כאילו לחמשושים... יש מצבים שהם יוצאים מסכנים וסתם מבואסים מיזה...

זה בעיקרון במטרה לגבש ולא לאמלל...

ייאא אחד השוויםםםעובדת ה בשמחה????

ממש לא אהבתי בזמנוחושבת בקופסא

ההשבעה לימדה אותי משהו ממש חשוב על עצמי, שאני ממש לא אולפניסיטית.

מבחינה דתית אני דוסית וכל זה, אבל אני ממש לא מסתדרת עם הגישה החברתית של האולפנא.

ההשבעה הייתה הפעם הראשונה שסוג של הייתי בפנימיה, כי למרות שבעיקרון לא נותנים לבנות שגרות בעיר של האולפנא להיות בפנימיה כדי לשמור מקום למי שגרה רחוק, אמרו לכולם לישון באולפנא בלילה שלפני כדי להיות מוכנות לצאת בבוקר.

(חרטטו שב4 לפנות בוקר יבואו אוטובוסים וחייבים למהר כי כל דקה שהם מחכים עולה כסף, בסוף באמת העירו אותנו ב4 בשביל איזה 3 שעות של תפילה הכי נמרחת בעולם ויצאנו מאולפנא רק בשמונה בבוקר ככה שכל היה ממש מיותר.)

ביום שלפני זה קבלתי את "חווית פנימיה" שלי ואני ממש לא רוצה לחזור עליה בכלל.

כשהלימודים נגמרו כולן התפזרו בכל האולפנא לקבוצות ודיברו, נדבקתי לקבוצה הראשונה שראיתי כי הרגשתי מין לחץ כזה שאסור להיות לבד אפילו לרגע.

מה שהן דיברו עליו לא ממש עיניין אותי, ועדיין לא הרגשתי שזה לגיטימי להסתובב לבד, ואף אחת מהבנות האלה לא הייתה כזו חברה קרובה שלי, ואני ממילא לא מהסוג הזה של הבנות של "רוצה לבוא איתי לככה וככה" אני בדרך כלל לא מרגישה צורך בהמון אנשים סביבי, ואחרי הלימודים באולפנא לא היה שום דבר לעשות חוץ מלהיות עם המון אנשים מסביבי, וזה הלחץ הזה שהרגשתי.

בסוף הלכתי לשירותים ונעלתי את עצמי שם לכמה זמן כי הייתי צריכה רגע לבד.

מארוחת הערב והלאה היה יותר סביר, בקטע שהיה מה לעשות חוץ מלהילחץ חברתית, עדיין, לא הרגשתי בנוח עם הצפיפות, התחושה של החוסר לגיטימיות להיות שנייה לבד, (כשיש פעולה בסניף ונמאס לי ממנה אני יכולה להגיד שאני צריכה ללכת וזהו, ושמה הייתי תקועה לגמרי) ורק רציתי ללכת לישון.

ברור שלפני 12 וחצי לא היה בכלל אפשר לחשוב על האפשרות הזאת, ורק זה בגלל שהיה צריך לקום מוקדם מחר. הבנות של העיר ישנו בתוך הכיתות על שק"שים, גם כן, לא נהנתי מהזווית הזאת בחוויה.

אז זאת המסקנה העיקרית שאני קיבלתי מההשבעה, או יותר נכון מהיום לפניה, שאני לא מתאימה לפנימיה. (לא שזו הייתה בכלל אופציה ברוך ה')

גם לא רציתי להיות בפי"לון שזה במקום הפנימיה לבנות של העיר, שנשארות באולפנא עד הערב כמו פנימיה ורק חוזרות הביתה ב10 כדי לישון, שעד אז חשבתי על האפשרות הזאת, מאותו היום זה ממש לא בא בחשבון.

מה זה השבעה למען השם???שושיאדית
נשמע מתוך ספר...
השבעות מושבעים... מה הולך פהה?
זה יעני מלשון "שבועה" שהחמשושים (כיתה ט) מתחייביםנפש חיה.
לשמוע ל"כללים" באולפנה וליצור אוירה מגבשת וכו '

בשביל שיהיה אקשן השמינית (כיתה יב) מעירים את החמישית (כיתה ט) בלילה ויש כאלה שמריצים אותם
יש כאלה שקושרים את העיניים וסתם מלכלכים, אומרים להם לזחול על הריצפה וכו קצת כמו תרגילי צבא ...

אני בכלל לא נהניתי כשהיה לנו.
בעיקרון "משביעים" את החמישית לכללים של האולפנא כי הן החדשותחושבת בקופסא

אבל בתכל'ס השמיניסטיות מתעללות בחמשושיות לפני ההשבעה ובמהלכה, יש בנות שזה כיף להן, להרבה בנות זה לא.

אני זוכרת שלפני ההשבעה השמיניסטיות גנבו את הנעליים של כל החמשושיות מהפנימיות וזרקו אותן מהגג,

בתגובה אנחנו לקחנו להן את המזרנים מהפנימיות שלהן וכתבנו איתם חמישית במגרש.

וגם הן תלו שלט עם חתיכות שיער גזורות וכתבו לידן שמות של בנות בשכבה שלנו, כאילו שהם גזרו לבנות את השיער באמצע הלילה, אבל הצבע והסוג שיער לא התאימו בכלל לבנות הרשומות, אז הבנו שהן חתכו לעצמן את השיער וכתבו שמות רנדומליים שהן הוציאו מרשימה במזכירות לידם.

בהשבעה עצמה כשהגענו ליער הזה שבו עשו אותה הן הכריחו אותנו לזחול גחון על האדמה בטור, וכשהגענו לסוף הייתה שמיניסטית שלקחה לנו את הידיים וטבלה אותן בתערובת מגעילה של צבע, חתיכות עוף, ודג רקוב, היינו אמורות להצמיד את הידיים המטונפות לדף כדי לעשות הטבעה של כף יד.

זה היה ממש מגעיל, המורות שלהן ריחמו עלינו ונתנו לנו מים לשטוף את היד, אחר כך היינו אמורות לאכול פיצה עם הידיים המטונפות האלה, אני לא מבינה מה הן חשבו לעצמן, השאריות של התערובת הזאת נשארו לי על מסביב לציפורניים עוד יומיים אחרי ההשבעה, לא משנה כמה שטפתי אותן.

שנה הבאה אני הולכת להיות בשמינית, ואין סיכוי שאני אתעלל בנות ככה, אני לא סוציופתית, אני לא נהנת לראות אנשים סובלים, המטרה בעיקרון היא לגבש את השכבות ביחד, ולדעתי זה לא עובד ככה, איך תשבי וצחקי עם מישהו שהרגע השפריצה עליך צבע?

עולם שלם של דת"לללללשושיאדית
גם חרדים זה עולם שלםחושבת בקופסא

קראתי פעם אנשים מספרים על עצמם שכל הסיפור זה מורה בסמינר מסבירה את הכללים וזה נשמע לי ממש מוזר.

היא אמרה ש:

אסור חצאית מקסי "כי זה רחובי"- אני באופן אישי לא שמה מקסי כי אני חושבת שזה מנמיך, אבל אם כבר זה הרבה יותר צנוע מחצאית שרק מכסה ברך. למה זה אסור?

מזכיר לי שבכיתה ו (בבית ספר שלפחות שליש מהבנות היו באמת חילוניות ורק התחפשו בזמן הלימודים, הן היו מעלות את החצאית למעלה כל פעם שלא הייתה מורה באזור)

הייתה לי מורה חרדית שאמרה "תמיד כשנכנסות מורות אתן מורידות את החצאית, וכשאני למדתי בבית ספר היינו מעלות את החצאית כשנכנסו מורות" רק אחר כך לא הבנתי למה שיהיה אסור חצאית ארוכה, זה באמת לא מסתדר לי בכלל.

אסור ללבוש תיק גב, רק תיק צד כי זה מדגיש את החזה- זה קורה רק אם מכוונים את הרצועות שיהיו קטנות מידי, אם מסדרים אותן נורמלי זה לא קורה.

ובכלל זה ממש מוזר שילדה בת 14 תלך עם תיק צד כמו איזה גברת, יש לי תיק צד קטן, ואני תמיד שמה אותו על כל האורך, על כתף אחת זה נראה גברתי מידי.

היא גם אמרה שהרבה בנות הולכות לסמינרים שלא מתאימים להן מבחינת הכללים כי הן רוצות שידוך טוב, ואיך שזה לא בסדר ומוריד את הרמה.

ואני ממש מקווה שזה ספר מלפני 20 שנה, זו סיבה ממש דפוקה ללמוד במקום, מי שחושב שהמוסד הזה נחשב ירצה מישהי שמתאימה למוסד, מי שלא מתאימה כשהיא לומדת שם לא תתאים גם לשידוך הפוטנציאלי הזה בעתיד.

כן זה עולם באמת... בקשר לחצאית...שושיאדית
זה מממממש לא מנמיך!!!!
כשאני הולכת עם מקבי פתאום אומרים לי שושיאדית!! איך גבהת!!! את ממש רזה!
זה מגביה ומרזהשושיאדית
אני גבוהה ורזה... זה פשוט מדגיש את זה
לא יודעת, מדדתי פעם שמלת מקסיחושבת בקופסא

והרגשתי שהיא גורמת לי להראות יותר נמוכה, אולי זה עניין של כל המבנה גוף ביחד.

ואת באמת הולכת עם תיק צד לבית ספר? 

ומעירים לך על חצאית ארוכה מידי?

ראיתי פעם בנות של בית יעקב הולכות עם גרביים ממש נמוכים ומתחתיהם גרביונים בצבע גוף, אם לא מסתכלים טוב זה נראה כאילו הן רק שמות גרביים נמוכים, זה בטח לא מתאים לתקנון, נכון?

איזה עוד כללים מוזרים יש בבית יעקב?

לאו דווקא לגבי לבוש, נכון קוראים לשיעור הסטוריה שלכן "תולדות ישראל"?

נכון נכוןשושיאדית
אני לביהס הולכת עם גרבי רגל... יש כאלה שרוצות לשים קרסוליות מעל.... אני לא חושבת שזה נוח יותר....
אחרי צהריים אם אני בהליכה אני בלי גרביים וחצאית מקסי שרוול וקרסוליות
לא מעירים על חצאיות ארוכות אבל על מקסי כן
לגבי זה שחצאית מקסי עושה אותך נמוכהנועה גבריאל
אז זה מעניין,כי נגיד אותי זה עושה יותר גבוהה,זה תלוי במבנה גוף כנראה.
וואי, גם אני קראתי את זה... תכלס הם פשוט דפוקים.דמעה שקופה

אבל זה נכון רק לגבי בית יעקב ועוד מעט מקומות.

אני מכירה לא מעט חרדים מכל מיני מקומות שיש להם מספיק שכל בנוגע לחצאית.

אני בעד אבל ליצור חוויה טובה וחיוביתנפש חיה.
גם לחמישית וגם לשמינית.

ההשבעה שלי בתור חמשושית הייתה זוועה
הייתה לי טראומה ממנה עד גיל ממש מאוחר

ובגלל זה התעקשתי שההשבעה שלנו תהיה משהי כייפי ונעים ולא משפיל מבייש ו/או מפחיד.

הסכימו איתי
ועשינו אחלה השבעה
אני בעד..טאטע אוהב אותי!

בכיתה ז היה אחלה והשנה עשו לנו אתמול קדם השבעה קשרו לנו תידיים והרטיבו אותנו בעיקרון אני נהנתי..

בעד. ונגד..נביאה????

כשעשו לי השבעה (בסניף) כל השבט היה  ממש מבועס מזה שלא התעללו בנו ורק גררו אותנו ובערך זהו..

כשעשינו השבעה לשבט הקטן היה ממש מעפן ופשוט לא היה כייף ולא השיג את המטרה שלו..

באותה שנה עשינו לכיתה מתחתנו במסגרת של איזה משהו וזה היה בנות שאנחנו מכירות וכיף לנו איתן היה מושלם והתעללנו בהן אבל הן גם בנו..(שברנו ביצים חיות אחת על השניה וכדומה..) היה ממש ממש כיף...

בהשבעה באולפנה עשו לנו ערב עם משחקים עם השמינית ואז סוג של טקסון והלכנו לישון שם עד שבאמצע הלילה (כמעט אף אחת לא ישנה..) העירו אותנו ועשו לנו 'השבעה' הוליכו אותנו  קשרו ידיים ובעיקר עשו המון רעש (בסוף אחד השכנים הזמין משטרה ונכנסנו באמצע..) אחרי זה  פשוט נשארנו כזה ביחד עד הבוקר.. היה נחמד.

בקיצור מהכל אני חושבת שההשבעה כייפית שאתם כאילו ב'כוחות' ומגובשים.. לפי זה אולי כדי להעביר את ההשבעה לאמצע השנה ולפני זה לעשות הרבה פעילויות מגבשות ביחד...

בקיצור זה תלוי איך עושים ומה הגישה.. 

אם הגישה היא לבוא ו'להתשא' או לבוא ולהתחבר..

לדעתי זה אחלהאמממ
יכול להיות שמגזימים אבל זה הפנצ
יש כאלה שההתעללויות גורמות להם סבל מיוחד..אדם כל שהוא

בדרך כלל, כאלה שגם בלעדי זה לא כ"כ קל להם בחיים.

אין הצדקה לפגוע בהם.

אם עושים השבעה, צריך להיזהר שאף אחד לא יצא עם טראומה.

בעדדדדדחסרת טאקט

היה קצת מבאס בגלל הקורונה אבל אני מזה נהנתיחסרת טאקט

קצת התבאסתי שלא התעללו בי מספיק....

את מסוג הבנות שאני לא מבינהחושבת בקופסא

מה כיף בלהיות מכוסה בצבע, אדמה, גבינה לבנה מקולקלת, ושאר גועל נפש?

גם לא כיף לראות בנות אחרות סובלות, אלא אם כן את סוציופתית, ואני מקווה ממש שלא.

תקשיבי היה מגבש מצחיק כיף מלחמות וזה זה תלוי לאיזה כיווןחסרת טאקט

לוקחים את זה... ואני רוצה לספר לך שהייתי בריח מטהר אויר קולה קצף גילוח וכו אפילו נצנצים שמו לנו תחלס אני נהנתי והשמינסטיות שהיו איתנו שאלו בהתחלה מי לא רוצה שישימו עליה דברים... 

מתחברת אדם כל שהואמוקפת אוראחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך