הבא נבהיר את הנקודה בצורה הכי ברורה שישאריק מהדרום

אי אפשר להורות לאדם, יהא חזן ותיק ככל שיהא, לבכות באופן ספונטני בשעה נקובה.

אם אתה מורה על שעה נקובה (גם אם זה 00:30 בלילה) זה לא נקרא ספונטני, ובקושי חוקי לקרוא לזה "לבכות".

זהו, אמרתי זאת.

תתמודדו.

#הקליר

#מי_שלא_אשכנזי_לא_יבין_למה_שונאים_אותו_יותר_מבני_גורן

שחקנים מקצועיים יודעים לעשות את זה ... 😥קרן-הפוך
אבל זה לא ספונטניחופשיה לנפשי
יש טעות יסודיתבסדר גמור
לא מבקשים שתבכה בשעה נקובה.
מבקשים שבשעה זו תחשוב על דברים האמורים במצב מתוקן לעורר בכי.
^^^^^^!!!!!!!!הָיוֹ הָיָה

כתוב בסידור לבכות?ultracrepidam

או שבתפילה מבקשים שדמעותינו יתקבלו לפני ה', מתוך ההנחה שברור שאנחנו בוכים (וכנראה להם זה היה ברור)

הערה קטנה.הָיוֹ הָיָה

לעצם העניין ציינתי שאני מסכים עם דברי בסדר גמור"

רק רציתי להעיר שהשורות למטה אינן ראויות להכתב, לפי דעתי. (ומסתמא כפי דעת כל מי שיודע מאי האי "הקליר"..)

צוחקים פה על הקליר כל שנהאריק מהדרום

למרות שיש לו קידומת "רבי אליעזר", הוא מכונה פה ובפי כל העם פשוט הקליר, וגם במחזורים של קורן.

לא הבנת...הָיוֹ הָיָה

לא הפריע לי שכתבת הקליר, גם אני קורא לו ככה.

הפריע לי אכן החלק שצוחקים עליו.

(היהודים באים....)

האם אתה מכיר ספר או הלכה פסוקה אחת מקולמוסואריק מהדרום

עיקר מה שקראו לו "הרב" היה על פיוטיו שהוסיף למחזור האשכנזי, גם הוא חטף ביקורת על סיגנונו אגב, משוררים רבים לא אהבו את הנטיה שלו לחדש מילים שלא היו כל כך קיימות עד תקופתו כאשר לא מצא חרוז או משקל מתאים.

הוא לא היה גדול בתורה שהיה ראוי לתואר רב אלא פייטן, בלשן ומשורר, וכן, צוחקים עליו, זו רוח התקופה של עשרת ימי תשובה והימים שלפניו, הקליר והמסורת האשכנזית הרוויחה את הלעג הזה ביושר.

אני מזמין אותך לעיין כאן:הָיוֹ הָיָה

אלעזר בירבי קליר – ויקיפדיה

ולומר אם הדברים שאמרת עדיין נשמעים בעיניך הגיוניים.

תודה שהעלת את זהאריק מהדרום

שכחתי מי היה זה שביק את הקליר, מסתבר שזה היה ראב"ע, קראתי את הדברים באיזה ספר, משום מה חשבתי שאלה דברי דונש בן לברט אבל לא הייתי בטוח, מסתבר שאלה היו דברי האבן עזרא.

בשמחה.הָיוֹ הָיָה

ומה אתה אומר על זה?

(התכוונתי בעיקר לפיסקא הראשונה, על זיהויו)

אותו הדבראריק מהדרום

וגם לגבי הערכות של אדם- ויקיפדיה איננה מקור מהימן לדבר זה.

אני מבין שמהרח"ו והרשב"א אינם שווי ערך בעיניך,הָיוֹ הָיָה

בעוון ציטוטם בויקי?

נו ברצינות, אתה בין הניקים שהייתי מצפה מהם למעט אחריות...

ויקיפדיה אינה שווה בעיני למסור מידע אודות הערכה של אדם לאחראריק מהדרום

עוד משורר נוסף שזכה לתואר "רב" על פי פיוטיו ושיריו רבי חיים ויטל שינה את דעתו עליו לחלוטין כשהתברר שלא היה יהודי שראוי לתואר זה בלשון המעטה ועדיין נוהגים לשיר ולזמר את שיריו ופיוטיו ויש גם רחוב מרכזי בירושלים על שמו.

האם אני לא מעריך את רבי חיים ויטל בעבור זה?

אנחנו מדברים על אותו קטע?הָיוֹ הָיָה

יש שם מובאות משו"ת הרשב"א וממהרח"ו על זיהויו כר"א בן שמוע או ר"א בן ערך. מה אתה עושה עם זה?

מי דיבר כעת על מסירת הערכה? אני מדבר על זיהוי של בנאדם.

אז הם טעו, קורה.אריק מהדרום

הרשב"א ומהרח"ו?מבשר שלום
אני שמחמבשר שלום
שכבודו לא השקיע יותר מחמש דקות מחייו בלדעת מי זה "הקליר" וכבר הוא יודע ויכול לחלוק על רבנים.

שבעז"ה נזכה לקבל מחכמתו ויראתו.
השקעתי הרבה יותר מחמש דקותאריק מהדרום

תאמין לי אין תקופת חגי תשרי שאני לא מתעצבן עליו ומנסה לגלות עוד פרטים.

עדיף שתלמד תורהמבשר שלום
ככה לפחות יצא לך משהו טוב מהפה.
על סמך מה?הָיוֹ הָיָה

החלטת שהוא לא היה ת"ח, מבאים לך רשב"א אתה אומר "טעה"...

איזה מין דיון מתנהל כאן?

הוא טעה בזיהוי שלו בוודאיאריק מהדרום

לפחות קרא את מה שבקישור, מינימום, זה רק ויקיפדיה.

יש לך זיהוי אחר? אתה יודע במי מדובר?הָיוֹ הָיָה

כןאריק מהדרום

משורר ובלשן כנראה מתחילת ימי הביניים, כמו שרוב העולם היום מעריך ויודע פלוס מינוס, עם הרבה ביקורת על שיריו ועל המבנה שלהם שלא ברמה הכי גבוהה.

חוץ מזה אין לנו ידיעה שהוסמך לרבנות או שהנהיג קהילה או הלכה פסוקה או ספר ממנו, לכן במחזורים הוא מכונה רק "הקליר".

והרבה צחוקים יש עליו.

מקור? משהו? בא נראה מי הוא אכן היה.הָיוֹ הָיָה

קשה לי להניח שהוא היה כזה עמר'ץ אם הרשב"א חשב שהוא תנא.

גם אם יתברר שהוא לא היה מי שהרשב"א חשב, מן הסתם הרשב"א לא היה טועה בעמר'ץ מוחלט לחושב שהוא ר"א...

אני חושב שבעיקר לפי השפה וסגנון שלו מזהים אותו כךאריק מהדרום

לא טענתי מעולם שהיה עמר'ץ אבל טענתי שלא ידוע לנו, מה שכן ידוע לנו שבימי התנאים הרבה ממילותיו לא היו בשימוש, לא היה נהוג לכתוב שירים במשקלים ובקושי לחרוז אותם בפרט בחרוזים שלמים, זה אופייני לימי הביניים וצפונה.

יתכן שיש עוד הוכחות אבל ברור לרוב העולם היום שמדובר במשורר ובלשן מראשית ימי הביניים ולא מהתנאים, אנחנו בקושי יודעים אם שמו היה אליעזר או אלעזר אז נותרנו עם הקליר בלבד, וגם זה לא יודעים אם היה שיבוש, ואנחנו עוד פחות יודעים עם היה רבי, על כן הוא שגור בפינו בשם "הקליר" בלבד, בתקווה שאכן זיהוי נכון.

מכוערים הצחוקיםארלט

בגניזת קהיר התגלו פיוטים של ר' אלעזרהגיגים בע"מ

הקליר, שמדברים על הכיבוש הפרסי הסאסאני של הארץ, הכיבוש התרחש במאה השביעית למניינם, בעוד שר"א בן ערך חי במאה הראשונה למניינם, ור"א בן שמוע חי במאה השניה למניינם. הפיוטים האלו התגלו במאה ה-19 למניינם, ולא היו ידועים לרשב"א ולמהרח"ו. ולכן ככל הנראה בעניין זה הם טעו. ור' אלעזר הקליר חי במאה השביעית למניינם. 
כל זה כמובן לא סותר את האפשרות שהוא היה תלמיד חכם, ואם הרשב"א והמהרח"ו זיהו אותו בתור ת"ח, ככל הנראה היה להם על מה להתבסס.

מי אמר שאותם פיוטים שנמצאו הם של הקליר?אניוהוא
למה כ'כ קל לנו לקבל 'עובודות' כביכול היסטוריות,
אבל את דברי רבותינו הראשונים קל לנו לדחות?

(אותה שאלה קיימת גם ב'עובדות' ארכיאולוגיות מול אמיתות התנ'ך...)
אני לא יודע,הגיגים בע"מ

אבל אני מניח שיש אקרוסטיכונים, וסימני זיהוי אחרים כגון אלו.

למה אני מקבל את דברי המחקר בנושא, בניגוד לדברי הרשב"א ולמהרח"ו?

פשוט מאוד, למחקר יש מידע שלא היה ידוע לרשב"א ולמהרח"ו, הגניזה הקהירית. ככל הנראה אם הרשב"א ומהרח"ו היו מכירים את הפיוטים הנמצאים בגניזה הקהירית, והיו יודעים את התיארוך של הכבישה הסאסאנית של הארץ, הם לא היו אומרים  שרבי הקליר הוא תנא. בדיוק כמו ש@נשמה כללית הסביר פה לגבי הקבלה.

והרי ממלאכי אין עוד נביאים, וייתכן שהרשב"א והמהרח"ו טעו. כברירת מחדל, האפשרות הסבירה היא שהם צדקו. אבל כשיש ראיות ברורות שהם לא הכירו, ושמראות אחרת, ניתן לומר שהם טעו.

וכמובן, כל זה אינו וודאי, אלא השערה סבירה בלבד, אולי הפיוטים שהתגלו בגניזה הקהירית הם זיוף מתוחכם מאוד שנעלם מעיני החוקרים. ולכן כתבתי "ככל הנראה", ולא כתבתי בוודאות.

א. זה דבר שהראשונים עצמם הסתפקו בו.אדם כל שהוא

ראה את הגהת גליון הש"ס בתוס' בחגיגה יג, וכך משמעות הלשון שם בתוס' שכותבים עליו שיסד דבריו ע"פ הירושלמי וכו'.

ב. לפעמים יש לנו ידע היסטורי שלא היה לראשונים, למשל, בגלל גילויים כמו הגניזה הקהירית, וגם העובדה שהראשונים בד"כ לא עסקו בדברים אלה בצורה מסודרת משפיעה.

הזיהוי ככל הנראה מוטעהultracrepidam

זה כן אומר שהיו מסורות שהוא אדם גדול.

אף אחד לא חשב ש*אני* ר"א בו שמוע או ר"א בן ערך.

אבל ככל הנראה הוא לא היה תנא. הרשב"א כנראה טעה כמה פעמים בחייו. אפילו מהרח"ו. 

גם זה שבבתי הכנסת בקהילות השונות,אדם כל שהוא

שחלקם הונהגו ע"י גדולי ישראל, התקבלו הפיוטים שלו בתוך התפילות ותפסו מקום מרכזי, מלמד על היחס עליו.

דוגמא- האר'י ז''ל היה אומר בתפילה רק פיוטים שכתב הקליר.אניוהוא
זיהוי של "ספר החזיונות" עם ר' חיים ויטאלהגיגים בע"מ

הוא מפוקפק למדי. הספר סותר במפורש את הכתוב בספר "שערי קדושה" לר' חיים ויטאל, ויש בו מגוון ראיות שמקורו מאוחר מר' חיים ויטאל. וגם על פי המחקר כיום רבים חושבים אותו למזויף, וגם החיד"א שיבח את ר' ישראל נג'ארה למרות שהכיר את ספר החזיונות. לשרים כיום את שיריו בהחלט יש על מי לסמוך, מהמחקר ומהעולם התורני כאחד.

הב'י והב'ח מזהים את הקליראניוהוא
כר' אלעזר ב'ר שמעון - כלומר כבנו של רשב'י.
התייחסתי לזה.אריק מהדרום

רק להעירשום וחניכה
שמרן החיד"א בספר מחזיק ברכה כתב בשם המור וקציעה וכנף רננים בשם *האר"י* שר"א הקליר *אינו* ר"א בנו של ר' שמעון, אלא היה בו באותו פייטן ניצוץ מנשמתו של ר"א בר"ש (אכן יצויין שככל הנראה לא נמצא כן בכתבי האר"י שלפנינו, אך כדאיות הן עדות היעב"ץ וגושפנקת החיד"א ליישב את עדות האר"י ז"ל עם תוצאות המחקר).
זו מסורת ארץ ישראלית קדומה שהשתמרה באשכנז ובאיטליה..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א באלול תש"פ 10:39

לא מסורת אשכנזית.

ופיוטיו עשירים מאוד במובאות מהתנ"ך ומדרשי חז"ל [שאגב, חוסר הבקיאות של הציבור בהם מקשה על ההבנה], וראשונים רבים מאוד החשיבו את דבריו ודנו בהם, כך שלא לחינם נקרא רבי, אפילו האבן עזרא שמבקר אותו, קורא לו רבי [ואף מוסיף את הביטויים נוחו עדן ומנוחתו כבוד].

ונראה לי שהזלזול בפיוטיו היה אופנתי מאוד בתקופת ההשכלה, אבל לאו דווקא אצל חוקרי פיוטים היום.

ואגב המשפט האחרון..אדם כל שהואאחרונה

מתוך תקציר לספרם של שני חוקרי פיוטים, פרו' שולמית אליצור וד"ר מיכאל רנד-

"'מֶלֶךְ, זְכוֹר אָחוּז קֶרֶן'! במילים קצרות אלה, מתוך אחד הפיוטים שבספר, מתגלה גאונותו של הפייטן הגדול."

ומי שלא הבין בעצמו מה גאוני במשפט הזה, יכול לקרוא כאן - 

רבי אלעזר בירבי קליר פיוטים לראש השנה : : 978-965-7418-03-1 : magnespress.co.il : Books

??חידוש

מה אתה רוצה מחיינו?

איפה הוא נתן לך הוראה לבכות?

לי, לא.אריק מהדרום

אבל למה הוא מתבכיין?

מתלבט מה יותר גרועק"ש
ההרביית שמחה (מה זו עושה) בתשעת הימים,
או החוכא ואיטלולא שאתה עושה כאן.

אדם גדול (הלוואי שנזכה), כשהוא קורא על מיתת בני אהרון - הוא בוכה בטבעיות. כשהוא מבין את תוקף קדושת היום, שכל באי עולם יעברו לפניך - מי ברעש ומי במגיפה (בבתי הכנסת בנו יורק וניו ג'רזי, מי שיש לו יארצאייט, צריך לתפוס את העמוד רבע שעה מראש, אחרת אין סיכוי...) - הוא בוכה בלי לצחוק על זה.
לא קונה את זה שהוא בוכהאריק מהדרום

מצטער, לא אמין.

לא ראית בחייך אנשים שבאמת בוכים בתפילות בכללק"ש
ובימים נוראים בפרט?!
רק בבית אבל.אריק מהדרום

אני מכיר אנשים.. והרבה.. שמתייפחים באמת...הָיוֹ הָיָה

מפני צנעת הפרט לא אעלה כאן תמונה שיש בידי של אחד מחשובי ראשי הישיבות, שמישהו "תפס" אותו בבכי מטלטל באמצע סליחות...

ועל אותו אחד שמעתי ממישהו שראה אותו נשנק בקריאת מיתת בני אהרן, וכשהוא שם לב שמישהו ראה, הוא מיד "התכופף, כביכול.. ועלה חזרה כשהטלית "נוזלת" לו עד הסטנדר.. שלא יראו...

טוב, אז אני ראיתי ושמעתי רביםק"ש
מרן הגר"א שפירא זצ"ל, היה צריך להחליף קיטל אחרי כל תפילה, מרוב דמעות וזיעה ממאמץ.
לא מצאת על מה לצחוק חוץ מזה? באמת שהגזמת, במחילת כבודוחידוש

כבודי איננו משחק לטובתי כאןאריק מהדרום

אני בטוח שאם אני לא הייתי פותח את שרשור הדאחקות על הסליחות והקליר שנפתח כל שנה, מישהו אחר היה פותח אותו והוא היה הרבה יותר קליל ממה שנראה עכשיו, שאתם מנסים לייבש אותו לחלוטין.

אתה חושב שהתגובות הן אישיות אליך?הָיוֹ הָיָה

אני הייתי מגיב בדיוק כפי שהגבתי, לכל ניק אחר שהיה כותב כך.

כן אני חושב שהתגובות שלכם אישיותאריק מהדרום

ננסה בשנה הבאה אני אפתח מפצל"ש ונראה אתכם, אתם על הכוונת שלי.

נו נו.. אשרי שחושדין אותו במה שאין בו.הָיוֹ הָיָה

למה שיהיה לי משהו נגדך?

אגב, אני שנה שעברה טרם הייתי פה, ואני הראשון שגער בך על ההתנסחות שלך...

אולי באמת תקבל את האמת ממי שאמרה במקום להאשים אותנו בסובייקטיביות?

חכה חכה שנה הבאה...אריק מהדרום

מה אכפת לי שנה הבאה. איך זה קשור למה שכתבתי?הָיוֹ הָיָה

למרות שלומר את האמת.. די נוצר אצלי הרושם שאכן אתה מתאמץ ליצור על עצמך תוית כזו, ככה שאכן אני כנראה מצטרף למועדון האקסקלוסיבי שיניח אוטומטית שיש לך מטרה ספציפית להגחיך את המסורת הזו. ככה שאכן בשנה הבאה כנראה אגיב יותר בנחרצות אם זה יהיה אתה ולא מישהו אחר...

חבל.

ובפרט חבל לי, כי אני זוכר את הכאב שהיה בדבריך בעת שכתבת על זה שהרב זמיר כהן ההי הראשון שנזעק על היהודים באים, ואנחנו שתקנו. זה גרם לי לראות אותך באור מסויים, שקצת מתנגש לי עם מה שקורה פה כעת.

ומי יודע, אולי פה טמונה התשובה, כשמתחילים מלצחוק על זה, לא נזעקים כשרואים את היהודים באים..

כמה דבריםאריק מהדרום

1) ארגון הדברות הוא לא רק ארגון שמדבר שטויות בשם התורה, ניחא, יש הרבה כאלה ובוודאי שלא כל מה שאני חושב שהוא התורה היא אכן התורה שאצל הקב"ה, ארגון הדברות התמלא בשנים האחרונות גם במרצים חצופים וכותבים חצופים עוד יותר שניזונו משקרים ומרעל של משרפות שמלמדים "השקופע" נון סטופ ("השקופע" זו מילה שמשמעותה "השקפה" או "למה לא לא להיות מזרוחניק), הם תופסים את תורתם כהתורה הרלוונטית היחידה ומי שחושב אחרת מהם כופר, אפיקורוס עוכר ישראל ואפילו מזרוחניק! אז אם תראה להם שהקב"ה או רש"י או הרמב"ם או חלילה אפילו הרב עובדיה יוסף סובר כמוך הם יזדעקו שאתה מסלף את דברי הר"ע יוסף זצוק"ל! (ועוד כמה מילים לא רלוונטיות שקשה לפענח מבעד לקצף פיהם וגם לא אכפת לי ממש כי המסר הובן).

2) התחלחלתי מזה שלא צעקנו אנחנו לפניו אכן.

3) מועדון אקסלוסיבי של ביינישים חסרי חוש הומור, נו שוין, אני לא חושב שאני גרוע כמו היהודים באים, אבל האמת שלא צפיתי בכל הקטעים שלהם, אולי יש דמיון שאינני יודע, יש לצחוק על המסורת היהודית בטעם רע ויש להרביץ דאחקות על הקליר כמו הרבה אשכנזים אחרים והתבדח על מנהגי ישראל יותר בעדינות קצת יותר מאשר בלי להוציא את אימותינו אבותינו זונות, נרקומנים, פסיכופטים ורודפי בצע וכבוד ועל חשבון משלם המיסים.

...הָיוֹ הָיָה

1) אני יודע, מה הקשר?

2) ובדיוק על זה אני מדבר.

3) נו, אנשי היהודים באים אומרים עליך את מה שאנחנו אומרים עליך.

וכפי שאמרתי, זה מוביל לזה, לא אמרתי שאתה "מוציא את אימותינו אבותינו זונות, נרקומנים, פסיכופטים ורודפי בצע וכבוד ועל חשבון משלם המיסים" אלא שאם אתה עוסק בלצחוק על היהדות, לא פלא שיש כאלו שלוקחים את זה רחוק יותר, ושאם אתה, וכנראה עוד כמוך, נוח להם עם האמירות שלך, אז לא פלא שלא אתם נזעקתם לצעוק על היהודים באים, סף הרגישות והאכפתיות והקנאות לקדושה אצלכם - התחספס והלך.

וסליחה שאני חריף...

אתה אשכנזי פיקנטי.אריק מהדרום

ואני מבין שכעת ירדו לטמיון כל טענותי.. ניצחתני!הָיוֹ הָיָה

ישש!אריק מהדרום

לא כי פשוט לא חשבתי ששרשור אודות הקליר יהפך כל כך כבד ויבש אז הלכתי לישון.

מישום מה יש מישהו, שפעמיים בשנה צריך להגחיך את מסורת ישראלק"ש
ולכן מגיבים דווקא אליו...

שלושת השבועות כמנהג אשכנז הקדמון
כמו שחשבתיאריק מהדרום

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך