הבא נבהיר את הנקודה בצורה הכי ברורה שישאריק מהדרום

אי אפשר להורות לאדם, יהא חזן ותיק ככל שיהא, לבכות באופן ספונטני בשעה נקובה.

אם אתה מורה על שעה נקובה (גם אם זה 00:30 בלילה) זה לא נקרא ספונטני, ובקושי חוקי לקרוא לזה "לבכות".

זהו, אמרתי זאת.

תתמודדו.

#הקליר

#מי_שלא_אשכנזי_לא_יבין_למה_שונאים_אותו_יותר_מבני_גורן

שחקנים מקצועיים יודעים לעשות את זה ... 😥קרן-הפוך
אבל זה לא ספונטניחופשיה לנפשי
יש טעות יסודיתבסדר גמור
לא מבקשים שתבכה בשעה נקובה.
מבקשים שבשעה זו תחשוב על דברים האמורים במצב מתוקן לעורר בכי.
^^^^^^!!!!!!!!הָיוֹ הָיָה

כתוב בסידור לבכות?ultracrepidam

או שבתפילה מבקשים שדמעותינו יתקבלו לפני ה', מתוך ההנחה שברור שאנחנו בוכים (וכנראה להם זה היה ברור)

הערה קטנה.הָיוֹ הָיָה

לעצם העניין ציינתי שאני מסכים עם דברי בסדר גמור"

רק רציתי להעיר שהשורות למטה אינן ראויות להכתב, לפי דעתי. (ומסתמא כפי דעת כל מי שיודע מאי האי "הקליר"..)

צוחקים פה על הקליר כל שנהאריק מהדרום

למרות שיש לו קידומת "רבי אליעזר", הוא מכונה פה ובפי כל העם פשוט הקליר, וגם במחזורים של קורן.

לא הבנת...הָיוֹ הָיָה

לא הפריע לי שכתבת הקליר, גם אני קורא לו ככה.

הפריע לי אכן החלק שצוחקים עליו.

(היהודים באים....)

האם אתה מכיר ספר או הלכה פסוקה אחת מקולמוסואריק מהדרום

עיקר מה שקראו לו "הרב" היה על פיוטיו שהוסיף למחזור האשכנזי, גם הוא חטף ביקורת על סיגנונו אגב, משוררים רבים לא אהבו את הנטיה שלו לחדש מילים שלא היו כל כך קיימות עד תקופתו כאשר לא מצא חרוז או משקל מתאים.

הוא לא היה גדול בתורה שהיה ראוי לתואר רב אלא פייטן, בלשן ומשורר, וכן, צוחקים עליו, זו רוח התקופה של עשרת ימי תשובה והימים שלפניו, הקליר והמסורת האשכנזית הרוויחה את הלעג הזה ביושר.

אני מזמין אותך לעיין כאן:הָיוֹ הָיָה

אלעזר בירבי קליר – ויקיפדיה

ולומר אם הדברים שאמרת עדיין נשמעים בעיניך הגיוניים.

תודה שהעלת את זהאריק מהדרום

שכחתי מי היה זה שביק את הקליר, מסתבר שזה היה ראב"ע, קראתי את הדברים באיזה ספר, משום מה חשבתי שאלה דברי דונש בן לברט אבל לא הייתי בטוח, מסתבר שאלה היו דברי האבן עזרא.

בשמחה.הָיוֹ הָיָה

ומה אתה אומר על זה?

(התכוונתי בעיקר לפיסקא הראשונה, על זיהויו)

אותו הדבראריק מהדרום

וגם לגבי הערכות של אדם- ויקיפדיה איננה מקור מהימן לדבר זה.

אני מבין שמהרח"ו והרשב"א אינם שווי ערך בעיניך,הָיוֹ הָיָה

בעוון ציטוטם בויקי?

נו ברצינות, אתה בין הניקים שהייתי מצפה מהם למעט אחריות...

ויקיפדיה אינה שווה בעיני למסור מידע אודות הערכה של אדם לאחראריק מהדרום

עוד משורר נוסף שזכה לתואר "רב" על פי פיוטיו ושיריו רבי חיים ויטל שינה את דעתו עליו לחלוטין כשהתברר שלא היה יהודי שראוי לתואר זה בלשון המעטה ועדיין נוהגים לשיר ולזמר את שיריו ופיוטיו ויש גם רחוב מרכזי בירושלים על שמו.

האם אני לא מעריך את רבי חיים ויטל בעבור זה?

אנחנו מדברים על אותו קטע?הָיוֹ הָיָה

יש שם מובאות משו"ת הרשב"א וממהרח"ו על זיהויו כר"א בן שמוע או ר"א בן ערך. מה אתה עושה עם זה?

מי דיבר כעת על מסירת הערכה? אני מדבר על זיהוי של בנאדם.

אז הם טעו, קורה.אריק מהדרום

הרשב"א ומהרח"ו?מבשר שלום
אני שמחמבשר שלום
שכבודו לא השקיע יותר מחמש דקות מחייו בלדעת מי זה "הקליר" וכבר הוא יודע ויכול לחלוק על רבנים.

שבעז"ה נזכה לקבל מחכמתו ויראתו.
השקעתי הרבה יותר מחמש דקותאריק מהדרום

תאמין לי אין תקופת חגי תשרי שאני לא מתעצבן עליו ומנסה לגלות עוד פרטים.

עדיף שתלמד תורהמבשר שלום
ככה לפחות יצא לך משהו טוב מהפה.
על סמך מה?הָיוֹ הָיָה

החלטת שהוא לא היה ת"ח, מבאים לך רשב"א אתה אומר "טעה"...

איזה מין דיון מתנהל כאן?

הוא טעה בזיהוי שלו בוודאיאריק מהדרום

לפחות קרא את מה שבקישור, מינימום, זה רק ויקיפדיה.

יש לך זיהוי אחר? אתה יודע במי מדובר?הָיוֹ הָיָה

כןאריק מהדרום

משורר ובלשן כנראה מתחילת ימי הביניים, כמו שרוב העולם היום מעריך ויודע פלוס מינוס, עם הרבה ביקורת על שיריו ועל המבנה שלהם שלא ברמה הכי גבוהה.

חוץ מזה אין לנו ידיעה שהוסמך לרבנות או שהנהיג קהילה או הלכה פסוקה או ספר ממנו, לכן במחזורים הוא מכונה רק "הקליר".

והרבה צחוקים יש עליו.

מקור? משהו? בא נראה מי הוא אכן היה.הָיוֹ הָיָה

קשה לי להניח שהוא היה כזה עמר'ץ אם הרשב"א חשב שהוא תנא.

גם אם יתברר שהוא לא היה מי שהרשב"א חשב, מן הסתם הרשב"א לא היה טועה בעמר'ץ מוחלט לחושב שהוא ר"א...

אני חושב שבעיקר לפי השפה וסגנון שלו מזהים אותו כךאריק מהדרום

לא טענתי מעולם שהיה עמר'ץ אבל טענתי שלא ידוע לנו, מה שכן ידוע לנו שבימי התנאים הרבה ממילותיו לא היו בשימוש, לא היה נהוג לכתוב שירים במשקלים ובקושי לחרוז אותם בפרט בחרוזים שלמים, זה אופייני לימי הביניים וצפונה.

יתכן שיש עוד הוכחות אבל ברור לרוב העולם היום שמדובר במשורר ובלשן מראשית ימי הביניים ולא מהתנאים, אנחנו בקושי יודעים אם שמו היה אליעזר או אלעזר אז נותרנו עם הקליר בלבד, וגם זה לא יודעים אם היה שיבוש, ואנחנו עוד פחות יודעים עם היה רבי, על כן הוא שגור בפינו בשם "הקליר" בלבד, בתקווה שאכן זיהוי נכון.

מכוערים הצחוקיםארלט

בגניזת קהיר התגלו פיוטים של ר' אלעזרהגיגים בע"מ

הקליר, שמדברים על הכיבוש הפרסי הסאסאני של הארץ, הכיבוש התרחש במאה השביעית למניינם, בעוד שר"א בן ערך חי במאה הראשונה למניינם, ור"א בן שמוע חי במאה השניה למניינם. הפיוטים האלו התגלו במאה ה-19 למניינם, ולא היו ידועים לרשב"א ולמהרח"ו. ולכן ככל הנראה בעניין זה הם טעו. ור' אלעזר הקליר חי במאה השביעית למניינם. 
כל זה כמובן לא סותר את האפשרות שהוא היה תלמיד חכם, ואם הרשב"א והמהרח"ו זיהו אותו בתור ת"ח, ככל הנראה היה להם על מה להתבסס.

מי אמר שאותם פיוטים שנמצאו הם של הקליר?אניוהוא
למה כ'כ קל לנו לקבל 'עובודות' כביכול היסטוריות,
אבל את דברי רבותינו הראשונים קל לנו לדחות?

(אותה שאלה קיימת גם ב'עובדות' ארכיאולוגיות מול אמיתות התנ'ך...)
אני לא יודע,הגיגים בע"מ

אבל אני מניח שיש אקרוסטיכונים, וסימני זיהוי אחרים כגון אלו.

למה אני מקבל את דברי המחקר בנושא, בניגוד לדברי הרשב"א ולמהרח"ו?

פשוט מאוד, למחקר יש מידע שלא היה ידוע לרשב"א ולמהרח"ו, הגניזה הקהירית. ככל הנראה אם הרשב"א ומהרח"ו היו מכירים את הפיוטים הנמצאים בגניזה הקהירית, והיו יודעים את התיארוך של הכבישה הסאסאנית של הארץ, הם לא היו אומרים  שרבי הקליר הוא תנא. בדיוק כמו ש@נשמה כללית הסביר פה לגבי הקבלה.

והרי ממלאכי אין עוד נביאים, וייתכן שהרשב"א והמהרח"ו טעו. כברירת מחדל, האפשרות הסבירה היא שהם צדקו. אבל כשיש ראיות ברורות שהם לא הכירו, ושמראות אחרת, ניתן לומר שהם טעו.

וכמובן, כל זה אינו וודאי, אלא השערה סבירה בלבד, אולי הפיוטים שהתגלו בגניזה הקהירית הם זיוף מתוחכם מאוד שנעלם מעיני החוקרים. ולכן כתבתי "ככל הנראה", ולא כתבתי בוודאות.

א. זה דבר שהראשונים עצמם הסתפקו בו.אדם כל שהוא

ראה את הגהת גליון הש"ס בתוס' בחגיגה יג, וכך משמעות הלשון שם בתוס' שכותבים עליו שיסד דבריו ע"פ הירושלמי וכו'.

ב. לפעמים יש לנו ידע היסטורי שלא היה לראשונים, למשל, בגלל גילויים כמו הגניזה הקהירית, וגם העובדה שהראשונים בד"כ לא עסקו בדברים אלה בצורה מסודרת משפיעה.

הזיהוי ככל הנראה מוטעהultracrepidam

זה כן אומר שהיו מסורות שהוא אדם גדול.

אף אחד לא חשב ש*אני* ר"א בו שמוע או ר"א בן ערך.

אבל ככל הנראה הוא לא היה תנא. הרשב"א כנראה טעה כמה פעמים בחייו. אפילו מהרח"ו. 

גם זה שבבתי הכנסת בקהילות השונות,אדם כל שהוא

שחלקם הונהגו ע"י גדולי ישראל, התקבלו הפיוטים שלו בתוך התפילות ותפסו מקום מרכזי, מלמד על היחס עליו.

דוגמא- האר'י ז''ל היה אומר בתפילה רק פיוטים שכתב הקליר.אניוהוא
זיהוי של "ספר החזיונות" עם ר' חיים ויטאלהגיגים בע"מ

הוא מפוקפק למדי. הספר סותר במפורש את הכתוב בספר "שערי קדושה" לר' חיים ויטאל, ויש בו מגוון ראיות שמקורו מאוחר מר' חיים ויטאל. וגם על פי המחקר כיום רבים חושבים אותו למזויף, וגם החיד"א שיבח את ר' ישראל נג'ארה למרות שהכיר את ספר החזיונות. לשרים כיום את שיריו בהחלט יש על מי לסמוך, מהמחקר ומהעולם התורני כאחד.

הב'י והב'ח מזהים את הקליראניוהוא
כר' אלעזר ב'ר שמעון - כלומר כבנו של רשב'י.
התייחסתי לזה.אריק מהדרום

רק להעירשום וחניכה
שמרן החיד"א בספר מחזיק ברכה כתב בשם המור וקציעה וכנף רננים בשם *האר"י* שר"א הקליר *אינו* ר"א בנו של ר' שמעון, אלא היה בו באותו פייטן ניצוץ מנשמתו של ר"א בר"ש (אכן יצויין שככל הנראה לא נמצא כן בכתבי האר"י שלפנינו, אך כדאיות הן עדות היעב"ץ וגושפנקת החיד"א ליישב את עדות האר"י ז"ל עם תוצאות המחקר).
זו מסורת ארץ ישראלית קדומה שהשתמרה באשכנז ובאיטליה..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א באלול תש"פ 10:39

לא מסורת אשכנזית.

ופיוטיו עשירים מאוד במובאות מהתנ"ך ומדרשי חז"ל [שאגב, חוסר הבקיאות של הציבור בהם מקשה על ההבנה], וראשונים רבים מאוד החשיבו את דבריו ודנו בהם, כך שלא לחינם נקרא רבי, אפילו האבן עזרא שמבקר אותו, קורא לו רבי [ואף מוסיף את הביטויים נוחו עדן ומנוחתו כבוד].

ונראה לי שהזלזול בפיוטיו היה אופנתי מאוד בתקופת ההשכלה, אבל לאו דווקא אצל חוקרי פיוטים היום.

ואגב המשפט האחרון..אדם כל שהואאחרונה

מתוך תקציר לספרם של שני חוקרי פיוטים, פרו' שולמית אליצור וד"ר מיכאל רנד-

"'מֶלֶךְ, זְכוֹר אָחוּז קֶרֶן'! במילים קצרות אלה, מתוך אחד הפיוטים שבספר, מתגלה גאונותו של הפייטן הגדול."

ומי שלא הבין בעצמו מה גאוני במשפט הזה, יכול לקרוא כאן - 

רבי אלעזר בירבי קליר פיוטים לראש השנה : : 978-965-7418-03-1 : magnespress.co.il : Books

??חידוש

מה אתה רוצה מחיינו?

איפה הוא נתן לך הוראה לבכות?

לי, לא.אריק מהדרום

אבל למה הוא מתבכיין?

מתלבט מה יותר גרועק"ש
ההרביית שמחה (מה זו עושה) בתשעת הימים,
או החוכא ואיטלולא שאתה עושה כאן.

אדם גדול (הלוואי שנזכה), כשהוא קורא על מיתת בני אהרון - הוא בוכה בטבעיות. כשהוא מבין את תוקף קדושת היום, שכל באי עולם יעברו לפניך - מי ברעש ומי במגיפה (בבתי הכנסת בנו יורק וניו ג'רזי, מי שיש לו יארצאייט, צריך לתפוס את העמוד רבע שעה מראש, אחרת אין סיכוי...) - הוא בוכה בלי לצחוק על זה.
לא קונה את זה שהוא בוכהאריק מהדרום

מצטער, לא אמין.

לא ראית בחייך אנשים שבאמת בוכים בתפילות בכללק"ש
ובימים נוראים בפרט?!
רק בבית אבל.אריק מהדרום

אני מכיר אנשים.. והרבה.. שמתייפחים באמת...הָיוֹ הָיָה

מפני צנעת הפרט לא אעלה כאן תמונה שיש בידי של אחד מחשובי ראשי הישיבות, שמישהו "תפס" אותו בבכי מטלטל באמצע סליחות...

ועל אותו אחד שמעתי ממישהו שראה אותו נשנק בקריאת מיתת בני אהרן, וכשהוא שם לב שמישהו ראה, הוא מיד "התכופף, כביכול.. ועלה חזרה כשהטלית "נוזלת" לו עד הסטנדר.. שלא יראו...

טוב, אז אני ראיתי ושמעתי רביםק"ש
מרן הגר"א שפירא זצ"ל, היה צריך להחליף קיטל אחרי כל תפילה, מרוב דמעות וזיעה ממאמץ.
לא מצאת על מה לצחוק חוץ מזה? באמת שהגזמת, במחילת כבודוחידוש

כבודי איננו משחק לטובתי כאןאריק מהדרום

אני בטוח שאם אני לא הייתי פותח את שרשור הדאחקות על הסליחות והקליר שנפתח כל שנה, מישהו אחר היה פותח אותו והוא היה הרבה יותר קליל ממה שנראה עכשיו, שאתם מנסים לייבש אותו לחלוטין.

אתה חושב שהתגובות הן אישיות אליך?הָיוֹ הָיָה

אני הייתי מגיב בדיוק כפי שהגבתי, לכל ניק אחר שהיה כותב כך.

כן אני חושב שהתגובות שלכם אישיותאריק מהדרום

ננסה בשנה הבאה אני אפתח מפצל"ש ונראה אתכם, אתם על הכוונת שלי.

נו נו.. אשרי שחושדין אותו במה שאין בו.הָיוֹ הָיָה

למה שיהיה לי משהו נגדך?

אגב, אני שנה שעברה טרם הייתי פה, ואני הראשון שגער בך על ההתנסחות שלך...

אולי באמת תקבל את האמת ממי שאמרה במקום להאשים אותנו בסובייקטיביות?

חכה חכה שנה הבאה...אריק מהדרום

מה אכפת לי שנה הבאה. איך זה קשור למה שכתבתי?הָיוֹ הָיָה

למרות שלומר את האמת.. די נוצר אצלי הרושם שאכן אתה מתאמץ ליצור על עצמך תוית כזו, ככה שאכן אני כנראה מצטרף למועדון האקסקלוסיבי שיניח אוטומטית שיש לך מטרה ספציפית להגחיך את המסורת הזו. ככה שאכן בשנה הבאה כנראה אגיב יותר בנחרצות אם זה יהיה אתה ולא מישהו אחר...

חבל.

ובפרט חבל לי, כי אני זוכר את הכאב שהיה בדבריך בעת שכתבת על זה שהרב זמיר כהן ההי הראשון שנזעק על היהודים באים, ואנחנו שתקנו. זה גרם לי לראות אותך באור מסויים, שקצת מתנגש לי עם מה שקורה פה כעת.

ומי יודע, אולי פה טמונה התשובה, כשמתחילים מלצחוק על זה, לא נזעקים כשרואים את היהודים באים..

כמה דבריםאריק מהדרום

1) ארגון הדברות הוא לא רק ארגון שמדבר שטויות בשם התורה, ניחא, יש הרבה כאלה ובוודאי שלא כל מה שאני חושב שהוא התורה היא אכן התורה שאצל הקב"ה, ארגון הדברות התמלא בשנים האחרונות גם במרצים חצופים וכותבים חצופים עוד יותר שניזונו משקרים ומרעל של משרפות שמלמדים "השקופע" נון סטופ ("השקופע" זו מילה שמשמעותה "השקפה" או "למה לא לא להיות מזרוחניק), הם תופסים את תורתם כהתורה הרלוונטית היחידה ומי שחושב אחרת מהם כופר, אפיקורוס עוכר ישראל ואפילו מזרוחניק! אז אם תראה להם שהקב"ה או רש"י או הרמב"ם או חלילה אפילו הרב עובדיה יוסף סובר כמוך הם יזדעקו שאתה מסלף את דברי הר"ע יוסף זצוק"ל! (ועוד כמה מילים לא רלוונטיות שקשה לפענח מבעד לקצף פיהם וגם לא אכפת לי ממש כי המסר הובן).

2) התחלחלתי מזה שלא צעקנו אנחנו לפניו אכן.

3) מועדון אקסלוסיבי של ביינישים חסרי חוש הומור, נו שוין, אני לא חושב שאני גרוע כמו היהודים באים, אבל האמת שלא צפיתי בכל הקטעים שלהם, אולי יש דמיון שאינני יודע, יש לצחוק על המסורת היהודית בטעם רע ויש להרביץ דאחקות על הקליר כמו הרבה אשכנזים אחרים והתבדח על מנהגי ישראל יותר בעדינות קצת יותר מאשר בלי להוציא את אימותינו אבותינו זונות, נרקומנים, פסיכופטים ורודפי בצע וכבוד ועל חשבון משלם המיסים.

...הָיוֹ הָיָה

1) אני יודע, מה הקשר?

2) ובדיוק על זה אני מדבר.

3) נו, אנשי היהודים באים אומרים עליך את מה שאנחנו אומרים עליך.

וכפי שאמרתי, זה מוביל לזה, לא אמרתי שאתה "מוציא את אימותינו אבותינו זונות, נרקומנים, פסיכופטים ורודפי בצע וכבוד ועל חשבון משלם המיסים" אלא שאם אתה עוסק בלצחוק על היהדות, לא פלא שיש כאלו שלוקחים את זה רחוק יותר, ושאם אתה, וכנראה עוד כמוך, נוח להם עם האמירות שלך, אז לא פלא שלא אתם נזעקתם לצעוק על היהודים באים, סף הרגישות והאכפתיות והקנאות לקדושה אצלכם - התחספס והלך.

וסליחה שאני חריף...

אתה אשכנזי פיקנטי.אריק מהדרום

ואני מבין שכעת ירדו לטמיון כל טענותי.. ניצחתני!הָיוֹ הָיָה

ישש!אריק מהדרום

לא כי פשוט לא חשבתי ששרשור אודות הקליר יהפך כל כך כבד ויבש אז הלכתי לישון.

מישום מה יש מישהו, שפעמיים בשנה צריך להגחיך את מסורת ישראלק"ש
ולכן מגיבים דווקא אליו...

שלושת השבועות כמנהג אשכנז הקדמון
כמו שחשבתיאריק מהדרום

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרוםאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך