לא הבנתי מה הקשר בין גיטרה חשמלית להופעות. גיטרה חשמלית זה עוד גיטרה והיא שונה. זה עוד שפה בגיטרה... יש לך קלאסית, אקוסטית וחשמלית, הן שונות לא יותר טובות אחת מהשניה. התפקידים שונים ומה שתנגני בקלאסית לא תנגני בחשמלית או אקוסטית והפוך (ברור שאפשר אבל יצירה ספרדית קלאסית על גיטרה חשמלית זה פרשנות מוזיקלית יוצאת דופן...) בלוז למשל תנגני על אקוסטית עם מיתרי מתכת ולא קלאסית, רוק על חשמלית ויש עוד מה להרחיב...
לא הבנתי למה לקחת שיעורים אם את כבר יודעת לנגן. אם את יודעת לנגן פשוט תעברי ותנסי את החשמלית, תנגני אקורדים, תרגישי את העדינות שלה לעומת הקלאסית ותלמדי את הצלילים שלה. תראי מהר מאוד שיש שירים שהרבה יותר מתאימים לחשמלית מלקלאסית.
המחיר........ חח
גיטרה חשמלית לא באה לבד, היא צריכה מגבר. אבל זה לא חייב להיות יקר, לא כדאי להתחיל מטלאקאסטר ב-6 אלף ומגבר פנדר בעוד כמה אלפים. אפשר לקנות גיטרה טובה מאוד, בטח יד 2 מחנות אחראית, בסביבות ה-1000 שח ומעלה. גם מגבר אותו הדבר, בכמה מאות שקלים אפשר למצוא משהו מצוין.
*** לגבי יד 2 אני אגיד כאן שאני אישית מאוד ממליץ על חשמליות יד 2 יש לזה שוק ואנשים תמיד מתפתחים ומתקדמים וחבל לא למכור ולקנות. אקוסטיות מצד שני לעולם לא קניתי יד 2 ואני לא מצליץ, קלאסית מאוד משנה במצב, בגדול לא אלא אם זה באמת במצב טוב ודגם וחברה טובים מחנות ולא אדם פרטי... אקוסטיות הן עדינות ואפילו חדשות לא קל למצוא משהו טוב מאוד אלא אם מטפסים במחיר ובפירמה.