טוב דבר ראשון אני חושבת שהכי חשוב זה להבין כמה משמעות יש לכל רגע. אם קיבלתי על עצמי לדוגמא להתכוון בתפילה- ופתאום באמצע 18 אני מגלה שבכלל לא שמתי לב מה אמרתי עד עכשיו, אז לא להמשיך לבכות על זה שלא הולך לי כל הקבלות שאני מקבלת על עצמי, אלא פשוט עכשיו להתכוון!! כל שנייה שבה יותר התכוונתי היא חשובה!
ועוד משהו- אני שמתי לב שאצלי הרבה פעמים אם אני מקבלת על עצמי קבלה- אז בשבוע הראשון אני אולי מצליחה ואז זה נגמר, כי זה שוחק קצת
אז ראיתי רעיון ממש יפה- לחשוב על 12 נושאים/מידות שאת רוצה להתקדם בהם השנה- לדוגמא: תפילה, כיבוד הורים, עין טובה וכו', ואז את רושמת ביומן כל חודש עד שנה הבאה מה הנושא שאת מתמקדת בו בחודש הזה, וכל שבוע יש לך משימה אחרת בהקשר לאותו נושא, שאת צריכה לעשות כל יום. לדוגמא- אם בחרתי בחודש תשרי להתמקד בתפילה- אז שבוע ראשון אני אקפיד להתפלל כל יום גם מנחה, שבוע שני אני משתדלת לכוון בתפילת 18, וכו'... וככה את כותבת הכל ביומן ומסמנת לך V אם עמדת כל יום במשימה. וככה כל חודש את מתקדמת בעוד נושא, וזה לא שוחק כי המשימות משתנות..
חשוב רק לשים לב לכתוב משימות שאת יכולה לדעת בבירור אם עמדת בהם או לא, ולא לכתוב לדוגמא: לא לדבר לשון הרע..
בהצלחה!!!