חשבתי שיכול לעניין כאן כמה אנשים (:מדרשיסטית20
מה ההגיון בכך שזה לבנים משיעור ג' ובנות משיעור ב'?אבןגבירול
הרי ידע של בחורה שיעור ב' הוא פחות מידע של בחור שיעור א'... (לא בקט שוביניסטי, כן? פשוט המסלולים שונים)
ממש לא מסכיםצהרים
לפחות הוא יודע מאיפה לדקלם את הסיסמאותאבןגבירול
וממה נפשך, הרי אם היא שיעור ב' במדרשה אחרי שעשתה שם שיעור א' היא במסגרת בדיוק כמו הבן.
אם היא הלכה לשם אחרי שרות לאומי של שנה אז היא בעצם בשיעור א'...
קודם כל, אוצ' על הכותרת.מדרשיסטית20
אני יודעת שחשוב להם מאוד שהעונה יענה ממקום שמבין את נפש הנער, ממש חשוב להם שלא יזרקו ססמאות באויר שאין לבני נוער יותר מידי מה לעשות איתם.
לא רוצה להכליל, ברור לי שכל בן אדם הוא שונה, אבל יש מצב שככלל בנות מגיעות לדברים הנ"ל יותר מהר. ואולי יש משהו טיפה בוסרי בקטע הזה אצל ביינישים צעירים.
אבל שוב, אני לא באמת קשורה לפרויקט, זו סתם השערה שלי.
וזה גם מתקשר מאוד למה שכתבת בעניין המסלול..
דווקא בשירות הלאומי לרוב יש מפגש עם העולם שמאפשר פיתוח אינטליגנציה רגשית ובגרות, לעומת בחור ישיבה סטנדרטי שנראה לי עדיין די תקוע בבועה ופחות יצא לו לפגוש כל מיני מציאויות שמאפשרות לו לפתח את התכונות הנ"ל ולא פשוט לזרוק ססמאות לאויר.. (לא אומרת מתוך זלזול חלילה)
ססמאות יכולות להיות מאוד אמיתיות, אבל קל מאוד להגיד אותם כשאתה בתוך אוהלה של תורה. ולא תמיד זו התשובה שנפש הנער מחפשת..
עריכה : משאירה את מה שכתבתי כי זה נראה לי חשוב, אבל עכשיו הבנתי שלא הבנת. הכוונה בשיעור ב' זה הגיל. לא שיעור ב' במדרשה. זאת אומרת שגם מי שעשתה שנתיים שירות ולא עשתה מדרשה בכלל יכולה להשתתף בפרוייקט.
אבל זו השאלה.אבןגבירול
אני ממש לא מזלזל ביכולת של בנות להבין לנפש האדם, אני אפילו מעריך אותה מאוד. אבל הבנה לנפש האדם במקרה הזה היא כלי כדי שהתשובות יכנסו אל ליבו. ואמנם הבחורה שעשתה שירות לאומי שנתיים יכולה להיות מאוד אמפתית ועמוקה, אבל אאם היא לא לא למדה מספיק תורה היא פשוט לא תדע מה לענות כדי שזה יהיה גם נכון. אנחנו לא רוצים להכניס לנערים המבולבלים עמוק ללב דברים שהם שטות גמורה.
מהתחושה שליצהרים
זה שהשאלה היא מחוויות החיים לא אומר שהתשובה גם כןאבןגבירול
לדוג': מדריכה תמימה התאהבה לה בבחור חמוד מהסניף, והיא רוצה לדעת מה מותר ומה אסור ואם לקדם את העניין. עכשיו, בוודאי שצריך המון הכלה ונסיון חיים בשביל לענות לה תשובה שתגע ללבה. אבל אם המדרשיסטית הבוגרת והאחראית שעונה לה לא יודעת את ההלכה בעיון בנושא, לא משנה כמה מקסים היא תענה - היא פשוט לא תענה את התשובה הנכונה. השאלה היא מהחיים, אבל התשובה כוללת בתוכה הלכה שצריך לדעת.
בא אחי, גם לבחור בשיעור ג'צהרים
לכן גם אותו לא צריך לשאול, השאלה פשוט מוקצנת כאןאבןגבירול
אז אם שניהם שווים בסופו של דבר,צהרים
שניהם לא יכולים, ובכל זאת לבנים יש מעט יותר היקף לדעתיאבןגבירול
ולכן (כנראה) הבינו בפרוייקט הזה שיש צורך בליווי של רבניםצהרים
כמה באמת יש?אבןגבירול
ואני לא יודע אילו רבנים יש שם, אבל הרב הממוצע לא יודע בעיון סוגיות של שמירת העיניים לדוג' (מנסיון עם המון כאלה), וחובת לימוד תורה וכו'.
כמה באמת יש מה?צהרים
אני לא חושבת שלכל תשובה צריך לדעתמדרשיסטית20
^^^נופת צוף
לכן זה לא מי יודע מה בכללי... אבל זה נוגע להלכהאבןגבירול
מה זאת אומרתנופת צוף
^^^והוא ישמיענו
לא להתיימר, אלא ללמוד בעיון סוגיות רלוונטיותאבןגבירול
ומשום מה נורא מחזיקים שם שאמונה דווקא כן יודעים לענות. כאילו שאת זה כן יודעים לעומק... (אני אגב לא יודע אמונה כמעט בכלל. אבל גם האנשים שם לא מספיק כנראה)
אני לא מבינהמדרשיסטית20
זה שאתה בקיא במשהו לא אומר שהשאר לא. זה שאתה לא בקיא במשהו לא אומר שהשאר גם לא.
וזה לא הכל או כלום. אף אחד מאיתנו לא מתיימר לדעת את כל יסודות העולם הזה. לא בפן ההלכתי ולא בפן האמוני. אנחנו בני אדם. וזה בסדר לענות לפי המדרגה שלי. זה שזה לא מאה אחוז האמת האלוקית לא אומר שזה שקר גמור.
אין עם זה שום בעיהאבןגבירול
אמרתי בעצמי שגם אני לא בקיא באמונה. אבל בגלל זה אני לא עונה לאנשים אחרים כי אני יודע שאני לא יודע.
והליות בקיא בנושאים ההלכתיים הרלוונטיים בעיון זה לא התנשאות מצידי, הרי גם את יכולה לשבת על זה וללמוד את זה אם את רוצה בדיוק כמוני. משום מה את לא עושה זאת לפני שאת עונה תשובות. זו התלונה שלי.
סליחה ?!מדרשיסטית20
מחילה מכבודך אבל אתה חי בסרט אם אתה חושב שכל התורה נמצאת אצלך. כן, יש גם בנות שלמדו מעט תורה. יש היום אפשרויות של שילוב בשירות הלאומי וגם יש נהירה היום לשנת מדרשה. ששם לומדים לא מעט תורה. אז נכון, בנות לא יושבות ולומדות המון שנים 24/7. אבל אני רוצה להאמין שהן ידעו לענות איזה דבר או שניים ע"פ התורה. יש גם דבר שנקרא קביעת עיתים. יש מעיתנו שלומדות גם מחוץ למדרשה או לשירות. וזה לא כלום.
מעבר לזה, יש דבר שנקרא יראת שמיים. לימוד תורה זה לא כל הסיפור. מי שיש לה יראת שמיים אמיתית והיא לומדת מעט תורה זה די והותר כדי לענות תשובות שיכולות להתאים לרצון ה'.
וכולנו אנשים משתלמים, גם לבנות וגם לביינישים כנראה לא תהיה תשובה מדויקת להכל. ככה זה.
לא אמרתי שתשובות של בנות של שטות גמורה, אלא שזה עלול להיותאבןגבירול
כי לא למדו מספיק. תשובות שיש להם נגיעה הלכתית לא הייתי מקבל גם מבייניש שיעור ג', לפחות אחד שלא חקר את הנושא לעומק.
ודאי שיש בנות שלמדו תורה. השאלה היא כמה ואיך, ברוחב ובעומק. את גדולה ממני בשנתיים ואני משוכנע שבלימוד סוגיה הלכתית ממוצעת יכולת הלימוד שלי עולה על שלך, וזה לא בקטע מתנשא - זה לא בגלל שאני גבר או שאני חכם יותר - אלא פשוט כי יש לי יותר נסיון (ואולי גם כי הרבנים שלי לאורך השנים היו בעלי נסיון ארוך שנים בלימוד, דבר שאצל נשים כמעט ואין. שנות לימוד של ר"מ בישיבה תיכונית טובה הן בערך כמו של ר"מית במדרשה, ושל ר"מ בישיבה גבוהה - יותר גם משל ראשת המדרשה כנראה).
וואי אתה מרגיז אותי.מדרשיסטית20
מאיפה ההנחות יסוד המכלילות האלה ?!
אני לא מכונה בשום אופן לקבל אותם.
ב. רק תסביר לי למה אני צריכה לדעת לנתח סוגיה לרוחב ולעומק כדי לענות תשובה לבן נוער שמתבחבש בשאלות אמוניות ?! ניסיון חיים זה כלום ? ידע בכתבי הרב זצ"ל או בכתבים אחרים זה כלום ?!
מה זה השטויות האלה.
בקשר לסוגרייםאבןגבירול
עולם לימוד התורה הנשי פשוט לא קיים מספיק שנים. ובמיוחד זה שנוגע לעיון. זה עולם צעיר וחסר נסיון עדיין. אולי בעתיד אני אוכל לגשת לר"מית שתוכל להסביר לי את כל סברות האחרונים בסוגייה בחושן משפט על המקום. כרגע לא התרשמתי שזה המצב. תפתחי דף גמרא קשה במיוחד, לכי איתו לרמ"ית שלך ותראי אם היא מצליחה להבין כל תוספות.
ב. לא כלום, וגם לא כלום (אגב, באמת יש לך כל כך הרבה ידע בכתבי הרב קוק? לי אין מושג בזה אז אני לא יכול לשפוט, אבל כע?). אבל את צריכה לנתח סוגיה לרוחב ולעומק כדי לדעת מה באמת יוצא. הרי אלו שאלות שאין בהם שורה תחתונה מוסכמת בעולם היהודי עד ימינו (החל משאלות של קשר בין בחור לבחורה ועד שאלות של האם יש פסיקת הלכה בנושאי השקפה). את צריכה לדעת את הדעות השונות לעומק כדי לענות תשובה כלשהי, אחרת זה פשוט לא יהיה משהו עם קונצנזוס בעולם התורה.
ההמלצה שלי אגב על תוספות "לפיכך" בבבא בתראאבןגבירול
א. אין לי ר"מיות, יש לי רבנים גדולים בתורה.מדרשיסטית20
יש מה לחנךאבןגבירול
אבל לא לענות על שאלות שאין בהם שורה תחתונה מוסכמת. אמא באמת לא יכולה לענות לבת שלה שרוצה חבר בתיכון או ללכת לצה"ל. היא לא יכולה. אחרי שהיא יודעת את המעמד ההלכתי של האפשרויות, ומה נראה שצריכה להיות ההלכה, היא יכולה לדבר על ליבה של בתה כדי שהיא תתחבר לזה. אבל קודם צריך לדעת למה בכלל יש להתחבר.
זה שיש לך רבנים גברים לא משנה את המצב, כי זה כל מה שאני מנסה לומר, זה לא עניין של מגדר. בפועל רמת הר"מ הגבר בישיבה גבוהה אינה זהה לרמית הר"מ/ית במדרשה. אם התכוונת לזה שאת הולכת בפסיקה לפי רבנים גדולים בתורה, אז סבבה, אבל זה לא קשור לדיון. השאלה היא אם את חושבת ברצינות שמי שמלמד אותך גמרא, יהא אשר יהא, יכול להתחרות בר"מ בישיבה גבוהה.
אתה חצוף אמיתי . זה מה שיש לי לומר.מדרשיסטית20
לגבי החלק הראשון של דבריך -
אני לא מבינה. פשוט לא מבינה למה זה לא מספיק לדעת את השורה התחתונה בהלכה. ואם זה מסובך מידי אז להפנות לרב !!!
לא הכל סוגיה מסובכת. ב"ה יש גם דברים שחז"ל ורבנים בדורינו כבר עסקו בהם רבות והגיעו לשורה תחתונה.
אינני יודע מי הראש, אינני מדבר עליו.אבןגבירול
אני מניח שאת לומדת בנשמת או בלינדנבאום אגב, אם זה בנשמת אז דווקא מלמדים שם כמה רבנים רציניים. ובכל זאת: אני לא חושב שאי פעם נתקלת בלימוד עיון מעמיק מצד ראש ישיבה כדי להשוות. באמת, את לא רואה איך הוא עושה את זה. אין לך קנה מידה להשוואה.
(אם את בנשמת, אז הרב הנקין הוא בהחלט רציני. אבל אני לא יודע אם הוא מעביר את השיעור הכללי ברמה הכי טובה שהוא מסוגל או שהוא מתחשב ברמת השומעים).
ההנחה שלך שגויה.מדרשיסטית20
וזה שציינת שמות של רבנים ומוסדות ספציפיים זה עוד יותר חוצפה ויומרה.
אין פה שום חוצפה, בחיי. אני לא מזלזל באף אחדאבןגבירול
אבל חשוב לדעת שיש הבדלים משמעותיים. אין זלזול בלומר שרב הוא כנראה ברמה כזו או אחרת. זו סטטיסטיקה פשוטה. הרי הטובים ביותר מהלומדים שרוצים להמשיך במסלול הזה הולכים להיות ר"מים בישיבות, שם נמצא עיקר האתגר והיוקרה. ברור שזו העדפה ראשונה של אברך ותיק. כמה רבנים לומדים במטרה להיות ר"מ במדרשה? אני לא אומר שזו מציאות אידיאלית. אבל את חושבת שהמצב שונה?
יש הרבה רבניםברגוע
כנראה שיש להם מספיק ידע בשביל ללמד בישיבות והם בכ"ז מעדיפים ללמד גם במדרשות
בהחלט כן.מדרשיסטית20
אם לא הייתי חוששת מאאוטינג הייתי אומרת לך כאן ועכשיו שם של רב ענק שהקים מדרשה.
וכן, זה עדיין חד משמעית זלזול וחוצפה.
להקים כןאבןגבירול
אבל יש מעט מאוד רבנים שהיו הולכים להיות ר"מים במדרשה כשעומדת בפניהם אפשרות ללמד בישיבה גבוהה (וגם הסדר. בממוצע יש הבדל גם ביניהם לדעתי אבל עם חריגות רבות).
אני אפילו לא אומר שזה לא חשוב. חשוב. אבל תביני שבשביל השפיץ של השיעור, שישב ולמד 17 שנה לפני שנהיה ר"מ שיעור א' בישיבה - מדרשה היא לא אתגר אינטלקטואלי באותה מידה.
באמת. אין לי שום בעיה עם מדרשות או עם לימוד של בנות בכלל, ואפילו ממש אשמח אם אשתי תדע תורה ברמה גבוהה וזה לא יבוא על חשבון דברים אחרים (לפחו כל עוד היא לא תלקה באפקט דאנינג-קרוגר – ויקיפדיה). אבל יש פער. בהחלט יש.
כמו הרב הנקין?חמדת66
הוא לא ר"מאבןגבירול
הבן, הרב איתם הי"ד העביר שיעורים קבועיםחמדת66
וגם האבא מידי פעם, קיצר, אנחנו לא בויכוח של מי שלומד יותר. פשוט לא הענין.
זה עסק משפחתי שם...אבןגבירול
ברור שהאבא יעביר במה שאשתו הקימה והוא גם חושב שזה חשוב בוודאי. בקשר לבן - אין לי מושג. ולא אמרתי שאין יוצאים מהכלל, אבל יש כלל.
רוב הישיבות הן עסק משפחתי...חמדת66
אלה שנשארות איכותיות לאורך זמן הן אלה שלא.אבןגבירול
מצטער על הבוטות,חמדת66
אבל שטויות.
אני מסכים שהנפוטיזם היא תופעה לא תמיד הכי טובה, אבל זה כמעט תמיד הולך ביחד, השאלה היא במינון.
כמעט תמיד כשמונה ראש ישיבה בן של הראש הקודםאבןגבירול
זה הזיק לדעתי במידה זו או אחרת, ובמידה ויש יותר מראש אחד אז זה סתם לא היה נחוץ. ואדרבה, זה לדעתי דבר שצריך לתקן גם בישיבות. לא אמרתי ששם הכל מושלם.
...חמדת66
וואי במחילה,מדרשיסטית20
אלו שני עולמות שונים. מי שהולך ללמד במדרשה הולך לענות על צורך אחר לחלוטין מאשר אם היה הולך ללמד בישיבה. זה לא עניין של פחות ידע או יותר ידע. זה פשוט עולם אחר. לא הבנתי בכלל את ההשוואה.
השאלה היא לא מה נכון, אלא מה ירצה העילויאבןגבירול
אין סיבה שהוא ירצה מדרשה משיקול של רמה גרידא. אולי משיקול אחר (יותר קל להתקבל כר"מ, יותר כסף, אנאעארף). נשאל כך: מה הגיל של הר"מ הכי צעיר במדרשה שאת לומדת בה?
לא הבנתי למה זה משנה ?מדרשיסטית20
זה משנה. כי זה מראה כמה קשה להתקבל להיות רמאבןגבירול
ובהתאם מה הרמה הנדרשת.
אעיר שבהכל אני מדבר על מה שאני מתרשם שזה הממוצע כן?אבןגבירול
ברור שיש חריגות תמיד.
השאלה היא כמה אתה באמת מכיר כדימדרשיסטית20
עדיין לא הבנתי לאן אתה חותרמדרשיסטית20
אז זהו. שידע אינטלקטואלי זה לא הכל.מדרשיסטית20
זה לא הופך את זה לפחות רציני. ממש לא. זה פשוט עולם אחר שאתה כנראה לא מספיק מכיר. קוראים לזה לימוד תורה נשי. וזה שיש בעולם הזה פחות פלפול שכלתני לא הופך אותנו ללא ראויות לענות תשובות חינוכיות לבני נוער. יש לנו בינה, ובינה זה המון. לא פחות מדעת.
וואו מה זה לא נכוןתפוחית 1
תאמת שההנחה שלך ממש שגויה,חמדת66
ברור שהיא לא למדה בשני אלה. (מבלי כמובן לפגוע, ענין של מציאות)
טוב נו שיערתי לפי הסגנון, אם לא אז לאאבןגבירול
למה ברור ? 🤔מדרשיסטית20
ענין של סגנוןחמדת66
לא משהו שצריך להתבייש בו![]()
בכל מקרה, אין מה לפתח על זה דיון.
לגופו של ענין, אני לא רוצה להוסיף שמן למדורה, אבל אני נוטה להסכים איתך (שהענין הוא תשובות שיספקו את השואל, ולאו דווקא מדוייקות פילוסופית, זה פשוט לא קהל היעד). אם כי ההגבלה השרירותית של גיל אכן מעט מצחיקה, אבל גם זה לא נראלי ששוה את השריפה כאן.
הזלזול שלך לא מתאים ולא מקובלברוקולי
אף אחד לא חולק שלבנים יש יותר שעות לימוד תורה ובטח בגמרא.
אבל המענה הנשי והגברי בפרויקטים מסוג זה הוא שונה במהותו.
חבר בתיכון או הליכה של בת לצה"ל היא ממש לא שאלה שלadvfb
ש"ס, ראשונים, טורש"ע שו"ע ונושאי כלים..
אלא זאת שאלה חינוכית גרידא.
לא צריך להבין הרבה בהלכה, אם כבר אולי באגדה
אבל בעיקר -
בחינוך.
והלך הרוח של הדברים שלך הזכיר לי דברים אחדים משיחה של הרב עמיטל:
"האידיאולוגים המדברים בימינו על "דעת תורה" כמורת דרך, טוענים שאדם הלומד הרבה תורה, והינו "גדול בתורה", שכלו הוא "שכל תורתי" וממילא כל היוצא מפיו – דעתה של תורה היא. הרעיון נשמע קרוב לתפישה הקתולית, אך קנה לו שביתה בקרב חוגים רבים בימינו.
הרב בר-שאול זכרו לברכה התבטא פעם בשעת ויכוח עם מאן דהוא שדגל ב"דעת תורה" כמורת דרך: האם באמת הנך מאמין שמי שעסק כל ימיו בסדרי נשים ונזיקים, יוכל לפסוק הלכה גם בדיני קדשים וטהרות רק בשל כך ששכלו הפך והיה ל"שכל תורתי"? אתמהה!" "
10: "דעת תורה" – מן התורה מניין? | vbm haretzion
כל הדיבורים על מי שווה יותר מי שווה פחות נראים לי לא ראויים.
אלו נראים שיקולי אגו גרידא וזה כשלעצמו ממש לא חינוכי.
לגבי הגילשובאל
אז מהיכרות עם המיזם אני אומרת לך שאתה טועה (:מדרשיסטית20
בדיוק^^^צהרים
צריך לזכור שלעיתים אופי התשובות גם שונהברוקולי
בנות מקבלות עול מצוות שנה לפני בניםנופת צוף

התשובה פשוטהברגוע
אצל הרוב הגדול של הבנות אין הבדל, כי אין הרבה שלומדות במדרשה יותר משנה שנתיים.
וחשוב שיהיו בפרוייקט הזה גם בנות למרות שיש להן פחות ידע הלכתי.
האמת, שזו תשובה שהניחה את דעתי, אישית.הָיוֹ הָיָה
עברתי על כל השרשור עכשיו, ובהחלט הרגשתי שיש כאן קצת חסרון בעניין.... ובלי להכנס לכל ההתפלספויות כאן על כן עולם תורה לא עולם תורה כן רמים גדולים לא רמים גדולים.... בסופו של דבר המציאות היא שהידע וההקף, ולעיתים גם העומק (התורני, לא הנפשי) של בייניש, הוא קצת יותר משל בת מדרשה, עובדה. והיות שאכן תשובות לשאלות צריכות גם ידע, ולא רק נפש והכלה וכו', אז כשנותנים למי שהידע שלו הוא פחות, לענות, זה בעיה.
הדבר היחיד שקצת הרגיע אותי הוא התשובה שלך, שתכל'ס צריך אותן, וזה הכי בוגר שיכלו לקבוע. אז זהו זה..
נותר רק לייחל שבאמת לא תקרנה תקלות. בע"ה..
למה צריך להניח את הדעת? מה מראש מפריע פה?advfb
החברה המערבית עושה תחרות אובססבית בין המינים - מי שולט יותר מי חזק יותר מי מרוויח יותא וכולי.
זה ממש לא משנה מי יודע יותר חלק כזה או אחר (או סך החלקים השונים) של התורה.
ובכלל, כל הדיון פה מראש לא היה קשור לנושא בשבילו נפתח השרשור.
כתבתי מה הפריע.הָיוֹ הָיָה
הפריע שנותנים לאנשים לענות כשלא בטוח שיש להם את התשובות הנכונות.
אגב, גם מהבנים בש"ג אני לא הכי מבסוט...
עדיין לא הכרתי ספק של 'התשובות הנכונות'advfb
דווקא אנשים שהם קרובים אליך יחסית בגיל יש להם סיכוי הרבה יותר להבין את בני הנוער ואת המצוקות שלהם מאשר בנאדם מבוגר.
סה"כ אנשים טובים לומדים במסגרות טובות..
אחזור על מה שכבר כתבו:הָיוֹ הָיָה
יכולת להבין - יש בוודאי, המון.
יכולת לענות נכון? לא תמיד.
זה בסדר. לא צריך ספר....
לענות נכון?advfb
אם אדם בעניינים ויודע לענות באופן שמועיל במשהו - דיינו.
מראש גם מי שמקבל תשובה לא צריך לראות בזה בתור מעמד הר סיני אלא לקחת את זה בתור כיוון חשיבה ובערבון מוגבל.
ודווקא נראה לי שיש אנשים מתאימים.
ברור שלא כולם מתאימים לענות על תשובות לשאלות. לא כולם חייבים.
וגם "אין תשובה אחת נכונה לכל שאלה. יש שאלות שאפשר לענות עליהם בכמה דרכים. כל אחד והדרך שלו.
זה נראה על פניו, פרוייקט מבורך שצריך לדעת את מקומו, כמו כל יוזמה שלא תהיה.
אני לא מסכים איתך.הָיוֹ הָיָה
תשובה לא נכונה היא נזק, אין דבר כזה "מועיל במשהו ודיינו". וכפי שציינתי למטה, הייתי עד לנזקים שנעשו.
ברור שיש דרכים שונות. אבל איך אוהב להגיד הרב יוני לביא? "נכון שיש 70 פנים לתורה, אבל לא 700..."
אין סתירה למה שבאתי לומרadvfb
מסכים איתך אבל צריך איזון כמו שאתה בעצמך אומר.
כדי לענות על שאלות בוואטסאפ לא צריך להיות גדול הדור ומספיקה ענווה שאתה יודע את מקומך.
ואם אתה יודע את מקומך אתה תדע על מה לענות ועל מה לא.
אני סומך על אנשים שיש להם מודעות למקומם.
נקווה...הָיוֹ הָיָה
למה לא להיות אופטימי?advfb
תמיד אפשר להסתכל על החסר.
אני רואה המון ביינישים ומדרשסטיות רציניים וטובים וואלה בא לי לפרגן להם.
מושלמים? לא. יש גם הרבה תיקונים שצריכים לעשות כמו בהרבה מסגרות.
בסדר ככה זה בכל החיים. תמיד אפשר לעוד.
יש פיקוח של אנשי חינוך אז נשמע אחלה.
אני לא פסימי.הָיוֹ הָיָה
אני באמת מקווה שיילך טוב.
אז תפרגן לחברה בשיעור ג'advfb
ולבנות משנה ב'. הם אחלה.
טוב, ברצינות.הָיוֹ הָיָה
מותר לצנן התלהבות, מותר להביע ביקורת, ומותר לקוות שיהיה טוב.
וגם מותר להתלהב להלהיב ;)advfb
העיקר שנגיע לאיזון. מאמין שאתה מסכים איתי.
נכון.הָיוֹ הָיָה
מותר להתלהב.
ומותר גם לשים לב לליקויים. ולא לטאטא אותם.
אני אכן מסכים.
איזוןadvfb
גם לצנן את ההתלהבות כבר על ההתחלה זה מסוכן.
איזון. כמו כל דבר בחיים.
מה זה שהידע שלו הוא פחות ?מדרשיסטית20
והגישה שלכם שמביעה חוסר אמון בנשים היא פוגעת וילדותית. ב"ה קיים עולם תורני רחב גם אצלינו תודה רבה. שונאת את האמירה הזאת בעקרון, אבל כאן היא נראית לי ממש אקטואלית - ב"ה התקדמנו הרבה מאז לפני 500 שנה. תפתחו את העיניים קצת, ותפסיקו לזלזל בעולם התורה של נשים.
אין לי שום חוסר אמון בעולם התורה הנשי *האפשרי*אבןגבירול
אני אומר שעולם התורה הנשי *עכשיו* הוא לא מפותח דיו עדיין. התקדמנו מלפני 500 שנה, אבל אדרבא, אני אומר שלא התקדמנו מספיק. לא טענתי פה שום טענה מהותנית על יכולות הנשים והגברים בלימוד תורה במידה ויהיו להם את כל הכלים לרשותם.
לא חשבתי שאתה מדבר על יכולות.מדרשיסטית20
תמיד יש לאן להתקדם, זה ברור. אבל אתה עיוור אם אתה חושב שאין כיום שום דבר.
ואני גם מוחה על זה שההגדרה שלך ל"מספיק" זה ידע בגמרא.
טוב דאיי נו, הפכת אותנו לאוייבי העם...הָיוֹ הָיָה
מי שצריך כאן להרגע זו את. במחילת כבודך.
"זלזול בעולם התורה הנשי" נו באמת, נראה לך שזה מה שאנחנו חושבים?
מאיפה הריאקציה הזו? הכל מתפרש אצלך במדדים של תחרות בין גברים לנשים.
צריך טיפה הגיון, מה לעשות שלבייניש בשלב הזה יש טיפהלה יותר שעות לימוד מבת מדרשה, זו עובדה מתמטית, ואין מה להלחץ ולצעוק חי וקיים.
אגב, אני מדבר מתוך ניסיון של כמה כוויות שהייתי עד להם...הָיוֹ הָיָה
תשובות של משיבים שבאמת ענו עם לב ענק ורצון טוב ויראת שמים וכו' וכו', אבל מה לעשות, לא באמת ידעו בתחום שהם ענו עליו.
וזה היה עצוב.
..מדרשיסטית20
טוב, בסדר. אם זה מה שהבנת מהשיח אין לי הרבה מה לומר לך 🤷♀️
במחילה, תקראי את הארטילריה ששלחת עלי.הָיוֹ הָיָה
אני מזלזל בעולם התורה הנשי
יש לי חוסר אמון בנשים.
היחס שלי לנשים הוא ילדותי.
התקדמנו חמש מאות שנה ואני לא מכיר בזה.
יש לך פרשנות אחרת לדברים? הייתי אמור להבין משהו אחר מהשיח?
לא חכמה לשלוח את כל הארטילריה, ואז לומר ש"אם זה מה שהבנת אז אין לי מה לדבר איתך" את מוזמנת לקחת אחריות על מה שאת אומרת.
את בהחלט מפרשת כל אמירה עובדתית, על זה שיש לנשים פחות שעות לימוד תורה ושימוש ת"ח, כהתקפה וזלזול ל"עולם התורה הנשי", מה זה אם לא תחרות פמיניסטית רדיקלית? שמסרבת להכיר בהבדלים? שנעלבת מכל אמירה של הבדל?
תשמע, אתה בוחר להבין אותה בצורה ממש מסויימת.בינה.
כל מה שהיא מנסה להגיד, זה שאין שום מחלוקת על זה שבייניש ממוצע בשיעור ג' יש לו הרבה הרבה יותר ידע תורני מלמדרשיסטית ממוצעת בשנה ב'. כתוב בפירוש שהמשיבים עונים מתוך הידע ונסיון החיים שלהם. לא מדובר בשו"ת סמס לרב אליהו או לרב אבינר, גם לא בשאלות הלכתיות לרבני כיפה או הדברות. אין צורך בבקיאות מטורפת בחושן משפט, ולשרוק ציטוטים משו"ת הרשב"א או להצליח להבין את תוספות "לפיכך" שהזכיר @אבןגבירול ובמקרה יצא לי להתקל בו ואני בספק אם הוא יעזור למישהו אי פעם לענות על שאלות של נוער בנושאי אמונה, תפילה, בינו ולבינה וכדו'.
נפלא שאתם יודעים לנתח סוגיות בעיון, לפתוח את הרמב"ן בגיטין ולהקשות על הרי"ף והמהרש"א אבל אין כל קשר לפרוייקט, ולכן זה גם לא מופיע בדרישות הסף. הפרוייקט הזה מצריך לב גדול, אוזן קשבת, קצת ניסיון חיים, עדינות, רגישות, טאקט, נחת, ענווה ונכונות להתייעץ עם הרבנים שמלווים את התכנית בעת הצורך, אמונה בה' ותפילה שישלח לך את המילים הנכונות לאותו הנער. בתור אחת שמכירה את @מדרשיסטית20, יש לה את כל התכונות הנ"ל. אני הייתי שמחה אם אחותי הקטנה או חניכה שלי הייתה יכולה לפנות לדמות כמותה במידת הצורך. אתם בחרתם להתדיין על הטפל ולא על העיקר, למה הגיל ככה ולא אחרת, אתם אלו שפצחתם בהשוואות גברים-נשים. היא רק פירסמה את המודעה, והסבירה לכם שלא מדובר בבית דין רבני, אלא בסה"כ ביעוץ לבני נוער. האמת? בתור קוראת מהצד אני ממש משתדלת לא להכליל כמה תגובות מבאסות כאן ולהשליך על כל העולם הגברי ולומר שאולי לכן ביקשו חבר'ה בשיעור ג' ובחורות בשיעור ב', כי פשוט גברים הם פחות בוגרים, קשובים ורגישים, הם יותר מתלהמים ולוקח זמן עד שהתורה מעדנת להם את הנפש. אני יודעת שזה לא נכון וחלילה לי מלעשות את ההכללה הנ"ל. רק שימו לב שתגובותיכם באמת לשם שמיים ולא לשם האגו, אל תסיטו את הדיון למקומות לא רלוונטיים ואישיים. מחילה אם הייתי חריפה מדיי ופגעתי במי מכם, פשוט השיח פה ממש צרם לי. באמת מבקשת סליחה, ואם מישהו נפגע אישית מהתגובה שלי, אשמח לשמוע כי לא התכוונתי, אבל אני יודעת שכתבתי מהבטן ואולי הייתי קצת צינית ולא הכי נעימה.
אין דברים כמוך ❤ ורק אוסיף על דבריהמדרשיסטית20
הוא בסה"כ כתבברגוע
אני גם לא הבנתי את כל המתקפות עליו.
(מדבר עליו ספציפית, לא על תגובות אחרות בשרשור)
אין לי בעיה עם החלק הזה שהוא כתבמדרשיסטית20
יש לי בעיה עם זה :
"אז כשנותנים למי שהידע שלו הוא פחות, לענות, זה בעיה.."
כאילו שבגלל שרובנו לא יודעות לנתח סוגיות בגמרא אין לנו בעצם מספיק ידע ובסיס מספיק יציב על מנת לענות תשובה טובה. כן, בעיני זה זלזול בעולם התורני הקיים.
והאמת שמהאמירה הזאת-
"נותר רק לייחל שבאמת לא תקרנה תקלות. בע"ה.."
השתמע לי שהתקלות יבואו בעיקר על ידינו, מה שעצבן אותי עוד יותר. אבל אולי כאן סתם הפרזתי.
זה וויכוח ענייניברגוע
השאלה אילו שאלות נשאלות שםadvfb
בשביל דעת איזה ידע נחוץ חחח
נשמע שכל אחד יוצא מנקודת הנחה שהשאלות שונה.
אם שתיהם מבינים שמדובר פה לא על שאלות הלכתיות גרידא אלא שאלות חינוכיות השאלה כמה ידע בגמרא צריך כדי לענות על שאלות כאלו. נראה לי שלא צריך הרבה או בכלל ידע בגמרא בשביל זה.
סבבהברגוע
ובכל אופן קשה לראות פה טענה ענייניתadvfb
אחת מהשניים -
או שהדיון פה עד כמה לימוד גמרא/הלכה חשוב במסגרת כזאת
או שלא מובן פה על אלו שאלות עונים בדיוק.
סתם מצחיק ועצוב שמתעצבנים ומעצבנים פה על בסיס כלום כמעט.
הטענה עניינית.אבןגבירול
נתון: יש שאלות שנוגעות להלכה, ופעמים אף לנושאים מורכבים בהלכה (בינו לבינה לדוג'. מצבי קצה בהלכות כיבוד הורים).
נתון: בשביל לענות על שאלות שנוגעות להלכה שאין לה שורה תחתונה ברורה ומוסכמת צריך ידע הלכתי מורכב.
נתון: לבחורה בת 20 ממוצעת אין הרבה ידע הלכתי מורכב.
מסקנה: בחורה בת 20 ממוצעת לא יודעת לענות על שאלות שנוגעות להלכה מורכבת.
לא מסכימים? אמרו לי אם אתם חולקים על אחת מהנחות היסוד. אני ראיתי את הקבוצות הללו בפועלה ובהחלט היו שם שאלות מהסוג של ההנחה הראשונה. אני בטוח של@מדרשיסטית20 יש המון בגרות הלכה והקשבה. וגם זה חשוב. אבל זה פשוט לא מספיק לדעתי.
התוספותים שהזכרתי וכו' הם סימן ולא סיבה. הם לא מה שיעזור לענות על שאלות של בן נוער, אבל הם שיראו אם האדם יכול ללמוד את הנושאים הרלוונטיים מספיק לעומק.
...advfb
ואם יש שם שאלות מהסוג הזהadvfb
לא חייבים לענות אם לא יודעים.
יש פעמים שאפשר להשאיר את הצד ההלכתי הטהור באופן פתוח לענות על הדבר העיקר.
שאלה בכיבוד הורים יכולה להיות שאלה הלכתית אבל גם שאלה פרקטית או נפשית שלא קשור לצד ההלכתי באופן טהור של סעיפים בשו"ע.
בכל אופן - גם בנים וגם בנות - שאלות מפנים אך ורק למורה הוראה. ובפרט שאלות מורכבות.
לכן אין צורך להדגיש את ההבדל בין בנים לבנות, כי זה לא קשור לנושא.
אני ראיתי בעיניי מענה על שאלות עם נגיעה הלכתיתאבןגבירול
בעזרת ידע לקוי. תאורטית אולי זה יכול להיות הגיוני אם היה אפשר להבחין. אבל לכמעט כל שאלה שם יש פן הלכתי שמתייחסים אליו ואי אפשר סתם "להכיל" ולהתעלם ממנו.
צריך דוגמא כדי לדון אם זה נכון פרקטיתadvfb
אחרת זה מרגיש לי באוויר
עכשיו הטענה עניינית ואני מקבלת.בינה.
סליחה אם התגובה שלי מקודם הייתה לא במקום, אם הובנתי לא נכון, פגעתי או התפרצתי לדיון לא לי. גמר חתימה טובה
..kaparalay
ב. כתוב בפירוש שהתכנית מלווה על-ידי רבנים ויועצים שמסייעים למשיבים.
דווקא לפי הטיעון שלך, בחור בן 20 עשוי לטעות ולחשוב שהוא מסוגל לתת בכוחות עצמו מענה הלכתי, ובחורה באותו גיל דווקא תתייעץ עם אחד הרבנים המלווים ותיתן תשובה טובה בהרבה..
(כמובן שאני לא באמת חושבת ככה בקיצוניות כזאת, וחלילה לי מלהאשים מישהו בגאווה, זה 'להמחשה בלבד'.. ;)
ג. לא מנסה להיכנס למלחמת הבנים/בנות שנוצרה פה.
אין ספק שיש הבדלים רבים בין הצדדים (גם אם יש יוצאי דופן באחד מהם..), בין אם זה בידע התורני וההלכתי, ובין אם זה בצד הנפשי והרגשי.
אבל נראה לי שלא בכדי יש אנשי מקצוע שמלווים את התכנית- גם בתחומי ההלכה וגם בתחומי הנפש, צריך להיזהר מאוד, ולא משנה כמה חכמת חיים או ידע הלכתי בחור/בחורה בגילאי ה20 לחייהם חושבים שיש להם (לא בהתנשאות חו"ח..)
גם בחלקים שציטטת אין שום זלזול.הָיוֹ הָיָה
לא דיברתי על לנתח סוגיות בגמרא, אלא על פחות ידע, עובדתי. ידע שנצרך לעיתים כדי לענות תשובה נכונה. בדיוק בנושאים ש@בינה. הדגימה - אמונה, תפילה, בינו לבינה.....
מה זלזול בזה?
אני גם חושב שחברי כולל הוראה, שהם תלמידי חכמים מופלגים, לא יכולים לפתוח בית הוראה לשאלות בקבלה, זה זלזול העולם התורה שלהם?
היות ואני מאמין למה שכתבה @בינה. אז נשאר לי רק לתמוה עם עצמי כדי להבין מה גורם לך לראות את זה כך. לראות זלזול וכו' וכו' במה שבכלל לא מתקרב לכך.
לגבי הציטוט השני, במחילתך, תראי שהוא נכתב כהמשך לתגובה בה כתבתי שאף מכך שיש שם בנים בש"ג אינני רווה נחת..... אז בכלל אין לך מה ךהפגע, הפוך.. זה רק מוכיח שאין לי שום זלזול אלא נטו אובייקטיביות, שהלא לא יעלה על הדעת שאני מזלזל אף בעולם התורה הגברי....
אנצל את ההזדמנות כדי להודות ל@ברגוע.. תודה לך. באמת!
בכיףברגוע
יישר כח על ההבהרה הארוכה.הָיוֹ הָיָה
משמח לשמוע.
אני עדיין עומד על כך שהיא השתמעה בדיוק כמו שכתבתי, זה ממש לא "בחירה" שלי איך לקרוא (ארבעת המשפטים הראשונים שכתבתי הם ציטוטי מדבריה אליי, מה ניתן לעשות) אך מקבל שיתכן שזה לא בכוונה, או מתוך סערה בגלל שאר השרשור.
בקשר לשרשור- אני ממש לא הסטתי כלום, הבעתי את דעתי על ההבדל בין רמת הידע של בייניש לרמת הידע של בת מדרשה, ואת הרלוונטיות של זה לנידון. ואני גם לא רואה בזה זלזול בעולם התורה הנשי או כל פנינה דומה.
לדעתי, הידע הוא כן רלוונטי, שוב נחזור -הרי לא מדובר רק בצורך בלב רגיש ואוזן קשבת ונפש מכילה, אלא במי שנותן תשובות! וכן, אמונה, תפילה, ובינו לבינה, בהחלט צריכים גם ידע, ולא רק המון רצון טוב. לומר את זה זה "טפל"?? לקשר את זה לרמב"ן ורשב"א ורי"ף זו ההסטה של הדיון...
גם האמירה "אתם פצחתם בהשוואות" מקוממת אותי. נכון, אנחנו ציינו שהידע של בת הוא פחות מידע של בן, נכון או לא? מי שמציג את זה כפגיעה בעולם התורה הנשי, הוא זה שעושה את הרושם של התחרותיות... לאשה שלא עסוקה בתחרות לא מפריע לשמוע את זה, והיא בטח לא מפרשת את זה כפגיעה וזלזול...להגיד עכשיו שאני זה שפצח בתחרותיות ו"בחרתי" להבין אותה בצורה מסויימת, מרגיש לי מאוד לא בסדר..
מקבלת. תודה על התגובה הנעימה והמכבדת
בינה.
נשמע מגניב ממש אבל דורש קצת זהירותadvfb
יישר כח על הפרסום!והוא ישמיענו
אוף. איזה דיון מעצבן התפתח כאן 😕
חד משמעית מעצבן !מדרשיסטית20
מההיכרות המעטה שלי, הם עושים עבודת קודש.והוא ישמיענו
מה אתה מכיר?חידוש
..והוא ישמיענו
זה יכול להיות מקום טוב להקשבהמבקש אמונה
את התשובות והדרכה שישאירו למומחים.
ככה כל אחד יהיה טוב בתפקידו
בגדול אני ממש מקנא ברצון הטוב של היוזם והמרץ להוציא לפועל. הלואי עלי
וואי איך לא חשבתי להראות לך את זהשלהבת י-ה
מזמן.
זה בול מתאים לך חחחח
(אני מכיר את זה עוד כשזה התחיל ואת זה שהקים את זה)
אתה מדבר אלי ? 🤔מדרשיסטית20
אכן כןשלהבת י-ה
יפה שאתה מתיימר להבין מה מתאים לי ומה לא 😏מדרשיסטית20
..שלהבת י-ה
.
על בסיס מה בחור בשיעור ג' יכול לענות על השאלות הכי מורכבות?אדמך
כל אחד עכשיו יחרטט את מסקנותיו ותובונותיו לבני נוער אנונימיים?
נכון, אתה צודקוהוא ישמיענו
זה לא ככהשלהבת י-האחרונה
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויק
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.
לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
ייתכןרוצה להשתחרר
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוג
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
לא נוראנחלתאחרונה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...