החלטתי לפרוק התסכל גבר עליי.אנונימי (פותח)
היי,
משום מה מרגישה בנוח לשתף פה בפורום את כל העובר עליי יותר ממה שאני משתפת את הקרובים אליי.
מרגישה שהתסכול והכאב גבר עליי ואני באמת לא עומדת בזה.
למי שקראה את הסיפור שלי בפוסטים קודמים ולמי שלא אז בקצרה-
כמעט שנתיים שלא הצלחתי להיכנס להיריון, ללא הפלות ללא בעיות קריטיות למעט רירית דקה אבל לא קיצוני פשוט לא נתפס.
לבסוף לאחר טיפולים אינסופיים נקלטתי ועכשיו אני בחודש 4.
לצערי בשקיפות העורפית התגלה שהעובר לא התפתח תקין וחסר לו כליה ועקמת בעמוד שדרה(+חשש למום בלב ושקיפות מעובה 2.8).

בהתחלה המליצו ישר לסיים היריון אבל הרןפא המטפל שלי נחרץ בתןקף לא לסיים ולהמשיך עוד בדיקות לפני שנקבל החלטה כה קשה.
אז מפה לשם עשיתי עוד סקירה מכוונת, בדיקת סיסי שליה ויום חמישי הבא יהיה לי סקירת מערכות מורחבת לוודא האם יש עוד מומים.
הרפואים בטוחים ב100% שיהיו עוד מומים וההיריון יסתיים.
אני? מיואשת, מתןסכלת כל יום שעובר אני מאבדת תקווה יותר ויותר.
מצד אחד כבר רןצה להיות אחריי לסיים את ההיריון ללכת לעשות גרידה ודי!!!!
מצד שני? אןלי יקרה נס, אולי העובר כן תקין ואפשר לשרוד עם כליה אחת ועקמת בעמוד שדרה תלוי בחומרה?
ההתמודדות הנפשית קשה מנשוא.
איך נפלה ההחלטה לידיים שלי האם להפיל או לא להפיל?
קראתי ככ הרבה סיפורים ומקרים, הרבה מהם הסתיימו בהפלה ואני לא אןמרת שזה יותר קל אבל לפחות ההחלטה לא הייתה של האישה.
ןפה? אני אצטרך לקחת את האחריות ולהפיל כי כמובן שלא אביא ילד עם ככ הרבה בעיות לעןלם.
ןאז עןלות השאלות- מבחינה הלכתית אסור לרצוח את העובר אז למה אני עומדת במבחן הזה??? מה מצפים ממני??
איך אני אחזיק מעמד עוד שבוע עד לבדיקה הבאה שככל הנראה תכריע את המצב אבל גם לא בטוח...
די די די אני לא עומדת בכאב הזה. אין לי כוחות נפש יותר
אני לא ישנה, בקושי מתפקדת וכל הזמן צריכה לשים מסיכה ולהראות לעולם שהכל בסדר.
איזה מבחן העמידו אותי... ייסורי נפש כל יום ועוד בתקןפת החגים.
הייתי בעננים 3 חודשים שגילית שאני בהיריון ולא הייתי יהירה לרגע, לא הפסקתי להודות, להתפלל ולשבח את הנס שקרה לי.
ועכשיו? הדבר היקר לי מכל הולך להילקח ממני. אני מבינה שזה מה שיקרה אין לי תקווה שיקרה אחרת. מכינה את עצמי מראש .
מרגישה שהגןף שלי כבר מחולל מכל הבדיקות, דקירות, מחטים, שטפי דם, טיפןלים, אכזבות, בטא שלילית...
הלוואי והייתי יודעת מה עשיתי ככ רע בחיים האלה שאני צריכה לסבול סבל שלא חוויתי בחיים.

מצטערת על כל החפירה...
הייתי חייבת לפרוק את הנשמה.
קראתי כל מילה, יקרה, ואקרה שוב ואז אגיב.מקווה לטוב מאוד

בנתיים חיבוק גדול גדול. 

דבר ראשון חיבוק יקירה, את עוברת מקרה לא פשוט בכללאנונימי (3)
בורא עולם העמיד אותך בניסיון כי הוא יודע שאת מסוגלת לעמוד בו, אני רוצה לספר לך שאני מכירה קרובת משפחה שלי שאמרו לה דברים נוראיים בהריון הראשון שלה, היא עשתה המון בדיקות וכל הרופאים המליצו להפיל כי היא תלד חייזר, ככה הם תיארו לה את העובר שלה ומנגד כל הרבנים אמרו לה להשאיר, פעם אחרי פעם היא הלכה לעוד ועוד רופאים ועוד ועוד רבנים והיא לא סיפרה שהיא בהריון אפילו כדי שלא יפתחו ציפיות בסוף נולדה לה בת מהממת ורק אחרי הלידה שלה היא סיפרה לנו שהיא ילדה( בת דודה שאפילו לא ידענו על ההריון בכלל- הפתעה לכולם) והילדה ברוך ה' בריאה בגופה ובנפשה, ורגילה לגמרי, היום אני חושבת שהיא כבר בת 15 בערך או יותר..
הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מישהו רבני אפילו מכון פועה הם יכולים להפנות אותך לרופאים מומחים לנושא הזה. אני מכירה רופא של הריון בסיכון מוצלח מאוד בבני ברק קוראים לו דוקטור שרון מוסולוביץ הוא מקבל דרך מכבי או בפרטי, מומלץ לקבוע אליו תור
יקרה, יש מקרים לכאן ולכאן. לכל סיפור יש גם הפוך...ציפי כהן
אני מודה לך על הסיפור המרגש, שנותן כח להבין שיש גם סיפורים שמסתיימים בטוב.
ומפנה את תשומת הלב לעדינות שנצרכת כאן, כי ישנם סיפורים רבים בהם היתה לידה והילד נולד לא במצב טוב, או שכן נאלצו להפסיק את ההריון.
הכאב קשה, ולעיתים סיפורי ניסים עלולים ליצור בלבול. איננו יודעים את הפרטים המדויקים של כל מה שנאמר שם וכל מה שקרה, ולכן יכולים ללמוד מהם רק בעירבון מוגבל.

מכון פועה אכן מתמחים בנושאים אלו ואפשר בהחלט להתייעץ איתם.

נשמה יקרהאנונימי (4)
ואהובה כ"כ כואב מה שאת מביאה לכאן, מבינה אותך מאוד על זה שבחרת להביא את החלקים שעולים דווקא במרחב לא מוכר... המקום הזה של האי וודאות זה סוג של חלקה של אי שפיות. חושבת עלייך ועל המסע הלא ברור הזה. רוצה להציע בעדינות שיחד עם הבדיקות והדקירות והפלישה למקומות שמורים, אולי תלכי עם זה למישהי שתלווה אותך ותחזק אותך תתן לך כח באי וודאות הזאת לך ולעובר למסע הזה. אני הספיק לי חמש שעות של אי וודאות שהרגשתי שאני יוצאת מעצמי. מאוד עוזר לעבד להניח כאב במקום של אנשים שמבינים ויודעים לתת כח וכלים. אני הבנתי את זה שמעבר לבדיקות האינסופיות האלה שלעיתים יש שם גם הרבה חוסר רגישות והכלה לכאב אז בדרך לתת לעצמי כח במקומות מכילים.. מברכת שתזכי לעצה טובה מעת ה' כוחות וישועות בדרך הזאת... חיבוק גדול
יקרה.הלב יוצא אלייך, כמה סבל... אני רוצה לומר לך משהו.ציפי כהן
הדבר הכי חשוב בעיניי הוא שיתוף של מה שאת עוברת עם אנשים סביבך שיוכלו להקל על סבלך, לשאת אותו יחד איתך, לתמוך בך פיזית, רגשית ונפשית, ובאופן כללי לא להותיר אותך לבד בתוך סיטואציה כה קשה.
את עוברת דברים קשים מאוד,
כל בדיקה פולשת לגופך ונפשך, מעוררת כאבי לב ונפש ומותירה אותך הלומה והמומה מכמות הכאב שאת חשה שאת מסוגלת לשאת.
זה אינו דבר שמתמודדים איתו לבד.
זו תקופה מאוד קשה, מאוד כואבת
וברור שאת זקוקה לתמיכה בכל רמה אפשרית.

אני רוצה לומר לך שבעיניי זה צריך להיות הבסיס לכל ההתנהלות שלך עכשיו ומעכשיו והלאה.
המשא שאת סוחבת על גבך בתוך המסע הזה צריך להתחלק עם עוד כמה אנשים. ונשים. שיסחבו איתך יחד.
מישהו ידאג פיזית לארוחות, מישהו אחר דואג לשמוע מה שלומך בכל יום, מישהו אחר מתקשר לדבר איתך ולשמוע, רק לשמוע, את כל מה שעובר. ולבכות איתך. מישהו מלווה אותך לכל בדיקה. מישהו מתקשר להתיעץ עם מכון פועה או רבנים אחרים.
איני יודעת מי מקיף אותך, אך דבר אחד יודעת:
א.יש אנשים טובים בעולם ורבים ששמחים לעזור ולסייע, לתת יד איפה שאפשר.
ב. כשיש מצב משבר אפשר לפנות לעזרה וכדאי. זה פשוט עוזר.
ג. גם כשמרגישים לבד, תמיד יהיו מי שיוכלו לעזור. צריך להרים ראש ולחשוב. ואם מרגישים שאין אף אף אחד שאפשר להיעזר בו, ניתן לפנות לאשת מקצוע ולהעזר בשיחות טיפוליות על מנת לקבל כח ולפרוק את המתח הנורא.

יקרה,
האנרגיה של ההסתרה גובה ממך מחיר נפשי בל יתואר!
אנא, הניחי בצד את ההסתרה.
קורה כאן משהו נורא ואיום, אף אחד לא יאמר לך שלא. אני מנייה שמי שידע סביבך על מה שקורה לך ירצה לעזור, לחבק ולהיות עבורך. ומדוע להסתיר מצב כה מורכב? זה מרגיש נורא ואיום להתפרק אחר כך בחדר לבד ולהרגיש איך הכאב מציף כל פינה ואין לאן לפנות.
יקרה. יש לך לאן לפנות
את אינך לבד.
אנחנו פה איתך,ויש עוד אנשים סביבך שאיתך.

אשמח לשמוע מה שלומך גם מחר.
ומבקשת בכל לשון, ההסתרה גובה מחיר נפשי עצום.
אנא מצאי מי שיתן לך יד וקחי את האנרגיה לצורך התמודדות עם הבדיקות וההחלטות,לא להסתרה ויצירת מרחק בינך לבין העולם.

את ראויה לכל סיוע.

לגבי האמירה שהפלה היא רצח... זו אמירה אכזרית וחסרת בסיס. זה אינו רצח, על אף שאת חשה כך וזו הרגשה נוראית.
זכרי שזה לא רצח. זו דאגה לעובר ולך. וזה מה שתחליטי בסופו של דבר. איך לדאוג לו ולשמור עליו באופן הטוב ביותר.

אינך אשמה בדבר. נקלעת לסיטואציה שנקלעות אליה נשים לא מעטות, לצערי, וזה קשה מנשוא. והן אינן אשמות. זה קורה וזה נורא, את אינך אשמה.

חיבוק חם חם!
איתך.

תודה על כל התמיכהאנונימי (פותח)
ציפי היקרה,
אני מעריכה ככ את כל התמיכה, הגעתי לפורום הזה באמת במקרה.. לא חשבתי שאי פעם אני ארשום פוסטים ואפתח את ליבי ככה וחייבת להגיד שהקבוצה הזאת פשוט מדהימה.
אתן מרוממות אותי ובאמת מקל להעלות על כתב כל מה שעובר עליי, לא חשבתי שאמצא נחמה ככ גדולה בפורום הזה.
אני בינתיים מחזיקה מעמד, לא קרובה ללהיות בסדר אבל מתעודדת שעוד שבוע בדיוק אלך לסקירה ומקווה שהאי ודאות תסתיים...(לוקחת בחשבון שייתכן ולא ימצאו עוד מומים ואז אמשיך את האי וודאות עד לקבלת תשובות של הסיסי שליה וללכת למומחים של עמוד שדרה וכליה)
המחשבות מטיילות לא יןדעת אפילו מה לעשות עם הצום ביום ראשון, מותר לי לצום אסור לי מה לעשות אני ככ מבולבלת.
אני לצערי מתקשה מאוד לשתף, הסביבה הקרובה ביותר מודעת לתהליך שלי (האימהות) וכן יש תמיכה אבל אני מוצאת את עצמי שופכת את ליבי רק כאן משום מה...
הלוואי ואזכה לאור במנהרת החושך.
תודה על מילותייך. אני שמחה שמצאת פה מקום! בשביל זה אנחנו פה.ציפי כהן
אני חושבת שקשה לשתף אחרים כי יש תחושה ש"זר לא יבין זאת". אולי קשה לספר למישהו אחר מה את חווה כי את חוששת (לעיתים בצדק) שמי שלא חווה דבר דומה לא יכול להבין מה את עוברת.
ואולי בגלל סיבות אחרות ששייכות לך ולעולמך.

בכל אופן, אנחנו ממשיכות להיות כאן ולתמוך בך בתהליך והמשיכי לשתף כמה שאת צריכה.
לשתוק ולשמור בבטן זה פשוט כואב כל כך.
ועצה לזמן הקרוב:
להיות באי וודאות זה דבר קשה מאוד. בתקופה האחרונה כולנו, כל בני האדם, מתנסים בזה. ראי כמה זה לא קל. כולנו נמצאים בתקופה של חוסר ידיעה, שינוי אורחות חיים, חוסר וודאות, נעים בין תקווה ליאוש לעיתים... זה לא קל.
וגם את,עם ההריון שלך,חווה חוסר וודאות או קושי עם נושא חוסר הידיעה.
אני חושבת שזה כמו אימון לשריר שמחזיק בתוכך אי וודאות.
היכולת לעמוד בהמתנה הזאת היא קשה. וזה כמו שריר שמתחזק כל הזמן.
אני מציעה לך לרשום (לעצמך או לנו).
לרשום את הרגשות זה דבר שעוזר. טוב שאת כותבת.
בנוסף, הייתי ממליצה לרשום דברים המכוונים אל העובר. לרשום לו מה את מרגישה, מה כואב לך, מה עובר עלייך, מה את רוצה לומר לו...
חשוב בעיניי לעבור תהליכים גם מול העובר מעבר לתהליכים מול עצמך.

יש תקווה.
יש בך כוחות.
את תהיי בסדר.

חיבוק!!
שלום לךבאפל
מצטערת שלא הייתי פה להגיב,
אני לא תמיד פה.

את פשוט גיבורה שאת בתהליך הזה ככ הרבה זמן.
באמת.
עם כל הציפיה שלפני, הבשורה, הבדיקות, והמחשבות ועוד בדיקות.
אז א. תדעי שבאמת את גיבורה. וזה משא לא קל מה שאת עוברת. בכלל בכלל בכלל.

רק מהניסיון שלי, אני יודעת שמה שעזר לי בתקופה הקשה הזאת, זה כן, לשתף את מי שקרוב אלי, להיעזר בהם לגמרי, בדבר הכי פשוט שזה ארוחות, ופינוקים קטנים, שלרגעים קטנים ממש לא תהיה מחשבה על מה יהיה ומה נעשה ומה יהיה. ( שלחתי את בעלי שיקנה לי שוקו חם מגרג ועוגת שוקולד חמה. עזר לי. 5 דק של רק להרגיש מתוק).

אנחנו התייעצנו עם מכון פועה, כי זה באמת קשה ( או יותר נכון בלתי נתפש) לקחת אחריות על עובר וחיים של ילד.
הלכנו לפרופ 'יגל, ויחד עם מכון פועה, וזה הריץ את התהליך, כי הם רוצים מומחה שהם סומכים ומכירים. ( לפי מה שאני הבנתי)

אצלי הסיפור נגמר ב"לידה שקטה".
אבל אני רוצה להגיד,
שלמרות הכל מהרגע שראו , ( אצלי בסקירה מוקדמת) , כבר הכנתי את עצמי למה יהיה ואיך יהיה אם לא יהיה עתיד טוב.

ויחד עם זה קיוויתי לכל נס כדי שזה לא יגיע למצב הזה.

אני מאחלת לך שמה שלא יהיה, יהיו לך את הכוחות.
חיבוק גדול גדול.
תודה..אנונימי (פותח)
עוד יומיים לאי וודאות, ייתכן ויגמר בטוב ייתכן ויגמר ברע.
מכינה את עצמי נפשית לשני המצבים ואפילו למצב השלישי שעדיין אמשיך את האי וודאות עד לקבלת התוצאות של הבדיקה והסקירה נניח ותהיה תקינה.
הגעתי למסקנה שאני עומדת במבחן קשה מנשוא, הדבר הכי קשה שעברתי בחיים ועברתי לא מעט...
אבל אני מבינה שזה לא בידיים שלי, את ההשתדלות שלי עשיתי מכל הבחינות ומכאן זה רק בידי בורא עולם.
אני מקווה שלא אתמוטט ועכשיו אני סתם גיבורה בלרשום מילים עם משמעות.
רק עוד יומיים.......

נ.ב - אם אפשרי לשאול, אני קוראת על הרבה בנות שצער רב נאלצו לבצע לידה שקטה/ גרידה בשל הסיטואציה הקשה.
האם הצלחת לחזור לעצמך לאחר מכן יחסית במהירות?
אני ככ מפחדת מהסיום של ההיריון ומה יהיה אחרי? מתי אוכל להמשיך לנסות שוב?...

תודה על התגובה!
יקרה, הלב שלנו איתך,מקווה לטוב מאוד

נשמע כמו המבחן הקשה מכולם. 

לאן זה יוביל אותך? אין לדעת..

אילו כוחות את מרגישה שיש לך כדי לשרוד אותו?

את נשמעת לי באמת חזקה ומיוחדת, והלוואי הלוואי הלוואי שתבשרי לנו פה בשורות טובות.

ועוד הלוואי שתמצאי משהי לספר ולהוציא את הכל, אין כמו לספר ולדבר (ככה אצלי היה🙈 ובדברים קשים אבל הרבה פחות טראומתיים)

יקרה, כשאני חושבת מה עובר עליך אני מצטמררת. חושבת עליך הרבה. 

תמשיכי לעדכןנשיקה

נ.ב. עלה בדעתי שאם תרצי אני גם מוכנה לדבר איתך באנונימי, אני לאו דווקא חכמה במיוחד אבל יש לי אוזן ולב

אעדכן עוד יומיים מה התפתח...אנונימי (פותח)
לבינתיים,
אני מבינה שלבכות ולהעניש את עצמי לא יעזור, אז החלטתי להתפנות לשאר האנשים סביבי שזקוקים לי ושמה את עצמי כרגע בסוף.
בודדים מהקרובים שלי יודעים מה עובר עליי אבל לא באמת מבינים וזה מה שמקשה עליי לשתף ולדבר.
קשה לי מאוד לשתף את מה שעובר על ליבי כי אני יןדעת שזה מכאיב לקרןבים שלי.
כשאני בכיתי את נשמתי שאמרו לי בהתחלה לסיים את ההיריון - אמא שלי וחמתי לא הפסיקו לבכות יחד איתי. זה הדבר האחרון שרציתי להכאיב לעוד אנשים.
בכל מקרה קמתי היום יותר מחוזקת נפשית לפחות עד ליום חמישי שהכל מידי שמיים.
עם זאת, עולות בי מחשבות חדשות- שמא הכל יהיה תקין ולא יהיו עוד בעיות איזו מן אמא אני להביא ילד לעולם שחסר לו כליה ויש לו עקמת בגב?
כמובן שבמידה והחומרה קלה ותהיה החלטה להשאיר את ההיריון...
אני לא מפסיקה להתייסר, מה אני עושה בכלל?
אני חושבת על עצמי שהעיקר שיהיה לי ילד או שאני דואגת לילד שיהיו לו חיים טובים?
אןלי אני מגזימה... וברור שנעשה אלף
בדיקות עד הלידה אם בכלל כדי לוודא שהילד יהיה בסדר.
אבל עדיין... ככ הרבה מחשבות, ערעורים, בלבולים.
אגב קראתי שהמקרה שלי קורה אחד ל15,000.
בחרו אותי מלמעלה לעבור את הגיהינום הזה. לא מצליחה להבין וכנראה שלעולם לא אבין.. אני רק בת 28, שנתיים בתהליך הפוריות...
לא יכולה להסביר כמה כואב לעבור את כל הדבר הזה. הלוואי ואזכה יום מן הימים להיות אמא. אני לא אוותר על החלום הזה.

תודה לכן בנות יקרות על כל התגובות המחממות, באמת שאין מילים להסביר כמה אתן עוזרות לי.
לגבי הנ.בחמניה
לקח לי זמן להרים את עצמי. הרשתי לעצמי לשקוע באבל, לקחתי פסק זמן מהעבודה ומהחיים.. י
שבתי בבית בחצר, בשמש, קראתי ספרים, בכיתי, לבשתי רק בגדים כהים ולא הלכתי למסיבות שהיו באותה תקופה, לא לאירועי ברית וכד' ולא למפגשים משפחתיים
ממש התנתקתי. זה מה שעשה לי טוב.

אחרי חודשיים שלושה קמתי והתחלתי לשתף חברות במה שעברתי, זה עזר לי מאוד התמיכה שלהן
ולאט לאט חזרתי לחיים

לגבי אם לנסות שוב ומתי, זה תלוי במס' גורמים: האם יש בעיה גנטית כלשהי? האם צריך התערבות רפואית? אם לא אין סיבה לא לנסות שוב.

אצלנו ניסיתי ונקלטתי כמעט מיד, רק שלצערי גם ההריון הזה לא הסתיים בטוב.
אחרי זה היינו צריכים פסק זמן.. לקח לנו כמה שנים עד שהחלטנו לנסות שוב. (וב"ה היא בת 4 היום)
היינו זקוקים להפסקה.. למרות שהרופאים טענו אין סיבה למנוע
ואת בתפילותי. ושוב, כאן אם את צריכה חמניה
מהירות זה דבר יחסי.באפל
וזה אובדן.
ואובדן קשה ( לי לפחות).

בדיוק עשיתי חישוב אתמול שעברו כמעט שנתיים.
אנחנו נתנו לה שם.
וכתבתי פה בפורום, המון יחסית.
אנחנו עשינו בדיקות גנטיות במשך 11 חודשים.

ואם זה מנחם באיזושהי דרך
יש לי קטנה חדשה בת 3 חודשים.

זה השכיח ממני את אליה?
לא.

דבר כזה, לא נראה לי יכול להישכח בקלות.
צריך לעכל את זה, לכאוב את זה, ואז לנסות ולהתרומם מזה.
זה פוגש אותי בעוד מקומות. לפעמים בצורה כואבת , לפעמים פחות. לפעמים בטוב, לפעמים בפחות טוב.

מקווהשתהיה לך תשובה עוד יומיים כדי שההמתנה תסתיים.
את גיבורה וזו לא מילה ריקה.
זה אומץ ומסוגלות בלתי יאמנים

אם הייתי יודעת מי את ואיפה את,
הייתי שולחת לך את ה5 דק המתוקות
שכוללות סופלה, שוקו וגלידה.

אבל קבלי את זה וירטואלית..

מה אומר... אמרו כולן דברים חכמים וחשובים.ציפי כהן
אני רק אסכם בקצרה דברים שכבר נאמרו, ובעיניי הם סופר חשובים לתהליך הקשה שאת עוברת .

1. לא להישאר לבד. לא להישאר לבד. לספר ולדבר. ואם מי מקרובייך לא יכול להכיל את הקושי שלך- ללכת לאשת מקצוע. שתוכל להכיל אותך על כל התלבטויותייך ורגשותייך וסערותייך הרגשיות. יש מי שיכיל את כל זה.

2. "מישהו להתלבט איתו" (כמו "מישהו לרוץ איתו...")
טוב שפנית למכון פוע"ה. כדאי לדבר ולהתייעץ עם גורם חיצוני. אם את מרגישה טוב עם ההתייעצות איתם- המשיכי.

3. לנפש לוקח זמן להתאושש. וזה יקח זמן. בבקשה אל תמהרי. תני לעצמך להיות בכאב, למרות שזה קשה מאוד מאוד.
לאט לאט את תצליחי. את תקומי ותחיי ותעברי את.המשבר הקשה.
אך קחי נשימה, זה לוקח זמן. כל אחת והזמן שלה. אבל ודאי לא מיד אחרי שזה קרה.

קחי זמן,
דברי עם אנשים סביבך
ואם את חשה שוקעת ללא כתובת לפנות אליה- פני לאשת מקצוע.

ולגבי סיפורים אישיים,מה אומר ומה אדבר.
עברתי הפסקת הריון,
הייתי צריכה להזריק לעובר שלי חומר לליבו ואחר כך ילדתי אותו בלידה שקטה.
זה היה כאב קשה מנשוא.
עברתי מאז מסע ארוך כדי להצליח להתאבל, להצליח להיפרד, להצליח לדבר על מה שכואב לי, להצליח להבין מה עובר עלי, להצליח להיעזר, להצליח לחיות בשמחה.

כיום אני חיה בשמחה, באהבה, נולדה לי בת אחרי ההריון ההוא, ואני מטפלת רגשית גם בנשים שעברו אובדן הריון (ולא רק).
אז אם משתקמים מזה?
בודאי שאפשר.
בוודאי שזה יעבור.
הזמן יעבור, וכך גם מה שאת עוברת יעבור. מצבך הרגשי והגופני ישתנה ואני מניחה שעם הזמן תחושי לאט לאט טוב יותר. אני מקווה ומתפללת שכך.
הזמן יעבור, השאלה היא מה תעשי בתוכו.
הרבה תלוי במה שתעשי עם עצמך בתוך זה, כמה תהיי קשובה לעצמך וכמה תאפשרי לאחרים להיות לצידך ולעזור לך בתוך התהליך.
אל תישארי לבד.
את לא צריכה להחליט לבדגיל העצה
ראשית- עם כליה אחת אפשר לחיות מצויין.
לגבי השאר- אני לא יודעת.
לכי למקום עם גב חזק, כמו מכון םועה. הם ינחו אותך מה לברר. איזה בדיקות בדיוק. וינחו אותך בדיוק.
בסופו של דבר זה הניסיון שלכם. קשה. קשה ולא פשוט.
ודבר נוסף- הרופאים יתמיד ימליצו להוציא כדי שלא תתבעי אותם אחכ.
מניסיון במשפחה הקרובה מאד- אמרו להוציא עובר בשבוע 32 כי לפי כל הבדיקות הוא יהיה עם פגיעה מוחית. רק כשההורים שאלו- נתקלתם במצב כזה ונולד ילד בריא? אמרו שכן. ההורים החליטו ללדת ובה הילד בריא.
מצד שני- באותו מצב יש שנולדו עם פגיעה.
תעמדו בקשר עם מכון פועה.
התחלתי להתייעץ עם מכון פועהאנונימי (פותח)
תודה על העצה, הרוב הגדול פה ייעץ לי לדבר איתם.
סיכמתי איתם שברגע שיהין לי את כל התוצאות אני אפנה אליהם לבירור לעומק..
נקווה לטוב, עוד קצת זמן לתוצאות...
אהובה ויקרה!!shiran30005
אני עוקבת אחרי הפוסטים שלך כבר מההתחלה, ועכשיו הרגשתי צורך להגיב. קודם כל חיבוק ענקקק, את עוברת דברים לא פשוטים, את ממש לביאה אמיתית!
אצלי בהריון הראשון לא עשינו סקירת מערכות ( ברוב טיפשות) ולאט לאט הבנו שיש בעיה לעובר, הפלה לא הסכמנו לבצע, כבר הגעתי לשבוע 32. חודש שלם הייתי מאושפזת במחלקה להריון בסיכון, שיחררו הביתה בתחילת תשיעי ולמחרת חזרתי לביה"ח עקב חוסר תנועות. הדופק פסק. העוברית נפטרה, עברתי לידה שקטה טראומטית מאוד! הייתי בטוחה שזהו החיים פה נעצרו. איך כולם מחייכים, איך השמש זורחת, איך איך קמים? לקח לי אומנם קצת זמן להתאושש אבל ב"ה חזרתי לעצמי עד כמה שיכלתי, אחרי הלידה התברר שלתינוקת היו מומים רבים ככה במראה חיצוני, וטוב שככה היא נפטרה לבד בלי כל התערבות שלנו, ה' עשה חסד איתנו שלקח לנו אותה לפני שנולדה ולא ח"ו בגיל 3-4 שאז יותר קשה לאבד ילד. אז לא האמנתי שאני יצא מזה שפויה, אבל החיים חזקים יותר מהמוות והתגברנו על זה. לפעמים אני נזכרת ובוכה , אבל הכל בסדר ממשיכה בחיים . לאחר מכן לקח לי שנה להכנס להריון! ב"ה נולדו לי 2 בנים מתוקים ומאז אני עוברת 7 הפלות רצופות. אחרי כל הפלה אני אומרת לעצמי אם יהיה עוד אחד אני לא רוצה לחיות, אני יהיה בדיכאון, אני ישבר, יתמוטט וכו', אבל לא יש באמת שבר גדול אבל לאט לאט אנחנו קמים וממשיכים בחיים. ככה ה' ברא אותנו שנצליח לשכוח ולו במעט כדי שנמשיך לעבוד אותו ולהתחזק באמונה!

שולחת לך המון כוחות וחיזוקים מרחוק, אגב, התפללתי עלייך ביום כיפור בתפילת נעילה! ❤
מדהימהאנונימי (4)אחרונה
שירן ריגשת אותי.. ה' ימלא חסרונכן חיבוק לכולן
כשמישהיאנונימי (פותח)

משתפת בשיא התמימות, על הריון

ביום שנתקלתי במלא בירוקרטיה שקשורה ללידה השקטה

בירוקרטיה שגזלה ממני את כל הכוחות, עד כדי כך שהייתי חייבת ללכת לישון

ואני מצד אחד רוצה לשמוח איתה

מצד שלי הלב צורח, שורף

😟אנונימי (3)אחרונה
אני בשבוע 8 עם דימומים של זירת רצחאנונימי (פותח)

עשינו אןחטרסאונד לפני יומיים והעה דופק ועובר מתאים לשבוע 6. אבל הדימום לא מפסיק ולא מתחלק כבר כמעט שבוע..

היו לי ק הפלות בעבר בשבוע 6 ושבוע 10

מה אומרות. זה דימום שלא מפסיק...

מחזור לפחות מסתיים

זה לא. 

תדברי עם המוקד, מניחה שיפנו אותך למיוןאנונימי (3)
שם יבדקו מה מקור הדימום ומה הוא אומר אם יודעים
לא אומר כלוםאנונימי (4)אחרונה

היו לי הריונות שב"ה הסתיימו בידיים מלאות עם דימומים שלא הפסיקו הרבה מאוד זמן...

וההריון שהפסיק היה בלי דימומים....

כדאי ללכת שוב להבדק

הי, כעשרה חודשים אחרי גרידה. היסטורקפיההשם איתי

ב"ה עד להפלה הריונות ספונטנים.

עברתי הפלה לפני כ10 חודשים בשבוע 7+6. עשו לי גרידה ומאז מתפללים ומנסים להיכנס להריון נוסף.

המחזורים שלי עם דימום חלש של יומיים שלושה, מה שהביא את ברופאה להביא לי הפניה להיסטוקופיה.

הבנתי שעושים את זה במרפאה ואפשר ללא הרדמה.  ממי שעברה דבר כזה. נסבל?

והאם זה יכול להיות סיבה לחוזר קליטה של הריון?? אשמח לשמוע מניסיון מה יש לכן להגיד על הבדיקה.

עברתיואילו פינו

בגדול מכניסים צינורית לרחם שממלאת את הרחם במים (להביא פדים לאחרי כי המים ממשיכים לצאת)

ויחד איתו מצלמה קטנה שבודקת מה יש הרחם.

לפעמים אחרי גרידה התערבות יש הידבקויות או כל מיני שאריות. ואז זה בודק את מצב הרחם. זה אבחנתי, לא טיפולי.

ואז אם יש תורך טיפולי אז בהיסטרוסקופיה ניתוחית מוציאים את מה שיש.

הבדיקה עצמה לא נעימה בכלל אבל לי היא הייתה סבירה.

מה שכאב לי זה שהוציאו את השארית שהייתה בלי הרדמה. אבל כאב מקומי שעבר..

בדרכ ניתוחית עושים בהרדמה. 

תודה, וזה עזר לך להיכנס להריון?השם איתי
עשיתי בגלל שארית שיליה אחרי לידהואילו פינו
אז זה לא קשור להריון.. סליחה.. 
הרדמה או לאהשם איתי

נתנו לי אופציה לעשות את התהליך בבית חולים, בהרדמה. זה בהרדמה מלאה?

או בקופת חולים, בלי הרדמה.

יש עוד נשים שעברו את זה ויכול להוריד לי לחץ מהכאב?

השאלה מה המטרה. לבדוק מה יש או לטפלואילו פינו

אם זה לבדוק אז לא צריך הרדמה. זה לא כואב, רק לא נעים.

אם צריך טיפול בגלל הידבקויות או שאריות אז זה בדרכ עושים בהרדמה.

יש בתי חולים שמתחילים בלי הרדמה אבחנתית ואז אם צריך לטפל מרדימים. 

זה לבדוק שהכל בסדרהשם איתי

ובמידה וחלילה יש הדבקות, יקבעו לי בבית חולים.

בגדול זה לבדוק אם זה הסיבה למחזורים קצרים ולחוסר כניסה להריון

לי עשו לצורך אחרמרגול

בשיטת see&treat

במרפאה. ללא משככי כאבים מאף סוג.

זה קצת כואב כשעוברים דרך צוואר הרחם, אבל אח"כ סביר ולא הרגשתי כאב. אולי אי נוחות

כלומר אצלי לא רק הסתכלו עם מצלמה אלא גם ממש עשו פרוצדורה קטנה.

וצוואר הרחם שלי רגיש ברמות (רפואית אני אומרת לך, כל מגע הכי מינורי שיש פוצע אותו)

בדיוק זה מה שבאתי לכתובנירה22

אם מדובר בשארית קטנה אז עושים בשיטה הזו, ואז ניתן להוציא את השארית ללא הרדמה.

לא זכור לי כאב בכלל. רק קצת אי נוחות.

עברתי בבי"ח ללא הרדמה, אחרי גרידה.אנונימית בהו"ל

מקווה שזה בסדר להשתמש פה באנונימי של הו"ל לא יודעת איך נכנסים דרך האנונימי שכאן והרבה שמעו את הסיפור אז אולי ייזהו.

חיבוק גדול גדול❤️ כ"כ כואב.

גם לי היה אחרי גרידה, ראו לי בוודאות שאריות. היו ממש גדולות אז אמרו שחייב לעשות בפרוצדורה ניתוחית עם הרדמה מלאה בבית חולים.

נאמר לי שגם אחרי הרדמה מלאה , משתחררים באותו יום. כמו אחרי גרידה.

בפועל,

בעלי היה באותה תקופה בעזה💔 וברגע האחרון הצליח להיות לצאת להיות איתי 24. היה לנו ליווי צמוד של מכון פועה לאורך התקופה (בכ"ז דימום לא מוסברים אחרי גרידה+מילואים זה שילוב זועה) והבנתי שיש הקלות ואפשר לא להאסר אחרי הפרוצדורה הזו, תלוי בגודל הצינורית ועוד גורם זה אם זה בהרדמה או לא, אז החלטתי לנסות בלי הרדמה. לקחתי רופאה פרטית, היא עשתה לי בבית חולים, בחדר ניתוח, אמרנו מראש שנתחיל בלי הרדמה ואם יהיה ממש בלתי נסבל נעבור להרדמה.

לקחתי את הסיכון עשו לי גם צילום וגם ניקיון של הרחם ללא הרדמה. היה כואב, היה לא נעים בכלל, אבל לפחות יכולתי לקבל ממנו עוד חיבוק לפני שהוא חזר לעזה. וגם ההתאוששות הייתה ממש מהירה, כי לא הייתה הרדמה. נגמר, קמתי והלכתי הביתה🤷🏽‍♀️

אז מוסיפה לך עוד משהו לשיקול (למרות שאין לי מושג אם ההיתר של הגודל/הרדמה שלא אוסר רלוונטי לכל מצב, או שיש הקלות בגלל המלחמה)

ואם באמת יש שאריות, בוודאי שזו סיבה לא להיכנס להריון.

ב"ה יחסית מהר (בהתחשב בבעל עם בקושי יציאת) אחרי ההיסטרוסקופיה נכנסתי להריון תקין ❤️

שיהיה בקלות, בבריאות ובעז"ה שתתבשרי בשורות טובות בהמשך.

מהממת אתהשם איתי

אז ב"ה אני אחרי, כאב מאוד אבל סביל

מסתבר שכל הרחם היתה דבוקה ממש, פתחו הכל ב"ה. ועכשיו חודש נתנו לי כדור לשקם את הרחם

בעז"ה בעוד חודש שוב בדיקת היסטרוסקופיה לראות שהחלל פתוח, ואז בעז"ה נתפלל לנס והריון תקין במהירות ,קלות וידיים מלאות

גיליתי איך כותבים פה באנונימי🫣אנונימי (2)

שמחה לשמוע שאת אחרי.

בעז"ה שיגיע גם הריון בזמן הכי טוב לך❤️

זוכרת את הקושי העצום אחרי הגרידה, לא הפסקתי לבכות. הכל היה ביחד, קושי נפשי עצום, בלאגן בגלל הדימום והבירוקרטיה המעצבנת להיסטרוסקופיה, והכל תוך כדי מילואים😵‍💫 היה באמת זוועה.

אבל היום, אני מחבקת את הקטנה שנולדה אחרי הגרידה ומרגישה שהכל היה שווה. היא מילאה לי את הלב מחדש.

מאחלת לך את התחושה הזו בקרוב מאוד❤️

אמן,חיזקתהשם איתיאחרונה
שאלה נוספת- שיתפתן במקום העבודה?אמאלה5
מצד אחד רוצה שיתחשבו בהיעדרויות מצד שני ממש לא רוצה לשתף.. מרגישה שזה מאוד אישי ולא רוצה שידעו..
לא יודעת אם עוזרתאנונימי (2)

הייתי חייבת. נעדרתי כמה ימים כדי לברר מה הכי נכון לעשות.

ואז היתה לידה לכל דבר ועניין

אני שיתפתימתיכון ועד מעוןאחרונה

אבל זה היה בשבוע 22 כבר הרבה אנשים ראו שאני בהריון ונעדרתי לתקופה של 9 שבועות.

אבל באופן כללי הגישה שלי היא שאני לא עשיתי שום דבר רע אז אין לי מה להסתיר 

ציטוטק וחוםאמאלה5
היי לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום.. 
אחרי 3 הפלות בשבועות 17+ במשך כמעט שנתיים..מתלבטת123

יש לי ב"ה 4 ילדים חמודים ואני נמצאת בבירור מקיף. עשיתי עבודה עם עצמי. הפלה אחרונה הייתה בחודש יולי. לוקחת ציפרלקס שמאוד עוזר להתמודד. וממשיכה את הבירור. כרגע מונעת עד השלמת הבירור המקיף. (גם בקודמים עשיתי אבל כאן זה בירור של הפלות חוזרות... ) 

ו... עליתי 13 קילו בכל התקופה הזו. הזנתחתי את הגוף שלי. לפני כל הסרט הזה הייתי 3 שנים רזה אחרי תוכנית של סיוון אופירי. היום קיבלתי מזל טוב על ההריון... (השומני) אז החלטתי שלכבוד השנה החדשה אני נגמלת חזרה מסוכר ופחמימות ממכרות.  כרגע אין צפי להריון... צריכה להנות מימה שיש ולחזור לדאוג לעצמי. 

אגב, זה בכלל חלק מתהליך שהתחלתי אחרי ההפלה השלישית... לדאוג לעצמי... 

התחלתי סדרה של טיפולי שיניים. מסתבר שאני צריך לחדש 3 טיפול שורש, עוד טיפול שורש שהתגלה על הדרך... אז נו.. מקווה שעד ההריון הבא אהיה רזה, חזקה ובריאה. 

בהצלחה לי! 

מי מצטרפת? 

אין לנו שליטה על מה שקורה לנואפונה

אבל יש לנו שליטה מה אנחנו בוחרים לעשות בדרך.

בהצלחה!!!

חיבוקאנונימי (2)אחרונה

האמת היא שאני גם מנסה לטפל בעצמי אבל ממש לא מצליחה

לא עוזר שלפני ובמהלך ההריון האחרון עשיתי דיאטה שלא הורידה כלום, ושעכשיו אני אמנם מנסה לשמור אבל מדי פעם נופלת ואוכלת מלא מתוק (ועולה במשקל בלי שום פרופורציות)

ולא עוזר שנפלתי לדיכאון נוראי ממש אחרי ההפלה האחרונה

אני מטפלת רק כי אין לי ברירה, ההריון האחרון היה מלא החרדות שפחדתי שרק זה עצמו מזיק ועלול לגרום להפלה (כנראה שלא כי העוברית היתה פגועה מאד ואמרו לנו שאין הרבה סיכוי שתשרוד, אבל החשש תמיד עומד), ולכן כדאי אם רוצים עוד (רוצים מאד)

נראה לי שעשינו את כל הבירורים האפשריים להפלות חוזרות, לא רואה מה עוד אפשר לבדוק.

אחרי לידה שקטהאנונימי (פותח)

מוצפת הורמונים

בוכה מלא

מתעצבנת מכל דבר

משתגעת מהמרחק הפיזי

והשקט הזה... השקט של להיות לבד

ותוהה- מה עכשיו?

חיבוק יקירה, כואב כל כך😭Doughnut

שה’ ימלא חסרונך, לצערי מכירה מקרוב את הכאב ממישהי קרובה מאד.

ממליצה מאד לפנות לטיפול אחרי שתחלימי קצת, לא לוותר על זה. חווית אובדן וזה חשוב לעבד אותו.

בינתיים תעשי לך טוב בכל דרך אפשרית, תפנקי את עצמך, ותקיפי את עצמך רק במי שעושה לך טוב.

עוד חיבוק מרחוק💔

תודהאנונימי (3)

אמן!!!

כבר לא יודעת מה יעשה לי טוב עכשיו, אני מרגישה שבר כלי ובלי כוחות לעשות דברים

מתחילה ונתקפת סחרחורת

שרירים נתפסים

קשוח לי

משתתפת בצערך..מתלבטת123

מה עכשיו, לתת לעצמך זמן לעבד , להתאבל ולנוח. 

אני פניתי לחני גולד שעשתה איתי תהליך מדהים של עיבוד שעזר לי לקום. ממליצה. 

תודה!אנונימי (3)
מה היא עושה בעצם?
טיפולמתלבטת123אחרונה
לצערי מצטרפת למועדון בכאב רבאנונימי (פותח)

מישהי עשתה גרידה בשבוע 22?

הבנתי שיש באסף הרופא, תוהה אם בעוד מקום

רק גרידה?אנונימי (3)

השאלה אם זה נכון

אני עברתי בשבועות 17 ו18 גם ציטוטק להוציא את העובר וגם גרידה להוציא את השליה (לא יודעת אם חייבים בשבוע 22, אם לא חייבים גרידה אולי עדיף לוותר על זה? גרידה זה לא פיקניק לגוף, היו לי הידבקויות אחריה, זה היה רק גרידה של השליה אז עדינה למדי, וגרידה בשבוע כל כך מתקדם עלולה להרחיב את הצוואר גם ולעשות בעיות של אי ספיקת צוואר בהריונות הבאים)

לי אישית בשבוע מתקדם היה חשוב להיפרד מהבנות שלי, בסוף זה כבר ממש תינוק קטן. בגרידה אין אפשרות כזאת, זה גם שיקול. (אבל אם את עושה את זה תשקלי לקחת אפידורל כי ציטוטק זה כמו לידה שאין לגוף יכולת להפסיק את הצירים, כאבי תופת)

בכל מקרה אם את מחליטה שכן או שצריך לעשות גרידה בכל מקרה תעשי היסטרוסקופיה אחר כך לוודא שאין הידבקויות

חיבוק גדול מאד, תהיי קשובה לעצמך ממש ותעשי מה שטוב לך, זה אחד הדברים הכי כואבים שיש ❤️

מישהי המליצה ליאנונימי (פותח)

אני לא יודעת

לא יודעת

כואב לי

קשה לי

קשה לי גם המחשבה של לחוות לידה (ראשונה) כזו

חיבוק גדולאנונימי (3)

אני כל כך מבינה את הקושי ❤️

זה שובר שובר שובר, כל התמימות הזאת שהריון בהכרח נגמר עם ילד, כל החלומות שחלמנו, ועכשיו אינם, כל הנשים מסביב שכן מצליחות והכל אצלן חלק ולמה אצלי לא?

(אני מדברת מנסיון כואב, לצערי אצלי ההריונות באו מתוך טיפולים עם קושי רב ואחרי שנים של נסיונות, ועדין 3 מתוך 4 נפלו)

תדאגי להרבה תמיכה כדי לשרוד (לשרוד זו המילה) את זה, ולהרבה מעטפת אחר כך, יש לך כזאת?

לי היה נכון לקרוא את הספר כחלום יעוף, אולי תנסי

ואני לא יודעת מה לייעץ לך, במקרה שלי יש לי אי ספיקת צוואר ואמרו לי שגרידה בשבוע מתקדם (18) יכולה לגרום להפלות אחר כך כי הצוואר ניזוק, אבל אולי זה רק אצלי

אולי תתייעצי עם מכון פועה?

זה באמת נורא לחוות ככה לידה ראשונה, מצד שני לי היה חשוב להיפרד מהבנות שלי (ההריון הראשון גם נגמר אבל מוקדם יותר), כי בכל זאת הן הבנות שלי ורציתי לראות אותן ולהגיד להן שלום. תחשבי מה נכון לך, אם את לא מסוגלת כלום תלכי בכל זאת לגרידה לאסף הרופא (אולי גם סורוקה עושים את זה, אולי גם תל השומר? לא בטוחה, דווקא אמרו לי לפני ההפלה שעברתי אבל לא הייתי בראש לזכור את זה) ותקווי ותתפללי שלא יזיק

שוב חיבוק גדול!

מאחלת לך שתזכי לנחמה גדולה

תודה רבהאנונימי (פותח)

באסף הרופא ובשיבא אין תורים לגרידה עד ר"ה/יוכ

סורוקה לא אומרים מראש אם גרידה או לידה שקטה.

אני לא יודעת אם רוצה לראות. מפחדת שיהיה לי כואב מידי לזכור ככה

אז לאאנונימי (3)

לי זה היה כבר אחרי הפלה ואחרי מלא שנות צפייה, רציתי להרגיש אמא גם אם היא תלקח ממני עוד רגע, כל אחת ומה שנכון לה

זה באמת שבוע גבולי. האמת היא שבשבוע כזה למיטב ידיעתי אמורים ללכת למיון ואז לטפל כי זה מסכן אותך, את ממש לא אמורה לחכות לתור לגרידה. לא אמרו לך בקופה ללכת ישר לבית חולים?

תור זה במקרים מוקדמים יותר לפי מה שאני יודעת

בגלל שהצגת את הצד הזה מציגה את הצד השנימתיכון ועד מעון

אני הרגשתי שאני לא מסוגלת לראות, גם פחדתי שאראה מראה מעוות בגלל המום שהיה, ביקשתי לפני לא לראות ולגמרי כבדו את הרצון שלי.

אז לפותחת את לא חייבת כלום, את גם לא חייבת להחליט עכשיו מה את רוצה, אפשר להחליט באותו הרגע בהתאם למה שתרגישי 

ברור שלא חייביםאנונימי (3)
פשוט הצוות הרפואי לא מציעים מעצמם ואז מתחרטים אחר כך, רציתי שתדע שיש אופציה כזאת
שאני עברתי בבלינסוןמתיכון ועד מעון
היה להם ממש שאלון ארוך לבדוק מה אני רוצה 
יפה!אנונימי (3)
אני עברתי בשערי צדק, הם לא הציעו את האופציה בכלל, ביקשתי מעצמי (ככה הרגשתי לנכון), לכן כתבתי
לגבי גרידהמתיכון ועד מעון
ממה שהבנתי בהרבה מקרים בשלבים האלה של ההריון יש גרידה בסוף התהליך לנקות את הרחם כי השלייה מתפוררת לפעמים בגלל הפרוצדורה, אצלי ב''ה זה נחסך אבל לרוב צריך גם גרידה
כתבתי את זה (שיתכן ותהיה חייבת)אנונימי (3)
ועדין יש הבדל שמים וארץ לגוף בין גרידה של עובר בשבוע 22 לבין גרידה של שיליה, וחשוב לדעת את זה

עוד טיפ אם הפותחת מסוגלת לשמוע בכלל- לא ללחוץ! גם אם האחיות לוחצות, זה גומר את הגוף ועדין לא התאוששתי מזה 

אני עברתי בשבוע 19 בסורוקהאנונימי (4)

קודם כל הרבה כוחות ושה' ימלא חסרונכם במהרה!

בזמנו גם שמעתי שאסף הרופא עושים בשבועות האלה.. זה נראה לי כבר הקצה של האפשרות לכן לא רוצים להגיד לך מראש כנראה...

תקחי לך את  זמן והרבה כוחות הנפש והגוף!

ממה שאני בררתי זה המקום היחידמתיכון ועד מעון
בשלב הזה של ההריון, ובגלל שהם היחידים אז ממש פחדתי לקחת את הסיכון
אז באסף הרופא אין מנתחים בזמן הקרובאנונימי (פותח)

בשיבא בכלל עוד יותר מאוחר

בסורוקה לא אומרים מראש, רק אחרי אשפוז

אז נשארתי עם אופציה של לידה שקטה

לא יודעת אם עדיין רלוונטיאפונה

או שאת כבר אחרי.

בעיני לידה עדיפה עשרת מונים

נכון, זה לא פשוט, אבל זה מאפשר לעבור דרך התהליך ולהפרד מהתינוק, זה נותן קלוז'ר שאחריו תהליכי האבל והעיבוד של האובדן מחוברים יותר.

גם לגוף ובעיקר לרחם לידה עדיפה, פוטנציאל נמוך יותר לנזק.

בשורות טובות ונחמה לגוף ולנפש

אני אחריאנונימי (פותח)

עברתי לידה

זכיתי ובשלב הקריטי היו אחיות טובות

וה' חמל עליי והיא יצאה עם השיליה בשלמותה, ככה שנחסכה ממני גרידה

ואכן היה משהו בלהחזיק ולראות

נתנו לי להחליט באותו זמן, ובקצב שלי

ב"ה! לפחות זהאנונימי (3)

זה בהחלט מקל על הגוף שאין גרידה

ממש ממליצה לך לקרוא את הספר כחלום יעוף

חיבוק גדול, עכשיו מחכה לך תקופה לא קלה, בבקשה תעטפי את עצמך באנשים טובים שיעזרו לך להתמודד, לפחות עד אחרי התל"מ שהיה אמור להיות

חיבוק גדול ממש ❤️

תודהאנונימי (פותח)

וואי התל"מ

זה יהיה זמן קשוח

ה'!

מקווה שעד אז ניהיה במקום אחר

מצטרפת להמלצה על הספראפונהאחרונה

ולהיות כמה שאפשר נוכחת ברגע, יבואו בטח רגעים קשים, אבל גם זמנים טובים.

רגש הוא גל, בא ואחר כך הולך, תני לרגשות לשטוף אותך, אל תברחי מהם.

ממליצה גם לכתוב את סיפור ההריון והלידה.

אולי יעניין אותך