סתם שאלה..ואחת עם חצאית
למה אתם לומדים?
בשבילכם?בשביל העתיד שלכם?בשביל ההורים שלכם?בשביל המסגרת?
מי פה חושב שתעודת בגרות זה באמת משו נצרך שאי אפשר לחיות בלעדיו?

לומדת, דבר ראשון-t.s..
בשביל העתיד שלי..
בשביל שיהיה לי מסגרת.. (אבל אם זה היה רק בשביל זה..אז לא כמו מטורפת!!)
ובשביל שהשכל שלי לא יהיה מנוון!..
כי כוווווווווווולם לומדים....e1l0a5d
תשאלי אם אנחנו לומדים בכלל...מה אכפת לכם???
רב האנשים לומדים בשביל העתיד שלהם
למה אני לומדת?..שמחה ואמונה
כיבוד הורים נטו
אם הייתי יכולה הייתי עוזבת..
אבל רצון ה' הוא אחרת ואין לי מה לעשות.. תעודת בגרות לא משפיע לי על העתיד מי יודע מה.. (ושוב תלוי מה אני מתכננת להיות בעתיד, שום מקצוע שהולך לקחת לי יום שלם..בעע)
תשמעי אחותי לא הייתה לי בעיה אם ת'כלס היינו לומדים מה שבאמת צריך והיינו לוקחים את זה בפרופורציות.. אבל תראי מה הולך.. בנות בוכות מציונים.. מתווכחות על כל נקודה.. פשוט חיים לימודים כל החיים מסיימים ללמוד בשעות מאוחרות ובינינו רוב הלימודים אלו מקצועות חול.. מה נראה לנו... אנחנו מאבדים את המטרה..
כל אלו שאומרים שהם לומדים כאמצעי למטרה.. באיזה שהוא מקום פשוט מתבלבלים ולפעמים נופלים לסרט שהלימודים זה הכל בחיים ונותנים לזה לנהל לי את חיים להתבאס ממבחנים מלימודים...
בעעי
בשביל ההורים....יהודי מרמ"ג
כי צריך..walla
בעיקר בשביל העתיד וההורים..
אבל גם בשביל עצמי.. מה רע בקצת ידע? זה נחמד לא להיות אנאלפביתים (ככה כותבים..?)
ובשביל החבר'ה..
אז דוגרי-אתם לא חושבים שקצת התבלבלו?!ואחת עם חצאית
שהלימודים,הם לא צריכים להיות משו שילדים שונאים?
התק' הזאת של המבחנים אני פשוט שונאת אותה.
ולא בגלל שקשה לי או משו,דווקא הולך לי סבבה לגמרי-ובלי לקרוע את עצמי.
אבל,אני רואה את חברות שלי-אשכרה בוכות על הלימודים האלה,אול' מעיפות בנות,בגלל לימודים--במקום לחשוב על העניין הזה שהלימודים,זה לא הדבר הכי חשוב,חשוב שתצא בנאדם וכו' וכו'..
ואני לא מדברת על האול' שלי,אצלינו זה עוד יחסית סבבה בקטע של האול',אבל במקומות אחרים,אני רואה איך זה הורס בנות הקטע הזה..הלחץ הזה של המבחנים..
הלא עבר יום מתחילת תק' המבחנים שאצלינו לא הייתה מישי חולה..לא עבר יום!!וכן,זה אולי גם בגלל החורף,ואנחנו נמצאות במדבר אבל,ברור לי שזה גם בגלל הלימודים..ולא צריך להיות חכמים מי יודע מה בשביל לדעת אתזה..

אז איך מקבלים פורפורציות נכונות?

שאלה טובהשמחה ואמונה
אם את שואלת על עצמך
אז פשוט תזכרי בדיוק מה המטרה שלך בלימודים האלה.. וברגע שאת זוכרת אותה וממש מאמינה בה..
לא איכפת לך כלוםםם שכל המבחנים האלו יקפצו לך בזגזג מטרה- אז עד הסוף!!

כי אני חייבת מסגרת וכיטליה 123
אני רוצה להיתפרנס טוב בעתיד ובשביל זה צריך תעודת בגרות .....וברור שהרבה מאוד בשביל ההורים אני נוכחת כל יום כל יום בבי"ס.....
ללמוד זה אחד הדברים הכי טובים בחייםii
ללמוד כדי לדעת. כי זה מעניין.
אני חושב שא"א היום לחיות בלי תעודת בגרות,
ובכל זאת את כל המקצועות שאני עושה אני רוצה לדעת גם ככה.

ובקשר ל - 5 יחידות: מי שיכול - שיעשה. ה"למה לא" יותר מתאים בכיוון הזה.
זה גם כיף לדעת וגם עוזר לך, אז למה לא?

שטויות....יהודי מרמ"ג
אני מכיר הרבה שלא עשו בגרות והסתדרו "יופי" בחיים.
מה הם עשו בחייהם?ii
אי אפשר להסתדר בלי תעודת בגרות?..שמחה ואמונה
אותך אולי זה מעניין אבל יש כאלו שלא מעניין אותם.. אם אתה עושה את זה לשם שמים אשרייך.
רוב התלמידים לא אוהבים ללמוד והחומר לא מענין אותם בגרוש..
ותאמין לי שאפשר להסתדר יופי בחיים בלי תעודת בגרות..
זה הכל תלוי ברמת האמונה..
ואם אתה שואל אותי..
אם הייתי בן כמעט מאה אחוז הייתי פורשת לישיבה.. אבל אצל בנות זה יותר מורכב.. לא חסר מה לעשות בחיים..
רק משהו אחד:ii
שכל אחד ישאל את ההורים שלו אם אפשר להסתדר בלי בגרות.
יש להם יותר ניסיון מלכם.
וכנראה שיש הרבה חברה שאח"כ התעצבנו על ההורים שלהם כי הם לא הכריחו אותם ללמוד.
אל דאגה, שאלנושמחה ואמונה
אין ספק שיש להם ניסיון יותר מלי בדוק.
אבל השאלה היא לאן אני בוחרת ללכת..
הכיוון של ההורים שלי זה לא הכיוון שלי..
סליחה באמת.. אבל אני לא מעוניינת לעבוד בעבודה שתגמור אותי ואני אחזור הביתה סחוטה מעייפות ואז אין לי כח לילדים ואני בקושי בבית כי יש לי עבודה על הראש ונה נה נה..
אבל לכל עבודה צריך...ii
גם חצי משרה.
אא"כ את מתכוונת לפתוח פעוטון אצלך בבית או משהו.
חכי כמה שנים אחותיwalla
ותראי מה יותר חשוב לך שלוות הנפש שלך או מאיפה יהיה לך כסף לקנות לילדים שלך לחם..
בכל מקרה, עכשיו את כבר עושה בגרות אז מה אכפת לך להשקיע למקרה שתתפכחי עוד כמה שנים ותגלי שמה שחשבת כשהיית שישיסטית זה לא הדבר הכי נכון בעולם?! מקסימום השקעת סתם והרווחת כבר ידע...
סבבה מסיכמה עם הגישה אם כבר אז כברשמחה ואמונה
אני לא אומרת שאני אחיה ברחובות מתרומות אנא ערף ממש לא...
אבל אני גם לא רוצה לעבוד בעבודה שתשבור לי ת'צורה..
חוץ מזה שאני לא שישסטית.. גדלתי בשנה..

זה רק ביטוי... =]walla
דווקא אם לא תלמדי משו תצטרכי לעבוד בעבודה שתשבור לך את הצורה...
אם תלכי ללמוד ותהיי דוקטורית יהיה לך משרד יפה עם שולחן ומזכירה שמגישה קפה... כל היום תחתמי על מסמכים ותקבלי 30 אלף כל חודש 
פחחחחשמחה ואמונה
דוקטורית?..
רק זה מה שחסר לי עכשיו..
נראה לך שהם באמת יושבים? ועוד במשרד?.. תיאוריה יפה... חח
אם אתה מוצא לי עבודה כזאת אני מוכנה לשקול..
כל עבודה היא קשה..walla
אחרת היא לא נקראת עבודה... זה הקללה של אדם הראשון- לעבוד בשביל לחיות...
(ואם כבר מדברים על זה- הנשים בימינו לקחו על עצמם גם את הקללה של אדם, בנוסף לקללה של חוה!! יש בזה משהו קצת אירוני.. במיוחד שזה במסגרת התנועה לשחרור האישה...)

וברור שגם דוקטורים עושים משהו מעבר ללשבת במשרד אבל לעומת מי שעובד בניקוי המשרד הזה, נראה לי שהעבודה שלהם פחות קשה ויותר משתלמת..
חבר,כן!הרבה יותר חשוב לי שלוות הנפש שלי עכשיו.ואחת עם חצאית
אני ממש לא רוצה להגיע למצב שבגיל שמונה עשרה אני עושה מבט לאחור לחיים שלי ו..מה עשיתי עד עכשיו?עד כמה נהניתי..?!כי אח"כ-החיים האמיתיים מתחילים..אני לא רוצה להיות כמו כל אלה שקרעו את עצמם בתיכון,ואח"כ מתפרקים עד הסוף בגיל 18-->ופריקה לא בצורה טובה..
כן כן,אתם יכולים לומר שאני לא חושבת על העתיד וכו' אבל,אני יודעת שבעז"ה במה שאני רוצה לעבוד,אני לא צריכה תעודת בגרות מה גם,שלעשות פעוטון ממש לא צריך הכשרה אגב,אחותי נשואה(והיא ממש קטנה..)והיא עובדת בפעוטון ובגן..והיא לא עברה שום הכשרה ויש לה ב"ה אחלה משכורת..
אני לא ארצה לגמו את עצמי בעבודה,ואח"כ שלא יהיה לי כח להיות עם הילדים שלי..אני לא יכולה לחשוב על זה שאני לא יחכה לילדים המתוקים שלי בבית עם ארוחה מוכנה ועם כח נפשי להקשיב להם לכל מה שהם עברו באותו יום,ולעשות איתם שיעורי בית..
ומה לעשות,כסף לא הכל בחיים אבל ברור שהוא חשוב ואפילו ביותר כדי לחיות ולתת לילדים שלי את הטוב ביותר אבל הילדים שלי יותר חשובים.ובשביל זה יהיה לי בעל בעז"ה.(אני לא אומרת שהוא רק יעבוד כל היום כן?!אבל כבר ישלי כיוון..)

אוקיי...walla
סבבה..
כנראה זה עניין של סדר עדיפויות ושל מוסכמות חברתיות...
וד"א אפילו בגן, אם אחותך הייתה עוברת הכשרה להיות גננת המשכורת שלה באותה עבודה הייתה גבוהה יותר...
מילים כדורבנות אחות=]שמחה ואמונה
תשמע walla ברור שצריך לעבוד קשה אבל ה שאלה היא עלמה...
כרגע במצב שבו אני נמצאת.. חשוב לי יותר עבודת ה' הפנימית מאשר החיצונית.. כי להשלים בגרויות אני יכולה.. להשלים את הנשמה שלי אני לא יכולה.. אף אחד לא מבטיח לי שמחר אני אקום בבוקר.. אני צריכה לנצל את החיים האלה.. ועד שאני לא ארגיש שלמה עם עצמי מבחינה פנימית שמה שאני עושה זה אמיתי לגמרי
כלום כלום כלום אבל כלווום לא שווה כככללווםם
זה לא אחד במקום השני..ii
אפשר לחשוב שאת לומדת תורה כל היום במקום לעשות בגרויות...
תתפלאשמחה ואמונה
זה אחד על חשבון השני.
אני אולי לא לומדת תורה כל היום אבל איך אדם יכול להמשיך לחיות בעולם הזה בידיעה שאין לו מה לעשות פה?.. שיש לו פוול קשיים ואומרים לו שה' עושה הכל לטובה ושצריך להאמין שזה שמייסר אותך אוהב אותך.. תסביר לי איך?..
אתה אולי ב"ה יכול! תודה על זה כל שניה- רציני..
יש אנשים שלא.. ק-ש-ה-! אין מה לעשות זאת המציאות..
ואני לא באה להתבכיין פה או משהו.. כי אין לי אינטרס לזה.. אבל שתבין בערך על מה אני מדברת..
קוראים לי נאורwalla
ואני לא רואה למה זה סותר לעבוד עבודה פנימית וללמוד לבגרויות..
כאילו מה, באמצע שיעור מתמטיקה תוקפת אותך חוויה רוחנית שמונעת ממך ללמוד?
וברור שאפשר להשלים בגרויות אבל זה סתם סרטים קשים (תאמיני לי, אחי עושה את זה עכשיו והוא מתבאס על כל רגע מהתיכון)...
ולפעמים זה נשמע קצת כמו תירוץ לא ללמוד.. (אני לא אומר ספציפית עליכן)... אז לדעתי חלק מעבודה פנימית זה לדעת להיות בעל משמעת עצמית לשבת ללמוד גם דברים שלא הכי כיף לך לעשות.. זה גם בונה את האישיות...

זה לא קשור לזה שפתאום באמצע השיעור ישלי הארהואחת עם חצאית
או משו כזה..זה פשוט,שכן מה לעשות..זה מדכא קצת...ואפילו הרבה..וזה עובדה שאתה לא יכול להתכחש אלייה..אולי אצל בנים לא..אבל שאלתי מלאא בנות באול' שלי--מלא..ואפילו בנות שלא באמת משקיעות כמו אחרות..וזה ככה אצל כולן.
יפה..נאורשמחה ואמונה
כאילו מה, באמצע שיעור מתמטיקה תוקפת אותך חוויה רוחנית שמונעת ממך ללמוד?

זה בערך מה שקורה ואולי קצת יותר מוקצן.. אתה יכול לקלוט אותי באמצע השיעור פיתאום עושה דברים הזויים שב"ה שאני יושבת בסוף ולא קולטים כן?.. אבל זה דברים שאי אפשר להסביר.. ואתם תקראו את זה עכשיו ותגידו שאני חיה בסרט או שאני פלצנית או קיצונית או רוחנית מידי או אנא ערף מהה  אבל זה המצב.. וכן.. זה מה שכולם אומרים.." זה  תירוץ למה לא ללמוד".. ככה אתם פותרים את הבעיה..
וזה לא נכון.. באמת שיש דברים שקורה לאדם.. שאם זה לא עבר עליך בחיים אבל בחיים לא תצליח להבין בחייםם!!
בדיוק מה שרציתי להוסיף.ואחת עם חצאית
שעם הלחץ הזה של הלימודים-מצאתי שאין לי זמן לעבוד על עצמי.שקעתי עמוק בתוך הבאסה.וככה גם חברות שלי.
בדיוק היה לי שחנ"ש על זה עם חברה שלי,שזה משו שגומר לה את השמחת חיים.כמה שזה נשמע קלישאי וכו'..זה לא..זה לא כי יש הרבה לימודים אלא כי הרצון הזה להצליח להצליח להצליח גורם לך לעבוד פי אלף יותר קשה ממה שאתה צריך ומסוגל וזה גומר אותך.

וד"א בקשר לאחותי,
זה לא קשור למוסכמות חברתית..כי אנחנו בעיקרון ממש לא חיים במקום שמוסכמות החברתית שלו היא כזאת..הלוואי עליי שכן..(בעז"ה שאגדל ואתחתן)
אלא,
זה בדיוק העניין!!למה היא צריכה יותר ממה שהיא באמת צריכה בשביל להתקיים וממה שהקב"ה נותן לה כרגע בחסד?!העניין הוא להסתפק במועט,וזה לא אומר לחיות בסגפנות ח"ו,אלא פשוט לקבל את מה שמגיע לך,להסתפק במה שיש לך ובמה שאתה צריך ולא יותר מזה..אם היה נקבע לה מהשמיים שמגיע לה יותר ממה שהיא מקבלת-היא הייתה מקבלת אתזה עם הכשרה,או לא.
לא חושב כמוני?

זה סילוף של להסתפק במועט.ii
זה כמו להגיד: אני לא צריך להיות איזה רב גדול. אני מסתפק במועט.
זה לא אותו דבר בגרוששמחה ואמונה
הרב לוגסי כותב..
שבעניין הפרנסה אדם צריך לעשות לפי דרגת האמונה שלו..
ועוד שמעתי באיזה שיעור תורה אחד(לא זוכרת מי אמר) בעניין הפרנסה אדם צריך לעשות את המינימום השתדלות כדי שיהיה לו את הכלי שבעזרתו ה' יוכל להוריד לך שפ ולא בדרך נס..
הבנת?
וואו ממש לא!!!walla
זה לא מה שנקרא "לסמוך על הנס"?! אנחנו צריכים לעבוד כדי לקבל דברים...
אני לא אומר שצריך להיות יותר מידי שאפתנים ולדרוך על אחרים ולטפס ולטפס העיקר לקבל משכורת שמנה.. ברור שיש עניין להסתפק במועט, אבל  לעשות את ההשתדלות שלך!

טוב יודעת מה? אני מסייג את דברי...
אולי בשביל אחותך שהתחתנה מוקדם והכל, זה המירב שהיא יכולה לעשות..
אבל להכניס את עצמך מכוונה למצב כזה נראה לי הזוי..

ובקשר למה ששתיכן אמרתם (שמחה ואמונה, אחת עם חצאית) על הריחופים באמצע הלימודים- אז באמת אולי זה שונה אצל בנים כי אני בחיים לא הרגשתי את זה.. אז אין לי מה לענות לכן!
איזה לסמוך על הנס ואיזה בטיח?שמחה ואמונה
אמרתי לך כבר.. מינימום השתדלות!! עושים השתדלות לא ישבנו וחיכינו לנס עשינו השתדלות הכנו כלי.. ועכשיו מחכים לשפע זה הכל..
יש מבין?.
השתדלות ועבודה לא נגמרים פתאוםwalla
אתה ממשיך כל החיים שלך... אחרת בשביל מה באנו לעולם ?
נו אז אחלהשמחה ואמונה
אני עובדת את המינימום שאני צריכה.. איפה בדיוק אמרתי שזה נגמר?..
היי, היי, נראהלי ששניכם מדברים בצורה שונה לחלוטין,נפשי ישובב
מהסיבה הפשוטה ש... הבנים (הבן..) מדבר בצורה כזו כי יש לו אחריות על הפרנסה ולכן ההתייחסות שונה לגמרי, למרות שבגיל הזה לעיתים אין אחריות בכלל או אחריות מעטה.. והבנות- שונות לגמרי בתחום, ברוך ה', כי אחריותן היא יותר על הבית והפנים ושאר הצאצאים שבו... זו הערכתי (הערכה גבוהה לכם!!) על נקודת המוצא העמוקה יותר שממנה נובע העיניין...
ותחשבו על זה.. אשמח לתובנות נוספות מכם..

יישר כח!

אפשר גם ללמוד וגם לעשות המון דברים!gross

טוב, אם אתה רוצה להיות רועה צאן...walla
בשביל העתיד שלי.יעל~
בואנה- מה תעשו בלי תעודת בגרות??
כי אני אוהבת את זה.הסנה-בוער
בס"ד
ולשיעורים שאני לא אוהבת אני לא נכנסת
למה אני עושה מבחנים? שזו שאלה אחרת לגמרי> בשביל ההורים.
עתיד.זכוכית מגדלת
וכשחושבים על זה, גם הורים.

נכון אני מבינה שלא כיף ללמוד, אבל בתכל'ס מה תעשו בלי זה, בלי ידע בסיסי!?
תשלימו?
עתידד בעז"ההשירס
למה?yael...
כי זה נחמד, כי זה מענין, כדי שאוכל לצאת לעבודה (כזו שצריך תעודת בגרות..) ולא להשאר בבית, כי זה חשוב ללמוד בשביל פשוט לדעת-לרכוש ידע. כי זה מפתח את השכל...
ראיתי פה על זה הרבה:ii
שכתבו ש"זה הורס להם את כל החיים" וכאלה.
אני לא יודע מאיפה זה בא, אבל אני לא מכיר אף אחד שזה הורס לו את החיים.
בטח שכןאנונימי (פותח)
לפעמים כשאני חושבת על זה זה ניראה לי פשוט באבסורד לקחת מילדים מגיל 6 עד גיל 18 את החיים!
זה באמת לקחת את החיים ולקשור אותם מסביב למסגרת מעצבנת שבאמת אין לה שום ערך בלי חוק חינוך חובה ותעודת בגרות. 12 שנים!! לדעתי זה באמת באמת מוגזם.
פעם חיו יפה מאוד בלי תעודת בגרות. נכון שהחיים היו קשים יותר אבל לא תעדות הבגרות פתרה את הבעיה וזה בכלל לא קשור.
למה החליטו עלשות את זה??? אנחנו אומרים שצריך ללמוד ולהוציא תעודת בגרות טובה כדי שיהיה לך אח"כ את כל האפשרויות פתוחות, אבל האמת היא ש"כל האפשרויות" האלה זה בסה"כ עוד כניסה למסגרת ולמסלול הקבוע מראש. פשוט ריבוע!! אין יצירתית, אין פתיחות..רובם בסופו של דבר נהיים מורים ופרופסורים שאף פעם לא הגשימו את חלומות הילדות שלהם כי דחו אותם כל הזמן ע"מ לעסוק בדברים אחרים כדי לפתוח בפניהם את כל האפשרויות...

ברור שזה הורס את החיים!!t.s..
אנחנו לומדים בשנים הכי יפות בחיים!!
לא לומדים-חורשיםםם!!
הרי זה לבגרות..
מדוע לומדים? משום שבצורה שאליה העולם מתקדםא-ל-קיים
בס"ד

או נסוג, תלוי איך מסתכלים על העולם הזה.  קשה מאד, עד בלתי אפשרי לדעת מראש, לאן נגיע.

כן תמיד צריך להשליך את עינינו על הקב"ה ולבטוח בו. אך הקב"ה נתן לנו צו. יש לנו בחירה בן הטוב לרע, אך

המצווה היא "ובחרת בחיים"! זאת אומרת, שאין דרכים לקצר את הדרך לדעת ולהבין. אין קיצור דרך לחכמה. אין

קיצור דרך לאושר. חובה על כל אחד מאתנו, לעשות כל מה שיכולתנו בכדי שלא משנה לאן עתידנו יקח אותנו,

יהיה לנו קרש זינוק שפחות או יותר יתן לנו עתיד עם מפתחות מסויימים שבעזרתם יהיה לנו הסיכוי הגדול ביותר

להגיע לאן שהקב"ה שולח דרכנו לנסות אותנו. 

מעולם לא הייתי "ילדה טובה ירושלים". אך לא משנה מה היו נסיבותי, תמיד ידעתי, שללמוד וכמה שיותר,

יעזור לי להגשים חלומות. ידעתי שללמוד, אלה הם דברים התלויים בי. נכון שלעיתים הייה נדמה לי שישנם

דברים שפשוט נראים בלתי רלוונטים בלימודים.  פעמים רבות חשבתי שההתנהגות של המוסד החרדי שבו

למדתי, היו קטנוניים, והתנגדתי להם בצורה שלא תפגע בלימודי. אבל, בכל אופן גדלתי לשמחתי הרבה, בבית,

שבו למדנו לקרא בגילים שבין שלש לארבע. ולא משום שהיינו גאונים בהחלט לא. אך היו הרבה ספרים בבית

מכל הסוגים והמינים.  שלוש סידרות אינציקלופדיה, חחחח, ועד ספרי ילדים וכו' וכו'. וככל שקראתי יותר, צמאתי

יותר ויותר לדעת. מסביבנו, ישנו עולם גדול. לדוגמא, יתכן שננשא למאן דהוא שמאמין בשליחויות לארצות

רחוקות מהבית. יהיה מאד קשה להסתדר בלי ללמוד למשל, הסטוריה של העולם, הסטוריה של עם ישראל,

תורה עם כמה שיותר מפרשים.  אין לנו מושג בגיל העשרה, כמה חשוב זה, עד שלפתע הילדים שלנו מחליטים

ללכת רחוק, ואז הם חייבים להתמודד עם שפה זרה, עם דעות קדומות שאינן נכונות. כל מיני אמונות תפלות,

שאם אין לנו את הרקע הנכון, איננו יכולים להתמודד אתן בפשטות. לדעת מהו המקור להוכחה פשוטה

וקולעת. היכולת להראות היכן נאמר כך ואיך המפרשים, למרות שאינם מסכימים האחד עם השני, בכל אופן

נותנים לנו במקום תמונה המנוגדת האחת לשניה, תמונה יותר גדולה, יותר מלאה בהבנתה.  זה היופי בלימוד.

לדעת, להבין, לשבת בכל מקום בעולם, ולדעת שאני מסוגלת לתרום.

בנושא של אכזבה ממנהלים\ות של אולפנה מסויימת, או מורה מסויים\ת, ב"ה ישנם אנשים אחרים סביבנו.

ויש הרבה מימי ללמוד.  אין רק מורה אחד\ת. אין רק בן אדם אחד\ת העומד\ת בהנהלה. צריך תמיד לדעת לתקשר

עם אנשים הנכונים לנו. תמיד יהיו סביבנו אנשים. חלקם יהיו טובים יותר טובים פחות. זאת היא

נקודה חשובה להבין. בעולם הזה נפגוש תמיד אנשים שונים ומשונים. ככל שאנחנו מודעים יותר, מוכנים

יותר, נדע איך לא לפול.  ישנם הרבה דוגמאות. למשל, אחת מאחייניותי, הלומדת באולפנה בארה"ב, תמיד

חשה בחסר. אני שלמדתי ב"ה בארץ ישראל כמותכן, ממש מרחמת עליהן. תורתנו הקדושה כתובה בעברית

היפה ביותר בעולם. דבר ראשון, אני תמיד יכולה לפנות לספר הנכון, להסבר הנכון בתנ"ך. הן לא לומדות

מספיק עברית ולא לומדות איך לבדוק דברים בצורה שבה אני יודעת. מעציב מאד לראות זאת. בעצם קצת הדהים

אותי לראות זאת.  החוסר אונים של בנות ישראל שאין השפה שגורה בפיהן, ואינן מסוגלות לפנות למקורות

שהן מעיינות היופי והתואר שבו אנחנו מצויידות בהן. פשוט נקודה קטנה למחשבה. ומדובר כאן באחת

מהאולפנות הגדולות והמעולות בארה"ב.

אני מאד מאד מקווה, שעזרתי. או שישנה אפשרות לפנות אלי. אני תמיד אשמח לעזור.
מדוע לומדים?....א-ל-קיים
בס"ד

תיקון טעות והסליחה עמכם. *אמונות טפלות ותפלות.
אין בעיה -ii
נסדר לך בית קיט בפיג'י.
לומד? מי לומד?פעימה
בס"ד

סתם, כי זה מעניין.. וכדי שיהיה לי מקצוע בעתיד וכי מה אני אעשה במקום ללמוד?
והכי: כי צריך.
בשבילשיראל.
העתיד,בשביל עצמי,בגלל שגם אם לא הייתי רוצה ללמוד אין לי כח להאבק עם ההורים והמורים והחברה שיכריחו אותי ממילא ללמוד,כי בנאדם צריך מסגרת בכל שלב בחיים,כי בנאדם צריך שגרה בחיים (כן כן...),וגם כי רוב המקצועות גם חשובים,אולי טיפה מגזימים בכמות הלימוד ובעומק שלו,אבל עדיין.

ובעניין התעודת בגרות,אני חושבת שאפשר להסתדר בלעדייה אבל זה יהיה הרבה יותר קשה,ואני מעדיפה להתבאס קצת,ואפילו קצת הרבה,עכשיו מאשר אח"כ כל החיים,כי אני צריכה להסתדר עם חובות כספיים מאלף כיוונים.
(אבל עכשיו זאת פחות בעייה,כי מי מסתכל על התעודת בגרות כשיש פסיכומטרי?...)
פחח מי עושה פסיכומטרי?..שמחה ואמונה
פעימה אחותי------
יא קולית!! איזה חתימההה
מי שרוצה ללמוד באוניברסיטה...ii
אתה רוצה להגיד לי שאתה הולך ללמוד באוניברסיטה?..שמחה ואמונה
בהחלט ייתכןii
פסיכומטרי זה לא בעיה לעשות,ואחת עם חצאית
זה מקס' חודש לפני כן ללמוד-להיכנס באמ אמא של הלמידה ואפשר להצליח בזה טוב מאד..ולא חייבים את התעודת בגרות בשביל זה..!
ומה גם,שזה לוקח לי חודש חודשיים מהחיים..לא ארבע שנים!!!!
את מסתלבטת?שמחה ואמונה
הפסיכומטרי הוא אולי חודש אבל אין לך חיים בחודש הזה את חורשת ת'אמאשלך..
אתם לא קולטים שזה ממש רדיפה אחרי הלימודים יסודי חטיבה תיכון פסיכומטרי אוניברסיטה בעע כל החיים לימודיםם

"אדם לעמל יולד"שיראל.
שיראל לא בטוחה שעל זה דיבר הפסוק..שמחה ואמונה
יש מה להרחיב בעניין הזה...
זה בדיוק מה שאני מנסה לומר,ואחת עם חצאית
שהלימודים האלה,כל השנים לבגרויות זה סתם כדי להיות במסגרת,זה לא באמת נצרך..אבל אם בנאדם בכ"ז רוצה לעבוד בעבודה גדולה ורצינית(לא שזה מה שאני הולכת לעשות בעז"ה)אז למה שלא ישקיע חודש אחד את הנשמה ויהיה לו את האפשרות הזאת מאשר להשקיע 4 שנים מטומטמות???!!!!
יש דברים בפסיכומטרי שצריך בסיס של כל מה שלמדנו פעםלביאה...
למרות שאני גם חושבת שזה מוגזם שהלימודים מבזבזים לך בערך חצי מהיום!

וגם זה משגע שיש בנות שחושבות שלימודים זה החיים!ושבנות בוכות ממבחן!יאלה ביג דיל מבחן!
זה פשוט תלוי בבנאדם...walla
יש אנשים (כן כן..) שאולי לא אוהבים ללמוד, אבל מבינים את החשיבות של זה, ודה-פקטו [סתם רציתי להשוויץ ולכתוב מילה של חכמים...חחח] שמחים שהם לומדים, ורוצים ללכת לאוניברסיטה וללמוד משהו ולהשקיע ולממש את עצמם בעבודה שתואמת את הכישרונות שלהם...

ויש אנשים שיותר מעניין אותם דברים אחרים, לא מתחברים ללימודים ולא מבינים מה הקטע....

וזהו!! שכל אחד יהנו לו בחיים שלו ויעשה מה שטוב לו וסתם חבל על הויכוח....
למה חבל על הויכוח?ואחת עם חצאית
זה מחדד לנו את חוט המחשבה..וגם,לא שאלתי סתם,רציתי שיפתח על זה דיון..לראות כיווני חשיבה אחרים משלי..
לא שמעת כאן דעות חדשות בעניין?

החיים קשים...grossאחרונה
אין מה לעשות, זה לא סרט. כל החיים צריך ללמוד ולעבוד, ולגדל ילדים וכו'... צר לי...
בגרות חשובה ופסכו' פחות..חליb4
יש מקומות שמסתכלים רק על הבגרות ולא צריך שם פסיכומטרי (לדעתי לפעמים ביזבוז זמן הפ'  אבל תלוי  מה רוצים ללמוד-יש דברים שמחייבים לדעתי פסכו')...
נדיר בימינו מקומות אם מקצוע טוב שלא צריך בו בגרות מלאה... (שהתחלתי ללמוד נתקלתי במשהו כזה(לא יודעת אם השתנה) -עיצוב גרפי-  אבל גם שם אם היה לך ממוצע מסוים בבגרות אז היה לך די בחינם שנה ראשונה- מסקנה הבגרות חשובה).
יש לי עוד זמן עד לבגרותאנונימי (פותח)
אני רק בכיתה זהמלך
אני לומדת אך ורק בשביל עצמי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!w.w.m.n
א. בי"ס ותיכון אלו ההזדמנויות הכי טובות לפגוש אנשים, לאמץ הרגלים טובים מחברים וממורים, לפתח כישורי תקשורת בין-אישית וכו'

ב. ה-מ-ו-ן דברים לומדים בבי"ס: חינוך לערכים (לא לשקר למורים, ולא לחברים, לא לגנוב מקלמרים של חברים, להרים כסאות בסוף הלימודים כדי להקל על המנקים, שיעורי תנ"ך, דוגמא אישית של המורה/מחנכת, שיעורי חסד וכו'...), כוח רצון, מיצוי רב של היכולות/הפוטנציאל, דבקות במטרה (המטרה להרים מבצע שביעית והדבקות בה, לדוג'), ערבות הדדית (לפעמים מענישים כיתה שלימה על מעשה של קבוצת בנות מתוכה..) ובכלל- לומדים שבחיים- לא תמיד מסתדר איך שרוצים (ה"כפייה" לעשות בגרות וכד')

ג. בהצלחה רבה לכווווווווווווווווווווווווווווווווולנו!!!!
בשבילי!מעפר אני באה
שיהיה לי עוד ידע
לפיתוח המח!
אני לומדת בשביל להצליח.אביה...
ללמוד טוב - לקבל עבודה - פרנסה טובה (בעז"ה)......
חיים יותר איכותיים!! 
ללמוד עכשיו זה ה-זמן!!
זה חשוב ללמוד תורה...golani
ואם לא הייתי לומד תורה הייתי לומד משהו אחר הלימודים יוצרים באדם משהו חשוב מאוד, וחוץ מזה להיות בור זה מתכון לחיים אומללים.
ללמוד זה הכלgolדה
כל מהות האדם זה ללמוד וללמוד...
ולא לומדים רק בביה"ס או משו כזה,
לומדים מכלדבר שקורה לך מכל דבר שרואים, ששומעים ,שחשים ועוד
למי זהטוב? בראש ובראשונה לך, אח"כ לכל הסובביםאח"כ לכוווולם

המשיכו ללמוד כל החיייייים
לומדת כי לא מוצאת משו יותר טוב לעשות.מתו"ש
בס"ד
החיים ככ ככ מיותרים!!!!!!!!!!
האמת? אני לא בדיוק לומד...יהודי מרמ"ג
תכלס אין לי מושג..הודי'ה
אני לומדת...לוחמת תמורות
בס"ד!

בשביל עצמי.

אני באמת אוהבת את זה. זה נותן סיפוק לדעת, זה מרתק, זה מעניין, זה מפעיל משהו במוח שלי.
יאא~~ חולה על השאלה הזאת((ףמרב.
לומדת מכמה סיבות-
א. מסגרת. זה אחד הדברים היותר חשובים בגיל 14-18.
ב. תעודת בגרות- אחד הדברים היותר חשובים. לאן אני אתקבל בלי תעודת בגרות יחסית טובה?! במקרה הטוב לכיכר ציון~
ג. ההורים- עלוקות, אבל טוב שהם טובים (:
ד. מי לומד? אינ רק נמצאת באולפנא~~
טוב, אני כן לומדת, אבל דוגרי- מה שממש ממש ממש משעמם אותי *ע"ע הלכה&ארץ* אני לא לומדת בשיט~
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך