יש כל מיני כוכבי לכת- שבתאי, וחמה, ופלוטו. אבל הכי מכולם, אני אוהבת את כוכב 'הלוואי'. זה הכוכב הזה שמנצנץ שם בפנים, חלש ובודד, נלחם על מקומו. כשעצוב לי וקשה, הכל נהיה שחור- גם אם השמש בחוץ זורחת, וכולם שמחים. ואולי דווקא בגלל זה- כי הכל מסונוורים ואף אחד לא שם לב שהשמים שלי החשיכו זה מכבר.
וכאילו שמוצאי שבת- השמיים כהים, ואני רק מחכה שיצוצו להם שלושה כוכבים ויאירו, יבשרו לי על יום חדש. בעצם, גם רק אחד זה טוב. העיקר שיבוא, שיגיע..
ולפעמים, קורה שאני מחכה ומחכה, ואף אחד מהם לא צץ. וכבר אבא חזר מערבית, וכבר עשינו הבדלה, אך הם ממאנים מלהגיע. אולי הם מתחבאים, אולי כלל לא קיימים. לבי קורא להם בשתיקה, מייחל אליהם, וגם לפעמים מאמין שהם נעלמו, ושוכח מקיומם.
אבל כוכב 'הלוואי', הוא משהו מיוחד. כי כוכב 'הלוואי' הוא מסתורי, הוא מטלטל והוא מהיר.
היום זה קרה לי שוב פעם. השמיים חשכו, לבי כבד, והייאוש שקע בתוכי כבוץ דביק. הכוכבים כבו, נעלמו, ואני, אנה אני באה? אי אפשר לזוז בכזו אפילה. ופתאום, 'הלוואי' ניצנץ, זהר, ממש לשניונת. ובאורו המועט שהבהיר את האפילה, יכולתי לראות שאולי, אולי, הלוואי... אולי, יש תקווה.