שרשור בכוריםםהכל עוד אפשרי
מי כאן בכור/ה? (מבין כל המשפחה..)
אם היו נותנים לכם לבחור איזה מספר להיות במשפחה, מה הייתם בוחרים?
יתרונות בלהיות בכור/ה-
חסרונות בלהיות בכור/ה-
אני אתחיל...הכל עוד אפשרי
מי כאן בכור/ה? (מבין כל המשפחה..) אני
אם היו נותנים לכם לבחור איזה מספר להיות במשפחה, מה הייתם בוחרים? או הכי קטנה, או בכורה...
יתרונות בלהיות בכור/ה- יש לך דברים לפני כולם😜..
יש לך יותר הערכה והקשבה (לפעמים...)
חסרונות בלהיות בכור/ה- עדיין ''מתנסים'' עליך, מצפים ממך ליותר, הרבה מהאחריות בבית נופלת עליך...
המממעונן

אני

לא הייתי מחליפה את המיקום

יתרונות- ההורים שלי הם כמו אחים גדולים בשבילי.. שחברות באות אליי הן תמיד כזה מופתעות מהיחסים שלנו…

גם בגלל שיש הפרש של 7 שנים ביני לבין הילדה הבאה במשפחה אז זה בכלל.. 

אנחנו מדברים ביחד הכי פתוח שיש.. וכיאלו אני כן מרגישה שהם הורים אבל גם כזה החברים הכי טובים

מה אני צריכה יותר מזה. חחח אני לא רוצה להוציא אותם רע או משו אבל ברור לי שאני מקבלת יחס שונה משאר האחיות שלי..

מזל שהן לא מספיק בוגרות בשביל לקלוט אתזה

חסרונות- אין. לא מוצאת. 

קיצר נראלי שיא המיוחד לנהל כזאתי מערכת יחסים בלי עין הרע

אצלי אחותי קטנה ממני בשנה וחצי...הכל עוד אפשרי
הלוואי שהיה לי ככה...
בוכרה למילייוון אחייםםהאקונה מאטטה:)
להיות בכור-
להיות בכור זה לדעת לנשום עמוק-
לקחת דברים מעצבנים ממש בצחוק..

להיות בכור זה תמיד להיות האחראי והגדול-
לדעת לעזות הכל הכל-

להיות בכור זה לשמש דוגמא אישית
באיך לומדים, כיבוד הורים ואורך חצאית

להיות בכור זה לדדעת לשמור בפנים הרבה כעסים,
זה להפסיד הרבה פעמים מפגשים עם חברים
כי מה לעשות- בבית עוזרים!

להיות בכור זה הרבה פעמים להיות בוגר לגילך
זה לנסות לתמיד להיות סיפור הצלחה

להיות בכור זה להתלונן לחברך בן הזקונים
לשמוע ממנו את אותן טענות ולהבין שככה החיים..

להיות בכור זה לשמוע כל הזמן- "עוד 4 שנים חתונה"
ולמות לצעוק- אתם אומרים לי את זה מגיל שנה!!

להיות בכור זה להרגיש יודע כל
להתמודד כל יום עם אתגר גדול

ועם כל הקשיים וכל התלונות-
בואו נודה כאן בהודעות
שכל אחד בכור רוצה להיות;)

משהו שכתבתי מזמןןןן על היותי בכורה..
והייתי נשארת בכורה כי זה כנראה מה שהכי טוב ליהאקונה מאטטה:)
וואו, קטע ממש יפה!!דמעה שקופה

ממש נכון...הכל עוד אפשרי
...שם נורמלי ????
אני בכורה ואחריי 4 בנים.
לא חושבת שהייתי מחליפה מיקום במשפחה,
תמיד קוראים לי "הנסיכה" אבל עם כל זה יש הרבה אחריות... ברוך ה' היחסים עם ההורים שלי טובים (ממש כמו חברים)

אה ושתדעי לך, @האק@האקונה מאטטה כתבת יפה זה ממש נכון!
תודה נשמההאקונה מאטטה:)
יאא לי יש חמש אחים בניםם ועוד אחד (בן😞) בדרךךך..
וזה קשה אבל תכל'ס אף פעם לא הייתה לי חוויה אחרת אז אני לא יכולה להשוות..
נכוןשם נורמלי ????
אפעם אי אפשר להשוות
ו.. מזל טוב 🥳
תודה אבל יש עוד קצת זמןהאקונה מאטטה:)
מזל טובמתנחלת אמיתית

אצלנו הפוך מהשלישי זה רק בנות (עד עכשיו 5 בנות 2 בנים)

אצל אחותי הקטנה (לפני שנה) כבר התפללתי לבן...

רק בגלל הבייביסיטרים אני יודעת מה עושיפ עם בנים

וחוצמזה כשבן נולד יש יום חופש + מפגש בני דודים בברית

אני לא מצליחה לעשות סמיילים מתאימים אז תוסיפי בראש

אעע אני הכי קטנהסטלנית בפעולה

תפתחישם נורמלי ????
שרשור של בני זקונים
חחחחח אשכרהסטלנית בפעולה

דרך אגב החתימה שלך ממש חמודהסטלנית בפעולה

חחחשם נורמלי ????
תודהה!
היי מה עם סנדויציםסטגדיש
לא לקפח
נכון! מעלי בן שיצא לפנימיה אני צריכה מקום לבכות על מר גורלי!מתנחלת אמיתית

לא הבנתי..זה טוב לא..?סטגדיש
כמו שכבר אמרו בכל דבר יש יתרונות וחסרונותמתנחלת אמיתית

אבל תמיד יותר כיף להתלונןE:

חחחח צודקתסטלנית בפעולה

אוף לא מצליח לימתנחלת אמיתית

אני בכורה עם שני אחים מתחתייחושבת בקופסא

לדעתי רוב ההבדלים ביחס בנינו זה בגלל שאני בת, לואו דווקא בכורה.

(לאמא שלי יש בעיה זה שאני ארכיב לעצמי מדף שהתפרק בארון ספרים בחדר שלי, אני חייבת לחכות לאביר על הסוס הלבן (אבא שלי) שיעשה את זה)

אז בגלל זה אני לא חושבת שמספר שונה בסדר היה עושה הבדל, אז לא באמת משנה לי.

יתרונות \חסרונות בלהיות בכורה-

אני יכולה לכתוב כל מיני דברים במשפחה ואיך מתיחסים אליי, אבל אני לא חושבת שזה נוגע דווקא לעובדה שאני בכורה, או בת או  משהו אחר, פשוט ככה אצלינו בבית.

אני מקבלת תפקידים בתור:

-"העורכת הראשית של דברים שההורים שלי כותבים לעבודה שלהם"

עברית זאת לא השפת אם שלהם, והם שואלים אותי על שגיאות כתיב אם יש להם ספק.

(הם דוברים עברית לגמרי, רק בכתיבה זה שאלה, מישהו פה בטוח ב100% בכתיבה שלהם באנגלית?)

פעם גם כתבתי לאמא שלי מכתב רשמי לעבודה שלה על איזה ציוד שהיא רצתה להזמין, 

זה לא שהיה לי מושג במכתבי בקשה רשמיים או בציוד הזה שהיא רצתה, אבל איכשהוא עשיתי את זה.

גם פעם הגיע להורים שלי מכתב מחברת הביטוח וניסיתי לתרגם מעברית ביטוחית לעברית מדוברת, הרבה דוברי עברית כשפת אם לא היו מצליחים לתרגם כזה דבר.

-"משגיחת כשרות כשההורים שלי טסים לחו"ל ומשאירים אותנו בבית עם סבא וסבתא"

הם לא דתיים, ואפילו רק בגלל שהם לא מכירים את המטבח יכולות להיות כל מיני טעויות עם כפיות חלביות ודברים כאלה.

(ברור שבקורונה אנחנו כבר לא עושים את זה)

-"מארגנת יציאות בלי הורים ראשית" בכל פעם שצריך לצאת לרופא שיניים או משהו כזה אני יוצאת ביחד עם אחים שלי וצריכה להתמודד עם הצעקות שלהם ואין מספיק סמכות להשתיק אותם.

(הם לא קטנים, בן 14 ובן 11, תמיד כשמדברים על "אחות גדולה" אז זה "לשמור על האחים הקטנים" אחים שלי שומרים על עצמם מצוין, רק צריך לפעמים לשמור על העולם מפניהם)

-סתם תפקידים בבית- 

אני שוטפת כלים פעמיים בשבוע (גם אחים שלי).

-כעקרון אבא שלי אמור לשטוף רצפה, אבל אמא שלי אומרת שאני עושה את זה יותר טוב אז אם הוא עוד לא שטף זה התפקיד שלי.

-אני תולה, מפזרת (ולפעמים מפעילה מכונת) כביסה, מפזרת הכוונה אני עושה ערימות של הבגדים של כל אחד ומביאה לחדר שיסדרו בעצמם, אני היחידה בבית שמקפלת את הבגדים בארון שלי, גם ההורים שלי לא עושם את זה.

-אני מכינה דברים לשבת לפי מה שאמא שלי צריכה, לפעמים היא מחוץ לבית ואומרת לי בטלפון איזה דברים הוא רוצה להכין, לפעמים היא הכינה כבר מנה עיקרית ואני צריכה לחשוב בעצמי על סלטים, לפעמים היא רק קוראת לי למלא את המיחם בזמן שהיא עסוקה וחוץ מזה לא צריך כלום.

-אני מכינה את מה שצריך להבדלה (כוס קידוש, למגוז מיץ, נר, פילפל שחור, גפרורים) ואח שלי מפנה אותם למקום.

נראה לי שזה כל מה שאני עושה בבית, לזכויות ולחובות, יצא לי ממש ארוך.

וואו, אשרייך! את עושה לא מעט..האקונה מאטטה:)
וואו וואו ממש שאפו על הכתיבה אחותייייסטלנית בפעולה

פלפל שחור להבדלה?הָיוֹ הָיָה

סורי שעל זה נתפסתי מתוך כל הפירוט הנהדר....

חחחחחחחחחחח לא נושמתסטלנית בפעולה

חחח הצחקת אותיסטלנית בפעולה

מה מצחיק? לא הבנתי..הָיוֹ הָיָה

טוב לא משנהסטלנית בפעולה

הצחיק אותי הפילפל השחור...

כנראה אשאר סקרן..הָיוֹ הָיָה

נו יעני שדווקא מכל הרשימה הארוכה הזאתימעונן

שמת לב דווקא לפלפל השחור

@סטלנית בפעולה תקני אותי?

נו נו, זה הדבר שהיה לי עליו שאלה, אז שאלתי....הָיוֹ הָיָה

על מה אשאל? על הרופא שיניים? על חברת הביטוח? 

מנהג הלכתי שלא הכרתי עניין אותי, מה לעשות..

בנים וזה...

(ולא שלא התנצלתי.....)

חחחחח בסדר נו מה קרה אסור ליצחוקקקקסטלנית בפעולה

חיוך גדול

תצחקי.. בהנאה..הָיוֹ הָיָה

סבבה אבל זה לא שבאתי ליצחוק עליך או משו כן...סטלנית בפעולה

צחקתי בקטע טובחיוך

כן כן, ברור.. לא חשדתי.הָיוֹ הָיָה

חחחחחחחחחחח אבל בידיוק על זה צחקתייייייסטלנית בפעולה

כי זה מה שנשמה כללית כתב

חחחחחח אוווצסטלנית בפעולה

אין לי מושג איך הגענו דווקא לזהחושבת בקופסא

בעיקרון אבא שלי אמר שכל צמח מפיץ ריח בלי תוספות מלאכותיות הולך, אז פלפל שחור עונה על ההגדרה, גם כל תבלין אחר.

אני זוכרת שפעם הצעתי להחליף בקינמון כי הוא מריח יותר טוב, אבל משום מה לא תפס (שזה מוזר, אני אחראית על זה, אני יכולה לשים מה שבא לי)

יש לי טראומה מהבדלה בסניף שבנות דוחפות לי לאף את הציפורן בשקיות בד האלה, זה ריח מסריח, נדבק לידיים, וגם לא הייתי רוצה שידחפו לי לאף גם את הריח הכי טוב בעולם,

סתם העדפה כזאת.

מעניין. לא הכרתי הלכה כזו.הָיוֹ הָיָה

לכאורה צריך ריח טוב....

אבל גם אם לא, זה אכן יותר נחמד....

אז נו, את אחראית, לכי חזק על הקינמון...

אני בכורההכל עוד אפשרי
להסדר אצלנו (הילדים) זה- אני (בת), בת, בת, בן, בת, בן...
וזה מעצבן שיש לך עוד אחיות בנות קרובות בגיל (הזאתי שמתחתיו קטנה ממני רק בשנה וחצי...) אחיות בסרט ברמותתת
אני בכורה....הדס????

ואני ההיתי רוצה להיות אחרונה...

יתרונות בלהיות בכורה: את הכי גדולה מהילדים ההורים סומכים עלי זה מרגיש גדול למרות שזה לא גדול...

חסרונות: יש מיתחתי הרבה אחים קטנים שצריך לשמור עליהם ומענין שההורים שלי סומכים עלי בחלק הזה כי אני בכורה כאילו אז אני יכולה לשמור על כולם פה... וזה לא תמיד כיף וחוץ מיזה שההורים שלי לא ממש יודעים עדין ( כנראה ) איך לגדל ילד מתבגר אז הם בעצמם לא מבינים מה מותר לי ומה אסור וזה מאוד מצחיק..

אה וגם זה שלא יהיו לי אחיינים בקרוב.. זה חלק ממש מבאס

אני האחרונהסטלנית בפעולה

חיוך גדול מוציא לשון

וואי מקנאה בך!הדס????

שטויות אחותי בכול דבר יש גם את היתרונות וגם את החסרונותסטלנית בפעולה

מה נגיד אצלך?הכל עוד אפשרי
אממ...סטלנית בפעולה

יתרונות זה שאני ניקראת מפונקת...וכו

חסרונות זה שההורים שלי כול הזמן בודקים מה איתי עם מי אני הולכת מה אני עושה וכו...וגם עכשיו רק אני וההורים שלי בבית ויש לי 2 אחים נשואים ברוך ה אז זה יותר קשה כי ההורים שלי כול הזמן רק איתי מבינה...אני יכולה יותר להרחיב כאילו אם את בקטע של ליקרוא ואם את אוהבת...אני פחות יש לי עצבים ליקרואחצי חיוך

אני מסכימהה3,000

הגדולים כולם בצבא שירות וכו בקושי מראים את האף בבית ודווקא בגלל שאנחנו הקטנים ואין להם למי עוד לדאוג אז כל הזמן הם עלייך

גם עם כל הכבוד, לכל הבכורים פה, תפסיקו לעשות שטויות יותר מידי שטותיות

אחר כך ההורים לומדים ואוסרים עלינו בגללכם

חוצפה

(לא באמת מתוך כעס, כן?)

חחחחחחח נכוןסטלנית בפעולה

הפוך! ההורים שלי כועסים כשאנחנו רבים בעיקר עלייחושבת בקופסא

כי אני "הגדולה" ואני תמיד חייבת לוותר להם.

נגיד יש לאח שלי בעיה עם זה שאני שמה את השולחנות הקטנים של הסלון בחדר מחשב כשאני שוטפת רצפה בסלון,

אז ביום שישי הזה הוא שטף את הרצפה בחדר מחשב ובכוונה שם את הכיסאות בחדר שלי "בשביל להחזיר".

הסברתי לו בצעקות אלגנטיות שהוא יכול לשים את הכיסאות באמבטיה, ולשולחנות הקטנים של הסלון אין מקום אחר חוץ מהחדר מחשב כי הם רחבים יותר ונכנסים רק בסלון או בחדר מחשב.

הוא הסביר בצעקות לא אלגנטיות שלא אכפת לו ודחף את הכיסאות בכוח לחדר שלי,

וכשאמא שלי באה, היא כעסה רק עליי ואמרה שהייתי צריכה לתת לו לשים את הכיסאות בחדר שלי!

זו פריבילגיה של אחים קטנים

וואי, זה קורה לי מלאאא מהיותי בכורה ..הכל עוד אפשרי
זה מטריף ומעצבןןן
כשלומדים להעמיד אותם במקום...מעונן

פטיש

אין.. זה לא הולך.. בעיקר בגלל שיש לי אחיותהכל עוד אפשרי
שקרובות לגיל שלי... אז הן חשותתת
אהבתישם נורמלי ????
"צעקות אלגנטיות"
אבל בדברים בגדולים3,000

למשל-

אחותי הגדולה נסעה לה מהאולפנה עם כמה חברות בטרמפים לנחל כלשהו (מנסה לטשטש את הפרטי שלא יצא דבר רע על האולפנה) 

היא ביקשה רק את האישור של המדריכה, אבל באולפנה צריך לשלוח אישור הורים ולעדכן את ההנהלה וכו לפי הבנתי

וההנהלה שלחה לאמא שלי מייל שהילדה שלה לא נמצאה באולפנה וכנראה הלכה לטיול כלשהו, האולפנה לא יודעת איפה היא והיא מבקשת שאמא שלי תחתום על מסמך שמסיר את האחריות מהאולפנה אם יקרה לה משו 

ולאחותי לא היה בטרייה ככה שאמא שלי לא הצליחה לתפוס אותה, והמנהלת ענתה רק ב9 בלילה

האח הידד! אחלה של אולפנה שהלוואי והייתי בה, אבל אחרי הסיפור הזה..

מובן שהכעס של אמא שלי על האולפנה מובן, וגם על אחותי, אבל אםם היא הייתה טורחת להגיד משו לאמא שלי לפחות מטלפון של חברה, הסיפור היה מסתיים הרבה יותר טוב

הבנת?

על כל הטעויות שאתם עושים- ההורים זוכרים ולא נותנים לנו אפילו את האופציה לעשות משו כזה..

הגלל שאתם כאילו הבכורים ואתם אחראיים אז ההורים יותר סומכים עליכם

אצלינו, בכיתה ד אני הכנתי לאחותי הגדולה את האוכל לבית הספר, כי היא הגדולה, וזה התפקיד שלה, אבל היא תתן לנו לעשות את זה

מכיתה ג אני ואחותי התאומה עשינו לבדנו את הסלון לפסח, מה שהיה אמור להיות התפקיד של הבכורים אבל הם כמובן ישנו עד 12, ונתנו לנו לעשות את כל ההעבודה

בגלל שאתם כאילו אחראיים יותר ההורים סומכים יותר על כושר השיפוט שלכם ועל ההתנהגות שלכם

שטויות במיץ

כשאח שלי הגדול ואחותי הגדולה שיחקו כדורגל ושברו את המראה, הם האשימו אותי שהלכתי עם החתול ביידים ולא ראיתי מה קורה סביב ונתקעתי (!!!) במראה ושברתי אותה

יכול להיות שאת לא בכורה מעצבנת מהסוג הזה, אבל זה הוכחה שגם החיים של הקטנים לא ממש נחמדים

לגבי אוכל לבית ספרחושבת בקופסא

כשהייתי ביסודי זה היה התפקיד שלי להכין אוכל לבית ספר לכולם,

לא הייתי מכינה לעצמי, כי אני יכולה לסלוח לעצמי על עצלנות, אבל כן הכנתי לאחים שלי.

(עכשיו כל אחד מכין לעצמו, כלומר אף אחד לא מכין כלום, כי הרבה יותר קל להיות עצלן, באמת שבלי הארוחות צהרים מהאולפנא לא הייתי אוכלת יום שלם)

אז כשאח שלי היה בכיתה בכיתה א' המורה שלו קוראת לי באמצע השיעור השלישי (מיד אחרי הפסקת עשר)

כדי לצעוק על אח שלי שלא אכל את האוכל שאני הכנתי לו.

אני זוכרת בפרוש שהיא אמרה: "אתה תאכל את מה שהיא מכינה גם אם היא תשים אבנים בסנדוויץ!  "

היא קראה לי בתור הסמכות המבוגרת, אבל הייתי אז בכיתה ג'

יצאתי מאוד מסופקת מזה, כי לכאורה אני הצודקת שהשקיע והכינה, והוא המפונק שלא אוכל,

אבל באמת כל זה בגלל ששמתי לו משהו שהייתי צריכה לדעת שהוא לא אוכל.

חחחחח וואי הצחקת אותיסטלנית בפעולה

..3,000

שאחותי טרחה פעם אחת להכין לנו אוכל..

היא שמה 2 פרוסות לחם בשקית וזהובוכה/צוחקבוכה/צוחק

חחחחחחח קרעהסטלנית בפעולה

וואי, נכוןןהכל עוד אפשרי
אני בכוריוני קדוש

הייתי נשאר בכור, לא יודע למה... תחושת בטן...

אין לי כוח כרגע לכתוב יתרונות וחסרונות... אולי בפעם אחרת...

אני בכורפיקאר

אם היו נותנים לכם לבחור איזה מספר להיות במשפחה, מה הייתם בוחרים? בכור
יתרונות בלהיות בכור/ה- אתה הכי גדול בבית (כשהייתי קטן זה גם היה הכי חזק) אתה יושב מקדימה באוטו וכו'
חסרונות בלהיות בכור/ה- אין לך אחים גדולים שעשו רישיון\בחרו ישיבה וכו' ואתה צריך להבין איך עושים כל דבר לבד(לא מאוד נורא אבל קיים)

נכון לגמרי!יוני קדוש

אתה גם זה שחווה על בשרך את "צער גידול הורים"...

אני מתייגתעובדת ה בשמחה????

@מאן דאמר אחי הגדול והבכור 
אבל תאמתי שאני מתה להיות בכורה ותכלס... הוא בן אז אני יותר בכורה ממנו.. הוא בכור ואני בכורה... מהבנותתת

את לא בכורה את גדולה מהבנות והשניה בבית אין דבר כזהמאן דאמר

רק אני בכור

חי בסטטט ממש יש דבר כזה בכורה!!!!! הינני כאן!עובדת ה בשמחה????

אני אפטשךמאן דאמר

אתה מזה משועמם!!!!!!מתנחלת אמיתית

זה לא כזה מסובך..מאן דאמראחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך