אז קודם כל, שתדעי שכל דירה מתנהלת באופן שונה,ממש שונה.
אז מה שאני אומר כאן זה דברים שקורים אצלי בדירה/דירות של חברות שלי, תקחי רק את הרעיון הכללי.
א.זה מאוד תלוי איפה את עושה,אם את עושה תקן בית אז את מקבלת נראלי בסביבות ה700 ואם את עושה תקן חוץ בסביבות ה800(פשוט עדיין לא קיבלנו משכורות ראשונות,אז אין לי ידע מדוייק).
-אפשר לחיות רק על המשכורת?
אם את תקן בית את כעיקרון יכולה לא להוציא אגורה מלבד יציאות,שגם אותן יש בדרך כלל בסופי שבוע אם את עושה תקן בית,כי רוב הבנות(שהן למעשה חברות שלך) עושות תקן חוץ(לפחות ככה אצלנו) וחוזרות רק בחמישי.
אבל לפי התיאור את עושה תקן חוץ אז-
ברמה עקרונית ברור שאת יכולה להתספק בכסף של המשכורת, אבל בתכלס זו בחירה שלך.
אם תלכי כל יום לעשות שופינג ב400 שקל אז ממש לא.
אבל אם את תביאי גם אוכל מהבית(לאו דווקא אוכל מבושל,אלא כל מיני מצרכים וכו) וגם מוצרי טיפוח(שמפו,מרכך ועוד כל מיני) ולא תבזבזי כל היום כסף,זתומרת שלא תלכי כל יום לקנות לך גאנק פוד ועוד פינוקים כאלה ואחרים,אז זה יכול להספיק לך לגמרי לגמרי,ואפילו תוכלי לחסוך.
את צריכה לבוא בראש מאוד מסודר ,ולדעת כמה כסף את מוציאה כל חודש(אני ממליצה לעשות כמה כסך את מוציאה כל שבוע).
תחליטי פעם בכמה זמן את מסכימה לעצמך לצאת לגלידה/מסעדה/שופינג וכל מיני יציאות כאלה ואחרות.
תקחי בחשבון שיציאות זה ממש לא רק בזמן שאת בדירת שירות,אלא גם בסופי שבוע שאת חוזרת הביתה,אז מן הסתם תיפגשי עם חברות ולפחות אצלנו זה לרוב מסעדות וכו אז זה כן כסף.
ב.זכותך להביא לעצמך מה שבאלך, אבל במקרה של סירים ודברים כאלה זו באמת נקודה קצת בעייתית.
אני אספר מה אצלנו כי אני לא הייתי בדירות אחרות-
כעיקרון יש לנו אחת שעושה שנה שניה אז היא הביאה מהדירה הקודמת(הן היו דתיות,שומרות כשרות וכו אז זה היה בסדר),סירים,צלחות ועוד- בנות הביאו חדשים מהבית שלהם, וזה עבור כולן. כל מי שרוצה יכולה להשתמש אפילו בלי לשאול.
אני בגישה(וזה האידיאל של רוב ככל הבנות שירות) שצריכה להיות אווירה של שותפות וביחד בדירה,אני לא אוהבת שמחלקים 'זה שלי,זה שלך',כאילו מה?אנחנו הולכות לחיות ביחד ככה שנה שלמה,ואני רוצה להרגיש בבית,ולקחת מה שבאלי כמה שבאלי.
אני יכולה להביא סיר לעצמי ואני אשתמש בו לעצמי ואם מישהי תרמה היא תשאל של מי זה ותבקש.
אז את יכולה לעשות את זה, אם באלך שאף אחת לא תיגע- את גם יכולה,אבל שוב-זה יוצר אווירה טיפה מפולגת כזו,אבל זו כבר בחירה שלך.
ג.אם את מכינה לעצמך סיר גדול את בהחלט יכולה שזה יהיה רק לעצמך,רוב ככל הבנות(חוץ ממני בערך

,מפונקת אני מה לעשות)מביאות אוכל מוכן מהבית,ככה שזה די ברור שאם את מביאה לעצמך אוכל מוכן אז הוא שלך.
אם תביאי צומרי גלם כמו אורז,פסטה וכו אז זה בדרך כלל של כולן.כאילו,כל אחת מביאה מוצרים מהבית ושמה במטבח לכולן.אם באלך דברים מסויימים כמו חטיפי בריאות,או חא יודעת מה,ששזה יהיה רק עבורך,את יכול לשים בחדר בכיף.
לי ולחברה שלי יש 2 מגירות מםוצצות בשטויות בחדר, אם מישהי צרצה היא תשאל ונסכים חה,אבל זה לא משהו פומבי לכל הדירה.
נקודה חשובה-בדירת שירות גם מכינים אוכל ביחד מידי פעם. אצלנו אין כמעט מצב שכל הבנות של הדירה ביחד באותו זמן בדירה,אז כל פעם שיש כמה בנות רעבות הן מכינות אוכל לעצמן,ושואלות מי רוצה. זה די זורם,ככה שאפילו אם לא תביאי אוכל יש לך אפשרות לקנות/להכין בדירה-זה מה שמפונקות כמוני עושות.
ד.לגבי מוצרי מזון-את זה הסברתי קודם.
אנחנו עושות פעם בה קניה לדירה.
אנחנו קונות רק דברים בסיסים כמו ביצים,חלב וכו-אבל זה נטו בחירה של כל הבנות בדערה,ולרוב זה מה שיהיה כדי לחסוך ולא להוציא הרבה כסף(תלמדי את המוטו-בנות שירות רעבות ועניות

).
כל השאר מביאות מהבית,לפעמים עושות רשימה ומחלקות בנינו,ולרוב פשוט כל אחת מביאה מה שהיא רוצה מהבית ושמה במטבח.
אני נגיד עשיתי עוד קניה עם חברה ושמנו לעצמינו בחדר או בשקית במקרר וזה היה די שלנו.
כעיקרון חוץ מעניין הסירים שאת רוצה לעצמך שזה די הגיוני ממש ואת יכולה לעשות את זה,את יכולה להביא מה שבאלך לעצמך וידעו שזה שלך,וכולן עושות את זה.
יש דירות שזה ממש ממש בשותף(הלוואי עלינו) אבל זה ממש תלוי סגנון וזרימה של בנות,ואת לא יודעת על מי תפלי.
ה.ניצול של מה?של אוכל שאת מביאה יעני?
זו שאלה קצת מצחיקה,כי זה כמו בית שכולן גרות ביחד,אף אחד לא מנצל,כל אחת מביאה מה שבאלה ומסתדרים ביחד כזה.
לא מתחשבנים או משו בסגנון.
לא יצא לי להיתקל במקרים כאלו.
אבל לצערי אצלי בדירה, חוץ מדברים בסיסים ומוצרים כמו פסטה וכו אז בנות מביאות לעצמן,אבל לרוב אם זה כמו קורונפלקסים וכאלה אז הן אומרות מראש שאפשר לקחת,זה מה שעושים.
כל זה רק לפי כמעט חודש בדירת שירות,שזה התחלה ובלאגן ועדיין לא יודעים מה מי מו.
ממש ממש פירטתי,מקווה שעזרתי.
וממש בהצלחה,זו אמורה להיות אחלה חוויה שבעולם!!!באמת..
רק שהקורונה לא תיקטע לכן את השירות😕