לקראת שירותחתולה פרסית
יש לי כמה שאלות
- כמה שכר מקבלים בשירות לאומי ? אפשר לחיות רק עליו ?
- אני מביאה לדירה שלי הרבה דברים ולא רוצה שכולם ישתמשו בהם , מה לעשות ? לדוג סירים וכו'
-אם אני מכינה לעצמי סיר גדול (לכל בשבוע ) אני חייבת לתת לבנות האחרות?
- איך עשיתם: מצרכי מזון משותפים או שכל אחת דואגת לעצמה ?
- איך לזהות ניצול ?
אשתדל לענות על הכלנועה גבריאל
אז קודם כל, שתדעי שכל דירה מתנהלת באופן שונה,ממש שונה.
אז מה שאני אומר כאן זה דברים שקורים אצלי בדירה/דירות של חברות שלי, תקחי רק את הרעיון הכללי.

א.זה מאוד תלוי איפה את עושה,אם את עושה תקן בית אז את מקבלת נראלי בסביבות ה700 ואם את עושה תקן חוץ בסביבות ה800(פשוט עדיין לא קיבלנו משכורות ראשונות,אז אין לי ידע מדוייק).

-אפשר לחיות רק על המשכורת?
אם את תקן בית את כעיקרון יכולה לא להוציא אגורה מלבד יציאות,שגם אותן יש בדרך כלל בסופי שבוע אם את עושה תקן בית,כי רוב הבנות(שהן למעשה חברות שלך) עושות תקן חוץ(לפחות ככה אצלנו) וחוזרות רק בחמישי.

אבל לפי התיאור את עושה תקן חוץ אז-
ברמה עקרונית ברור שאת יכולה להתספק בכסף של המשכורת, אבל בתכלס זו בחירה שלך.
אם תלכי כל יום לעשות שופינג ב400 שקל אז ממש לא.
אבל אם את תביאי גם אוכל מהבית(לאו דווקא אוכל מבושל,אלא כל מיני מצרכים וכו) וגם מוצרי טיפוח(שמפו,מרכך ועוד כל מיני) ולא תבזבזי כל היום כסף,זתומרת שלא תלכי כל יום לקנות לך גאנק פוד ועוד פינוקים כאלה ואחרים,אז זה יכול להספיק לך לגמרי לגמרי,ואפילו תוכלי לחסוך.
את צריכה לבוא בראש מאוד מסודר ,ולדעת כמה כסף את מוציאה כל חודש(אני ממליצה לעשות כמה כסך את מוציאה כל שבוע).
תחליטי פעם בכמה זמן את מסכימה לעצמך לצאת לגלידה/מסעדה/שופינג וכל מיני יציאות כאלה ואחרות.
תקחי בחשבון שיציאות זה ממש לא רק בזמן שאת בדירת שירות,אלא גם בסופי שבוע שאת חוזרת הביתה,אז מן הסתם תיפגשי עם חברות ולפחות אצלנו זה לרוב מסעדות וכו אז זה כן כסף.

ב.זכותך להביא לעצמך מה שבאלך, אבל במקרה של סירים ודברים כאלה זו באמת נקודה קצת בעייתית.
אני אספר מה אצלנו כי אני לא הייתי בדירות אחרות-
כעיקרון יש לנו אחת שעושה שנה שניה אז היא הביאה מהדירה הקודמת(הן היו דתיות,שומרות כשרות וכו אז זה היה בסדר),סירים,צלחות ועוד- בנות הביאו חדשים מהבית שלהם, וזה עבור כולן. כל מי שרוצה יכולה להשתמש אפילו בלי לשאול.
אני בגישה(וזה האידיאל של רוב ככל הבנות שירות) שצריכה להיות אווירה של שותפות וביחד בדירה,אני לא אוהבת שמחלקים 'זה שלי,זה שלך',כאילו מה?אנחנו הולכות לחיות ביחד ככה שנה שלמה,ואני רוצה להרגיש בבית,ולקחת מה שבאלי כמה שבאלי.
אני יכולה להביא סיר לעצמי ואני אשתמש בו לעצמי ואם מישהי תרמה היא תשאל של מי זה ותבקש.
אז את יכולה לעשות את זה, אם באלך שאף אחת לא תיגע- את גם יכולה,אבל שוב-זה יוצר אווירה טיפה מפולגת כזו,אבל זו כבר בחירה שלך.

ג.אם את מכינה לעצמך סיר גדול את בהחלט יכולה שזה יהיה רק לעצמך,רוב ככל הבנות(חוץ ממני בערך,מפונקת אני מה לעשות)מביאות אוכל מוכן מהבית,ככה שזה די ברור שאם את מביאה לעצמך אוכל מוכן אז הוא שלך.
אם תביאי צומרי גלם כמו אורז,פסטה וכו אז זה בדרך כלל של כולן.כאילו,כל אחת מביאה מוצרים מהבית ושמה במטבח לכולן.אם באלך דברים מסויימים כמו חטיפי בריאות,או חא יודעת מה,ששזה יהיה רק עבורך,את יכול לשים בחדר בכיף.
לי ולחברה שלי יש 2 מגירות מםוצצות בשטויות בחדר, אם מישהי צרצה היא תשאל ונסכים חה,אבל זה לא משהו פומבי לכל הדירה.

נקודה חשובה-בדירת שירות גם מכינים אוכל ביחד מידי פעם. אצלנו אין כמעט מצב שכל הבנות של הדירה ביחד באותו זמן בדירה,אז כל פעם שיש כמה בנות רעבות הן מכינות אוכל לעצמן,ושואלות מי רוצה. זה די זורם,ככה שאפילו אם לא תביאי אוכל יש לך אפשרות לקנות/להכין בדירה-זה מה שמפונקות כמוני עושות.

ד.לגבי מוצרי מזון-את זה הסברתי קודם.
אנחנו עושות פעם בה קניה לדירה.
אנחנו קונות רק דברים בסיסים כמו ביצים,חלב וכו-אבל זה נטו בחירה של כל הבנות בדערה,ולרוב זה מה שיהיה כדי לחסוך ולא להוציא הרבה כסף(תלמדי את המוטו-בנות שירות רעבות ועניות).
כל השאר מביאות מהבית,לפעמים עושות רשימה ומחלקות בנינו,ולרוב פשוט כל אחת מביאה מה שהיא רוצה מהבית ושמה במטבח.
אני נגיד עשיתי עוד קניה עם חברה ושמנו לעצמינו בחדר או בשקית במקרר וזה היה די שלנו.
כעיקרון חוץ מעניין הסירים שאת רוצה לעצמך שזה די הגיוני ממש ואת יכולה לעשות את זה,את יכולה להביא מה שבאלך לעצמך וידעו שזה שלך,וכולן עושות את זה.
יש דירות שזה ממש ממש בשותף(הלוואי עלינו) אבל זה ממש תלוי סגנון וזרימה של בנות,ואת לא יודעת על מי תפלי.

ה.ניצול של מה?של אוכל שאת מביאה יעני?
זו שאלה קצת מצחיקה,כי זה כמו בית שכולן גרות ביחד,אף אחד לא מנצל,כל אחת מביאה מה שבאלה ומסתדרים ביחד כזה.
לא מתחשבנים או משו בסגנון.
לא יצא לי להיתקל במקרים כאלו.
אבל לצערי אצלי בדירה, חוץ מדברים בסיסים ומוצרים כמו פסטה וכו אז בנות מביאות לעצמן,אבל לרוב אם זה כמו קורונפלקסים וכאלה אז הן אומרות מראש שאפשר לקחת,זה מה שעושים.

כל זה רק לפי כמעט חודש בדירת שירות,שזה התחלה ובלאגן ועדיין לא יודעים מה מי מו.

ממש ממש פירטתי,מקווה שעזרתי.
וממש בהצלחה,זו אמורה להיות אחלה חוויה שבעולם!!!באמת..
רק שהקורונה לא תיקטע לכן את השירות😕

היילב סדוק
יכולה לענות לך לפי מה שאצלנו בדירה-
יש במטבח כמה ארונות שהם של כולם, וחוץ מזה לכל אחת יש ארון/מדף במטבח שלה.
ככה שיש כלי מטבח של כל הדירה ויש כלי מטבח של כל אחת. ואם רוצים משהו של מישהי אז שואלים והיא מסכימה... וכנל לגבי אוכל- אם למישהי יש קפה שהיא לא רוצה שיגעו, אז זה אצלה במדף..
גם לגבי אוכל- יש קופת דירה, קונים בזה תבלינים, שמן, חלב, קפה חומרי ניקוי וכו'. אבל נגיד אני קונה קורנפלקס- אז זה ברור לכולם שזה שלי, אני גם שמה את זה בארון מטבח שלי אבל גם אם לא זה די ברור..

אצלנו בדרך כלל מי שמכינה אוכל מביאה כזה לכולם.. אבל לא בהכרח בכלל, תלוי.. אם היא מכינה סיר גדול אז בדרך כלל זה לכולם, אם מכינה כמות קטנה אז זה רק לעצמה, בדרך כלל.אבל זה לא בהכרח למישהי יכולה להכין סיר גדול ולשמור לעצמה...

בכללי בדירת שירות כמה שיש יותר שיתופיות זה יותר כיף. אני מעדיפה תמיד שאני מכינה אוכל לשאול מי רוצה גם וזה, זה הכי כיף...

לגבי הכסף- נדמה לי מדובר ב 870. זה מספיק לגמרי. תלוי כמובן בך, אבל בוא נגיד גם אם את מהמגזימות- 150 בשבוע לאוכל, עוד 50 בחודש לקופת דירה. 650, ונשאר לך כסף לבזבוזים יציאות וכו'

וגם לפעמים יש לך ארוחות במקום השירות אז עוד יותר כיף...
תודה אבל יש לי עוד שאלותחתולה פרסית
יש ארוחות בטוח במקום השירות? וכדאי/איפה אני יכולה לעבוד בשירות כדי לחסוך עוד כסף?ואתם לוקחות כסף מההורים? לי לא נעים..
עונהנועה גבריאל
א.לגבי ארוחות בשירות-
תלוי איפה את עושה את השירות.
יש לי חברה שעושה בחינוך מיוחד וגם חברות שעושות באולפנות עם פנימיה והן מקבלות אוכל במקום של השירות כמו החניכים/ות שלהן.
אני עושה תקן עד 16:00 וחוזרת בסביבות חמש לדירה ולא נותנים לנו ארוחות,אפילו לא בוקר. אנחנו צריכות לדאוג לעצמינו בהכל.
אז תבדקי בתקן שאת עושה(תשאלי בסיירות).

איפה את יכולה לעבוד?
אצלינו בתקן די הודיעו שהם מעדיפים שלא נעבוד בעבודות מסודרות(נראלי אפילו אסרו עלינו) חוץ מימי חמישי בערב ושישי(שכבר מימלא אנחנו יכולות ללכת הביתה).(יש אצלינו כל מיני דרישות מוזרות כמו שאסור ללמוד לפסיכומטרי,אבל ברוב ככל המקומות זה ממש לא ככה).
את יכולה לעבוד בבייביסיטר באיזור הדירה,לפעמים הרכזת(לפחות ככה הרכזת שלנו) שולחת הודעות שמישהי מחפשת בייביסיטר בשעות מסויימות(זה קורה ממש לעיתים רחוקות).
אם תגורי ביישוב אז רוב הסיכויים שיהיה לך יותר אופציה לבייביסיטר.
את יכולה לחפש עבודות כמו לעבוד בסופר וכאלה,באיזור שתגורי/באיזור של התקן.
לא אמורים לאסור עליך לעבוד אחרי צהריים,אצלינו די אסרו,קצת הרבה מגזימים.
אני אישית לא רוצה לעבוד כי אני רוצה להיות מאה אחוז בשירות שלי ולא לזגזג בין שירות לעבודה,וגם כל החוויה זה להיות עם החברות בדירה,לצאת מדי פעם לטייל,ללכת למדרשה ועוד.לא הייתי רוצה שזה יתבזבז לי על עבודה אבל זה נטו החלטה אישית שלך.

אם אני לוקחת כסף מההורים?
אז אני אישית כמעט בחיים שלי לא מבקשת כסף מההורים,לא כי אני מתביישת או משו,פשוט ב"ה אני מסתדרת לבד,וגם הם די קונים לי הכל.
נגיד יציאות עם חברות וכו אז אני משלמת מעצמי.
ההורים שלי יכולים לדחוף לי מדי פעם כסף אבל כמעט אף פעם אני לא מבקשת.
וזה תלוי בהורים שלך כעיקרון.
אצלי כל החברות שלי משלמות מעצמן על יציאות או שופינג וכו,פשוט ככה זה הולך,לא על כל יציאה אני אבקש מההורים שלי כסף,הם לא כספומט שלי,במיוחד בשירות שמוציאים הרבה.
אבל אני בטוחה שההורים יתנו לך מדי פעם,תחשבי שאת באה רק בסופשים-אני חושבת שהם ידאגו לך.
ובכללי,אני כן ממליצה לחסוך כסף מהשירות ולהיות מסודרת.
אני בחודש הראשון לא הייתי מסודרת כי זה היה התחלה והוצאתי הרבה(ולא ביליתי יותר מדי).
לא, בכלל לאלב סדוק
ארוחות במקום השירות זה רק במקומות שהחניכים מקבלים גם (נניח מועדונית שהחניכים מקבלים אוכל) ואז גם יתנו לך
או תקנים משרדיים שיש חדר אוכל לצוות
לפעמים גם עוד מקומות אבל נגיד בתי ספר אין ארוחות

בעיקרון אסור לעבוד בשירות בלי לקבל אישור, ככה שאם את רוצה לעבוד אז רק בשחור- בייביסיטר, נקיון/ שטיפת כלים/ מלצרות או כל עבודה אחרת שמשלמים מזומן. זה תלוי גם איפה את עושה שירות, לא תמיד יש זמן לזה.. אני אישית עובדת קצת בסופשים וזהו כי שאר השבוע עמוס לי.

לא לוקחת כסף מההורים, לפעמים מבקשת מהם לקנות לי דברים שאני צריכה או שהם קונים לי בגדים וכזה,
חוץ מזה אני לא מבקשת מהם
אוקי ומה לגבי לימודים בשירות ? איפה אפשר ללמוד?חתולה פרסית
לא הבנתי את השאלהלב סדוק
איזה סוג לימודים?
לא נראלי אפשרינועה גבריאל
בקשה ללימודים במהלך תקופת השירות הלאומי-אזרחי[-]

באיזה מצב אפשר להגיש את הבקשה ללימודים

• היקף הלימודים הסדירים לא יעלה על 6 שעת שבועיות למתנדבים בשנה הראשונה.
  • היקף הלימודים הסדירים לא יעלה על 12 שעות שבועיות למתנדבים בשנה השניה.
  • הלימודים הסדירים לא יפגעו בתפקודם כמתנדבים ולא ימנעו מהם להשלים את היקף ההתנדבות במסגרת תפקידם.
  • יש בלימודים הסדירים כדי לתרום למצבם החברתי-כלכלי של המתנדבים.

מקור: בקשה ללימודים במהלך תקופת השירות הלאומי-אזרחי

ואיפה אפשר ללמוד בשנה הראשונה?חתולה פרסית
הכל כתוב[-]
התכוונתי באיזה מהמכללה או אוניברסיטה ספציפיתחתולה פרסית
המידע הזה כתוב שם...[-]

בסעיפים 2.1-2.2

לא מצאתי, התכוונתי לשם של אוניברסיטה או מכללה נגידחתולה פרסית
האוניברסיטה הפתוחה
כתוב שם[-]אחרונה

"במוסד להשכלה גבוהה" כלומר, אפשר ללמוד בכל אוניברסיטה\מכללה אקדמית.

אם את מחפשת המלצות ספציפיות, ממליצה לך לפרסם בפורום של סטודנטים, עם פירוט של איזור בארץ+תחום לימודים רלוונטי.

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך