הי,בני בן תשעה חודשים ואני מאד רוצה שהוא יאכל אוכל בריא.
כרגע הוא מעדיף רק תמ"ל (ובלי תוספת דייסה).
ניסיתי לתת לו פירות טחונים הוא טועם כמה כפיות ולא רוצה להמשיך (וזה ממש טעים).
את ההאכלה אני משלבת עם סיפורים, שירים...על מנת להסיח את דעתו (ולפעמים, כן אני מתוודה, אני מנסה להכניס לו לפה בכוח.. שרק יטעם קצת ... אולי הוא ישתכנע. זה מאד מתסכל להכין ובסוף הוא לא מוכן אפילו לטעום. ואני כל כך דואגת אני מאד רוצה שהוא יאכל אוכל מזין ובריא. אני מבינה שזה ממש לא טוב לעשות את זה ולכן אני מבטיחה שאני מפסיקה עם זה).
ירקות טחונים הוא בכלל לא מסכים. בטטה מעוכה-איכשהו וגם לא הרבה.
ניסיתי לתת לו לטעום פירות דרך מסננת לפירות. בפעם הראשונה הוא נהנה אבל אח"כ הוא כבר לא רצה.
ניסיתי להביא לו עגבניות מרוסקות וזה המון זמן להאכיל בכפית (זה ממש נוזלי) אז ניסיתי דרך בקבוק, עכשיו הוא לא מוכן בשני האופנים.
לאחר שהתייעצתי עם מנחה מטיפת חלב היא הסבירה שבשביל ההתפתחות המוטרית חשוב שהוא יאכל דרך כפית ושאם הוא לא רוצה לאכול אז לעשות הפסקה של שבוע ואז לנסות שוב וזה מה שעשיתי אבל הוא עדיין לא רוצה.
גיסתי המליצה לי להביא לו לאכול לבד אבל הוא לא מצליח לאכול חתיכת תפוח /אפרסק זה מחליק לו מהיד והוא גם לא מצליח ללעוס.
לחם הוא אוכל יפה לבד (כמובן, כמו כל דבר בהשגחה). פעמיים הבאתי לו חתיכות קטנות של חלמון ביצה קשה והוא הסכים.
חוץ מלחם לא מצאתי משהו שאני יכולה לתת לו לאכול לבד (את הלחם הוא מצליח לתפוס, זה מספיק גדול וגם הוא יכול לחתוך ממנו חתיכות ולאכול בקלות).
אשמח לקבל עיצות חכמות . ו-כן, אני יודעת שבלחץ שום דבר לא עובד אז אני מנסה להרגע ולשדר רוגע