כמו איזה שבט אפריקני...
מישהו הבין מה הקטע של ארבעת המינים?
חוץ מהקטע של "רוחות רעות"
כמו איזה שבט אפריקני...
מישהו הבין מה הקטע של ארבעת המינים?
חוץ מהקטע של "רוחות רעות"
דבר ראשון - "רחמנא אמר תקעו", יש דברים שאינינו מבינים את טעמם, אבל אנו מאמינים בני מאמינים, ומקיימים את דבר ה' גם כשאינו מובן לנו, כמו פרה אדומה....
דבר שני, זה דווקא מצווה מאוד מובנת ומאוד קל להתחבר אליה, אולי בימינו קצת פחות, כי אנחנו חיים בעולם מערבי של הייטק ושות'... אבל בעולם חקלאי - הרי זו מצווה כל כך מובנת....
בפרט ובפרט, למי שאמונים על תורת הרב, מבינים את קדושת הטבע וכו'..
![]()
זה לא סתם ברור שיש לזה ערך לא יודע מאיפה הבאת את הרוחות האלה...
אבל שים לב שחג סוכות נידונים על המים (כל חג נידונים על משהו אחר)
ושים לב שדקל. ערבות הדסים ואתרוגים כולם שותים הרבה מים ולכן לוקחים אותם ומתפללים איתם כביכול לבקש מה' שתהיה שנה מלאת מים (וכן שעושים בסוף סוכות תיקון הגשם... קיצר ודקדק ומצא קיים)
קודם כל גם אם זה לא היה מובן אז כמו ש@נשמה כללית אמר.. (פעם ראשונה נראה לי שאנו מסכימים..
)
דבר שני יש לזה כמה טעמים:
1: להראות איחוד בעם ישראל - כל דבר מסמל חלק בעם (לולב - יש לו טעם אך אין לו ריח והוא יבוא לסמל את לומדי התורה שאין להם מע"ט. אתרוג - יש לו גם ריח טוב וגם טעם יסמל את מי שגם עוסק בתורה וגם מע"ט. ערבה - היא ללא טעם וללא ריח תסמל את ה"ריקנים" שבעם, ללא תורה וללא מע"ט. הדס - אין לה טעם אבל יש ריח היא תסמל את מי שלא לומד תורה אך בכל זאת מע"ט יש לו.) אז זה בא להראות את ההאחדות שבעם את כל עם ישראל ביחד...
2: לדעת הרס"ג (תקנו אותי אם אני טועה) כל אחד מארבעת המינים בא לכפר על איבר חשוב שמשתמשים בו, והוא דומה לאחד מארבעת המינים, לולב (דומה לעמוד שדרה) - הגאווה, אתרוג (דומה ללב) - הרהורי הלב, ערבה (דומה לשפתיים) - לשה"ר, הדס (דומה לעיינים) - הסתכלות אסורה.
3: השפע של ארץ ישראל...
ויש עוד טעמים, והרבה ,רק לפקוח את העיינים ולא להסתכל על המצווה כדבר חסר פשר וקשר...
מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות בשמחה...
הָיוֹ הָיָהה' יצילנו..
שכל אחד מהם יש לו ייחודיות ותכונות מיוחדות ואופי מיוחד משלו, וכולם זקוקים למים.
חג הסוכות הוא חג עם הרבה קשר להודאה ותפילה לה' על המים באופן כללי. (כמו למשל ניסוך המים גם כן)
יש פה אמירה מאד יפה, שאנחנו באים לפני ה' באופן המסמל אחדות של כלל הבריות המקבלות ומתפרנסות בחסדי ה',
ומתפללים ומודים לו על הברכה שהוא מברך אותנו והחיים שהוא נותן לנו.
שלא לדבר על מטחי כבוד, לא נראים לך כמו שבט אפריקאי?
אם זה נראה לך טקסים הגיוניים שמביעים משהו, אז למה לקחת מהיבול החקלאי ולשמוח איתו לפני ה' בחג האסיף, זה כל כך מוזר לך?
[זה לפני חיפוש עומק נוסף בדברים].
אך הכוונת שעושים פה ועושים פה - הבדל שמים וארץ - לצערנו!!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים