בננות צדיקות וטהורות-קרובה
פותחת כאן בעקבות השרשור הכואב של @יהודיה גאה !.

א. מי מכן למדה הגנה עצמית? מי לא?
אני מתכוונת גם לכל הסדנאות של אל-הלב, תהל וכו'.

ב. מי שהייתה בקורסים כאלה ודומיהם, אתן מרגישות שזה נותן לכן ביטחון?
מי שלא הייתה- מרגישה שזה חסר לה?

אני רוצה לומר למי שעוד לא נחשפה להגנה עצמית- טוסו לעשות את זה! זה עשוי להציל לכן את החיים!!

לפי מה שהבנתי שם בין השורות, חסר לבנות הרבה הרבה כלים, שבקלות ממש ישמרו עליכן. על גופכן ועל נפשכן.

אני יודעת שבסופו של דבר, לא כל פגיעה אפשר למנוע, וממש לא תלויה בכן הסיטואציה. ואפילו יש כאלה שיגידו שבשעת מעשה, שוכחים את כל התגובות הנכונות.
זה אולי נכון. ואולי לא. ובשביל האולי לא הזה- תתנו לעצמכן סיכוי.
אני יכולה להעיד על עצמי שלפני די הרבה שנים, באחד הקורסים, פיקפקתי בכמה אני אהיה שולטת אם מישהו יתפוס אותי. וכשזה קרה- הבנאדם היה בשניות על הרצפה. ולא כי אני חזקה או משהו כזה.
האימון הזה יכול להציל!!!!

וגם אם לא, אתן תמיד טהורות וצדיקות. תזכרו את זה❤️

אין עליך!!נועה גבריאל
כל מילה בסלע.
למרות שאני לא עשיתי קורס😬
אבל בהחלט צודקת,זה ממש חשוב!
פעם בכיתה ומעונן

עשו לנו סדנא

כזו

לימדו אותי לתת ברכיה

זה כן נותן לי ביטחון מסויים, במקרים מסוימים

אבל אני יודעת

שאם אי פעם מישו ירצה לאנוס אותי אני לא אוכל לעצור את זה.

אני חלשה מידי

הוא חזק ממני בהרבה

אין לי יותר מידי מה לעשות

וכן קורס זה די חשוב

כי בעיקרון הפוגע מצפה שתקפאי

וברגע שאת לא קופאת אולי זה יכול לשנות משהו

האמת שכאב לי ממש לשמוענועה גבריאל
את המשפטים הבאים-
"אבל אני יודעת

שאם אי פעם מישו ירצה לאנוס אותי אני לא אוכל לעצור את זה.

אני חלשה מידי

הוא חזק ממני בהרבה

אין לי יותר מידי מה לעשות"

זה לא אמור להיות ככה!
צריך לעשות עם זה משו,וברור שבאותו רגע רוב הבנות משתתקות,אבל לעשות השתדלות זה מינימום.
והמשטרה צריכה לעשות עם זה משו,או כל גוף אחר,זה באמת לא הגיוני בשום צורה!
אני פשוט לא אוהבת לשקר לעצמימעונן

פעם אני ומישי עשינו ניסוי

לקחתי מישי שאני סומכת עליה

היא ניסתה להחזיק אותי,, אני ניסיתי לברוח

תוך שניה כבר הייתי למטה...

ואז פשוט הבנתי

לא משנה כמה חזקה אני איהיה

גבר תמיד יהיה יותר חזק ממני

כיאלו אלא אם אני אנסה להיות ירדן ג'רבי או משהו אבל זה פחות הקטע שלי ומניחה שגם יכולת אין לי

נכון, השתדלות זה עדיף מכלום.

אבל ביני לבין עצמי אני יודעת שהסיטואציה שאני מצליחה להימלט מגבר שמנסה לפגוע בי מינית או לאנוס אותי או כל דבר אחר שעולה בראש שלו- היא בלתי אפשרית

כואב ככל שיהיה.

..קרובה
את חושבת שאת נאבקת על יחסי כוחות. וזה אפילו לא שאלה. רוב מוחלט של הגברים בעולם, חזקים מנערה צעירה. **זוהי דעתי, לא לתקוף**

העניין הוא שיש כמה יתרונות לצד הנפגע על פני הקרבן.

כשהכח הפיזי שלך יגמר- יצר ההישרדות יתפוס את מקומו, ויאבק על בדל של עצמאות.

בנוסף, אין לך עניין לנצח. את לא אמורה לגרום לאפחד להתפתל על הרצפה מכאבים.
את אמורה לגרום לו להלם רגעי, כדי שתוכלי להימלט. אין לך מטרה לנצח אותו. את רק צריכה להציל את עצמך.

ובנוסף, הכי חשוב, יש יכולות גופניות שיש רק לנשים, ויש חולשות גופניות שיש רק לגברים.
וצריך לנצל את כל זה.

הלוואי ולא תגיעי לצורך כזה🙏
צודקת ממש!נועה גבריאל
אני עדיין חושבת שאין לי סיכוי להמלט ממנומעונן

הלם רגעי- יפה על הכתב

והלם של ארבעה רגעים שנותן לך נשימה לצעוק לעזרה?קרובה
תלוי סיטואציהמעונן

בעצם הכל הוא תלוי סיטואציה

אבל כן, אם הוא מספיק רוצה, אני לא זאתי שיכולה למנוע

מאיפה המסקנה הזאת?קרובה
זה לא נכון. פשוט לא.
אם תהיה לך שניה אחת של חסד ללחוץ על הפלאפון ולהתקשר לאבא/משטרה/חברה, הבנאדם יעוף כמו ציפור רועדת.
חוץ מזה שיש ככ הרבה דרכים להראות לו שלא שווה לא להתעסק איתך, כמו שפת גוף, צעקות, מכות וכו'. הוא יעזוב אותך ויחפש קורבן קל ממך. לא שזה מה שאנחנו רוצים, אבל לך בהחלט יש דרך להשפיע.
ובשביל זה ממש, חשוב ללכת לקורס שמסדר הכל.

חוץ מזה, מעבר לסכל פגיעה, אפשר למנוע אותה מלכתחילה.
אנסים מחפשים חלשות. לכי ללמוד איך להרגיש לא כזאת, ואיך לשדר את זה.
את באמת יכולה לשנות מציאות. באמת.
..מעונן

אני עדיין חושבת שזה פשוט יפה על הכתב.

כיאלו לא נראלי שאני אתחיל להיתפס על קטנות יעזור פה- אבל נניח מקרה

הוא ביד אחת תופס אותי בשתי הידיים

וביד שניה מחזיק לי את הראש וסותם לי תפה-

הנקודה שלי, זה שזה לא מסובך. פשוט לא, כל אחת יכול לעשות דבר כזה

ולנטרל אותי תוך שניה, שניה.

שלא לדבר על זה שנגיד ו- במקרה- צירוף מוזר כזה-תמוהה ולא מובן

הוא אלים.

כמה מכות שלו ואני גמורה,,

אז כן, מאה אחוז- את צודקת!

קורסים עוזרים. מאד מאד. וכל אחת צריכה לעבור אחד כזה

לדעת איך הדבר מתנהל פה.

אבל אני בטוחה שגם את יודעת- שלא הכל תלוי בנו.

-לכן אני לא חוזרת בי- אם הוא מספיק רוצה, הוא יכול.

..קרובה

אני לא מדברת על אחד שמנסה לרצוח אותך. גם במקרה שתיארת, הוא לא יישאר וישאיר אותך בפוזה הזאת. היא תשתנה מתי שהוא, כי הוא צריך את הידיים שלו לעצמו.

אז צריך למצוא את הנקודת זמן לנסות להשתחרר.

לא בכל תלוי בנו, ולא הכל נתון להחלטתנו. למרות הכל, יש אינספור מקרים שלא הצליחו למנוע.

אבל כן בכל מקרה אפשר לנסות לשנות משהו. בכל מקרה. וראוי שננסה למצות את היכולות שלנו, בשביל שתמיד ננסה להשתחרר, והיה זה שכרנו.

זה לא שאם הוא מספיק רוצה- הוא יכול. לפעמים הוא לא. ולפעמים הוא זה שימצא את עצמו בבית חולים. כבר קראתי סיפורים.

לפעמים הוא יכול. ואנחנו מאוד נשתדל לגרום לו שעלינו, הוא לא יגבור.

..מעונן

לא קשור לרצוח, הנקודה היא שתוך כמה דקות, יותר מהר ממה שאת חושבת אפשר לנטרל- זהו.

את השאר מקבלת. וכבר הסכמתי לכל האמור לעיל.

הוא ימצא את עצמו בבית חולים- בעזרת השם. בעזרת השם.

אני מאמין ביכולת שלך לעצור אותו.me.

ברור שאם יחסי הכוחות הם בפער עצום, אולי בכח לא תצליחי..

אבל הגנה עצמית היא לא רק שימוש בכח פיזי, 

אלא גם בטקטיקה, ואם זה אומר שאת "זורמת" איתו, ואז כשהוא לא מתנגד, לפגוע.

אלו לא דברים שקונים ברגע. 

אלו דברים שצריך לתרגל.

נכון שזה לא טוב שזה ככה אבל זאת המציאותמתנחלת אמיתית

בנות יותר חלשות מבנים נקודה.

מה כבר אפשר לעשות נגד זה?

אפילו לצעוק הרבה פעמים אי אפשר...

ככל הנראה עד סוף הדורות לא יהיו יחסי כוחות שווים.קרובה
זה לא אומר שאנחנו לא ננסה למקסם את הכח שכן יש לנו.
תקראי את זה: .. - נוער וגיל ההתבגרות
כדאי מאוד להבין את העקרון הזה.me.

שלא משנה כמה הוא חזק,

יש דברים שאי אפשר להיות חזק בהם.

העין שלו, הגרון, אשכים, אוזניים - אלו דברים שלא צריך להיות עשר שנים בחדר כושר בשביל ליצור נזק בלתי הפיך.

רק צריך להכיר, לתרגל.

ממש נכון אני אישית בחיים לא הייתי בקורס או משו אבל שנה שעברהטאטע אוהב אותי!

סתם ככה המורה שלנו התחילה להסביר לנו

לא למדתי וזה יכול להיות בונוס נחמד, אבל לא מרגישה שזה חובהבורדו
הדרך הכי טובה היא מניעה, לשמור על יחוד כך שתמיד יהיה מישהו בסביבה, להשתדל הכי מבחינתי לא להכנס למצבים מסוכנים
ובמקרים שאי אפשר למנוע את זה - אז זאת עדיין נראית לי השתדלות מוגזמת כי ב"ה אני לא הולכת ברחוב בחשש
...קרובה
אם את חושבת שכלללל הבנות שזה קרה להן עשו מעשים מסוכנים - את טועה בגדול... תקראי בשרשור הקודם איפה זה קרה לבנות - בבית, בבית הכנסת, בכל מקום. ובכל זמן.
הלכות ייחוד וזהירות זה מאוד חשוב ומצמצם סיכויים, ועדיין זה לא מבטיח כלום. אונס קבוצתי כמו שהיה באילת, הוא כנראה כן נדיר.
אבל אונס עי זוג הוא קורה בהחלט. יחוד זה בסיסי, יש הרבה מעבר.
(אגב, האנס הראשון באילת, התחזה לחובש. את ידעת שצריך להיזהר מחובשים? אני לא. הבה ונלמד מניסיונות קשים של אחרים כדי שלא נתנסה בעצמנו)
לפי הנתונים המדווחים- אונס קורה במידה שווה בכל המגזרים. פתוחים וסגורים להחריד. כמעט בכל מקום שבחורה נמצאת זה יכול למצוא אותה, ומאודמקריטי לדעת איך להגיב, לומר שזה היסטריה מיותרת אחרי כל אחוזי ההטרדות שאנחנו שומעים עליהם - זה ממש ניתוק וסכנה!

ברור שהדרך הכי טובה זה מניעה מלכתחילה. אבל בשביל לדעת *באמת* איך להימנע, צריך לדעת את כל מרחב הסכנה שלך, שבדכ את לא מודעת אליו, כי נולדת לתוך מציאות שעד עכשיו היוותה לך הגנה, אבל זו אשליה. אשליה כואבת במיוחד.

אין צורך ללכת ברחוב בחשש. חבל על שמחת החיים. כן צריך ללכת ברחוב בזהירות.

הייתיהאקונה מאטטה:)
הייתי כיתה ו' והייתי שנה שעברה,
לא יודעת. לא גיבשתי עמדה בנושא. לי זה לא עזר.
...בת סוד

פרצו פעם לדירה באיזור שאני גרה בו אז מישהי שלומדת הגנה עצמית עשתה שיעור לנשים בכל האיזור אז הצטרפתי (לא יודעת עד כמה זה נחשב קורס,למדתי תרגילים די בסיסים)

אניהכל עוד אפשרי
לא עשיתי איזה קורס או משהו..
אבל בכללי אני יחסית חזקה..
צודקת, זה באמת חשוב..
אמאלההההכל עוד אפשרי
רק פתחתם את השאשור הזה, פורסמו הודעה מהמועצה, שיש עבריין מין מורשע, איפה שאני גרה, וגם בסביבות השכונה שלי, ויש כמה וכמה חברות שלי, וגם המדריכות שלי פגשו אותו😖
,,אני זמנית כאן
א. הביאו לנו לאולפנה מאמנת של הגנה עצמית היה חשוב וחזק. וגם מצחיק
ב. הוסיף לביטחון. אני מרגישה שזה היה סיפתח טוב. ושכיום אחרי כמה שנים טובות כדאי ללמוד שוב, כמשהו בקטן מהצד.
חשוב ממש!חמסה חמסה

בס"ד

חשוב לציין שאם לוקחים כזה קורס - אז מופרד! למה?

קודם כל, הלכתית, בעייתי להיות בקבוצה מעורבת. תכליתנו לעשות רצון השם חיוך גדול

הסיבה השניה היא שאני חושבת שבקבוצת בנות ניתן לקבל יותר ביטחון עצמי מהבחינה הזו.

5 שנים התאמנתי בקבוצת קראטה מעורבת (פרשתי לא מזמן כי הבנתי שלא שייך שאתאמן במקום מעורב) וגם לקחתי קורסים של הגנה עצמית בסוף כיתה ז'. ביטחון בעניין הזה יש לי (גם בהשם וגם בזכות הזמן בו התאמנתי והמיומנויות שהשגתי בעקבות הקראטה). אבל חייבת להגיד שקראטה וקורס הגנה עצמית זה שונה לחלוטין. בשניהם לומדים טכניקות הגנה עצמית ובשניהם עולה הביטחון העצמי. אבל קראטה זו אומנות לחימה ולומדים שם עוד דברים והתפלספויות וקורס אומנויות לחימה מאוד ממוקד על עניין הביטחון העצמי והטכניקות שיבטיחו הגנה. חשוב לי לציין באמת לגבי הקבוצה - כדי להשיג ביטחון ולהרגיש בנוח באמת - לכו לקבוצה מופרדת. גם בנות לא דתיות ירגישו יותר נוח בקבוצה כזו.

בהצלחה

אני לא עשיתי אבל אני גרהאמממ
בבית של בנים אז יש יחסית כל מיני תכניקות ואני יודעת לעקם אצבעות וזה ואני חושבת שאני יחסית חזקה
אבל מבית עם בנים אני עדיין חושבת כמו @אוכפית
אלא אם כן יהיה איזה אחד חלש או קטן ואז זה משהו אחר...
אבל כן יש בנים שאני חושבת שאני יכולה להוריד לרצפה.
..קרובה
אם יש בנים שאת חושבת שאתה יכולה להוריד לרצפה, לא כדאי להרחיב את הכמות שלהם? להיות מוגנת הרבה יותר?
לעקם אצבעות זה מספיק. בגלל לא. דמייני כל סוג של תקיפה- יתפסו לך את הידיים מאוד מהר. בעיקר אם הן מעקמות אצבעות😜
את צריכה ללמוד איך להשתמש *בכל* הגוף שלך. להילחם על החיים שלך בצורה המקסימלית. לא מהתנסות על אחים שלך. הם אף פעם לא היו אלימים כמו שיכולים להיות אליך.

כמה בנים יש לכם? לי יש 6 אחים בנים זכרים. אני לא רבה איתם, וגם אם באלי להרביץ להם כמו שאני יכולה, אני לא עושה את זה, כדי לא להזיק להם. אני מאמינה שגם את לא רבה כמו חיה שנלחמת על חיה. לא?
אני יכול לספרבינייש פתוח

שפעם הלכתי מכות רצח עם מישהו, הוא גם מאוד חזק וגם בעט הכי חזק שלו לאותו מקום. ולא קרה לי כלום. ממש ממש כלום. פשוט חסמתי עם שמאל ועם יד ימין דפקתי לו וואחד אגרוף לחזה.

מה שאני בא לומר הוא כמובן לא שאתן לא יכולות להגן על עצמיכן. אלא אני אומר שגז מדמיע יעיל בהרבה (ואם היו מקרים על בנות שהצליחו, התוקף היה כנראה מטומטם ב"ה ולא הבין שמי שאין לה מה להפסיד תגיב הכי חזק שהכי יכולה)

אין פה יותר יעיל או לא. כל מקרה לגופוקרובה
גז מדמיע הוא לא תמיד זמין. התוקף שבא מאחורה לא סופר לה עד שלוש כדי שתוציא את הגז מהתיק. בד"כ.
ברכיה יעילה לרוב רק להיאבקות חזיתית.
פשוט צריך ללמוד כמה שיותר אפשרוית לתגובה, בדיוק בשביל זה, כדי שבכל מקרה נוכל להחליט מה יותר יעיל או לא.
כנראה שלא אגרוף לחזה😅 זה יילטף אותו ויתן לו כח..

ברכיה מאישה יכולה להיות כואבת יותר.
קשה לי להאמין שברכיה מאשה תעזורבינייש פתוח
אפילו בעיטה מנער בן 13-14 (ואני מדבר מנסיון...) לא בהכרח חזקה מספיק כדי לנטרל, בטח ובטח כשמדובר בגבר מסוכן שמלא באנדרנלין ובטח ובטח שמדובר בברכית שחזקה הרבה פחות ומאשה שחזקה הרבה פחות
הניסיון מאמין.קרובה
הברכית לא חזקה פחות, גם אם האישה חזקה פחות, אם לומדים כיצד לנתב לשם כך את כל הכח הנשי.

אני יודעת שברכית כן יעילה, כשם שיש עוד כמה דברים יעילים, ואני מתעקשת שחובה ללמוד אותם. כן, גם ללמוד להיות עם גז פלפל.
את הולכת ברחוב עם גז פלפל?בורדו
יש לי בתיק בדכ.קרובה
מפחיד להיות בסביבתה,תזהרו...נועה גבריאל
🤦🤦🤦קרובה
(בשביל ההורים שלי)קרובה
מצד שניבינייש פתוח
הוא עדיין מלא אדרנלין. ושוב, גם בעיטה מבן 13-14 לא בהכרח מספיק חזקה.
וגם עכשיו כשאני חושב על זה, אני די בטוח שבמקרים שהאישה הצליחה להגן על עצמה, מעבר לגבר שהיה מטומטם כמו שציינתי, אני די בטוח שהוא גם היה שיכור מת.
אגב דווקא חניקה מאחורה מוכיחה את הטענה שלי. כמעט אי אפשר לבעוט ובטח לא ברכית במצב הזה, אבל זה לא מונע להכניס את היד לכיס ולהוציא את הגז פלפל המאוד יעיל
חחח למי יש כיס? קרובה
לגבי ההנחה שלך- אני די בטוחה שאתה טועה.
לגבי החניקה- אני כמעט בטוחה שלרוב הבנות אין כיס. זה הזמן לאגרופים לפרצוף.
אהה סליחה שכחתי לבנות אין כיס...בינייש פתוח
אבל יש דברים שיש להם וו שאפשר לתלות על החגורה או על התפרים איפה שהיא נמצאת, או על דש החולצה/צווארון.
ושוב יש לי נסיון בקרב מגע ואגרופים לא עוזרים נגד חניקה. יותר בכיוון בריח
אף אחת לא תתלה על הצוואר שלה גז מדמיע\פלפלמעונן

ואף אחת לא מסתובבת עם חגורה

ומה עם התפרים שליהם יושבת החגורה?בינייש פתוח
אולי כדאי להמציא צמיד שאפשר לשים על הכתף מתחת לחולצה ולשלוף מהר את הבקבוק
כל דבר שנראה לעין ויהרוס את הלוק-מעונן

פשוט לא יעבוד.

ואיך לעזאזל מתפקדים עם צמיד+גז פלפל על הכתף. בעמעונן

אם יש תפרים כאלה, סביר שיהיה כיסים.קרובה
אבל עזוב. אתה לא מבין אפילו עד כמה זה לא מציאותי 😅
זהו החלטתיבינייש פתוח
צריך להמציא צמיד שמתלבש על הברך או הירך ויש לו חישוק קטן שאפשר להצמיד ולשלוף בקלות בקבוק של גז פלפל
במחשבה שנייה הגזמתיבינייש פתוח

אם לבנות אין כיס לשלוף את הבקבוק, כמעט בכל תיק יש כיסי רשת צדדים שכל בקבוק נשלף בפחות משניה. לא צריך לתלות כלום על הגוף או הבגד

מתאים לאח שלי ללכת עם גז פלפל על החגורהמתנחלת אמיתית

אבל נראה לך שבנות יתלו משהו על החצאית????????????? בחיים לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא חושבת שיש על מה להתווכחקרובה
יש דברים שיותר עוזרים? נניח.
כמו שהדגשתי פה בשרשור, אין מטרה לנצח בקרב מגע. יש מטרה לברוח משם.
אתה אומר דברים נכונים, אבל לא רלוונטיים.הָיוֹ הָיָה

גם אם הברכיה לא תשלח את יקירינו לבית החולים, היא תקשה עליו את ההאבקות בשניות הבאות. זה זהב!

בנוסף, אתה טוען שמישהו ניסה ואתה חסמת, הבה ונשאל - מה היה אם הוא היה מלומד בקרב מגע ואתה לא? מותר לי להמר הימור פרוע שזה היה נגמר בהצלחה שלו?

בכל מקרה שיהיה, בחורה שתגיב במוכנות ובביטחון, תהמם את ה"תכשיט" (מלעיל..) לשניות שבהם היא יכולה להנצל.

שני דבריםבינייש פתוח
דבר ראשון, הבחור שנאבקתי איתו בשביעית היה מאוד מיומן בקרב מגע, בטוח יותר ממני, אבל כל עוד הוא בעט לאזור תחתון, מאוד קל לחסום גם למי שלא מאוד מיומן (הוא יכל לדעת את זה, אבל תודה לאל שהיה סדיסט ברמות ושידעתי את זה וידעתי למה לצפות)
דבר שני, גם אם ברכית יכולה לעזור הרבה בעיכוב של כמה שניות יקרות ששוות זהב, צריבה חזקה בעין יעילה בהרבה ושווה יהלום!
...הָיוֹ הָיָה

תראה, אני לא יכול לנתח איתך סיפור ספציפי שלא הייתי נוכח בו, אבל שורה תחתונה - ידע בקרב מגע והגנה עצמית - זה דבר יעיל.

צריבה בעין - יכול להיות, העירו פה כבר שיותר מסורבל ופחות רלוונטי

מסורבל? נניח. אבל ממש לא דורש כח פיזיבינייש פתוח
סך הכל לחיצה על כפתור. ואם היא מצליחה היא תיהיה יעילה גם מול שוורצנגר
אבל כיוון שמסורבל, ככל הנראה לא יתבצע.הָיוֹ הָיָה

זה מצחיק מה שהולך פהקרובה
אתה נותן ככ הרבה דוגמאות למה שכן אפשר לעשות וכמה זה יעיל.
ואני אומרת לך ששמים את כל הפתרונות שלך יחד בשורה אחת עם ברכיה.
מסתבר שזה יעיל. למה ממקרה אחד שלך אתה משליך על השאר ופוסל את התגובה הככ אידיאלית במקרים מסויימים?
כי אם אני חסמתי כל כך בקלות בעיטה כל כך חזקהבינייש פתוח
ישר לשם, כל אחד יכול. זה שיעור ממש ראשון בקרב מגע והכי בסיסי. בעוד שגז פלפל יעיל מאוד בלחיצת כפתור גם נגד שוורצנגר. זו דעתי
אז להודיע לכולן לשכוח מה זה ברכיה?קרובה
למה מלמדים בשיעור ראשון בקרב מגע בסיסי?
כי זה הכי נפוץ, הכי מסוכן ואולי הכי כואב.
עוד לא הצלחתי להרגיש הזויה במחשבה שאני אגיב בברכיה.

גז פלפל זה לא רלוונטי מבחינת מהירות תגובה, ידיים חסומות, ומקום נגיש שאין. למרות שהרעיון שלך עם הצמיד פצצתי
אולי אפשר ללמד בסיס וללמד ברכיהבינייש פתוח
אבל העיקר צריך להיות גז פלפל. מי שבאמת צריך להשקיע בקרב מגע זה גבר שיכול לספוג גם אגרופים ובעיטות בבית ספר ולא בהכרח קרב צמוד
אתה רוצה להצטרף למערך ההדרכה?קרובה
זה לא הגיוני בעיניי שאתה ככ בטוח בדברים שמתייחסים אליהם כפיקוח נפש, ומתוך כך מוצאים את הפתרונות הכי טובים מניסיון של נשים רבות, ולא של בייניש פתוח אחד.
כולם מכירים גז פלפל. אתה לא הראשון. ובכז בחרו ללמד שיטות נוספות מתוך הכרה שהן יעילות ורלוונטיות יותר.

עדיף שהגברים הנ''ל ישארו כמה שיותר חסרי הגנה. אל תהרוס לנו את סיכויינו האחרון! 😰😰😰😰
עוד משהו חשוב בהכרת הבעיהבינייש פתוח

לקחת אותה בפרופורציה ולא לתת לפמיניזם הרדיקלי להכפיל עשרות מונים את הבעיה

נשמע כמו הגזמה פראית - לקראת נישואין וזוגיות

אני מדריך אומניות לחימה.me.

אני רוצה לומר לכן בנות,

ידיעה פשוטה שיכולים לקנות ב10 מפגשים, 

אפשר לקנות ידע מציל חיים.

דברים פשוטים מאוד. שכל אחת יכולה לעשות.

לכו ללמוד!

אפילו בפגישה אחת או בסרטון ביוטובבינייש פתוח

אפשר למצוא טכניקות מצילות חיים וגם מתאימות לאישה

אוי ואבוי..me.

בוא. 

אני מקווה שאף אחד לא ינסה ללמוד מסרטונים כאלה.

מקווה מאוד שכןבינייש פתוח

לא כולם בעניין של אימון אינטנסיבי ולא כולם צריכים. תלוי בנסיבות ואיפה אתה גר. בטח שלא בנות לא צריכות אימונים בסיסים מאוד בלבד ולא להתגונן מבעיטות אגרופים בריחים וחניקות או מול ריבים בבית ספר

באותו עניין, מי שרוצה להשקיע באימונים שילך למקום רציני. אני הלכתי ביסודי למקום בינוני ועשינו כל תרגול פעם אחת כדי לסמן וי והמשכנו הלאה. זה לא היתה רמה מעבר ללמידה עצמאית דרך סרטונים. בכיתה ט הלכתי למקום רציני והתאמנתי יסודי ואינטנסיבי ואחרי כמה חודשים הביאו לנו מגן שיניים ומגן ביצים ודרשו מאיתנו ללכת מכות כמו אמיתי. חזרתי הביתה עם סימנים אבל עם ביטחון מאוד חזק. בתקופה שהיו המון פיגועי דקירה הלכתי זקוף ורק חיפשתי את מי שינסה לדקור מישהו כדי לרוץ ולהתחרע אליו. ביום ירושלים באותה שנה הלכתי לבד לעיר העתיקה דרך שער האריות

וזה בדיוק הבעיהאח של יוס'ל

כי מסרטון אתה חושב שאתה יכול להתמודד עם כל מה שראית בסרטון אבל בתכלס אתה בלי שום ניסיון ולא משנה כמה טכניקות אתה "יודע" אתה בלי טיפת ניסיון וזה רק גורם לך להיות מנופח ולחושב שאף אחד לא יכול עליך ואז כשמישהו יתקוף אותך אתה תנסה לפגוע בו ולהאבק איתו ולא תצליח וזה על חשבון שאולי היית מצליח לברוח.

"עדיף לך לדעת אגרוף אחד ולעשות אותו אלף פעם מלדעת אלף אגרופים ולעשות אותם פעם אחת"

ובקשר לגז פלפל כל הסיפור של התקיפה לוקח 3 שניות עד שהקרב מוכרע וב3 שניות האלה אתה רק מתחיל לקלוט מה קרה ולשים את היד בכיס כדי לקחת את הגז ובזמן הזה כבר התוקף מכריע את הקרב לעומת אם אתה יודע אומנויות לחימה ממורה ששם מלמדים שתשים לב לתקיפה עוד לפני שהיא מתחילה ואז אתה במס' יתרונות על התוקף:

1- התוקף לא מוכן לזה שתגיב לו ושתתנגד לו.

2-יתרון זמן עליו - שאתה מוכן לפניו למאבק.

3- אתה יודע שהמטרה שלך היא לצאת משם כמה שיותר מהר ולא להכאיב לו.

ואלו יתרונות שמשנות את כל האירוע.

שני דבריםבינייש פתוח

אפשר לראות סרטון ולהתאמן עם אח או חבר בצורה בטיחותית. גם אם נניח וזה לא מספיק עדיף מעט מכלום כי לא כל האוכלוסיה תתאמן בקרב מגע נקודה

ממש לא רוב התקיפות הם שלוש שניות ואגב הסרטון נגד דקירה הוא בדיוק נגד התקיפות מהסוג הזה ואת השאר יעשה הגז פלפל כי צריבה חזקה בעין מנטרלת בהרבה מאגרוף עבור מי שמלא אדרנלין. ולא דורשת אימון אינטנסיבי שאנחנו לא רוצים שנשים יוכרחו לעשות

אגב מה שאני לא מצליח להבין, כל עוד התוקף לא תפס את הידיים (ומי לעזאזל תוקף בצורה הזאת???) מה מונע לשלוף מהר גז פלפל ולהתיז כמה מנות?

לחץ. חוסר תרגול. אדרנין..me.

אלו הסיבות למה גם אדם שיש לו גז פלפל לא תמיד יצליח להשתמש בו.

אז למה אתה שם אותו? תשלח לו בפרטי 🙏קרובה
איך שולחים בפרטי?אח של יוס'ל

תפתח איתו שיחה אישית. דרך הריבוע עם שלושת הקווים בהודעה שלוקרובה
פשוט תשים קישור.
ותמחק את הסרטון לפני שלא תוכל לערוך את ההודעה.קרובה
זה לא עוד הרבה זמן.
הלחצת עם ההקדמה שלך.. שלא יתפתו לצפות בו.
איך מוחקים?אח של יוס'ל

אתה עורך את ההודעה, ופשוט מוחק את הקישור...הכל עוד אפשרי
עושה לי אין הרשאותאח של יוס'ל

ביקשתי מהמנהלים שימחקו.קרובה
לי ההגנה לא מציגה את זה בכלל בהודעה. מקווה שלרוב פה.
גם לי... אני מקווה שלמי שינסה לפתוח יהיה אנטרנט רימוןמתנחלת אמיתית

או נטספארקקרובה
עזוב,.me.

אסדר לך את הדברים באופן פשוט.

1. אגרוף - זו מיומנות. כל מכה זו מיומנות.

מיומנות תנועתית.

צריך ללמוד את התנועה. 

בהגנה עצמית אפשר להפריד בין כמה אירועים.

1. אדם שבא להרוג.

2. אדם שבא לאיים (כי הוא רוצה משהו, כסף,תכשיטים)

3. קטטה המונית.

4. אונס

במקרה הראשון - אין מה לעשות. מי שבא להרוג, יעשה את זה. ושום הגנה עצמית כנראה לא תעזור לך. 

הוא יבוא מוכן, יפתיע אותך, ויסיים את זה כמה שיותר מהר. 

במקרה השלישי - תברח. אם זה לא משהו שהוא עניין חשוב, בקטטה המונית שום הגנה עצמית לא תעזור לך.

ההגנה עצמית נמצאת באיום\אונס (לא עלינו). 

ופה, אין מנוס מלתרגל. לא לראות סרטון, ובטח שלא לתרגל לבד בבית עם חבר בלי מישהו מוסמך.

הרשת עמוסה בסרטוני פייק, שטויות והבלים. 

ואדם לא מנוסה עלול לחשוב שמה שהוא לומד יציל אותו בזמן אמת.

ואם כבר מדברים על סרטוני פייק.

כדאי להכיר ערוץ חשוב בנושא.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי הערוץ של משפחת גרייסי. gracie jiujitsu. הם מראים דברים אפקטיביים.

ממש לא מסכיםבינייש פתוח

לא כל מי שבא להרוג מצליח כל כך להפתיע ומצליח להרוג ותמיד הוא מנוטרל באיזה שהוא שלב. ואפשר לתרגל עם מישהו קצת מוסמך שהתאמן קצת בחיים שלו וידע להפיק את המירב מהסרטונים האלו

בהצלחה בחייםאח של יוס'ל

אם תמשיך ככה אני לא אתפלא למצוא אותך בבית חולים (במקרה הטוב)

סליחה. 

מסכים לקחת את הסרטונים.me.
לאדם מוסמך.

לא לאדם שקצת התאמן.

מוסמך זה כפשוטו.מוסמך.
אני ממש בשוק!!! בינייש פתוחאחרונה
דיברתי עם אחותי הגדולה (בת 33, אמא לחמישה) על הנושא, וגיליתי שהיא התאמנה בקראטה 4 שנים!! חגורה ירוקה!!! האחות הביישנית שמעולם לא נגעה בזבוב...
כמובן שזה היה ביסודי וכי אמא אמרה והיא לא באמת קיבלה מבינה מזה כלום...
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך