מה דעתכם על הטור של קלמן ליבסקינד וכו'?חסוי מאוד

מאוד לא אהבתי איך התנפלו עליו כל הביביסטים,
אם כי אני חייב לציין שאני אישית לא מסכים איתו. ואסביר בקצרה.

בבואנו לעסוק בדיון הזה, שני שאלות מרכזיות צריכות להישאל - האם הרעיון (שביבי יעזוב תמורת חנינה) - באמת יעיל לטיפול המגיפה, והאם זה לגיטימי מבחינה מוסרית למלט את נתניהו ממשפט תמורת עזיבתו. בשתי השאלות האלו, לדעתי התשובה היא חד-משמעית: לא.

למה, לדעת קלמן ושות', עזיבתו של ביבי תהיה טובה לטיפול בקורונה? גם אם נקבל את ההנחה (שלא נאמרה) כי בנט יקירם אכן יודע לטפל במגיפה טוב יותר מנתניהו (דבר שצריך עיון) - האם מובטח לו שהוא יהיה המחליף שיטפל במגיפה?
ובכלל - לא משנה מי יהיה המחליף! האם זהותו משנה למישהו? האם אדם חדש יצליח לשקם את משבר האמון שנוצר? האם המוני החסידים שמקיימים טישים וכו' יחליטו פתאום להישמע להנחיות? האם מארגני ההפגנות בבלפור באמת יפסיקו להפגין כל עוד ראש הממשלה הבא יחליט על סגר / מישהו אחר מהימין יהיה בשילטון?

ובקשר לשאלה השניה - קלמן ליבסקינד הזכיר את "איתרוג" אריאל שרון, ואמר שאנחנו עושים אותו דבר בהגנתינו העיוורת על ביבי. קלמן ידידנו, טעות בידך! ההיפך הוא הדבר! האם אתה לא נופל באותה הטעות? נניח רגע לשאלה האם בית המשפט העליון יעשה איתו צדק (לדעתי - ברור שהתשובה היא לא) - אבל עד שנתקן את העיוותים - זה מה שיש לנו. אי אפשר למלט אותו מהדין באמתלאות כאלו ואחרות. אם נקבע לו משפט - אזי, נעבעך, הוא צריך להישפט. אני לא רוצה שניפול לבעיה המוסרית הקשה הזו, שלא להעמיד אדם לדין רק בשביל האינטרסים שלנו (אני אישית, קצת מייחל שכבר יגיע המשפט)
(שונה הדבר לגבי חוקי החסינות למינהם, שעיקרם הוא דחייה זמנית, וגם הם בשביל עיקרון חשוב של הכרעת הרוב).

תיוגים (למרות שאת חלקכם לא ראיתי הרבה זמן, אשמח בכ"ז לשמוע דעתכם בקצרה):
@מרדכי
@אריאל יוסף

@הסטורי
@סודית
@איתן גיל
@אמלתרא
@ספק

@אוהב אי והעם 2

(וזה עוד מבלי לדבר על שאלת "גניבת קולם של המצביעים", אע"פ שהיא שאלה חשובה לכשעצמה)

אני לא בסוגיה.אריאל יוסף

לא ממש מטרידים אותי הקרבות הפנימיים בין עיתונאי הימין.

בנוגע לנתניהו - השאלה היא שלטון העם או שלטון החוק.

להבנתי, העם הוא מקור הסמכות

והוא קובע את החוק באמצעות נבחריו.

לכן הוא גם רשאי לאפשר חריגה מהחוק,

בפרט כאשר מדובר באישומים תקדימיים.

נראה ברור שהעם הכריע להחריג את נתניהו,

ולא מפריע לו שהוא אולי עבר על חוק מסוים.

נתניהו אולי לא מאחד את *כל* העם,

אבל כל מנהיג אחר שיקום במקומו

יהיה מקובל על פחות חלקים בעם ממנו.

לו המנהיג הבא יהיה ימני אחר

(ומסתמא יהיה ימני יותר מנתניהו...),

השמאל לא ינסה להדיח אותו?

לא יטען שהוא מפלג את העם?

את בגין הם אהבו יותר?

מבלי להתייחס האם ראוי שביבי יעזובבן מכיר
אתה טוב בשני דברים:
החוק מאפשר כרגע לביבי לתפקד בצורה מלאה כראש ממשלה.
אם יוגש פסק דין חלוט נגד ביבי, הוא ייאלץ לעזוב את מקומו גם אם יומיים אחר כך 75 אחוז יצביעו לו.
לא הבנתי מה הקשר לשאלהאריאל יוסף

במה אני טוב או לא.

החוק קובע שאחרי פס"ד חלוט יצטרך לפרוש.

כמו שהסברתי, השאלה היא אם חשוב לך שלטון העם או שלטון החוק.

אם העם יקבע שאחרי פס"ד הוא רוצה אותו ראש ממשלה,

תהיה התנגשות בין שלטון העם לשלטון החוק.

אא"כ ישנו את החוק לפני כן וכיו"ב.

שלטון העם הוא הוא שלטון החוקבן מכיר

העם קבע (באמצעות הכנסת) שרה"מ עם פסק דין חלוט לא יכול לכהן כרה"מ, לכן גם אם יבחר לא משנה כמה יצביעו לו (ושים לב שמצביעים למפלגה, יש כאלה שמצביעים ימין למרות ביבי ולא בזכותו), כל עוד לא ישנו את החוק הוא לא יוכל לכהן.

שלטון העם הוא לא שלטון החוק!!!!!אוהב אי והעם 2
תלמד קצת הסטוריה ותבין.
אני חושב שאני מסכים איתך על הכלמרדכי

בס"ד

אם מתעלמים מקרובות הבוץ המכוערות שנפתחו כרגע בין עיתונאי הימין (שבהם דווקא האמת נמצאת יותר קרובה לקלמן) אני חושב שהטור שהוא כתב שקורא לנתניהו להגיע להסכם ולפרוש, הוא טעות גדולה. הרי כל חקיקת החוק שנותן לראש ממשלה להמשיך לכהן בתפקידו עד שיש נגדו פסק דין חלוט של בג"צ נועד למנוע בדיוק מקרים כאלו שיאלצו ראש ממשלה להתפטר בגלל אישומים ואז לאחר מכן התברר בבית משפט דינו.

דבר נוסף הוא שאני חושב שמטילים יותר מידי אחריות על נתניהו בכישלון של הטיפול בקורונה, כי כל אחד לא רוצה להסתכל במראה ולשאול את עצמו איפה הוא אשם. דומה לאנשים שמפירים את הסגר, נוסעים לחגוג את החג עם המשפחות שלהם, ומתלוננים למה המשטרה לא עצרה אותם.

בסופו של דבר נתניהו טיפל מעולה בקורונה בגל הראשון וכולנו, כולל כולנו, חשבנו שמדובר בזבנג אחד וגמרנו. לכן בהתחלה הרשנו לעצמנו לחפף פה לחפף שם ולאט לאט התגלה שהקורונה עוד פה והיא לא מתכוונת ללכת לשום מקום. אבל במקום לחשב מסלול מחדש, אנשים המשיכו לחפף במסכות, המשיכו להתאסף ולהתקהל וזה מה שקורה. להטיל את האשמה על נתניהו, שהוא לא מצליח לתפקד במשבר, היא מגוחכת. 

בעיני השאלה היא האם לפקיד צריך להיות הכח להפיל ראש ממשלה?ספק

דעתי על ביבי ידועה - הוא ראש ממשלה כושל בלי שום קשר לקורונה.

הקורונה פשוט הציפה את כל הכשלים שלו בעשור האחרון. אם למשל, אנחנו במצב שבו ועד עובדי המעבדות מסוגל להשבית את מערך הבדיקות בזמן מגיפה עולמית בגלל שהממשלה מחליטה להיעזר בחברות פרטיות בנוסף אליהם וזה "יפגע במעמדם של עובדי המעבדות" - אז זה על ביבי. 

אבל, הדרך להחליף אותו צריכה לעבור בקלפי ולא דרך פקיד. 

גם אם זה באמת מביא למצב שבו הממשלה משותקת במהלך משבר הקורונה - התקדים שזה ייצור, מסוכן בהרבה. 

מעבר לזה, לצערי הרב, אני לא רואה אף אחד במערכת הפוליטית שהיה מסוגל לנהל את משבר הקורונה בצורה סבירה גם לו היו לו הכלים לעשות זאת - כלים שלא קיימים, הרבה בזכות ביבי. 

יש כאן מגזר ציבורי שמן ומנוון שלא באמת מסוגל לתפקד. 

בנט טען שהצבא צריך לקחת אחריות - ואז נתנו לפיקוד העורף את האחריות ומסתבר שגם הוא לא ערוך לטפל בזה וביקש עזרה מהמגזר הפרי. 

"בזכות" הסוציאליזם החזירי במדינת ישראל, אין לה היום את הכלים להיות סינגפור או דרום קוריאה, כך שזה לא באמת משנה מי ינסה לנהל את משבר - פשוט אין לו כלים לעשות זאת. 

אז אני חושב שקלמן טועה. 

מצד שני, בכל הקשור לתגובת הביביסטים - הוא צודק לחלוטין. 

אפשר לא להסכים עם הבנאדם אבל התגובה שלהם היתה פסיכית. גובלת במחלת נפש של ממש וטור התגובה שלו לאותם ביביסטים היה מדויק.  

קראתי תגובה למאמר של קלמןאיתן גיל
קלמן לא חשוד כמי שנמנה על מעריצי נתניהו, ולכן מסתדר לי שמטרתו האחת היא לשרת את יריביו הלא הם מנדלבליט ובנט ביחד ולחוד.
יותר ויותר מסתבר שמנדלבליט הגיש לבית המשפט את תיק השוחד כאמצעי מיקוח על פרישת נתניהו מהפוליטיקה. בעניין זה יש לו אינטרסים מובהקים אבל לא כאן המקום. מנגד סבור נתניהו שמתנהל מסע רדיפה נגדו, וכן- הוא במירוץ מול הזמן לכריתת הסכמי שלום עם כלל מדינות ערב, בשל כך הוא מתעקש להמשיך בתפקידו ולא שאחרים יגזרו קופון על מאמצים שלו במשך יותר מעשר שנים.
למנדלבליט אצה הדרך לסגור את התיקים מחוץ לכותלי בית המשפט ולכן הוא מפעיל לכאורה יחצ''נים שיעשו לו את העבודה. אם נתניהו יזוכה בדין, ואולי כך יהיה, ידבק אות קלון במצחו של מנדלבליט שאין חולק שהוא לא נמנה על ל''ו הצדיקים.
בעל עניין נוסף בפרישת נתניהו הוא בנט כמובן, חברו הטוב של קלמן. בנט שנישא על כנפי הסקרים המחמיאים מבין שמדובר בבועה, ובסופו של יום אף אחד מתוך השמאלנים שתומכים בו עכשו לא יצביע לו בקלפי. פרישת נתניהו מהפוליטיקה תסלול לבנט את הדרך להשתלב בליכוד, וזה מה שהוא רוצה. עד כאן לבינתיים.
אמממ... בנט מחרים את ליבסקינד כבר שנתיים.ספק

מתי הם הפכו לחברים טובים?

אתה מתכוון לזה?איתן גיל

אני מתכוון לזה שקלמן ליבסקינד כתב על זה לפני שבוע.ספק

כתבתי שלא קראתי את קלמן.איתן גיל
נתניהו יכול להיות מזוכה מחלק מהתיקיםמשה

ומורשע בסעיפים אחרים.

ואז כל אחד יוכל לטעון לניצחון משלו. זה כבר קרה בעבר (עם אולמרט, שזוכה בהתחלה והורשע בסוף כששולה זקן התחילה לדבר)

נתניהו לא נבחר למלך על ישראלאיתן גיל
יש עוד כמה הסכמי שלום עם מדינות ערב שהוא רוצה לסגור לפני פרישתו, והגיוני לרצות שאחרים לא יגנבו לו את הקרדיט
אני לא מביןמרדכי

בס"ד

זה שהוא לא נמנע על מעריצי רוה"מ זה אומר בהכרח שהוא משרת את בנט או מנדלבליט?

בוא נעזוב שניה את קלמן, עמית סגל העלה את הרעיון הזה כבר לפני כשנה, האם הוא חשוד בעיניך כמי שרוצה לשרת את מנדלבליט?

אני מניח שיש המון שטח שנמצא בין השחור ללבן.

עמית סגל העלה רעיון של אביו חגי סגלאיתן גיל
בינתיים היו לו עוד כמה חשיפות שלא מחמיאות למנדלבליט מה שגרם לדבריו המפורשים להטיל ספק בהגיונם של תיקי נתניהו. כך או כך הכיפות הסרוגות לא רוצות את נתניהו מסיבות כאלה ואחרות, ומכאן ה''עצות'' לנתניהו לפרוש בדרך אחרת. לא שמענו ממקורבי נתניהו שיש על מה לדבר.
הוא העלה את הרעיון הרבה לפני אבא שלומרדכי

בס"ד

בכל מקרה, מותר לחלקים מהכיפות הסרוגות לחשוב כך (לדעתי הרוב לא חושבים כך) גם מבלי שזה ישרת את בנט או מנדלבליט. כאמור, לא אהבתי בכלל את הטור של קלמן, אבל מלכתוב את דעתו האישית עד להרים על זה הר של קונספירציות משונות, הדרך ארוכה.

כתבתי שהוא העלה את הרעיון לפני אבא שלואיתן גיל
תראה, סיפור התיקים של נתניהו הוא לא פשוט, כי בעיניים אובייקטיביות משפטיות לא היה צריך להגיש את כתב האישום. תוסיף את ההפגנות שקוראות לו להתפטר ולכאורה הם צריכים להמתין שבית משפט לומר את דברו.
אז זהו וכפי שכתבתי קודם, תיק השוחד הוא לצרכי משא ומתן אם תוכשר הקרקע להסדר טיעון, כל הסדר טיעון שלא יוציא את נתניהו ללא רבב. כאן נכנסים האינטרסים של הפרקליטות ושל מנדלבליט בפרט, ויש להם אינטרסים אחרת שאלת פרישת נתניהו לא רלוונטית. כאשר 4 עיתונאים מהכיפות הסרוגות מציעים הצעה אחידה בעת ובעונה אחת, לא יד המקרה הוא, בלשון המקרא: הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו?
עקיבא נוביק כתב טור בנושא, קלמן וחגי סגלבן מכיר
קראו אותו ויסמן עם המאמר, מה כך כך מסובך?
לטעון שקלים ליבסקינד - שרק לאחרונה כתב מספר תחקירים שהביעו בגדול את מערכת המשפט - מתודרך על ידה, זה חסר כל הגיון, אם היה להם השפעה עליו הם היו דואגים שהוא לא יכתוב את זה
עקיבא הוא אחד מ- 4 הסרוגיםאיתן גיל
בכל מקרה עיתוי ההצעה הוא אומלל. הממשלה הפריטטית לא מתפקדת ולכן אין מנוס מבחירות חוזרות. בכל הכבוד, אין בימין מי שיכול להרכיב ממשלת ימין נכון לעכשו זולת נתניהו. בנט רחוק מנתניהו 10 מנדטים, זה לא פער שאפשר לסגור, אבל אפשר לחבור איתם ללפיד מרץ והמשותפת. ממשלת ימין היא לא תהיה. הציונות הדתית יורה לעצמה ברגל אלא אם כן כוונתה גם לך גם לי לא יהיה.
לא אמרתי שהוא לא אחד מהעיתונאיםבן מכיר
פשוט הסברתי לך איך קרה שכולם כתבו את אותו הדבר.
דרך אגב מצחיק איך שלפני חודש כל הביביסטים הללו את קלמן על התיקים שלו, ועכשיו הוא פתאום הפך לאוייב הראשי.
אין מישהו בימין שמבריחבן מכיר
כל כך הרבה מצביעים כמו ביבי, לא סתם סקרים הראו אי אז כתב הימין היה בריצפה שאם סער ינצח בפריימריז אז הימין יהיה 60 מנדטים ואם ביבי אז 55.
הסקרים אמרו 14 מנדטים לבנט שלא עבר אחוז חסימהאיתן גיל
סקרים אמרו חודשיים מראש בקפיצה אחת גדולהבן מכיר

עם מגמה שירדו ככל שהבחירות התקרבו, עם סער זה היה בדיוק הפוך.

חוץ מזה שכדי להפסיק להביא דוגמאות ספציפיות שלא עבדו, אולי תביא כל שאר המפלגות שבהם הסקרים כן דייקו?

הסקרים שהתפרסמו אתמולאיתן גיל
צופים תוצאות דומות לכל המפלגות פרט לימינה והליכוד. פער שצריך להטריד אותנו כצרכני סקרים. הבעיה עם בנט שמסורת ארוכה מאוד לא מאירה לו פנים בקלפי. נראה בהמשך מה יהיה.
בנט התחזק בסקרים בשלושת החודשים האחרונים ב- 15 מנדטים, בהנתן שעד לבחירות הבאות יעברו יותר משלושה חודשים הרי לא בלתי אפשרי שמה שהושג בקלות יאבד בקלות עוד יותר.
יכול להיותבן מכיר

צריך כמובן להתחשב בזה שבנט מקבל לפעמים (2015) פחות ממה שמנבאים לו בצורה מוגזמת, אבל גם אם ירד ב6 מנדטים מהסקרים (כמו ב2015) זה הישג מרשים

ואין לדיין אלא מה שעיניו רואותבן מכיר

לכן הסקרים האלו רעים לבנטמרדכי
בס"ד

כי הם גורמים לנתניהו לחשוב פעם נוספת לפני שהוא יוצא לבחירות. מי שהבין את זה, כפי שאנחנו רואים בשעה האחרונה, זה גנץ שהתחיל ללחוץ את נתניהו לקצב עם התקציב.
מצד שניאיתן גיל
גוש הימין הקלסי קיבל בשלוש המערכות האחרונות בין 55 ל- 60 מנדטים מה שלא איפשר הרכבת ממשלה בלי גנץ. נכון לעכשו מנבאים הסקרים לא פחות מ- 65 מנדטים שייתרו את הצורך בתמיכה משמאל. עם זאת אם יהיה לבנט מספר מנדטים קרוב לנתניהו סביר שהוא ידרוש הסכם רוטציה ושוב תהיה קואליציה לא מתפקדת עם האשמות הדדיות וממשלה דו ראשית.
דרושה איפוא קואליציה שתכיל 16 חרדים לפחות, 35 ליכוד לפחות, ו- 12 עד 15 ימינה ולא יותר ממחצית מספר המנדטים של הליכוד. בתרחיש כזה סחטנות פוליטית לא תתקבל יפה בציבור, אבל למדנו כבר מניסיון שבנט לא רואה אף אחד בעיניים. הימור שלי בחירות במרץ
גוש הימין קיבל בבחירותבן מכיר
האחרונות בין 65 ל 55, אף אחד לא חלם אפילו לא להחשיב את ליברמן כחלק מגוש הימין במועד א
גוש הימין כבר לא כולל את ליברמןאיתן גיל
ולגבי בנט אני לא בטוח.
מוזמן להסתכל בעיתוניםבן מכיר
של מועד א, כתוב שם: גוש הימין - 65.
לפי איך שאתה מציג את זה, ליברמן "בגד" ולקח איתו קולות של הגוש ובנט מחזיר אותם.
אתה היחיד בכל העולם שלא סופר את בנט בגוש הימין.
בנט עומד בסקרים על יותר מ- 20 מנדטיםאיתן גיל
עכשו תעשה חשבון:
הציונות הדתית 6 מנדטים
מהליכוד הוא לוקח 6 מנדטים.
לפי זה 8 מנדטים הוא לוקח מהשמאל.
וכן- בנט זה שמאל
זה ממש לא נכוןמיכאלצ

הסיבה שביבי "מבריח מצביעים" היא קמפיין מלוכלך ורב שנים של השמאל נגדו. ברור שמועמד שלא התנהל נגדו קמפיין כזה "ימשוך" מצביעים. אבל הנקודה שאנשים מפספסים, היא שברגע שיתמנה מנהיג אחר למרכז-ימין, ההתקפות היומיומיות יעברו מיידית להיות נגדו, ואותם המצביעים שברחו קודם וחזרו, יברחו שוב.

לא נכוןבן מכיר

העובדה שעם כתבי האישום והשחיתות (לכאורה) עברו כ 3 מנדטים לשמאל דרך כח"ל, ולא חסר מצביעי ימין שהודיעו שהם מצביעים שמאל (חלק גם סתם בגלל משקעים עם נתניהו, אבל זה עדיין מראה שהוא מבריח מצביעים)

זה ממש לא נכוןמיכאלצ

פרשיות ה"שחיתות" מלוות אותנו כבר מספר שנים, אבל במועד א' הליכוד גדל בחמישה מנדטים. אז שום בריחה ושום נעליים. במועד ב' אמנם ירד בשלושה מנדטים, אבל במועד ג' טיפס בחזרה והגיע לשיא של שלושים שנה - 36 מנדטים.

אז להגיד שיש בריחה בגלל נתניהו זו שטות. מצביעים ימניים שלא רצו להצביע לנתניהו יכלו להצביע לימינה.

כנראה בשביל חלק מהאנשיםבן מכיר
כתב אישום זה עליית מדרגה, כי יש הרבה ימנים שלא בוחרים בו בגלל זה ובגלל משקעים אישיים (כגון מפלגת דרך ארץ ומי שחושב להצביע להם בסקרים לפני שהיה ברור שהם לא עוברים את אחוז החסימה)
טוב אז אין ברירה אצטרך להצביע לנתניהוסודית
למען הדמוקרטיה
ביבי , משפחתו וחבר מלקקיו חייבים...אוהב אי והעם 2
...להעלם מהזירה הפוליטית של המדינה לתפארת מדינת ישראל.
נימוקי להצהרה זאת נשמעו רבות בפורום זה והתגובה הפופולרית ביותר לנימוקי היתה שאין לביבי תחליף אז לא.
יש לביבי תחליף . יותר מאחד.
אף אחד לא חי לעולםאיתן גיל
אף אחד זה גם נתניהו. מאמציו להכרה כלל ערבית במדינת ישראל מתחילים לשאת פירות ועל הדרך חיסול כמעט סופי של הסוגיה הפלשתינית שלא שומעים עליה בחודשים האחרונים ולא בכדי.
שלום טוב למדינת ישראל וגרוע לארץ ישראל.אוהב אי והעם 2
לעולם לא יתקיים חזון ארץ ישראל השלמה כל עוד שורר שלום עם כל מדינה ערבית .
הפרצוף האמיתי הנהנתני של הימין המדומה שמעלה את ארץ ישראל על ראש שמחתו אבל חושק בחבילת התיור האולטימטיבית לדובאי יוצא לאור במלא הדרו וממשיך את מסורת השלום מאז ימי בגין.

בושה וחרפה.
אנחנו עם לבדד ישכון. זכינו לחיות כך כל כך הרבה שנים גם כמדינה , זכינו לניסי ניסים באותה תקופה מאת השם.
עכשיו חיילינו נדרסים כמו כלבים בכבישים, נשחטים על ידי סכינאים ואזרחינו בסכנה של נפילת טילים
הפירוד והשנאה בתוכינו גוברת מים ליום וכל זה בגלל איש אחד, משפחתו וחבר מלקקיו.
הצבע בנטאיתן גיל
אף אחד לא יכול לשנות כלום. הרכבת כבר...אוהב אי והעם 2
יצאה לדרך. אני לא חי בארץ אבל ליבי ליבי אתכם.
אתה מוזמן לעלות לארץ לפני שאתה כואב את כאבה של א"י השלמה מרדכי
אני לא צריך הזמנה.אוהב אי והעם 2
יש לי זכויות וחובות כלפי ארץ ישראל ומדינת ישראל בדיוק כמוכה.
אני מרגיש יותר אידישקייט כאן בגלות .
לצערי הרבה ישראלים בישראל וגם אני הייתי אחד מהם חושבים שהם קודם כל ישראלים ואחר כך אולי הם יהודים.
במה בדיוק ההסכם.עם האמירויות פגע בארץ ישראל?מרדכי
בס"ד

ההפך. הוא הציל אותה מתוכנית המאה ההרסנית.
אני בספק בנושא.אוהב אי והעם 2
הסכם השלום עם מצרים טבע את המושג אוטונומיה לעם הערבי היושב בארץ ישראל ומאז אנחנו במדרון מאוד חלקלק. ימים יגידו מה יהיה אני לא נביא.
מה שבטוח שסיפוח או ריבונות לא תהיה בקרוב.
אגב קשה לי להבין....אוהב אי והעם 2
איךאחד כמוך (ואנשים שכמותך) שמקפיד לרשום ׳בס״ד׳ בראש כל משפט שהוא כותב( הלואי עלי) שזה דרגה רוחנית מאוד גבוהה לדעתי, יכול לקבל את התנהגותו של מנהיג, משפחתו וחבר מלקקיו בשוויון נפש במקרה הטוב או באהדה גמורה במקרה הרע.
אני מבין שלא בא לך להתייחס למה שכתבתי.אוהב אי והעם 2
לא נורא ממילא הבנתי שרוב אנשי הפורום הזה לא באמת בעד ארץ ישראל השלמה . אתם פשוט עסוקים בתיוג שמאלנים רחמנה לצלאן ותו לא. ולכן מנעתי את עצמי מלדוש שוב ושוב על כל ההפקרות שקיימת כי זה ממש בזבוז זמן.
מצטער שפספסתי את שאלתךמרדכי
בס"ד

אענה על זה באופן פשוט - בבחירה שלי להאמין או לנתניהו או למערכת אכיפת המשפט, הבחירה שלי די ברורה. זה לא שנתניהו הוא כוס התה שלי, יצאתי לרחובות להפגין על לא מעט החלטות מדיניות שלו, ועם זאת האימון שלי במערכת המשפט הוא כזה שאעמוד לצידו ואסכים עוד יותר ממנו שהמערכת התלבשה עליו ותפרה לו תיקים למידותיו.

עכשיו תוכל לשאול, ובצדק, איפה היה נתניהו עצמו בכל השנים האלה? למה הוא לא טיפל במערכת המשפט?

אז נכון, זה בהחלט צעד שנרשם לגנותו וכעת מתנקם בו, אך עם זאת כשאני רואה שגם שקד לא באמת הצליחה לקדם שום שינוי במערכת, אז כנראה שבאמת ברגע שמשהו מנסה לאיים עליהם, הם מאיימים עליו קודם.

זאת הסיבה שבכל הקשור לתיקיו של נתניהו אני תומך בו בלב שלם. עכשיו תוסיף לזה את אותם אנשים שרק מתלוננים נגדו שהוא לא מנהל כמו שצריך את המדינה, ולבסוף רואים איך דווקא הניהול היחיד שלו הוא זה שהצליח, תבין למה בתקופה זו התמיכה שלי בו גדלה.

מקווה שהתשובה סיפקה אותך ושוב סליחה על העיכוב
תשובה מספקת אבל בניגוד לדעתך אני חושב...אוהב אי והעם 2
... שנתניהו מוליך את מדינת ישראל לדרך לא טובה בלשון עדינה.
1. בימי אחאב מערכת המשפט של אז היתה אליהו הנביא וקבוצת נביאי האמת . כל העם הלך מאחורי המלך אחאב. הגדיל לעשות המלך שקרה לאליהו הנביא ״עוכר ישראל״ כינוי מקובל היום בקרב אנשי ימין על אנשי שמאל.
2. במשך ימי החג למדנו את ספר קוהלת ובו ברוח הנבואה הצהיר המלך שלמה ״הבל הבלים אמר קוהלת הבל הבלים הכל הבל״ . בשיא מלכות ישראל בכל הזמנים הוא ראה את פילוג הממלכה, חורבן הבית והגלות.
אם לא נלמד מההסטוריה מצבינו רק יחמיר למרות האשליה שהכל טוב לכאורה.
אין בעיה שנחלוק זה על זה מרדכי
בס"ד

בכל מקרה את ההשוואה בין אליהו הנביא לאסתר חיות, אני מתקשה לקבל.
ברור שאין מה להשוות.אוהב אי והעם 2
אבל בנקודה אחת יש שוויון והיא:
החוסר פופולריות של שניהם כתוצאה מרדיפה לכאורה של מנהיג פופולרי.
באיזה קלות היום מכנים יהודים שמתעבים את מעשי השלטון ״עוכרי ישראל״.
רק מלחשוב שגם אליהו הנביא נקרא כך הדבר הזה נראה לי פגום.
חוסר פופלריות?מרדכי
בס"ד

ממה שאני זוכר, הליכוד בראשון נתניהו היא המפלגה הגדולה ביותר והוא עומד בראשות הממשלה כבר למעלה מעשור. זה די מוזר להגיד שהוא לא פופלרי.
לא הבנת. הפוך!!!אוהב אי והעם 2
אחאב כמו ביבי הם הדמויות הפופולריות. אליהו הנביא היה נרדף בגלל היותו מתנגד למעשיו של אחאב ומשפחתו .
ממש כמו שהיום ביבי הפופולרי שיש כאלה שמתנגדים למעלליו ולמעללי משפחתו.
איילת שקדאיתן גיל

ברקע תוצאות בחירות 2015 רצה נתניהו את לוין במשרד המשפטים, אלא שהמו"מ עם ליברמן הסתבך והוא נותר בחוץ. או אז גילו בנט ושקד שבלעדיהם יאלץ נתניהו להחזיר את המנדט לנשיא, וסחטו את תיק המשפטים שלא כהוגן.

שלושה תיקים מרכזיים תמורת שמונה מנדטים נסחטו בשיטה שלא מביישת את המאפיה הסיציליאנית. המשפטים עבור שקד והיא אפילו לא משפטנית בהשכלתה. כך ואחרת, מאה אחוז מזמנה היא השקיעה כדי לתפור את נתניהו שאותו היא לא אוהבת בלשון המעטה. נזכיר בהקשר זה שהוא ביקש ממנה מסמכים שיעזרו לו לבסס את גרסתו אל מול החשדות נגדו, וסורב, אף שהדבר היה בסמכותה. מקורבי נתניהו טוענים שהעדר המסמכים הרלוונטיים הכריע את הכף להגיש כתב אישום. אני לא בטוח אם זה נכון, ועדיין אין עשן בלי אש. 

כך וכך, בעוד במשמרת של שקד כוונו כל ההדלפות נגד ראש הממשלה הרי במשמרת של ניסנקורן ההדלפות מביכות את צמרת הפרקליטות בדווקא. היא הנותנת שאיילת שקד תדלקה והתניעה וניפחה את תפירת נתניהו, ולמצער היא כיסתה את עיניה בבחינת ישחקו הנערים לפנינו. ולא, אין התכנות אחרת.

לא בכדי מתלבט נתניהו בכל הקשור להמשך דרכה של הממשלה הפריטטית והשערורייתית שלנגד עיניו ועינינו. סקרים מראים אמנם 66 מנדטים לגוש הימין, אלא שמדובר בפארסה וגוש וירטואלי בהנתן ששקד וחבריה מסומנים כמרכיב מרכזי בגוש. לא בכדי בבחירה בין ניסנקורן ובין שקד במשרד המשפטים, עושה רושם שנתניהו מעדיף את הראשון.    

אגב, הסיפור הבוקר מynet מסביר את עמדתי מכיוון אחרמרדכי
בס"ד

ynet ניסו שוב להוציא את נתניהו, או יותר נכון את שרה, כמשפחה ניהנתנית שלמרות המצב הכלכלי הקשה הם רוצים בשבילה רכב שרד חדש שעולה מיליונים.

ואז מתברר ש(שוב) הכל פייק. גם מדובר בעיסקה שנסגרה לפני שלוש שנים כחלק ממערך שינוי כלי הרכב של אישי ציבור וגם מתברר שהשב"כ בכלל לא מערב בנושא את אותם אנשי הציבור ואין להם בכלל סמכות להביע דעה בנושא.

שזאת הרדיפה, אני מאמין לנרדף ולא לרודפים.
לא זה השיאעוזר ישראל

יושב רגל על רגל באוסטרליה ומטיף לאנשים שחיים בארץ ישראל על שלמות הארץ.

כן . וזה זכותי וחובתי כיהודי לעשות זאת.אוהב אי והעם 2
אני מכיר חובה של יהודי לגור בארץ ישראלעוזר ישראל

לא מכיר חובה אחרת. מצטער.

לא תחת מדינה מופקרת.אוהב אי והעם 2
לא מכיר סעיף כזה בהלכה.עוזר ישראל

מצטער.

הרבה רבנים מכובדים בחרו לגור בגלות .אוהב אי והעם 2
האמן לי אידישקייט יש לנו יותר כאן.
לא בכדי התלמוד הבבלי יותר מתודי מהתלמוד הירושלמי.
והרבה רבנים מכובדים גרים בארץ ישראל.עוזר ישראל

אז מה?

יידישקייט? יותר בחו"ל? אני ממש מרחם עליך.

שה' יפקח עיניך.

צריך להזהר מאנשים שאוהבים....אוהב אי והעם 2
.... רק לרחם על אנשים אחרים.
הם בדרך כלל נפוחים מגאווה.
אתה עוד צעיר . יש לך זמן ללמוד. תהיה בריא.
אני חייב להגיבחסוי מאוד

א. אשמח שתשאל את הרבנים המכובדים הנ"ל איפה הסעיף הזה בשו"ע, כי אני לא מצאתי אותו
(גם המרגלים היו רבנים מכובדים שהעדיפו את ישיבת חו"ל. כידוע הם טעו).

-כל זה בלי קשר אליך ולסיבותיך; איני שופט אותך כי איני מכירך. ובכל זאת ראיתי צורך להעמיד דברים על דיוקם.

ב. גם אם רבנים מסוימים ראו צורך לגור בגלות, אין זה אומר שמותר להם להלעיז על הארץ ויושביה.

ג. ההלכה נפסקה כתלמוד בבלי רק בגלל שהוא מאוחר יותר ו"הלכתא כבתראי", ומכל מקום ידוע בספרים מעלת התלמוד הבבלי על פני התלמוד הירושלמי.

אין ספק שישוב ארץ ישראל הוא מעלה עליונה...אוהב אי והעם 2
... אני שמח שאתה לא שופט אותי. הלואי ויכולתי לחזור לארץ ישראל. לפחות בני משרת כרגע בצהל ובני השני מתעתד להתגייס בקרוב.
אני חלילה לא מלעיז על הארץ ועל יושביה אבל אני מבקר קשות את רשויות השלטון המופקרות שלצערי גרמו לי לעזוב את הארץ שאני כל כך אוהב.
הם לא 'בחרו' הם נאלצוהסטורי
ועדיין, גם הבבלי בסוף כתובות מאריך בגודל חסרונם. התלמוד הבבלי יותר מתודי, כי הוא נכתב בנחת, בניגוד לירושלמי שנערך בחופזה תחת הגזירות ההולכות ומחמירות של הביזנטים. זו חלק מקללת הגלות לא אידיאל.
צודק. פה יש הרבה יותר נחת וחבל שזה כך.....אוהב אי והעם 2
.... בחיים יש רצוי ויש מצוי.
השבעתי אתכן בנות ירושלים... לא תעלו בחומהאיתן גילאחרונה
אבל זאת לא הייתה השאלהחסוי מאוד

מה דעתך על ביבי כולנו יודעים כנ"ל.
אולי לשם שינוי תענה על השאלה ששאלתי? אני אחזור עליה שנית:

האם לגיטימי שראש הממשלה בנימין נתניהו יעזוב את ראשות הממשלה תמורת סגירת תיקיו?

לדעתי, יש בהצעה הזו כמה וכמה בעיות מוסריות קשות- גם פגיעה בשילטון העם, וגם פגיעה בשילטון החוק, כנ"ל,

חוץ מזה שכאמור, התועלת שתצא מזה לטיפול בקורונה מוטלת בספק.

דווקא הייתי מצפה מאדם כמוך, שמתעב את ביבי בעיקר בגלל חשדות לשחיתות -
שתבקש שביבי יעמוד למשפט, ככל האדם.

ברור. זה דבר מובן מאליו.אוהב אי והעם 2
עם כל התיעוב אני מקווה שהוא יקבל משפט הוגן.
יש כאן כמה שאלות שונותהסטורי
לענ"ד, הטעות של חבורת העיתונאים המכובדים - שהם כרכו את העניין המשפטי והעניין המדיני ביחד. כמובן שיש ממשק, אבל בסה"כ יש כאן שתי סוגיות שונות.

1. השאלה האם עדיף לרה"מ ללכת עד הסוף ולהאבק על חפותו, או ללכת לעיסקה/הסדר מסויים, היא עניינו, הרבה פחות ענייננו.

2. באמת חבל שמערכת המשפט משפיעה בצורה לא הגונה ובאכיפה בררנית, על המערכת הפוליטית, אבל נתניהו שעשור פלוס הגן על המערכת בכל כוחו ומנע כל נסיון להוביל שינוי - האחרון שיכול להתלונן על זה.

עד שחסידיו טוענים שהמסר יהיה שהם יכולים ליירט כל ראש ממשלה ימני עם תפירת תיקים - הגיוני שהמסר יהיה הפוך, ראש ממשלה ימני שרוצה למשול, חייב לעשות סדר בפוליטיזציה של מערכת המשפט. להסדיר את הגבולות של התערבות מערכת המשפט במערכת הפוליטית (איזה מן דבר זה, ששופטים מרשים לעצמם לדון בשאלה האם לקבל את הכרעת העם בבחירות?!), להפריד את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה מתפקיד התובע הכללי - שני תפקידים שיש בינהם ניגוד עניינים מהותי, להכפיף את היעוץ המשפטי למדיניות הממשלה וכד'.

3. לענ"ד, נתניהו צריך להתפטר, לא בגלל המשפט, אלא בגלל הכישלון המנהיגותי (שלוש מערכות בחירות לא הצלחת להכריע, לא מספיק?) והכשלון במשבר הקורונה. אבהיר:
*חוקית, לפי הכללים במדינת ישראל, הוא רה"מ וכל עוד לא מגיע תאריך הבחירות הבאות/נופל בהצבעת אי אמון/מתפטר - הוא ראש הממשלה הלגיטימי.
*ערכית - מי שחתום על כזה כשלון וההתנהלות שלו לא מאפשרת להחלץ ממנו - ראוי או שישנה את כל צורת ההתנהלות שלו, או שיעביר את ההנהגה לאחרים.

4. חשוב לשים לב, (כמו שקלמן כתב) אצל נתניהו אין עבודת צוות. כשיש הצלחות הוא דואג שהן יהיו רשומות לגמרי על שמו. גם הכשלון הגדול רשום על שמו, כמה שאת הכשלונות הוא דווקא זורק על אחרים.

5. מי שישר לא יחלוק על כך שנתניהו בשנות שלטונו, קידם מאוד את מדינת ישראל מדינית וכלכלית. מי שישר גם לא יחלוק על כך, שסה"כ המצב הבטחוני היום טוב.

6. מי שישר גם לא יחלוק על כך שבשנות שלטון נתניהו, היו גם כשלונות מהדהדים - בעיקר לגבי בניה ערבית לא חוקית, השתלטות ערבית על אדמות המדינה ביו"ש במגב ובגליל. החמרת מאזן האימה של חיזבאללה וחמאס והמשך הסטטוס-קוו, שסה"כ שקט, אבל ברגע שמתחשק לאיזה אחמד בעזה, הוא יכול להוריד חצי מדינה למקלטים.

7. מערכת הפקידות והמשפט על מגרעותיה הגדולות - זוכה מצד הליכודניקים להרבה קיטורים, בפועל, שקד הצליחה קצת, במקומות שנתניהו לא תקע. נתניהו, לא רק שחסם, אלא גם תמך בנלהבות במינוי אנשי החונטא לתפקידים המכריעים.

8. סוג של סיכום - נתניהו הוא מנהיג גדול לטווחים רחוקים (במה שחשוב לו...) וסמרטוט לחיץ וסחיט, לטווחים הקצרים. יש חשיבות רבה ליכולת 'להוריד את הראש עד שהגל יעבור' ולהמשיך לחתור למטרות רחוקות, אבל צריך להיזהר לא להיטרף ע"י כרישים בדרך.

9. לטווח ארוך אפשר להתלבט מה עדיף מנהיג גדול, שבדרך למטרות גדולות נותן למאחזים (תרתי משמע) רבים ליפול, או מנהיג שמשיג הישגים קרובים ופחות משיג לטווח הארוך.

ראינו זאת בצוק איתן וראינו זאת במבשבר הקורונה. נתניהו לא עשה שום מאמץ להגדיל ראש, לאתגר את אנשי המקצוע, לחפש חוות דעת מגוונות, להתגבר על בירקרטיות, להיות עסוק במהות ולא בקרדיטים ולנצח.
כאן וכאן, באיחור גדול, שעלה לנו גם בדמים תרתי משמע, ה"י, נזכרו שבעצם כדאי להקשיב לבנט (גם אם כמובן, אפילו כשבאיחור מדיניותו מאומצת, את הקרדיט לא נותנים לו).

10. בנט, במידה רבה הוא ההפך הגמור לטוב ולרע. הוא אצן מהיר, הוא מנסה להשיג את חלומותיו כאן ועכשיו, במידה רבה זו מדיניות של 'להיות או לחדול'. בזמנים רגילים יש לזה יתרונות וחסרונות, או במילים אחרות - הישגים מרשימים ('משהו חדש מתחיל') לצד כשלונות מהדהדים (מארבע עשר בסקרים לאי מעבר אחוז החסימה).

11. בזמני חירום - זה מה שצריך!
לא סתם החוק אומר ובמשך שנים תרגלו - שבזמן מגיפה האחריות הניהולית עוברת לפיקוד העורף של הצבא. כמובן, ההחלטות הרפואיות מקצועיות יתקבלו ע"י אנשי משרד הבריאות המותאמים. אבל ברמה הניהולית - הבירוקרטיה הישראלית תמיד מוגזמת, אבל בעיתות חירום היא קטסטרופה
כשצריך בזמן קצר להקים מערכות ולהכפיל פי כמה וכמה צוותים, עובדים, לבורנטים וכד' זה נהלים שהצבא מנוסה בהפעלתם (גם אם גם שם יש מה לשפר) המערכות האזרחיות לא.
בנט בנוי לזה - נתניהו לא.

12. הסירוב של נתניהו להעביר את האחריות הניהולית לפיקוד העורף (=משרד הביטחון) למרות ההגיון, למרות החוק ולמרות ששנים תרגלו את זה (כעדות מתן וילנאי אלוף הפיקוד לשעבר) - היא לא רק מחשש שחלק מהקרדיט יגיע לבנט או לגנץ. כמובן שגם זה קיים אצל הרבה פוליטיקאים ובמיוחד אצל נתניהו (ולולי זה, חלק מהסתבכויותיו הפליליות לא היו באות לעולם). באופן מהותי, לנתניהו טוב עם התנהלות בירוקרטית. אין לא רצון לפרוץ ולנצח. מבחינתו הניצחון הוא בהשבת השקט.

13. ממילא בצוק איתן שאף רק לשקט ('שקט יענה בשקט') ולכן רץ להפסקת אש אחרי הפסקת אש, בלי לנסות להגיע לפתרון מהותי לסוגיות שעמדו מתחת לפני הקרקע (תרתי משמע). לצערינו, התוצאה עלתה בהרוגים, פצועחם, חטופים ומחיר כבד לחברה הישראלית.

14. גם בקורונה ההתנהלות חוזרת על עצמה.
כשבנט הקים מלוניות תוך 72 שעות, ראש הממשלה היה עסוק במסיבות עיתונאים. כשבנט בנה תכניות להגדלת מערך הבדיקות והצלחת המערך האפדימיולוגי - ראש הממשלה הודיע חגיגית ש:"הנחתי להגדיל את מערך הבדיקות". שום צעד שמתגבר על הבירוקרטיה לא נעשה. עובדי המעבדות שבתו, העובדים הסוציאליים הפעילו עיצומים, במקום שרה"מ יטיל את כל כובד משקלו בנושא - הוא היה עסוק בהטבות המס שלו. עולם כמנהגו נוהג.

15. 'ההצלחה' שכל כך נפנפו בה בגל הראשון, היתה חלקית מאוד. כלומר, במבחן התוצאה הקצר - אכן היינו מהמקומות הנמוכים בעולם במספר הנפטרים, מערכת הבריאות לא קרסה והכל מצטלם טוב. זה חשוב, באמת. אבל הכשלון של הגל השני, היה טמון כבר שם.

16. קודם כל - המספרים אכן היו נמוכים, אבל צעדים לא מסובכים מידי - היו גורמים להם להיות נמוכים הרבה יותר.
צעד אחד משמעותי, הוא התיווח למגזר החרדי, עוד לפני ההוראות והדברים - בשלב הראשון לא היתה שום הסברה מותאמת להם.
צעד שני, שחסרונו אחראי לעשרות נפטרים בגל הראשון - הכשלון בבתי האבות. נזכיר, בתי אבות רבים, הצוות הוכנס לבידוד ובמשך ימים ארוכים - הקשישים הופקרו, מה שהביא גם להדבקות המונית בקורונה וגם לסבל רב בכלל. העברת הפיקוד לצבא בזמן - היתה יכולה לפתור את זה.

16. הפתיחה - נתניהו, כמו נתניהו לא הכין תכניות מכריעות. אם היה מקשיב לבנט עוד לפני פסח, היה אפשר לבנות גיבוי מספק שהיה מאפשר פתיחה מהירה ונקיה הרבה יותר. בפועל - בדיוק כמו בהפסקות אש בצוק איתן - נהיה שקט, אז פתחו. ניסו לדרג, אבל היה לחץ תקשורתי - אז פתחו עוד ועוד, בלי שום התנהלות הגיונית וסדירה. מה שהוביל הן לאובדן שליטה על המחלה והן לאובדן אימון הציבור.

17. אם רה"מ היה מתגבר על לחץ הקרדיטים - היה משחרר, מאציל סמכויות. הוא היה יכול להתפס כמצביא העל, האסטרטג שנותן לפרשים לרוץ מהר, לתותחים הכבדים לירות וכו'. לתת לכל אחד לעשות ולהוביל את מה שהוא טוב בו.

18. כיוון שהוא לא מסוגל ולא יודע להתנהל במצבי חירום וכיוון שמצב החירום הולך להמשך עוד הרבה זמן - אין מנוס מלהחליף אותו.

19. מי? איני יודע. לענ"ד הדרך הכי פשוטה היא שהוא יפרוש, אחד מבכירי הליכוד 'יתפוס את המושכות'. באותו רגע יצא כל האוויר מבלון 'רק לא...' וממילא יוכלו להקים ממשלה יציבה עם כל בוגרי ופליטי הליכוד +השותפות הטבעיות, בלי שיציבות הממשלה תלויה בגורם אחד וממילא כוחו לא פרופוציונלי.
אני מקווה שמי שזה יהיה, יבין שהוא המנהל של צוות שעובד ביחד ולא הענק שמפעיל גמדים. ממילא כל אחד יתן את מה שהוא טוב בו בהתמקדות בשלב ראשון בנצחון אמיתי על המגיפה, בלי שטיקים וטריקים וייצוב המדינה ובהמשך ביסוס המדיניות הציונית לאומית יהודית - כפי שרוב מוחלט של הציבור רוצה.
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאראחרונה

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צעאחרונה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אידיוט.ימח שם עראפת
אדרבה, הערבי ההוא עשה פיגוע רציני בכך שהציל אותך.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך