אז אם יש שוויון וזה הוכח במחקרים אין ספור פעמיםsimple man

למה באמת אין שוויון?🤔

למה החברה לא מתייחסת ברצינות לגברים מוכים?

"אלימות במשפחה" – המקום בו שוויון מגדרי מתממש - הקרב על המשפחה

דעות קדומותבסדר גמור

שגברים יותר אלימים ואכזריים?simple man

או ש'גבר' אמיתי אמור להגן על עצמו ולהגיב באלימות אם הוא מותקף?

שניהם ועודבסדר גמור
אין באמת שיוויון , כולנו יודעים זאת, הכל רק סיסמאות יפותנושאת עיניים
החברה חושבת שגבר הוא חזק פיזית ולכן יכול להגן על עצמו, אבל במציאות אשה רעה משפילה קודם את הרוח של הגבר ומפעילה מניפולציות רגשיות ואז היא תופסת שליטה עליו, יוצא שלנשים כאלה יש שליטה בלתי מוסברת כביכול גם על גברים חזקים ומצליחים, קרייריסטים ונושאי דרגות בכירות ולאו דווקא חלשי אופי.
לא הרבה מבינים זאת אבל לצערינו יש גם נשים רעות.
למה צריכות לתפוס שליטה עליהםsimple man

מה, כזה קשה להבין שיש דבר כזה גבר לא אלים. פשוט מאוד, לא אלים. וגם אם ירגיש מותקף הוא לא יגיב באלימות כי זו לא הצורה שהוא מתמודד עם דברים.

אני באה לומר שזה לא קשור לגבר, זה קשור לזה שהוא נפלנושאת עיניים
ברשתה של אשה רעה, חולת נפש ונרקסיסטית וזה לא משנה אם הוא עדין או חזק, אלים יותר או פחות.
ודרך אגב, ברור שיש דבר כזה גבר לא אלים. רוב הגברים אינם אלימים כמו שרוב הנשים לא אלימות. זהו מיעוט. רק שלתקשורת יש מניעים משלה (אותם המניעים של האדרת הפמיניזם על מנת לפגוע בערך חיי המשפחה).
זה ידוע שכל אמצעי הנשק בבית נמצאים דווקא אצל האישהנופת צוף

מערוך, סכין, מחבת

ולחשוב שעוד יש גבריםsimple man

נופת צוף

או סיגריות כדי לכבות אותם עליה

פשוט. כי אף אחד לא מדבר על זהבינייש פתוח
התקשורת היא המוציאה לפועל המשמעותית ביותר של הפמיניזם הרדיקלי ביותר
אף אחד לא מדבר על זהsimple man
כי אף אחד לא מתייחס ברצינות לזה.
גופי התקשורתבינייש פתוח

מקבלים מידע על ה-כ-ל ובסוף מחליטים לפי אמות המידה שלהם מה לפרסם ומה לזרוק לפח. ו90 אחוז ממה שמעסיק אותנו זה מפני שבתקשורת מדברים עליו המון. גם סדר העדיפות בין הדברים מוכרע ברובו הגדול ע"י התקשורת

נתון כדי לסבר את האוזן: התקשורת מדווחת 10 אחוז מהמידע שהיא מקבלת

אני כל-כך רחוק מהפמיניזם, אבל האמת צריכה להיאמרפשוט אני..
להשוות בין אלימות של גברים נגד נשים לבין אלימות של נשים נגד גברים, זה כמו להשוות בין טרור פלסטיני לבין ריסוס כתובות ''תג מחיר''.

השוויון לא מתקיים לא בכמות, ולא ב''איכות''.

מתחילת השנה נרצחו XX נשים בידי בני זוגן (תשלימו את המספר לבד בעזרת חיפוש באינטרנט, כי הוא הרי משתנה לעיתים תכופות מדי) לעומת 0 גברים שנרצחו בידי בנות זוגם.

נכון, רצח זה לא הכל, יש עוד המון סוגי אלימות.
אך בסופו של דבר, ברור שאנחנו יותר מזועזעים ככל שהמעשה חמור יותר, ורצח הוא אבי אבות האלימות.

רצח זה מקרה מאוד מאוד נדירsimple man

שלא מאפיין שום תרבות או 'תופעה' ולכן זה גם מקבל הד תקשורתי גדול.

כמובן שכל רצח הוא חמור מאוד מאוד, אבל אנחנו מדברים על משהו שהוא כן תופעה ותרבות שזה אלימות במשפחה, והיא שוויונית אבל לא מתייחסים לזה כך.

אבל עדיין מתעסקים הרבה באלימות של גברים כלפי נשיםבינייש פתוח
ולא רק בכזו שנגמרת ברצח מתעסקים והרבה, בעוד שבאלימות ההפוכה לא מתעסקים כמעט בכלל
האמת צריכה להיאמר שאתם בוחנים את העניין בצורה מעוותתבן מערבא

אתם מסתכלים על זה ככוח פיזי לעומת כוח פיזי ובהיבט הזה ברור שגברים יותר חזקים והאלימות שלהם יותר משמעותית, ופחות סביר שאשה תהרוג גבר באמצעות כוח פיזי מאשר להיפך. 

***אבל*** אתה ואלה שחושבים כמוך שוכחים / לא מודעים / מתעלמים מהעובדה שלנשים יש כוח מטורף!!! בחסות חוקי סדום ועמורה. ישנה למשל תקנה מרושעת של עדנה ארבל שר״י מזמן היותה פרקליטת המדינה שמונעת העמדה לדין של נשים אשר הגישו תלונות שווא נגד הבעלים שלהן. הכוח שזה מעניק להן משמעותי הרבה הרבה יותר מכל כוח בשרירים של גבר כלשהו. 

אתה טוען ש-xx נשים נרצחו בידי בעליהן ורק 0 גברים במקרה ההפוך. האמנם ??? האם אתה מודע לכמות העצומה של גברים גרושים מתאבדים ? למה אין שיעור דומה של נשים גרושות מתאבדות ? 

פשוט מאוד, כי אולי גברים חזקים יותר פיזית, אבל באמת לנשים יש הרבה הרבה יותר כוח בפועל בגלל חוקי סדום ועמורה, הן לא צריכות ללכלך את הידיים שלהן באלימות פיזית, רק להגיש תלונות שווא נגד הגבר, למנוע ממנו לראות את הילדים שלו ולרסק אותו כלכלית, עד שלא תישאר לו ברירה יותר טובה מאשר להתאבד. 

ועכשיו. אחרי שבוחנים את המשוואה בצורה הזאת. הכל נראה אחרת לחלוטין. 

טרור הבודדים בחסות פמיניסטאן בראשות עדנה ארבלבינייש פתוח

למה בודדים ? זה טרור מאורגן בחסות ״החוק״בן מערבא

הוא לא מגייס את הנשים לשורותיו ומאמן אותם לקראת המעשהבינייש פתוח

זה קצת כמו אינתיפדת הסכינים שלפני כמעט חמש שנים

זה היה ב2002simple man

שינו את זה מאז, לא?

היום כן מעמידים לדין על תלונת שווא?

היה פה פעם שרשורצ'יאל

שהביאו קישור לרשימה של נשים שרצחו את בעליהן. התופעה קיימת, למרות שהיא נדירה (ב"ה).

בהרבה פעמים זה פשוט לא היה על ידה ישירות...simple manאחרונה
השאלה למה מתייחסיםultracrepidam

גם אם יש שוויון מבחינת האלימות שמופעלת, אין שוויון בתוצאות.

ולכן גברים שמוכים על ידי נשותיהם זה לא סיכון (לא נעים, אבל נדיר שזה מסוכן) לעומת ההפך שכן מסוכן.

למה, במקרה שבו זה כן מסוכן, החברה לא מתייחסת? אני מייחס את זה להרגל. אנשים אחרים מייחסים את זה לזלזול.

צריך גם לקחת בחשבון, שהגבר המכה יודע שהמכות האלה מסוכנות, בזמן שהאשה המכה יודעת שהמכות שלה לא מסוכנות - ולכן גם אם כביכול יש אלימות זהה, מטרת האלימות הגברית היא סיכון ומטרת האלימות הנשית איננה, אז אפילו כמותית זה לא באמת אותו דבר

לא תמידבינייש פתוח

נכון שנשים נפגעות בצורה פיזית קשה יותר, אבל לעיתים יש גם גברים שנפצעים מזריקה של חפצים וכדומה

לא נראלי שאנשים מסתכלים כל כך על דרגת הסיכוןsimple man

גם אדם שנותן סטירה אפילו רק פעם אחת, הוא ייתפס כאדם אלים אפילו שזה לא מסוכן.

היחס הוא כלפי עצם העניין של שימוש באלימות, לא נראלי כל כך כלפי הסיכון של הנפגע מהמכה. 

לא התכוונתי שזה תמיד ככהultracrepidam
עבר עריכה על ידי ultracrepidam בתאריך י"ט בתשרי תשפ"א 13:09

לא אמרתי שאשה לא מסוגלת להפעיל אלימות מסוכנת, וגבר איננו מסוגל להפעיל אלימות לא מסוכנת.

אבל בסופו של דבר, מבחן התוצאה חשוב לא פחות ממבחן הכוונה, ואם התוצאה היא שנשים סובלות יותר מאלימות, אז הבעיה הדחופה יותר היא הבעיה של הנשים, ובמישור המשני - האלימות של גברים היא סטטיסטית מתוך כוונה רעה יותר מאשר אלימות של נשים (כי אלימות אופיינית של גברים מסוכנת יותר)

רק תחשבו על מחקר שיבדוק את האלימות של הורים כלפי ילדים בני 0-3 ושל ילדים בגיל הזה כלפי הוריהם.

הרי ברור שכמות ה"אלימות" המופעלת על ידי תינוקות ופעוטות היא לאין ערוך יותר מאשר ההיפך.

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונהאחרונה

🤡

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.אחרונה

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך