ככל הידוע לי, האחריות הכלכלית אמורה להיות מוטלת על הגבר.
למה לך לא מספיקה שנה אחת בישיבה, ואז ללכת ללמוד מקצוע כדי שיהיה מקור הכנסה לבית?
אולי יותר מזה, אולי תלמד קודם מקצוע ואז תתחתן, כגישת הרמב"ם (הלכות דעות, ה יא)?
זה נשמע לי מאוד פטריאכלי מה שאתה כותב.
אני אשב בישיבה, אלמד, אתקדם מבחינה רוחנית - ואת, עזבי את בניין האישיות שלך, את העמקת הרוחניות, ולכי תדאגי לפרנסה.
נגיד שנלך עם מה שמקובל בציבור שלנו. נניח שיש מישהו משיעור ה שמתחתן עם מישהי שצעירה ממנו בשנתיים, שעשתה כעצתך: בגיל של שיעור א עשתה מדרשה, בגיל של שיעור ב התחילה ללמוד מקצוע (וברוח זו, כנראה הוראה\סיעוד\עבודה סוציאלית, שרמת ההשתכרות בהן נמוכה...), ועכשיו היא בשנה השנייה ללימודים - מסקנה, אין עדיין מקור הכנסה בלאו הכי, כך שהבעייה לא נפתרת. וזה כמובן מעמיק אם באמצע השנה השלישית יש כבר ילד...
שלא תבין אותי לא נכון, אני חושבת שהצד הכלכלי הוא מאוד חשוב, ושזה צריך להיות חלק מעולם השיקולים שלך בחייך הבוגרים.
יש בנות שחפצות להתחתן עם אברך, ובהתאם לכך עושות את השיקולים שלהן. מצד שני, יש ביינשים שלא ירצו לצאת עם מישהי שלא למדה בכלל במדרשה... ב"ה יש כל מיני מסלולים היום ואפשר לשלב מדרשה גם עם לימודים גבוהים. אבל יש כאלה שחפצה נפשן בלימוד מעמיק ומקיף יותר, על אף המחיר הכלכלי.
אולי צריך לדחוף ביינשים למודעות כלכלית גדולה יותר? נניח לעבוד יותר? בבין הזמנים, בשיעורים פרטיים בשכונה, עסקים כמו ארבעת המינים? ואם כבר מדברים על לימודים לבנות שרוצות להיות נשות אברכים, אולי כדאי לדון על מקצועות מכניסים יותר מאשר הרדימה לעיל...
בקיצור, לא גילית לנו את אמריקה...
[ועוד לא דיברנו על אלו שרואות חובה בשירות של שנתיים מלאות].