נקודה למחשבהמתנה שווה
בשנים האחרונות יש קטע שבנות עושות שנתיים ואפילו שלוש שנים שירות לאומי ומדרשה.
אשריכן.
אני מעריך מאוד את ההתנדבות והרצון ללמוד תורה יותר לעומק.
אבל חושב שהשירות לאומי הכי טוב שבת יכולה לעשות זה להקים בית בעמ"י.
אני חושב ששנת שירות בשילוב מדרשה מספיקה ולאחר מכן יש ללכת וללמוד מקצוע כדי שיהיה מקור הכנסה לבית ( ברוב המקרים דתיות מתחתנות עם ביינשים מישיבות הסדר וישיבות גבוהות -שעדיין אין להם מקור הכנסה)
אני מבינה מה שאתה כותבנועה גבריאל
וכרגע זה מה שאני עושה(מלבד המדרשה,כי בגלל הקורונה וזה אז אני עושה שירות בבית במקום בתקן חוץ).
אבל כל בת ומה שנכון לה,והקונספט שתיארת מקודם לא מתאים לכל אחת.

יש בנות שמרגישות שלפני שירות הן רוצות לבנות את עצמן וללכת למדרשה מלאה(בלי לשלב שירות),ואחרי שנת מדרשה לעשות שנת שירות או שנתיים.

יש בנות שמרגישות שהן לא רוצות לשלב מדרשה בשנה הראשונה,אלא הן רוצות שירות אינטנסיבי בלי איזה משו שישתלב להן בשנה ויוריד להן מאפקט השירות האינטנסיבי(ככה זה בעניהן) ורוצות לעשות אחרי זה שנת מדרשה מלאה,כי בעניהן זה הרבה יותר אפקטיבי(וזה נכון לגמרי).

יש כאלה שעושות שנתיים כי בדרך הזו הן חושבות שהן יצליחו לשרת את המדינה על הצד הטוב ביותר ושנה לא מספק אותן.
וגם בגלל שהן חושבות שהן רוצות "לנשום" ולקחת קצת זמן לעצמן לפני שהן נכנסות לחיים האמיתיים(לימודים,משפחה וכו).
יש כאלה שאפילו אחרי שנת שירות(או שנת מדרשה ושירות וכו) לוקחות שנת חופש לעבוד וללמוד לפסיכומטרי שזה באמת בזבוש בעיני של שנה,ולכן באמת הרבה בנות עושות שנת שירות שניה ותוך כדי לומדות לפסיכומטרי במקום לבזבז אותה,אבל יש בנות שכן חשוב להן להשיג כסף לפני הלימודים.

בקיצור,כל בת והשיקולים שלה ומה שנכון לה.
מה שנכון לי לא נכון לאחרת.
למרות שהמון בנות כן רואות את השירות שלהם בתור הקמת בית בישראל,אבל זה לא מונע מהן לשרת את המדינה יותר זמן/ללכת למדרשה וגם לשירות בנפרד,וכו.

נתתי לך כאן כמה כיווני מחשבה של בנות שלא עושות שנת שירות עם שילוב מדרשה ואחר כך יוצאות לחיים,אלא ממשיכות לשרת את המדינה,מקווה שתצליח להבין אותן במידה מסויימת.
כמובן שמביןמתנה שווה
בואו נסכים ששלוש שנים זה לכול השיטות יותר מדי
נכוןנועה גבריאל
ויש לי עכשיו מישהי שעושה איתי שירות והיא אחרי שנת מדרשה ושנת שירות ראשונה.
עכשיו היא עושה שנת שירות שניה.
תסלח לי, על מי מוטלת מצוות שאר, כסות ועונה?[-]

ככל הידוע לי, האחריות הכלכלית אמורה להיות מוטלת על הגבר.

למה לך לא מספיקה שנה אחת בישיבה, ואז ללכת ללמוד מקצוע כדי שיהיה מקור הכנסה לבית?

אולי יותר מזה, אולי תלמד קודם מקצוע ואז תתחתן, כגישת הרמב"ם (הלכות דעות, ה יא)?

זה נשמע לי מאוד פטריאכלי מה שאתה כותב.

אני אשב בישיבה, אלמד, אתקדם מבחינה רוחנית - ואת, עזבי את בניין האישיות שלך, את העמקת הרוחניות, ולכי תדאגי לפרנסה.

נגיד שנלך עם מה שמקובל בציבור שלנו. נניח שיש מישהו משיעור ה שמתחתן עם מישהי שצעירה ממנו בשנתיים, שעשתה כעצתך: בגיל של שיעור א עשתה מדרשה, בגיל של שיעור ב התחילה ללמוד מקצוע (וברוח זו, כנראה הוראה\סיעוד\עבודה סוציאלית, שרמת ההשתכרות בהן נמוכה...), ועכשיו היא בשנה השנייה ללימודים - מסקנה, אין עדיין מקור הכנסה בלאו הכי, כך שהבעייה לא נפתרת. וזה כמובן מעמיק אם באמצע השנה השלישית יש כבר ילד...

שלא תבין אותי לא נכון, אני חושבת שהצד הכלכלי הוא מאוד חשוב, ושזה צריך להיות חלק מעולם השיקולים שלך בחייך הבוגרים.

יש בנות שחפצות להתחתן עם אברך, ובהתאם לכך עושות את השיקולים שלהן. מצד שני, יש ביינשים שלא ירצו לצאת עם מישהי שלא למדה בכלל במדרשה... ב"ה יש כל מיני מסלולים היום ואפשר לשלב מדרשה גם עם לימודים גבוהים. אבל יש כאלה שחפצה נפשן בלימוד מעמיק ומקיף יותר, על אף המחיר הכלכלי.

אולי צריך לדחוף ביינשים למודעות כלכלית גדולה יותר? נניח לעבוד יותר? בבין הזמנים, בשיעורים פרטיים בשכונה, עסקים כמו ארבעת המינים? ואם כבר מדברים על לימודים לבנות שרוצות להיות נשות אברכים, אולי כדאי לדון על מקצועות מכניסים יותר מאשר הרדימה לעיל...

בקיצור, לא גילית לנו את אמריקה...

[ועוד לא דיברנו על אלו שרואות חובה בשירות של שנתיים מלאות].

יש משו במה שאת אומרתנועה גבריאלאחרונה
אבל אם אני ארצה שבעלי יהיה אברך אז אני צריכה לקחת בחשבון שאני לא יכולה עכשיו להרשות לעצמי שנתיים שירות.
אם אני ארגיש שאני חייבת שנת מדרשה אז יש מצב שאעשה,אבל באידיאל שלי אני כן אעדיף שנה הבאה ללכת וללמוד מקצוע.

וזה חלק מהשיקולים שלי בתור בת שירות האם לעשות שנה שניה או לא,כי בסופו של דבר אני רוצה שבעלי ילמד בישיבה לפחות בשנים הראשונות ואחר כך ילך לעבוד,ולכן עול הפרנסה יהיה עלי( בשנים הראשונות לפחות),ועל כל בחורה שתרצה אברך.

ולהתחתן בתוך שנת שירות זה יותר קשה,אין לבחורה אפילו את התחלת הבסיס הכלכלי שלה,והשנה/שנתיים לימודים שאת כבר בתוך התואר עושות את ההבדל.

ולגבי הרשימה של המקצועות שרשמת-
אלו המקצועות היות בנאלים ונוחים לנשים דתיות,בעיקר הוראה וחינוך מיוחד בגלל החופשים.
והרבה נשים הולכות למקצועות האלה,כי הן רואות את המטרה שלהן יותר בתור אימהות (גידול ילדים וכו) וזה יותר נוח ומתאפשר במקצועות מסוג זה.
חוץ מזה,שבציבור הדתי הפכו את המילה 'חינוך' למילה מפוצצת ומלאת משמעות,וכן זו שליחות עצומה אבל ממש לא כל אחת מתאימה לזה,ומה שקורה שיש הרבה בנות דתיות שהולכות ולומדות הוראה בזמן שזה פשוט לא המקום שלהן.

אני בעד שכל אחת תעשה מה שהיא מרגישה לנכון.
כנל לגבי שנת שירות ומדרשה,יש כאלה שלא רוצות בעל אברך או בישיבה,ויש כאלה שלא רוצות להתחתן בגיל 20 ולוקחות את הזמן מבחינתן,אז כל אחת והשאיפות שלה והיא צריכה להתאים את הצעדים הנל אליהן.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך