אני יודעת שזה לא נכון לחשוב ככה.
אבל יש לי את הפחד הזה....
שנינו חזרנו בתשובה כמה שנים לפני שהתחתנו.
והפחד הזה בא איתי משם , מהעולם ההוא ,לכאן והוא לא רוצה ללכת.. נשמר עמוק בלב ומאיים לצאת.
אני חושבת שאם יום אחד כבר לא אראה יפה בעיניו ...? יום אחד יהיו לי קמטים... אני יראה אחרת... ואז הוא כבר לא יאהב להסתכל עלי.... ואולי הוא כן יאהב אותי אבל לא את החיצוניות שלי ואז... יסתכל על אחרות...כי תמיד יהיו יותר יפות ואולי זה יכול לקרות אפילו עכשיו?! קשה לי ההרגשה הזאת מאוד.. אוכלת אותי מבפנים.
הוא לא אחד כזה שמסתכל ב״ה אבל הראיה הזאת באה איתי מהעולם הלא דתי ככ טבועה בי... כי ראיתי דברים...(לא קרה לי אישית ב״ה) אבל ראיתי...ראיתי...ושמעתי מקרים ואני עדיין שומעת....
ועכשיו אם הוא רואה בטעות מישהי שנראית טוב או לא צנועה זה פשוט מציק לי בוער לי התסכול עם הכעס עם הפחד...הכל מתערבב לי ביחד...ואז אני מתחילה להתעצבן עליו ללא סיבה כל התסכול שלי נזרק עליו...
ואז פתאום באלי להיות לבד... לא לפחד מזה... לא להיות בלחץ הזה שהוא ראה מישהי יותר יפה חיצונית ועכשיו אני פחות יפה בעיניו...ואז פתאום נראה לי שאולי הוא הסתכל בכוונה...כי כמה אפשר להיות עם אותה אישה?! כן זה משם... מהעולם ההוא שנטבע בי... שנשארו בי שאריות ממנו שלא הצלחתי למחוק...
ונסיתי להפנים ש״חן אישה על בעלה״ אבל לא מצליח לי כי גם בעולם הדתי אנשים מסתכלים בחוץ... ויש לי פחד...איפה החן של הנשים שלהם נאבד?
וגם חוויתי מקרוב וראיתי איך אבא שלי עזב את אמא שהייתה במצב נפשי לא פשוט אפילו שהוא היה דתי....במצב הכי קשה שלה קם והלך... וגם היא שאלה אותו בהתחלה ״אם אהיה חולה אתה תשמור עלי״ וענה שכן... והוא לא... אז אפילו שזה לא היה בגלל שהוא הסתכל על נשים אחרות או משהו... עדיין זה מוסיף לי לקושי...
שאולי יום אחד הוא יקום וילך...
והוא אוהב אותי... מאוד... כשאנחנו רבים הוא בוכה... שקשה לי הוא בוכה איתי... אפילו פעם שהייתה לנו תקופה קשה ורבנו הרבה מתוך כעס אמרתי לו ״אז נתגרש״ והוא לא רצה ואז אמר משו כמו ״אם זה ככה (שאנחנו לא מסתדרים) אז אני אתפלל על עצמי...״ ושאלתי ״מה תתפלל" ואמר ״שאני אמות״... ובכה (ואין לו שום בעיה ב״ה אמר את זה מתוך כאב מאוד עמוק ואחרי תקופה קשה...)
והוא ככ רגיש ועדין ומתוק... ואוהב אותי ורוצה לעשות לי טוב.. אומנם לפעמים לא מבין אותי כמו הרבה בעלים שקשה להם להבין ראש של אישה.
ואני גם מאוד אוהבת אותו...אבל שעולה לי המחשבה הזאת או כשיש משבר בנינו או שהוא אומר איזה משהו או הסתכל לאיזה כיוון פתאום... פתאום הכל עולה לי בבת אחת... כל התסכול מהדבר הזה...
שאולי כדאי שאמנע מעכשיו את התוצאה הזאת ואקום ואלך....
אבל אני אוהבת אותו ויודעת שאולי (?) זה לא נכון..בשכל(?) אבל הרגש החזק הזה גובר... הופך להיות כמו ידיעה ברורה שזה ככה.
קשה לי... ככ קשה לחזור בתשובה ולמחוק הכל... כמו לשנות טבע....
תגידו לי שזה לא נכון... תשכנעו את הרגש הקשה הזה שלי.