כל פעם שסופר מתחיל להתעסק עם הזמן הזמן "מתעסק איתו בחזרה", כלומר שנוצרים שני פרדוקסים עיקריים:
פרדוקס ראשון(זה לא ממש פרדוקס, אבל לצורך העניין): אם אפשר לחזור בזמן למה לא לחזור בזמן ולהרוג את הרשע הראשי כשהוא היה תינוק?
פרדוקס שני: פרדוקס ה"קרה לא קרה"
אני אסביר: אם לצורך העניין הגיבור חוזר בזמן (לצורך העניין עכשיו תשפ"א והוא חושר עכשיו לתשע"ה) וגורם לרשע לא לשנוא אותו. אז כשיעברו שש שנים הרשע לא ישנא אותו ולכן לא יהיה לגיבור סיבה לחזור בזמן ולגרום לו לא לשנוא אותו, אז הוא לא יעשה את זה, מה שיגרום לכך שהוא כן ישנא אותו (כי אף אחד לא מנע את זה) ולכן הוא כן יצטרך לחזור בזמן מה שיגרום לו לא לשנוא אותו מה שיגרום לו כן לשנוא אותו מה שיגרום לו לא לשנוא אותו מה שיגרום לו... ובעצם שום מציאות לא תוכל להתקיים כי כל מציאות הופכת מייד למציאות אחרת.
ובניגוד ל"פרדוקס" הראשון לפרדוקס הזה אף אחד לא מתיחס
אני פיתחתי תיאוריה שיכולה לפתור את הפרדוקס הזה: בכל פעם שמישהו חוזר בזמן הוא לא זז על ציר הזמן אחורה אלא עובר ליקום מקביל שהיקום המקביל הוא "בדיליי" מהיקום שלנו. מה שיגרום לך שביקום השני הרשע לא שונא אותו מה שיגרום לגיבור ביקום השני לא לחזור בזמן מה שיגרום שביקום השלישי הרשע ישנא את הגיבור והוא יחזור בזמן ככה שביקום הרביעי...
בהארי פוטר פרדוקס 2 לא מופיע כמו שהוא אבל יש פרדוקס דומה- מי הציל את הארי מהסוהרסנים בספר השלישי.
מה זאת אומרת? הארי מהעתיד.
אבל הארי מהעתיד חי אחרי הסיפור הזה, איך הארי שרד את הסוהרסנים כדי להציל את עצמו?
הבעיה בהארי פוטר שהפיתרון שלי לא עובד שם. למה? כי בספר החמישי, כשאוכל המוות נופל לתוך הזמן הנוזלי הראש שלו מזדקן/מצעיר כל רגע (כמו שאמר מי שאמר:"במקום לדחוף אותו דרך הזמן דחפתם את הזמן דרכו). אם התיאוריה שלי הייתה עובדת, מה שהיה אמור להיות זה שהראש שלו נשלח ליקום אחר אבל לא אמור להופיע במקומו כלום! כי ביקום מינוס אחת, (זה שאנחנו בדיליי יחסית אליו) הוא לא דחף את הראש שלו לתוך הזמן אז איך הגיע לשם הראש הזקן? (אחרת הייתי אומר שהארי מיקום מינוס אחד הגיע כדי להציל אותו)
בקיצור, בעיה.
אז יש לי תיאוריה,שמסבירה (אולי) את העניין הזה.
מי שהציל את הארי הראשון הוא סנייפ.
מה? סנייפ?
כן, סנייפ.
תסביר!
אני אסביר: סנייפ הרי היה ער די קצת זמן (צולע לשונית, אבל לא נורא) אחרי שהארי שלח את הפטרונוס שלו כי הארי מהעתיד עוד הספיק לראות אותו סוחב את הארי מהעבר לטירה על אלונקה מעופפת, אז התיאוריה היא שבהתחלה הוא זה שהציל את הארי, הארי שהיה מטושטש וביחד עם זה שהוא חשב על אבא שלו (בגלל הסיפור של בלק) הוא לא שם לב שלאייל שלו לא היה קרניים (הבנתם? לא? לא משנה) אז הוא חשב שזה היה הוא ולכן כשהוא חזר אחורה בזמן הוא הטיל פטרונוס, סנייפ ראה את זה והחליט לא להתערב, מה שביטל למפרע את זה שסנייפ הציל אותו וחיזק את המחשבה שזה היה אבא שלו/ הוא בעצמו.
וככה גם סנייפ ידע שהארי הוא זה ששיחרר את סיריוס (כי הוא ראה אותו בשתי מקומות בו זמנית...) אבל הוא לא רצה לומר את זה ליד שר הקסמים כדי שלא ידע על השימוש האסור במחולל הזמן.
זהו, אם הצלחתם לשרוד עד עכשיו, אני אשמח לשמוע הערות/ הארות.