פרדוקס הזמן בהארי פוטר (זהירות, זה ארוך)ניב שטרן

כל פעם שסופר מתחיל להתעסק עם הזמן הזמן "מתעסק איתו בחזרה", כלומר שנוצרים שני פרדוקסים עיקריים:

פרדוקס ראשון(זה לא ממש פרדוקס, אבל לצורך העניין): אם אפשר לחזור בזמן למה לא לחזור בזמן ולהרוג את הרשע הראשי כשהוא היה תינוק?

פרדוקס שני: פרדוקס ה"קרה לא קרה"

אני אסביר: אם לצורך העניין הגיבור חוזר בזמן (לצורך העניין עכשיו תשפ"א והוא חושר עכשיו לתשע"ה) וגורם לרשע לא לשנוא אותו. אז כשיעברו שש שנים הרשע לא ישנא אותו ולכן לא יהיה לגיבור סיבה לחזור בזמן ולגרום לו לא לשנוא אותו, אז הוא לא יעשה את זה, מה שיגרום לכך שהוא כן ישנא אותו (כי אף אחד לא מנע את זה) ולכן הוא כן יצטרך לחזור בזמן מה שיגרום לו לא לשנוא אותו מה שיגרום לו כן לשנוא אותו מה שיגרום לו לא לשנוא אותו מה שיגרום לו... ובעצם שום מציאות לא תוכל להתקיים כי כל מציאות הופכת מייד למציאות אחרת.

ובניגוד ל"פרדוקס" הראשון לפרדוקס הזה אף אחד לא מתיחס

אני פיתחתי תיאוריה שיכולה לפתור את הפרדוקס הזה: בכל פעם שמישהו חוזר בזמן הוא לא זז על ציר הזמן אחורה אלא עובר ליקום מקביל שהיקום המקביל הוא "בדיליי" מהיקום שלנו. מה שיגרום לך שביקום השני הרשע לא שונא אותו מה שיגרום לגיבור ביקום השני לא לחזור בזמן מה שיגרום שביקום השלישי הרשע ישנא את הגיבור והוא יחזור בזמן ככה שביקום הרביעי...

בהארי פוטר פרדוקס 2 לא מופיע כמו שהוא אבל יש פרדוקס דומה- מי הציל את הארי מהסוהרסנים בספר השלישי. 

מה זאת אומרת? הארי מהעתיד.

אבל הארי מהעתיד חי אחרי הסיפור הזה, איך הארי שרד את הסוהרסנים כדי להציל את עצמו?

הבעיה בהארי פוטר שהפיתרון שלי לא עובד שם. למה? כי בספר החמישי, כשאוכל המוות נופל לתוך הזמן הנוזלי הראש שלו מזדקן/מצעיר כל רגע (כמו שאמר מי שאמר:"במקום לדחוף אותו דרך הזמן דחפתם את הזמן דרכו). אם התיאוריה שלי הייתה עובדת, מה שהיה אמור להיות זה שהראש שלו נשלח ליקום אחר אבל לא אמור להופיע במקומו כלום! כי ביקום מינוס אחת, (זה שאנחנו בדיליי יחסית אליו) הוא לא דחף את הראש שלו לתוך הזמן אז איך הגיע לשם הראש הזקן? (אחרת הייתי אומר שהארי מיקום מינוס אחד הגיע כדי להציל אותו)

בקיצור, בעיה.

אז יש לי תיאוריה,שמסבירה (אולי) את העניין הזה.

מי שהציל את הארי הראשון הוא סנייפ.

מה? סנייפ?

כן, סנייפ.

תסביר!

אני אסביר: סנייפ הרי היה ער די קצת זמן (צולע לשונית, אבל לא נורא) אחרי שהארי שלח את הפטרונוס שלו כי הארי מהעתיד עוד הספיק לראות אותו סוחב את הארי מהעבר לטירה על אלונקה מעופפת, אז התיאוריה היא שבהתחלה הוא זה שהציל את הארי, הארי שהיה מטושטש וביחד עם זה שהוא חשב על אבא שלו (בגלל הסיפור של בלק) הוא לא שם לב שלאייל שלו לא היה קרניים (הבנתם? לא? לא משנה) אז הוא חשב שזה היה הוא ולכן כשהוא חזר אחורה בזמן הוא הטיל פטרונוס, סנייפ ראה את זה והחליט לא להתערב, מה שביטל למפרע את זה שסנייפ הציל אותו וחיזק את המחשבה שזה היה אבא שלו/ הוא בעצמו.

וככה גם סנייפ ידע שהארי הוא זה ששיחרר את סיריוס (כי הוא ראה אותו בשתי מקומות בו זמנית...) אבל הוא לא רצה לומר את זה ליד שר הקסמים כדי שלא ידע על השימוש האסור במחולל הזמן.

זהו, אם הצלחתם לשרוד עד עכשיו, אני אשמח לשמוע הערות/ הארות.

עוד לא חישבתי את ההסברקורא נלהב לשעבר
שלך עד הסוף.. בינתיים- לפי מה שאתה אומר מה קורה אח"כ בעולם הראשון? נגיד הוא חוזר בזמן 6 שעות. אחרי 6 שעות הוא יופיע שוב בעולם הראשון? (איך אם הוא ביקום מקביל?) יעלם?
לא,הוא יישאר שם אלא אם כן הוא ישתמש במכונת זמןניב שטרן
עבר עריכה על ידי ניב שטרן בתאריך כ"א בתשרי תשפ"א 10:29

כדי להתקדם קדימה בזמן

בספר שלוש הארי מציל את עצמו בהווה לא בעתיד.טוביה123

תחשוב על הציר זמן:ניב שטרן

בתחילת הציר הארי עמד למות ואחר כך בציר הוא דיבר עם דמבלדור וסובב את המחולל זמן, השאלה היא איך הוא שרד את הסוהרסנים כדי לעשות את זה...

"נשאר שם" הכוונה בעצםקורא נלהב לשעבר

שהעולם הראשון לא משתנה אלא השינויים קורים רק בעולם בשני?

ומי שבעולם הראשון מסובב ומבחינתו לא קורה כלום? או שהוא מודע שהוא עבר עולם ודברים משתנים בעולם השני אבל לו בעולם הראשון פשוט זה לא עוזר?.. הוא יודע לפחות מה קורה בעולם השני לנחם את עצמו שלפחות בעולם השני יותר מוצלח לו?... או שהעולם הראשון בכלל נעצר?

ולמה צריך להגיע ליותר משני עולמות? למה א"א להגיד שחזרה בזמן יוצרת עולם מקביל אחד שבו טוב לו והוא לא צריך לחזור בזמן ושום דבר לא נהרס כי הוא יצר עולם חדש שמלכתחילה היה בסדר?

על השאלה בהארי פוטר אתייחס בנפרד כי נראה לי זה שאלה טובה בפני עצמה...

אגב בתאוריה שלך הוא חוזר כעוד דמותקורא נלהב לשעבר

או שהוא נהיה הוא עצמו עם מודעות למה שאמור לקרות בעתיד והוא פועל למנוע את זה?

בהארי פוטר הם חוזרים כעוד דמות... אז אולי אין מה להשוות בכלל להארי פוטר...

לא הבנתיניב שטרן

בהארי פוטר כשחוזרים בזמןקורא נלהב לשעבר

נהיה את הארי פוטר של לפני כך וכך שעות ולצידו נוסף הארי פוטר שני שנחת אליו מהעתיד. שאם הם יפגשו אחד את השני יהיה נורא והיום והם יכולים להשתגע או לנסות לפגוע בעצמם של העתיד וכו'-

או שהוא יחזור כך וכך זמן ויכנס ישירות לגוף של עצמו מלפני כך וכך שעות רק שהוא יהיה עם מודעות למה אמור לקרות בעתיד הקרוב.

אגב לכאורה לא אמור להיות בעיה אם מישהו יחליט שעוד שעתיים הוא יחזור בזמן ואז אין סיבה שהם יפגעו בעצמם לא?..

__ניב שטרן

יהיו שני הארי פוטר.

לא, לא אמור להיות

__ניב שטרן

שהעולם הראשון לא משתנה אלא השינויים קורים רק בעולם בשני?        כן

ומי שבעולם הראשון מסובב ומבחינתו לא קורה כלום?      נכון

או שהוא מודע שהוא עבר עולם ודברים משתנים בעולם השני אבל לו בעולם הראשון פשוט זה לא עוזר?   אם יגידו לו שהוא בעצם עבר עולם אז הוא ידע את זה ואם לא- אז לא

הוא יודע לפחות מה קורה בעולם השני לנחם את עצמו שלפחות בעולם השני יותר מוצלח לו?   הוא נשאר בעולם השני

או שהעולם הראשון בכלל נעצר? לא, למה שיעצר? אבל הוא ממשיך כאילו לא קרה שום דבר

ולמה צריך להגיע ליותר משני עולמות?

למה א"א להגיד שחזרה בזמן יוצרת עולם מקביל אחד שבו טוב לו והוא לא צריך לחזור בזמן ושום דבר לא נהרס כי הוא יצר עולם חדש שמלכתחילה היה בסדר?   כי חזרה בזמן לא פותחת דף חדש, היא מעתיקה את העולם הקיים, מריצה אותו קצת אחורה ואז הוא יכול לעשות בעולם הזה מה שהוא רוצה...

יקום מקביל זה לא עולם חדש?קורא נלהב לשעבר

...קורא נלהב לשעבר

"מעתיקה את העולם הקיים, מריצה אותו קצת אחורה"- סופו של דבר זה עולם אחר שלא יקרה בו שום פרדוקס אם לא יסובב שוב את המחולל לא?

נכון אבלניב שטרן

לצורך העניין נקרא למי שמסובב את המחולל זמן משה

עכשיו, אחרי שמשה 1 (שהגיע מיקום 1 למרבה ההפתעה) "חזר בזמן" והגיע ליקום 2. עכשיו ביקום 2 יש שני מושיים (יעני משה ברבים) משה 1 ומשה 2 (שהיה מיקום 2).

אז גם אם משה 1 לא יסובב את מחולל הזמן משה 2 יעשה את זה ואז הוא ייצור את יקום 3 ושם יהיה את משה 3 שיחזור בזמן וייצור את יקום 4 וכו'

זה לא ייצור פרדוקס כי פשוט כל יקום הוא בפני עצמו אבל זה כן ייצור פעולת שרשרת אין סופית אלא אם כן משה 1 יעשה משהו כדי למנוע ממשה 2 לחזור בזמןץ

המשהו הזה שמשה 1 יעשה כדי שמשה 2 לא יסובבקורא נלהב לשעבר

יהיה לגרום לכך שיעקב2 יפסיק לשנוא את משה2, ואז משה 2 לא יראה צורך לסובב את מחולל הזמן. וכך תעצר השרשרת של סיבובי מחולל זמן בעולם השני. לא?

על אוכל המוות:125690

יכול להיות שהראש הצעיר והראש הזקן עברו לסירוגין בין היקומים

מחולל הזמן מעביר אותך ליקום המקביל למשך זמן מסויים125690

איך? כשהוא היה זקן הוא לא דחף את הראש לתוך הזמן...ניב שטרן

לדעתי לפי התאוריה שלך הגיוני שהארי הציל את עצמו125690

הרי מחולל הזמן משנה משהו אבל הוא לא ישנה את מה שקרה- כל מה שקרה קרה אחרת יוצר עוד פרדוקס

לא הבנתי אותךניב שטרן

אחזק את דבריךצ'יאל

לפי הספר גם לאיילה הכסופה יש קרניים.

כן, כי בדיעבד מי שהציל את הארי היה הוא עצמוניב שטרן

אבל מי הציל אותו בהתחלה?

לא הבנת אותיצ'יאל

גם לפטרונוס של סנייפ יש קרניים. כך כתוב בשבע.

וואלה?ניב שטרן

לא לפטרונוס של סנייפ אין קרניים, הארי אומר את זה לרון125690

הארי הציל את עצמו בהווה בלי לחזור לעברטוביה123

הוא אומר את זה להרמיוני 

צודקצ'יאל

משום מה זכרתי הפוך

הארי הציל את עצמו לפני שהוא נפגש עם דמבלדורטוביה123

אבל כשהוא סובב את המחולל זמן זה היה אחרי...ניב שטרן

ההסבר על מי הצילקורא נלהב לשעבר
עבר עריכה על ידי קורא נלהב לשעבר בתאריך כ"ב בתשרי תשפ"א 22:21

את הארי הראשון- הסבר באמת יפה, שכויח!

נראלי צריך לומר שרק מי שחוזר בזמן זוכר את מה שקרה לפני. (אחרת האגריד למשל גם אמור לזכור שהרגו את בקביק וגם המוציא להורג שלו ויבינו שנעשה שימוש אסור במחולל זמן...)

אז סנייפ לא זכר שהוא הציל פעם ראשונה את הארי אבל עדיין נאמר שהוא שיקר כשתיאר שהוא רק ראה אותם כשהם התפזרו אלא הוא ראה שמישהו מגרש אותם רק לא רצה לספר כדי שלא יתחילו לחקור על שחמוש לרעה במחוללי זמן כמו שאמרת...

ברור,ניב שטרן

כי בדיעבד מה שקרה זה שבקביק ניצל ושסנייפ הציל את הארי אז זה מה שהם זוכרים

*הארי הציל את סנייפקורא נלהב לשעבר

*שהארי הציל את עצמוניב שטרן

סנייפ לא הציל את האריטוביה123

הוא רק סחב אותו על אלונקה להוגוורטס

כתוב שהארי חזר בעבר הוא ראה את עצמו מזנק מעל השיח ועושהטוביה123

פטרונוס ואחר כך סנייפ לקח אותו להוגוורטס

סנייפ קם רק אחרי שגירשוקורא נלהב לשעבר

את הסוהרסנים כי הארי גירש בשבילו אותם אז לא היה לו מה לקום לפני.

אבל זה שהארי מתאר כבר בסיטואציה הראשונה שראה את עצמו (וחשב שזה אבא שלו) באמת שאלה.

אז אולי אפשר להגיד שמה שמתואר בספר בהתחלה, זה כבר אחרי חזרה אחת לעבר. ושם זה כבר הארי שמציל את סנייפ וסנייפ מתרומם יותר בהמשך. והחזרה בזמן שמתאורת בהמשך זו חזרה שניה בעצם. (אצל רולינג זה שרשרת אין סופית של חזרה בזמן) ואולי יש לאנשים עוד הסברים..

לא הבנתיניב שטרן

היה אפשר להבין ממהקורא נלהב לשעבר

שכתב @טוביה123 שתי קו' על ההסבר שלך לזה שסנייפ בעצם הציל אותם-

א- שרואים שסנייפ קם ומרחיף אותם רק אחרי שהסוהרסנים בורחים ונראה לכאורה שאז סנייפ התעורר מעלפונו.

ועל זה עניתי- שהוא התעורר כבר לפני רק שלא היה לו מה להעמד לפני כי הארי גירש בשבילו את הסוהרסנים.

ב- וזה באמת שאלה קשה- שמתואר לא רק שהארי רואה את הפטרונוס שאת זה באמת אפשר להסביר כמו שהסברת. אלא גם מתואר שהוא הספיק לראות באור של הפטרונוס את מטיל הפטרונוס מושיט יד לקראתה- ולשיטתך מי זה היה הרי אז סנייפ הטיל את הפטרונוס והוא היה לידם?

ועניתי- שאולי מה שמתואר בספר 'כפעם ראשונה שהארי נפגש בסוהרסנים' זה בכלל פעם שניה שבה באמת הארי הוא שהטיל את הפטרונוס ולכן ראה את עצמו (ואת הפעם הראשונה שסנייפ הציל אותם לא תיארו ולא דיברו עליה בכלל) וציינתי שלפי רולינג מחולל הזמן חוזר על עצמו בשרשרת אין סופית- כמו שגם אתה אומר ולא כמו שאני חושב שיותר הגיוני- ויש דבר כזה עולם שלישי.

אבל זה קצת דחוק אז אפשר להעלות עוד רעיונות להסביר העניין...

הערה לשאלה ב-קורא נלהב לשעבר
במחשבה שניה זה בכלל לא כל כך קשה ואין צורך להגיע לכל מה שכתבתי ושאז קשה לפי זה שלא רואים את הארי רון והרמיוני הראשונים וכן שזה לא מוזכר כלל שהיה חזרה בזמן עוד לפני.
ונאמר בפשטות שכשחוזרים בזמן הכל משתנה למפרע. אז באמת סנייפ הציל אותם בהתחלה, ואח"כ כשהם חוזרים בזמן הם מצילים את בקביק והארי מציל אותם ולכן זה מה שהארי זוכר גם בסיטואציה הראשונה.

אבל עולה שאלה אחרת- הרי סנייפ הציל אותם בהתחלה. ולפי המתואר בספר כל הסיבה שהארי החליט להתערב זה כי היה בטוח שאבא שלו (שהוא הבין שזה הוא עצמו כנראה) הציל אותם על ידי פטרונוס שהטיל מהגדה הרחוקה. ולכן בבחינת חלום שמגשים את עצמו הוא באמת הציל אותם ומובן למפרע מה שהארי ראה.

השאלה מה גרם בכלל להארי לחשוב שהוא זה שעשה את הפטרונוס שסנייפ עשה?
הרי בהתחלה כשסנייפ עשה אותו לא היה אף אחד על הגדה הנגדית ומילא הוא לא ראה שם את אבא שלו.

ועדיין אולי אפשר להגיד ש'הארי הראשון' התבלבל בגלל פטרונוס האיילה של סנייפ וחשב שזה אבא שלו ולא העלה בדעתו שזה סנייפ שהרי הוא מעולף. ובכלל הוא היה שם מעורפל ועל סף עילפון וזה מה שהוא חשב עליו וזהו. ו'הארי השני' הגיע לגדה שם בשביל לראות שסיריוס נתפס ונלקח להוגוורטס. וחשב פתאום שכנראה זה לא אבא שלו אלא הוא עצמו וזינק ועשה את הפטרונוס מה שלמפרע גרם עוד יותר להארי הראשון לחשוב שזה אבא שלו כי הוא גם ראה מישהו מושיט יד לפטרונוס שם וראה אותו לרגע באור הפטרונוס...

טוב זה יצא מפולפל מקוה שהובן...

זה שאלה אמיתית הסתירה הזאת לכן ניסיתי כן לענות משהו..
ככה הסברת מראש את התאוריהקורא נלהב לשעבר
שלך @ניב שטרן או שכן הוספתי משהו?
או שלא מובן מה כתבתי ואז לא חשוב...😅
זה מה שאמרתי רק במילים שונותניב שטרןאחרונה

אבל צ'כוייך בכל מקרה

מי זה עף לו בשמים לאקעלעברימבאר

דרקון ולא ינשוף. זה היפוגריף תסראל בקביק משוחרר.

זה הדוויג תנשמת בלי מכתב. זה התב"ם. זה התב"ם

איך היפוגריף תסראלחתול זמני

לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו

איך מטוס ללא טייס? וכי יש בו רב חובל במקום?קעלעברימבאר

בעצם אם זה ספינת ברזל מעופפת באוויר אז כן

airship readyחתול זמניאחרונה
Kirov Airship (Red Alert 2) | Command and Conquer Wiki | Fandom
חידהגיימס פוטר
איך קראו לגרוג של הענקים? (הן הראשון והן השני)
לכאורה גולגומת (נראלי 🤷‍♂️)ל המשוגע היחידיאחרונה
עדיין פעיל פה?גיימס פוטר

לא הייתי פה בסביבות הארבע שנים אחרונות

מדי פעםניב שטרן

היי לך!

וואו אני זוכר אותך איזה נוסטלגיהגיימס פוטר
אני עוד מעיין פה מדי פעםניב שטרןאחרונה

למרות שמזמן לא כתבתי פה כלום

חזרת!איגנוטוס פברל

לא הכרת אותי, אני חדש

אבל ראיתי הרבה ממה שעשית פעם

וואלה?גיימס פוטר

למה אתה מתכוון ?

מעניין אותי

ברוך השב!אוראלססס
לכבוד הטריילר הרשמי של הסדרה החדשה טיפה פעיל כאןהאר"י פוטר
כשדמבלדור עשה רומפל נאכט, הוא הפך להיות טרומפלדור?קעלעברימבאר
טראמפלדורחתול זמניאחרונה
הם לוקחים לי את העבודה!האר"י פוטר

מתוך הטריילר הרשמי של הסדרה החדשה של הארי פוטר 

זה כי פוטרתחתול זמני
ליהקו את הרב טאו?דרור אל
..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 20:14

..

חחח תמונה מקורית? שואל ברצינותקעלעברימבאר
גם מורן קלפר התבדח על זה בניתוח שלומתואמת
אמר שהוא נראה כמו ליצמן🤭
את שומעת?איגנוטוס פברל

אני רק בעונה 3

אני כבר בעונה חמש🙂מתואמת
ותודה לאלה שהמליצו לי פה על הפודקסט הזה!
עכשיו בנקיונות אני מסיים פרקים במהירותאיגנוטוס פברל

רק אתמול הייתי בעונה 2 ועכשיו אני בפרק 10 בעונה 3

טוב שיש ניקיונות פסח🙃מתואמת
אני המלצתי!אוראלססס

וגם @לביטה 

אגב, שמעתי כבר פעמיים את הכל...

וואו, פעמיים? איך הספקת?מתואמתאחרונה

אני מקווה שכשתתחיל העונה השביעית עוד לא אגיע אליה, כי יהיה לי קשה להתאפק שבועיים בין פרק לפרק...

ותודה על ההמלצה!

נחשפה הרמיוני החדשה של הסדרהאוראלססס

בתמונה: איך מלמדים את רון לעשות 'וינגארדיום לביוסה'.

שרשור לזכר גברת נוריס ז"לקעלעברימבאר

אם גברת נוריס מביטה על הבסיליסק הוא מתאבן

גלימת העילמות לא עובדת על גברת נוריס, גברת נוריס מעלימה אותה

גברת נוריס יכולה לתת עונש אפילו לפילץ'

גברת נוריס יכולה לצוד את סאקברס 

גברת נוריס לא מפחד מפאנג, פאנג מפחד ממנה

גברת נוריס למדה להיות אנימגית והחיה שהיא הופכת את עצמה  זה פרופסור מקגוגנגל

הפטרונוס של גברת נוריס זה סוהרסן

גברת נוריס יכולה לגרום לסנייפ לחלק פרסים

גברת נוריס עוקפת ראת הרמיוני בציונים

גברת נוריס יכולה לשרוד קללה ממיתה ולגרום לוודלמורט למות גם אם יש לו הורקרוקסים

גברת נוריס לא התאבנה, זה פשוט העולם שהתחיל להתקדם לאט מדי ביחס אליה

גברת נוריס לוקחת את גברת פיג לטיול לילי

גברת נוריס פעם שתתה שיקוי פולימיצי שהפך אותה להרמיוני

אם אבן החכמים שותה את גברת נוריס האבן חיה לנצח

ת.נ.צ.ב.האיגנוטוס פברל

גברת נוריס לא מפחדת מהחושך. החושך מפחד ממנה

גברת נוריס יכולה להדליק מדורה עם 2 קוביות קרח

כשהיא חותכת בצל, הבצל בוכה

היא ספרה פעם עד אינסוף! פעמיים!

היא יכולה לקטוף תפוחים מעץ תפוזים ולהכין מהם לימונדה

כשהרגו את גברת נוריס, מי שהרג אותה הפך להורקרוקס שלה.

אתה יודע כמה זמן לקח לי כדי להבין שזה קשורחתול זמניאחרונה

לצ'ק נוריס ז"ל

אולי יעניין אותך