חייב אדם לברך על הטובה....שחר

אז אני מברך.

לפני שנה בדיוק, בי"ד תמוז תשס"ה, עברתי תאונת דרכים וניצלתי בנס. קיבלתי את חיי מחדש.

יהיו אנשים שיאמרו שזה מקרה, שזה היה רכב חזק במיוחד - אבל לי נראה, שאם שלושה אנשים לא חגורים עושים סלטה באוויר עם רכב ואין נפגעים, זה אומר משהו על השגחה.

אז כמו שבקרבן תודה יש מצווה להביא הרבה אנשים ולספר את הנס, גם אני בא כאן לספר.
אתם מוזמנים לקרוא.

"עוזיה, יש לך כח לעבודה רצינית בערך בצהרים? צריך לשפץ בכפר דרום חממה שנפגעה מקאסם." שאל אותי משה בשנייה שנכנסתי לחדר האוכל.

"כעיקרון אין בעיה, אולי אני ארתום לזה גם את גיסי."

"מעולה. בשתיים וחצי"

הרמתי טלפון לגיסי. "יהודה? מה קורה? בא לך לצאת לעבודה בכפר דרום? ניפגש בשתיים בטרמפיאדה"

בערך בשתיים ורבע עמדנו, אני וגיסי, ביציאה מנווה דקלים. עמד איתנו אלי, גם הוא לכפר דרום, ויחד המתנו נואשות לטרמפ שלא נראה שהוא הגיע.

בסוף הוא הגיע. בדמות פג'ו 205 לבנה ומלוכלכת. מקדימה ישבו נער צעיר וחברו. "כפר דרום" הוא צועק. עלינו שלושתנו במהירות. אני מאחורי הנהג, גיסי באמצע ואלי מימין.

הנהג נסע קדימה, ומיד לאחר הפניה ימינה לכיוון כפר דרום הוא סחט את דוושת הגז. המהירות עולה. הרכב כבד. מאה קמ"ש. מאה עשרים. הרכב מתחיל לשוט לכיוון אמצע הכביש. הנהג לוקח ימינה לייצב את הרכב. הרכב הכבד לוקח יותר מידי ימינה ומתחיל לטוס לתוך עמוד של מתח גבוה. נראה שהנהג משחק עם ההגה. גיסי מספיק לצעוק "אחי, תירגע! מה איתך?!!" לפני שהנהג שובר שמאלה חזרה ואנחנו קולטים שהוא איבד שליטה.

הרכב הכבד טס עכשיו במאונך לכביש היישר לתוך דיונה גבוהה. 'זהו, עכשיו מתים' - אני משלים עם העובדה המצערת. פניה של אחותי הבוכייה עולים לנגד עיני. לאבד סתם כך בעל ואח. הרכב ממשיך לדהור לתוך הדיונה.

אני לא עוצם עיניים. הרכב נתקע בדיונה בעוצמה רבה ומתחיל לטפס. הוא טס במעלה הדיונה ולרגע כל מה שעיני רואות זה חתיכת שמים. הרכב מבצע חצי סלטה ומתהפך על גבו, שוכב על החול הלוהט. הגלגלים עוד מסתובבים באוויר. זהו. אני מת.

לרגע אני שוקל להישאר כך, על תקרת הרכב, כשכל מה שעיני רואות זה חלון שבור, שמים, וחול שנשפך מתקרת המכונית. אך פתאום עולה בי מחשבה: 'יהודה! הוא ישב באמצע! אולי הוא פצוע בלי יכולת לזוז!' המחשבה נוסכת בי כח ואני מזנק דרך החלון השבור. אני נעמד ורואה את יהודה יוצא מהחלון האחורי בגלגול. הוא ניצל, תודה לאל. רק שנייה! איפה אלי? אני צולל שוב לתוך המכונית ומגלה את אלי יוצא לאיטו מהצד השני, בריא ושלם. לא נראה שהוא חטף יותר מידי מכות. יהודה, לעומתו, לא נראה מדמם, אבל רואים שהוא סובל ממכות יבשות כמוני.

יבשות? אני קולט פתאום שטיפות גדולות של דם נוטפות ממני אל החול. אני מחפש את מקור הפציעה. ממשש את מצחי, ואכן, עיני השמאלית מתמלאת דם. אני נוגע לרגע בכתפי - והיא מדממת. מה?! לא יכול להיות שכולי מדמם! מסתבר ששתי מלאות חתכים, ולכן כל מקום שאגע בו - ידמם.

לאחר שנרגעתי מזה אני פונה לקלל את החול שמכסה את גופי, ואז גיסי מזכיר לי, שאם במקום חול היה כאן אספלט, אני הייתי ז"ל עכשיו. "אנחנו חייבים את חיינו לחול" אמר.

אני מביט ברכב ההפוך, בידי המדממת, באלי וביהודה ומרגיש שיצאתי מתוך סרט מלחמה. מבט אל השמים הכחולים. שמש מחייכת. דקלים באופק על שפת הים. רק חסרה הכתובת the end, שתסיים את הסרט.

אבל הסרט לא נגמר. "לא נראה לי שנצא לעבוד היום" אומר גיסי. "עדיף שנלך להיבדק במרפאה" ואכן, אמבולנסים מגיעים לקחת אותנו לבית חולים.

אני שומע את קולות הצופרים. את האנשים המדברים סביבי,

מביט שוב בגיסי, ויודע: ניצלנו.

ממש מרגש... מי שגמלך טוב- הוא יגמלך כל טוב סלה...א"א
וואו!!!עינב

ת'כלס - יש רגעים בחיים שאתה מבין שאם זאת לא השגחה - אז מה זה כבר יכול להיות?

האמת היא..פלפלתי

שאנחנו מקבלים את חיינו כל יום מחדש עם מלאי ניסים אדיר- אבל פשוט מתרגלים לזה (תראה את הטמפים שלך..)

רק שלפעמים אנחנו מרגישים ורואים את זה במוחשי..

ואז נזכרים להודות..

(והסיפור כתוב ממש יפה- אני חייבת להגיד..)

מסכימה איתךעינב
תשמע, עוזיה - יש לך את זה!
אתם רואים רק חלק...פילוני
תבקשו ממנו שיפרסם הכל...
מזתו'מרת? הוא לא כתב את הכל?עינב
יש משהו שאתה מסתיר.....??פלפלתי
מה??שחר
מה הסתרתי? היה משו שלא כתבתי?
פילוני אמר..פלפלתי
שיש כאן משהו נסתר.. ממנו..
רק שלא זכור לי...שחר
שיש דבר כזה.
התכונתי שיש עוד סיפורים...פילוני
שכתובים הרבה יותר יפה, לדעתי...
גם של ניסים? או בכלל?פלפלתי
אוקיי...שחר

הבנתי...

אז פילוני - הסיפורים שלי מתפרסמים בללא תולעים, רוב החבר'ה קוראים אותם שם....

איזה מרגש..דורוש=]
מי שגמלך כל טוב הוא יגמלך כל טוב סלה.משה
הנה עוד סיבה למה אסור לעשות שטויות בכביש
ממש נסדב
וזה מזכיר לי את הספר של הרב שלי "שבח והלל לקב"ה" בעזרת ה' עד ט"ו באב זה אמור לצאת לאור (אתמול עבדתי כל היום על הספר הלכתי לישון ב12:30) לילה טוב לא ישנתי בכלל
וואו! איזה השגחת ה'!~אורית~
וואי.. מהמם..ברוריה מהגוש
מפחיד..ברוריה מהגוש
זה היה רק לפני שנה.. בגוש..
מניין לך? ;צחקן
מהקטע...פלפלתי
מה מניין לי? זה היה מנוו"ד בדרך לכפר דרום..ברוריה מהגוש
את מזכירה ליעינב
שאני באמת צריכה לקפוץ לבניין של כפר דרום לבקר את משפחת שניידר, וגם לנסוע לבקר את משפחת חדד
איך את מכירה אותם?ברוריה מהגוש
טיול שנתי יש לך...פילוני
אשקלון וחיספין...
משפחת שניידרעינב
הם קרובי משפחה שלי (הודיה התחתנה עם דוד שלי), ויוסי וטובה חדד היו עם ההורים שלי בגרעין בצבא.
אני לא ממש יודעת מה אומרים ביום שכזה,שובל אור

אבל אני אגיד מה שלי אומרים ביום שלי (שטבעתי).. 'איזה באסה שלא מתת'... או הרציניים שאומרים 'מזל טוב!' או 'ברוך ה', אלוקים גדול'... (דרך אגב, בקרוב היום הזה יבוא... כ"ה תמוז).

אהבתי את המשפט הבא מהסיפור: 'זהו, עכשיו מתים' - אני משלים עם העובדה המצערת. איזו אדישות... רק אתה יכול להיות כזה...

ובאמת חבל שאי אפשר לברך ישירות במקום הזה, אבל אם זה מנחם, גם אני לא יכולה לברך בבריכה... רק בלי שם ומלכות.

מתי בדיוק טבעת?עינב
כשהיא הייתה בכיתה ה', אם אני לא טועה...~אורית~
כאילו - מה רצית?!שחר
שאני אפרוץ בהורה סוערת? אני מת, וזהו. קיבלתי זאת כמצב נתון. לא כהקלה ולא כמשבר כבד. כמו שאמרת, באדישות...
לא רציתי כלום... מה אתה מתנפל?!שובל אור
רק ציינתי את המשפט הזה כאופייני לך. במצב כזה אנשים בד"כ רוצים לצעוק שהם רוצים לחיות!!!! (לפחות ככה נראלי...)
אני חושבתעינב
שאם הייתי במצבו של עוזיה הייתי מגיבה כמוהו. אני לא רואה משהו מפחיד בלמות. זה מצב נתון - ואי אפשר לשנות אותו.
טוב אבל גמני הייתי...שובל אור
ואני הרגשתי שזה מעין איסטינקט טבעי להרגיש כמו שאני כתבתי.
כל אחד והוא עצמועינב
טוב, נודה על האמת...שחר

זוהי בהחלט תגובה אווילית.

לפחות לכתוב את זה זה מטומטמם.

ועינב - תיאלצי להודות ששנינו מוזרים קצת...

מה אתה מנסה לעשות?פילוני
להכניס עוד אנשים לקטגוריה שלך?
צרת רבים, נחמת שוטים...
לפחות הוא יודע שהוא לא לבדעינב
חוצמיזה, זה מגוחך. "צרת רבים"... מי ישמע!!!
אה.. יפה לך..ברוריה מהגוש
מה "אה?"?עינבאחרונה
וואו!חרדייה מעמנואל!

מדהים!

ממ"ש השגחה פרטית!!!!!!!!!

נכוןעינב
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך