למה הערוץ מתעסק בגל גדות?בינייש פתוח
גל גדות בתפקיד חדש: תגלם את קליאופטרה - חדשות בעולם
מי שמתעניין בה לא נמצא פה ולא יהיה ממילא
כי יש לה שם קצר .אנונימי (2)
זה לא ברור ?
כי הוא פחאריך וייס

מרגיש כאילו אתם יורקים לבאר שאתם שותים ממנהבן מערבא

(אישית. לא נכנס לאזורים האלה בכלל). 

כי? הרמת כתיבה של הערוץ אכן גרועהאריך וייס
רמת הכתבות ירודה, להביא כתבה בסגנון צפו חתול ים באילת ואז לשים פשוט סירטון של חתול ים זה לא רמה. וזה קורה המון, רמת תוכן ירודה ומאוד מצומצמת.

אז כן, הערוץ פח. וכן אנילא חושב שזה לירוק לבאר. הם מרוויחים מזה שאני פה
לעיתים אני מאוד אוהב את החשיבה והכתיבה החדים שלך...בינייש פתוח

אולי. אבל זאת לא דוגמא טובה.בן מערבא

אז למה אתה נכנס לזה ??בן מערבא

אני לא טוען שהביקורת שלכם לא מוצדקת !, אבל להנות מהשירותים שהאתר מציע ולקרוא לו פח יש בזה מימד של כפיות טובה. 

כי הוא כנראה צריך לספק את המגוון הרחב של הציבור שצורך אותותיק
שכידוע מורכב גם מכאלה וגם מכאלה וגם וגם..
ממש לא. אף אחד ממי שמתעניין בגדות לא פהבינייש פתוח

וגם לא יהיה ויעדיף מקור ולא חיקוי עלוב. זה רק מרגיז את מי שפה וזהו 

מאיפה אתה יודע מי גולש באתר!?יוני קדוש

יש לך הרשאת צפייה באנשים שנכנסים לאתר?!
אתה עובד בהנהלה שלו?!

הגיון פשוטבינייש פתוח

למה שיכנסו דווקא לפה? ומי שמעוניין במידע של מדור יחסים, יעדיף מקור ולא חיקוי...

חוץ מזה שכל החברים שלי שנכנסים לפה דוסים שלא מתעניינים בדוגמנית

אבל לא רק החברים שלך נכנסים לאתר... יש עוד כמה...יוני קדוש

אני מסכים איתך שמי שמחפש דברים כאלה יכנס בעיקר לאתרים אחרים
אבל יכול להיות מצב של מישהו, עם כיפה על הראש שנכנס גם לאתרים אחרים וגם לערוץ 7 וכשהוא נכנס לכאן הוא קורא את זה.

שוב- יש דברים שבאמת לא מתאימים ואתה יכול לכתוב עליהם למערכת האתר והם ישנו את זה על פי ראות עיניהם. מנסיון.
כבר קרה בעבר שהם שינו דברים אחרי שהערתי להם.

כי היא גל גדותsomeone
לאפוקי מגל גדה
זה תמיד מדהים אותיזה רק אני
לקראת הבחירות יש קריאות של "אחדות" ו"שותפות" בין "כל חלקי הציבור הדתי הלאומי" אבל בשאר הזמן יש עצבים כשערוץ 7 מפרסם כתבה לפלח מסוים בציבור.

אם מישהו מעוניין באחדות לפני הבחירות זה חייב לבוא לידי ביטוי גם בכתבות על גל גדות בשאר השנה.
אפשר גם לא לפרסם כתבות כאלו אבל אז לא לצפות לאיזו שותפות עילאית בבחירות.
זה ממש לא קשורבינייש פתוח

אין שום קשר בין תחומי עניין אישיים לבין פוליטיקה במיוחד כאשר אתר שמתאים את עצמו לקהל היעד שלו איננו בסכנת אחוז החסימה או צריך שזה יפגע ביכולת שלו לדרוש מראש הממשלה (דברים שלא מתפקידו) דברים שחשובים לציבור שלו (שכאן הכשרות בצה"ל או השבת או חתונה כדת ישראל שהם מענייני הפוליטקה הדתית דומים בהרבה מתחומי עניין כללים)

וזו הסיבה שאין באמת ציבור דתי לאומי.בורדו
אם הוא לא מוכן לעמוד ולהיות בטוח בערכים שלו, אז הוא לא באמת ציבור... כי הוא "מקבל את כולם" אז בוא ניתן לכל אחד את רשות הדיבור... לציבור צריכים להיות ערכים ו"חוקים" שמתאימים אותם וערוץ שלא משקף את הציבור שלו כנראה שהוא לא משקף ציבור. כי בעצם יוצא שהוא לא משקף אף אחד. אז או שהדת"ל יתפצלו או שהם יפסיקו לקרוא לעצמם ציבור.
ולפרסם כתבה על גל גדות זה אומר משהו. לא צריך לרצות את כולם צריך לחשוב במה אנחנו מאמינים ובמה לא.
משגע אותי כאילו יש ציבור כזה "דתי לייט". יש מישהו שהוא דתי חלקי מאידיאל? אולי נוח לו, אבל שיגדיר את עצמו מסורתי ולא ינסה להנמיך את הדת בגלל זה כי דתי צריך להיות כפוף למשהו. אולי נפסיק כבר לברוח מזה כי כל הדיבורים באויר על אחדות צריכים גם להתאים למציאות. ואולי דווקא מתוך עמדה של הבנה של כל אחד מי הוא, נוכל יותר להכיל ולתת מקום.
לסיכום- תחזירו את ההגדרות. לא בתור בני אדם, אבל בהחלט בתור ציבור.
הביקורת נכונה לדעתיזה רק אני
אף אני סבור שיש לחזק את התודעה הדתית בציבור הדת"ל ולהפסיק עם ההתפשרויות.
אבל כשמגיעים הבחירות ופתאום המפלגות הדתיות לאומיות מתפצלות לשלוש ולארבע מפלגות אני לא מופתע או מלין על כך.
ישנם כאלו המנסים לרקוד על שתי החתונות, לא לתת במה למוקדי ההתעניינות של פלח בציבור אך מאידך להתמרמר כשאין "אחדות" והמנדטים מתחלקים לחצי לשליש ולרביע.

ולכן אם ל"אחדות" פנינו עלינו לקבל את צורות החיים האחרות, ולפרסם כתבות בנושאי קולנוע וכדו' (אין בעיה הלכתית ישירה בכתבה הזו).

כמובן ניתן גם להגיד "לא", איננו רוצים באחדות הזו אם היא כוללת פרסום תכנים לא לנו, אך לא להתעצבן כשאין אחדות בבחירות.
הבחירות זה בדיוק התוצאה בשטחבורדו
של ה"אין ציבור". בסוף צריך הגדרות.
"לא לתת במה למוקדי ההתעניינות של פלח בציבור..." לכן אני חושבת שצריך להגדיר מהו הציבור? בשביל להיקרא ציבור צריך שלקבוצת אנשים יהיה משהו מוסכם וברור.
אולי בנושאי קולנוע ספציפית יש מקום כי באמת זה לא "אסור", אבל אם מדובר בפערים יותר גדולים באותו ציבור בסוף הילדים יוצאים מבולבלים ושואלים את עצמם, רגע במה אנחנו מאמינים? גם הוא דתי... אז אפשר להיות גם דתי שלא מקיים את כל המצוות... וזה שונה. כי ציבור ומי שמוביל אותו צריך להביע אמירה בנורמה שלו. ואצלנו זה יותר מדי פתוח.
הדת"ל הוא לא ציבוראריך וייס
כמו שחילונים הם לא ציבור.

ציבור זה קבוצת אנשים מגודרים שדואגים אך ורק לעצמם במסווה אידיאלי. זהו ציבור
נכון שגם חילונים הם לא ציבורבורדו
אבל למה ציבור הוא רק מי שדואג לעצמו? הוא צריך לדאוג גם לעצמו (לדוגמא בכנסת) אבל הוא חי בתוך עם והוא חלק ממנו, רק מתוך הכרה ברורה מי הוא, מהן אמונותיו. וזה בריא מאוד.
לא מסכים.someone
הציבור הדתי לייט ממש לא "דתי חלקי". בטח ובטח שצפיה בסרטים לא הופכת אותו לכזה...
יש רבנים (שאמנם חלק פה יפקפקו ברבניותם, אבל האל, בחכמתו, לא החליט לשים אותם אחראים על הדת ולהחליט מי שייך אליה ומי ראוי להיקרא רב ) שמתירים צפייה בסרטים, ובינינו רוב הציבור הדוס גם נופל בזה לפעמים...
אין שום הנמכה של הדת, פשוט מאוד הדת נשארת גבוה והם לפעמים עולים לפעמים יורדים למקום שאיננו חלק מהדת אך (לשיטתם ) גם אינו איסור.
הבדלי גישות יש גם בציבור החרדי, לא הופך אותם ל'לא ציבור'
גם אם הערוץ ישקף לצורך העניין את הציבור החרד"ל עדיין לא יהיה אפשר לדברייך לומר שהם משקפים מישהו כי מה שזה מסכים השני לא מסכים ולהפך. כדי לשקף מישהו הדבר היחיד ש7 יוכלו לעשות זה להביא שיחות של הרב זלמן. (כתבתי הרב זלמן כי... אבל הרעיון הוא בן אדם אחד ויחיד )
מה שכן אפשר לטעון, זה שעדיין שייך שלכל "תת ציבור" יהיה מקום שלו בתוך הציבור. ולכן אקסיומת הכותב שצריך שיהיה אתר אחד לכל הציבור אינה נכונה.
אבל לא ברור לי למה פותח השרשור החליט שערוץ 7 שייך לתת ציבור שלו שהוא מחלק ביקורות...
לא דיברתי על הדת ברמה האישיתבורדו
דיברתי על כיוון של ציבור. ברגע שהוא מצהיר דברים שנוגדים את סיבת היווסדו הוא מתפרק. פשוט מאוד.
למה נוגדים את סיבת היווסדו?someone
הם קמו על זה שיש דת וחובות דתיות, שאינם סותרים את חיי הפנאי
ערכתיבורדו
..בורדו
כתבתי בתגובה שלי למעלה "וערוץ שלא משקף את הציבור שלו כנראה שהוא לא משקף ציבור"... כי אם יש מליון תת זרמים (ולא דיברתי על אנשים אישית וחילוקי דעות טריוויאלים אלא ממש על זרמים ששונים משמעותית) אז הוא באמת לא יכול לשקף את כולם. ואז יהיו מלא ערוצים (מאותו סוג רק שונים בקהל היעד), מלא מפלגות ומלא מוסדות לימוד... ואין ציבור. באותו מידה אתה יכול לקרוא לכולם "יהודים" וזהו. ובגלל זה הציבור אפילו לא הצביע למפלגות "מהציבור". הוא מצא את עצמו במפלגות אחרות.
ואני אמרתיsomeone
שאין כזה דבר לשקף ציבור.
יש קהל יעד, והוא יכול להיות רחב...
לא הבנתי, אם ערוץ 7 יהיה שייך רק לתת מגזר מסוים אז לא יהיו ''מלא ערוצים מלא מפלגות ומלא מוסדות לימוד''?
כמעט בטוח, שמי שהצביע ליכוד לא עשה את כי יש כתבה על גל גדות בערוץ 7...
בדיוק, כי אין ציבור אז אין את מי לשקףבורדו
ערוץ יכול להגדיר את עצמי ככללי, לא אכפת לי, אבל הוא עדיין צריך להגדיר את קהל היעד שלו כדי שיהיה ברור מה רוצים לפרסם.

הערוץ בפירוש נועד לדתי לאומי ולכן הוא צריך להתאים את עצמו. הבעיה שיש יותר מדי הגדרות ל"דתי לאומי" כי כל אחד יכול להגדיר פה את עצמו.
בקיצור זה מתחיל גם מבפנים וגם מבחוץ- מבפנים שהציבור מגוון מאוד ובעצם לא ברור לו מה מאחד אותו, ומבחוץ שממשיכים לשדר את אותו בלבול ולשים את הכל באותו מקום למרות שיש גישות כ"כ שונות.
אם הערוץ דתילוני/פח מה זה אומר על מי שגולש בו?תיק
דווקא הערוץ ממש לאבורדו
הוא הכל, הוא לא כלוםבורדו
השאלה למי שטוען שכן.תיק
עבר עריכה על ידי תיק בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"א 18:38
מי שתוכן מסויים לא מתאים לו פשוט יכול לדלג או לחפש מקום אחר לגלוש בו.
ציבור מורכב מכל מיני סוגי אנשים וזה תמיד היה נכון.
כל אחד הוא מה ומי שהוא כי כנראה הוא חושב שזה מי שהוא..
נראה לי לא מתאים לחלק ציונים מי יותר ומי פחות דתי
כל אחד יתרכז בתיקון עצמי אם משהו לא נכון/לא מתאים/עקום לדעתו.
לגיטימי שאחד יתרכז בעיניינים מסויימים ואחר בדברים אחרים,
הקטע הזה של לחלק ציונים מי יותר דתי ומי פחות נראה לי לא נכון וחוטא לאמת.
אחד יכול להיראות הכי פתוח לעולם הרחב אבל הרבה יותר צדיק ומתוקן ממי שנראה שמרן ןקפדן. האדם יראה לעיניים וה' ללבב.
מאז ומתמיד עמ"י היה מורכב מכל מיני אנשים בתוכם יותר דוסים פחות דוסים, יותר חפיפניקים ופחות חפיפניקים.
ערוץ תקשורת זה לא מסגרת חינוכית ללימוד ערכים.
אני לא מצפה שכולם יהיו אותו דברבורדו
אין בעיה שכל אחד יעשה מה שהוא בוחר ברמה האישית, אבל צריך להיות ברור מה השאיפה. שאיפה מורה על דרך. דרך שמתכוונים לצעוד בה. לאורה. ברגע שלכל אחד יש שאיפה שונה זה לא ברור מה עמוד התאורה בדרך, מהם הערכים שמהווים אותה.
אם אין בעיה הלכתית אז אני מסכימה איתך אבל אני לא רב שיגיד מה אסור ומה מותר. ולכן אני חושבת שהערכים של הדת"ל צריכים להיות דעת תורה ולא שום גורם אחר! לא מה עוד בן אדם שלובש כיפה סרוגה אומר! וזה לא משנה אם היא גדולה או קטנה. אם יש לנו דרך, יש לנו ציבור, יש לנו כוח, אנחנו יודעים מי אנחנו. אם אין- שלא יהיו תלונות על עזיבת המגזר.
נשמע שאת לא באמת מקבלת את זה שיש מגווןתיק
דעות בתוך המגזר..
גם אם לא מסכימים צריך להכיר בזה שכל אחד שם דגש על דברים אחרים.
לא יודעת מה איתך, אני לא מצפה ליותר מדי מערוץ תקשורת.

את בעצם חושבת שהגבולות צריכים להיות כמו בעולם החרדי?
גם שם יש מחלוקות ואין דעת תורה אחת, כל תת מגזר עם הדעת תורה שלו, ההתנגשויות בין הדעות השונות לא מפריעות להם עד כדי "איום" לעזוב את המגזר.

דעתי שכל אחד צריך לעשות מה שאמיתי בעיניו.
(לא הבנתי מה העניין של "לא מה עוד אדם עם כיפה סרוגה אומר", נשמע מזלזל משהו. יש תורה למי שלמד תורה בין אם על ראש כיפה סרוגה או שחורה ולמי שלא למד- אין תורה, בין אם על ראשו כיפה שחורה או סרוגה).
לא את לוקחת את זה לכיוון אחר ממה שהתכוונתיבורדו
אני כן חושבת שיכול להיות מגוון, אבל מושתת על בסיס.
אני באמת לא מבינה מה לא ברור במה שכתבתי... אני פשוט חושבת שזה הכרחי גבולות.
ומי אמר אמר שזה לא חלק מהבסיס?someone
את פשוט מחליטה שהבסיס הוא מה שאת חושבת והמגוון זה ההבדל בין איך שאת קמה ביום ראשון לאיך שאת קמה ביום שני...
למה את חושבת שהספקטרום צריך לנוע בין הרב קלנר לרב טאו, ולא ביניהם לרב סתיו?
כי צריך שיהיה מכנה משותף משמעותיבורדו
ובאמת אני מאמינה שבציבור שמאמין במשהו מסויים ההבדלים צריכים להיות הרבה יותר מינוריים.
אבל שוב, ההכללה של של האנשים שנקראים דת''ל היא אפשרית, זה לא שאין שום בסיס, הוא פשוט מאוד מאוד מאוד רחב, והתוצאה ניכרת בשטח.
אם לדעתכם לא דרוש פה שינוי זה מאוד מוזר לי. ברור לי שהגיבוש של המגזר יתאפשר לא רק ע"י כבוד (כמו כל גיבוש) אלא על ידי הבהרת הגבולות והאמונות שלנו. ע"י בחינת הערכים והזדהות איתם. לא באה לדבר על אנשים ספציפיים או מקרים, רק להציג את התופעה. כי פשוט חבל... אנחנו יכולים להיות הרבה יותר גדולים.

ובנוגע למגוון דעות- יש דעות שהן בחינת שבעים פנים לתורה ויש דעות שהן בחינת טוב מול רע. נק' למחשבה.
הסכמה על מחויבות להלכהsomeone
היא מכנה משותף מאוד משמעותי.
אמנם יש מחלוקות אם דבר כזה או אחר מותר או אסור, אבל עצם המחויבות היא פשוטה.
הלאה- "ברור לי שהגיבוש של המגזר יתאפשר לא רק ע"י כבוד (כמו כל גיבוש) אלא על ידי הבהרת הגבולות והאמונות שלנו" - לצמצם את הציבור ולחתוך כל מי שלא כבר מגובש איתך, לא ייצור שום גיבוש, מי שמגובש איתך כבר מגובש, ומי שלא- זרקת. אדרבה, את מעט הקשר שיש עם הלייט את רוצה לנתק. זו גישה חרדית עכורה שאומרת שכל מי שלא מ"אנ"ש" לא מעניין אותי אפילו קצת. איך החיתוך הזה יעשה אותנו יותר גדולים, זה בכלל נשגב מבינתי. ואם כבר דיברת על פוליטיקה ומפלגות, עדיף בהרבה שילכו לפח 5000 קולות של הר המורניקים ממורמרים ולא להעיף את כל גב"ש על 40000 תושביה, ועוד הרבה מקומות לייטים (רעננה וכד')
שום בחורה צעירה, לא משנה כמה היא חושבת שהיא יודעת, ממש לא תקבע אם רב כזה או אחר נמצא מחוץ ל70 פנים. קצת ענווה.
הלואי שמחוייבות להלכה הייתה המכנה המשותף... אין הסכמה פה.בורדו
את האמת שאת הדברים האלה (שהדת"ל לא נחשבים ציבור) שמעתי שאמר אותם רב מוכר בציבור הדת"ל לפני כשנה בתקופת הבחירות... השאר מסקנות שלי פחות או יותר ואני חושבת שזה לא לזרוק לפח אלא זה לחזק אותנו מבפנים
למה- כי אנחנו בהתקדמות כל הזמן וצריך שנדע לאן אנחנו מתקדמים, צריך זהות
"את מעט הקשר שיש עם הלייט" אם כבר את מעט הקשר שיש עם החרד"לים כי הלייט הם הרוב...
אני חושבת שצריך הנהגה! כן למה לא ללמוד מהחרדים גם את הדברים הטובים ואיך כולם מתאחדים ומקשיבים לרבנים כשצריך, למה להגיד שזאת גישה עכורה? הגישה הזאת בריאה לדעתי.
אני יודע בדיוקsomeone
מאיזה זרם רבני זה הגיע, אכן זרם שמזמן התנתק מהציבור והחליט להיות חרדי... (למרבה הפלא, אפילו אמירות אנטי ציוניות אנחנו כבר שומעים מהם... )
הגישה החרדית להוציא מהמחנה את כל מי שלא מאנ"ש היא מאוד עכורה. היא כבר נוסתה ע"י חלק מגדולי אשכנז בדורות קדומים, והביאה לנו את ההשכלה ועוד הרבה רעות חולות. (לכן אצל הספרדים, למרות שהגיעה ההשכלה אליאנס וכו' כולם עדיין נשארו מחוברים והדברים ידועים )
לא זו היתה דרכו של הרב שהיה עושה מאמצים רבים לקרב את הקיבוצים, ואפילו שיהיה רק קשר.
לא יודע איך את קוראת את הויכוח, אבל אני בצד שמנסה לאחד את כולם, למרות השוני.
אתה יודע מה, תציע פתרוןבורדו
פיתרון? למה?someone
לגיבוש?someone
פשוט מאוד. כשמנסים לשים דגש בשיח על כל הדברים הרעים בחברה, דבר טוב לא יצא מזה,ברור שיהיו פילוגים (ע"ע חזון ). צריכים לרומם את השיח לדבר על הדברים החשובים והמוסכמים. קיבוץ גלויות, התיישבות, השבת המשפט העברי, ולתת מקום לכל אחד בחברה הדתית, גם אם אני לא כ"כ מסכים איתו. כל הצעקות למיניהם מזמן לא מאיימות על אף אחד, "אנן בחביבותא תליא מילתא" רק שיח של קירוב ואהבה למרות השוני. ומציאת המחבר ולא המפלג.
סיוג קטן: לא אומר שאי אפשר לצעוק על רעות חולות בחברה, במיוחד דברים שנוגדים מפורש את התורה. אבל לא להפוך את זה למרכז השיח הציבורי. ואם אדם זה או אחר רואה סרטים, זה באמת לא סיבה לפרק את החבילה...
לא יודעת איך אתה מוריד את זה למטה אבלבורדו
כל זה נשמע מילים יפות אבל בתכלס איך אתה יכול ביומיום להתנהל? באיזה בית ספר תשים את הילדים שלך? איזו תרבות תצרוך?
אנחנו חיים בחברה והיא משפיעה עלינו וזה התפקיד של ציבור... בנקודה כלשהי נצטרך לבחור איפה אנחנו
זה מוביל לשאלה אחרת לגמרי שהיא איך להיות ציבור שלא מנותק מהכלל וזה באמת חשוב, אבל אי אפשר טכנית לבטל את העניין של ציבור... כך אני מבינה את זה
מי שבטוח בדרך החיים שלוsomeone
לא מפחד להיות עם אנשים קצת שונים ממנו.
אני אמנם אשלח את הילד לת"ת בעז"ה, אבל אני ממש לא אוהב את מבחני הקבלה המדוקדקים שיש שם, הסיבה שאני אשלח אותו היא בגלל מערכת השעות שמקדישה הרבה יותר זמן לקודש. (אם את מכירה את הספר "דתי נורמלי" של אורי אורבך ז"ל יש פרק מדהים על הנושא שם... )
אע"פ כן אני לא פוסל מי שמחליט להתבדל בקטע הזה של חינוך (לא שזה משנה לדעתי, מה שיקבע זה מה הוא קיבל מההורים, אבל אם זה גורם להם תחושה של ביטחון... שוין. ואל תקשי עלי מהרמב"ם שאומר שצריך להתרחק מחברה רעה, כי לא קשה ואין לי כח להרחיב... )
זה שאני מקבל אנשים צורכי תרבות, לא אומר שגם אני צריך לצרוך אותה או להנחיל אותה לילדי.
אני טוחן מים בקטע הזה, אבל שוב הגישה של הבדלנות והזריקה מהמחנה יצרה רק רע בעולם.
אני מסכימה איתך אבל צריך להיות בשביל זה אדם גדולבורדו
שבטוח בעצמו ובדרך החיים שלו (וגם אדם כזה צריך לברור את השכנים הקרובים שלו והחברים שהוא מושפע מהם) צריך שהעיקר יהיה הקודש ולא שבכלל לא תהיה חבר של אנשים שהם לא שומרים. אבל זה אחרי שהגעת לזה והתחנכת ככה... אם היית מתחנך בחברה מבולבלת היית יוצא מבולבל...
יצא לי לקרוא קצת מהספר אבל לא את כולו ממש בעז"ה בלי נדר כשיגמר הסגר אקח אותו מהספריה להשלים ת'חסך
שאלה טובה אבל לא בהכרח זה קשוראושפיזין מהירח
כי את בוחרת מה מעניין אותך אף אחד לא קורא הכל זה גם בלתי אפשרי
26 תגובות לשירשור שלך מאתמול!אורה2x
לא קראתי הכל אבל נראה שהיא אכן מעניינת את הציבור פה..
ומי יודע כמה כניסות יש להודעה שלך של אנשים שנכנסו בעקבות הכותרת ולא הגיבו, אבל התעניינו.
מי זאת?rivki
את שואלת מי זאת גל גדות?בינייש פתוח
כי זאת דוגמנית מאוד מפורסמת בעולם וזה מפתיע שאת שואלת
חח הכול מפתיע אותךsimple man

מפתיע אותך שהערוץ מדבר על גל גדות כי אין אף אחד בערוץ שמעניין אותו לדעת מי זה גל גדול

מפתיע אותך שמישהו בערוץ לא יודע מי זה גל גדות כי כולם מכירים אותה

פשוטבינייש פתוח

אנחנו צורכים תוכן גם מחוץ לערוץ. לא כל מקום הוא ערוץ 7 פלח מאוד ספציפי נכנס אליו

או קיי, שמעתי את השם שלהrivki
וידעתי שהיא מישהי מפורסמת. חשבתי שהיא שחקנית או משהו.
אני קוראת הרבה מחוץ לערוץ שבע.
פשוט התחום הזה לא כ'כ מעניין אותי.
בחיים לא חלמתי שזה יקרה! אני מעדיף בהרבה את ynet על ערוץ 7בינייש פתוח
החלטתי סופית. בynet יש כתבות גרועות בהרבה מהתפקיד שתגלם גל גדות בסרט הבא, אבל הם רק במדור יחסים ומי שלא יורד עד למטה לא יגיע לשם. הערוץ ממלכתי יותר ממה שynet שמאלני, ועם הזמן בעקבות מחאות בפייסבוק והתחזקות ערוצים אלטרנטיביים שמספרים מה שהערוצים הרגילים מסתירים, הם פחות ופחות מסתירים דברים בלית ברירה ויותר מראים את הצד השני.
בערוץ 7 כתבו שגילת בנט תתרום כסף לחיילים ורק מי שנכנס ראה שזו יוזמה של בן גביר אחרי שהפסידה לו במשפט. דברים כאלה כבר לא קורים מהצד השמאלני בערוצי תקשורת כמו ynet
ממליץ לכולם כמוני לשים קישור בדף הבית ישירות לפורום ולדלג על האתר עצמו
ynet?מבשר שלום
הייתי מעדיף אתר שלפחות מכריז על עצמו כדתי.
סרוגים, כיפה - ולא אתר כזה פרוץ
בבקשה, תקים אחד טוב וגם אני יקרא אותואריך וייס
כרגע אין. מה לעשות, העיתונות הישראלית גרועה. אז למה שיבואו הדתיים לאומיים ויקימו עיתונאות טובה?

מסכים איתך.מבשר שלוםאחרונה
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אני לא חושב שזה מגיע מתוך תפיסה אלא מסיבות אחרותנוגע, לא נוגע
אני גם לא יודע אם הנוצרים עצמם שאתה מדבר עליהם הם כאלה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך