בנט הצביע בעד לפיד לראשות הממשלה ועשה את הגדולה בטעויתיו הפואיתן גיל
לדעתי זה לא ישנה כלום.ספק
הוא יפול בסקרים מוקדם יותראיתן גיל
כי תומכיו החדשים מימין אינם מטומטמים. חבירתו בפועל למחנה השמאל בהצבעת אי אמון יוצרת מצג לכאורי שהוא שייך לשם לכל דבר ועניין. מנגד יציג הליכוד לראיה את הסכם השלום שנחתם עם האמירויות ולפיו אין ויתור על ריבונות, אין הסכמה למדינה פלשתינית, ואין הקפאת בניה דהיינו ימין מלא מלא זה לא בנט. גם בתוך המגזר הציוני דתי בנט החלילן מהמלין הוא דתי לייט, שמאל לייט, ואמינותו מפוקפקת.
הוא היה צריך להצביע נגד?הי :)
הליכוד בונה על זה שהעם מטומטם.
אם ביבי היה מתעלה מעל העניינים האישיים שלו הוא היה מבין שטוב לו שבנט יקח קולות מהשמאל כדי להקים ממשלה ימנית..
הבוטים שלו כתבו שעדיף להצביע לכל מפלגה אחרת העיקר לא בנט כי בנט הוא הדמון.
איך כולם מתגייסים כדי לשרת את העניינים האישיים של ביבי כשברור שזה רע לגוש הימין?
אני יודעת שאני תמימה מדי ועדיין.
היה צריך להעדר מההצבעה. זהואיתן גיל
ולחשוב על הבחירות הבאות שיהיו מתי שהוא בעוד חצי שנה או שנתיים... אין סרט כזה שיהיו לו 35 מנדטים, ולליכוד- 10, לכן מעצם החרפת היחסים העכורים ממילא, רואים שלשיטתו ממשלת שמאל מרכז נמצאת אצלו בעדיפות.
ממשלת שמאל לא נמצאת אצלו בעדיפותהי :)
החרפת היחסים טובה לבנט כדי למשוך עוד שמאלנים.
אתה יודע שזאת לא הפעם הראשונה ולא האחרונה, נכון?מרדכי
אתה גם יודע שאם מדובר בהצעת אי אימון שמגישה ימינה אז מרץ מצביע בעד ממשלה בראשות נפתלי בנט, נכון?
השאלה היא מדוע עמית סגל החליט לעשות מזה סיפור ולהוציא על זה פוש דווקא אתמול?
אגב, אין ספק שהליכוד יעשו מזה מטעמים וגם החרדים מנסים להצטרף לחגיגה. אבל אני חושש שזה יהיה הקמפיין שלימינה יהיה הכי קל להפריך, עוד יותר מהקמפיין שיגאל עמיר קורא להצביע לבית היהודי.
המהומה בציבור החרדי בגלל שהזכירה את ברית האחים בין לפיד לבנטאיתן גיל
ובתוך כל ההמולה הזו צריך לברר איפה ממקמת את עצמה ימינה מבחינת ימין ושמאל שהרי אין התכנות לממשלת ימין ללא הליכוד בין אם נתניהו יעמוד בראשה ובין אם בנט. בנסיבות אלה אף אחד לא יכול להבין את המהלך של ימינה לשים אצבע בעין לליכוד.
בסבירות גבוהה עלו יחסי ליכוד ימינה על מסלול התרסקות ולכן הממשלה הבאה תהיה ימין מרכז שמאל ממה נפשך.
לגבי הקמפיינים, הליכוד ישאף להוריד את ימינה למספר מנדטים שיחייב אותה להעזר במשותפת כדי להרכיב ממשלה.
ועוד משהו לסיום, דוקטרינת הגוש הגדול עברה מן העולם, ועכשו בפירוש המאבק הוא על המפלגה הגדולה יותר.
ומרצ הצביעו בעד אי האמון של ימינהסי שארפ
וסמוטריץ תמך בהצעת אי האמון של מרצ, אז מרצ תומכים בבנט לראשות הממשלה?
לא, כל האופוזיציה פשוט הצביעה אי אמון נגד הממשלה.
אגב גם נתניהו תמך בהצעות אי אמון של הערבים כשהיה באופוזיציה.
מה שמצחיק שכבר כמה חודשים שיש הצעות אי אמון מהאופוזיציה וכל פעם ימינה תומכת בהם ורק עכשיו עשו מזה ספין.
מה שמעניין הוא שיוצר הספין זה לא אחר מעמית סגלמרדכי
בס"ד
מאז אתמול אני מנסה להבין מדוע
בלפורסי שארפ
עמית סגל לא יפגע בימינה בשביל נתניהו. זה קצת יותר מידי...מרדכי
מיזם משותף לבנט ולפיד יחשב תמיד לסדין אדום.איתן גיל
בפעם השתים עשרה! (למי שמענינות אותו העובדותהסטורי
https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=660699&forum=scoops1
כלומר, במסגרת 'חוקי המשילות' המקושקשים של ליברמן, הוא הכריח את הקואליציה לקבוע שהצעת 'אי אמון' חייבת לכלול מועמד אחר להקים ממשלה. כביכול כדי למנוע מצב שממשלה נופלת ואין ממשלה אחרת. זה קשקוש כי מעולם לא היה מצב כזה במדינת ישראל.
ממילא, כל הצעת אי אמון - כוללת 'מועמד' לראשות הממשלה. תמיד אופוזיציה תומכת בהם. בנט 'תמך' בלפיד - כמו שלפיד 'תמך' בבנט ושניהם 'תמכו' בניצן הורביץ וכו'.
הספין של הליכוד כזה מגוכך.
כשבנט לא עושה שיעורי ביתאיתן גיל
כך וכך, בעלי דעה במגזר שואלים ובצדק איזו קואליציה תקום לכשיוודעו תוצאות הבחירות הבאות. ברקע הקרע המעמיק בין ימינה לליכוד נראה ששתיהן לא ישבו עוד באותה קואליציה מה שאומר שהקואליציה הבאה תהיה ימנית כמו זו הנוכחית, כלומר בטוח לא תהיה ימנית. הפרחים לבנט כמובן
הפרחים לנתניהו שזורק את שותפיו הטבעיים בקביעותהסטורי
השאלה האם בהצבעה הצהרתית עדיף להצביע כך או כך - היא חילוקי דעות מאוד מינוריים. הרבה יותר מינוריים מחילוקי הדעות בליכוד, האם אחרי כל הצעקות נגד מערכת המשפט, צריך לברוח כמו גנבים מההצעות להקים וועדת בדיקה פרלמנטרית לבעיה שהם עצמם עושים ממנה כותרות כל הזמן...
נ.ב.
לא שזה סוד, שיש פערים בין בנט לסמוטריץ', כמו שיש בין אריאל קלנר לששא-ביטון, או בין אייכלר למקלב.
אתה חוזר על המנטרהאיתן גיל
במשך ימים, הוא אפילו לא התקשר לבנטהסטורי
אלא שיחימוביץ' לא הסכימה לשבת איתו בשום אופן ולפיד שלא רצה להאלץ לשבת עם החרדים, הסכים להצעה של בנט, זאת שהחרדים דחו קודם.
וכמובן, לא שכחנו ש*כל מערכת בחירות* את עיקר המאמצים הוא מרכז בלהקטין את בנט. אם עשרה אחוז ממה שהשקיע נגד בנט בסבב א', הוא היה משקיע בבורחים לכח"ל - היתה ממשלת ימין יציבה כבר בסבב א'.
אתה מתפרנס לא רע מהשקרים של בנטאיתן גיל
בעניין שנאת חרדים ובן גביר שב- DNA שלו, הוא שם את לפיד בכיס הקטן.
בנט פנה לחרדים לפני שפנה ללפיד - הם סירבו להתחייבהסטוריאחרונה
ולמי שבאמת מעניינות אותו העובדותהסטורי
למשל, נתניהו מתגאה בהיותו ראש הממשלה שבנה את הר חומה. הוא רק לא מזכיר, שממשלת רבין קידמה את בניית הר חומה. לערבים (שבד"כ תמכו בממשלה הזאת מבחוץ) זה היה מוגזם והם הגישו הצעת אי אמון. לרבין היה ברור שהימין לא יתמוך בהצעת אי אמון כזאת ('אי אמון בגלל שממשלת הכיבוש בונה שכונה יהודית בירושלים'!) ולכן המשיך בהליכים. אלא שביום הדיון התברר לו שהאופוזיציה מימין הולכת לתמוך, מה שאומר שהממשלה תיפול (אופוזיציה + 5 ערבים).
כל הנסיונות לשכנע את נתניהו שלא יתמוך, נפלו על אוזניים ערלות וברגע האחרון רבין התקפל - ובניית הר חומה נדחתה בשנתיים. הערבים משכו את אי האמון, ממשלת אוסלו המשיכה לדהור והבניה בירושלים הוקפאה.
אפשר לטעון שצריך לעשות שיקולים ערכיים גם בהצעות אי אמון, אפשר גם לטעון שזה תפקידה של אופוזיציה באשר היא. אבל הצביעות והסטנדרט הכפול של רה"מ ומדברריו זועקת לשמים.
העובדות הן שלבנט יש אגו בגודל אוקיאנוסאיתן גיל
כמו שכתבתי קודם הקרע בין שני הניצים ככל הנראה בלתי ניתן לאיחוי, ולכן הממשלה הבאה לא תהיה ימין ממה נפשך, או שבנט יצטרף ללפיד ומרץ, או אולי שוב הליכוד עם חיזוקים משמאל.
אני נהנה כל פעם מחדש לקרוא מתוך מסכת טעויותיו של נתניהו, ואפשר להוסיף עוד כהנה וכהנה, אך בסופו של יום מסתבר שהוא שומר לא רע על יו''ש. בהסכם עם האמירויות היו ניסיונות להכניס בדלת האחורית מדינה פלשתינית, ביטול ריבונות, הקפאת בניה, והר הבית. נתניהו לא נכנע, וההסכם נחתם.
ומנגד בנט פקה פקה, אחרי רב מכר על קורונה, אולי יכתוב ספר איך מביאים לנו עוד יידישקייט.
אולי תגיב עניינית למה שכתבתי?!הסטורי
התגובה לא אליךאיתן גיל
כשלוחצים על הנקודה האדומה, רואים למי התגובההסטורי
היא נכתבה במקום לא נכון, ולא מצליח לי למחוקאיתן גיל
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאראחרונה
לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.
גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.
גם אצל הכנענים היה איוב.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר
להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.
-למה אוהד מכבי?
-התקבלת
בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
מה פתאוםזיויק
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.
בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים. איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?
מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?
אני לצערי לא מכיר.
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
אידיוט.ימח שם עראפת
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה
כי נראה שלא.
מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.
אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי
לגופם של דברים:
א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.
אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.
ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.
ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.
ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.
ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.
ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.
את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).
שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה
גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.
ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.
אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות.