מכינה פשוט את הבצק הרגיל של החלות -מתכון סטנדרטי כזה...
קילו קמח
מים לפי הצורך
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
3 כפות סוכר (בשבת- מכפילה ל 6)
חצי כוס שמן בסוף
אני שמה שמן זית בקטע בריא אבל אפשר שמן בסיסי רגיל, ככה הייתי שמה מלא זמן עד שהתחזקתי בבריאות..
לשה הרבה.. עד שנהיה חלק וכיפי וגמיש
ואז מכינה מאותו בצק משהו. משהו משתנה במלא ווריאציות-
לחמניות רגילות
לחמניות עם שוקולד לקטנים (קובית מריר בתוכו)
לחמניות עם שומשום/זעתר/גרעינים
לחמניות שום (מאוד אוהבים אצלנו! מברישה מעל תערובת של שמן זית שיני שום מגוררות, כפית עשבי תיבול יבשים בזרימה, לרוב טימין ובזיליקום)
'פיתה' - במחבת על אש גבוהה, בדכ כשאין זמן לאפייה ואני רוצה הרגע.. טעים ממש רק חיסרון הקטע המטוגן בזה.
בייגלך (טובלת קודם את הטבעת/צורת בייגלה כשאני משקיעה במים רותחים עם 2 כפות סילאן ולפעמים גם סודה לשתיה, חצי דקה טובלת שם, ומעבירה עם כף מחוררת כזאת לתנור, מלא שומשום ולתנור על 200)
לאחרונה הכנתי מתכון מעולה של פוקאצה - אבל השקעה... לפעם ב... אבל יצא מעולה.
פוקצ'ה של מסעדות - הכי טובה שתכינו - קרוטית - Krutitמגוונת בסוגי קמחים - לבן מלא חציחצי וכוסמין לפי המצב רוח והמלאי.
לרוב מכינה בלילה, שמה במקרר את הבצק מכוסה במגבת
ולמחרת את המאפה עצמו..
זה בגדול