היי
הבן שלי בן שנתיים. עד לפני חודשיים בערך היתי מניחה אותו במיטה אחרי שאומרים לילה טוב וכל הטקס והיה הולך לישון עד הבוקר.
לפני חודש וחצי בערך גמלנו אותו מבקבוק תמ"ל לפני השינה כי כבר לא היה צורך ובדיוק גם נגמר הגן ויצא לחופשת קיץ , אז הנחתי שבגלל זה כבר לא נרדם לבד והיתי מרדימה בכורסא כמו תינוק קטן או בעגלה. כנראה אשמתי שוויתרתי כי פשוט לא היה לי כוחות יותר להרדמות של שעה וחצי כל ערב. גם בצהריים נרדם רק עליי.
בנתיים קנינו לו מיטת מעבר כי הוא עדין במיטת תינוק אבל לוקח מלא זמן עד שהיא תגיע לצערי. הזזנו את שעה השינה ל19:50 וגם שנות הצהריים שלו התקצרו והוקדמו. מקפידים על סדר יום גם בסגר .
לאט לאט זה החמיר , ואז התחיל גן חדש ושוב נהיה סגר וכל השינויים האלו לא עזרו. הוא פשוט מסרב להרדם לבד ואם אני מניחה אותו במיטה בלי להרדים צורח ביי ביי אמא ובוכה ולא מפסיק. כלום לא עוזר. לא חיבוק לא מים. כנראה גם חרדת נטישה מעורבת בכל זה.
אנחנו מסבירים לו מאה פעם אני ובעלי שאנחנו פה ולא הולכים ואם יקרא לנו בלילה אנחנו נבוא. ושצריך לישון ושהוא מסוגל להרדם לבד ואנחנו סומכים עליו. עדין צורח ביי ביי אמא ביי בבכי .
מעולם לא נתתי לו לבכות עד שירדם כי אני לא מאמינה בזה אבל די כבר אין יותר כוחות ושקלתי לעשות את זה . הותשנו. לא מסוגלת יותר לעבור את זה כל ערב.
מה אפשר לעשות ? האם מעבר למיטת גדולים יכולה לעזור ? נראה שלא נוח לו יותר להיות כלוא במיטת תינוק.
תודה ותבורכו על כל עצה