פורום בישול ומתכונים
בהנהלת: ט'
מכתב פתיחה
ילדים וילדות , יום רביעי היום.. מה בתפריט?ברוקולי
רביעי*אשתו של בעלי*
פתיתים
קציצות בטטה
מרק כתום
קציצות בטטה
מרק כתום
לשבת התכוונתי
ברוקולי
אה..אופס..*אשתו של בעלי*
עוד מוקדם לי לתכנן...
מה זה קציצות בטטה?יעל מהדרום
לתוך העיסה של הבשר הטחון*אשתו של בעלי*
והתבלינים,מוסיפים בטטה מבושלת
תודהיעל מהדרום
כבר רביעי?חיים של
כנראה שיהיו רוגעלך🙈🙈🙈
ועוגת שוקולד שראיתי היום באתר של ניקי
פסטו
ועוגת שוקולד שראיתי היום באתר של ניקי
פסטו
הכנתי בטטה עם סלט חי ושיסתדרו.רויטל.
ככהבימבה אדומה
חלות
מטבוחה, חצילים, סלק, סלט פלפלים
דג מרוקאי
דג סול לבוקר של אפרת ממתכונין ב10 דק
פרגית עם בצל ועגבניות של חן ואלון
תבשיל חומוס
תבשיל מאש וירקות
מג'דרה
קציצות/עוף נראה מה יהיה זול בסופר
ירקות בתנור (ברוקולי וכרובית ועוד כמה ירקות של ניקי)
מטבוחה, חצילים, סלק, סלט פלפלים
דג מרוקאי
דג סול לבוקר של אפרת ממתכונין ב10 דק
פרגית עם בצל ועגבניות של חן ואלון
תבשיל חומוס
תבשיל מאש וירקות
מג'דרה
קציצות/עוף נראה מה יהיה זול בסופר
ירקות בתנור (ברוקולי וכרובית ועוד כמה ירקות של ניקי)
מה זה תבשיל חומוס? 😏כמה טוב שבאת
מתכון של סבתא שלי
בימבה אדומה
מרככים חומוס (אחרי השריה במים ללילה) עם מים וטיפה סודה לשתיה על האש
אחרי הריכוך שמים בקערה מתחת לזרם מים בכיור ועושים מסאז' לחומוס תוכדי שהמים זורמים וככה כל הקליפות יוצאות... כשהחומוס נקיים מחזירים לסיר על אש נמוכה עם מים קצת מלח וכורכום וכמה שיני שום. מבשלים עד לריכוך מלא ושהמים קצת מתאדים מוסיפים שמן ופפריקה. עוד קצת בישול וזהו.. זה רך וטעים ויש מין רוטב...
אחרי הריכוך שמים בקערה מתחת לזרם מים בכיור ועושים מסאז' לחומוס תוכדי שהמים זורמים וככה כל הקליפות יוצאות... כשהחומוס נקיים מחזירים לסיר על אש נמוכה עם מים קצת מלח וכורכום וכמה שיני שום. מבשלים עד לריכוך מלא ושהמים קצת מתאדים מוסיפים שמן ופפריקה. עוד קצת בישול וזהו.. זה רך וטעים ויש מין רוטב...
חומוס מרוקאי
הנורמלית האחרונה
כפרה על הסבתות (והנכדות) שטורחות לקלף אותו 😍
אני אישיתבימבה אדומה
נגעלת מהקליפה... לא אוכלת חומוס שלא קולף🤷🏻♀️
אצלנוברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"א 17:10
ערב שבת
מרק עוף נ"ג
עוף צ'אומיין סיני נ"ג + בצד נודלס
מוסקה בשרית נ"ג
אורז לבן
מנגולד ממולא (טבעוני) נ"ג
בוקר שבת
סלמון עם עירית, חרדל-דבש נ"ג
עוף בתנור נ"ג
אסאדו צלוי בתנור נ"ג
כוסמת עם ירקות נ"ג
קיגעל? אולי?
סלטים
טחינה, חצילים וסלטים חיים
מתוק
רוגעלך, עוגת גבינה - נ"ג, פאי מלבי עם תותים- נ"ג
---
והיום הכנתי סלק מעושן וזה יצא טעיםםםם
נראה לי שאם תשלחי לנו קצת מכל דבר לא תרגישי בחוסר
יעל מהדרום
עפת את הנ"ג שלך
אגב,מודדת כובעים
שימי לב, ניתן לקרוא מהסוף להתחלה: נטול גלוטן
לא הבנתי?ברוקולי
מימין לשמאל ומשמאל לימיןנפש חיה.
תקראי את המילים 'נטול גלוטן' מהסוף להתחלהמשיח נאו בפומ!
וואי אדיר!!! איך שמת לב לזה??חחחשומעים?
מה זה סלק מעושן?יעל מהדרום
סלק שעישנתי אותו בתנורברוקולי
צריך חומר עישון
וזה יוצא עם טעם כמו של מנגל?יעל מהדרום
לא. בטעם מעושןברוקולי
חחח...לא יודעת מה זה אומר. אבל לא נוראיעל מהדרום
את לא אוכלת גלוטן?מצטרפת למועדון
אני גם לא.
ואצלנו כותבים במקום נ"ג לל"ג..
כל אחד והקודים שלו...
את נשמעת אלופה בתחום
ואצלנו כותבים במקום נ"ג לל"ג..
כל אחד והקודים שלו...
את נשמעת אלופה בתחום
אני אוכלת גלוטןברוקולי
כשראיתי התראה של השרשור לרגע נבהלתי ששוב יום רביעי
יעל מהדרום
אז למה כל האוכל שלך נטול גלוטן?מצטרפת למועדון
כי יש אחרים בשולחן שרגישיםברוקולי
כל הכבוד על ההתחשבותמצטרפת למועדוןאחרונה
לשבת בעזרת השם מחר אני מתחילהרויטל.
התחלה של תפריט. מחר נעדכן סופיאנונימיות
סלטים-
מטבוחה
טחינה
חצילים בתנור
חצילים ופלפלים בתחמיץ
גזר חריף
חומוס (קנוי)
חלות ביתיות
ערב-
סלטים
סלט ירקות ענק
סלמון
שעועית מוקפצת עם שמ"ז ושום
תפו"א ובטטה עם בצל מקורמל בתנור
בוקר-
בשרי. לא יודעת מה
אורז
תבלין לאורז
סדש-
פשטידת תרד/ לביבות מנגולד.
עוגות- אנחנו מנסים לשמור אז כנראה מגולגלות תמרים ללא סוכר ואולי סופלה לבעלי שלא בדיאטה ולא צריך לסבול בגללי
מטבוחה
טחינה
חצילים בתנור
חצילים ופלפלים בתחמיץ
גזר חריף
חומוס (קנוי)
חלות ביתיות
ערב-
סלטים
סלט ירקות ענק
סלמון
שעועית מוקפצת עם שמ"ז ושום
תפו"א ובטטה עם בצל מקורמל בתנור
בוקר-
בשרי. לא יודעת מה
אורז
תבלין לאורז
סדש-
פשטידת תרד/ לביבות מנגולד.
עוגות- אנחנו מנסים לשמור אז כנראה מגולגלות תמרים ללא סוכר ואולי סופלה לבעלי שלא בדיאטה ולא צריך לסבול בגללי
מנסהבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קוסקוס משקית
קבבונים שבדרך לתנור עכשיו
בוקר
אנטיפסטי
פתיתים בולונז (יש בולונז במקפיא)
סעודה שלישית
לא יודעת. תמיד מסתבכת עם זה
סלט חצילים כלשהו
מטבוחה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
עוגה כנראה שגם נוציא מהמקפיא.. נראה לי שעות שיש עם קינמון
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קוסקוס משקית
קבבונים שבדרך לתנור עכשיו
בוקר
אנטיפסטי
פתיתים בולונז (יש בולונז במקפיא)
סעודה שלישית
לא יודעת. תמיד מסתבכת עם זה
סלט חצילים כלשהו
מטבוחה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
עוגה כנראה שגם נוציא מהמקפיא.. נראה לי שעות שיש עם קינמון
קצת שינינו בסוףבוקר אור
החצילים נשרפו. אז אין. במקום יש מקלות גזר בתנור וקצת פטריות בסילאן.
לסעודה שלישית אני רוצה לעשות לביבות, אבל אני רוצה לעשות מפירה ולא מתפוא מגורדים. למישהו יש מתכון? אמא לא עונה לי
לסעודה שלישית אני רוצה לעשות לביבות, אבל אני רוצה לעשות מפירה ולא מתפוא מגורדים. למישהו יש מתכון? אמא לא עונה לי
בטוח יש בגוגל משהו. זה די פשוטיעל מהדרום
כבר ענתה לי😀בוקר אור
מקווה שיצא טוב.תודה!
ככה בערךיעל מהדרום
לק"י
חלות
טחינה
חצילים
סלק
סלט חי
גזר מגורד/ משייר
עוגות מההקפאה- נוציא חלק: שוקולד, ריבת חלב פרווה, שמרים. יש גם עוגיות שוקולד.
ליל שבת:
שכבות חציל+ בצל וקוביות פילה עוף מטוגנים, ברוטב עגבניות
פקיילה
קוסקוס
יום שבת:
חמין חיטה פרווה
שניצלים
אורז/ תפו"א בתנור
סד"ש:
נחשוב על תוספות נחמדות
חלות
טחינה
חצילים
סלק
סלט חי
גזר מגורד/ משייר
עוגות מההקפאה- נוציא חלק: שוקולד, ריבת חלב פרווה, שמרים. יש גם עוגיות שוקולד.
ליל שבת:
שכבות חציל+ בצל וקוביות פילה עוף מטוגנים, ברוטב עגבניות
פקיילה
קוסקוס
יום שבת:
חמין חיטה פרווה
שניצלים
אורז/ תפו"א בתנור
סד"ש:
נחשוב על תוספות נחמדות
אמא הצדיקה בישלה לנו לשבתרויטל.
וכך בעזרת השם
סלטים
חציל קלוי עם טחינה
טחינה
חומוס ביתי
סלט חי
מטבוחה
גזר מבושל עם תבלינים
גזר מגורד עם תירס מבושל
מנה ראשונה אין אצלנו שנייה
דג סלמון עם פולים וגמבה
לקינוח גלידה חלבית
בוקר מעט סלטים וחמין פרווה כולל ביצים
סעודה שלישת כל הסלטים שנשארו עם דג מושט
אלפי תודות לאמא שלי
יפהתפוחית 1
שהיא ככה מפנקת
בנתיים הכנתי עם הילדון עוגיות שוקולד נחמדותטארקו
ולא יודעת מה נכין חוץ מזה. נראה.
ממ נראה ליבעוז וענווה!
עוף ותפוא ובטטה בתנור טעים
אורז/קוסקוס
ירק מבושל כלשהוא, אולי שעועית ירוקה
לחמניות אם יהיה כוח
עוגה טעימה
אורז/קוסקוס
ירק מבושל כלשהוא, אולי שעועית ירוקה
לחמניות אם יהיה כוח
עוגה טעימה
ממ בערךטארקו
לא נסגרנו 100% אבל הכיוון הוא:
סלטים- עגבניות מיובשות, זיתים, פסטו, מטבוחה, חציל, קישוא, ממרח דלורית, בטטה מקורמלת
חלות ביתיות מהמקפיא, ופיתות להשלמה כי אין לנו כח לאפות השבת
עוגיות שוקולד
אולי עוד קינוח..
ליל שבת:
תבשיל הודו(או חזה עוף אם אין הודו במקפיא, אני לא בטוחה) עם ירקות
אורז
סלט
בוקר שבת:
דג אמנון כלשהו
לזניה בשרית או מוקפץ עוף עם פטריות ונודלס
סלט חסה
סדש
לחמניות גבינה או מאפינס זיתים
סלט עם בולגרית
סלטים- עגבניות מיובשות, זיתים, פסטו, מטבוחה, חציל, קישוא, ממרח דלורית, בטטה מקורמלת
חלות ביתיות מהמקפיא, ופיתות להשלמה כי אין לנו כח לאפות השבת
עוגיות שוקולד
אולי עוד קינוח..
ליל שבת:
תבשיל הודו(או חזה עוף אם אין הודו במקפיא, אני לא בטוחה) עם ירקות
אורז
סלט
בוקר שבת:
דג אמנון כלשהו
לזניה בשרית או מוקפץ עוף עם פטריות ונודלס
סלט חסה
סדש
לחמניות גבינה או מאפינס זיתים
סלט עם בולגרית
אז ככההנורמלית האחרונה
סלמון מרוקאי
בשר מוכן מהמקפיא
אורז
סלטים:
טונה בטחינה
חציל מטוגן עגול
חציל מטוגן קוביות - נראה איך אתבל אותו...
טחינה
חומוס
טפנד
פטריות בסויה
תפו"א במיונז
מקווה שאצליח לאפות חלות ועוגה.
בשר מוכן מהמקפיא
אורז
סלטים:
טונה בטחינה
חציל מטוגן עגול
חציל מטוגן קוביות - נראה איך אתבל אותו...
טחינה
חומוס
טפנד
פטריות בסויה
תפו"א במיונז
מקווה שאצליח לאפות חלות ועוגה.
מה זה סלמון מרוקאי?יעל מהדרום
סלמון ברוטב אדום של דג מרוקאיהנורמלית האחרונה
כהה הוא לא מתייבש לי על הפלטה.
ואזרתי כח והכנתי
כפיים לעצמי
סמטאות
מחמצת עם זיתים שחורים.
עוגיות פאדג' שוקולד מושלמות ללא גלוטן.
עוגת שוקולד קפה שדי סיממה פה את החברה בריח
ויש עוגת שמרים מהמקפיא.
אורז עם מדליוני תרד(מה למען ה' השימוש של זה?)ושעועית מוקפצת עם שום.
סלמון בירקות ורוטב.
כדורי בשר מההקפאה.
טחינה ירוקה ולבנה
חומוס
שניצל חציל בתנור
חצילים ובטטה בתנור.
מטבוחה מההקפאה.
גזר חריף.
סטייק כרוב.
כרוב וגזר
סלט ירוק
סלט עגבניות ובצל.
סלט מלפפונים וגרעינים.
נראה מה נמציא עוד
עוגיות פאדג' שוקולד מושלמות ללא גלוטן.
עוגת שוקולד קפה שדי סיממה פה את החברה בריח

ויש עוגת שמרים מהמקפיא.
אורז עם מדליוני תרד(מה למען ה' השימוש של זה?)ושעועית מוקפצת עם שום.
סלמון בירקות ורוטב.
כדורי בשר מההקפאה.
טחינה ירוקה ולבנה
חומוס
שניצל חציל בתנור
חצילים ובטטה בתנור.
מטבוחה מההקפאה.
גזר חריף.
סטייק כרוב.
כרוב וגזר
סלט ירוק
סלט עגבניות ובצל.
סלט מלפפונים וגרעינים.
נראה מה נמציא עוד

שלחי לי תמונה של הלחםברוקולי
אוקי, ברגע שייצא מהתנור, עכשיו זה עדין תופחסמטאות
איזה עוגת שוקולד קפה?יעל מהדרום
לא טעמתי עדין אז לא יודעת לגבי הטעםסמטאות
להקציף 2 ביצים עם כוס סוכר חום
להוסיף 2 כפות קפה (לי יש רק מגורען אבל אפשר קפה נמס אחד ואחד מגורען)
0.5 כוס שמן
1 כף קקאו
להקציף יחד.
להוסיף 2 כוסות קמח+ א. אפיה
3/4 כוס שוקולד ציפס(אני הייתי מורידה לחצי כוס)
לערבב ולתנור.
יצא לי אינגלשקייק אחת גבוהה
להוסיף 2 כפות קפה (לי יש רק מגורען אבל אפשר קפה נמס אחד ואחד מגורען)
0.5 כוס שמן
1 כף קקאו
להקציף יחד.
להוסיף 2 כוסות קמח+ א. אפיה
3/4 כוס שוקולד ציפס(אני הייתי מורידה לחצי כוס)
לערבב ולתנור.
יצא לי אינגלשקייק אחת גבוהה
תודה!יעל מהדרום
לבריאות
סמטאות
אמרת להקציף כבר הורדת אותי מזה
יעל מהדרום
לק"י
אבל זה רעיון להוסיף לעוגה הבחושה הרגילה שלי קקאו ונס קפה.
אבל זה רעיון להוסיף לעוגה הבחושה הרגילה שלי קקאו ונס קפה.
הו, גמני שונאת להקציףסמטאות
החלטתי שכדאי שאתחיל כי חבל על אלף מתכונים טובים.
מה שכן, בעוגה הזו אפשר לערבב חזק במזלג,
ההקצפה פה היא רק בשביל האווריריות של העוגה,
אז ייצא לך קצת יותר דחוס, לא משו רציני
מה שכן, בעוגה הזו אפשר לערבב חזק במזלג,
ההקצפה פה היא רק בשביל האווריריות של העוגה,
אז ייצא לך קצת יותר דחוס, לא משו רציני
תודה!יעל מהדרום
לק"י
אני דוקא אוהבת שהעוגות קצת דחוסות.
(וכן משתמשת במיקסר, בדרך כלל לבצק. לעוגה אני מתעצלת, למרות שזה נגיש. משהו בראש).
אני דוקא אוהבת שהעוגות קצת דחוסות.
(וכן משתמשת במיקסר, בדרך כלל לבצק. לעוגה אני מתעצלת, למרות שזה נגיש. משהו בראש).
זה בסדר, אני בקושי בקושי משתמשת במיקסרסמטאות
אוהבת להרגיש את הבלילה ביד,
ומעולה אם את אוהבת דחוס, תעשי בלי הקצפה
ומעולה אם את אוהבת דחוס, תעשי בלי הקצפה
אבל זה לא חסר נוזלים?יעל מהדרום
לק"י
עוגה בחושה של 2 כוסות קמח אני עושה עם כוס שמן, 2 ביצים וכוס מיץ.
עוגה בחושה של 2 כוסות קמח אני עושה עם כוס שמן, 2 ביצים וכוס מיץ.
אני הוספתי נוזלים באמת כי היה לי קצת קשה הבלילהסמטאות
אבל חשבתי שישמצב שזה בעקבות הקמח המלא..רגילה להוסיף נוזלים לעוגות
תודה! אולי בעוגה בחושה צריך יותר מעוגה שמקציפיםיעל מהדרום
אל תכיני את העוגה,לא במתכון הזה..סמטאות
לפי דעתי היא היתה ממש לא טעימה ומתפוררת ולא..
אולי אשפר לה את המתכון, אם כן, אעדכן

אולי אשפר לה את המתכון, אם כן, אעדכן

תודה.....יעל מהדרום
החלטה חכמה, לטעמי. תהני!הנורמלית האחרונה
תודה
סמטאות
מעניין, יש לי מתכון דומהנפש חיה.
ואיך הטעם?סמטאות
מצויין . העוגה שתמיד הייתי אופה ויוצאת מוצלחת!נפש חיה.
תכתבי "עוגת שוקו-קפה של שירה" מאת עליזה בן דוד
מתכון מפה, מערוץ 7
מתכון מפה, מערוץ 7
תודה
סמטאות
מה זה סטייק כרוב?הנורמלית האחרונה
לפרוס את הכרוב לעיגולים בעובי בינוניסמטאות
לשים בשכבה על תבנית אפיה, לזלף שמנז מלח גס ופלפל שחור
לתנור עד שמשחים קצת ומתרכך בעיקר
לתנור עד שמשחים קצת ומתרכך בעיקר
מממ. סוג של אנטיפסטי... מכבסת שמות
הנורמלית האחרונה
לא,ככה באמת קוראים לזה.סמטאות
ואנטיפסטי מבחינתי זה בטטה עגבניות בצל ואולי חציל..
בפעם הבאה שאת עושה אנטיפסטיהנורמלית האחרונה
תנסי להוסיף כרוב סגול. יוצא מדהים!
אנלא אוהבת כרוב, רק סטייק בתנור
סמטאות
אבל אולי אנסה..
כרוב לבן גם יילך? הוא יותר שימושי פה בבית..
כרוב לבן גם יילך? הוא יותר שימושי פה בבית..
לא הצלחתי להביןהנורמלית האחרונה
מה ההבדל בין הכרוב שנקרא סטייק, לבין להוסיף אותו לאנטיפסטי... למעט צורת החיתוך.
אני לא אוהבת כרוב מבושל, אבל באנטיפסטי הוא ממש טעים. טעמתי רק עם סגול, מאמינה שגם עם לבן ילך.
אני לא אוהבת כרוב מבושל, אבל באנטיפסטי הוא ממש טעים. טעמתי רק עם סגול, מאמינה שגם עם לבן ילך.
שזה יהיה תלוי זמן אפיה עם שאר הירקותסמטאות
אבל את צודקת, לנסות זה תמיד טוב
הבנתי... טוב, זה אותו עיקרון, בסופו של דברהנורמלית האחרונה
באנטיפסטי יש גם את העניין של נוזלים מהירקות המתערבבים ונותנים טעם קצת ושנה לכל ירק - אולי זה משמעותי.
אנסה ואעדכן
סמטאות
בסווף שיניתי לגמרי...אנונימיות
סלטים:
טחינה
מטבוחה
חצילים בתנור
חציל קלוי עם טחינה
גזר חריף
סלק
טפנד זיתים
מטבל עגבניות ושום
חלות
ערב-
לחמעג'ון
סלטים
בלינצס תפו"א עם רוטב פטריות
בוקר-
מקלובה עם חזה עוף
שעועית
תפו"א עם בצל מטוגן בתנור
שניצלונים
סדש-
חלות סלטים בלינצס שישאר
עוגות-
עוגת שמרים (מצאתי בצק בהקפאה)
עוגת פאדג שוקולד
יש גלידה ביתית במקפיא
טחינה
מטבוחה
חצילים בתנור
חציל קלוי עם טחינה
גזר חריף
סלק
טפנד זיתים
מטבל עגבניות ושום
חלות
ערב-
לחמעג'ון
סלטים
בלינצס תפו"א עם רוטב פטריות
בוקר-
מקלובה עם חזה עוף
שעועית
תפו"א עם בצל מטוגן בתנור
שניצלונים
סדש-
חלות סלטים בלינצס שישאר
עוגות-
עוגת שמרים (מצאתי בצק בהקפאה)
עוגת פאדג שוקולד
יש גלידה ביתית במקפיא
אצלנו:חיים של
ערב:
סלטים: פסטו, חציל במיונז, חציל בתנור, טחינה, מיונז, סלט ערבי, תפוחי אדמה עם מיונז
מושטים
בורקס בשר עם אורז ורוטב פטריות
בוקר:
קיגעל אטריות
דג מלוח
טשונט
סדש:
הסלטים שנשארו+ סלמון מעושן במיונז
מתוקים:
עוגת לוטוס חלבית
רוגעלך
עוגת שוקולד
סלטים: פסטו, חציל במיונז, חציל בתנור, טחינה, מיונז, סלט ערבי, תפוחי אדמה עם מיונז
מושטים
בורקס בשר עם אורז ורוטב פטריות
בוקר:
קיגעל אטריות
דג מלוח
טשונט
סדש:
הסלטים שנשארו+ סלמון מעושן במיונז
מתוקים:
עוגת לוטוס חלבית
רוגעלך
עוגת שוקולד
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
ואיזה כיף שהצלחת!!
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.
אפשר גם מעמולים.
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

