אין על רבנושירה שוקר

א. שם (אפשר גם בראשי תיבות): שירה שוקר
ב. גיל (כיתה):16 י"א
ג. ישיבה/אולפנה: קומי אורי
ד.למה זה הניק שלי:כי כחה קוראים לי
ה. צילצול (רינגטון):איזה טוב ה של הראל טל (הישן שלו) ואאלה איזה טוב ה איזה כיף ה
ו. מוטו:יש יותר מידי
ז. סיפור מעניין מהפורום: פעם ראשונה שלי אז לא ניתקלטי באיז סיפור ( יש פו סיפורים מעניינים??)
ח. שיר וזמר אהוב: כל השירים כל הזמרים שיש חוץ מאנגלית( כי אני לא מבינה באם כלוםאפאטי)
ט. מי הרבנים שלי: הרב מורדכי אליהו הרב שמואל אליהו וקצת רבי נחמן
י. איזה ספרי הלכה/מוסר/ השקפה וחסידות אני אוהב:
י"א. חלום: שיגמר הקורונה ושה נגיעה לגאולה שלמה בעזרת ה
י"ב. מה אני רוצה לעשות כשאני אהיה גדול:
י"ג. שריטה עיקרית: להיתחבר לכולם ולזרום יותר מידי עם החיים
י"ד. שלושה ניקים שאני מעריך:לא מקירה אף אחד שענין אותי לבנתים
ט"ו. משהו שכיף לעשות: לנגן בגיטרה ובטופים
ט"ז. איך הגעתי לפורומים בכלל?!:פשוט היתחשק לי להיכנס ולראות מזה ולבנתים זה ניאה מענין במדי
י"ז. ניק שהייתי רוצה להכיר: את כולם!!

י"ח. צבע אהוב: טורכיז, ירוק זית,

י"ט. למה זה החתימה שלי:איזה חתימה?

כ. איך אני עונה לטלפון:שלום!

כ"א. ציטוט אהוב מתוך המקורות: חייך לעולם והעולם יחייך אליך!חיוך גדול

כ"ב העונש הראוי לטרולים לדעתי הוא: מה זה טרולים??

כ"ג. כשאני אהיה גדול אני אלמד: רפואה ומשחק

כ"ד. יום אהוב בשבוע: לא יודעת תלואוי לפי מצב הרוח שלי באותו יום

כ"ה. חג אהוב: כל החגים

כ"ו. תשפ"א זה ראשי תיבות של: מה זה משנה רק שהיה שנה טובה ופרנסה טובה והרבה שפע אלוקי בעזרת ה

כ"ז. טוב זה כבר מלא שאלות - רק רציתי להוסיף ש.. שנישמע מענין כל העסק פו ושאלה קטנה מי מאמין בקורונה???

ברוכה הבאה! ברור שאין על רבנו!!! (פתחי תגובה)אודה ה' בכל לבב

אבל למה בשרשור נפרד?
את יכולה להוסיף את זה לשרשור היכרות.

איך עושים את זה??שירה שוקר

שלוםשירה שוקר

את יכולה להסביר לי איך עושים את זה שזה היה בשרשור היכרות ולא בניפרד?? ומה זה שרשור??

כן, אני יכול להסביר לךאודה ה' בכל לבב

את הולכת לשרשור"שרשור הכרות התשפ"א" וכותבת את כל מה שכתבת פה בתוך תגובה, הבנת?

כתבתי כבר!!שירה שוקר

בסדר בסדראודה ה' בכל לבב

הבינותי!חצי חיוך

הכשיו זה בסדר כאילו??שירה שוקר

לא בסדר?אודה ה' בכל לבב

טוב, אז לא בסדר.
מוציא לשון

לי זה לא כזה ברור, אשמח שתסבירו לי...אנא עבדא דקב"ה

(אלא אם כן זה עוד אחת מהפעמים שברסלברים זורקים אמירות לאוויר...)

סליחה שאני מתערבתהרמוניה
זה לא באמת נכון זה פשוט כמו להגיד "אין על אמא" כל אחד על אמא שלו, זה לא שיש רב יותר או פחות זה עניין של חיבור לאבא ואמא הרוחניים שלנו לכל אחד יש חיבור לרבנים אחרים...
אין על כל רב בתכלס
-שוב סליחה על ההתערבות-
זה לא נכון, אני שומע משפטים כאלה על ר' נחמן הרבה מאוד...אנא עבדא דקב"ה

בד"כ האנשים שאומרים את זה למדו קצת תורות שלו (או שמעו ממישהו), תרגמו את זה לאיך ומה שמתאים להם ואומרים שאין עליו ושזו דרך מעולה... הם אפילו לא מכירים אותו ואת התורות שלו! היום כל אחד שם כיפת פונפון ומכריז "אני ברסלבער" - זו שטות!!!

מבינה אותךהרמוניה
הם לא באמת הולכים בדרך שלו
אבל בדרך כלל אלו שנדלקו זה כי הם נחשפו לדברים שלו על שמחה שפתאום האירו להם את העולם ובזכות זה הם יצאו מהיאוש או משהו אז הם עם אורות
כן קצת מג'נונים אבל זה טוב מכלום
עדיף שישמחו... בלי שמחה אי אפשר ללמוד
ממהרמוניה
אני בכללי נגד חסידויות (לא נגד עבודת ה' ברגש) נגד סגידה לרבי כלשהו שהופכת לתחליף לעבודת ה' בטעות...
זה שטות מוחלטת!אנא עבדא דקב"ה

את לא יודעת מה זה חסידות!

אם ככה כתבת כדאי שמהר מאוד תעשי תשובה ותלמדי מה זה חסידות לפני שאת כותבת עליה שטויות כאלה!

חח סגורהרמוניה
יש 4 בעיות בחסידותכלל ישראלי

1.שהאדמו"ר הוא הבן של האדמו"ר.

2. שמלמדים נסתר למי שלא בדרגה.

3. תורה קודמת לתפילה ובחסידות יש נטייה להפוך את הסדר הנכון.

4.יש שמחה של מצווה ויש שמחה של הוללות ושתיית לחיים.

שורש כל הבעיות- מיעוט שכל וריבוי רגש.

זאת אומרת יש ללמוד חסידות אבל אין להיות חסיד.

ע"פ הרצי"ה ועיין "רבנו" עמ' 100/70 (תלוי במהדורה)

לשיטתךנפתולי אלוקים

אל תהיה חצוף ותזלזל באלפי רבנים שאתה לא מתקרב לקרסול שלהם
חייב לתייג
@אנא עבדא דקב"ה

אני מסתמך על רבנוכלל ישראלי

האמיתי. הוא על הרב זצ"ל הוא על הנצי"ב הוא על ר' יצחק מוולוז'ין הוא על ר' חיים מוולוז'ין הוא על הגר"א. הגר"א היה גדול יותר מכל החסידים והאדמו"רים שלך. וגם לא התייחסת לטענות שכתבתי. אנא תתייחס לגופם של דברים.

תוכיחנפתולי אלוקים

תוכיח שהגרא היה גדול וצדיק מכל האדמורים 
אני במקומך הייתי נזהר

א. פשוט לכו"ע שהגר"א היה גדול דורות האחרונים.אוא"ר
כולם התבטלו אליו והתייחסו אליו ככזה.

ב. כל זה לא סותר את גדלותם של החולקים שהיו גאוני הדורות ועצומים בתורה ויראה.

ג. ל@כלל ישראלי, זה ממש אנטי 'כלל ישראלי' לבטל את דעותיהם של מאורי הדור וענקים בתורה כבעש"ט, בעל התניא ועוד מאות, בגלל שרבותיך חולקים עליהם.

אני מוחה על הזלזול שאתה כותב על רבים מגדולי ישראל!

ה'סימוכין' שלך מתעלם מההערכה והקשר של מרן הרב זצ"ל לאדמו"רים שהיו בתקופתו כמו האדמו"ר מגור ועוד.

בשבילך אצטט כמה מקורות שבעז"ה יעזרו לך להבין את היחס הנכון לגדולי ישראל ומחלוקתם:

א. בין הרב לאדמו"ר מגור היו קשרים מצוינים. מסופר שבדיבורם יחד ציטט הרב דפים שלמים של "שפת אמת" בעל פה. כאשר נסע הרב לארה"ב בשנת תרפ"ד לעריכת מגבית לתועלת הישיבות, היה "שפת אמת" מן הספרים המועטים שלקח אתו, וכאשר יצא הרב לקבל פני אורחו, האדמו"ר רא"מ מגור, לבש בגדי שבת". (אוצרות הראי"ה – הרב משה צוריאל)

ב. בעת שהיה רבה של בויסק, היה מתפלל בלילי הפסח בבית הכנסת של חסידי חב"ד, ודורש לפניהם בדרך החב"ד ואומר עמהם את ההלל - אע"פ שתלמידי הגר"א לא היו אומרים הלל בבית הכנסת בליל פסח". (הרצי"ה, חוברת ג' אלול, תרח"ץ) - שים לב, זה היה בניגוד לפסיקת הגר"א.

ג. "ואשר ל"שפת אמת" – ספר מעמיק־תמציתי זה "נתגלה" להרב בלונדון, ומאז לא מש ממנו. על מפת השבת הצחורה היה מונח ה"שפת אמת" על יד ה"ליקוטי תורה" של הרב בעל התניא ז"ל, וכה אמר־הדריך הרב: "שפת אמת" צריכים ללמוד כמו שלומדים 'ראשונים'". (הרב משה צבי נריה – ליקוטי ראי"ה)
צודקכלל ישראלי

טעיתי, סליחה. רק רציתי להגיד שהיו בעיות בחסידות. לקחתי את זה רחוק מדי.

אבלכלל ישראלי

הרצי"ה אמר על מרן הרב שהיה ליטאי לגמרי. הרב אבינר אומר שרובו של הרב היה הגר"א וקצת מהבעש"ט

צריך להבין איך להתייחס לאמירות כאלו.הָיוֹ הָיָה

זה מאוד שיטחי להגיד "הרצי"ה אמר שהרב היה ליטאי"... 

הרצי"ה בא להעביר כאן מסר מסויים, זה ברור, אבל לא בצורה כ"כ שיטחית.

המציאות היא שהרב ינק המון המון מהחסידות, ואמר את זה בעצמו.

הדברים מורכבים ועמוקים יותר מהצורה שבה אתה מציג אותם, הרבה יותר.

הגישה הזו היא סתם רדידות שיוצרת זלזול מיותר ונורא בגדולי עולם 

מסכיםכלל ישראלי

הרב קיבל הרבה מהחסידות אבל הרוב המוחלט מהליטאיות. לפי הרצי"ה והרב אבינר

זה לא עניין של רדידות.כלל ישראלי

עם דבר כזה אי אפשר להתווכח. להגיד "זה שיטחי" זה לא טיעון.

בוודאי שכן.הָיוֹ הָיָה

לקחת ציטוט מיני אלף ולבנות עליו השקפת עולם החלטית כ"כ, זה שטחיות, אני לא חושב שיש מי שחולק עלי בזה.

לגבי הודעתך הקודמת - הרב הושפע המון המון מחב"ד, ברסלב, קוצק-איז'ביצא-גור, ר' צדוק, ועוד ועוד. בכמות שאתה אפילו לא משער לעצמך.

אם מאוד חשקה נפשך - עיין בספר "בין הראי"ה לחסידות" של הרב שילת, אחרי שתקרא את כל המובא שם ותביע את דעתך - או אז היא לא תהיה שיטחית, כנאה.

קראתי את הספרכלל ישראלי

אני מסכים שהיה קשר אל החסידות אבל הרוב הגיע מהגר"א, מה הקשר שטחיות? אתה סתם לא רוצה להתייחס לציטוט ואני מקבל את זה. רק אל תאשים אותי בשטחיות.

באמת?הָיוֹ הָיָה

סורי, מאוד קשה לי להאמין....

שוב, להשתמש בציטוט אחד מתוך אלפים, ולקבוע עליו השקפת עולם כה החלטית, זה בהחלט שטחיות.

בואכלל ישראלי

תביא לי מהרב צבי יהודה (הוא תלמידו הקרוב ביותר של "הרב", וגם הרב שילת רואה צורך לכתוב בספר שלמד 3 שנים עם הרצי"ה) ציטוט אחד שאומר הפוך (מתוך כל האלפים שלך), אין לך ציטוט? כנראה שיטתו של "הרב" היא לפי הציטוט שהבאתי.

שאלתי עכשיוכלל ישראלי

את הרב אבינר והוא ענה לי "הוא כלל הכל" כנראה שאתה צודק. סליחה שוב טעיתי

הָיוֹ הָיָה

אשריך!!

ועכשיו ניתן להוסיף: שאכן החסידות היתה "פחות" מרכזית אצל הרב מאשר הגר"א, אך לא במידה מופרזת כ"כ, ואכן הרב היה התכללות של הכל.

..הָיוֹ הָיָה

זה עדיין יהיה שיטחי, שיטה לומדים בצורה מתודית, ולא באוסף ציטוטים.

והספר של הרב שילת מראה בהחלט על מידת המרכזיות שהייתה לתורת החסידות אצל הרב.

ציטוטים:אוא"ר
א. "לפי דעתי צריכים היו (הרצי"ה והרב דוד כהן הנזיר) לציין את ספרי החסידות הבעש"טית שעליהם נשען הראי"ה עוד יותר מעל ספרי הקבלה הראשונים וכתבי האריז"ל. הדבר ברור לפי הכרתי, שמרן הראי"ה תמך את יסודותיו לא בלבד בספרי החב"ד, אלא אף ב'קדושת לוי', בכתבי רבי מרדכי יוסף מאיזביצה ובנו (מי השילוח, בית יעקב ועוד), ועוד יותר בכל ספרי הכהן (ר' צדוק מלובלין). ולכל לראש, ב'ליקוטי מוהר"ן' וביתר הספרים של החוזה הגדול מברסלב. אילו היה סיפק בידי הייתי יכול להוכיח דבר זה באותות ובמופתים, כלומר בהשוואות מתוך כל אלה הספרים, עד שלא היה כל קורא יכול להטיל שום ספק בהנחתי".(הרב הלל צייטלין הי"ד, הצופה תרצ"ט)

ב. "בתקופת רבנותו ביפו, היה הספר ליקוטי תפילות של רבי נתן מברסלב, מונח זמן מה בתוך מגירת עמוד התפילה של הרב, והיה הוגה בו מפעם לפעם. ואיש ברסלב מירושלים הוסיף והעיד לרב משה צבי נריה שהרב אמר על עצמו: "אני נשמת ר' נחמן...". (אוצרות הראי"ה – הרב משה צוריאל)

ג. "השפעת חסידות חב"ד – זו שייכת עוד ל"גירסא דינקותא" של הרב. ושמעתי זאת מפי הרב שבגיל צעיר מאוד כבר למד את ספר התניא, ובשבתות הקשיב למאמרי החסידות מפי הרב יחזקאל יאנובער ז"ל, אחד המסבירים המצויינים, ממקושריו הקרובים של האדמו"ר השלישי לבית חב"ד, הגאון הצמח־צדק ז"ל. ויכולנו לראות מדי שבת בשבתו את ה"ליקוטי תורה" של הרב בעל התניא ז"ל על שולחן לימודו של הרב". (הרב משה צבי נריה – ליקוטי ראי"ה).

ד. "כפי שאמר לי פעם הרב ז"ל, היה הוגה הרבה בימי נעוריו בספרי המהר"ל ובספרי החסידות, בייחוד החב"דית, והם השפיעו הרבה על מהלך מחשבותיו וסגנונו". (הרב ישעיה שפירא, האדמו"ר החלוץ).

אני לא חושב ששייך לומר שהרב 'כלל את הכל' במובן הפשטני. ודאי שהרה ושפע בעיקר מתורת הגר"א ואח"כ מתורת חב"ד יותר מאשר מקומות אחרים.
גם הגר"א והחסידות כללו את הכל, כי התורה כוללת הכל ו'אלו ואלו דברי אלוקים חיים'.
א. ביקשתי מהרצי"ה, הרב נשען על המהר"ל וגם החסידותכלל ישראלי

אבל זה לא אומר שלקח מהחסידות, אבל לא סתרתי שגם לקח מהחסידות.

ב. רחוק מדי, ביקשתי מהרצי"ה.

ג. לא אמרתי שלא הושפע אמרתי שהרוב מהגר"א, ביקשתי מהרצי"ה.

ד. לא אמרתי שלא הושפע אמרתי שהרוב מהגר"א, ביקשתי מהרצי"ה.

אלו ואלו דברי אלוקים חיים אבל זה לא אומר שלא חלקו. ולא אומר שכללו הכל, גם אם כל התורה כוללת הכל זה לא קשור.

אבל חזרתי בי כפי שראיתכלל ישראלי

אני צריך להבין למה טעיתי

הטעות שלך היא שאתה מסתמך על ציטוט בודד במקום לעיין בתורת הרבאוא"ר
לדעתי טעית בעוד כמה דברים, אבל אני לא רוצה לפתוח אותם...
א. לרב זצ"ל היו עוד תלמידים חוץ מהרצי"האוא"ר
ג. הרב נריה היה תלמיד קרוב מאוד, היה צמוד לרב זצ"ל.

ד. זה ציטוט מהרב זצ"ל עצמו. לא משהו שנאמר עליו, אלא שהוא אמר על עצמו.

ה. כדאי לך ללמוד זרעונים, מאמר 'מלחמת האמונות והדעות' כדי להבין מה הכוונה 'כולל הכל'.
דרך אגב נפתלי עדיין לא ענית לגוף הדברים שכתבתי.כלל ישראלי

אתה מסכים עם הבעיות?

אחד נורמלי.הרמוניה
תויגתי אז אני עונה.אנא עבדא דקב"ה

ע"פ דבריך ניכר במוחש שאינך יודע, ולו בקצת מה זה חסידות. רק משמועות ומראייה חיצונית.

אז כהקדמה - קח עצה לחיים - אל תכתוב שטויות על משהו לפני שאתה מכיר אותו.

עכשיו אני יענה לתוכן הדברים.

א. באופן כללי צריך להבין שרב זה לא אדמו"ר. המטרה של כל יהודי זה להידבק בקב"ה (התורה והמצוות זה הדרך ולא התכלית). יהודי כמעט ולא יכול להידבק באור אין סוף ב"ה בעצמו. הקב"ה נתן לנו מתנה - צדיק (ע"פ האריז"ל יש כמה סוגי נשמות. יש נשמות שצריך תיקון שלם. יש נשמות שהתחילו תיקון. ויש נשמות שבאו בשביל לתקן אחרים). אי אפשר להתקרב לקב"ה בלי צדיק. הצדיק הראשון היה משה רבינו עליו השלום שהוריד לנו תורה מסיני. וכן הלאה הצדיקים שבכל הדורות. אחת הנקודות בחסידות זה האדמו"ר - הצדיק. בשונה מרב (שפוסק הלכות וכו') האדמו"ר הוא גם הצינור להתחבר לקב"ה. אם בשיחות שהוא נותן, אם זה בעצות בעבודת הבורא ית'. אם זה בתפילות, ואם זה אפי' בלחזות בזיו פניו. לא תמיד האדמו"ר הבא הוא הבן של האדמו"ר הנוכחי אבל הרבה פעמים זה כן כי - הוא גדל מגיל אפס בבית של צדיק, זה השפיע עליו (ואתה יכול לבדוק שהבית שאדם גדל בו משפיע עליו). אביו עשה לו הרבה מאוד הכנות לפני. אביו היה האדמו"ר הקודם, היה ידע מה הצורך של הקהילה וכו' והוא שם את בנו שלפי דעתו מתאים. אביו הק' ידע דברים רוחניים שאנחנו לא יודעים ולכן הוא בחר בבנו.

אגב - זה עול מאוד מאוד כבד.

גם רוב מוחלט של האדמו"רים היו רבנים גדולים בפני עצמם לפני שהם נהיו אדמורים.

ב. זה פשוט לא נכון. לפני שאתה מדבר על דרגה וכו' אתה צריך לדעת מה זה נסתר. זוהר? ספר יצירה? שער הכוונות?

למדת פעם קבלה? כי אני כן. ואחד הדברים הכי חשובים לדעת לפני שלומדים קבלה זה שיש עומק לפנים מעומק. כמו בכל דבר. בחסידות לא לומדים דברים סתם (לא עושים שום דבר סתם), אחד העניינים של החסידות זה לחבר חיצוניות (הלכה) עם פנימיות (קבלה). כשיהודי מבין את העומק וכו' של שבת אז הוא חי ע"ם ש"ק הרבה יותר גבוהה והוא מקפיד על ההלכות שלה הרבה יותר. אני ארחיב עוד בסעיף הבא.

ג. לא נכון! התורה לקדמה לחסידות. וגם החסידות לא קדמה לתורה. כי זה דבר אחד! התורה זו הדרך להתחבר לקב"ה. החסידות מסבירה איך משתמשים בדרך הזאת (וזאת גם הדרך היחידה). צדיקים גילו לנו מה רצון ה' ע"י משה רבינו, תורתו, וכן הלאה עד ספרי הפסיקה, ההלכה והמוסר. החסידות לא אמרה מעולם "אל תקשיב לתורה" (להיפך, ברוב הדברים חסידים מאוד חמירים), היא אומרת "תחבר את זה לקב"ה!" כי אם זה לא מחובר לקב"ה זה חסר ערך! אין שום עניין לקב"ה שתלמד תורה או תקיים מצוות. כל רצונו הוא שתתחבר אליו. הדרך לעשות את זה היא ע"י לימוד התורה וקיום המצוות. זה האמירה של החסידות. המשפט שאמרת הוא משפט שטות של אדם שוטה שלא רואה שום דבר מימינו ומשמאלו.

לפני שאני יענה - אני לא חלילה כועס עליך. אני מרחם עליך. אתה באמת מסכן. מישהו הכניס לך מלא שטויות לראש! השטויות שהכניסו לך עיוורו אותך. מקווה שה' ירחם עליך!

ד. רצון ה' שנעבוד אותו בשמחה. בשמחה אמיתית ושלימה! האמירה של הוללות וכו' היא פשוט לא נכונה! אבל אדם לא יכול להיות תמיד שמח. אנחנו בעולם מלא קליפות שמרוחק מה'. אז לפעמים (כמו שחז"ל מדריכים אותנו בפורים) צריך תמריצים. אבל גם זה רק בפעמים נדירות. האמירה שלך היא פשוט הוצאת שם רע ענקית!

אני מבין שמי שהכניס לך את השטויות הלאה לראש דאג שתדע אותם בבקיאות. אבל ה"שורש כל הבעיות" שהוא מצא פשוט לא נכון! אולי זה נכון לגבי כמה ננחים בודדים שחזרו בתשובה לפני שבוע וגם הם בדרך לדרך האמת. אבל זה פשוט לא נכון. החסידות לעולם לא אמרה שהרגש יותר חשוב וכו'! אבל מצד שני אנחנו לא מוחקים אותו! זה כלי לעבודת הבורא!

אני בוחר לחבר את השכל לרגש. וכשהרגש מבוקר אני יכול לעבוד אותו בשלימות!

ממש הארכתי אז אני אסיים בזה שאני מרחם עליך. אני מקווה שתפנים את העצה שנתתי לך בהתחלה. ואם תרצה לדבר על זה עוד אתה מוזמן בכיף!

(אגב - הניק שלך מאוד יפה, אבל אתה לא עומד בתפקיד שלקחת לעצמך -  @כלל ישראלי...)

א. זה שהבןכלל ישראלי

גדל בבית של צדיק לא מעיד כמעט כלום.

ב. ועל זה בדיוק אני מוחה שלמדת קבלה.

ג. לא דיברתי על חסידות ותורה אלא על תפילה ותורה. 

ד. לא אמרתי שכולם וכל הזמן, אמרתי שלפעמים זה מדרדר למצבים לא טובים.

ומה לעשות אמנם החסידות לא אמרה את זה אבל זה קורה, ככה החסידות מנסה לקרב בעלי בתים.

מי שדחף לי את זה, הוא הרצי"ה.

בזה שכתבתי "כלל ישראלי" לא התכוונתי שאני מסכים עם הדעות של כולם, אלא שאני אוהב את כולם.

יש אחדות ויש אחידות, יש אהבת ישראל ויש טשטוש זהויות.

משהו קטן לסיום- בני ברק עיר התורה והחסידות זאת אומרת יש תורה ויש... סתם, לא חשוב.

לצערי אני מסכים עם הרבה מהבעיות שכתבת,אוא"ר
אבל לגבי א' כתוב כי בן של כה"ג קודם לכהונה הגדולה לכל אדם. אמנם זה רק אם הוא ראוי. אבל בהחלט יש מקור לכך ש'בן' קודם...
בן קודםכלל ישראלי

הכוונה שאם יש 2 אותו דבר מעדיפים בן אבל לא סתם ככה

לא מדויק.אוא"ר
הרמב"ם פוסק:
כשימות המלך או כהן גדול או אחד משאר הממונים מעמידין תחתיו בנו או הראוי ליורשו... והוא שיהיה ממלא מקומו בחכמה או ביראה, אע"פ שאינו כמותו בחכמה, שנאמר במלך: "הוא ובניו בקרב ישראל". מלמד שהמלכות ירושה. *והוא הדין לכל שררה שבקרב ישראל, שהזוכה לה זוכה לעצמו ולזרעו.*

וכן נפסק גם בשולחן ערוך:
אפילו בנו ובן בנו, לעולם קודמים לאחרים, כל זמן שממלאים מקום אבותיהם ביראה *והם חכמים קצת*...

וכך כותב הרשב"א(בשו"ת, א', ש'): "...וכלל גדול אמרו ז"ל בכל עניני המינויין, שאם היה הבן ראוי, הוא קודם לכל אדם. ואפילו כהן גדול, אם היה בנו ראוי, אף על פי שיש אחרים גדולים כמוהו או גדולים ממנו, הבן קודם..."

אמנם יש חילוקים ומחלוקות, אבל הדברים מורכבים יותר...
אתה כותב בשיטחיות...אנא עבדא דקב"ה

א. במהלך כל א הסברתי לך למה יש עוד כמה סיבות. בחרת להתעלם מהם ולתקוף אחת שנראת לך חלשה. (אגב היא לא חלשה).

ב. אתה עונה בצורה לא עניינית. רואים במוחש שלא קראת את כל ב. אתה בוחר להגיב לטיעון צדדי (שזה אפי' לא טיעון) במקום לתוכן הדברים.

ג. תודה שהארת את עייני - אף אחד בחסידות לא אמר שתורה קודמת לתפילה. זה לא נכון. אבל לתפילה יש מקום גדול בפני עצמה, בפרט בדורות האחרונים (כדברי מהרח"ו שאין עצה אלא תפילה מכיוון שהרוחות נתגשמו). בנוסף, החסידות מסבירה מה זה באמת תפילה. רק כשמבינים מה זה באמת היא מקבלת את מקומה הראוי. בנוסף כפי שאמרתי אין לתורה ערך בפני עצמה, וגם לא לתפילה - הכל זה כלים להתקרב לה'. הטיעון שלך הוא פשוט לא נכון. בוא בנוי על ראייה חיצונית.

ד. זה לא נכון, תקרא בעצמך מה כתבת. חוץ מזה - אם זה בעיה של כמה בודדים אז למה יש לך בעיה עם כולם?

גם זה לא נכון. בקירוב רחוקים החסידות מדגישה את האמונה, התפילה וכו', החסידות לעולם לא תדגיש לרחוקים את הדבר שהיא מתנגדת לו.

אולי הבנת אותו לא נכון.

אולי אתה רוצה לאהוב את כולם. אבל ע"פ תגובתך אתה ממש לא בכיוון...

ההגדרה של בני ברק לא נכונה... (או שהם התכוונו לעיר של ליטאים וחסידים.)

אני אגיב לגבי ד'אוא"ר
יש לי חברים 'חסידים'(מגדל העמק וכו') שהם באמת מחפשים אהבת ה' ולדבוק בה', אבל לצערי הרבה פעמים זה בא על חשבון ההלכה הפשוטה. כמו"כ אני שומע מהם על מה שהולך בחסידויות ואני מבין שאמנם דרכה של החסידות היא קדושה אבל רבו המכשולים ורבים חללים הפילה. התופעה של קולא בהלכה מצויה בציבורים אלו.
אני לא בא לאפוקי מבעיות שקיימות לצערי בציבור הדת"ל.
לגמרי !! כל מילה זהבעף על עצמו

את טועה בהבנת המושג חסידות.הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט"ז בחשון תשפ"א 17:15

רק כעת שמתי לב לדברייך, ולמרות ש"אנא עבדא" כבר כתב, לא יכלתי להימנע מלכתוב גם, שזה ממש טעות.

באמת, כדאי לא להיות כאלו יומרניים ולהפריח דעות נחרצות לחלל האוויר בלי שיש היכרות והבנה אמיתית עם החומר הנלמד....

זה חלילה גם יכול לעלות במחיר בזיון ת"ח ושאר מרעין בישין, לא כדאי, מאוד לא.

עריכה: יש לסייג, שיש מקומות בקרב החסידות שהגיעו למחוזות כאלו, אבל זה ממש לא גורם שנוכל להגדיר את ה"חסידות" ככזו ומחמת כך "להיות נגד חסידות"..

הגבת אליי..?הרמוניה
אז אולי אני אסביר את עצמי קצת
כי זה לא שחור או לבן.
אני נגד כל זרם כלשהו בתוך היהדות כי זה סוג של המצאת דת חדשה כזה בעיניי
כך שאני נגד כל ההגדרות, אבל ברור שיש שם רבנים גדולים ושהזרמים האלו תרמו המון, כי כל דבר בא כמענה למשהו בשעתו...
פשוט באמת שכל צד כזה כמו חסידים או ליטאים מדגישים צד אחר, ועצם ההדגשה באה לפצות על איזשהו חוסר שהיה בעבודת השם לפני.
אבל, אם תשים לב, כל הדברים האלה היו רק אצל האשכנזים איפה שהייתה ההשכלה וכל הבעיות האלה נוצרו. אני לא יודעת איך זה אבל אצל המזרחיים בחיים לא היו את הבעיות האלה, יהודי זאת הגדרה מספיקה. אין הרבה מה להסתבך בה ולכולם יש את אותה עבודה, מקסימום חילוקי דעות של רבנים, אבל לא עד כדי כך פער...
היום בארץ ישראל יש דתיים לאומיים, חילונים, חרדים... כל ההגדרות האלו באו מאשכנז כפתרונות/ תוצאה לקונפליקטים שהיו שם.

זאת הנקודה שרציתי לומר (שכל צד מדגיש משהו אחד) וקצת נסחפתי איתה... אני מצטערת על הטון הגזעני אבל לפעמים אני שואלת את עצמי למה טרחנו לשמור על המסורת אם בסוף הגענו לארץ והכל היה סתם. עשו לנו חינוך מחדש מקולקל בדיוק כמותם.
אתה יכול לצאת עליי עכשיו ולהשתיק אותי, אני רגילה.
כן..הָיוֹ הָיָה

מעניין, את גם נגד בית שמאי ובית הלל כי זה דת חדשה? אולי נגד הקבלה?

הצורה של היהדות, לאורך כל הדורות, היתה שיש דגשים שונים שמדגישים ב"זרמים" שונים, אם את מחפשת להיות "פשוט יהודיה" בלי שום זרם ותוספת - תוכלי להצטרף לכת הקראים....

לא מתכוון לרדת עלייך, רק לחדד שזה מילים שאין מאחוריהם כלום באמת, עבודת ה' בנויה בדיוק ככה, שכל דור וכל מנהיג מוסיף ובונה קומה, ויש אכן צדדים שונים ודגשים שונים, למעשה כך בעצם המטרה החל משורש הבריאה וההנהגה - וזה עניין מלכות יהודה וישראל, עד לתיקון השלם של לקרב את עץ אפרים ועץ יהודה והיו לאחדים בידך, לעתיד לבא במהרה.

וגם אצל המזרחיים זה קיים לא פחות, המנטליות הייתה שונה ולכן זה לא נכנס לתוך מסגרות של זרמים מוגדרים, אבל עצם התוספת והדגשים והדרכים השונות והמתחדשות - קיימות שם בדיוק כמו אצל האשכנזים.

ככלל, התזה שלך מאוד יומרנית, יש עולם שלם של ענקי הדורות שהעמידו דברים ודרכים, ואת מתיימרת לטעון "הכל שטויות, רק להיות יהודי וזהו זה העיקר, כולם עם אותה עבודה ושלום על ישראל, הכל היה פיתרון לקונפליקטים", תסלחי לי, אבל זה נשמע שטחי להחריד. מה גם שזה פשוט לא נכון. פשוטו כמשמעו, וכפי שכבר אמרתי - על חלוקת הממלכות וכו', שהכל דברים עמוקים ע"פ הסוד, על הדרכים והשלבים של התיקון הנמשך החל מאדם הראשון ועד שיתוקן עולם במלכות שדי.

הגזענות ממש לא מה שמפריע לי, ואם לזה את מתכוונת שאת רגילה, אז זה לא הנקודה... מה שמפריע זו היומרנות, תסלחי לי, לדבר גבוהה גבוהה על דבריםש באמת אין לך בהם קצה - קצהה של השגה, עלתה לך תיאוריה יפה והחלטת שהיא האמת, וחסל, שכל מה שיש בידינו מכל הדורות - יילך לפח, צר לי, אבל זו ממש **לא** הדרך של היהדות..

ובכל מקרה, לכל זה אין שום קשר למה שאמרת לעיל שעליו הגבתי, האשמת את החסידות בפולחן הצדיק במקום ה', וזה פשוט הבל. נקודה. סתם להיכשל (במזיד?) בבזיון ת"ח והוצאת שם רע.

מי שמדבר גבוהה גבוהה זה אתה חייבת לצייןהרמוניה
יש מצב שאנחנו לא מדברים באותו גל בכלל אחי
אבל כן לדעתי בחסידות יכול להיות כאלה דברים עם הרבי כי זה שם דגש על משהו מסויים
כנ'ל לגבי דת"ל עם ה"ארץ ישראל" והחרדים עם התורה, לכל אחד יש אידיאל שמייצג אותו, ונכון שכל המגזרים יכולים להיות אחלה ולמצוא את האיזון למרות הדגש, אבל ההתבדלות וההליכה אחרי דגל מסויים היא ממש לא מחלוקת בית הלל ובית שמאי.

אולי התיאוריה שלי לא מדוייקת, אבל אני בטוחה שבבסיס שלה היא נכונה.
והסכמתי איתך על זה שיש לזה חלק בתיקון אז קראתי לזה במילים אחרות אתה חייב לשלול רק בגלל שאתה מדבר במונח מהסוד? בכלל לא שטחי בגדול אני מסכימה עם מה שכתבת אתה פשוט לא הבנת אותי
ועוד יותר לא התכוונתי שכל מה שיש בידינו מכל הדורות ילך לפח אם לא שמת לב אמרתי בדיוק הפוך...
היכן? אני מתכופף לגדולי הדורות, ואת מבקרת אותם.הָיוֹ הָיָה

אתה לא מבינה למה את זו שמדברת גבוהה גבוהה? תסלחי לי, אבל לב יהודי יכול להדעזע ממה שכתבת בהודעה הקודמת בכזו יוהרא, נגד חלקים עצומים בעם ישראל שהונהגו על ידי ענקי הדורות. זה לא גבוהה גבוהה? אני זה שמדבר גבוהה גבוהה?!

סורי, באמת את מבלבלת, אז כותבת משהו, ואז את אומרת "אבל לא ש..." ואז שוב משהו ואז "אבל כן ש..."

בתכל'ס השאלה היא אחת - מי שמך לדון את כל הדורות וגדוליהם? מאיפה התעוזה הזו? החלטת שאת יותר חכמה מכל גדולי התורה ועם ישראל, בגלל איזה תיאוריה באוויר שמצאה חן בעיניך.

*זה* לא יהדות, סורי. זה זלזול ביהדות. זה יוהרא של אדם קטן ששופט את גדולי ישראל ועם ישראל בביטחון חלול מתוכן.

ושוב, אין לי שום מטרה לפגוע בך, אני באמת מנסה לגרום לך לשקול מחדש את הביטחון שלך בתזות הללו. זה באמת מחריד העוז לבקר דורות על גבי דורות וגדולי עולם שאין לנו קצה השגה בהם. בגלל דברים שאינם מוכחים כלל.

(ובפרט שהם גם נסתרים ממה שרואים בתורה. הנקודה היא לא שהזכרתי מונח מהסוד, אלא העוז שלך לקבוע בדברים בלי שלמדת כל מה שצריך ללמוד בשביל זה, כל מי שיש לו קצה השגה בדברים פשוט רואה בחוש שכתוב ממש הפוך ממך.

וגם התפיסה כאילו דת"ל הנקודה שלהם זה א"י וחרדים זה תורה וכו', זה פשוט שטחיות, זה חוסר הבנה במה שהדברים מבטאים, בעומק שלהם, שטחיות ממש. ולא אכפת לי אם היית שטחית לולי היית בונה על זה תילי תילים של ביקורת. כואב)

אני בחייים אבל בחיים לא מזלזלת ביהדות!הרמוניה
לא יודעת איפה אתה שומע את זה פשוט לא מבין אותי ומאשים אותי בכאלה דברים.
יש מורכבות, אני רק מציגה צד אחד שלה ובינתיים לא שכנעת אותי מה כן כי אתה עסוק בלשלול משהו שתפסת בצורה אחרת לגמרי מהכוונה שלי משום מה.
אין לי שום דבר נגד כל הגדולים אתה חושב שאני לא אוהבת את הרבי מליובאוויטש, את הבעל שם טוב, את הרב קוק ורבנים חרדים?
זה פשוט לא קשור.
אבל עזוב, אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בוא לפרטי זה עבר את גבול הטעם הטוב
לאיזה תפיסה? שמה...?הרמוניה
אם מעניין אתכם להבין בואו לפרטי
אם לא- הכל טוב, תרגעו
אוי בטעות הגבתי כאןהרמוניהאחרונה
...עף על עצמו
"כנ"ל לגבי דת"ל וארץ ישראל" - אחח לזה אני לא יכול להסכים.
טוב צריך למחוק את ההודעה הקודמת ("לגמרי !! כל מילה זהב"), לא הבנתי נכון את הדברים. באסה חח
אויי גוועלד, איך הגעת לתפיסה הזאת !!?עף על עצמו
יש לך איזה מקור או רב שאת מסתמכת עליו????
היי שלום ונקווה שבאמת יהיה שלום ושלא נדוןשמינייייייסט

שום אדם עם כיפת פונפון לכף חובה כי הם הביכו אותי כמה פעמים עם כמויות הידע העצום שלהם למול הפשיטות הכמעט טיפשית שבאה כדי לחפות על הגאוה שאנשים מסוימים מפתחים עם רמות כאלה של ידע והשגות בדברים שברומו של עולם...

באמת יש שאלה כזאת בעולם- איך ברסלבים מדברים ככה על הרב שלהם? איך הם רוקדים איתו שעות?

והנה הדבר דומה למנגן נפלא שהיה מנגן אך בקול נמוך וחלש מאוד שרק מי שהיה סמוך לקול שמע את קול הניגון הנפלא שהיה מדהים כל כך עד שכל השומעים התחילו לרקוד ולעשות תנועות על פי הניגון... ( כמו ננחים..) אך למי שהיה רחוק מהמנגן היה נדמה כשיגעון גמור והמבין יבין.

סליחה אבל כואב לי מאוד דברים שנכתבו כאן... וה' יזכה אותנו לקיים את התורה המרכזית של ר' נחמן תורה רפ"ב שמתחילה "דע כי צריך לדון את כל אדם לכף זכות" אפילו את האלה עם הכיפות פונפון שאולי לפי הבנתנו לא הולכים בדיוק בדיוק בדרך...

מוזמנים לסוג של דיון בפרטי. (ומי שממש רוצה יכול לפנות אלי שאנסה להעביר לו מה שאני קיבלתי מאותו ניגון נפלא.. כי גם אני זוכה לרקוד איתו קצת לפי מדרגתי ברוך ה'.)

אני לא מדבר נגד ברסלב. ח"ו.אנא עבדא דקב"ה

אני נגד התופעה שנקראת "חמשושים ברסלבערים" (שרוב אחרי זה חוזרים בהם ומתרחקים מברסלב). התורה של הרבי ר' נחמן היא תורה ענקית וקדושה, ואין לי ספק שהיא מעלה את האנשים למקומות הגבוהים ביותר. אבל רק עם הולכים איתה. להגיד "אני ברסלבער" זה קל. אבל מה הלאה? אוקיי, אז אתה רוקד טראנסים ויש ך פונפון ענק. ואז? אתה קרוב יותר לה'? אתה מתבודד? אתה שמח באמת? אתה דבק בצדיק? אתה קם חצות? לומד ליקוטי מוהר"ן?

מי שמחזק אותו ברסלב - מעולה! שילך עם זה עד הסוף ולא יספור אף אחד.

אבל אסור לאדם לעבוד על עצמו!

(נ.ב הייתי פעם ברסלבער, גם אחים שלי. אבא שלי מקורב לברסלב ואני עם מלא ברסלבערים בישיבה...)

בקיצור הם אמרו "אין על רבנו" וזה הזכיר לך אנשיםהרמוניה
שרק אומרים סיסמאות יפות בלי הבנה
אני מצטער להגיד לך אבל מה שתיארת זהשמינייייייסט

צד מסוים מאוד של רבי נחמן. צד שנקרא "דרי מעלה". כן. אלה שמצליחים. אלה שהולך להם. באמת אותם ר' נחמן מלמד שיש עוד מיליון דברים לעשות. אתה קם חצות? נפלא אבל מה עם מקווה? עשית? מעולה אבל מה עם היכללות באינסוף? וכו' וכו'.

אבל, כפי שהיטיב להבין ר' נתן בכל ספרי ליקוטי הלכות שלו, עיקר הלימוד של רבנו הוא לחזק ולעודד ולהקים נפשות הנפולות בייאוש... מה שנקרא "בקיאות בשוב" השייכת למצב הנקרא "דרי מטה". כלומר כן. אנשים כאלה. שלא מצליחים. כמוני. שנופלים. שבאים אליהם אנשים צדיקים באמת כמוך ואומרים להם- "אה אתה ברסלבר? נו אז מה עם זה וזה וזה.." (ושמעתי שאחיו של ר' שמואל שפירא אמר שזהו ה"איש שנושא אילן" ממעשה מאבידת בת מלך ואם אתה רציני תעשה קצת מחקר על כל המושגים שהבאתי כי זה עניין רציני)

אבל הם עדיין רוצים. הם עדיין בוכים. מתגעגעים. ראוי לרחם אליהם. עלינו. הם הברסלב האמיתי. הם קלטו את הבשורה הכי גדולה של רבנו. הסיסמה האופטימית שעוד תהפוך את העולם- אין שום ייאוש בעולם כלל!

והעיקר הוא הרצון. כשהם אומרים "אני ברסלבר.." הם מתכוונים גועלד אני כל כך רוצה...ורבנו מקבל אותם. מנחם אותם.

יש עוד הרבה מה לכתוב בזה אם תרצה תגיד אבל עכשיו חסר לי השראה ועירנות... 

וחוץ מזה ששכחנו משהו! הלא עיקר ההתקשרות לצדיק האמת הוא על ידי אהבה! ואם כן אין שום סיבה לכל החלוקה המגדרית החיצונית הזאתי- כן ברסלב לא ברסלב. אתה אוהב ברסלב/ רבי נחמן? אתה חסיד! ברסלב כשמה כן היא- חסידות של הלב. 

אני אכן מסכים איתך בכמה דברים.אנא עבדא דקב"ה

אבל שים לב - אתה מדבר על יהודים שעשו משהו, אפי' הכי קטן, ניסו להתקרב לרבי ר' נחמן.

אבל אני מדבר על כאלה שהם ברסלב "כי כל החבר'ה "חסידים" וברלסב הכי מוכר, זורם וקל" - אולי אתה לא מבין למה אני מתכוון כי אני מגיע מישיבה חסידית ששם זה נפוץ אבל ממש לא כולם כמו שאתה מתאר.

מחילה אם החלשתי מישהו בעבודת ה'...

בנוסף אני גם מציע לכל ברסלבער להכיר קצת את תורת קאצק (קוצק)...

אם תרצו עזרה בעניין - @שחר אורן

ברסלב זה נפלא!!, אלא שזה צריך להילמד יחד עם תורת ארץ ישראלעף על עצמו
של הרב קוק - ועל ידי החיבור של שני התורות האלה, נשפעת בהירות ארץ ישראלית על תורת ברסלב מחד, ומאידך הבהירות שבתורת ארץ ישראל זוכה להתלבש בתוך הרגש שבחסידות ברסלב ,
וככה חיים חיים נפלאיםם ! .

וזה נכון גם על כל התורות האחרות שנכתבו בחו"ל, שעליהן להתחבר עם תורת ארץ ישראל של הרב קוק , כפי שלמדתי מרבותיי בביהמ"ד של הרב קוק זיעא.
אגב רבי נחמן מדבר בעצמו על תופעה של כמוךשמינייייייסט

ושל עוד כל מיני "חמשושים ברעסלברים" כהגדרתך- ליקוטי מוהר"ן תורה רפ"ה- "טָעֲמָה כִּי טוֹב סַחְרָהּ" הַיְנוּ תֵּכֶף כְּשֶׁטּוֹעֲמִין טַעַם הַתּוֹרָה שֶׁל הַצַּדִּיק הָאֱמֶת שׁוּב "לא יִכְבֶּה בַּלַּיְלָה נֵרָהּ" הַיְנוּ אַף עַל פִּי שֶׁאַחַר כָּך יִמְנַע וְלא יִתְקָרֵב אֵלָיו וְיִהְיֶה רָחוֹק מִמֶּנּוּ שֶׁזֶּהוּ בְּחִינַת לַיְלָה וְחֹשֶׁך אַף עַל פִּי כֵן לְעוֹלָם יָאִיר לוֹ אוֹר הַתּוֹרָה שֶׁטָּעַם קְצָת מִמֶּנָּה בִּהְיוֹתוֹ אֶצְלוֹ וְזֶהוּ: "טָעֲמָה כִּי טוֹב סַחְרָהּ"
תֵּכֶף כְּשֶׁטּוֹעֲמִין "כִּי טוֹב סַחְרָהּ", שֶׁהוּא הַתּוֹרָה שֶׁל הַצַּדִּיק שֶׁהַסְּחוֹרָה שֶׁלּוֹ, הַיְנוּ הַתּוֹרָה שֶׁלּוֹ טַעֲמָהּ טוֹב אֲזַי שׁוּב לְעוֹלָם "לא יִכְבֶּה בַּלַּיְלָה נֵרָהּ" כִּי תָּמִיד תָּאִיר לוֹ אוֹר הַתּוֹרָה שֶׁטָּעַם אֶצְלוֹ אֲפִילּוּ בַּלַּיְלָה, הַיְנוּ בְּעֵת הַהִתְרַחֲקוּת, שֶׁהִיא בְּחִינַת לַיְלָה
כִּי לא יִכְבֶּה בַּלַּיְלָה נֵרָהּ לְעוֹלָם וָעֶד

לא חשבתי שזה היה כזה רועש מה שכתבתישירה שוקר

כמה זלזול שזה אמור לכאובמעונן

טרולים זהזיינוקית בנשמה

לא יודעת איך להסביר אבל בגדול גם אני לא הכי הבנת י

נראלי שמפרסמים ניק וסיסמא

זה ניקים מטרידיםמתנחלת אמיתית

מחילה לא קראתי הכל אבלפראסטיק1
אני רוצה לומר לכם שרבינו רוצה שכל אחד יחדש בתורה שלו מה שהוא מבין כמובן עד שולחן ערוך
מאיפה אתה יודע שזה מה שרבינו רוצה?אוא"ר
לידיעתכם 'ברסלב' זו קבלה, כפשוטו.

הבעיה של ללמוד ברסלב בגיל כזה, עוד לפני שיש יסודות של ש"ס ופוסקים, היא שהאדם לומד דברים עמוקים מאוד בצורה שטחית(יחסית) ובטוח שהוא מבין הכל.

ועוד, לימוד של פנימיות לפני בסיס הלכתי גורם לזלזול מסויים בהלכה על פני הרגש של עבודת ה', דבר שקיים לצערי אצל הרבה מלומדי החסידות.
רבינו אמר שהתורה שלו היא לכל אחדפראסטיק1
אם אתה חושב שברסלב זה קבלה אתה טועה בגדול רבינו רצה לקרב אליו את בני הנעורים

אני מסכים שיש שם דברים מסובכים אבל גם גמרא זה מסובך
זה תורה דיברתי אלוקים חיים אין שום בעיה ללמוד את זה

מאיפה אתה מביא את מה שאתה אומר?
אגב בברסלב אין שום זילזול בהלכהפראסטיק1
וחוץ מזה יודע מה גם עם כל הברסלבים היו מזלזלים בהלכה זה לא היה מונע ממני ללמוד את התורה הזאת וכבר מצינו גדולי ישראל של דו את התורה הזאת

ואני מכיר גם מלא מלא אנשים שלמדו בחייהם רק שס ופוסקים אחי הם לא דתיים המוזרה נעשית לו סם חיים לא זכה נעשה לו סם המוות...
לא נכון.השפן הקטן

רבנו אמר שכל אחד יקח את התורות שלו לכל כיוון כי באמת יש בהם כל כיוון בתנאי שלא יחרוג מסעיף ואפילו הקטן ביותר בשו"ע

ככל שהאדם ילמד יותר ויתעצם בעבודת השם הוא יבין יותר לעוק ועומק על עומק בתורות של רבנו 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך