חשבתי על זה שנגיד אם יהיה מכונות זמן בעתיד זה אומר שכיום,
ההוה אנחנו צריכים לפגוש אנשים שחזרו בזמן מהעתיד.
תיאוריה מעניינת 
חשבתי על זה שנגיד אם יהיה מכונות זמן בעתיד זה אומר שכיום,
ההוה אנחנו צריכים לפגוש אנשים שחזרו בזמן מהעתיד.
תיאוריה מעניינת 
אולי סתם מישו שראיתי ברחוב הוא בעצם מישו מהעתיד שבא לראות איך פעם היה קורונה ואנשים הלכו עם מסכות ברחוב והוא כולו צוחק עלינו... ומבסוט לחזור לתקופה שלו...
דיי זה מגניב
אמורים לראות עליו שהוא מהעתיד את יודעת מלא מכשירים כחולים ומסכים (המצאתי מדמיוני הקודח)
חו"מ למה אתה מניח שאם לאנשים בעוד 200 תהיה מכונת זמן הם יבחרו לחזור דווקא לתקופה שלנו?
לראות איך אנשים חיו בלי בית מקדש...
אני רק משתדל להדגיש בפניו שהוא טועה.
אחלה וחסודהאבל להסיק מכאן שאין מכונות זמן זה צעד קצת נמהר.
וחוצמיזה שאני לא חושבת שיש ולא חושבת שאין , והמדע פשוט לא מדויק - והוא תמיד פתוח לקונספירציות ולתאוריות משונות...
אז לדעתי יש מכונות זמן , אבל גם אין ![]()
אנחנו תקופה ממש מעניינת!!
כל הקורונה וזה.. יש גם הרבה עניינים מדיניים, כל הקטע עם "הריבונות" שמראש היה ברור שלא תקרה..
ההסכם עם איחוד האמירויות שאני עדיין לא יודעת אם אני מסכימה לו או לא..
ויש עוד בשפע רב! כרגע אני לא זוכרת..
וכמובן מה ש@הדס😉 כבר אמרה.. אנחנו הדור של שניה לפני הגאולה! ברור שאנחנו מעניינים!!
אה וגם כל השיגעונות האלה של העולם, הפמיניזם המוגזם, חוסר הצדק בין ערבים ליהודים, ועוד הרבה.. יש יותר מדי, גם זה בגלל שאנחנו דור שממש ממש קרוב לגאולה..
חו"מ שחלק מהדברים שציינת מעניינים אותך כי את חייה עכשיו, בפרספקטיבה היסטורית הם חסרי משמעות, ההסכם עם איחוד האמירויות, מחילה, נראה שזה יעניין מישהו בעוד מאתיים שנה?
אלא להראות שברוך ה' לא חסר דברים מעניינים בדור שלנו ויש הרבה מה לפעול למענו
אז במקום לקפוץ לעתיד ולראות מה יהיה, אפשר פשוט ליצור את העתיד על ידי המעשים שלנו..
כתגובה לשאלה שלי למה אנשים יבחרו להגיע דווקא אלינו.
ריק סאנצ'זמתאים לתקופה שלא יעלו עליו... כמו בכל הסרטים/ספרים שהם מתלבשים מתאים לתקופה עם כל מיני בגדים מפעם...
דייי איזה קורע זה

לא יוכלו להבין עד הסוף
וגם לא תנצח את זהמן
אולי...
ואולי האנשים שחזרו אחורה מתחזים ולא מגלים לנו
הדס כתבה אתזה
וואטאבר
בין יוצרי מארוול ליוצרי די.סי....
על פי די.סי, וכן הארי פוטר, ועוד הרבה סרטים וספרים, אם חוזרים בזמן קדימה ואז אחורה קורה מצב שאתה תיארת... מין פרדוקס זמן כזה.
אבל על פי מארוול אין את הבעיה שכתבת- אם אתה חוזר אחורה בזמן ופוגש את עצמך מפעם- אולי תרגיש אז מוזר, אך זום דבר מזה לא ישפיע על ההוה! וכן כל הפרדוקסים של הזמן לא קורים על פי התיאוריה של מארוול. ככה זה בסרטים שלהם לפחות.
מגניב...
yes123אני חושבת שאני מוותרת על המציאות הזאת..
ממש מזל שאין מכונות זמן
לחזור בזמן לעבר או לעתיד לכמה שעות זה מעניין לראות , במיוחד לעתיד זה הכי מענין לראות אותי בעוד 50 שנה סבתא כזאת.... ולראות עם מי התחתנתי בסוף! ולראות את כל הטכנולוגיה... קיצר מענין
ולגלות עם מי אני יתחתן מתי שהוא יציע לי נישואים.
מספיק לי..
ואתה מקיים את מה שהוא אומר??!

הזמן שלו לא יעצר, הוא יימתח בצורה אינסופית (שכל שניה תהיה אינסוף שניות) ולכן הזמן לא יזוז
אם נעבור את מהירות האור (דבר שלא אפשרי לא רק בגלל כמות האנרגיה אלא בגלל ההגדרות של תאוצה) הזמן יימתח לעוד יותר זמן מאינסוף (אם קיים דבר כזה...)
אז אם תעבור את מהירות האור אז הזמן פשוט יעצור, לא ירוץ אחורה
תודה!ומעולם לא הצלחתי להבין את מי שחושב אחרת. פשוט לא הצלחתי להבין את המחשבה שלו, ברמה הכי פשוטה של האמירה הזו.
וזה הרי אפילו פרדוקסלי - חזרה אחורה בזמן משמעותה גם היא - היא תנועה של הזמן, והרי "בזבזנו" כבר את יכולת התנועה על ידי האצת המהירות.
ויתירה מכך - כל הסיבה שמהירות האור עוצרת את הזמן - זה בגלל שהמהירות והזמן הם שני צדדים של אותו מטבע, וניצול יתר של האחד מונע את השימוש בחבירו, אם נניח שנצליח לעבור את מהירות האור - כלומר - להגדיל את מגבלת האנרגיה - גם הזמן בעצם יוכל להמשיך לנוע, וקדימה.....
למה זה בלתי אפשרי?
[ אגב לא אני המצאתי את זה]
זה שלא את המצאת את זה לא הופך את זה לנכון.
אז יהיה אפשר לחזור בזמן
אם נצליח לעבור את מהירות האור נוכל לראות מה קרה בעבר, לא לחזור אליו (זה קצת יותר מורכב, אבל ניחא).
אבל אי אפשר לעבור את מהירות האור זה בלתי אפשרי
המהירות הגבוהה ביותר של תנועה בחלל היא 300 אלף קילומטר בשניה בשניה. זוהי מהירות האור אבל למעשה, השם הזה קצת מטעה כי למהירות זו אין קשר לאור עצמו שאנחנו רואים. זו המהירות של כל מה שחסר מסה: אור נראה יחד עם כל סוג אחר של קרינה אלקטרומגנטית (גלי מיקרו, למשל, או רנטגן) ואפילו גלי כבידה.
אבל למה דווקא 300 אלף ק"מ בשניה ולא 299 או 301? מדוע לא מיליון ק"מ בשניה? היקום אינו שוטר תנועה אז מאין באה ההגבלה השרירותית הזו? ובאמת, לפני כמה מאות שנים מדענים באמת חשבו שהאור נע במהירות אינסופית וברגע שהוא נוצר, הוא נמצא בכל מקום בו זמנית. ובכן, מתברר שחייבת להיות מגבלה כלשהי ואין לזה קשר לאור, אלא לתכונות של המרחב והזמן עצמם.
אחת המסקנות המדהימות ביותר שעולות מתורת היחסות של אלברט איינשטיין, היא שהמרחב והזמן אינם שני מושגים נפרדים, אלא קשורים זה בזה במרקם אחיד. מסקנה נוספת היא שככל שאנחנו נעים מהר יותר במרחב, הזמן שאנו חווים נע לאט יותר יחסית למי שנשאר במקום. זה קורה עד שבמהירות 300 אלף קילומטר בשניה, הזמן עוצר לחלוטין. ויקום ללא זמן הוא יקום ללא שינוי: שום דבר לא יכול לקרות ולהשפיע על שום דבר אחר. לכן, ללא מהירות מוגבלת כלשהי, לא יכול היה להתקיים שום חומר ביקום וגם הזמן לא היה קיים מדוע מגבלת המהירות הזו היא דווקא 300 אלף קילומטר בשניה? זו תעלומה. זוהי ככל הנראה תכונה בסיסית בטבע היקום אך איש אינו יודע מדוע דווקא זוהי המהירות.
אודה ואתוודה שאני לא מבין בנושא, ייתכן שטעיתי.
א. בגלל שאנרגיה= מסה כפול מהירות האור בריבוע אז אתה צריך אינסוף אנרגיה...
ב. הזמן יימתח עד אינסוף ובגלל שתאוצה זה מהירות חלקי זמן זה יהפוך למהירות חלקי אינסוף מה שיגרום לתאוצה של לשאוף לאפס מה שיגרום לכך שתשאר עם אותה מהירות...
ג. ככל שדברים זזים מהר יותר הם מתחממים יותר אז אם תגיע למהירות האור אתה תימס...
ריק סאנצ'זא. אני לא רואה איך אפשר לפרט בזה יותר, פשוט כדי להגיע למהירות האור אתה צריך אינסוף אנרגיה ואתה לא יכול להשיג אינסוף אנרגיה
ב. כמו שמהירות זה כמה דרך אתה תעבור בכמה זמן תאוצה זה כמה מהירות אתה תגביר בכמה זמן כלומר: אם המהירות שלי עלתה 3 קמ"ש בשניה אז התאוצה שלך היא 3/1 כלומר שלוש
כשאתה מגיע למהירות האור הזמן יתארך לאינסוף ולכן המשוואה תהיה *כמות המהירות שאתה רוצה להגביר* חלקי אינסוף. כמה זה כל מספר חלקי אינסוף? אפס (שואף לאפס, אם אתה מתעקש) מה שאומר שאם כרגע המהירות שלך היא 300,000 ק"מ בשניה התאוצה שלך תהיה אפס והמהירות שלך לא תשתנה
ג. יש חוק בפיזיקה שאומר שככל שדבר זז יותר מהר הוא מתחמם יותר (וככל שהוא מתחמם יותר האתומים שלו זזים מהר יותר, אבל זה לא קשור) אז אם תגיע למהירות האור אתה תתחמם מאוד ותמות...
יותר מובן?
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...