למה אני שואלת? כי...
אני מכינה בד"כ חלות מקמח כוסמין מלא 80%. מתפיחה פעם אחת עד הכפלה, ואז מכינה צורות ומתפיחה כעשרים דקות ואופה. זה יוצא די אוורירי. (אני מקפידה לשים את המלח קודם ושלא יגע בשמרים).
חברתי הביאה לי לשבת קודמת חלות מקמח חיטה מלא 80%, והמרקם והטעם היו פשוט מושלמים. כמובן שביקשתי את המתכון, וממש הופתעתי לגלות שזה בדיוק אותם מצרכים אותן כמויות, אבל רק הקמח אחר. (כאמור קמח חיטה מלא 80%).
ההבדל היה בעיקר בהליך הכנת הבצק, ובהתפחה, שהיא התפיחה פעמיים.
האם יכול להיות שההבדל היה רק בגלל סוג הקמח?
האם ההתפחה פעמיים באמת יכולה לגרום להבדל במרקם או בטעם של החלות?

)
)
